Знайди свої години продуктивності по git за 2 хвилини!
Підводите вже підсумки року? :)
Я вам сьогодні принесла Data-Driven-Self-Research :)
Методика вимірювання підходить для програмістів, які багато комітять у git. Тут не врахуються тікети, дизайн доки, зустрічі в Google календарі. Міряємо чистий кодінг, за цей рік, з початку 2021 року.
1. Запускаємо у каталозі проекта (в author= впишіть свою підстроку імени, яка не перетинається з іншими учасниками):
git log --author="ksuha" --shortstat --since=2021-01-01 |grep '^Date' | awk '{print $5}' | sed 's/:/ /g' | awk '{print $1}' | sort | uniq -c
Отримуємо табличку з колонками: кількість комітів, година.
2. Створюємо пусту табличку в google spreadsheet. Копіпастимо дані туди.
3. Якщо проектів більше одного, у інших рахуємо аналогічно, і підсумовуємо за годинами.
4. Якщо працюєте вночі, можна «перейменувати» години 1->25, 2->26, щоб гарно доклеїти.
5. Будуємо графік. В мене такий. У другій половині дня — продуктивність вище, з піком у 21, вночі я сплю :)
6. Тепер те ж саме, але за днями тижня:
git log --author="ksuha" --date=format:'%w' --since=2021-01-01 | grep '^Date' | awk '{print $2}' | sort | uniq -c
7. І графік:
У всіх ці графіки будуть різні, ось від мого друга — в нього сплеск зранку, і основна продуктивність теж у другій половині (25 и 26 — це 1 і 2 ночі, щоб зручно було приклеїти без втрати вертикальної сітки графіку):
Можете заливати скріншоти на imgur.com, та ділитися у коментах посиланнями на свої :)
Розказуйте в коментах, які у вас в команді є наворочені тулзи для такого :)
achievki.io — Сам себе не похвалиш — ніхто не похвалить!
23 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів