Інвойс — чи можлива тільки електронна форма?

Привіт спільнота!
Якщо я збираюсь працювати з іноземним замовником, надання послуг, я готую Інвойс в електронному вигляді (наприклад Excel) та відправляю його замовнику?

1. Чи потрібно накладати підпис (графічний файл підпису) та чи потрібно отримувати Інвойс з підписом іншої сторони?
  2. Якщо так, то як його отримати, адже прямий замовник закордоном?
  3. Чи можу я зберігати такі інвойси в електронному вигляді, чи потрібно їх ще роздруковувати (принтера немає)?

Буду дуже вдячний за роз’яснення
Дякую!

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Распечатывать не надо. Достаточно цифровой подписи электронного документа с обеих сторон.

Цифровая подпись обязательна? Это точно? — тк в таком случае возникает вопрос как ее наложить на инвойс сделанный в Excel и отправляемый по почте?

Я не бухгалтер, не могу точно сказать. Так процесс выглядел у нас.
Но технически — ничто не мешает наложить цифровую подпись на любой документ.
На крайняк — есть сервисы типа Signy.

Ну все это сторонние сервисы, зачастую платные. Тут интерес именно работать с минимальным набором так сказать)
Надеюсь все-таки, что Ваш вариант не обязателен, а как вид возможного документооборота :)

Чи потрібно накладати підпис (графічний файл підпису) та чи потрібно отримувати Інвойс з підписом іншої сторони?

Ні

Чи можу я зберігати такі інвойси в електронному вигляді, чи потрібно їх ще роздруковувати (принтера немає)?

Не потрібно роздруковувати.

Кілька років наче все нормально

Дуже дякую. Я саме так і думав, але оскільки ще так не працював то і були сумніви

Так же задам вопрос. Почему инвойс выставляется раз в три месяца ? А не раз в месяц ?
Буду благодарен если объясните

А разве это не прописывается в договоре? И если такового нет, то не Вы решаете когда выставлять?
Насколько я знаю именно так и делается, либо согласно договору, либо при выполнении и сдаче работы/работ

либо согласно договору, либо при выполнении и сдаче работы/работ

Да, именно так.

Та хоч раз у два дні — повинно просто співпадати з переказами вам

Підписатись на коментарі