Релокейт в IT для «нерозробників»

💡 Усі статті, обговорення, новини про HR — в одному місці. Приєднуйтесь до HR спільноти!

Привіт.

Підкажіть будь ласка, де можна знайти HR-а чи рекрутингову компанію, яка може допомогти з релокейтом в IT але не для розробників.

Я працюю маркетологом. Досвід більше 5 років. Розуміюсь на різних каналах трафіку, аналітиці, а/б тестуванні, можу поставити коди відслідковування, зробити простий сайт на wp чи на html/css якщо потрібно. Є досвід управління командою, в тому числі і реорганізація з метою покращення роботи відділу (з позитивним результатом). При потребі можу вникнути в тех частину і написати ТЗ з прикладами зі stackoverflow чи документації. Англійська — upper intermediate. Вік за 30. Це якщо коротко.

Зараз почав думати про релокейт.

І шукаю HR або рекрутингову компанію, що можуть об`єктивно оцінити навики, досвід, та (за гроші) допомогти підібрати країну/компанію виходячи з моєї ситуації. Ну або ж вказати над чим ще варто попрацювати для досягнення мети.

Самостійно також веду пошуки, але розумію, що для більш швидкого результату потрібна допомога спеціалістів.

Буду вдячний за рекомендації та поради.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Можно подойти к вопросу с другой стороны и выбрать страну (ы), поискать на одном из сервисов по менторингу человека, который работает в компании интересующего типа и заказать услугу проверки резюме. Желательно искать специалиста на уровень выше вашего. Ментор всё проверит и скажет что надо улучшить для этого рынка вакансий. Перевозят не только разработчиков. Я дизайнер и меня без проблем релокейтили в Германию (Берлин). Аналитики сейчас нужны, продукт менеджеры тоже. Сейчас везде большой недобор специалистов.

Я вот здесь расписывал варианты по Англии, за полтора года мало что поменялось, я бы даже сказал что по идее стало легче: dou.ua/forums/topic/29693

Спасибо за информацию. Буду изучать!

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Якщо є бажання саме релокейту пофіг ким, то краще почати вчитися на фронтенд девелопера, тим паче, що у вас є дотичні навики і потім релокуватися як фронтендер або якщо пощастить шукати щось на стику фронтенд розробки і реклами.
В залежності від бажання та навичок, мало б зайняти 6-12 місяців.

А ким хочете працювати в ІТ?

Якщо в технічному напрямку, я б спочатку спробував свої сили тут на місці. А по результатах, здобувши трохи досвіду і із записом в резюме, вже шукав би щось там. Або навіть спробував тут знайти проект, де частина команди працює на стороні бажаного релокейту та практикує релокацію за бажанням.

Працювати маркетологом, смо, веб аналітиком. Навики та досвід є. В IT продуктових компаніях такі вакансії теж є. Але їх не так легко знайти як роботу розробником. На 1 продукт може бути кілька команд (фронт, бек, додаток...) з розробниками та тестувальниками, а маркетолог потрібен один))).

Недавно працював в компанії де 18 осіб у відділі маркетингу. Кожен відповідає за свій канал: email marketing, SEO, Google PPC, Facebook PPC, YouTube і ще список каналів і на кожен окрема людина. А ще тім лід. Так що потрібно не одна людина а один відділ.

А як можна займатись маркетингом, якщо не розумієш локальну ментальність?

Локальну ментальність часто можна вписати 10-20-30 пунктів (залежить від країни), кожен з яких буде 1-2 речення. Так, є досить специфічні країни, як то Китай чи Японія, або арабські країни. Але знижки полюбляють всі. Ремаркетинг, висока релевантність, точний таргетинг, працює скрізь. Є універсальні підходи. А локальні особливості нормальний маркетолог зможе за місяць розібрати.

В компанії де я працюю теж є відділ маркетингу. І теж він складається не з однієї людини. Але розробників у нас в рази більше.

Підписатись на коментарі