В Amazon розробнику рекомендували працювати по ночах, вважаючи його малоефективним. Як відреагував програміст
Розробнику безпілотників у Amazon керівництво порекомендувало, крім денної зміни, працювати ще й уночі, щоб «отримати більше годин на день», адже система вважала програміста малоефективним. Про це повідомляє The Insider. Розповідаємо, якою була реакція розробника.
Подробиці історії
Патрік МакГа працював над програмою дронів Amazon із кінця 2019 року до квітня 2021 року. В лютому
МакГа розповів виданню, що обговорював із менеджером, як він міг би покращити свою роботу. При цьому програміст запевнив керівника, що щосили намагається поєднувати виховання двох маленьких дітей зі своїм робочим навантаженням, тому близький до вигорання.
«Він сказав мені, що я маю намагатися „виділяти на роботу більше часу на добу“. Він запропонував мені працювати у звичайний день і робити перерву ввечері. Тоді я міг би подрімати і продовжити працювати вночі до години чи другої ночі», — написав МакГа.
Зокрема, менеджер запропонував подрімати з 21:00 до 22:00. Причому керівник, у якого також були діти, сказав, що сам дотримувався цієї системи.
Як вчинив розробник
Відомо, що МакГа подав заяву про відставку за кілька днів після розмови з менеджером.
Мало того, звільнений програміст почав працювати з законодавцями в штаті Вашингтон. Спільно вони намагаються добитися ухвалення закону, який змусить роботодавців на вимогу співробітників розкривати інформацію про оцінки продуктивності праці в їхніх особистих справах.
МакГа повідомив, що запросив свою особисту справу в Amazon, проте компанія нібито так і не надала йому жодних офіційних документів із поясненнями, чому він був визнаний неефективним.
Своєю чергою представник Amazon HR пояснив, що компанія не вважає показники продуктивності частиною особових справ працівників. При цьому рекрутер запевнив, що звільненому МакГа було надано особисті справи разом з іншими документами, як цього вимагає чинне законодавство.
Нагадаємо, в липні 2021 року з’явилась інформація, що корпорація Amazon зареєструвала юрособу в Україні. Йдеться про один з підрозділів Amazon — AWS — сервіс хмарних обчислень.
Згодом Міністерство цифрової трансформації та Директор з цифрових трансформацій у державному секторі AWS Ліам Максвелл підписали меморандум про співпрацю.
Найкращі коментарі пропустити