Підтримайте олімпіади з інформатики

Пам’ятаєте цей пост про переможця міжнародних олімпіад? Або цей про дівчину, яка перемогла у багатьох олімпіадах з інформатики. Можливо, ви навіть пам’ятаєте пост про мене. Або цей недавній пост про народного вчителя.

В усіх цих постах розповідають про олімпіади зі сторони учасників та тренерів, проте є ще одна сторона — організаторів.

Минулого року, коли олімпіади було неможливо проводити за правилами Міністерства освіти і науки, всі олімпіаді з інформатики були проведені новоствореною Федерацією олімпіадного програмування, до складу якої увійшли провідні тренери та переможці олімпіад з інформатики.

Ми провели повноцінну альтернативу Всеукраїнської олімпіади з інформатики, у якій взяло участь 3000 школярів, а також дві повністю нові олімпіади: Всеукраїнську дівочу олімпіаду та Всеукраїнську юніорську олімпіаду (до 15 років). Для кращих учасників всіх трьох олімпіад ми самостійно організували їхню участь в складі Національних команд України на Міжнародній олімпіаді, Європейській дівочій олімпіаді та Європейській юніорській олімпіаді відповідно. Переможці міжнародної олімпіади з інформатики згодом були визнані Міністерством освіти і науки України та отримали президентські стипендії.

Детальніше про те, чим ми займаємося, можна переглянути на нашому сайті oi.in.ua.

Цього року ми знову організовуємо олімпіади та участь українських школярів на міжнародних та європейських олімпіадах з інформатики. Ми робимо олімпіади безкоштовними для усіх учасників, тому ми шукаємо інші джерела коштів. Ми дуже просимо усіх, у кого є така можливість, допомогти фінансово.

Детальніше про те, як можна нас підтримати, можна прочитати на сайті charity.oi.in.ua

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підтримав. Хороша справа👍

А є така ж організація для математики та фізики?

В мої часи точно було, але все більш оффлайн.

У математиків є схожа matholymp.com.ua
У фізиків, наскільки мені відомо, ні

Ми то кинемо лишню копійку, але імхо треба йти до норм бізнесу, для яких це буде крута реклама. Починаючи від Галер, українського бізнесу аля Сільпо/Розетка/Нова пошта і аж до інвест фонду Dragon Capital.

В Украине надо отменить все эти олимпиады в школе
Учителя вместо того что уделять время отстающим учиникам тратят кучу времени на олимпиадников
Профита от этого 0

Учителя вместо того что уделять время отстающим учиникам тратят кучу времени на олимпиадников

Зачем тратить время на тех, кто его не заслуживает? Будущим кассирам всё это программирование ни к чему, а талантливые ребята получают шанс попробовать себя на мировом уровне.

Ну логично, если ребенок родился в неблагополучной семье или у него нет родителей или если его воспитывает мать одиночка у которой нет денег чтоб заплатить заслуженному учителю денег за репититорство, то таких детей надо наверное на мусорку выкидывать.
Пусть попробуют. Но школы тут в принципе ни какого отношения к этому иметь не должны

Но школы тут в принципе ни какого отношения к этому иметь не должны

Можно и так, но тогда какого лешего талантливые дети обязаны её, школу, посещать? Если она всё равно ни к чему дельному, полезному и интересному отношения иметь не должна?

Дети посещают школу не ради оценок или олимпиад а ради знаний

какого лешего талантливые дети обязаны её, школу, посещать?

Щоб зменшити кількість кодерків-інфантилів які вірять у лібертаріанство.

Насправді наявність тренера не є обов’язковою. Є приклади, як учасники без тренера (а іноді навіть з сіл) брали дипломи на фінальних етапах олімпіад. На відміну від інших предметів, розв’язувати задачі з інформатики можна онлайн з автоматичними системами перевірки.

Какой процент из сел?)))
Вы в курсе что во многих школах учителей задрачивают этими олимпиадами
Положительного эффекта эти олимпиады не дают если рассматривать образование в целом
Единственный Профит это возможность сбить доп денег за репититорство

Прочитайте, будь ласка, статті про олімпіадників, у тому числі на DOU.

олімпіади зазвичай будуються так щоб не вимагати глибоких знань по предмету. перевіряють не знання, а здібності мислити нестандартно.

И что? Как этот факт опровергает то что я написал?

вміння мислити нестандартно розвивається окремо від школи чи репетиторства, імхо

Конечно зачем ребенка в школе учить мыслить нестандартно

А как ты его научишь мыслить нестандартно, если

школы тут в принципе ни какого отношения к этому иметь не должны

Внезапно для этого есть уроки где надо учить всех, а не горстку избраных

Классы слишком большие, 30 человек сразу научить нереально. Точнее, было бы хоть немного реально, если бы все 30 человек были заинтересованы в предмете.

Есть целые исследования на сей счёт. В других странах с теми же 30 детьми все получается

или у него нет родителей или если его воспитывает мать одиночка у которой нет денег чтоб заплатить заслуженному учителю денег за репититорство, то таких детей надо наверное на мусорку выкидывать.

В мому невеличкому місті , на скільки знаю, ніхто не брав гроші за підготовку до олімпіад. Вчителі самі приходили вмовляли йти на олімпіади.

А знаешь почему? Их администрация школы раком ставит и заставляет заниматься олимпиадами. В свободное от работы время за свой счёт. Об этом уже ни раз ныли учителя в пабликах на Фейсбук

А знаешь почему? Их администрация школы раком ставит и заставляет заниматься олимпиадами.

починали все з того, що на це учням треба гроші, а зараз вже гроші не тре, а просто адміністрація заставляє ..))
Я от брав участь у парі обласних олімпіад і щось не видно було, щоб вчителі тратили на це свій час через тиск адміністрації..

У нас большая и разная страна. То что у тебя было так не значит что везде так. И платят родители и учителей заставляют. Или ты думаешь все учителя хотят этим геморроем заниматься)))

Или ты думаешь все учителя хотят этим геморроем заниматься)))

Та ні же. Ясно , що якщо відмовишся, то приїдуть німці на мотоциклі з пулємьотом і всіх постріляють. От блін там в деяких школах вчителі приходять на урок, кажуть читай з такої по таку сторінки, в кінці уроків встають і йдуть собі додоми. А тут на олімпіаду вони ж звичайно будуть напрягатись , щоб директор був щасливий. а директору то який профіт в таких школах?

Зайди в учительский паблик и спроси в чем кому профит

ага, я как раз был в такой ситуации, когда после уроков приходилось еще ходить на этот факультатив, а я думал только о том, что уже мог бы с друзьями пиво пить :)

Нащо витрачати мої податки на сміття, яке вигравши олімпіаду моментально вдарить по лаптям в напрямку фаангів і потім буде платити податки на покращення умов життя якогось реднека Джо, а не на покращення інфраструктури в моєму місті? Хоче олімпіадитись — хай наймає приватного вчителя.

Нащо витрачати мої податки на сміття, яке вигравши олімпіаду моментально вдарить по лаптям в напрямку фаангів і потім буде платити податки на покращення умов життя якогось реднека Джо

+1. Більше того не ясно взагалі навіщо тратити податки на школи/університети, адже люди потім вдарять по лаптям в напрямку Польщі/США/Канади/Німеччини і

буде платити податки на покращення умов життя якогось

Томека/Джо/Ганса

навіщо тратити податки на школи/університети

Щоб не відбувались державні перевороти, локальні бунти, масове утворення бандугруповань, неконтрольована внутрішня міграція і феодалізація регіонів.

Закрити вже кордони, та і потому. А то, розумники такі, шастають. Он в Київстар кодерків набрати не можуть...,

Кордони можна і не закривати, а от ти можеш віддати мені свої накопичення за просто так.

Завдяки цьому сміттю у вас є робота та гроші. Кому потрібні ваші програми у суспільстві де люди не вміють читати та писати. І єдина ціль життя індивідума це когось грабанути щоб були гроші на випивку.

Хтось вдарить, а хтось і не вдарить. Тим більше, що за кілька років всі оті фаанги в будь-якому випадку будуть наймати і з України (а куди вони дінуться). Та й взагалі, з сотні тих, хто до тієї олімпіади готується, переможуть скільки — троє, п’ятеро? А решта займуть середні позиції, а потім сядуть за сусіднє з Вами весло на українській галері. І цілком собі будуть покращувати своїми податками інфраструктуру Вашого міста.

Для соседнего весла не нужны олимпиады

Я б сказав, що тут зворотній зв’язок. У нас сусідньому веслу малувато альтернатив саме тому, що нам в середньому не потрібні олімпіади.

Альтернатив нет ТК образование в целом дно. Потому в школах чем только не занимаются, кроме обучения детей

Та й взагалі, з сотні тих, хто до тієї олімпіади готується,

95 фоп-веслувальників проти десятків тисяч оформлених за кзпп, я не олімпіадник і в мене погано з математикою, але в якому збоченому світі потрібно обирати перший варіант?

неолімпіадник детектед

Профита от этого 0

Як ви збираєтесь нормальних вчених отримувати з

отстающим учиникам

У нас в стране нет нормальных учёных, именно потому что нет нормального образования. Тк учителя заняты чем угодно кроме своих прямых обязанностей.

Ви їх зп бачили?

Працювали б за неї понаднормово?

Кого их? Ну есть же олимпиады, ты говоришь что благодаря им только появляются учёные. Но нет учёных, тут уже начинаешь нести бубуйню про зарплаты

Прочитайте тред, починаючи з вашого коментаря

Підписатись на коментарі