Автору NestJS пофіг на численні помилки у тестах JwtModule його фреймворку
Оскільки я пишу свій Node.js фреймворк, я інколи відкриваю документацію інших фреймворків щоб побачити які фічі у них є, а також я проглядаю issues на github щоб побачити які фічі хочуть користувачі цих фреймворків. В першу чергу це стосується NestJS, оскільки він також перейняв від Angular багато яких концепцій, як і мій фреймворк.
На днях я писав модуль для інтеграції із широко-відомою бібліотекою jsonwebtoken. У NestJS теж є інтеграція з цією бібліотекою, тому я вирішив підгледіти які вони пишуть тести щоб і у себе щось аналогічне потестити.
Модуль @nestjs/jwt зараз скачують 308 тис. разів за тиждень, а це приблизно третина усіх користувачів NestJS, цей модуль відповідає за таку важливу частину як встановлення токенів безпеки, і за їхню верифікацію.
І що ж я побачив у тестах цього модуля? — Жесть! Через це я відкрив відповідне issue на github. Тести не просто написані із маленькими малопомітними помилками, типу відсутність await перед expect із промісами, там взагалі чортішо наплетене, причому майже в усіх тестах.
І як би ви думали відреагує автор NestJS? Скаже щось типу: «Вау! Фігасе! Дякую, колега, що звернув на це увагу, виправимо!» — Ні, він тупо закрив issue, і ще й залочив його, зі словами «Це не я писав, хочеш виправити — візьми виправ».
Трендець якийсь! Ладно б так реагував автор невідомого фреймворку, який скачують пару десятків разів, а тут же цілий 1 млн. разів за тиждень, і таке наплювательське відношення...
Найкращі коментарі пропустити