Відкритий лист народним депутатам України щодо законопроєкту № 5376, який є складовою частиною спецрежиму «Дія Сіті»

Шановні народні обранці!

Ми, перша в Україні громадська організація з захисту прав ІТ-спеціалістів «Гільдія ІТ-Фахівців», звертаємось до вас із проханням голосувати «проти» законопроекту № 5376, який є складовою частиною спецрежиму «Дія.Сіті». Його прийняття призведе до значного погіршення умов для ІТ-спеціалістів та як наслідок — масовому відтоку висококваліфікованих кадрів за кордон.

За останні роки в Україні склалася ідеальна ситуація для розвитку ІТ-галузі. Доступність та висока якість технічної освіти, в сумі з мінімальним втручанням держави (можливістю для фахівців працювати як фізичні особи-підприємці), призвели до щорічного зростання об’єму індустрії на 20-25%, при середньосвітових показниках у 8%. Сотні тисяч українців отримали можливість заробляти собі на життя в своїй країні, сплачуючи податки, витрачаючи ці кошти тут, насичуючи економіку нашої держави. І це в період, коли наші співгромадяни щомісяця масово виїжджають з України.

Впроваджуючи «Дія.Сіті», нинішня влада бере приклад з режиму Олександра Лукашенко в Білорусі, який після репресій проти свого народу остаточно втратив легітимність в очах світової спільноти. Концепція «Дія.Сіті» майже повністю копіює білоруську ідею т.зв. «Парку високих технологій», який, до речі, було використано, як додатковий інструмент репресій проти тамтешніх наших колег. Серед безлічі наявних там проблем, головними вбачаються наступні:

— можливість укладання договорів про відсутність «конкурентних дій» між компанією та розробником терміном до року, що фактично означає заборону для останнього на роботу за спеціальністю. Це порушує статті 41, 42 та 43 Конституції України. При цьому нижня межа оплати за виконання даного договору не визначена, так само як і відсутнє визначення конкурентних дій: можна заплатити одну гривню, натомість зажадавши протягом року утримуватися від чого завгодно. Наприклад, від написання програм за допомогою натискання пальцями на кнопки клавіатури — поняття конкурентних дій у законі не визначено. Навіть із погляду загальної логіки це нонсенс: як може окремий програміст конкурувати з компанією, що складається з кількох тисяч фахівців? Це все одно, що слюсарю чи фрезерувальнику намагатимуться конкурувати з Маріупольським машинобудівним заводом.

— Створення для АйТі-фахівців гібридного режиму зайнятості, який Головне юридичне управління Верховної Ради у тексті своїх зауважень від 12 липня 2021 року назвало юридичним Франкенштейном: відсутність соціальних гарантій, властива приватному підприємництву, комбінується з найгіршими практиками радянських кодексів про працю. Незрозуміла також підсудність квазі-законного терміну «гіг-контрактор» до Господарського чи Трудового кодексу.

Попри солодкі розповіді ініціаторів «Дія.Сіті», професійне співтовариство України налаштоване до цього законопроекту вкрай негативно. Це відображено у петиції № 22/119860-еп, що підписана більш ніж двадцятьма п’ятьма тисячами громадян із значним випередженням необхідних термінів (приблизно за місяць). Інтерес іноземних інвесторів теж не підтверджується нічим, крім презентацій, створених згідно з приказкою: папір все стерпить. Не було представлено жодних моделей розвитку цього «спецрежиму», відсутнє будь-яке планування по залученню інвестицій в Україну.

В той же час, відсутні будь-які засоби стимулювання вітчизняних ІТ-компаній до розвитку бізнесу в Україні. Навпаки, необхідність незалежного аудиторського висновку лише посилить витрати компаній. Особливо нищівно це вдарить по малому та середньому бізнесу.

Фактично, режим «Дія.Сіті» цікавий лише кільком великим фірмам — найбільшим аутсорсинговим компаніям з великою чисельністю як штатних працівників, так і контракторів: вони стурбовані конкуренцією на ринку праці, яка постійно посилюється, і хочуть нав’язати своїм співробітникам та незалежним фахівцям-підрядникам кабальні контракти, аби мати змогу зменшувати їм заробітну плату та винагороду за виконану роботу.

У сучасних реаліях боротьби за людський капітал, коли за будь-яку кваліфіковану робочу силу, а особливо за освічену та здатну виробляти продукцію з високою доданою вартістю (наприклад, — за ІТ-фахівців) буквально борються високорозвинені країни, такі нововведення обов’язково призведуть до масової еміграції професіоналів та знищення галузі. Сусідні держави, такі як Німеччина, Польща та інші, постійно спрощують умови працевлаштування для українців. В той же час, за 2020 рік обсяг податкових надходжень та єдиного соціального внеску від ІТ-індустрії сягнули 20 мільярдів гривень.

Варто зауважити, що умови, завдяки яким ІТ-галузь отримала змогу розвинутись до теперішніх масштабів, на жаль, щорічно змінюються лише на гірше. Депопуляція та спад народжуваності чисельно зменшують кількість платників податків. Деградація рівня освіти також постійно зменшує рівень кваліфікованої робочої сили. Згідно даних Українського центру якості освіти, цього року 31,11% результатів тестів ЗНО з математики не подолали мінімального порогу оцінювання. Слід нагадати, що саме математика є основою для вивчення точних наук, та, зокрема, будь-якої спеціальності в рамках інформаційних технологій. Це свідчить про те, що природнім способом збільшення кількості ІТ-фахівців в Україні стає все менш можливим.

Враховуючи ризик збройної агресії з боку РФ, чимало іноземних компаній вже зараз пропонують українським фахівцям переїздити в інші країни. З іншого боку, в меморандумі з Міжнародним Валютним Фондом чітко зазначено, що Україна має утриматися від створення нових спеціальних податкових режимів. Таким чином, прийняття фінансової частини «Дія.Сіті» в законопроекті № 5376 може призвести до виникнення нових труднощів у співпраці з міжнародними партнерами України.

Закликаємо Вас, задля збереження однієї з небагатьох конкурентоспроможних галузей економіки України на світовому рівні — проголосувати проти законопроекту № 5376.

Збережіть можливості для ІТ-фахівців працювати та жити в Україні!

👍ПодобаєтьсяСподобалось29
До обраногоВ обраному4
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

*картинка с двумя собачками
Кожаев в 2019: «А я за Зеленского, можете меня побить. Гы-гы.»
Кожаев в 2021: «Шановні народні обранці! Закликаємо Вас, задля збереження однієї з небагатьох конкурентоспроможних галузей економіки України на світовому рівні — проголосувати проти законопроекту № 5376.»

Тоже хотел сьерничать насчёт текста на украинском от Кожаева, но думаю я знаю ответ: «Деньги не пахнут» ©

Публиковать подобные открытые письма от имени Кожаева — это во-первых напоминает пересказ анекдота про «крестик или трусы», а во-вторых дает оппонентам полный рукав козырей, которые позволят публично камня на камне не оставить от этого обращения при желании. Причем пипл еще и аплодировать стоя будет — ведь не повышать налоги просит человек, который много раз публично рассказывал где он вертел Украину в целом и всех кто ниасилил джаваскрипт в частности, который рассматривает Украину исключительно как место проживания где можно налоги почти не платить (и если чё то многие вопросики порешать). Прямо идеальный фронтмен для того, чтобы помочь оппонентам торпедировать обращение даже не вспотев...

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

t.me/ukr_lawyer/4207 тут пишут уже что приняли, всех поздравляю!

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

ВРУ, ОПУ, кабмін «вистрелили в ногу».

Сворачиваемся
dou.ua/forums/topic/35617

Щоб я все не читав — Кожаєву лишили 5%, правка пройшла?

Не, 6,5) но это пока, потом мож и больше)

Публиковать подобные открытые письма от имени Кожаева — это во-первых напоминает пересказ анекдота про «крестик или трусы», а во-вторых дает оппонентам полный рукав козырей, которые позволят публично камня на камне не оставить от этого обращения при желании. Причем пипл еще и аплодировать стоя будет — ведь не повышать налоги просит человек, который много раз публично рассказывал где он вертел Украину в целом и всех кто ниасилил джаваскрипт в частности, который рассматривает Украину исключительно как место проживания где можно налоги почти не платить (и если чё то многие вопросики порешать). Прямо идеальный фронтмен для того, чтобы помочь оппонентам торпедировать обращение даже не вспотев...

Так ты ж такой же.
Украина тем и хороша, что тут дёшево и низкие налоги.
А по-другому накой она кому надо?

ваша думка нам дуже важлива
залишайтесь на лінії

Так ты ж такой же как кожаев, только в вышиванка. Повысят тебе налоги собереш вещи и поедишь и не нужна тебе будет украина

Не дуже
PS: володіння рфіянською рік до року стрімко падає у анонів

зато ліпше годувати кравасісів, зато своїх
я правильно зрозумів логіку бота з ботоферми мінцифри?

Так отож, з однієї сторони до дія сіті є питання, але до ІТ гільдії теж є питання, що там робить цей ватан!? Це як Татаров при владі.

оппонентам торпедировать обращение даже не вспотев...

Герр Борняков на дебатах не смог, но ты попробуй

оппонентам торпедировать обращение даже не вспотев...
Герр Борняков на дебатах не смог, но ты попробуй

Чому ми взагалі маємо слухати цього егоцентричного ватніка, який просто не хоче сплачувати податки? Так, ті податки, що йдуть на
— освіту, яку він отримав за державний кошт;
— армію, що захищає нас від ворога;
— підтримку пенсіонерів;
— та ще багато іншого.

Згідно даних Українського центру якості освіти, цього року 31,11% результатів тестів ЗНО з математики не подолали мінімального порогу оцінювання

І при цьому вам, Володимире, не соромно ховатися від сплати податків. Наше міністерство разом з МОН розробляє нові програми по математиці та інформатиці. Ми справді працюємо, щоб змінити нашу з вами країну на краще, а деякі ІТшники просто не готові сплачувати на 1.5% податку більше ніж користуючись схемою ФОП. Так саме ті 1.5%, що йдуть на підтримку нашої армії. Добре, що не всі ІТшники такі як ви, більшість — це відповідальні громадяни, що готові змінювати нашу з вами державу!

---

Десь так :)
Вофка, проблема в тому, що атакувати позицію гільдії через твою особистість (бо публічно ти виглядаєш як гівно) значно простіше ніж через конструктивний діалог.
А Борняков тобі не відповідав, бо в нього була задача зробити видимість діалогу, а не когось в чомусь переконувати.

Чому ми взагалі маємо слухати цього егоцентричного ватніка, який просто не хоче сплачувати податки?

Потому, что 5% от пяти-десяти тысяч долларов лучше, чем 40% от нуля

— та ще багато іншого.

На прочее много идёть© На воровство, к примеру

І при цьому вам, Володимире, не соромно ховатися від сплати податків.

Для меня Украина — съёмная квартира. Ничего кроме низких налогов и возможности от них прятаться меня здесь не держит

Добре, що не всі ІТшники такі як ви, більшість — це відповідальні громадяни, що готові змінювати нашу з вами державу!

Пиздёж: об этом говорит петиция + опросы где АйТи специалисты против дия — сити

Ты почитай что в комментариях к петиции люди пишут

Для меня Украина — съёмная квартира. Ничего кроме низких налогов и возможности от них прятаться меня здесь не держит

Молодець зарисовався перед ДОУшними омежками! Вже після цієї цитати будь яка комунікація з твоєї сторони (навіть та що від імені гільдії) може бути проігнорована владою з поясенням суспільству «Та він же г..дон! Вони там (в гільдії) всі такі!»

Повторюю:

Вофка, проблема в тому, що атакувати позицію гільдії через твою особистість (бо публічно ти виглядаєш як гівно) значно простіше ніж через конструктивний діалог.

Відкритий лист до «ІТ Гільдії»:
Дозволяючи дурниками типу Кожаєва говорити від свого імені, ви маргіналізуєте свої ідеї.

Вже після цієї цитати будь яка комунікація з твоєї сторони (навіть та що від імені гільдії) може бути проігнорована владою

Это зависит от ресурсов, которые в наличии.

Вже після цієї цитати будь яка комунікація з твоєї сторони (навіть та що від імені гільдії) може бути проігнорована владою

Мм... ты небось считаешь себя очень умным

Кожаєв в 2024: «А я за Мураева, можете меня побить. Гы-гы.»
Кожаєв в 2026: «підписуємо петицію проти примусового набутилювання»

мураєвських до речі трошки пресують, коли вони показують свої пики за межі студії

Думаю айти гильдия будет куда популярнее, если исключит Кожаева из своих рядов.

Возможно, кого-то из гильдии арбалетчиков?
А тебя туда пристроить, и всем хорошо.

Помнится мне, очень многие говорили насчет ДияСити, дать пацанам попробовать, может действительно хорошо выйдет.
Я теперь точно знаю что навряд ли. Это хорошо видно на примере приложения Дия.
У них там что не релиз и добавление новых функциональностей это просто днище. Ни нагрузочных тестов походу, ни тестирования в целом. Оно то и понятно, если бюджет министерства пилить на тупые презентации и рассказы того как они круто все сделают, первые в мире и .т.д. Лучше бы они премиями стимулировали качество продукта у своих разрабов, тестировщиков и остальных. И если срочно нужно запилить фитчу новую, как «Вовина 1000», то могли бы попросить за бабки своих сотрудников поовертаймить запилить качественно. Но это не о минцирке.
nv.ua/...​-sertifikat-50201825.html
За после время оочень много лажи. По этому для меня они ничего хорошего с ДияСити не сделают . Они апликуху не смогли.

Я теперь точно знаю что навряд ли. Это хорошо видно на примере приложения Дия.

Ну не знаю. забув коли возив з собою документи. Включно з сертифікатом вколотого. Офгенна тема, як на мене.

Да вродь норм работает приложение, какие претензии?

Ещё пару закручиваний депутатских гаек — и Кожаев наконец начнёт говорить «Героям слава!»

А что, герои мне дадут денег? Депутаты они хоть и воры, но на голову нормальные. Герои же, мало того что грабители, ещё и сумасшедшие

Тебе твои клоуны денег не дали, но на украинский ты ведь уже перешёл.

АйТи гильдия приняла решение публиковать официальные документы на украинском. Я проявил договороспособность ради общей цели — они мне нужны не смотря на разницу в частном. Те-же, которые от меня требуют перехода на украинский:"заради поваги до україномовних" мне не нужны ни зачем. Поэтому я повторяю своё высказывание: хочешь чтобы я с тобой говорил на украинском — стань мне зачем-то нужен. Не хочешь/не можешь — ну извини

Это нормально. «Слава Україні» ты будешь говорить тоже ради общей цели. Просто поверь, если не видишь тенденцию сам :)

Если у меня появится цель, почему-бы и нет. Но эта цель должна быть материальной

Якщо підете гільдією на вибори вам буде потрібен кожний голос. Може навіть жовто-блакитний стяг витягати не тільки на футбол доведеться.

Я на футбол не хожу, на выборы пока не собираюсь

ти щось перепутав з дякулою із цинічним бенедерами

Это слишком сложно. Предлагаю сократить до смысла: Уху вы ели?

Намагання взяти більше податків з ІТ ФОП.
Десь я їх(депутатів та 10 млн населення) розумію. В 2013-2017 мав ФОП. Після чого на «білій зарплаті» в 2019-2021 думав так само як депутати :)
Справедливість це коли всі платять 1430 грн ЄСВ +5% від доходу.
Якщо в одних 13-15% плюс 22%, а в інших 5% +1430 грн то підгорає.

Податки ФПГ будуть платити? НДС — нафіг, кортежі — нафіг :)

В якій державі з населенням більше 5 млн і територією більше 100 тисяч кв км так?

А почему размер предполагается фильтром?

Бо кожний клаптик землі більше за Київську область з великим населенням або ресурсами на цій планеті хтось контролює. Окрім Антарктиди, Гренландії, пустель, де холодніше за −20 або спекотніше за +40. За землі, де є вода та температура від −10 до +30 (більше 300 днів на рік), є щось їсти, йдуть війни на планеті вже кілька тисячоліть.
На кожному такому клаптику землі є 1% людей, які будують ієрархії, збирають податки з решти 99%, встановлюють правила для 99%.

Ну то есть ты хочешь платить контролёрам, аж кушать не можешь?

Людина входить або в 1% контролерів, або в 99% і платить податки.
Є суспільства де ієрархія 0.01% −1%- 95%.
Різні пропорції. В Україні лафа, десь 10-15% можуть не платити податки, якщо дохід менше $10000 на рік. Принаймі в декого виходить відпетляти навіть з доходом $1 млн і вище.

Людина входить або в 1% контролерів, або в 99% і платить податки.

повіірите, всі контролери платять дофіга податків, більше за присутніх.

«Не вірю!» ©
Хто бачив реальне життя, знайомий з генералами, міністрами, депутатами той знає щось або здогадується :) Які податки можуть платити президент, міністри, «решали», судді, прокурори, якщо вони з держави, громадян лише отримують?
Товариші Кучма, Ющенко, Янукович, Порошенко, Зеленській багато податків заплатили з офшорів? ФПГ багато платять, так. Але ще більше виведено з-під оподаткування.

Які податки можуть платити президент, міністри, «решали», судді, прокурори, якщо вони з держави, громадян лише отримують?

Так і ми отримуємо з громадян тоді. Я маю точку продажу кави, і живу за ваш рахунок, при цьому плачу податки. Насправді, надаю послугу Вам — варю каву. Мент надає послугу Вам — ізолює Вас від темного світу, Ви йому за це платите. При цьому платить податки.

Мент працює в мене особистою охороною. Їздить кортеж з одного prius і двох outlander в броніках і з АКМ.

Мент працює в мене особистою охороною. Їздить кортеж з одного prius і двох outlander в броніках і з АКМ.

А моя кавомашина працює лише для Вас?

Каву варю сам в турці або гейзерній кавоварці. На кого працює ваша чи когось іншого кавомашина звичайні люди практично не знають через складність системи розподілу бюджету.
Якщо податки від палива ще йдуть напряму в Автодор, то з кавомашин, ФОП, ЕСВ, ПДВ, ВЗ все зливають у великий котел, перемішують, запікають «общак». Потім розподіл общака викатують на реліз у вигляді закону про бюджет. Далі ще можуть додати чиїсь фічі для розпилу, але то вже незначні правки.
Єдине, головні DevOps кабміну можуть вручну щось міняти в CI\CD, якщо їм підмазали. CEO може звільнити команду девопсів як у 2020, призначити нових. Але це на реліз мало впливає, бо найняті в 2019 девелопери слабко контрольовані. Йде постійна торгівля, домовляються з інвесторами і власниками корпорації.

Потім розподіл общака викатують на реліз у вигляді закону про бюджет. Далі ще можуть додати чиїсь фічі для розпилу, але то вже незначні правки.

Це + і -. + зокрема тому, що Ви можете викликати поліцію хоч щодня, і вона приїде.

Ви можете викликати поліцію хоч щодня, і вона приїде.

Якщо викликати щодня — то з якогось моменту перестане приїжджати. Як, доречі, і швидка.

будете спамити — припинить. будете по діілу — буде їздити

у мене пiдгорає вiд маєткiв за 10 млн у чиновникiв у яких зп кiлька тисяч.
починати шукати справедливiсть треба не з фопiв а з них.

в цiдому я за прогрессивну ставку подадкiв, це цивiлiзований шлях.
але без крайностей типу з ростом зп рiст доходу чистими припиняється взагалi

Є власники держави, а є раби(платники податків) держави. Власники держави отримують ренту з податків.

я за прогрессивну ставку подадкiв, це цивiлiзований шлях.

А я за фіксований податок. Держава надає всім фіксовані послуги, то чому одні повинні плати більше, а інші менше?

я за прогрессивну ставку подадкiв, це цивiлiзований шлях.

не дивіться на те що робить Європа зараз. Дивіться на те що вони робили коли були бідними.
©

Слишком много политики в тексе.Это ошибка.Надо писать сухо и по делу без отсылов к "

світової спільноти

"

Так это и есть политическое заявление. Вроде газеты «Искра», очевидно что подобные манифесты и открытые письма скорее направлены на электорат нежели на власть имущих. С текущей властью в принципе все понятно уже, они приняли решение руководствуясь лобби. Или у кого то есть сомнения на предмет того что дию примут и все прочие налоговые ставки повысят? Причем так что с повышением рентных ставок на добычу руды общая ставка налого-обложение на металлургию снизится. Возможно в следующем созыве как ЗП Санёк будет и ИТ партия. Если «Голобородько» может выиграть выборы, то почему Кожаев с гильдией не может ?

Большие сомнения что так возможно.Причина: it-шников слишком мало для критической политической-массы.По идеологии это тот же подход что у Балашова со своей 5-10 системой.Где она сейчас и где их идеолог?В Ютьюбе со своими 2K сторонниками и все.Лозунг «хочу больше денег» не прокатит ибо это не идея а потребность.Как то так.

Кто сказал что должна быть идея. Айтишника на 5млрд баксов, это не мало

5 ярдов это просто цифра и это не идея.Мысль где?Вокруг чего обьединятся?Вокруг чужих ярдов? Где сухой план действия с цифрами?Пока есть только лозунг "хочу больше денег".Вот и посмотрим что получится,я думаю такой подход не сработает

Кто сказал что должна быть идея. Мы не в совке живём.
Лозунга достаточно. А какой должен сработать? Ты в своей жизни хоть что то подобное делал? Или просто придумал теорию?

Делайте и флаг Вам в руки,впрочем он Вам не нужен ибо у Вас то идеи нет.И причем тут совок?Надо было раньше просто учить историю и общественные процессы.Хотите попробовать?Пробуйте! Вы же не в совке, правда ведь?

5 лярдов де?
в галєрах?
от галєри і просувають тєму ДС

Балашов

рфіянська консерва, яка тусується на каналах ригів і дає інтерв’ю рфіянським каналам

Куда у него есть доступ туда и идёт.

Судя с митингов которые организовали разные прав-союзы, не согласных с произволом в трудовом законодательстве у нас хватает. Трудовое и фискальное законодательство и политика далеко не исключительно ИТ проблема. Конечно такие митинги особо в прессе не афишируются, там больше важно показать аварии или сумасшедших которые не дают жить соседям или с поехавшей крыши поубивали людей.

Вот тут Вы в точку попали!В обществе сознательно сбили приоритеты,все телевидение показывает исключительно бытовуху и народ к этому привык и его влияние пока что велико.Суть нашего обсуждения — мы видим проблему,но сами организоваться не можем(не умеем) и за нас все решают,уже решили,закон то приняли уже

Хотя вот есть митинги. Они конечно прямо скажем левого толку
. Вместе с тем есть вполне объективные требования — требуют расплатиться с задолженностью по зарплате в 4 миллиарда гривен. Когда у нас в ИТ кто то не выплачивает ЗП то такую контору на шнурки режут, по факту это считается западлом не совместимым с коммерческой деятельностью и собственники не надёжными партнёрами по бизнесу. Всем рекомендуют разглашать эти проблемы и не работать с такими собсвенниками. Когда государственные предприятия должны 4 миллиарда в совокупности, это почему то ок ? И можно с руководителей не спрашивать что они делают чтобы исправить ситуацию, сделать предприятия прибыльными или продать их с условием что новые собственники погасят долги, начнут реорганизацию и т.д. httpss://kievvlast.com.ua/news/profsoyuzy-provodyat-v-kieve-aktsiyu-protesta-dvizhenie-transporta-chastichno-ogranicheno-fotovideo.html

Гос предприятия надо закрыть и проблем с за не будет.

С уваженьем... Дата. Подпись.
Отвечайте нам, а то,
Если вы не отзовётесь,
Мы напишем... в «Спортлото»!

Тоже хотел сьерничать насчёт текста на украинском от Кожаева, но думаю я знаю ответ: «Деньги не пахнут» ©

Може хтось з

«Гільдія ІТ-Фахівців»

володіє українською.
Цікаво скільки людей в гільдії? Скільки коштує членство на рік?

володіє українською.

Это переводил Тарас Роскошный + добавлял свои вставки. Я — то первоначальный текст писал на русском, конечно.

Естественно: я и суахили выучу если будут понятные финансовые перспективы. А шо, низя?

И будь я гуцулом преклонны годов,
Пасущим в Карпатах корову,
Я русский бы выучил только за то,
Что им разговаривал Вова!

В Польщі прийняли фікс. податок 8,5% ..12% для ІТ
Будєм смотрєть.

Якщо на телеканали позвуть/запросять спеціалістів з PR провідних ІТ аутсорсів, то переходимо до плану B.
Запис відеороликів на youtube, tik-tok, instagram.
Ще треба кілька мемів вигадати і намалювати.

Вот ребята насчитали доход от азартных игр))

dou.ua/...​ED4KEx95o-MwpylyBCspZbzqI

Мне кажется доход и рост индустрии в Дия Сити посчитан так же )))

Просто в статье идет речь что бы понизить налоги азартной индустрии, якобы для того, что б больше бабла получать.

При этом к айтишникам риторика обратная, нужно околхозить и поднимать налоги ибо оборзели они).
Ну то есть, идет неприкрытая защита именно бизнесов.

Чем сильнее гражданское общество, чем больше в нем ценностно стойких, автономных (экономически независимых) и образованных (со здравым смыслом) граждан (личностей), там адекватнее и приличнее ведет себя государство.

Напишіть що збереження наявного режиму оподаткування дозволить отримати в бюджет 30-40 млрд гривень і додатково 50-100 млрд щорічно через ПДВ працівників ІТ галузі та їх сімей в 2022-2030рр.
Якщо з 250 тисяч ІТ фахівців емігрує хоча б половина з сім’ями, то це приблизно від 100 до 400 тисяч активного населення 18-35 років з дітьми. Втрати буджету щорічно 20 млрд гривень прямих і 25-50 млрд грн непрямих податків.

Я не знаю чи то правильно рахують чи прибрехують, але заробітчани вливають по 5-10 ярдів валюти в Україну
І ще вони не голосують за кордоном
Ідеально ж

Ну і історія про колхоз — це для набивання кишень окремих посадовців і депутатів, а не про «податки» і «бюджети»

У зоробитчан обычно семьи тут, а если выедут программеры они выедут с семьями

Усі-усі?
Прям зі всіма прабабцями і дідусями?

І якщо виїдуть, то це все одно менше за 1-річний приріст надходжень
www.youtube.com/watch?v=Tf8QDhwy2bk

Гастрабайтери перераховують мільярди доларів і оцінка розміру вірна. Мова про ІТ аутсорс і легальні податки від ФОП. А також ФОП, що працюють за прямими контрактами на бізнес, який зареєстровано не в Україні.
Податки 90% ІТ в Україні, хто «не доріс» до оборотів 20-50 млн доларів і не відкрив компанію в Естонії, США, ВБ, на Кіпрі або в офшорах.

Народ, а Дія Сіті якось вплине на аутстаф роботу? Якщо ФОП працює напряму на закордонну компанію і більше ні на кого? Зміни будуть?

Та наче нічого не заважає додати якусь заборону на ЗЕД для тих хто не в колхозі

Конечно: смотри законопроект пана Дядюры о семи признаках трудовых отношений

Як я розумію це актуально для українських компаній.
Для міжнародних ніхто і не скриває, що це трудові відносини. Ятут справа в тому, що альтернативи не існує. Іноземна компанія не може найняти українця по КЗОТ

Ну так по этому Дядюра и хочет что б ты платил больше). Иностранную компанию трогать не будут, а тебе штраф дадут, после которого ты сам не захочешь работать на иностранную контору. Они ж прекрасно понимают, что гонятся за конторами это треш, а нагнуть конкретный фоп, за то что он имеет трудовые отношения, это пожалуйста)

на основі чого штраф? коли працюєш з закордонною компанією то це реально «підрядні роботи» і повністю біла схема. Інших варіантів немає і не може бути

Ты виноват лишь тем, что хочется мне кушать
Сказал и в тёмный лес телёнка поволок
©

Сорри неправильно выразился, штраф по идее закона должны дать забугорской конторе, но а флп могут запретить получать средства от это конторы. Да и это будет на усмотрение инспектора из гоструда. Он спокойно может утверждать что вы оба виноваты, т.к должны знать законодательство и должны его исполнять. Ну а дальше я дума ты понимаешь, что рождается коррупционный риск договорится с инспектором.
biz.ligazakon.net/...​gotovitsya-rabotodatelyam

на основі чого штраф?

Виглянь у вікно. Бачиш? Там Україна -> будеш в суді розповідати роками, що ти не верблюд. Якщо повезе, то може і відмінять штраф і рахунки може навіть розблокують..

Проблема в том, что это будет твоей проблемой. Запретят ВЭД для АйТи и придётся идти в тень

У вас така позиція ніби зараз при владі янукович. Вже немає такого, щоб видали указ і все , нікуди не дінешся. Тут треба буде закрити можливість працювати для всіх фопів, або підняти податки для всіх. Вони придумали дію якраз щоб не закривати для всіх. А лише для айтішників на сірій схемі

А лише для айтішників на сірій схемі

А хто такі айтішнікі на сірій схемі?

Я так понял имелось ввиду не прямые контракты, а легион флп в галерах.
Он же на прямом контракте работая удаленно типа фрилансер выходит )

Да-да, олигархи они — же отличаются друг от друга

Може, оформлюється якесь ЗАО типу Alphabet Ukraine і все. Нещодавно директор українського Vimeo відписала що саме так і зробила. Якщо включити мізки то панове депутати могли не витрачати силенну часу і наших із вами грошей на створення «гіг контрактів» і аудитів — а відремонтувати і осучаснити КЗОТ, як дороги. Вони чудово знають що КЗОТ душить економіку, Гончарук відкрито про це казав, але нічого принципового так і не зробив. Це не тільки ІТ — а взагалі допомогло усім галузям економіки. Чому вони цього не роблять? Певно тоді не буде сенсу в корупції, великій кількості органів які за гроші платників податків боряться радше одне з одним. Певно комусь хто контролює значну частину української політики дуже не вигідно щоб в країні покращився економічний стан, бо тоді погіршиться їх власний стан.

2019: барыга, хоть поржом, простой честный парень из народа.
2021: пожалуйста, не будьте равнодушными, плохо будет всем

Хочется взять и уе**ать.
Уехать конечно, а что же еще?

Вы выбрали проходимцев во власть, которые ни на одну петицию не отреагировали должным образом и за свою короткую политическую жизнь откатили страну на 10 лет назад, сейчас хоть обосрись, ничего не сделать, эти будут грабить до последнего, а после них хоть потоп. Думать надо было в 2019.

не буду даже пальцем шевелить, дураки должны страдать. К сожалению, придется и мне, но ради прививки общества от популизма я готов.

не виборець ні зе ні пе — відкату не побачив. скоріше навпаки.

так добро пожаловать в Дия Сити 17.

Увы, это будет не прививка общества от популизма а очередное «опять неправильного волшебника выбрали, давайте теперь другого».

Проблема в том, что я-то скорее всего страдать и не буду(хотя это не точно)

страдать. К сожалению, придется и мне
дебилы должны страдать.

🤔

Прививку можно и не пережить. К сожалению.

Кто вы? Я за Кошулинского голосовал)

2019: Stas і мільйони інших розробників використовують log4j
2021: у log4j знайшли критичну діру. Stas:

Хочется взять и уе**ать

тих ідіотів які використовували log4j

При всем уважении, не сопоставимые аналогии.

Как раз очень даже корректная. Проблема ведь не конкретно в log4j а в процессе и способе разработки свободного ПО. На месте этой либы могла быть любая другая

А что не так с процессом и способом разработки свободного ПО и чем несвободное ПО превосходит?

Как будто какой-нибудь IIS никогда не имел критических уязвимостей.

Барыга хотел повысить налог для ит

Коллеги, плохо будет ВСЕМ.

Тоесть сейчас, типа, хорошо, правильно я понимаю?
И если Кожаев тогда проголосовал за зеленских и теперь, осознав, просит «поможите», то надо обязательно вписываться?

Заради справедливості, зе ні до чого. Пе робив би рівно те саме. Це так історя розвивається. Все буде лише гірше

А это вообще классика «при порохе было бы то же самое». Какой-то особый вид вавы в голове, вероятно проявляется после просмотра 1024 серий Cватов.

У Вас класика «раньше було лучче» :)

А это вообще классика «при порохе было бы то же самое». Какой-то особый вид вавы в голове, вероятно проявляется после просмотра 1024 серий Cватов.

Насміілюсь порадити Вам думати тенденціями і явищами, а не персоналіями. А відбувається наступне — дике поле йде до фіскаліізації і формалізації у всіх сферах. Так було за кучми, яника, пороха, зе, і буде далі. Інакше не буде, а хто в таке вірить — одразу валіть з країни, інакше розчаруєтесь.

Анекдот про нюанс знаете? При Порохе был план постепенного повышения до 10% за 5 лет. От которого отказались после обратной реакции общества. При Зе — цифровой анальный колхоз, который прет как паровоз, невзирая на общественную реакцию и угрозы Кожаева. Если вы не замечаете этой разницы, и более того, пытаетесь свою позицию оправдать с помощью каких-то абстрактных вещей, о чем говорить с вами?

Если вы не замечаете этой разницы, и более того, пытаетесь свою позицию оправдать с помощью каких-то абстрактных вещей, о чем говорить с вами?

Видно що Ви глядач Прямого. Говорити дійсно не варто. Там да, шалений регрес, дивуюсь як взагалі ми ще існуємо.

Еще раз, на пальцах, Дия Сити лучше чем 10% за 5 лет? А то я что-то не понял вот этого вот.

>

Еще раз, на пальцах, Дия Сити лучше чем 10% за 5 лет? А то я что-то не понял вот этого вот.

1. Я не знаю умов дія сіті.
2. Звідки Ви взяли 10% на 5 років?

действительно, откуда? Ведь законопроект так и не был принят, осталось 5%. То есть вопрос следует сформулировать так: Дия Сити лучше чем то, что сейчас?

А это вообще классика «при порохе было бы то же самое»

Вообще-то разговоры о «раскулачивании» ИТ начались задолго ДО Пороха. И прекрасно шли при нем, той же шайкой-лейкой из КШЭ (Тимофей Милованов), что и сейчас.

Вообще-то разговоры о «раскулачивании» ИТ начались задолго ДО Пороха. И прекрасно шли при нем, той же шайкой-лейкой из КШЭ (Тимофей Милованов), что и сейчас.

Звісно. Люди просто не розумють, що це історична тенденція, і до персоналій вона стосунку не має. Податки це фігня. Нам будуть закручувати все. Одночасно будуть закривати дири в законодавстві, щоб від закручених гайок було не спетляти. А в чому проблема? Ми ж всі хотіли цивілізації. Так от, в цивілзації мента на%уй не пошлеш, від війська, не відкривши двері, не віідпетляєш, машину де попало не поставиш, квартиру за пакет кешу не продаш. Звикайте. Це не Зе чи Пе винен, це розвиток. А ви думали розвиток це що — оця от анархя + високі зп і рівні дороги? Це вам отой гетьман розповів? Так він вам напиздів, так не буває. Добре те, що процес закручування гайок, з метою мінімізації збурень, буде повільним, і ми ще встигнемо в повній мірі насолодитись плюсами розхитаної слабкої Системи.

Проблема в тому, що Систему настільки за 30 років розхитали, що вже 2 рази зривало гайки і прибивало ключами тих, хто намагався ці гайки закрутити. Звичайно спробують. Але є ймовірність, що ще раз зірве гайки або на болтах різьба зточиться.

Я-то дурак думал, что цивилизация — это работающая судебная, правоохранительная, образовательная, медицинская и другие системы, которых в Украине как не было, так и не предвидится даже в отдаленном будущем. А оказывается цивилизация — это когда всех загоняют в колхоз с целью стрижки бабла, которое очередные 5-летние илиты переведут в оффшоры. Спасибо что объяснил.

цивлізація це 2 в 1. Всі хто сподівається на 2 без 1 — помиляються

Я навіть заради справедливості не берусь стверджувати, що було би при Пе. А те, що є при Зе — ось воно, так як і планувалось.

що було би при Пе

Так найкращий прогноз — «буде як було»
А як було ми вже бачили по розслідуваннях

А як було ми вже бачили по розслідуваннях

не вимикайте Прямий :)

Бігус же наче зашкварений, ні?

Тільки для пєтяботів
та юляботів
та ватаботів
та pro-plague
...
Список наче довгий має бути, але нащо мені їх всіх пам’ятати
і від цих нудить

Особисто мені щоб більше ніколи не голосувати за Пе, досить 30хв перегляду Прямого. Це тупа пропаганда найнижчого штибу, що робить з людей ідіотів. На рівні скабєєвої.
Причому я вважаю Пе здібним політиком і непоганим президентом на фоні того що було.

досить 30хв перегляду
Це тупа пропаганда найнижчого штибу, що робить з людей ідіотів. На рівні скабєєвої.

Це взагалі про любий ТВ канал в Україні, адже всі ТВ канали належать олігархам.

Так, на нших хоч іноді бувають нейтральні передачі. На каналі Пороха — цілодобова дебіільна пропаганда, розрахована на некроцефалів :)

цілодобова дебіільна пропаганда, розрахована на некроцефалів :)

Я не бачу жодної різниці між 1+1 та прямим. Один в один все те саме, хіба що прямому не треба нічого видумувати, просто можна крутити новини про зе депутатів, зе Татарова, зе Баканова, etc

1. 1+1 це розважально-новинний канал з елементами пропаганди
2. прямий — це просто промивка мізків 24/7. причолму людям, що вважають себе розумними і такими що не підвладні пропаганді

1. 1+1 це розважально-новинний канал з елементами пропаганди
2. прямий — це просто промивка мізків 24/7. причолму людям, що вважають себе розумними і такими що не підвладні пропаганді

Я не дуже дивлюсь Прямий якщо чесно. Дивився пару інтерв’ю Яніни Соколової в ютубі і там проскакує критика пороха і попередньої влади. З цим все норм.
А от

дебіільна пропаганда, розрахована на некроцефалів

то це кожен другий мессеж Зеленського. Зе говорив правду у 38% випадках фактологічних читат: voxukraine.org/...​-prezydenta-vid-voxcheck
П.С. Хоча все ясно було вже після слів пацієнта:«Перший Петро Порошенко каже: «Я бізнес передав у сліпий траст», а другий збільшує свої статки за рік у 82 рази. "
Якби я до пороха не ставився, але він не опустився до того, щоб нести таку діч розраховану на некроцефалів

Зе я не слухаю, а от на Пе була слабка надія. Але там скабєєвщина.

Якби я до пороха не ставився, але він не опустився до того, щоб нести таку діч розраховану на некроцефалів
Ответить Поддержать

не знаю не знаю. я від його рупорів чув що Зе вбив 70К людей, бо погано організував епідзаходи і вакцинацію. Іі такого там щодругий месадж.

бо погано організував епідзаходи і вакцинацію

ну це правда.

Зе вбив 70К людей

хз. як рахували.
Але те що влада зе протупила з вакцинацією та киснем — факт

З вашого формулювання, може комусь здатись, що цирк якось виправив своє ставлення і до вакцинації, і до кисню, і до медиків
Що не відповідає дійсності
При кожній хвилі робляться якісь хаотичні корупційні дії, які не вирішують проблему, а виглядають тільки як pr привід

хз. як рахували.

Якщо Зе вбив 70К, на той момент це загальна кіількість смертей від ковід, тобто при Пе не вмер би ніхто. Ви і з цим згідніі? Слухачі Прямого — так, я впевнений :)

Якщо Зе вбив 70К, на той момент це загальна кіількість смертей від ковід, тобто при Пе не вмер би ніхто

Бгг. ти реально мене на таку дешеву маніпуляцію хочеш зловити? Можеш відписати, де я стверджував, що якби не Зе, то не вмер би ніхто.
Дивись, якби було норм з вакцинацією (в першу чергу з комунікацією), киснем та забезпеченням, то тоді смертей було меньше.
П.С. Дивно читати це твердження від людини, яка трохи вище натякає, що порох винуватий в падінні курсу з 8 впав до 24. Давай я так само зманіпулюю як і ти: тобто якби Зе став президентом в 2014 то курс би взагалі не впав.
П.С.П.С. Коли ти пишеш про падіння курсу, це ти ще закриваєш очі на початок окупації, війну з РФ, etc.

Как проступила? Вакцины отсутствуют?
А с кислородом проблемы не только в Украине. Потому и вводятся карантины, которые в Украине игнорируют

Как проступила? Вакцины отсутствуют?

Це зараз є. А ви згадайте початок.
1. Костюми для лікарів на 40% дорожче, або Як у новому МОЗі на пандемії заробляють: life.pravda.com.ua/...​olumns/2020/04/21/240683
2. МОЗ виплатило перші мільйони за костюми з Китаю, які вдвічі дорожчі за українські: bykvu.com/...​vdvoe-dorozhe-ukrainskih
3. «Медзакупівлі» відповіли, що МОЗ сам спровокував зрив закупівель : www.pravda.com.ua/news/2021/02/11/7283075
4. Ну ще й посередників якраз МОЗ у всі закупівлі заводив.
5. Геніальна комунікація по вакцинації. Чому в Україні трапився повний провал кампанії з вакцинації від COVID-19: life.pravda.com.ua/...​olumns/2021/02/11/243902
Новина за 11.02.2021.

«...Україна повинна бути серед перших країн, які матимуть змогу закупити вакцину. Ми повинні думати про це вже зараз. Весь світ шикується в черги», — 25 липня 2020 року дана заява Володимира Зеленського
..
Станом на 10 лютого 2021 року, за даними Bloomberg, у світі вже було введено 138 мільйони доз вакцин проти COVID-19 у 73 країнах
..
Наразі фактично укладено лише один договір з китайською компанією Sinovac щодо постачання 1,9 млн. вакцин в Україну.
..
У той час як більшість країн світу ще з весни-літа минулого року наввипередки укладали угоди щодо передзамовлення вакцин-кандидатів (станом на грудень загальний обсяг передзамовлення становив майже 7 мільярдів доз), Україна... декларувала готовність бути першими.

В тот момент была такая рыночная цена у костюмов. Все что надо было для борьбы с короновирусом стоила дороже чем обычно.

Ни какого провала с вакцинами не было. Первыми купили те у кого было больше денег. Вакцин в стране достаточно. То что Украина получила вакцину позже не является проблемой.

якби при владі був Петро, все було б гут. Причому навіть при тій самій кількості і померлих і вакцин. При цьому було б ще й героічними зусиллями Гетьмана :)

Когда был Петро его большая часть украинцев ненавидела так что выбрала клоуна. Так что как бы он сделал победу хз. Разве что рейтинг был бы не 25 а 4 как у ющенко

Когда был Петро его большая часть украинцев ненавидела так что выбрала клоуна. Так что как бы он сделал победу хз. Разве что рейтинг был бы не 25 а 4 как у ющенко

так. +/- згоден. Але як це впливає на простий факт, що теперішня влада проср.ла все терміни з вакцинацією, забезпеченням лікарів, і на цьому ще корупційні відкати отримувала?

Предыдущая власть обогащалась на войне. Армия получала запчасти в 3 дорога от перекупов. Ну так если брать то что поменялось? Могло бы быть лучше? На след выборах можно голосовать против клоуна.

та суть в тому, що нічого ліпшого не пропонують, крім голосувати проти когось поганого, а не за когось доброго.
шото х-ня, шото х-ня (Аксиома Эскобара)

Когда был Петро его большая часть украинцев ненавидела так что выбрала клоуна.

Это потому что он брата убил. Братоубийц никто не любит.

якби при владі був Петро, все було б гут. Причому навіть при тій самій кількості і померлих і вакцин. При цьому було б ще й героічними зусиллями Гетьмана :)

ахаха, знову починається. Якби в 2014 році президентом був би Зе, то не те що окупували би Крим та Донбас, а Кубань та Аляска приєдналась до України. Зе би заглянув в очі Путіну і вони би договорились. Війни взагалі би не було, бо вона почалась через пороха, який на цьому зоробляв. Що там ще? Вчителів зп була б по 4000 євро, студенти президентського університету отримували би Нобелевські премії і т.д..

В тот момент была такая рыночная цена у костюмов. Все что надо было для борьбы с короновирусом стоила дороже чем обычно.

В той момент вартість українських костюмів на ринку було вдвічі дешевша за китайські. Самий сюр був, коли український виробник намагався продавати ці ж костюми, які були не потрібні МОЗ та Зе, то браве СБУ це заблокувало, бо не можна вивозити костюми в пандемію. :-D

Но тех костюмов не было в нужном колличестве.

Но тех костюмов не было в нужном колличестве.

З чого ви взяли? Є лінки на статті? Не хочеться знову тратити свій час і спростовувати, як це вже вище зробив.

То вам би так хотілось, але ніхто того точно не зна. Бо ви завжди отримуєте те, що просите, а не те, що хочете.

Так у среднего айтишника инфантилизм на уровне трехлетнего ребенка. Сначала сует руку в кипяток а потом ой больно, кто ж знал что так будет.

Сначала сует руку в кипяток а потом ой больно, кто ж знал что так будет.

Действительно, неожиданно-то как. Большинство айтишников, наверное, думает, что мудрость приходит с деньгами, но ето ошибка.
Ну, ничего, «хоть поржем».

Так не ржут чёта, грустные ходят. Клоун, говорят, не настоящий оказался — без сценария нифига не смешной.

Так не ржут чёта, грустные ходят.

План был отличный, надежный, как швейцарский часы. Что же могло пойти не так?
Людям не очень хочется понимать, что спонтанные решения, они, как черный квадрат Малевича, срабатывают только в нужное время, в нужном месте и при должной подготовке.

Клоун, говорят, не настоящий оказался — без сценария нифига не смешной.

Тот, кто всю жизнь лежал под кем-то авторитарным (Масляковым, Коломойским и остальными), теряет инициативу. Клоун смешной, но он иначе смешной, чем по сценарию. Смешно наблюдать его метания, смешно смотреть на хамоватость и быдловатость его коллег, смешно читать дифирамбы от поклонников, таких же туповатых, как сам Клоун. Он, конечно, заработает и отмоет свои миллиарды, но конченым так и останется.

Почему — не

Порошенко

?
Именно, что Порошенко был объективно лучше на тот момент.
А какой будет на следующих — это надо сначала кандидатов увидеть.

где гарантии что не было бы еще хуже?

Вы, когда нож в руки берете, откуда знаете где ручка, а где лезвие?

тоесть нет гарантий, на этом и закончим.

Вы можете заканчивать когда и где угодно, но уверены ли вы, что вам нужны гарантии?

Питаю виключно для розширення кругозору: які гарантії були з клоуном, коли заздалегідь було відомо, що то лише кишенькова лялька коломойського? От дійсно цікаво, що я не помітив.

Чем Пеца лучше Бени, ну хоть чем-то лучше? Это ответ на твой вопрос

А яка вже різниця? Цим цікавитись до виборів треба було!

всем лучше, ответ на твой ответ.

Сначала сует руку в кипяток а потом ой больно, кто ж знал что так будет.

А якби не сунув, то руку кіп’ятком облив би шоколадний барига.

Заради справедливості, зе ні до чого. Пе робив би рівно те саме. Це так історя розвивається. Все буде лише гірше
Насміілюсь порадити Вам думати тенденціями і явищами, а не персоналіями

Так що обпечена рука це доля..

Норм ініціатива. Ось так і потрібно нагнітати. Інакше влада буде думати, що нам норм.

Всі процедури формальних перемовин вже пройдено. З нами цього разу навіть формально поговорили, чого попередники крім Азарова, який власне і дозволив працювати через ФОП, взагалі не робили. Особисто пан президент доволі чітко показав, що все що відбувається — це власне із його дозволу і ініціативи. Якщо узагальнити, владу не цікавить що буде із галуззю і те що зараз трапилось через пандемію це тимчасова бульбашка. В них дуже чіткий підхід, ви отримали горощі — платить більше податків, чому — тому що у вас є грощі. Якщо подумати то те що пропонує влада це шило не мило, і нас не влаштовує лише міри регулювання ринку — а точніше будь які засоби які унеможливлюють перехід контрактника від одного посередника до іньшого, або пряму роботу на іноземного замовника без посередників. Тобто норми не переманювання, не конкуренції і аудиту який насправді є прихованим митом з реєстрації підприємства у сфері діяльності. Перша норма є не сприйнятна взагалі, її прибрали, друга норма є дуже не бажаною хоча ніхто не зможе змусити підписувати кабальний договір, третя краще б була відкритим державним митом за реєстрацію підприємства в окремому податковому режимі.

Проблема в том, что налогов будет не больше — а меньше.

Уже они все приняли и поделили сверху... так что поздно. Кстати часть о защите от маск шоу позабыли- впрочем итак было понятно что ее если б и сделали то чисто формальной — уж точно без гарантий

Момент ещё и в том что как вообще можно законодательно запретить силовикам проводить следственные действия ? Министры и главы спец служб просто могут дать по шапке тем кто вместо того чтобы отлавливать реальных преступников, террористов и шпионов ходят по разным предприятиям и сшибают с них бабло фактически занимаясь рейкетом. А так это просто популистический аргумент, у ассоциаций которые состоят из исполнительных и генеральных директоров спросили что вас не устраивает — те ответили что их не устраивает рейкет со стороны силовиков и маски шоу. Им сказали что не будет рейкета, сказали и сказали. Если законодательно ввести норму что нельзя приходить и учинять шмон то фактически нельзя будет накрыть любой не легальный бизнес например: конвертационный центр, подпольное казино, бордель, изготовителей нелегального оружия, наркотики и т.д. Хотя можно ввести норму что приходить может только БЕП и с санкции суда. БЕП ввели, норму не очень.

*картинка с двумя собачками
Кожаев в 2019: «А я за Зеленского, можете меня побить. Гы-гы.»
Кожаев в 2021: «Шановні народні обранці! Закликаємо Вас, задля збереження однієї з небагатьох конкурентоспроможних галузей економіки України на світовому рівні — проголосувати проти законопроекту № 5376.»

Так его же, вроде, и побили. А потом «тренер запретил выяснять отношения не в рамках соревнований»

Так его же, вроде, и побили. А потом «тренер запретил выяснять отношения не в рамках соревнований»

кого побили? кожаєва??

Да, там такая драма в фейсбуке была, все как в лучших романах.
Тот, кто побил, даже потом объяснил, что он его еще легко помял, а мог бы и инвалидом сделать.

хуясє! реквестую лінк, інакше не було, це як Чакі побити...

Кажись Max Shnurenok линк на арбалетную группу в фейсбуке постил, в которой Кожаев допризывался к себе в спортзал, померяться силушкой богатырской. ))

Ось — www.facebook.com/...​mment_id=2927159420901026
Там коментар і вся гілка обговорення.

Ну такоє. Накинулись, обісрали, дали п-ди... Вові може й корисно для попущенія, але тусовці арбалетчиків таки в мінус. Тим бльше що Вова наче вже доволі старий зі спортіками махатись.

Кожен у тому треді бачить своє. Спробуйте проговорити ті повідомлення спокійно і вголос. Може інакше поглянете на ситуацію.

Кожен у тому треді бачить своє. Спробуйте проговорити ті повідомлення спокійно і вголос. Може інакше поглянете на ситуацію.

ну може я просто завжди на боці постраждалих :)

Ознайомився з усією гілкою, це доволі епічно. Але будь яка ініціатива(яка б вона гарна не була) від такого упоротого персонажа, навіть не дивлячись на те що хтось витратив зусилля перевів її українською, є заздалегідь провальною і не знайде підтримки.

Ну, ты можешь конечно не поддерживать, но в случае введения анального контроля я уеду в Грузию, или уйду в тень. А тебя возьмут за задницу

Звідкіля така впевненість, що я буду сидіти і цього чеками і що ти встигнеш виїхати? =)))

1. У тебя уже есть работа без привязки к Украине? Если нет, рекомендую найти чтобы можно было помахать государству сам знаешь чем
2. Ты думаешь я посмотрю на официальный запрет?

Дякую за поради, я вже якось сам впораюсь з цим.

є заздалегідь провальною і не знайде підтримки.

Тут ви праві. Дуже важко пересилити себе і відокремити персоналії від проблеми. Я так не можу, наприклад.

Языком трепать не мешки ворочать. Я переоценил свои силы после травмы

Языком трепать не мешки ворочать.

Оце ти вірно сказав! Що за звір це був? Якийсь мсмк мабуть...

Я переоценил свои силы после травмы

Хотелось пошутить про родовую, но, пожалуй, воздержусь.
Очень правильные вещи ты делаешь в рамках гильдии, поэтому не обращай внимания на мой треп языком.

А про ініціативу попередньої влади про п’яту групу ФОП і підняття податків до 10% вже всі забули? Шоколадна влада теж нічим не краща.

Не оцінили. Хоча співвласник ELEKS і колишній депутат Скрипник згадував.

Между нереализованной инициативой и конкретной имплементацией разница приблизительно такая как между фразой «Да я тебя в**бу» и реальным актом насилия неошкуренной шваброй.

Ну так Дію Сіті теж ще не прийняли, почнемо з того. Достатньо факту, що шоколадним прийшла в голову не менш мудацька ініціатива, ніж зеленим. Та й питання, що гірше — неконкуренція з 6.5% доходу чи просто 10% від доходу? Я вважаю, що це сорти г*івна. Кожна нова влада лише хоче видоїти з нас побільше.

Ну так Дію Сіті теж ще не прийняли, почнемо з того.

Ну тогда, когда примут, тогда и приходите.

Достатньо факту, що шоколадним прийшла в голову не менш мудацька ініціатива, ніж зеленим.

Повторюсь, говорить можно что угодно (Кожаев вон регулярно тяжкими телесными и убийством грозит), как и выдвигать какие угодно инициативы. Но история не имеет сослагательных наклонений. Прошлая власть передала нынешней ФОПы в том виде, в котором вы работате сейчас. Что нахеровертит текущая — будем посмотреть.

Прошлая власть передала нынешней ФОПы в том виде, в котором вы работате сейчас. Что нахеровертит текущая — будем посмотреть.

ну так можна сказати що влада яника передала бакс по 8, а все решта то проблеми влади наступної

Бакс по 8 и пустой казначейский счет.

Бакс по 8 и пустой казначейский счет.
Повторюсь, говорить можно что угодно, но прошлая власть передала нынешней бакс по 8

Невалидно. Передача пустого казначейского счета точно такой же свершившийся факт как и передача бакса по 8. Оба события произошли и произошли в одно и то же время. В отличии от вариативных фантазий на тему альтернативного будущего «Вот был бы, то точно сделал бы». Но, как я писал выше, история не имеет сослагательных наклонений.

Невалидно. Передача пустого казначейского счета точно такой же свершившийся факт как и передача бакса по 8

Херня то все. Було 8, стало 28 — оце факт.

Херня то все. Було 8, стало 28 — оце факт.

Це ж просто пояснюється
«Насміілюсь порадити Вам думати тенденціями і явищами, а не персоналіями. А відбувається наступне — дике поле йде до фіскаліізації і формалізації у всіх сферах. Так було за кучми, яника, пороха, зе, і буде далі.» :-D
П.С. Доречі, цікаво глянути на цифри.
порох став президентом 25 May 2014:
курс=12, резерви =17 млрд.$, борг = 69.5 млрд.$,
пішов порох 20 травня 2019:
курс=26.3, резерви = 20.6 млрд.$, борг = 80.4 млрд.$, приріст резерви — борг = −8 млрд.$,
Зараз:
курс=27, резерви = 29.7 млрд.$, борг = 92.6 млрд.$, приріст резерви — борг = −3 млрд.$

Херня то все.

Это — эмоциональная субьективная оценка с попыткой вывести один из фактов на первое место и проигнорирорвтаь другой за счет эмоционального окраса.
Сами же факты (2 шт.) я перечислил выше.

Сами же факты (2 шт.) я перечислил выше.

там т-щ вище цифри навів. Що скажете?

Що скажете?

Скажу что для более точной валидации нужно дождаться конца каденции текущего гаранта и сделать такую же сверку. А ты цифры за разные временные периоды приведены.

Сорі, але все це — подгон подгонович, як казав вчитель креслення Соломон. Всі президенти всіх країн пушають проблеми на наступника. Всі президенти всіх країн валять проблеми на папєрєдніка. Це просто закон політики.

Гы. Тоже знаю таких персонажей. Перед голосованием агитировали за Зелю, и «хуже не будет», а сегодня их берут за жо, и, наверное, печет сильно. Делайте выводы, господа.

Гы. Тоже знаю таких персонажей. Перед голосованием агитировали за Зелю, и «хуже не будет», а сегодня их берут за жо, и, наверное, печет сильно. Делайте выводы, господа.

вас брали би за жоппу і при гетьмані Петрові, тому не побивайтесь так

вас брали би

Ми б стали міліонерами і ніхто б нас не брав за жопу

Вважаю, що тепер депутати мають відповісти на російській і в манері кожаєва, на зразок: «До сих пор все нормально было? Шо-то не нравится — чемодан-вокзал-россия!»

«а выйдешь на майдан — получишь по рогам»

Там, напевне, залежить від того, з якої сторони він буде на майдані. І я, шото, не думаю, що він буде з нашої сторони, адже він відомий прихильник ОПЗЖ.
Назва самого блоку нагадує анекдот про «не можна із букв О Ж П А скласти слово РАДІСТЬ».

Кожаев. мовою. 2021. дія сіті.

Кожаев. мовою. 2021. дія сіті.

Цей закон варто було запостити вже для одного цього!

Ради справедливости, я писал на русском переводил Тарас и добавлял от себя

Тобто, замість того щоб промовчати, ти таки вирішив відписатися що не зашкварився мовою. Малорос до останнього

Підписатись на коментарі