Складність вибору. Як зупиниться на чомусь одному?

Вже багато часу не знаю як зупинитися на одній справі, цікаво займатися різними речами, але щоб стати професіоналом в якійсь справі треба зосередитись на ній, але коли починаю займатися наприклад якимось пет-проєктом з певним стеком технологій — через невеликий час зацікавлюює якийсь інший напрямок та те чим займаюсь на цей час здається вже не таким цікавим.

Як ви знайшли себе, знайшли те чим ви хочете займатися довгий час, та чи були у вас такі ж самі проблеми?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Буриданов осёл — слышал о нём? Умер.

Думаю большинство обладателей пытливого разума так или иначе сталкивались с этой проблемой. В моём случае решением было делать то что интересно, не напрягаясь на тему размывания знаний.
Изучив широкий спектр технологий и подходов я смог выбрать то что действительно интересно и начал копать глубже

Насправді через роки моду сказати що краще мати більший кругозор із різного чим повністю упоротись в щось одне. Раптом щось одне в що упоровся стане нікому не потрібним ? А воно стане. Певно що є щось головне що потрібно добре знати, не гірше ніж потрібно, далі нічого поганого в вивченні чогось нового нема. Сама навичка вивчати щось, це мабуть найголовніше.

Мне фортануло — определилось само: писал себе todo list на JS-ке и на этапе верстки/CSS я испытал такой острый приступ отторжения, что дальше тикал якнадали от этого — в бэкенд, БД, API, по возможности без контакта с фронтом вообще.
Особо прикольно писать CLI приложения.

але коли починаю займатися наприклад якимось пет-проєктом з певним стеком технологій — через невеликий час зацікавлюює якийсь інший напрямок та те чим займаюсь на цей час здається вже не таким цікавим

Спробуйте переписувати на інші технології в новому репозиторії, якщо вважаєте pet-проєкт перспективним. Або ж перед початком pet-проєкту ставте обмеження часу за який готові зробити або відпустити.

Відома проблема.
Якщо на початку кар’єри то пошук свого напряму й це допустимо.
Якщо вже з досвідом то краще довчати технологію, яку почали, бо потім буде метушня з поверненням, що забирає багато сил.

Barney Phone Trouble

Підписатись на коментарі