Як правильно створювати задачі для фронтенд разробника?
Що обов’язково повинно бути присутнім в задачі ?
Наскільки потрібно деталізувати задачу ?
Можливо в когось є приклади класно сформованих задач «Шаблон» )
Що обов’язково повинно бути присутнім в задачі ?
Наскільки потрібно деталізувати задачу ?
Можливо в когось є приклади класно сформованих задач «Шаблон» )
В каком контесте возник вопрос-то? Не понимая причины, вряд ли кто-то сможет посоветовать что-то больше, чем общие рекомендации
Необхідно чітко прописане флоу інтерактивності. Коли яка кнопка стає неактивною, коли спінери крутяться, коли далоги закриваються, коли форма проводить валідацію полів і тд. Це збереже нерви при подальшому спілкуванні фронів і QA, і унеможливить створення QA-ми багів як то «я хочу щоб тут був спінер а його немає, ЕТА БАГ!» Бажано, щоб фронти детально вичитували задачі перед обговореннями, знаходили такі потенційні конфліктні місця і просили бізнес аналітиків внести більш детальний опис перед бив як відправляти задачу в роботу.
Це для веб-макаки. Для нормального розробника просто напиши побажанку, деталі він сам запитає.
Для захисту від QA використовуються спеціалізовані ганчірки із жовтою рідиною
Доволі дивне запитання.
Окремо нічого створювати не потрібно.
Є сторя, розробники самі створять собі сабтаски і декомпозують все як їм потрібюно.
Ацептанс все одно по сторі буде.
Никак. Задачи инженер создаёт для себя сам на своё усмотрение на основе требований. Требование отвечает на вопрос «что и зачем нужно продукту?». Инженерная задача отвечает на вопрос «как выполнить требование?». Если вам нужно описывать вашим инженерам как они должны выполнять свою работу, то либо вы работаете с некомпетентными инженерами, либо они вас эксплуатируют (параллельно занимаясь зайчизмом).
Упрощенный пример:
Требование (написал product owner):
«Когда пользователь нажимает на кнопку Login, я хочу получать аналитику B, чтобы считать конверсию».
Инженерная задача (написал инженер):
"Инжектировать сервис аналитики в модуль авторизации, вызывать sendEvent("B") по нажатию на кнопку Login"
Дивне якесь питання. Чому для фронтендерів треба ставити задачі якось інакше, ніж для всіх інших?
10 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів