MacPaw забудовує набережну Дніпра

Побачив сюжет стосовно того, як MacPaw незаконно забудовує набережну Дніпра, вже намивши 1-1,5 млн т піску, а також зливає стічні води безпосередньо у річку.

Цікаво, що Косован фігурує у флешмобі #язалишаюся або #IstayinUkraine. Та й зрозуміло чому, адже складно займатися подібним у країні із працюючими законами.

Гадаю, не варто дивуватися чому Apple, PayPal та інші it-компанії світового рівня не заходять до України, якщо так чинять українські ж it-підприємці.

👍ПодобаєтьсяСподобалось13
До обраногоВ обраному3
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Гадаю, не варто дивуватися чому Apple, PayPal та інші it-компанії світового рівня не заходять до України, якщо так чинять українські ж it-підприємці.

Apple та інші айті компанії світового рівня спокійно заходять в будь-які режими, згоджуються на окремі умови, на перенесення серверів, на розширені можливості контролю або навпаки, на відімкнення захисних вбудованих механізмів. Вони спокійно працюють не лише в країнах з використанням праці в контаборах, вони самі використовують працю увязнених в таборах. Нічого з перерахованого не є проблемою, якщо країна їм дуже вигідна. Нічого, крім локальної забудови набережної річки. Через це їм неможливо переступити.

Вітаю!

Вважаю, що єдина мета цього відео — завдати шкоди діловій репутації MacPaw, натиснути на бізнес і змусити погодитися на корупційні умови. Мені дуже прикро, що в нашій державі все ще працюють подібні корупційні схеми, і що різні організації під виглядом «захисту прав громадян» намагаються тиснути на підприємців.

Згаданий сюжет містить низку неправдивих тверджень. Відео вийшло на Youtube-каналі, який належить ТОВ «Інформаційне Агенство «СТОПКОРТВ» — організації з сумнівною репутацією. Організацію та її засновників СБУ підозрює у шантажуванні й вимаганні грошей від підприємців під виглядом боротьби з корупцією. Про це нещодавно вийшов сюжет, де очільника організації затримали під час вимагання хабаря в розмірі 70 тис. грн. Відомо, що це не поодинокий випадок недобросовісних дій «Стоп Корупції».

Землі, про які йдеться у відео, належать дочірній компанії MacPaw. Дані ділянки знаходяться поруч з береговою природоохоронною зоною, прохід до якої забезпечено відповідно до Земельного та Водного кодексів України. Турбота про екологію та природу завжди були важливою темою для нас. Щороку вода в цьому місці розмиває берег і забирає до двох метрів ґрунту. Ми укріпили берег ділянки для запобігання ерозії, і слідкуємо за тим, щоб слід людської діяльності був мінімальним для природи.

Я залишаюся в Україні не через відсутність дії букви закону чи тому, що тут щось простіше, а через те, що залишаючись тут можна протистояти вимаганням і тиску й змінювати стан речей у країні. Тому MacPaw, зі свого боку, звернеться до правоохоронних органів за фактами незаконних дій даної організації та її представників. Також ми звернемося до суду з вимогою спростувати неправдиву інформацію і будемо вимагати компенсації за завдання шкоди діловій репутації.

Олександр Косован,
CEO MacPaw

Тільки в мене від відосу враження, що там виступають люди, яких не взяли в долю?

Оцей «голова громади», який прямо каже «я хотів порішати із ними, але зі мною не стали говорити» — тобто на лапу не дали. Ясненько.

Або взагалі епічний персонаж «голова асоціації видобувачів піску України» — якому дуже пече що хтось десь видобуває пісок без участі його дуже потрібної всім «асоціації». А що це за монопольна «асоціація» така, без якої ніхто не має більше права видобуванням піску займатись? І чому закон має захищати якусь дивно монополію раптом?

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Сюжет від СтопКор, скоріше, каже на користь МакПоу. Бо шо Бочкала, що Хмельницикий (Майданюк) — зовсім не янголятка, щоб очолювати анти-корупційні ГО-шки.

www.youtube.com/watch?v=f5PypdFm5JE

Не тре нагнітати. То приходили інвестеційні няні.

Гадаю, не варто дивуватися чому Apple, PayPal та інші it-компанії світового рівня не заходять до України.

Якщо навіть на ІТ сайті, де мали б розуміти наскільки багато Україні дають такі компанії, як MacPaw, зібрався доволі великий контингент людей, які підтримують десятигодинні обшуки без очевидних на те підстав, і коли від цієї всієї справи за кілометр пахне замовленням, про що власне вже сказали деякі чиновники.

У той час, як в нас досі продовжують працювати бізнеси деяких російських олігархів, та колаборантів — MacPaw це якраз перша кандидатура для переслідування.

Допоки не почнемо цінувати підприємців, і їхній вклад у розвиток держави(у автору посту з цим якраз велика проблема) і далі будемо совком.

P.S Так, закон, ніхто не відміняв. Але і закон не має бути вибірковим.
P.P.S Як каже слідство: «сума завданих державі збитків перевищує 12,5 млн грн.» І це у той час, коли у нас процвітають компанії, які завдали збитків на сотні мільйонів.

Для справки: MacPaw тільки в 2022 році віддав на благодійність більше 4.5 млн доларів.

Якщо навіть на ІТ сайті, де мали б розуміти наскільки багато Україні дають такі компанії, як MacPaw, зібрався доволі великий контингент людей, які підтримують десятигодинні обшуки без очевидних на те підстав

«Круґом враґі, Путєн — памаґі» :)

від цієї всієї справи за кілометр пахне замовленням, про що власне вже сказали деякі чиновники.

Чиновники в Україні полюбляють гратися в політику, аби не займатися власними обов’язками, а разом із тим мати власний заряджений електорат, який у потрібний час рватиме сраки у коментарях за чужі, нав’язані, ідеї.

Допоки не почнемо цінувати підприємців, і їхній вклад у розвиток держави(у автору посту з цим якраз велика проблема) і далі будемо совком.

Закривати очі на одні порушення закону (забудова річки), аби виправдати інші (багатогодинні обшуки, чи навпаки)? MacPaw самі винні у даній ситуації, якою скористалися інші.

P.P.S Як каже слідство: «сума завданих державі збитків перевищує 12,5 млн грн.» І це у той час, коли у нас процвітають компанії, які завдали збитків на сотні мільйонів.

Так, є й інші, і прикладів повно по всій країні або з «кришою», або «занесли», або сторона «наєзда» недотягує до рівня жертви, проте це не виправдовує конкретно даний випадок. Власне, Косован тут відписувався, але нічого чіткого.

Для справки: MacPaw тільки в 2022 році віддав на благодійність більше 4.5 млн доларів.

«Знов за рибу гроші». Міряємо благочестивість сумами благодійності? Ахметов у лідерах.

Я сподіваюся у майбутньому ми отримаємо більше даних стосовно того, хто правий, а хто ні. Наразі відповідь MacPaw така, що обшук є «помилковим».

Ахметов у лідерах.

Я розумію, що у вас з математикою поганенькою, але треба рахувати не тільки плюс, але і мінус також ;)
Наразі маємо картину: Можливо, MacPaw своїми діями нанесли шкоду на 12 млн гривень.
Абсолютно точно MacPaw своїми діями принесли користі на десятки мільйонів доларів.

«Круґом враґі, Путєн — памаґі» :)

Так це ж, від дуже високих здібностей, написали, що у нас нема Гугл і Епл в Україні через MacPaw. То у кого «Кругам врагі», проле?
Я натомість закликаю дивитись на речі об’єктивно. Якщо у нас колись і будуть Епл і Гугл — то саме завдяки таким, як MacPaw.

власний заряджений електорат

Ага, анонімний чиновник визнає проблему саме через політичні амбіції.

який у потрібний час рватиме сраки у коментарях за чужі, нав’язані, ідеї.

Саме так. Прол, який ненавидить капіталістів всією своєю дрібною душею в коментарях намагається переконати людей, що через MacPaw у нас в Україні нема ні Еплів, ні Гуглів.
Прол не здатен зробити логічний висновок, що у нас нема Еплів і Гуглів якраз через можливість таких обшуків. І саме через це Гугл і пішов з сусідньої північної держави.

проте це не виправдовує конкретно даний випадок

Закон має бути однаковий для всіх. Закон не має використовуватись для терору і рекетирства. Якщо хочете почати наводити порядок — MacPaw — точно не в першій сотні компаній з яких треба починати. Чи не так?

Наразі відповідь MacPaw така, що обшук є «помилковим».

Саме так. Але ви вже зо п’ять разів виправдали правоохоронців.

Я натомість закликаю дивитись на речі об’єктивно.

Дивись...

Прол, який ненавидить капіталістів
Прол не здатен зробити логічний висновок,

Що таке «прол»? Пролі?

Закон не має використовуватись для терору і рекетирства.

Закон — це терор і рекет з боку держави. Різниця у векторі. Де одні держави використовують закон для розвитку суспільства, там інші задля збагачення внутрішньосистемних.

Але ви вже зо п’ять разів виправдали правоохоронців.

Так ти сам вже встиг віднести мене до комуністів. Мушу тримати марку.

Що таке «прол»? Пролі?

Однина від «проли». Я не впевнений, що хтось так ще вживає це слово, але ви зрозуміли — і чудово.

там інші задля збагачення внутрішньосистемних.

Абсолютно правильно. В цьому випадку це використовується саме для цього, і це мені не подобається.
Якщо це було б для розвитку суспільства — до MacPaw прийшли б в останню чергу.

Дивись...

І що там? Черговий пост з оглядом того, що відбувається. Там же і зазначено, що компанія(по її словам) прийняла необхідні міри по укріплення берега. Інших деталей у нас нема. А я ще раз наголошую на презумпції невинуватості.

до комуністів.

Було за що. Ця цитатка про перший мільйон — це улюблений аргумент комуняк і інших людей, що не хочуть працювати.

до MacPaw прийшли б в останню чергу.

Так до MacPaw і не приходили. Прийшли до MacPaw Property, у володінні котрої знаходиться земельна ділянка із сюжету річної давнини.

Це вже трохи софістика. Я згоден, що формально компанії різні, але все ж. Пропоную продовжити діалог, як буде більше деталей

Я розумію, що у вас з математикою поганенькою, але треба рахувати не тільки плюс, але і мінус також ;)
Наразі маємо картину: Можливо, MacPaw своїми діями нанесли шкоду на 12 млн гривень.
Абсолютно точно MacPaw своїми діями принесли користі на десятки мільйонів доларів.

То ти за кожного злочинця будеш рахувати скільки користі вони принесли в грошевому еквіваленті? А якщо він просто заплатить, то теж рахується? А якщо когось вб’ють, а потім заплатять пару мільярдів то теж буде ок, тому що користі більше ніж збитків? А всіх тих регіоналів і медведчуків теж треба так рахувати?

Розумію ваше обурення, але це ж звичайна господарська справа, де діло закінчиться штрафом, чи не так?
Хоча скажу вам, шо навіть випадки коли компанія спричиняє десятки смертей також закінчуються лишень штрафом. Згадайте хоча б недавні справи над Теслою, чи нафтовими компаніям. Це занадто складна морально-етична тема, щоб обговорювати тут

Путєн — памаґі"

Перепрошую, але ще додатково відповім, що прол, який підтримує терор від правоохоронців стосовно приватних компаній і іронічно згадує путіна(з великої, що цікаво) — це дуже і дуже смішно. Адже терор путіна почався якраз з переслідування приватного бізнесу.

У мене натомість питання кого тут підтримувати навіть не стоїть.
З однієї сторони компанія, яка приносить державі мільйони доларів, з іншої — люди, які витрачають кошти на терор цієї компанії, судячи з усього, за указом якогось дрібного чиновника.

У мене натомість питання кого тут підтримувати навіть не стоїть.
З однієї сторони компанія, яка приносить державі мільйони доларів, з іншої — люди, які витрачають кошти на терор цієї компанії, судячи з усього, за указом якогось дрібного чиновника.

У тебе логіка наступна: якщо я одяг і нагодував 9 голодних і холодних сиріток, то маю правого десятого зґвалтувати, адже чиню більше добра ніж зла.

Моя ж логіка полягає у абсолютній верховності закону: порушення = покарання. Якщо закон неправильний — винна держава. Якщо держава чинить невірно — винне суспільство, і далі углиб в сім’ю.

У тебе логіка наступна: якщо я одяг і нагодував 9 голодних і холодних сиріток, то маю правого десятого зґвалтувати, адже чиню більше добра ніж зла.

Ні, це у вас, мабуть, така логіка ;)
Моя логіка наступна — держава намагається тероризувати компанію заради прихоті якогось чиновника під радісні аплодисменти таких, як ви.

MacPaw, якщо справді виявиться, що вони винуваті — заплатять штраф. І їхня благодійна активність — це щось, що може цей штраф зменшити. Так це працює в цивілізованому світі.

Якщо держава чинить невірно

Держава вже вчинила неправильно цим обшуком, який точно був занадто масштабним, скажемо так.

Жодна благодійність не може індульгенцією. Знищення природоохоронної зони заради бази відпочинку це лютий п****ць.
По всій ситуації — на має питань, що прийшли до macpaw, є питання чому прийшли тільки до неї.

Розумію ваше обурення і вашу позицію. Але якщо проглянути ситуацію трохи дешевше, то видно, що компанія намагалась виправити ситуацію, і співпрацює зі слідством.
Наразі слідчі оцінюють шкоду завдану державі лишень в 12 млн гривень. Саме тому я привів аргумент про благодійність.

Я за чесний і прозорий суд, але якщо чесно, то мені здається, що ці обшуки були перебором.
Подивимось, що буде далі.

Це звісно аргумент. Навіть фінансові піраміди, явні шахраї, типу фініко (російська, розвалилася в 2021) і s-group (українська, розвалюється) займаються благодійністю, остання взагалі піариться на війні.
youtu.be/mhCBp-mtyjI?t=2411

Благодійність це не тільки благодійність, но і можливість почистити совість та попіаритись. Я не кажу що MacPaw саме друге, але не треба благодійність в аргументи приводити.

Це був би аргумент, якби його правильно прочитали.

але не треба благодійність в аргументи приводити.

Чому не треба? У нас є ситуація у якій компанія в найгіршому випадку нанесла шкоди на 12 млн гривень. При цьому ми точно знаємо, що ця компанія допомогла на суму в десятки разів більшу за цю. Отож питання: чи вважаємо ми, що ця компанія заслуговує на доволі масштабні обшуки в порівнянні з іншими компаніями, які приносять набагато більше шкоди, аніж користі?

займаються благодійністю

Прекрасно, але їхній net вклад в суспільство від’ємний. Я ж говорю про компанію, яка допомагає країні(не тільки фінансово), йде на співпрацю зі слідством, і судячи з усього — намагалась усунути шкоду від того, що зробила — якщо це не аргумент, то я не знаю, що аргумент.

Благодійність — це завжди аргумент. Навіть у суді, коли вирішується, чи давати пом’якшувальний висновок)

Допоки не почнемо цінувати підприємці

Тобто MacPaw преслідують за розробку программного забезпечення?

MacPaw тільки в 2022 році віддав на благодійність більше 4.5 млн доларів.

А, ну з такою індульгєнцією — можна все!

У той час, як в нас досі продовжують працювати бізнеси деяких російських олігархів, та колаборантів — MacPaw це якраз перша кандидатура для переслідування.

Це так. Починати треба завжди з іншого, а не з мене.

Але і закон не має бути вибірковим

В ідеальному світі. У нашому, всюди — неможливо розлідувати всі порушення одночасно.

А, ну з такою індульгєнцією — можна все!

Прочитайте, будь ласка, визначення слова індульгенція. Ви використовуєте його некоректно. Йдемо, далі.

Мова йде не про відкуплення, а про те, що у найгіршому випадку компанія нанесла шкоди державі на суму в десятки разів меншу за їхній вклад в розвиток України. І це, звісно, не дає їм право порушувати закон, але викликає запитання про необхідність обшуків рівня, ніби вони особисто фінансують ДНР.

Це так. Починати треба завжди з іншого, а не з мене.

Я не маю жодного відношення до компанії MacPaw, більше того, навіть не користуюсь їхньою продукцією. Що я розумію — так це те, що це «замовний» обшук на не перший рік судової справи. І я проти цього. До вас би це дійшло, якби ви трохи уважніше почитали новини, або ж хоча б мій коментар.

неможливо розлідувати всі порушення одночасно.

Тому ми починаємо з компанії, яка йде на співпрацю зі слідством, мінімально провинилась, і активно вкладає в українську економіку.

за розробку программного забезпечення?

В принципі, «переслідувати» компанії не варто за будь-що ;)
Як я написав вище — я проти полювання на відьм за замовленням окремих чиновників.
І друге, не менше важливе питання, чи чули ви хоча б щось про розподілення пріоритетів?

Кажуть, що для будь-якої конструктивної розмови варто спробувати зрозуміти позицію співбесідника, а не нашвидкоруч понакопіювати цитат вирваних з контексту.

Компанія ухилянтів вивозила, ще й власник топив за Дію Сіті...

Як дехто влучно висловився: звичайну господарську справу(в якій компанія, до речі, дуже готова йти на співпрацю зі слідством) вирішують так, ніби це терористи.
Хоча, про що це я. У нас і до терористів далеко не завжди такий підхід.

Але автор вже виніс вердикт(мабуть, презумпція невинуватості для нього нове поняття), побачивши «сюжет». І ще й при цьому зміг приплести як через те, що MacPaw забудовують Набережну, у нас в Україні нема Apple.
Я то думав, що справа у тому, що у нас правоохоронці можуть ось так увірватись до офісу з конфіскацією, але насправді все не так.

Але найкраще починається далі, вже в коментарях, де автор зізнається, що

за домовленістю із місцевою владою, чого не може гарантувати ані українська влада, ані держава.

Домовлятись робити речі, які прямо протирічать будь-який людським цінностям можна, головне аби держава гарантувала їх дотримання.
Тепер проблема вже у державі, а не у Macpaw.

«Причина цьогорічних обшуків, за словами Косована, у бажанні чиновників заволодіти землею. Про кого саме йдеться, він не уточнює. Проте серед позивачів у останніх судових ухвалах фігурують Київська обласна державна адміністрація та Циблівська сільська рада.»

Але, звісно ж, у всьому винуваті MacPaw, бо автор побачив сюжет.

Можу лишень побажати автору ніколи в житті не включати РенТВ.

А я ж закликаю вірити в букву закону, і не робити передчасних висновків по сюжетам на ТВ.

Чувак, ти взагалі сюжет дивився? І метою учорашнього обшуку цікавився? Обшук проходить у справі про нецільове використання земельної ділянки та будівництві у 100-метровій зоні біля водойми.

Власне, MacPaw мають земельну ділянку сільгосппризначення площею 23 га. Там намили піску, змінивши русло річки, і збудували капітальну будівлю у межах 100-метрової зони від води, що заборонено законом.

І коли ти людина медійна, то апріорі мусиш нести тягар зразковості, а не розказувати про патріотизм, порушуючи закон.

А я ж закликаю вірити в букву закону,

Значить, за твоєю логікою, ніяких обшуків не було, адже не варто...

робити передчасних висновків по сюжетам на ТВ.

Свого «чувака» запхніть собі до одного місця, пане.

Значить, за твоєю логікою

За «вашою» логікою. Зрештою, нічого дивного, що людина, яку в дитинстві навчили лишень «тикати» не має жодного поняття про такі речі, як презумпція невинуватості.

ніяких обшуків не було, адже не варто

Ще раз, «чуваче», ви запостили свою дич ще задовго до обшуків.
Друге, рішення суду вже було? Ви робите ваші висновки по сюжетам на ТВ, апріорі знаючи, хто винуватий, а хто ні.

uaspectr.com/...​7/macpaw-povernys-zhyvym

а не розказувати про патріотизм

Про патріотизм розказуєте хіба що ви. Компанія MacPaw робить реальні дії для допомоги Україні і українській армії. Починаючи від донатів, закінчуючи пунктами незламності.

що заборонено законом.

Якщо це заборонено законом — то нехай це визначає суд. Як я вже зазначав вище, закон порушує величезна к-сть компанія в будь-якій країні світу. Якщо суд справді визнає їхню провину — компанія платить штраф. І ваш дешевий популізм зі спробою виставити це так, ніби це причина, чому в Україні нема Гугл, чи Епл — курам на сміх.

www.nbcnews.com/...​istory-volkswagen-n749406

Ось причина, чому в США нема Форд, БМВ і General Motors! Адже Volkswagen порушує закон. Дивна логіка, звісно.

чого не може гарантувати ані українська влада, ані держава.

Але далі ви вже визнаєте, що це нормально, коли компанія домовляється з місцевою владою. Головне аби були гарантії від влади, чи не так? Так може і в MacPaw вони були? ;)

апріорі мусиш нести тягар зразковості

Це щось з Канта? Поділитесь власною етичною системою?

1. мусиш нести тягар зразковості
2. якщо даси на лапу державі, то все ок.

Якщо це заборонено законом — то нехай це визначає суд. Як я вже зазначав вище, закон порушує величезна к-сть компанія в будь-якій країні світу.

Слідчі дії? Ні, не чув. В будь-якій країні, в тому числі тих на які ти посилаєшся, суду передує слідство, в рамках якого можуть бути санкціоновані в тому числі обшуки.

Суто українським (точніше екс-совковим) ноу-хау були і є набіги, коли під соусом слідчих дій вилучається техніка, документи, складські запаси, ... що призводить до неможливості нормального функціонування бізнесу. Це є беззаконня без сумнівів, але ж в цьому випадку начебто про це мова не йде... Тоді не зовсім зрозуміло чому галас? Якщо ви все робили по закону, то обшук ні до чого не призведе. Незручно, так. Але така процедура.

Слідчі дії? Ні, не чув

Ви не чули? Так спробуйте почитати. А догадувати за свого співбесідника не варто.
А я ще раз наголошу, що я не маю нічого проти слідчих дій, які відбуваються в рамках закону. Натомість я різко проти того, як автор видає, що MacPaw вже точно винуваті, коли ще справа не дійшла до суду, а потім взагалі перекручує аж до того, що виявляється через MacPaw у нас в Україні нема ні Епл, ні Майкрософт.

За словами Косована, до обшуку компанія надала всі необхідні документи слідчим, тож він вважає, що обшуки в цьому випадку — необов’язковий захід.

ноу-хау були і є набіги

Наскільки я розумію ситуацію, це і було набігом, адже компанія співпрацювала зі слідством. Більше того на фотографіях якраз видно техніку, яку, наскільки я розумію, планували вилучити. Допоміг розголос.

«Після розголосу, прохололи, з офісу нічого не вилучали», — сказав він. Із дому, за його словами, вилучили iMac, та копії документів.

Наразі ситуація виглядає так, що «з кимось не поділились». Тим не менше, я можу бути неправий, але в будь-якому випадку це вирішить суд.

MacPaw це одна з крутих українських компаній, яка активно допомагає і армії, і людям, і взагалі піднімає імідж країни. Якщо у нас і колись відкриються Епли і Гугли, то якраз завдяки таким компаніям, а не «всупереч», як намагався подати автор.
А якщо тут винуваті — то заплатять штраф.

За словами Косована, до обшуку компанія надала всі необхідні документи слідчим, тож він вважає, що обшуки в цьому випадку — необов’язковий захід.

У тебе дуже цікаві уявлення про те яке це працює. Кеп просив переказати, що Косован є зацікавленою стороною, бо його компанія звинувачується в порушенні закону, отже те що він говорить — це тільки позиція однієї сторони, і це потрібно фільтрувати точно так само, як заяви другої сторони.

Якщо компанія все зробила в межах закону — обшук не створить ніяких проблем крім зрозумілих незручностей (і не дасть нічого слідчим). Якщо ні — а в такому випадку очевидно, що компанія могла бути не на 100% «щирою» надаючі «всі необхідні документи» — обшук може дати слідчим необхідну доказову базу.

MacPaw це одна з крутих українських компаній, яка активно допомагає і армії, і людям, і взагалі піднімає імідж країни.

Сорі, але це взагалі ортогональні речі. Ніякі минулі заслуги не можуть буди підставою для порушення законів — це дорога в нікуди, в «хто сильніший той і правий».

У тебе

Черговий індивід, якого не навчили батьки, як і коли доречно звертатись на «ти». Буває.

Кеп

Ти вже достатньо «накепувався», коли пояснював про дослідчі дії.
Косован «зацікавлена особа», та невже? Які ще одкровення будуть сьогодні?

як заяви другої сторони.
крім зрозумілих незручностей

Тільки чомусь ти апріорі на стороні рекету. Достатньо трохи глянути на коментарі справді зацікавлених осіб, і подивитись, що їм просто «обідно», що їм не дали на лапу.
В цілому, будь-яка адекватна людина, буде захищати в такій ситуації саме компанію, а не правоохоронців.

Ніякі минулі заслуги не можуть буди підставою для порушення законів

І чергова спроба перевернути мої слова. Давайте конкретно, де я сказав, що це якось їх виправдовує?

MacPaw це одна з крутих українських компаній, яка активно допомагає і армії, і людям, і взагалі піднімає імідж країни. Якщо у нас і колись відкриються Епли і Гугли, то якраз завдяки таким компаніям, а не «всупереч», як намагався подати автор.

Ця брехливо вирвана з контексту цитата була про те, що MacPaw ніколи не стане перешкодою для Епл, чи Гугла, для відкриття офісу в Україні, скоріше наоборот. А автор посту намагається зробити вигляд, що все навпаки. А ви намагаєтесь зробити вигляд, що я сказав, що це «виправдовує» злочин.

«хто сильніший той і правий».

Я, перепрошую, можливо, мені варто було виділити цей текст капсом, чи чорним, чи ще якось, щоб ви не кепували, але спробую ще раз:

А якщо тут винуваті — то заплатять штраф.

Є ± стандартна практика, що коли компанія співпрацює зі слідством, то слідство не влаштовує обшуки в їхніх офісах, зупиняючи при цьому роботу компанії.
Звісно, можливо, в цій ситуації це було доречно — але говорити, що ці обшуки «нікому нічого поганого не роблять» — це апріорі брехня.
Обшуки — це завжди втрата часу для компанії, і втрата грошей платників податків.

Черговий індивід, якого не навчили батьки, як і коли доречно звертатись на «ти». Буває.

Черговий індивід який не в курсі що в інтернеті прийнято на «ти». Буває

Віталіку, а скиньте, будь ласка, правила інтернету.
Я, мабуть, за 15 років користування цим винаходом якось пропустив це нововведення.

Я тут безсильний, ChatGPT у поміч

Дякую за пораду. А ChatGPT зможе пояснити для чого влаштовувати 10-годинні обшуки в компанії, яка йде на співпрацю зі слідством на далеко не перший рік справи?

Є ± стандартна практика, що коли компанія співпрацює зі слідством, то слідство не влаштовує обшуки в їхніх офісах, зупиняючи при цьому роботу компанії. Звісно, можливо, в цій ситуації це було доречно — але говорити, що ці обшуки «нікому нічого поганого не роблять» — це апріорі брехня.

Боже, шо ти мелеш. «Астанавітєсь»

А, зрозуміло. Черговий «патріот», який з Кракова пояснює, як в Україні правильно жити.

Це питання, яке 15 лютого виникло у всіх опитаних і більше всіх здивувало. За словами Офісу генерального прокурора «проведення [обшуків] обумовлено тим, що на запити правоохоронних органів не було надано запитуваних документів».

Сам же Косован стверджує, що всі документи надаються вчасно та у повному обсязі. Редакція AIN.UA також продивилась кілька судових документів і всюди було вказано, що юрист «МАКПАУ ПРОПЕРТІ МЕНЕДЖМЕНТ» не ігнорує засідання, є активним учасником всього процесу, подає апеляції. Косован також залишається в Україні.

В кулуарах стверджують, що це самостійне рішення середньої ланки правоохоронних органів, щоб надавити на компанію. «Там, певно, взагалі не відстрілювали, куди і до кого йдуть», — розповів один з співрозмовників AIN.UA. «Цей обшук виглядає дивно, його необхідність незрозуміла. По землі є питання, окей, але влаштовувати показові розборки — цирк», — поділився думкою ще один чиновник.

То що саме я «несу»? Наразі ситуація виглядає так, що це просто спроба надавити на компанію. Але я з радістю послухаю думку експерда з Кракова, який пояснить, чому за роки судових процесів, обшуки вирішили провести саме зараз.
Чекаю.

А, і зауважу, що офіс Генерального Прокурора підтверджує написане мною: якщо компанія співпрацює зі слідством, то ніяких раптових обшуків не проводять. Позиція офісу така, що документи надано не було. Чи це правда — дізнаємось вже згодом.

Пояснити, чому обшуки тривали ледь не десять годин, також ніхто не зміг. І саме обшуки, варто зауважити, і є найголовнішою претензією зі сторони спільноти до правоохоронців: якщо компанія йде на контакт — навіщо влаштовувати «показуху»? Абсолютно всі погоджуються, що всі питання що до правомірності вчинених дій (купівля, забудова тощо) потрібно вирішувати у суді згідно з чинним законодавством.

А, зрозуміло. Черговий «патріот», який з Кракова пояснює, як в Україні правильно жити.

В цю гру з дитячими маніпуляціями можна грати вдвох: якщо шо, я в Україні прожив 38 років — судячі з рівня цієї дискусії, це суттєво більше, ніж ти прожив взагалі.

судячі з рівня цієї дискусії, це суттєво більше, ніж ти прожив взагалі.

Судячі з усього, ви навіть не знаєте, як пишеться слово «судячи». За 38 років в Україні, думаю, можна було б і вивчити. Але всяке буває.

Рівень дискусії задали ви — своїм «тиканням», голослівними звинуваченнями і явним перекрученням моїх слів.

Я навіть не буду говорити про те, що і Медведчук прожив далеко більше за 38 років в Україні, але це якось не дуже робить його патріотом, чи робить?

Конкретно ж по ситуації, як я скинув вище — чому обшуки стали проводити тільки зараз? Справа вже йде декілька років. Чому обшуки тривали аж 10 годин?

І наостанок:

В кулуарах стверджують, що це самостійне рішення середньої ланки правоохоронних органів, щоб надавити на компанію. «Там, певно, взагалі не відстрілювали, куди і до кого йдуть», — розповів один з співрозмовників AIN.UA. «Цей обшук виглядає дивно, його необхідність незрозуміла. По землі є питання, окей, але влаштовувати показові розборки — цирк», — поділився думкою ще один чиновник.

Повна нездатність відповісти по суті запитання, вихваляння своїм віком(знайшов чим хвалитись), і повчання з Кракова — я би сказав, що це навіть гірше за дитячий садок.

Ох, і чуть не забув головне.
Сума збитків, на думку слідства, становить 12 млн гривень! Це, на секунду, в десятки разів більше, ніж MacPaw дає Україні тільки у благодійних внесках.

Свого «чувака» запхніть собі до одного місця, пане.

Це місце є твоєю свідомістю, чувак.

За «вашою» логікою. Зрештою, нічого дивного, що людина, яку в дитинстві навчили лишень «тикати» не має жодного поняття про такі речі, як презумпція невинуватості.

Це інтернет, чувак. Тут тебе можуть послати слідом за «руzzкім воєнним карабльом». Тому, вітаю з підключенням, чувак.

Ще раз, «чуваче», ви запостили свою дич ще задовго до обшуків.
Друге, рішення суду вже було? Ви робите ваші висновки по сюжетам на ТВ, апріорі знаючи, хто винуватий, а хто ні.

Не «дич», а прояв громадянської позиції. Є така штука, окрім тупого «бикування» у відповідь.
І, так, апріорі знаючи. Бо є очевидний намив піску зі зміною русла річки задля побудови капітальної будови в межах 100-метрової прибережної смуги.

Про патріотизм розказуєте хіба що ви. Компанія MacPaw робить реальні дії для допомоги Україні і українській армії. Починаючи від донатів, закінчуючи пунктами незламності.

Значить олігархи найбільші патріоти України, бо кожен вніс свій вклад («фонд Ахметова», діяльність Коломойського на посаді облголови у ’14-му, закупи військового обладнання і приладдя Порошенко, тощо). Тільки-от є «але» (прим: я можу виправдатись за всі свої мільйони, крім першого), чи не так?

Якщо це заборонено законом — то нехай це визначає суд.

Для суду потрібна доказова база, отримана під час слідства. Те, як саме отримують в Україні цю суму доказову базу (під егідою нібито боротьби із тероризмом ходять бізнесом) — інша справа, що мені також не подобається. Та все ж, не було б нецільового використання ділянки, не було б намиву піску зі зміною русла річки, не було б капітальної забудови на цій ділянці — не було б цієї причини обшуку. Але не факт, що не було би іншої, як у ’15-16 роках.

Але далі ви вже визнаєте, що це нормально, коли компанія домовляється з місцевою владою. Головне аби були гарантії від влади, чи не так? Так може і в MacPaw вони були? ;)

Жодна влада не може надати гарантій, бо її можу змінити. Проте влада може гарантувати дію закону. Є закон, є порушення, буде покарання.

Тут тебе можуть послати слідом за «руzzкім воєнним карабльом». Тому, вітаю з підключенням, чувак.

З підключенням? Просто черговий бидлан в інтернеті. Нічого нового. Справа тут не в середовищі спілкування, а в культурі.

окрім тупого «бикування»

Саме так. Тупе бикування це те, з чого ви почали діалог, і те, як ви продовжуєте. Але це характерна особливість бидла, що вони всюди бачать бикування. Нічого нового.

Тільки-от є «але» (прим: я можу виправдатись за всі свої мільйони, крім першого), чи не так?

О, то перед нами ще й комуняка. Зрештою, тепер все складається в одну картину: ненависть до успішніших людей, бажання, щоб все вирішувалось на місці розстрілами і будь-яка відсутність культури. Перед нами типовий прол з творів Оруела.

Те, як саме отримують в Україні цю суму доказову базу (під егідою нібито боротьби із тероризмом ходять бізнесом) — інша справа, що мені також не подобається. Та все ж, не було б нецільового використання ділянки, не було б намиву піску зі зміною русла річки, не було б капітальної забудови на цій ділянці — не було б цієї причини обшуку.

Раджу ознайомитись з коментарем Генеральної Прокуратури. Причина обшук — не «злочин», а «відсутність співпраці зі слідством». Судова справа йде вже не перший рік, обшуки саме зараз. Чому?

а прояв громадянської позиції.

Ага, вже в 30их роках минулого століття такі як ви проявляли свою позицію. Допомагали ловити «зрадників Батьківщини». Коли у вас MacPaw винуваті вже у всіх гріхах ще до суду(це якраз антонім до громадянської позиції) включаючи те, чому у нас досі нема Епл і Гугл.

А у нас їх і не буде — поки ось такі «громадянські позиціонери» ненавидитимуть підприємців.

Пояснити, чому обшуки тривали ледь не десять годин, також ніхто не зміг. І саме обшуки, варто зауважити, і є найголовнішою претензією зі сторони спільноти до правоохоронців: якщо компанія йде на контакт — навіщо влаштовувати «показуху»? Абсолютно всі погоджуються, що всі питання що до правомірності вчинених дій (купівля, забудова тощо) потрібно вирішувати у суді згідно з чинним законодавством.

лол, а ти точно в ІТ працюєш? Тут вже давно ніхто не каже «Ви» якщо що, і це на роботі, а в інтернеті ти ніхто по відношенню до іншого коментатора, тому я не розумію звідки оце панство...

лол, а ти точно в ІТ працюєш?

лол, а ви точно закінчили хоча б школу?

тому я не розумію звідки оце панство...

Воно йде з виховання і розуміння того, що я не знаю, ні хто переді мною, і не дозволяю собі панібратства.

а в інтернеті

Як і в реальному житті. І я не бачу жодної причини, чому інтернет має якось міняти правила проведення розмови.

і це на роботі

На роботі ви колеги, які працюють заради однієї справи. Ви, якщо не знайомі, то як мінімум колеги.

Тому, загалом, Марксе, практикуйтесь у своєму вмінні «тикати», і «лолкати», але не зі мною.

Попустись вже.

Що ж, тепер, думаю, можна вже остаточно сказати, що ви бидлан, який через посередні успіхи у професії, де платять багато грошиків, відчув себе королем світу.

А потім ще питаються для чого в університетах айтішникам викладають гуманітарні предмети. Щоб не виростали ось такі «Віталіки».

До чого тут професія, гроші і королі всесвіту? В інтернеті прийнято на ти. Хз як впертому барану це пояснити

стара говірка.
Коли в інтернеті переходять на Ви — в житті вже дають по щам.
xD

Просто молоде покоління хіпстерів не чуло про це😂

" демонстративна молодіжна споживацька субкультура, зосереджена на зовнішньому вигляді."

На жаль, не можу віднести себе до цієї, чи до будь-якої іншої субкультури. На жаль, ви можете.
Ви — це типова гопота з 2000их, тільки в інтернетику.
Для якої слово

хіпстерів

Це щось дуже смішне, а прояв будь-якого етикету лишень викликає зневажливе
«Ти чо такий вумний»?

Загалом, як я вже зазначав вище:

який через посередні успіхи у професії, де платять багато грошиків, відчув себе королем світу.

Віталіік на всі 100 підтверджує свій опис. Підіть якусь книжечку прочитайте, чи що.

P.S «Мудра» говірка, яке вас так розсмішила — це з русзкького інтернету. Могли б здогадатись по «по щам». Але зрештою не дивно, що саме ви розділяєте спільні етичні цінності з північним сусідом.

Ти далі продовжуєш хамити бо до твоєї величності не звертаються на ви? Далеко зайдеш.

Далеко зайдеш.

Точно дальше за вас, пане.

продовжуєш хамити

Та ви що, яке ще хамство? Ви віднесли мене до субкультури хіпстерів до якої я, на жаль, не відношусь. Я натомість відніс вас до субкультури гопників, до яких ви точно відноситесь.

Попустись вже.
впертому барану

Ну хіба ж не гопник?

твоєї величності

В 2000их вони вживу докопувались до людей через носіння окуляр, а в 2020их через те, що хтось використовує «ви», а не «ти».
Нічого не міняється :)

P.S Чи у ваших правилах етикету відносити до певної субкультури можна тільки вам?
Далеко підете.

Ти ще забув порадити яку книжу прочитати. Може нарешті навчусь як ти срати полотна тексту в якому немає сенсу.

як ти срати

Та всі ваші повідомлення — це один суцільний «пук-среньк».
Зрештою, це і так ваш максимум.
Все, Віталіку, йдіть займайтесь гоп-стопом, ви і так потратили занадто багато мого часу.

яку книжу

Думаю, що з таким навиком відмінювання слів, варто почати зі словника. А там як піде.

з таким навиком відмінювання слів

Для тупеньких хіпстерів поясню. Це називається описка. Ми тут не на диктанті щоб я для тебе кожне слово перевіряв.

Іди вже займись роботою замість вичитування моїх помилок.

тупеньких хіпстерів

Гопота продовжує показувати свою культуру.

Це називається описка

«Описка» — це те, що ви тут виписуєте.

Бачиш, Віталіку, справа у тому, що я спеціально вибрав, з усіх твоїх чисельних помилок, саме «описку». Просто щоб перевірити, чи буде недолуга спроба виправдатись.
Якщо українська мова не твоя рідна — то я наперед вибачаюсь. Я дуже радію, коли люди вже у дорослому віці переходять на українську.

І так, я перейшов на «ти». Чому? Тому що «ви» це виявлення поваги до людської істоти. А ти — Віталік-гопнік.

вже займись роботою

Ти може забув, що це ти мені першим почав виписувати?
Я сам до гопніків першим спілкуватись не лізу. Є і так що робити.
А за мою роботу не переживай. Усяко роблю її краще за тебе.

На цьому, Віталіку, пропоную завершити наш дуже цікавий і захоплий діалог. Спробуй не надокучати мені, впевнений, що у тебе вийде.

Знову кілометровий висер з тупими припущеннями.

Ти гопота. Безграмотна, яка спілкується фразами, як:
«попустись», «висер». Для якої все, що більше речення — це

кілометровий висер

Тут нема припущень. Просто гола правда.

впевнений, що у тебе вийде.

Не надокучати не вийшло. Спробуємо ще раз?

P.S Як же вас зачепило, звісно, про гопніка.

Ти гопота

Sapienti sat :)

Я ж дуже детально пояснив в одному з повідомлень причину переходу на «ти». Чи ви не читач, ви писач?
Я розглядаю «ви» передусім, як можливість виявити повагу до людини, особливо, якщо я її не знаю.
І я стараюсь це робити допоки у мене є хоча б якісь підстави вважати, що ця людина на це заслуговує.

Sapienti sat :)

Наступного разу, як будете копіювати цитату з вікіпедії, щоб здатись розумним і дотепним — спробуйте прочитати більше ніж пару цитат, вирваних з речення.

А, 5310 коментарів на доу. Все-таки «писач».

Нариваєшся :)
UPD: Уже нарвався :)

Ви два цікаві персонажі, звісно.
На двох 7000 коментарів на доу(ви що Шекспіра переписували?), самі ж мені відписуєте через декілька днів після останнього повідомлення, коли я вже і забув, хто ви такі.

На жаль, я не готовий продовжувати дискусію на 7000 коментарів, тому залишаю вас вдвох.
Насолоджуйтесь «тиканням».

P.S No pun intended

А що це ти ноунеймік вже і свій гітхаб приховав? Боїшся чогось?

Прийшов якийсь ноунейм менше року тому. Зареєструвався заради створення теми. І тепер починає качати права як до нього правильно звертатись.

На жаль, я не готовий продовжувати дискусію на 7000 коментарів,

Спеціально порахував, у мене в середньому 199 коментів за рік. Ти за менше чим рік висрав 140. То хто Шекспіра переписує?

Відніми коментарі потрачені на гопніка-Віталія. Ще раз: висрали тебе багато років тому. І з того часу сморід тільки збільшувався.
Звісно, забрав гітхаб тому шо боюсь деанону. Правда, я тут зі своїми офіційними даними, а гітхаб наоборот анонімний, але тебе ж, гопнічка, думати не навчили.
Коментувати решту твого ідіотизму в коментарі я не буду, ти убогий.

Це ж руснява говірка, яку я зустрічав виключно в рунеті. В принципі, могли б зрозуміти по «по щам».
Чудово ілюструє великий рузській менталітет.
На жаль, для декого досі служить орієнтиром.

По-перше, з чого ви взяли, що мені потрібно пояснення від людини, думку якої я навіть не питався.
Друге, інтернет таке ж середовище спілкування, як і ресторан, університет, чи вечірка з друзями. І в кожному середовищі певне звертання доречне. Якшо у вашому середовищі прийнято «тикати» в інтернеті, то це не означає, що в інших також.
Зайдіть в якусь групу з обговореннями і переконайтесь, шо більшість, окрім зовсім безкультурних і безграмотних людей пишуть на «ви». Це база, це основа.

Хз як впертому барану це пояснити

У мене також з цим проблеми. Але найцікавіше тут це ваше вперте бажання продовжувати мене переконувати, коли я вам нічого і не писав.

.

Ну соромно не соромно, але дійсно чому всеодно азарівщіна, коли звичайну господарську справу вирішують таким самим методом як затримання особливо небезпечних терористів ??? Між іншим це нашим із вами коштом. Такий підрозділ для «наїздів» та «маскі шоу» : це зброя, набої, амуніція, автомобілі, пальне та олія, покришки, зарплатня особовому складу і офіцерам, бухгалтери, секретарі тощо. І чим вони займаються — рейкетом під державним прикриттям і за державний кошт. Якщо справді хтось почав забудову де не можна, для цього має бути достаньго пару тройку слідчих перевірити папери ситуацію на місті і звернутись до господарського суду, просто вирішити справу із юристам. Одну бельгійську контору на моїй пам’яті, оштрафували на 40 мільйонів євро за GDPR і зробив це один дядечко перевіряючий. У той самий час усі ці кошти і ресурси витрачені на рейкетирскі підрозділи не потрапили на ЗСУ. Як громадянин я цим обурений. Якщо різні міністри і депутати яких я обирав, задля керування такими підрозділами і службами це питання не вирішать — будем обирати інших міністрів і депутатів. Самі ее підуть, як ми оберем інших — будем як із януковичем і ко, в сміттєвий бак.

підпришусь. До цього моменту був не в курсі, що для мака треба якийсь софт для чистки 😆

Тільки в мене від відосу враження, що там виступають люди, яких не взяли в долю?

Оцей «голова громади», який прямо каже «я хотів порішати із ними, але зі мною не стали говорити» — тобто на лапу не дали. Ясненько.

Або взагалі епічний персонаж «голова асоціації видобувачів піску України» — якому дуже пече що хтось десь видобуває пісок без участі його дуже потрібної всім «асоціації». А що це за монопольна «асоціація» така, без якої ніхто не має більше права видобуванням піску займатись? І чому закон має захищати якусь дивно монополію раптом?

голова асоціації видобувачів піску України

Мабуть більшість людей взагалі дізнались про існування цієї асоціації тільки завдяки цьому відео :-)

А ще цікаво якого дідька робить антимонопольний комітет із 500 людей за 300 мільйонів гривень за рік, з наших податків, якщо взагалі існує якийсь синдикат із видобутку піску чи ще чогось? При тому, що існування подібних організацій як таких принципово забороняється українським законодавством. А вони не тільки уснують — а ще і приймають участь в рейкеті і рейдерстві. Без прив’язки до конкретної справи, просто такого гімна з моделі Кучми в нашій державі повно і це дістало вже усіх.

Я думаю синдикату не існує.
Та «асоціація» це ГО із адресою у якийсь квартирі.
Думаю вони іноді клянчуть гроші та беруть участь у таких заказних відосах.
У мене знайомий працює у конторі у власності якої є пісочний карьєр. Він чомусь заржав і запитав «а асоціацію виробників навозу не знаходив часом»
Фігня це все коротше. Я теж можу хоч завтра подати онлайн заявку на реєстрацію ГО «асоціація програмістів, які використовують таби» і знімати гнівні відоси про галери які заробляють гроші використовуючи таби мені не башляють

Звісно не існує. Той раз брали прокурорів, які по робочих кабінетах хоронили діаманти (як раз за державний кошт ще і охорона награбованого). Якраз кришевали видобуток піску. Цікаво, чи не повернулась практика назад. Може ВСУ разом із президентом просто пройтись по робочих кабінетах, та проблеми з дефіцитом бюджета буде вирішено ?

Я правильно понял посыл? Apple и Google не заходят в страну из-за недобросовестных предпринимателей, барыг и спекулянтов, а не честных чиновников?

Все взаємопов`язане. При коррумпованій владі та дибільних законах дуже важко вести чесний бізнес.
З іншої сторони і чинущі коррумповані бо їм дають

Если не будет чиновника — не будет коррупции и налоговой нагрузки. Не будет предпринимателей — не будет ничего

Какое то количество бюрократии всеравно нужно, но явно не более миллиона человек. Каждый 30 украинец — чиновник.

Из за отсутствия рентабельности бизнеса и безоговорочной потребности принимать участие в коррупции, иначе вести бизнес просто не дадут. В США можно за это запросто сесть на 90 лет с конфискацией имущества. И зачем тогда MAANG такое «счастье» при таких рисках ? Все проще, берём переманиваем девочку рекрутера с галеры и вывозим ИТ-ников из страны к себе, причем синиоров по цене джуниоров ибо «опыт в аутсорсинге за приделами США не учитывается». P.S. Безос та Цукерберг та інші — акули бізнесу, за 300% прибутку вони хоч в Венесуелу чи Північну Корею зайдуть, чи на північному полюсі пінгвінів посадять на супорт прода. Та нема сенсу.

Із заказної статті про самого себе:

«Тоді мені дуже допомогли батьки і брат, який також був змушений емігрувати до Франції та займався будівельним бізнесом.»

Совпаєдніє?

Дочитав опис під відео до слова «ділки».

Стоки в Дніпро зливають всі, і це стосується не тільки забудови приватного сектора довкола річки, а навіть кафе, ресторанів та мийок по місту. Через ливньовки, що було спроктовано для відведення дощової води, фекалії та хімія тече собі в річечку, де ми з вами любимо купатись. Наразі адміністрації міста на це начхати.

Наразі адміністрації міста на це начхати.

Як і мешканцям Києва. ¯ \ _ (ツ) _ / ¯

Apple та інші айті компанії світового рівня спокійно заходять в будь-які режими, згоджуються на окремі умови, на перенесення серверів, на розширені можливості контролю або навпаки, на відімкнення захисних вбудованих механізмів. Вони спокійно працюють не лише в країнах з використанням праці в контаборах, вони самі використовують працю увязнених в таборах. Нічого з перерахованого не є проблемою, якщо країна їм дуже вигідна. Нічого, крім локальної забудови набережної річки. Через це їм неможливо переступити.

Справа не в безкарній забудові річки, а у можливості подібного будь-ким. Сьогодні р.Дніпро засиплять, завтра, умовно, Citrus рейдерне Apple Store на Хрещатику, продаючи все ті ж iPhone. Та ж Apple вільно працює у Китаї із його концтаборами за домовленістю із місцевою владою, чого не може гарантувати ані українська влада, ані держава.

Не видумуйте. Ви просто виправдовуєте абсолютно свинське поводження правоохоронців, нехтуючи презумпцією невинуватості. Для вас вони вже «винуваті».

"

за домовленістю із місцевою владою, чого не може гарантувати ані українська влада, ані держава.

"

О, почекайте. То виявляється «домовлятись» можна, лишень треба, щоб у домовленостей були гарантії. Перевзулись на ходу?

Мужик, ты дату поста видел ? Он это год назад писал когда никакаких обысков еще не было.

Перепрошую, але, будь ласка, для подальшого спілкування пишіть або державною, або англійською — мені не дуже зручно вставляти ваше повідомлення в Гугл Транслейт.

«Він це рік тому писав, коли ніяких обшуків ще не було.»

Дату не бачив. Дякую за зауваження. Однак вся інша аргументація зберігається: повне нехтування презумпцією невинуватості, то «держава не дає гарантії, і тому у нас нема Епл», то «у нас нема Епл через те, що Макпау незаконно щось будує».

В будь-якій країні великі компанії порушують закон. Для цього існує суд, щоб вирішувати, хто правий, а хто ні. Volkswagen от недавно заплатив один з найбільших штрафів за історію США. І щось ніхто не писав: Чому в США нема Alibaba, бо Volkswagen собі позволяє якісь незаконні речі. Це абсурд.

«Краткая суть случившегося: MacPaw пожлобил денег на аренду загородного комплекса отдыха „Verholy“ для веселья своего поголовья в 80 тел, поэтому решили ехать на общих основаниях, зная что там будут отдыхать другие люди. И вот они приезжают на место и о***вают — оказывается айтишнегов кто-то посмел поставить в один ряд с простыми смертными и заставить соблюдать нормы приличия и поведения в местах общественного отдыха.»
https://******.it/2016/07/25/shameless-macpaw/
видимо, после того, как общество жестко вытянутой рукой указало оборзевшей своре на дверь, они решили построить себе персональный загон
по большому счету, это будет вин-вин для обеих сторон — пориджевое зумерьё нужно держать подальше от нормальных людей

Теперь понятно почему некоторым ИТшникам государство не нужно?!
Не будет государства — не надо платить налоги! И не надо соблюдать законы. Если у тебя есть бабки — то ты себе купишь и частную медицину, и охрану, и кусок леса, и пляж ... Поставишь высокий забор с колючей проволокой и будешь жить королем — поплевывая на «быдло».
Ну а если какой эколог к тебе зайдет — то ты на нем потренируешь приемы самообороны. Не зря же ИТшники в качалку ходят!
С детства ненавидел этих «хозяев жизни» на джипах и во дворцах. Считайте меня коммунистом — но пускай меня лучше расстреляют вместе с этими паскудами, чем жить богато как они. Я не против быть бедным — но я хочу что бы не было богатых!

Как бы тебе сказать, как раз у ITшников денег и не будет. И IT не будет. И возможно даже электричества. Зато будут люди с оружием и принуждение к религии. Из Украины пытаются делать именно это.

Да, внезапно, на каждого «короля» с бабками найдутся те, у кого бабла больше на порядок. И которым проще отжать природные ресурсы и тупо выкачать всё, что можно. А люди — а зачем вы кому-то нужны, куски мяса? Разве что для показательного распила бабок якобы на защиту прав геев от инвалидов и феменисток от женщин.

В 1917 году внучка декабриста слышит шум на улице и посылает прислугу узнать, в чем дело.

Вскоре прислуга возвращается:
— Там революция, барыня!
— О, революция! Это великолепно! Мой дед тоже был революционером! И чего же они хотят?
— Они хотят, чтобы не было богатых.
— Странно... А дед хотел, чтобы не было бедных

так, анекдот вспомнился

Ти ідіот. Нинішні «порушення закону» відбуваються якраз за мовчазної згоди держави.

А без держави того чувака (якби він захопив чиюсь власність) просто пристрелили б.

Про розстріл тебе — згоден

Пидриоты закончили с янтарем и занялись берегами. Никто так не любит Украину , как они. Главное позу не забывать менять, чтоб спина не затекала.

Вітаю!

Вважаю, що єдина мета цього відео — завдати шкоди діловій репутації MacPaw, натиснути на бізнес і змусити погодитися на корупційні умови. Мені дуже прикро, що в нашій державі все ще працюють подібні корупційні схеми, і що різні організації під виглядом «захисту прав громадян» намагаються тиснути на підприємців.

Згаданий сюжет містить низку неправдивих тверджень. Відео вийшло на Youtube-каналі, який належить ТОВ «Інформаційне Агенство «СТОПКОРТВ» — організації з сумнівною репутацією. Організацію та її засновників СБУ підозрює у шантажуванні й вимаганні грошей від підприємців під виглядом боротьби з корупцією. Про це нещодавно вийшов сюжет, де очільника організації затримали під час вимагання хабаря в розмірі 70 тис. грн. Відомо, що це не поодинокий випадок недобросовісних дій «Стоп Корупції».

Землі, про які йдеться у відео, належать дочірній компанії MacPaw. Дані ділянки знаходяться поруч з береговою природоохоронною зоною, прохід до якої забезпечено відповідно до Земельного та Водного кодексів України. Турбота про екологію та природу завжди були важливою темою для нас. Щороку вода в цьому місці розмиває берег і забирає до двох метрів ґрунту. Ми укріпили берег ділянки для запобігання ерозії, і слідкуємо за тим, щоб слід людської діяльності був мінімальним для природи.

Я залишаюся в Україні не через відсутність дії букви закону чи тому, що тут щось простіше, а через те, що залишаючись тут можна протистояти вимаганням і тиску й змінювати стан речей у країні. Тому MacPaw, зі свого боку, звернеться до правоохоронних органів за фактами незаконних дій даної організації та її представників. Також ми звернемося до суду з вимогою спростувати неправдиву інформацію і будемо вимагати компенсації за завдання шкоди діловій репутації.

Олександр Косован,
CEO MacPaw

Землі, про які йдеться у відео, належать дочірній компанії MacPaw.

просто цікаво, а нахіба вони macpaw?

ИТ-Межигорье! Внутри лежат баксы в мешках, золотой унитаз, аквадискотека строится.

Так и есть, мистер Дартаньян. Вокруг одни эти... с сомнительной репутацией

А який сенс замовляти чорнуху проти продуктової компанії, яка не працює на місцевий ринок?

так їм не їх продукт потрібен, а тільки земля

Замовлено, чи ні, але факт у тому що ГО «Стоп корупції» це жовта та неадкватна контора. Численні незаконні проникнення на приватну власність (!), декілька раз ловили на хабарях (!!), пропаганда секти (!!!) і т д

detector.media/...​uptsii-spadkova-khvoroba

www.google.com/...​3d49.9916913!4d31.5599371

map.land.gov.ua/...​9145743,6448016.309981117

Кадастровий номер:
3223388200:02:015:0094
Тип власності: Приватна власність
Цільове призначення: 01.05 Для індивідуального садівництва для ведення садівництва

Кадастровий номер:
3223388200:02:015:0018
Тип власності: Приватна власність
Цільове призначення: 01.04 Для ведення підсобного сільського господарства ведення особистого селянського господарства

Садовый домик мы только что видели
И намытый песок это больше про рекреацию,а не про сельское хозяйство

Я залишаюся в Україні не через відсутність дії букви закону чи тому, що тут щось простіше, а через те, що залишаючись тут можна протистояти вимаганням і тиску й змінювати стан речей у країні.

Мне лично было бы стыдно такое говорить зная хотя бы вышеуказанные факты про нецелевое использование земли

Припустимо, що ж чекаємо статтю від вас де ви наводите свою версію.

очільника організації затримали під час вимагання хабаря в розмірі 70 тис. грн

Є посилання на джерело інформації?

Землі, про які йдеться у відео, належать дочірній компанії MacPaw.

а ну тогда это не считается

Турбота про екологію та природу завжди були важливою темою для нас.

из вас вышел бы хороший политик

Ми укріпили берег ділянки для запобігання ерозії, і слідкуємо за тим, щоб слід людської діяльності був мінімальним для природи.

i.imgur.com/l23eGgy.jpg
Это так укрепляют береговую линию?)
Видно же что здание было построено на берегу изначально а укреплен как раз завезенный песок.

По поводу септика вы ничего не прокомментировали. Он там ведь есть?

С одной стороны

Олександр Косован,
CEO MacPaw

с другой стороны

Oleksandr Kosovan Team Leader в MacPaw

Не обновил статус может, это что-то значит?
У меня тоже где-то старый статус висит, впадлу обновлять.

Без понятия что это значит, просто подметил.
В его аккаунте — один единственный комментарий (рут от этого)

Так а спростування буде? Покажіть вашу ділянку, та ті два метри які за вашими словами змиває кожного року. Та порівняємо з фото журналістів. Покажіть дозволи на зміну форми берега, та розкажіть яким чином оформлена намита ділянка, чи вона ваша?

Да там живут бедные айтишники, которым в Киеве жилье снимать дорого!

Підписатись на коментарі