Як Python Developer роботу на $6000 шукав
В мене для вас насправді 3 свіжих історії пошуку роботи Python. Як це відбувається :)
Історія 1. Python $6000 (UPD: вже $10000 інший офер), upper intermediate, багато років досвіду, екстраверт.
Пошук зайняв 4 тижні. Провів 20 відео-дзвінків, дуже виснажує. Зазвичай на кожну вакансію
Прийняв перший же офер $6000. Ще декілька вакансій були в разгарі етапів співбесід — повідмовляв.
Тестових не робив принципово.
Де шукав:
- linkedin, просто користувався, не ставив «open to work», 60 рекрутерів написали, ще 3 він написав
- djinni пасивний пошук, написало десь 20, тут вийшов основний двіж і тут був офер
- angel.co, відгукнувся на 5, тиша
- glassdoor, на декілька відгукнувся, тиша
- stackoverflow якось малі зарплати, до 5k
Є відчуття, що можна було і на 7-9k шукати, але нема сил ще 2 місяці по співбесідам ходити. На деяких відмова була по стеку, дехто намагався ціну збити. Десь 70% технічних пройшов успішно.
UPD: через місяць пішов у відпустку і поставив на Джині $10000 «щоб не писали», отримав 4 пропозиції, 1 офер — прийняв :) проект — жорсткий легасі в ентерпрайзі
Історія 2. Python $3500, pre intermediate, багато років досвіду, інтроверт.
Мало поставив, бо слабка англійська. Пошук заняв 4 дні нон-стоп мітапів. Провів десь 16 відео-дзвінків на 10 вакансій, дуже виснажує (більше 5 в день не ставте).
Отримав 3 офери: $3500, $4000, $4500 (на джині стояло $3000, самі більше запропонували після співбесіди). Обрав той що на $3500 бо сподобалася компанія — українська, були курси англійської та підходить по духу те, що будуть робити. На $4500 був суровий легасі. Наступним етапам співбесід повідмовляв.
Тестове було одне маленьке.
Де шукав:
- djinni пасивний пошук, не відгукувався, відповідав тім хто прийшли. Написали десь 20, зразу відмовив тільки топ галерам та російським компаніям.
Історія 3. Python $6000, upper intermediate, 4 роки досвіду, інтроверт, хотів конкретну технологію.
Пошук зайняв 2 тижні. Провів 16 відео дзвінків, дуже виснажений. Я його тяжко пушила на активні дії :D Дуже хороший, але дуже інтроверт. Допомогла зробити цікавішим резюме та профіль на Джині.
Прийняв перший же офер $6000.
Де шукав:
- djinni включив в активний пошук, вибрав фільтр у вакансіях «від $5500» та бажану технологію, було лише 5 + 5 цікавих вакансій, відгукнувся на 6, ще 2 з них самі написали одразу. Загалом тут було десь 20 листувань, половині відмовив (відмовив: Росія, Ізраіль, не ті технології, топ галери). Офер отримав тут.
- linkedin — тут було близько 300 контактів, але все без бажаної технології або зразу прощалися після фрази про зп $6000, якось багато шуму і все вхолосту.
- skyworker — 3 вакансії: з них 1 відмовив, 1 згодився а далі тиша, 1 були співбесіди, трохи не підійшов за стеком і досвідом.
- angel.co — відібрав десь 7, на 4 відгукнувся, тиша
- ще одна цікава відома компанія, що підходить по стеку — відвалилася на лінкедині (рекрутер не зрозуміла про стек), я компанію потім догнала через знайомих, але це було перше технічне інтерв’ю, хвилювався і не пройшов
- ще одна цікава відома компанія, що підходить по стеку — не можу вмовити туди податися напряму після попереднього фейлу :) і не готовий проходити багато етапів співбесід
UPD: потім наздогнав ще другий офер на $6000, але зостався з першим
---
Що мені в цих історіях не подобається:
Кандидати швидко втомлюються проходити відеодзвінки з екзаменами та знайомствами. Десь 10 ще норм, до 20 вже всі хочуть втекти і це припинити. Не знаю, що з цим робити. Софт-скіли, рівень англійської, підтверджені технічні скіли — було б добре десь шарити. Але ті кому він підійшов, вже не будуть про це розповідати, а одразу наймуть.
Але в реальності, для зміни місця, і в IT і в інших індустріях потрібно десь
[реклама]
В резюме та профілі люди не пам’ятають свої ачівки. Це саме цікаве для роботодавців — які проблеми і як вирішували. Тому я зробила сервіс achievki.io, приходьте до мене трекати свої ачівки :)
Якщо додасте 2 ачівки, можу 15 хвилин проконсультувати по вашому резюме або профілю на Джині (попит на ваші технології, що саме цінне, скільки може бути пропозицій).
Окремий топік про проект ачівки — dou.ua/forums/topic/35468
Найкращі коментарі пропустити