Топік для технічних запитань

Це топік, у якому ви можете поставити технічне запитання та обговорити його зі спільнотою.

Дивіться також:

Топік для пошуку роботи
Топік для порад з приводу пошуку роботи закордоном та релокації
Топік для порад початківцям і не тільки



Підписуйтеся на Telegram-канал DOU #Tech, щоб не пропускати технічні статті та войсчати.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Не зустрічав хтось десь такої таблиці чи інформації: які ноти найбільш співпадають із звуком А чи Б чи В і так далі ?
Хочу симулювати text to speach.
Не пропонуйте гуглАпі, бо хочу саме нотами MIDI спробувати.

Люба спільнота, підкажіть, будь ласка, чи є який-небудь софтвер для роз’єднання файлу ПДФ? Цікавить в масових масштабах, тому опен сорс для ручної розбивки не підійде.

Добрий день. Хтось може підсказати в Україні є компанії чи спеціалісти, які розробляли (або правили) програмне забезпечення(firmware) для роутерів(точок доступа) або безпровідних мереживих адаптерів. Потрібна консультація.Моя пошта [email protected]

Шукаю спеціалістів для розробки програми на основі нейросетей. Оскільки я лікар який вивчає і розвиває нейрофізіології то знаю про нейрони таке що моїм викладачам професорам і не снилось. Ця програма після самонавчання буде коштувати мільйони $. Моя почта: [email protected]

З новим роком!

Цікавить українська альтернатива сервісу zvonok.com.
Вимоги досить прості — наявність інтерфейсу, яке дозволить зробити продзвон студентам, які забули про семестр/здачу завдання і натискання клавіші/голосової команди зробить редирект дзвінка на куратора, щоб обговорити деталі. Опціонально — щоб можна було вказати телефон куратора як вихідний дзвінок, щоб йому можна було передзвонити. SMS — вкрай бажано.

Так як у нас неприбуткова організація — витрати повинні покриватися благодійником (тим самим сервісом/або його партнером). Оскільки zvonok.com пов’язаний із російською організацією — ми більше бажаємо мати з цим сервісом справ. Орієнтовна сума витрат — 1500 грн на місяць.

Готові оформити всі документи!

З Новим Часом! Потрібен бюджетний засіб користування Інтернетом для далекозорого пенсіонера. Щоб не тормозив і не глючив. Краще юзаний міні-ноутбук з Chrome OS або смартфон з 4G і Андроїдом?

ubuntu 20
Якщо вставити флешку, а тоді включити ноутбук, убунту показує екран логіну. Як у цей контрол text password field скопірувати пароль із флешки? Щоб не вводить руцями. Ідеально, щоб убунту перевіряла чи є флешка, чи є на ній файл, чи він той самий, і вже тоді автоматично підставляла пароль у вікно логіна.
Чи таке можливо запрограмувати?
Та й взагалі, якби зробити от так: коли флешка є — логін через неї. Коли нема, але після вибору користувача, флешку вставив той користувач, вже пароль із флешки щоб добавився (можливо по user action який небудь тобто кліку по якомусь ярлику)

Поки що взяв саме просте рішення: підключив двохфакторну факторізацію

Любі друзі, допоможіть.В системних змінних хочу змінити значення Path проте кнопки «редагувати», «створити», та «видалити» не працюють (підсвічені сірим текстом, а не чорним). Знаю, це щось в безпеці, але я вирішення проблеми не знайшов(

Як створити систему, яка буде вільною від закону всесвітньої причинно-наслідковості? Мій батько Андрій Олегович згоден приєднатися до всесвітньої мережі, коли вона гарантовано не буде глючити і лукавити. Він хоче щоб операційна система була мінімальною, оптимальною прошивкою. Довелося мені сьогодні продати на Кардачах за $11 планшет з Андроїд 4, який трошки підглючував, сердив батька.

Привіт всім! Я нещодавно почала вивчати С++, тож є запитання. В мене у коді якась проблема. Command terminated by signal 11. Шукала у мережі, шукала, але нічого так і не змогла виправити.
Умова задачі така:порахуйте, скільки у двувимірному масиві парних від’ємних елементів, виведіть кількість цих елементів та їх суму. Ось код. Дякую!
#include
using namespace std;
int main()
{
int n, n1, n2, i, j,sum;
int M[i][j];
int sum1=0;
int sum2=0;
cin>>M[i][j];
for(i<0;i%2;i++)
{
n1++; sum1+=n;
}
for(j<0;j%2;j++)
{
n2++;
sum2+=n;
}
n=n1+n2;
sum=sum1+sum2;
cout<

Привіт всім. Хочу задати питання про JS. Я зараз займаюся розробкою невеликого сайту, з бекендом все ок, але з фронтом у мене проблемка. А саме з fetch реквестом. Я не можу зрозуміти чому мене редиректить на головну сторінку коли я отримую 400 Bad Request від сервера. Я тестую форму і коли я намагаюся відправити повідомлення не існуючому адресату, сервер вертає мені JSON response з повідомленням про те що адресат не існує та код помилки. Далі мене викидує на головну сторінку, а я хочу замість цього вставити це повідомлення нижче поля помилка в якому призвела до повернення Bad Request.

Добрий день.
Я початкiвець. Питання про Visual Studio Code що до налаштування програми з php.
Наче зробив всі записи як рекомендують на офсайті:
{
«php.validate.executablePath»: «c:/php/php.exe»,
«phpserver.phpPath»: «c:/php/php.exe»,
«phpserver.phpConfigPath»: «c:/php/php.ini-development»,
«files.autoSave»: «afterDelay»,
«workbench.colorTheme»: «One Dark Pro Darker»,
«php.debug.executablePath»: «c:/php/php.exe»
}
та перезавантажив програму. Але сторінка браузера завжди порожня. Підкажіть будь ласка що не вписав? Де помиляюсь? Як правильно налаштувати VSC з php? Якщо хтось знає вiдповiдь підкажіть порадою будь ласка.
Дякую заздалегiдь.

Може трохи запізно, але все ж таки. Можливо у вас проблема з дозволами на запис в директорію. Ось посилання на статтю яка може бути корисною. alexstelmakh.com/...​ment-for-php-development

Ні, не пізно.
Ця меодика для роботи на ос Лінукс? Чи для Віндовс 10 також підійде?
В мене встановлени W10 та XAMPP, який все ще не можу законнектити з браузером

Пробував багато разв, нарештi вдалося. Що зробив до останньго ще не зрозумiв але сторiнка в браузерi з’являється, примітивні коди працюють :) З’ясую потiм що зробив Допомога не вже потрiбна, питання знімаю.
PS Alex Stelmakh дякую за статтю, може допоможе пiсля мiграцii на linux, бо ця windows вже змучала системними вимогами, великоваговими додатками, боротьбою за швидкодію та іншим

Вітаю друзі, у кого є досвід рішення подібних проблем в Юніті Assets\Poker\Scripts\GameManager.cs(4,7): error CS0246: The type or namespace name ’Firebase’ could not be found (are you missing a using directive or an assembly reference?)
Використовую 2020.2.7, на інших девайсах проєкт стає добре, фаєрбейс вже в проєктіб на андроїд переключено і все одно ці 39 помилок нікуди не діваються

Всім привіт, я начинаючий розробник js (поки що фронтенд) чи може хтось глянути макет і підказати що до чого( є певні моменти які не дуже розумію)
Хто не байдужий напишіть в тг нік: @Dobruy_chelovek_1

Доброго дня, в мене стоїть Qt6, за замовчуванням для проєкту с++ з системою збірки cmake встановлюється стандарт мови с++17, я хочу використовувати c++20.
Тому встановлюю
set(CMAKE_CXX_STANDART 20)
Все компіляція працює як треба, але в редакторі коду деякі місця хибно підсвічуються як помилки.
Чого воно так криво працює?

Доброго дня! Дуже прошу допоможіть дописати код, я нещодавно почав вивчати С++ та от пишу гру по завданню з інтернета. Допожіть доробити цей код так, щоб після кожного раунду показувалася загальна кількість очок у гравця та комп’ютера, щоб після останнього раунду можна було порахувати хто переможець. Я хочу зробити це саме присвоєнням, щоб в циклі воно кожен раз замінювало та додавало себе, але не можу зрозуміти як це реалізувати. (код зараз запускається, тому якщо запустите — то відразу стане все зрозуміло). Код:

#include
#include
#include
using namespace std;

int ThrowDices(int dice1[], int dice2[], int const SIZE);

void main() {
SetConsoleCP(1251);
SetConsoleOutputCP(1251);

int const SIZE = 1;
int dice1[SIZE] = {};
int dice2[SIZE] = {};

srand(time(NULL));

char player = ’1′;

for (int i = 0; i < 4; i++)
{
cout << «\nГравець, ваша черга (нажміть 1) »;

cin >> player;
ThrowDices(dice1, dice2, SIZE);
cout << «\nПоходив комп’ютер: \n»;
ThrowDices(dice1, dice2, SIZE);

}
}
int ThrowDices(int dice1[], int dice2[], int const SIZE) {

int player = 0;
int maxSum = 0;

for (int i = 0; i < SIZE; i++)
{
dice1[i] = 1 + rand() % 6;

for (int j = 0; j < SIZE; j++)
{
dice2[j] = 1 + rand() % 6;
cout << dice1[i] << " | " << dice2[j];
cout << «\nСумма: » << dice1[i] + dice2[j] << endl;
}
return 0;
}
}

допоможіть будь ласка
встановив sublimetext
але при написанні дужок () відбуваеться виділення всього рядка
як це відмінити????

Скріншот в студію! Можливо рядок просто підсвічує? Якщо так, то змінити один рядок в налаштуваннях

Пишу листа Гаррі Каспарову, хочу отримати від нього відповідь по ідеї прозорих шахмат. Як би з ним списатися?

При виборi SSD для ноутбука (PCIe 3.0×4 NVMe M.2) дивлюсь на його об’єм та швидкiсть Швидкiсть SSD — це суто його незележна характеристика? I тут чим швидше тим краще? На неї нiяк не впливає (не обмежує) частота оперативки чи проца, шини тощо? Ця швидкiсть обмежена хiба що швидкiстю пропускання його влласного роз’ємому PCIe? Так?
Тобто швидкiсть SSD може перевищувати швидкiсть (частоту) оперативки?

дані чимось передаються і десь зберігаються. Швидкість пропускання пісіє — це не дірка в басейні, через яку витікають дані. Це ланцюг бобреняток, що передають пакети даних з лапок в лапки, і значна частина цих бобреняток — на мамці.

Працювати швидше, ніж дозволяє мамка, воно не буде.

Радив би при виборі також дивитися на таку неочевидну (для мене) дрібничку, як розмір диску, для якого проводилося вимірювання швидкості.
Бо, наприклад, якась з сучасних швидких серій видає заявлені показники тільки у випадку розміру більше терабайту. А диски невеликого розміру повільніші майже на третину.

В загальному так, чим більший об’єм тим вища швидкість. Швидкість диску це суто його характеристика, яка залежить від виробника, моделі, об’єму, роз’єму, типу. Шина (інтерфейс на мамці) має свої характеристики, як правило вищі ніж видає приєднаний до неї диск.
Тому визначіться з інтерфейсом який вам потрібен, а тоді оберіть виробника, розмір, і модель диску.

Здравствуйте! Начал пару недель назад учить java с 0, и, помимо разных тестов и онлайн уроков, я сейчас читаю HeadFirstJavа и столкнулся с такой проблемой — довольно часто, когда показывают примеры кода (а я ради интереса их переписываю себе в Itellegidea и тестирую) практически всё время выбивает ошибки. Например, вот такой код пишется в книге:
public class GuessGame {
Player p1;
Player p2;
Player p3;
public void startGame(){
p1 = new Player();
p2 = new Player();
p3 = new Player();
}
}
и т.д... Так вот, все объекты Player у меня, переписывая код, высвечиваются красным.
Объясните, пожалуйста, что я делаю не так?

Зазвичай IDE підказує, що робити — наведіть курсор на помилку та натисніть Alt + Enter. У підручнику теж натякають на це, хоч й не так прозоро — i.imgur.com/kVhOGdu.png

Здравствуйте! Начал пару недель назад учить java с 0, и, помимо разных тестов и онлайн уроков, я сейчас читаю HeadFirstJavа и столкнулся с такой проблемой — довольно часто, когда показывают примеры кода (а я ради интереса их переписываю себе в Itellegidea и тестирую) практически всё время выбивает ошибки. Например, вот такой код пишется в книге:

Допоможіть чайнику!) Який код може вразити роботодавця, щоб взяли без досвіду?

Ніякий. Рекрутерки код читати не вміють.

Кажуть що коменти вже треба прибирати з коду

Питання: Контроллер esp32cam має кожні 10 хвилин прокидатися од сну і слухати може хтось його по вайфаю кличе.

То де питання?

в режимі гібернетизації його вкладати спати мабуть.

Як ви гадаєте, чи можливо створити застосунок для смартфона, який би відстежував звук крилатої ракети?

На відео ракет, що пролітають, звук досить гучний, так що смартфон цілком може його засікти. А якщо декілька смартфонів шляхом руху ракети його засікли, то вже можна прорахувати траєкторію і ймовірні цілі.

Розпізнавати, що це ракета, можна за швидкістю переміщення однакового звуку з доплерівським зрушенням частоти, або навіть будь-якого схожого на ракету звуку, який швидко фіксується на великій відстані на певній швидкості, що вписується в діапазон ракетних швидкостей. Тобто за швидкістю його реєстрації різними смартфонами за курсом ракети.

Проблеми з підключенням до інтернету, геолокацією та змінами траєкторії ракети вирішуються за рахунок масовості використання застосунку. Густота населення України досить велика і майже в кожного є смартфон.

Крилата ракета летить близько години зі швидкістю звуку зі сходу на захід України, а майже всі їхні ракети дозвукові і їх ще дуже багато.

За умови масового використання це буде досить ефективний радар і система оповіщення населення. Люди зможуть у реальному часі зі свого смартфона стежити за польотом ракети, бачити кому загрожує приліт і скільки в них залишилось часу до нього. Важко буде ігнорувати повітряну тривогу, коли бачиш на екрані, що ракета летить в твоєму напрямку

Вмикатись в активний режим цей застосунок має автоматично тільки під час повітряної тривоги.

Якщо зробити такий застосунок, вся територія України буде покрита за лічені години.

Чи є щось в цій ідеї? Може знайдуться фахівці, здатні її вдосконалити та реалізувати?

Цікава ідея, esp32 щось подібне з розпізнаванням місця надходження звуку впроваджує

Перехоплювач дронів і ракет

Пристрій може мати 2 мікрофона, розташованих на відстані 1 метр кожний, прикріплених на вращающейся платформі, один мікрофон постійно зчитує звук і віддає його на перевірку програмі встановлення відповідності до звуку ракети або дрону. Тільки-но встановлено, що зявився дрон чи ракета — включається сирена, далі починається відстеження місцеперебування літаючого об’єкта.

Ось у мене на роботі-машинці вайфай-антенна на контролері esp32cam, а також на відстані 20см від неї антенна Bluetooth модуля HC-05. Одне працює — друге відключається, і навпаки.

Питання: Чому послідовно з’єднвши два LiPo акумулятори по 3.7V отимую 0, замість 7.4V? Адже коли з’єдную LiIo аккумулятори — все нормально. Може діло в контролері який поміж контактами LiPo акумулятора?

Питання: Сайт має нове імя gen123.com.ua, а гугл його памятає під старим ім’ям geniusideas.com.ua. Тепер google в своїх результатах пошуку видає посилання на старий сайт. Якщо юзер натискає це посилання, то опиняється на сторінці провайдера доменних імен.

З часом ця проблема вирішиться сама собою?

Не так швидко, як того хотілося б.
Бо робот отримує нормальну відповідь 200 Ок замість 404 Not found чи 301 Moved permanently. Гуголь врешті зрозуміє, що то soft 404, проте станеться то не зразу. Ну і для самого гугля це два різні сайти. Всі ті мільйони грошей, витрачені на рекламу і просування старого сайту, — всі вони втрачені :(

А чого ж це він отримує нормальну відповідь, як ресурсу там вже нема.

вашого може й нема. А продавця доменів — є.

Ось наприклад URI — geniusideas.com.ua/...​ая-позитивная-клавиатура
Цього URI вже в природы не існує, тобто якщо хтось видає 200 OK на нього — то це порушення і обман. А от URI geniusideas.com.ua — дійсно належить регістратору і такий URI може він видавати 200 OK.

Здається Arduin’и швидко і легко прошиваються. ESP8266 довше і, буває, з вибриками. ESP32CAM дооовго і майже завжди з капризами. Вискакує Guru Meditation Error

Прийшла думка зробити свій міні шлюзовий? сервер. Тобто є у нас сайт gen123.com.ua Хочу, зробити його загальнодоступним. Тобто на esp8266 зробити так, щоб будь хто міг підключитися по вайфаю і користуватися цим сайтом і ще вікіпедією.

Тобто у рюкзаку ношу контролер esp8266 через вайвай підключений до інтернету(через мій андроїд на смартфоні) А будь хто щоб зміг підключитися до цього контролера через свій смартфон. Але користувався гість щоб тільки певними сайтами.

Тут проблема в інформації — звідки пан Будь Хто буде знати, що вікіпедією можна користуватися?
Можна, мабуть, перехоплювати всі dns запити і відображати свою візитку і список доступних сайтів. І рекламу)
Ну і ще радив би такий гостьовий трафік через впн випускати. Бо опублікує хтось координати блок-посту у вікіпедії з вашого ойпішника і всьо, накривай стіл стрічай сбу

Спасибі, пане Олександр за думку. Знайти б десь скрипт щоб ніби тунелем всі запити цього користувача брались з сайту через мій мобільний вайфай і повертались йому через wifi-accessPoint контроллера.

Харібол. Навчився пропелери кріпити до вала мотору. Думаю роздрукувати на 3д принтері пропелери. Бо пропелер має чітко відповідати мотору.

Роздрукував пропелери, думаю може зашліфувати чи діхлоретаном згладиди.

Допоможіть!!
Для чого потрібен умовний оператор у C? Функціонально він зайвий, оскільки реалізує конструкцію if-else. Якщо умовний оператор ефективніший, ніж еквівалентне присвоєння if-else, чому компілятор не може інтерпретувати if-else ефективніше?

Я прочитав пару ресурсів про умовні оператори в c у Wiki та Scaler Topics, щоб оновити своє розуміння умовних операторів у c.

Заздалегідь спасибі.

я не сішник, але хіба в сі за допомогою іф-елс можна написати так?
```
peremennaya = isTrue ? 1 : 0;
```

да.... на всех языках... т.к. тернарный оператор эквивалентен условному

peremennaya = isTrue ? 1 : 0;

peremennaya
if isTrue peremennaya=1
else peremennaya=0

ну це не зовсім те. if-else я не можу використовувати inline (в perlі, мабуть, можна). Тобто ?: — оператор, а if-else — конструкція.

у языка программирования нет задачи дать тебе такой набор инструментов, чтобы все было уникальное и подходило под что-то определенное

короткий ответ: для того для чего и if-else — ветвиться по логике

Це так званий синтаксичний цукор: цей оператор у цілому еквівалентний до if then else, але для частих випадків просто зменшує кількість коду, який треба набирати/читати. Також можливе застосування у макросах, які, зазвичай, обмежені одним оператором

#define MAX (a, b) (((a) >= (b)) ? (a) : (b))

Використання тега center валідатором validator.w3.org/nu розцінено як помилку. Тег центр називається obsolete. Є різниця між obsolete та deprecated?
А ось мегатонни якихось javascript бібліотек валідатор не вважає загрозою безпеки.
Пише мені, що замість цього тегу треба дів з css. А якщо там не спрацьовує css через різні легасі цсс-бібліотеки, а тег center спрацьовує.

Пісець з мене слабенький, але я напишу що мучився з цією esp32-cam і модулем gy-521. Перепробував і softwire і wire1, але зробити ще один пристрій по i2c не виходить.
Або знаки питання через серійний порт, або −1 видає gy-521.

Максимум напруги треба було на модуль дати і його бібліотеку використати. Благодарую)

Доброго здоров’я. Хочу зібрати дрона на esp32cam та mpu6050. Мабуть запрограмувати, щоб піднімався на 20м пролітав по периметру квадрата в 80 м

Оце був на Радіоринку та й придбав б/у машинку MAX-R на радіоуправлінні(але без пульта). До цієї машинки думаю додати відео-камеру на платі esp32-cam. В машинці 2 мотора, один повертає передні колеса, другий крутить задні колеса. Вирішую як краще:
1) використати антену на існуючій платі LYB387RC, сигнал посилати з радіо-модуля(на платі Arduino
чи ESP). За допомогою esp32-cam посилати відео.
2) на платі esp32-cam користуватись блютусом для сигналу переключення транзисторів, через які буде іти живлення моторів і з цієї ж плати слати відео.
3) на платі esp8266 користуватись вайфаєм для сигналу переключення транзисторів, через які буде іти живлення моторів, а з esp32-cam посилати відео.

А може GSM-модуль замість вайфая?

Хочу сидіти в будівлі, а машинка щоб патрулювала зовні.

Доброго дня. Оце купив для проекту розумної вхідної двері мікроконтролер ESP32-CAM з макетною платою.

Діяв за вказівками з Programming ESP32-CAM With ESP32-CAM-MB Micro USB Programmer.
Але коли почав заливати тестовий blink-код на плату, то вискочила помилка:

Sketch uses 227021 bytes (7%) of program storage space. Maximum is 3145728 bytes.
Global variables use 16120 bytes (4%) of dynamic memory, leaving 311560 bytes for local variables. Maximum is 327680 bytes.
esptool.py v3.3
Serial port COM5
Connecting...Traceback (most recent call last):
File „esptool.py”, line 5387, in
File „esptool.py”, line 5380, in _main
File „esptool.py”, line 4687, in main
File „esptool.py”, line 115, in get_default_connected_device
File „esptool.py”, line 664, in connect
File „esptool.py”, line 629, in _connect_attempt
File „esptool.py”, line 519, in sync
File „esptool.py”, line 458, in command
File „esptool.py”, line 421, in write
File „serial\serialwin32.py”, line 325, in write
serial.serialutil.SerialTimeoutException: Write timeout

[4380] Failed to execute script ’esptool’ due to unhandled exception!
An error occurred while uploading the sketch
Прочитав, що потрібно затиснути кнопку BOOT на платі після того, як пішло повідомлення Connecting...
Але на моїх платах нема такої кнопки, то прочитав ще, що IO0 кнопка на макетній платі то те саме що і BOOT. Тримав її затисненою, але те саме. Взагалі виявив що навіть кнопка RST на макетній платі не спрацьовує. Що ж це таке?
Знайшов, що на звичайних ESP32 платах замість затисненої BOOT кнопки можно з’єднати EN-pin і GND через 10mF конденсатор, але на ESP32-CAM нема EN-піна. Використовую data usb шнур.

Благодарю за увагу, любі мої. Виявляється треба було спаяти-з’єднати io0 і GND. А я просто нашвидку кінчиком ручки намагався конектити)

Здравствуйте, хотел установить Composer для PhpStorm, но не получилось, так как возможно что-то с php файлом. Написал в командную строку php -v, и выдает ошибки подобные как и при установке Composer
Не подскажите что это может быть?
__________________________________________________________________________________
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library ’curl’ (tried: C:\xampp\php\ext\curl (═х эрщфхэ єърчрээ√щ ьюфєы№.), C:\xampp\php\ext\php_curl.dll (═х эрщфхэ єърчрээ√щ ьюфєы№.)) in Unknown on line 0

Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library ’curl’ (tried: C:\xampp\php\ext\curl (═х эрщфхэ єърчрээ√щ ьюфєы№.), C:\xampp\php\ext\php_curl.dll (═х эрщфхэ єърчрээ√щ ьюфєы№.)) in Unknown on line 0
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library ’openssl’ (tried: C:\xampp\php\ext\openssl (═х эрщфхэ єърчрээ√щ ьюфєы№.), C:\xampp\php\ext\php_openssl.dll (═х эрщфхэ єърчрээ√щ ьюфєы№.)) in Unknown on line 0

Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library ’openssl’ (tried: C:\xampp\php\ext\openssl (═х эрщфхэ єърчрээ√щ ьюфєы№.), C:\xampp\php\ext\php_openssl.dll (═х эрщфхэ єърчрээ√щ ьюфєы№.)) in Unknown on line 0
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library ’php_openssl.dll’ (tried: C:\xampp\php\ext\php_openssl.dll (═х эрщфхэ єърчрээ√щ ьюфєы№.), C:\xampp\php\ext\php_php_openssl.dll.dll (═х эрщфхэ єърчрээ√щ ьюфєы№.)) in Unknown on line 0

Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library ’php_openssl.dll’ (tried: C:\xampp\php\ext\php_openssl.dll (═х эрщфхэ єърчрээ√щ ьюфєы№.), C:\xampp\php\ext\php_php_openssl.dll.dll (═х эрщфхэ єърчрээ√щ ьюфєы№.)) in Unknown on line 0
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library ’php_ftp.dll’ (tried: C:\xampp\php\ext\php_ftp.dll (═х эрщфхэ єърчрээ√щ ьюфєы№.), C:\xampp\php\ext\php_php_ftp.dll.dll (═х эрщфхэ єърчрээ√щ ьюфєы№.)) in Unknown on line 0

Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library ’php_ftp.dll’ (tried: C:\xampp\php\ext\php_ftp.dll (═х эрщфхэ єърчрээ√щ ьюфєы№.), C:\xampp\php\ext\php_php_ftp.dll.dll (═х эрщфхэ єърчрээ√щ ьюфєы№.)) in Unknown on line 0

Здравствуйте я только учусь и сложно самому разобраться порой , есть такая вот история ,

написал код , а он мне все сломал .Если вьюпорт меньше или равен 1020 все работает ок , и ниже блоки тоже, но как только я его увеличиваю все блоки что ниже по коду рушаться (слетают все css стили).

@media (max-width: 1020px) {
.registration-form {
padding-top: calc(43px + (76 — 43) * ((100vw — 320px) / (1020 — 320)));
padding-right: calc(35px + (57 — 35) * ((100vw — 320px) / (1020 — 320)));
padding-bottom: calc(37px + (81 — 37) * ((100vw — 320px) / (1020 — 320)));
padding-left: calc(35px + (57 — 35) * ((100vw — 320px) / (1020 — 320)));
}
.registration-form__title {
font-size: calc(30px + (36 — 30) * ((100vw — 320px) / (1020 — 320)));
}
.registration-form__title:not(:last-child) {
margin-bottom: calc(30px + (48 — 30) * ((100vw — 320px) / (1020 — 320)));
}
Подскажите пожалуйста где наплужил.

@media (max-width: 1020px)

максимальна ширина 1020, далі ваш код не буде працювати)

Нужно сделать анимированное меню с шариками.
Как здесь:
http://79.110.52.43/

На ванилла js. Сторонние либы и фреймворки использовать нельзя.
Только базовый jquery.

Я посмотрел, там сделано на canvas.

Нужны руководства/книги/учебники/статьи по теме.
Как делать анимашки на canvas?

Как рассчитывать траекторию движения шариков сразу после
загрузки web-странички?
Как рассчитывать траекторию и поведение шариков при их перетаскивании мышкой?
Как рассчитывать траекторию и поведение шариков при клике на шарике и раскрытии подменю?
Как реализовать эффект мыльных пузырей?

Допоможіть будь ласка Pascal ABC: Підрахувати кількість від’ємних елементів в масиві та визначити їх індекси

program NegativeElementsOfArray;
var 
  data: array[0..99] of integer;
  negativeCount: integer;
  negativeIndexes: array [0..99] of integer; 
  i: integer;
begin    
  // Add some random data
  randomize();  
  for i := 0 to 99 do data[i] := random(100) - 50; // random value from -50 to 50

  // Find negative indexes and count
  negativeCount := 0;
  for i := 0 to 99 do 
    if data[i] < 0 then 
    begin
      negativeIndexes[negativeCount] := i;
      Inc(negativeCount); // same as negativeCount := negativeCount + 1
    end;

  // Output result
  WriteLn('Negative elements count: ', negativeCount);
  Write('Negative elements indexes: [');
  for i := 0 to negativeCount - 1 do 
  begin
    if i <> 0 then Write(', '); // add comma after the previous element
    Write(negativeIndexes[i]);
  end;
  WriteLn(']');
end.

Кажись топик не взлетел. Слишком широкий охват.

Здравствуйте.
Есть программа которая работает по написанному коду. Мне нужно кое-что добавить

string url = GetRandomLine(Tab[1]);

string referer = GetRandomLine(Tab[2]);

if(referer==""){
Navigate(url);
} else {
Navigate(referer);
Browser.ExecuteScript("window.location.href = \""+url+"\";");
}
Random rnd = new Random();
Sleep(rnd.Next(2, 10));
var a = Browser.FindElementsByTagName("a");
a[rnd.Next(0, a.Count)].Click();

\\\ В этом месте создать рандомную (по времени) плавную прокрутку страницы колесом мыши

Sleep(rnd.Next(2, 10));
var b = Browser.FindElementsByTagName("a");
b[rnd.Next(0, a.Count)].Click();

return Browser.Url;

Допоможіть, будь ласка написати програму на, c++11. Потрібно щоб комп’ютер вимикався після не виявлення ніяких дій людини на ньому.

Доброго вам дня!

Вивчаю шифрування на с++, зіткнувся з таким завданням, вже биту годину сиджу а ніяк...

Як написати такий код, який шифрує дані за допомогою шифрів перестановки та заміни. Програма повинна шифрувати та розшифровувати текст двома мовами (російською та англійською). При розшифровці повинні відновлюватися розділові знаки. .

Шифр Віженера + Шифри одинарної перестановки.

Може хтось із мудреців сайту пояснить?

якщо є текст зі сміттям і корисними данними і очищенний\модифікованний текст без сміття та за модифікованною користною інформацією, data => result, data 100 => result 100. В який саме бік копати, щоб спробувати чи якийсь ML фреймворк\алгоритм буде краще постійно змінюваних парсерів? (щоб погратися і спробувати трошки ML, а не тяп-ляп і у проду). Приклади на які я поки що натрапляю якось зовсім із іншої опери... Чи без Lowercasing, Stemming, Lemmatization, Stopword Removal, Normalization не обійтись навіть у такому випадку? Хотілось би щось на кшталт ліби з функціями для створення моделі по існуючим данним, якоїсь де\серіалізації моделі, донавчання\апдейт моделі якщо будуть нові брудні данні з очищенним результатом або в старій парі data=>result треба буде щось виправити...

	func train(src, rez, *model){} 
	
	func transform(src, Model) rez {}

	func create_model_firt_time([]src_text, []rez_text) Model
	{  
		...
		for i=0;i<len(src_text);i++ {
			train(src_text[i], rez[i], *model)
		}
	        ...
	}

	func save_model_to_file()

	func load_model_from_file()

	func update_model_if_needed(OldModel) Model {
		train(some_new_src_text, some_new_rez_text, *OldModel)
		return &OldModel		 
	}
 

Просто смотришь на свой проект, смотришь кто тебе нужен — простой исполнитель или же тот кто возьмет ответственность за часть кода или тот кто буте вести других, налаживать рабочие процессы.
Потом берешь вещи которые юзаются каждый день типа депенденси инжекшен, орм-км или хранимки, юнит/интегрейшен тесты, спрашиваешь как это работает, зачем это вообще, в общем, какие могут быть недостатки и какие плюсы.

Потом смотришь в резюме человека и спрашиваешь что за проекты он делал, какие проблемы решал на проекте, почему решал именно таким способом а не иначе, спашиваешь за ирхитектуру проекта, почему была именно такая...

Если собседующий не джун, то увидит разницу между размытими вопросами ни о чем, зубрилой и тем кто вникает внутрь кода и предлагает решения, вобщем если человек с опытом то ему не составит труда обсудить технологию в мелких деталях.

Если программист разобрался в одном стеке то в другом это лишь вопрос времени, если вам задачи на вчера то фильтруйте по стэку, если берете на долгий срок — неск лет то на стэк можно вообще забить, через 3-6 месяцев чел втянет быстрее любого молодого мидла, если конечно будете указывать на ошибки на код ревью, а главное сами знаете как надо и как не надо.

Так же хорошо бы уведомить человека на какие задачи его берете и поговорить о них, он может их не потянуть или наоборот ему будет скучно и он через полгода спрыгнет на «+500»

Все эти заковыристые задачки просто идиотизм от тупых джунов с лычками, которые не понимают нихера в том кто нужен и зачем нужен этот новый человек на проект и что на этом проекте вообще важно.

Шукаю людину, яка працювала з опенсорс лібою ImageMagick, а конкретно з її C++ частиною Magick++

Код написаний і працює, проблема з білдом і подальшою дистрибуцією.
Є програма, яка написана на macbook (просто робоча машина, а не таргет платформа), сам проект білдиться на СІ сервері з допомогою MSVC2015 під вінду.
Потрібна консультація про те, як налаштувати проект та лібу аби розповсюджувати готовий продукт клієнтам.

Готовий оплатити ваш погодинний рейт, можемо попрацювати в будь-які години, як робочі так і неробочі.

Дано матрицю розмірності m×n. Відсортувати елементи третьої строки в порядку зростання, та замінити три останні елементи третьоїстроки на 0.

С тем что у них на проекте такое не умеют и ищут человека который бы сделал это :-)

Потрібно з двох файлів формату .csv витягнути необхідну інформацію в інший файл

на фото наведено як виглядає таблиця і що потрібно витягнути в кінцевий файл

imgur.com/a/5OVg7VC

пояснив як міг

від пишіть хто б зміг це зробити

дякую

excel, pandas, numpy, spark,....та много кто по правде

Підписатись на коментарі