Я стала автором першого підручника з англійської для IT
Підручник, який навчить вас працювати англійською в IT.
Цієї осені я презентувала свій світові перший підручник з англійської для IT 🚀
Багатьом з вас було б корисно мати такий підручник, тому я зараз розповім про те, як і навіщо я його розробляла.
Ще у 2012 році, коли я вперше почала викладати англійську мову в IT-компанії в Одесі, то виявила, що між підручниками англійської мови та реальними мовними навичками спеціалістів IT-сфери, дуже мало спільного.
IT-індустрія — це не лише написання коду, пошук та фікс багів, це водночас ефективне спілкування для вирішення технічних проблем, спілкування з клієнтами та коллегами, презентації проєктів, тощо.
Тому я поступово почала створювати свій власний контент та індивідуальні уроки для IT-фахівців. Це виявилося задачею, яка потребує багато навчання і терпіння. Мені хотілося більше, ніж просто отримувати інформацію з Інтернету, — я хотіла зрозуміти всі тонкощі IT-індустрії та її напрямів. Потрібні були декілька років досліджень, експериментів з різними технологіями, спілкування з експертами та налагодження контактів на івентах, поки я не створила свій перший онлайн-курс English For Tech
У 2019 році я була щаслива запустити курс «English for Tech» на платформі електронного навчання, за яким одразу вийшли 2 інші курси «English For Tech Level 2» і «Effective Communication».
Тепер, у 2021 році, я відчуваю ті ж позитивні емоції, коли оголошую про випуск мого першого textbook «English For Tech» (поки що в цифровому форматі, а паперове видання вийде під кінець 2021 року). Чесно кажучи, версія електронної книги пропонує неперевершений досвід English For Tech, оскільки вона відбиває суть мого підходу до навчання англійської мови, що полягає в тому, щоб дати людям продукт, здатний розв’язувати їхні проблеми. English For Tech — до дрібниць продуманий підручник: зміст, візуалізація, технічні характеристики й інтерфейс користувача. Електронна книга містить безліч інтерактивних посилань на корисні ресурси, а також допоміжні посилання, що допоможуть перемикатися між різними розділами підручника.
Підручник є результатом мого
Для кого цей підручник? Чи підійде тільки розробникам?
Не тільки. Цей підручник навчить вас навичкам ділового спілкування через призму індустрії програмного забезпечення. Він ідеально підходить для розробників, QA-інженерів, дизайнерів, менеджерів проектів, HR, рекрутерів, спеціалістів по роботі з клієнтами та технічної підтримки, студентів.
English For Tech також підійде для викладачів ESL, котрі навчають дорослих IT-спеціалістів.
Для яких рівнів?
Підручник підходить для рівнів від Pre Intermediate до Upper Intermediate.
Які теми включено?
Підручник складається з 12 уроків з технічних та бізнес-тем (від нових вакансій у сфері IT до створення резюме). Кожне заняття складається з 5 розділів:
- Читання (з великою кількістю корисної лексики та вправ, що допоможуть вам його запам’ятати)
- Граматика (ми більше орієнтуємося на логіку та варіанти використання, ніж на те, щоб ви запам’ятали правила)
- Вимова (ми орієнтуємося на поширені «проблемні галузі» та слова, які люди в IT-сфері часто вимовляють неправильно)
- Soft skills (ми проходимо ситуації, які часто виникають на роботі — запити, пояснення проблеми, виступи на зборах тощо)
- Говорити та писати
Тут кілька прикладів цільових практичних вправ you’ll find inside the book.
І підручник, і онлайн курс називаються «English For Tech». Чому так?
Підручник став природним продовженням онлайн-курсу. Словниковий запас і основа граматики в ньому приблизно такі самі, як і в курсі, однак є деякі ключові відмінності. За допомогою цього підручника я хотіла дати студентам можливість вибрати формат навчання, який найкраще відповідає їхнім уподобанням.
Чому ви можете віддати перевагу саме підручнику:
- Вам подобається володіти продуктом (підручник залишається у вашому розпорядженні назавжди, а курс необхідно пройти за 6 місяців)
- Віддаєте перевагу автономному навчанню (ви зможете навчатися будь-де з будь-якого пристрою)
- Полюбляєте книги (є щось у читанні книг заспокійливе і те, що сприяє навчанню)
- Ви викладаєте англійську мову та шукаєте сучасний ресурс для студентів, які вивчають технічні науки. До речі, ми пропонуємо спеціальну ціну на підручник для викладачів англійської мови. Не соромтесь звертатись до мене за промокодом.
Чим підручник відрізняється від інших підручників, таких як Oxford English for Information Technology?
Як я згадувала на початку, саме галузевих ресурсів для вивчення англійської мови дуже мало. Інші підручники технічної англійської мають свої переваги, проте вони
- зосереджені на технічних термінах, більшість з яких ви або вже знаєте, або ніколи не будете використовувати
- розтягнуті і довго форматні. Вам доведеться витратити чимало часу, щоб справді навчитися передавати свої ідеї.
English For Tech вирішує ці питання, навчаючи вас потрібним комунікативним навичкам вдвічі швидше. Кожен урок знайомить вас з корисною граматикою і фразами, які ви можете одразу використовувати в роботі, незалежно від вашого рівня.
Що робити, якщо вам потрібна допомога наставника?
Той факт, що ви використовуєте підручник для самостійного вивчення, не означає, що ви повністю один! Купуючи English For Tech, ви отримуєте доступ до приватного чату Telegram, де ви можете ставити запитання, спілкуватися з колегами та наставниками English For IT, а також отримувати допомогу з вправами. Крім того, у нас також є адреса електронної пошти, на яку ви можете написати, якщо у вас виникнуть будь-які технічні питання під час використання цифрової версії підручника.
Хочете дізнатись більше про те, як виглядає English For Tech? Можете зробити це тут, а якщо захочете придбати його, використовуйте спеціальний промокод «hunt20» для отримання знижки $20
23 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів