Топік для технічних запитань

Це топік, у якому ви можете поставити технічне запитання та обговорити його зі спільнотою.

Дивіться також:

Топік для пошуку роботи
Топік для порад з приводу пошуку роботи закордоном та релокації
Топік для порад початківцям і не тільки



Підписуйтеся на Telegram-канал DOU #Tech, щоб не пропускати технічні статті та войсчати.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Оце був на Радіоринку та й придбав б/у машинку MAX-R на радіоуправлінні(але без пульта). До цієї машинки думаю додати відео-камеру на платі esp32-cam. В машинці 2 мотора, один повертає передні колеса, другий крутить задні колеса. Вирішую як краще:
1) використати антену на існуючій платі LYB387RC, сигнал посилати з радіо-модуля(на платі Arduino
чи ESP). За допомогою esp32-cam посилати відео.
2) на платі esp32-cam користуватись блютусом для сигналу переключення транзисторів, через які буде іти живлення моторів і з цієї ж плати слати відео.
3) на платі esp8266 користуватись вайфаєм для сигналу переключення транзисторів, через які буде іти живлення моторів, а з esp32-cam посилати відео.

А може GSM-модуль замість вайфая?

Хочу сидіти в будівлі, а машинка щоб патрулювала зовні.

Доброго дня. Оце купив для проекту розумної вхідної двері мікроконтролер ESP32-CAM з макетною платою.

Діяв за вказівками з Programming ESP32-CAM With ESP32-CAM-MB Micro USB Programmer.
Але коли почав заливати тестовий blink-код на плату, то вискочила помилка:

Sketch uses 227021 bytes (7%) of program storage space. Maximum is 3145728 bytes.
Global variables use 16120 bytes (4%) of dynamic memory, leaving 311560 bytes for local variables. Maximum is 327680 bytes.
esptool.py v3.3
Serial port COM5
Connecting...Traceback (most recent call last):
File „esptool.py”, line 5387, in
File „esptool.py”, line 5380, in _main
File „esptool.py”, line 4687, in main
File „esptool.py”, line 115, in get_default_connected_device
File „esptool.py”, line 664, in connect
File „esptool.py”, line 629, in _connect_attempt
File „esptool.py”, line 519, in sync
File „esptool.py”, line 458, in command
File „esptool.py”, line 421, in write
File „serial\serialwin32.py”, line 325, in write
serial.serialutil.SerialTimeoutException: Write timeout

[4380] Failed to execute script ’esptool’ due to unhandled exception!
An error occurred while uploading the sketch
Прочитав, що потрібно затиснути кнопку BOOT на платі після того, як пішло повідомлення Connecting...
Але на моїх платах нема такої кнопки, то прочитав ще, що IO0 кнопка на макетній платі то те саме що і BOOT. Тримав її затисненою, але те саме. Взагалі виявив що навіть кнопка RST на макетній платі не спрацьовує. Що ж це таке?
Знайшов, що на звичайних ESP32 платах замість затисненої BOOT кнопки можно з’єднати EN-pin і GND через 10mF конденсатор, але на ESP32-CAM нема EN-піна. Використовую data usb шнур.

Благодарю за увагу, любі мої. Виявляється треба було спаяти-з’єднати io0 і GND. А я просто нашвидку кінчиком ручки намагався конектити)

Здравствуйте, хотел установить Composer для PhpStorm, но не получилось, так как возможно что-то с php файлом. Написал в командную строку php -v, и выдает ошибки подобные как и при установке Composer
Не подскажите что это может быть?
__________________________________________________________________________________
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library ’curl’ (tried: C:\xampp\php\ext\curl (═х эрщфхэ єърчрээ√щ ьюфєы№.), C:\xampp\php\ext\php_curl.dll (═х эрщфхэ єърчрээ√щ ьюфєы№.)) in Unknown on line 0

Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library ’curl’ (tried: C:\xampp\php\ext\curl (═х эрщфхэ єърчрээ√щ ьюфєы№.), C:\xampp\php\ext\php_curl.dll (═х эрщфхэ єърчрээ√щ ьюфєы№.)) in Unknown on line 0
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library ’openssl’ (tried: C:\xampp\php\ext\openssl (═х эрщфхэ єърчрээ√щ ьюфєы№.), C:\xampp\php\ext\php_openssl.dll (═х эрщфхэ єърчрээ√щ ьюфєы№.)) in Unknown on line 0

Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library ’openssl’ (tried: C:\xampp\php\ext\openssl (═х эрщфхэ єърчрээ√щ ьюфєы№.), C:\xampp\php\ext\php_openssl.dll (═х эрщфхэ єърчрээ√щ ьюфєы№.)) in Unknown on line 0
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library ’php_openssl.dll’ (tried: C:\xampp\php\ext\php_openssl.dll (═х эрщфхэ єърчрээ√щ ьюфєы№.), C:\xampp\php\ext\php_php_openssl.dll.dll (═х эрщфхэ єърчрээ√щ ьюфєы№.)) in Unknown on line 0

Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library ’php_openssl.dll’ (tried: C:\xampp\php\ext\php_openssl.dll (═х эрщфхэ єърчрээ√щ ьюфєы№.), C:\xampp\php\ext\php_php_openssl.dll.dll (═х эрщфхэ єърчрээ√щ ьюфєы№.)) in Unknown on line 0
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library ’php_ftp.dll’ (tried: C:\xampp\php\ext\php_ftp.dll (═х эрщфхэ єърчрээ√щ ьюфєы№.), C:\xampp\php\ext\php_php_ftp.dll.dll (═х эрщфхэ єърчрээ√щ ьюфєы№.)) in Unknown on line 0

Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library ’php_ftp.dll’ (tried: C:\xampp\php\ext\php_ftp.dll (═х эрщфхэ єърчрээ√щ ьюфєы№.), C:\xampp\php\ext\php_php_ftp.dll.dll (═х эрщфхэ єърчрээ√щ ьюфєы№.)) in Unknown on line 0

Здравствуйте я только учусь и сложно самому разобраться порой , есть такая вот история ,

написал код , а он мне все сломал .Если вьюпорт меньше или равен 1020 все работает ок , и ниже блоки тоже, но как только я его увеличиваю все блоки что ниже по коду рушаться (слетают все css стили).

@media (max-width: 1020px) {
.registration-form {
padding-top: calc(43px + (76 — 43) * ((100vw — 320px) / (1020 — 320)));
padding-right: calc(35px + (57 — 35) * ((100vw — 320px) / (1020 — 320)));
padding-bottom: calc(37px + (81 — 37) * ((100vw — 320px) / (1020 — 320)));
padding-left: calc(35px + (57 — 35) * ((100vw — 320px) / (1020 — 320)));
}
.registration-form__title {
font-size: calc(30px + (36 — 30) * ((100vw — 320px) / (1020 — 320)));
}
.registration-form__title:not(:last-child) {
margin-bottom: calc(30px + (48 — 30) * ((100vw — 320px) / (1020 — 320)));
}
Подскажите пожалуйста где наплужил.

@media (max-width: 1020px)

максимальна ширина 1020, далі ваш код не буде працювати)

Нужно сделать анимированное меню с шариками.
Как здесь:
http://79.110.52.43/

На ванилла js. Сторонние либы и фреймворки использовать нельзя.
Только базовый jquery.

Я посмотрел, там сделано на canvas.

Нужны руководства/книги/учебники/статьи по теме.
Как делать анимашки на canvas?

Как рассчитывать траекторию движения шариков сразу после
загрузки web-странички?
Как рассчитывать траекторию и поведение шариков при их перетаскивании мышкой?
Как рассчитывать траекторию и поведение шариков при клике на шарике и раскрытии подменю?
Как реализовать эффект мыльных пузырей?

Допоможіть будь ласка Pascal ABC: Підрахувати кількість від’ємних елементів в масиві та визначити їх індекси

program NegativeElementsOfArray;
var 
  data: array[0..99] of integer;
  negativeCount: integer;
  negativeIndexes: array [0..99] of integer; 
  i: integer;
begin    
  // Add some random data
  randomize();  
  for i := 0 to 99 do data[i] := random(100) - 50; // random value from -50 to 50

  // Find negative indexes and count
  negativeCount := 0;
  for i := 0 to 99 do 
    if data[i] < 0 then 
    begin
      negativeIndexes[negativeCount] := i;
      Inc(negativeCount); // same as negativeCount := negativeCount + 1
    end;

  // Output result
  WriteLn('Negative elements count: ', negativeCount);
  Write('Negative elements indexes: [');
  for i := 0 to negativeCount - 1 do 
  begin
    if i <> 0 then Write(', '); // add comma after the previous element
    Write(negativeIndexes[i]);
  end;
  WriteLn(']');
end.

Кажись топик не взлетел. Слишком широкий охват.

Здравствуйте.
Есть программа которая работает по написанному коду. Мне нужно кое-что добавить

string url = GetRandomLine(Tab[1]);

string referer = GetRandomLine(Tab[2]);

if(referer==""){
Navigate(url);
} else {
Navigate(referer);
Browser.ExecuteScript("window.location.href = \""+url+"\";");
}
Random rnd = new Random();
Sleep(rnd.Next(2, 10));
var a = Browser.FindElementsByTagName("a");
a[rnd.Next(0, a.Count)].Click();

\\\ В этом месте создать рандомную (по времени) плавную прокрутку страницы колесом мыши

Sleep(rnd.Next(2, 10));
var b = Browser.FindElementsByTagName("a");
b[rnd.Next(0, a.Count)].Click();

return Browser.Url;

Допоможіть, будь ласка написати програму на, c++11. Потрібно щоб комп’ютер вимикався після не виявлення ніяких дій людини на ньому.

Доброго вам дня!

Вивчаю шифрування на с++, зіткнувся з таким завданням, вже биту годину сиджу а ніяк...

Як написати такий код, який шифрує дані за допомогою шифрів перестановки та заміни. Програма повинна шифрувати та розшифровувати текст двома мовами (російською та англійською). При розшифровці повинні відновлюватися розділові знаки. .

Шифр Віженера + Шифри одинарної перестановки.

Може хтось із мудреців сайту пояснить?

якщо є текст зі сміттям і корисними данними і очищенний\модифікованний текст без сміття та за модифікованною користною інформацією, data => result, data 100 => result 100. В який саме бік копати, щоб спробувати чи якийсь ML фреймворк\алгоритм буде краще постійно змінюваних парсерів? (щоб погратися і спробувати трошки ML, а не тяп-ляп і у проду). Приклади на які я поки що натрапляю якось зовсім із іншої опери... Чи без Lowercasing, Stemming, Lemmatization, Stopword Removal, Normalization не обійтись навіть у такому випадку? Хотілось би щось на кшталт ліби з функціями для створення моделі по існуючим данним, якоїсь де\серіалізації моделі, донавчання\апдейт моделі якщо будуть нові брудні данні з очищенним результатом або в старій парі data=>result треба буде щось виправити...

	func train(src, rez, *model){} 
	
	func transform(src, Model) rez {}

	func create_model_firt_time([]src_text, []rez_text) Model
	{  
		...
		for i=0;i<len(src_text);i++ {
			train(src_text[i], rez[i], *model)
		}
	        ...
	}

	func save_model_to_file()

	func load_model_from_file()

	func update_model_if_needed(OldModel) Model {
		train(some_new_src_text, some_new_rez_text, *OldModel)
		return &OldModel		 
	}
 

Просто смотришь на свой проект, смотришь кто тебе нужен — простой исполнитель или же тот кто возьмет ответственность за часть кода или тот кто буте вести других, налаживать рабочие процессы.
Потом берешь вещи которые юзаются каждый день типа депенденси инжекшен, орм-км или хранимки, юнит/интегрейшен тесты, спрашиваешь как это работает, зачем это вообще, в общем, какие могут быть недостатки и какие плюсы.

Потом смотришь в резюме человека и спрашиваешь что за проекты он делал, какие проблемы решал на проекте, почему решал именно таким способом а не иначе, спашиваешь за ирхитектуру проекта, почему была именно такая...

Если собседующий не джун, то увидит разницу между размытими вопросами ни о чем, зубрилой и тем кто вникает внутрь кода и предлагает решения, вобщем если человек с опытом то ему не составит труда обсудить технологию в мелких деталях.

Если программист разобрался в одном стеке то в другом это лишь вопрос времени, если вам задачи на вчера то фильтруйте по стэку, если берете на долгий срок — неск лет то на стэк можно вообще забить, через 3-6 месяцев чел втянет быстрее любого молодого мидла, если конечно будете указывать на ошибки на код ревью, а главное сами знаете как надо и как не надо.

Так же хорошо бы уведомить человека на какие задачи его берете и поговорить о них, он может их не потянуть или наоборот ему будет скучно и он через полгода спрыгнет на «+500»

Все эти заковыристые задачки просто идиотизм от тупых джунов с лычками, которые не понимают нихера в том кто нужен и зачем нужен этот новый человек на проект и что на этом проекте вообще важно.

Шукаю людину, яка працювала з опенсорс лібою ImageMagick, а конкретно з її C++ частиною Magick++

Код написаний і працює, проблема з білдом і подальшою дистрибуцією.
Є програма, яка написана на macbook (просто робоча машина, а не таргет платформа), сам проект білдиться на СІ сервері з допомогою MSVC2015 під вінду.
Потрібна консультація про те, як налаштувати проект та лібу аби розповсюджувати готовий продукт клієнтам.

Готовий оплатити ваш погодинний рейт, можемо попрацювати в будь-які години, як робочі так і неробочі.

Дано матрицю розмірності m×n. Відсортувати елементи третьої строки в порядку зростання, та замінити три останні елементи третьоїстроки на 0.

С тем что у них на проекте такое не умеют и ищут человека который бы сделал это :-)

Потрібно з двох файлів формату .csv витягнути необхідну інформацію в інший файл

на фото наведено як виглядає таблиця і що потрібно витягнути в кінцевий файл

imgur.com/a/5OVg7VC

пояснив як міг

від пишіть хто б зміг це зробити

дякую

excel, pandas, numpy, spark,....та много кто по правде

Підписатись на коментарі