Знайди свої години продуктивності по git за 2 хвилини!

Підводите вже підсумки року? :)

Я вам сьогодні принесла Data-Driven-Self-Research :)

Методика вимірювання підходить для програмістів, які багато комітять у git. Тут не врахуються тікети, дизайн доки, зустрічі в Google календарі. Міряємо чистий кодінг, за цей рік, з початку 2021 року.

1. Запускаємо у каталозі проекта (в author= впишіть свою підстроку імени, яка не перетинається з іншими учасниками):

git log --author="ksuha" --shortstat  --since=2021-01-01  |grep '^Date' | awk '{print $5}' | sed 's/:/ /g' | awk '{print $1}'  | sort | uniq -c

Отримуємо табличку з колонками: кількість комітів, година.

2. Створюємо пусту табличку в google spreadsheet. Копіпастимо дані туди.

3. Якщо проектів більше одного, у інших рахуємо аналогічно, і підсумовуємо за годинами.

4. Якщо працюєте вночі, можна «перейменувати» години 1->25, 2->26, щоб гарно доклеїти.

5. Будуємо графік. В мене такий. У другій половині дня — продуктивність вище, з піком у 21, вночі я сплю :)

6. Тепер те ж саме, але за днями тижня:

git log --author="ksuha" --date=format:'%w'  --since=2021-01-01 | grep '^Date' | awk '{print $2}' | sort | uniq -c

7. І графік:

У всіх ці графіки будуть різні, ось від мого друга — в нього сплеск зранку, і основна продуктивність теж у другій половині (25 и 26 — це 1 і 2 ночі, щоб зручно було приклеїти без втрати вертикальної сітки графіку):

Можете заливати скріншоти на imgur.com, та ділитися у коментах посиланнями на свої :)

Розказуйте в коментах, які у вас в команді є наворочені тулзи для такого :)

achievki.io — Сам себе не похвалиш — ніхто не похвалить!

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

в общем статья стала мне полезной — я перешел по ссылке от Лены Ш. на timingapp.com/?lang=en и кажется буду использовать эту штуку.
Спасибо!

Актівіті трекери зараз вже достатньо наворочені є — можуть трекати активні програми та вкладки браузера. Я б сказав, що активність в IDE/Jira/робочій пошті це більш об’єктивний показник, ніж коміти в гіт.

ну ви яким користуєтесь? або який вам найбільше сподобався?

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

У меня продуктивность только с 7 утра до 8 :) завел за правило коммитить только утром после вчерашних коуд ревью все скопом, чтобы если что-то пошло не так на стадии CI, то было время исправить и не ломать билд на ночь.

я не люблю долго в голове задачи держать, и если за день 10 мелких правок было — то лучше их выкатывать сразу
а больших цельных задач обычно бывает на ~30% времени, ну и там, конечно, в конце задачи

У меня стоит вот это приложенько оно очень детально показывает часы продуктивности, кодинга, слакинга, копания в джире, копания в логах на aws, фейсбука, комментенья доу и всего остального timingapp.com

Це не години продуктивності, це години виконання логічно завершених шматків роботи, та й то не факт :-)

Ну в мене якось виходило, що окремих великих задач було може 30% часу, може 50%. Інше — багфікси, рефакторинг, текстові виправлення, збір метрик, маленькі фічі.

З тим самим успіхом можна визначити п′ятницю вечір як години продуктивності в корпораціях. Хоча насправді у години продуктивності ви не комітите аж нічого.

Інша справа, коли Сова — ефективний менеджер схоче так визначати продуктивність. Тоді доведеться скрипт писати для імітації.

Ну давай, покажи свій графік, я свій показала :)

Неужели писюн? Постыдись, гражданин.

Репозиторий ДНК :)

половинок ДНК! что за сексизм..

Как там в контакте статус:
Две половинки — каждая с одним крылом, смогут вместе летать лишь держась друг за друга.

да и штаны у него НЕ широкие :)

Раз вже заговорили про статистику то ось свіжа.

Пуште пустые коммиты и будьте счастливы

Ну це не спортивно :)

Підписатись на коментарі