Дискримінація за ознакою статі в українському IT. Хто насправді програє?

💡 Усі статті, обговорення, новини про HR — в одному місці. Приєднуйтесь до HR спільноти!

В українському IT частка жінок збільшується. Як показала зимова аналітика DOU, вона складає:

А так вона змінювалась протягом 2011-2020 рр.

Восени 2021 року на DOU була опублікувана історія розробниці, що стикнулася з дискримінацією та непрофесійністю рекрутерів, коли почала шукати роботу після трьох років декрету, а також історії інших жінок з різноманітним досвідом, які шукали роботи після maternity leave. Також ми дізнавалися, що думають жінки про вакансії «лише для жінок».

У коментарях до всіх статей розгорнулися жваві дискусії з приводу дискримінації як такої та актуальності цієї проблеми для України.

Сьогодні ми натрапили на цікавий пост Юлії Шишенко, HR, IT Recruiter, Career Counselor, авторки статей на DOU.

❓ Чи ставали ви колись у себе на роботі свідками подібної дискримінації? Чи намагалися якось повпливати на те, щоб змінити думку того, хто дискримінує? Чи може дискримінували вас? І що думаєте з приводу думки «дискримінація у бізнесі впливає не на того, кого дискримінували, а на бізнес»? Пишіть у коментарях!

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Можливо, я щось в цьому житті пропускаю, але за 7 років роботи в айті жодного разу не зіштовхувалась з дискримінацією. Так, було складно на початку, але кому не складно, камон? так, приходилось працювати за копійки, їздити по 2 години в одну сторону на роботу. Але, кому не було складно на початку?

Мені здається, що єдина відмінність між можливістю побудувати карʼєру у будь-кого — це складова характеру кожної окремої особи. Якщо характеру немає і є вічне ниття з приводу несправедливості то ніякого росту не буде ні у чоловіка, ні у жінки.

Можливо (не впевнена), жінки просто більше схильні драматизувати та додумувати думки інших людей, перекручувати реальність. Але таке трапляється у чоловіків теж.

Хтось шукає виправдання, а хтось просто працює над собою і досягає того, чого хоче.

Стаття: «жінок дискрімунують, не дають їм працювати»
Правда життя: «відкриваєш вакансію на джава дева, отримуєш 30 чоловічих і 1 жіноче резюме» (і це ще повезло, зазвичай 0)

О, чергова лівацька пропагандистська маячня 😂🤣

Вспомнила как мы [давно, студенты] с парнем пошли собеседоваться на одну и ту же вакансию. Меня взяли, его нет. Неделю на меня дулся. Больше так не делаю )

Мне кажется, что в наших реалиях больше «обратной дискриминации». То есть, в деятельности, где значительно меньше какого-то пола, к его представителям автоматически относятся с большим вниманием и тактом.
Поясню на примере из жизни: был достаточно велопробег-флешмоб на достаточно длинную дистанцию за городом с более 100 участников. Среди них как-то попала одна девушка. Она случайно упала и немного повредила ногу. В итоге ВЕСЬ «велопробег» встал возле неё, оказывая посильную помощь и моральную поддержку. И так и простоял, пока скорая не приехала. Что даже сложно представить, если бы упал мужчина. Все просто бы поехали дальше, кроме пары его приятелей или человека с аптечкой, разве что.

Так что мне кажется, что от борьбы с дискриминацией женщин проиграют те немногие женщины, кто уже заслуженно занимал своё место. То есть те, кто без всяких квот и снисхождения получил свою должность. Не говоря уже про будущих кандидатов — мужчин.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

По моему опыту — с женщинами лучше работается т.к. уровень компетенции выше (самоуверенным альфачам нету повода активно развиваться, вот и проигрывают на долгой дистанции)

Может быть дело не в дискриминации, а в завышенной самооценке себя как специалиста и в том, что женщины могут по-своему интерпретировать причины отказа, транслируя во вне нарратив ? Ведь признать свои ошибки сложней, чем говорить про дискриминацию. Ведь нарратива про «дискриминацию мужчин» нет.

Может быть дело не в дискриминации, а в завышенной самооценке себя как специалиста и в том, что женщины могут по-своему интерпретировать причины отказа, транслируя во вне нарратив ? Ведь признать свои ошибки сложней, чем говорить про дискриминацию

А ви колись наймали, менеджили чи хоча б працювали з жінками в одній команді?
У жінок досить рідко буває завищене ЧСВ (рідше ніж у чоловіків), жінки адекватніше оцінюють відмови та сприймають критику.

Ведь нарратива про «дискриминацию мужчин» нет.

Наратив дійсно відрізняється: там де жінка говорить про «дискримінацію зі сторони роботодавця», чоловік використає формулювання «роботодавець — до..еб».

2 важливих твердження:
1) Дискримінації за будь-якою ознакою в ІТ даже мало, фактично «в околі 0»
2) До..бізм в ІТ присутній, і якраз він і забезпечує оті поодинокі випадки дискримінації з попереднього пункту.

А ви колись наймали, менеджили чи хоча б працювали з жінками в одній команді?

— да.

жінки адекватніше оцінюють відмови та сприймають критику.

— it depends

1) Дискримінації за будь-якою ознакою в ІТ даже мало, фактично «в околі 0»

согласен

До..бізм в ІТ присутній, і якраз він і забезпечує оті поодинокі випадки дискримінації з попереднього пункту.

да

по сути мои слова перефразировали

В IT за 10 лет с дискриминацией не сталкивалась.
В моем универе, автошколе и авиашколе некоторые преподы отпускали шуточки в сторону женщин, но это все до первого успешно сданного экзамена

отпускали шуточки в сторону женщин

Це НЕ дискримінація :)

Ну вот, даже там не было дискриминации)

Вас не треба «захищати» на роботі?)

Як і передбачалося, в коментах люди діляться на тих, що працюють в IT, і тих, хто відпрацьовує гранти на «розділяй та володарюй». Вгадайте, хто голосніше за все оре «сексизм» — на потіху дівчатам, які давно і успішно працюють.

Зіштовхувалась з відкритим сексизмом, коли говорили, що жінок програмістів не буває. Слід зауважити, що інші чоловіки-колеги намагались урезонити сексиста. Та безліч разів з прихованим, часто поданим у вигляді жарту. В стилі, ми рекомендували тебе на офер за красиві «очі». Все ж таки таких мабуть меншість, але що дуже бісило так це реакція всіх інших чоловіків колег, а саме її відсутність, або приглушені посмішки. Поки це не буде явно засуджуватись більшістю, сексизм нікуди не дінеться. Бо автори таких жартів, відчувають себе героями, а не мудаками.

В стилі, ми рекомендували тебе на офер за красиві «очі».

Ага, «дискримінація» із офером 😂

Все ж таки таких мабуть меншість, але що дуже бісило так це реакція всіх інших чоловіків колег, а саме її відсутність, або приглушені посмішки. Поки це не буде явно засуджуватись більшістю, сексизм нікуди не дінеться. Бо автори таких жартів, відчувають себе героями, а не мудаками.

Насправді, сексизм — це чудово. Без нього люди вже давно вимерли б як вид.

До речі, ви теж сексистка. Ви ж [цензура] зустрічаєтеся тільки із чоловіками, адже так? Чому ви дискримінуєте із [цензура] жінок? :)

Цікаво якби почував би себе чоловік-програміст з офером, за те що в нього гарні очі. Бо це супер принизливо таке чути. І оскільки жінок меншість, див статистику зі статті, то очевидно, що дискримінують їх частіше, як і будь-яку іншу меншість.

Я чудово себе почуваю коли дівчина говорить що у мене гарні очі.

І коли ця дівчина ще й гарна — то ще й радію що вона так сказала.

І оскільки жінок меншість, див статистику зі статті, то очевидно, що дискримінують їх частіше, як і будь-яку іншу меншість.

Аааааааа... У вас ще й із логікою проблеми.

На практиці, коли на роботі — звучить, насправді не дуже і не в тему.

На практиці, коли на роботі — звучить, насправді не дуже і не в тему.

Ну така вже біологія, що на роботі ми продовжуємо залишатися людьми (різних статей), а не роботами :)

І слід відрізняти цькування, стереотипи, жарти та звертання уваги на себе гарної дівчини. Це 4 різні речі. І лише перша із них (цькування) є негативною. (Втім, навіть цькування — НЕ є гендерною дискримінацією.)

У мене таке було до речі) про гарні очі постійно жартувала моя колишня менеджерка, спочатку було трохи ніяково, але приємно. Тим більше чому ображатись, якщо очі одна з самих симпатичних частин моєї зовнішності (блакитні очі, і якраз достатньо густі брови та вії), з іншими частинами все не настільки добре)

Цікаво якби почував би себе чоловік-програміст з офером, за те що в нього гарні очі.

Мне частенько говорят на собесах что мой профиль обратил на себя внимание крутой и красивой бородой. Как мне себя чувствовать? Да мне просто пох в общем-то, а про бороду приятно))
Или мне надо было писать гневные статьи в соцсети про сексизм?

позитивна дискримінація — теж дискримінація

Ну так ліваки саме задля цього й вигадали «утискання».

Мої коментарі відображають особистий досвід і позицію, без претензій на істину. Ідіть в сад токсичні коментатори з своєю пасивною агресією. Притомним чоловікам — будь-ласка оцінюйте кандидатів по їх технічним і софт скілам, без акцентуванні на статі і якщо хочеться зробити комплімент, то скажіть що ми тебе взяли за твої знання. Не обговорюйте публічно зовнішність, сукні, мейкп своїх колег-жінок в робочий час на кухні, це дуже не приємно. І це не жарт, бо я таке чула не раз і особисто мене питали чому це я прийшла на роботу в сукні. Саме тому, я вдягалась максимально маскуючи свої стать, щоб уникнути зайвої уваги. І я з впевненістю можу сказати, що такий досвід кочував від компанії до компанії в Україні, де мені доводилось працювати. Але в Європі, де зараз працюю, я навіть не можу уявити подібної ситуації, хоча більшість моїх колег так само чоловіки.

без акцентуванні на статі

Тоді приходьте на співбесіду в чоловічому одязі, без макіяжу, і сховайте якось цицьки :)

якщо хочеться зробити комплімент, то скажіть що ми тебе взяли за твої знання.

Надю, коли хлопець каже що в тебе красиві очі — він натякає, що хоче з тобою після роботи «повечеряти». Ти йому сподобалася :)

Не обговорюйте публічно зовнішність, сукні, мейкп своїх колег-жінок в робочий час на кухні, це дуже не приємно. І це не жарт, бо я таке чула не раз і особисто мене питали чому це я прийшла на роботу в сукні.

А жінкам можна обговорювати зовнішнімть і одяг чоловіків? Бо Я таке купу разів чув від жінок. Це «дискримінація» чоловіків?

Але в Європі, де зараз працюю, я навіть не можу уявити подібної ситуації, хоча більшість моїх колег так само чоловіки.

В Європі чоловіків давно немає. Там залишилися ліваки.

В Європі чоловіків давно немає

Тобто
Або Україна не Європа
Або ви — лівак

LMAO

Ви не знаєте що таке ЄС? 🤔

І не здатні прочитати коментар Наді? 😂

Але в Європі, де зараз працюю, я навіть не можу уявити подібної ситуації, хоча більшість моїх колег так само чоловіки.

Странно, что они вообще к вам с этим сексизмом прицепились, ведь фронтенд — это не программирование.

В стилі, ми рекомендували тебе на офер за красиві «очі».

Надю, коли хлопець таке каже — він натякає, що він хоче з тобою після роботи «повечеряти» :)

Робити висновок про усіх представників гендеру на основі конкретних людей — це сексизм. Незалежно від того, хто їм займається, така поведінка неприпустима. Однак, подібні розмови — це максимальний рівень сексизму, до якого вдаються жінки. Тоді як чимало чоловіків йдуть значно далі.

ліберальної дичини, типу рівних прав і можливостей і її блага

Перечитайте що ви несете
xD

Робити висновок про усіх представників гендеру на основі конкретних людей — це сексизм. Незалежно від того, хто їм займається, така поведінка неприпустима

Без сексизму люди вже давно вимерли б як вид.

Однак, подібні розмови — це максимальний рівень сексизму, до якого вдаються жінки. Тоді як чимало чоловіків йдуть значно далі.

Звісно, ми, чоловіки, йдемо далі. Займаємося сексом із жінками, а не чоловіками (ну, більшість, принаймні). Це ж, звісно, сексизм 😁

Видишь ли, если говорить об украинском обществе, то небольшой бытовой сексизм — это как бы часть глобального общественного баланса. Пока мужчины урезаны в правах во многих сферах (пенсионный возраст, бракоразводное право, призыв в армию и многое другое) — до тех пор будет существовать бытовой сексизм, как небольшая компенсация. Это всё часть общей картины. Нельзя «уравнять» в одном месте, но оставить как есть в другом.
Наверняка же были ситуации, когда например в офисе нужно передвинуть твой стол, или перенести стул с одного этажа на другой — и ты в таких случаях всегда пользовалась помощью коллег-мужчин. И тебе в голову даже не приходило, что это тоже сексизм, но уже с твоей стороны. Но почему-то «сексизм» в свою сторону ты воспринимаешь болезненно.

Знайомий зі штатів сказав чи я можу допомогти проадмінити кілька серверів. Робота нескладна , накрутити все і воно має все працювати. Власниця бізнесу вирішила взяти в штат і все йшло прекрасно але все закінчилось на відеозвязку в скайпі. В власниці компанія, що продає всякі речі для жінок : там парасолі , косметички книги з дієтами. Зясувалось , що весь персонал має бути теж гарний , бо бізнес на високоякісних товарах. І відповідно адмін в вигляді лисого , грубого не підходить. Знайомий , потім сказав : з жінками деколи важко працювати. Ніколи не думав, що то сексизм. Вік живи вік вчись.

How to Debate Leftists and Destroy Them: 11 Rules for Winning the Argument

www.goodreads.com/...​rue&qid=pPBCXeimMy&rank=1

This is a bully tactic. When someone calls you a
racist, sexist, bigot, homophobe because you happen
to disagree with them about tax policy or same-sex
marriage or abortion, that’s bullying. They are attacking your
character without justification. That’s nasty. In fact,
it makes them nasty.
===========================
This is what makes leftists leftists: an
unearned sense of moral superiority over you. And
if they can instill that sense of moral superiority in
others by making you the bad guy, they will. People
on the left are taught from childhood that they are
better than conservatives — it makes them feel good
to hate conservatives. And that hatred is justified because, after all, conservatives are bigots.

це якесь розпалювання ворожнечі, за такою риторикою ти повинен обрати чийсь бік, чоловіки чи жінки, якось це сумно

давайте обирати бік здорового глузду і дискримінувати тих, хто погано працює наприклад

Ну так ті, хто погано працює, теж люди. І теж хочуть грошей. Невже ви хочете, щоб їх звільнили і вони не могли смузі купляти?

Виступимо проти клятих капіталістів! Проти дискримінації тих, хто погано працює! Ледарі, об’єднуємося у профспілки!

згоден, треба розкулачувати їх, що вони собі дозволяють

Підписуйте петицію за введення безумовного базового доходу! Ледарі, об’єднуємося.

П.С. Ще 55 років тому Фредерік Пол написав наслідки цього в книзі «Століття нерішучості» (The Age of Pussyfoot).

Беда, 8))) Если вы уволите тех кто плохо работает то кормить их придётся вам. Пенсионеры пример.

Ні.

Я — лібертаріянець (НЕ плутати із лібералами і мінархістами). Я проти податків узагалі (і проти держав).

Тому лівакам доведеться самим себе годувати. (Ну або з’їсти один одного.) 😂

Вас, первого сожрут, вы просто в глаза озверевшему маргиналу не смотрели. Вы мне Володю напоминаете, у него тоже «хлеб на ветках растёт вместе с колбасой».

Так вы так и скажите, что хотите грабить тех, кто слабее, а государство вам мешает. А то, придумали «либертарианец»...

Гг... Щоб грабувати — достатньо було б піти податківцем чи чиновником. Та хоча б державним вчителем (їх «зарплата» — це теж награбовані податки).

Та Я усе життя працюю в приватних фірмах.

Та Я усе життя працюю в приватних фірмах.

Я же говорю, боитесь заняться отжимом по этому и ненавидите «узаконенный грабеж».
Я бы вам рекомендовал съездить в Африку, куда ни будь, в горячую точку, там где налогов 0. Окажется, что «делиться» все равно нужно, причем, половиной не отделаетесь.
Я по своей работе знаю что: чем лучше что-то работает, тем меньше людей которые это ценят.

Я же говорю, боитесь заняться отжимом по этому и ненавидите «узаконенный грабеж».

Не повірите. Злочини суперечать моїм цінностям і переконанням.

Ну а ви, схоже, по собі міряєте 😂

Я бы вам рекомендовал съездить в Африку, куда ни будь, в горячую точку, там где налогов 0. Окажется, что «делиться» все равно нужно, причем, половиной не отделаетесь.

В гарячих точках якраз присутні держави.

Я по своей работе знаю что: чем лучше что-то работает, тем меньше людей которые это ценят.

Це ви так зібралися «виправдовувати» злочини держави проти людей?

Не повірите. Злочини суперечать моїм цінностям і переконанням.
Це ви так зібралися «виправдовувати» злочини держави проти людей?

Тут, мы плавно переходим к сути определения понятия «преступление» у вас.
Ограничение свободы, например, для Чикатило — преступление?
Попытка научить сосуществовать в «обществе» млекопитающих, отличающихся от обезьян меньше, чем кошка от собаки — тоже преступление?
Само собой, что выдвигаемая вами идея подразумевает, что: «либо вы, либо вас», варианта «Я в белом пальто, стою в стороне.» — в принципе быть не может в отсутствии государства.
По этому вы, либо кривите душой, либо как я уже говорил, у вас: «батоны колбасы растут на деревьях».

Я подобную позицию наблюдаю не первый раз, целые общества людей считают, что их не касается ничего, что им не приносит прямую выгоду. Любые разговоры в теории, способные снять с них розовые очки, пресекаются. И инициатор клеймится токсиком.
Самый простой способ выявлять таких людей, вопрос: «Чей Крым?»
Его можно напрямую и не задавать, видно в принципе по мировоззрению человека. Иметь дела с такими людьми — не самое лучшее решение.

Тут, мы плавно переходим к сути определения понятия «преступление» у вас.

Аґресія (силовий напад).

Ограничение свободы, например, для Чикатило — преступление?

А платити за тюрму хто буде? 😂

Все простіше. Злочини (будь-які) вчиняються проти конкретних людей, а не проти «державних законів» («суспільних норм» і решти лівацької маячні).

Відповідно, завжди є постраждала сторона (і родичі, колеги, сусіди та ін.)

І саме вони вирішують що робити із умовним чикатило. Можуть відразу просто застрелити. Ага, це значно дешевше, ніж утримувати тюрми.

Попытка научить сосуществовать в «обществе» млекопитающих, отличающихся от обезьян меньше, чем кошка от собаки — тоже преступление?

«Суспільство» НЕ існує.

Само собой, что выдвигаемая вами идея подразумевает, что: «либо вы, либо вас», варианта «Я в белом пальто, стою в стороне.» — в принципе быть не может

Трохи матчастини. Лібертаріянці НЕ будують утопію за якимись «правилами» («законами»). Лібертаріянці всього лише виступають проти аґресії.

в отсутствии государства.

Будь-яка держава — це аґресія.

По этому вы, либо кривите душой, либо как я уже говорил, у вас: «батоны колбасы растут на деревьях».

О, то ви ще й «телепат» 😂

Я подобную позицию наблюдаю не первый раз, целые общества людей считают, что их не касается ничего, что им не приносит прямую выгоду.

Люди мають право жити так, як вони хочуть (без аґресії, звісно), навіть якщо мені не подобається їх життя.

Любые разговоры в теории, способные снять с них розовые очки, пресекаются. И инициатор клеймится токсиком.

Продовжуйте свою «телепатію» 😂

Самый простой способ выявлять таких людей, вопрос: «Чей Крым?»
Его можно напрямую и не задавать, видно в принципе по мировоззрению человека. Иметь дела с такими людьми — не самое лучшее решение.

Московія вчинила аґресію, тому Крим точно НЕ її.

Та никак. Школу хоть закончил? Троль малолетний. С другой стороны, если малолетний то это не самый плохой вариант, есть какая-то надежда.

Ой, та в сусідній гілці уже «з’ясували», що Я — 40-літній інцел. І, звісно, ще й фашист.

Продовжуйте далі свій перехід на особистості.

В далекому 1999-му пошуки грошей занесли мене в Індію, в Калькутту.

І там я спілкувався на тему трирівневої архітектури з доволі симпатичною панянкою в сарі і червоною цяточкою на чолі.

Після цього ніяких стереотипів у мене вже не залишилося.

Вот не понимаю одного.
Все пишут, что не сталкивались. Даже по законам логики очевидно, что это никак не значит, что дискриминации нет. Зачем это пишется? Особенно странно читать от тех, кому именно эта дискриминация не грозит.
Я дев, пошла в ИТ когда ЗП были не как сейчас, вот правда из любви к профессии.
И именно из-за обилия комментов что все это бред, очень страшно говорить, что дискриминация есть, потому что ожидаешь что тебя максимально раскритикуют и расскажут что с тобой что-то не то.
Сейчас у меня норм уровень, работаю в Киеве, да и время немного другое. Сейчас я правда не чувствую дискриминации. Да, сейчас и в целом имхо ее намного меньше, но не думаю что ноль. А в начале работы было ну очень сложно. И не потому что не получалось работать, тк через какое-то время совместной работы все улучшалось, «признавали и принимали». Но каждое новое начинание было непростым.
Далее приведу несколько очень близких к оригиналу цитат.
Кто то пишет про вуз и что мало девушек там. Вот я хотела, хотела прям очень, но пришла за советом к своему учителю информатики (отношения были отличные, это точно не личный конфликт) и он сказал мне 16летней «не иди, не получится. Ты толковая, но если придёт на собес 2 условно одинаковых человека, возьмут парня, а не тебя. Потому что он парень». И да, я не пошла. Поверила, испугалась. Смежная специальность и я полу-свитчер в итоге.
Я слышала от ПМа, который сейчас светится на конфах, при знакомстве на проект «вот смотрю на тебя, вроде симпатичная девушка, и что ты забыла в ИТ? Тут же сложно» (напомню, ЗП тогда были ниже).
Помню ПМа, который после фейла на демо «решил» проблему: «а давайте может девочек уволим?». Девочек было несколько, их не знал ни по именам, ни по специализации, да и фейл был его виной. Но..
Три случая. Много или мало за много лет? Я не знаю. Но это точно не ноль.
А комплименты. Оо, отдельный кайф. Например, от уже другого ПМа: «ну надо же, девушка читает логи и работает в консоли? Непривычно», или в неформальном обсуждении «вот N любит брать в команду девочек, ему нравится работать в гареме, они послушные, трудолюбивые и не спорят» и тд. Мне кажется, это то, что некоторые называют «девушкам даже проще». А вообще-то это неприятно! Я дев и хочу чтоб меня ценили за мою работу, а не за пол!
Ребята, серьёзно, если вы говорите что дискриминации нет, вы можете ошибаться, а можете быть тем, кто это делает и сам отрицает.
История про девушку что искала работу после декрета.. Правда все ок?
Лонгрид вышел, простите. Но меня искренне интересует, зачем вы пишете что дискриминации нет? Это ведь как вина в суде, можно доказать лишь её присутствие, и никогда — отсутствие.

Вот не понимаю одного.
Все пишут, что не сталкивались. Даже по законам логики очевидно, что это никак не значит, что дискриминации нет. Зачем это пишется? Особенно странно читать от тех, кому именно эта дискриминация не грозит.

Щоб довести наявність чогось, слід наводити докази, а не пропаганду ліваків-фемок.

Кто то пишет про вуз и что мало девушек там. Вот я хотела, хотела прям очень, но пришла за советом к своему учителю информатики (отношения были отличные, это точно не личный конфликт) и он сказал мне 16летней «не иди, не получится. Ты толковая, но если придёт на собес 2 условно одинаковых человека, возьмут парня, а не тебя. Потому что он парень». И да, я не пошла. Поверила, испугалась. Смежная специальность и я полу-свитчер в итоге.

Якраз ваш приклад доводить, що дискримінації НЕмає. Адже ви таке працюєте.

Я слышала от ПМа, который сейчас светится на конфах, при знакомстве на проект «вот смотрю на тебя, вроде симпатичная девушка, и что ты забыла в ИТ? Тут же сложно» (напомню, ЗП тогда были ниже).

І? В цьому прикладі НЕмає дискримінації.

Помню ПМа, который после фейла на демо «решил» проблему: «а давайте может девочек уволим?». Девочек было несколько, их не знал ни по именам, ни по специализации, да и фейл был его виной. Но..

Це ідіот-ПМ, а не дискримінація. Чоловіків він звільнює за такими ж «причинами».

А комплименты. Оо, отдельный кайф. Например, от уже другого ПМа: «ну надо же, девушка читает логи и работает в консоли? Непривычно», или в неформальном обсуждении «вот N любит брать в команду девочек, ему нравится работать в гареме, они послушные, трудолюбивые и не спорят» и тд. Мне кажется, это то, что некоторые называют «девушкам даже проще».

Це НЕ дискримінація.

Я дев и хочу чтоб меня ценили за мою работу, а не за пол!

Ну так:
1) Тоді розробник, а не розробниця. Програміст, а не програмістка. (Ви так не писали, але це нагадую усім лівакам-фемкам).
2) Просто працюйте, а не висмоктуйте із пальця «дискримінацію». (Тут в коментарях уже відписувалися дівчата, які проти того, щоб фемки виступали від їх імені.)

Это ведь как вина в суде, можно доказать лишь её присутствие, и никогда — отсутствие.

Поцікавтеся що таке Чайник Рассела. Ви робите логічну помилку, намагаючись довести існування того, що НЕ існує (принаймні, в Україні).

Тут в коментарях уже відписувалися дівчата, які проти того, щоб фемки виступали від їх імені

А фемки — це не дівчата ??
Феміністки не потребують порад, кого і як захищати, бо, в першу чергу, захищають демократичні цінності: майбутнє своїх дочок, сестер і наступних поколінь.
До речі, всі недемократичні лідери боялись феміністок, як вогню (чого вартий Янукович, який вижив рух Femen з України, а потім — сам драпанув, аж гай шумів ! (усі сц*куни тільки і вміють, що з жіночками воювати, а не вирішувати проблеми, і якщо що — відразу пакують чемодани ;) ).
Країни, де переміг фемінізм, немає війн (жінкам вони — ні до чого), наприклад Естонія — країна стартапів (нажаль, на територіях сучасного ЕС були часи, коли жінок просто закатовували за будь-що: красу, розум, статки, прикриваючись священою інквізицією, а кошти діставались катам. Це мракобісся стало початком зародження феміністичних рухів).
* Тому хочеться нагадати, що саме завдяки фемкам 1-2 хвилі фемінізму сучасні жінки мають змогу отримувати освіту (навіть IT-ну), брати участь у виборах, приймати рішення, чи виходити заміж за якось старого пришелепуватого **дика (нажаль, на Русі ще 100-200 років назад під прикриттям шлюбу, батьки продавали дочок, як скот, у трудове рабство !
«Ну подумаєш, видали заміж 15-ну дівчину за якогось старого садиста ?» - скажете. Тоді я скажу, що ви — той самий **дик).

Наостанок, усім милим та пухнастим створінням слід пам’ятати, що 8 Березня — це не якесь свято «краси, весни та іншої маячні» files.slack.com/...​6JHP44/image_from_ios.jpg,
а саме день солідарності та оцінки прогресу демократії в цілому !

Самий великий винахідник XX-го сторіччя — Нікола Тесла, був феміністом (варто ознайомитись з його пророцвами, більша частина яких збулась).

4а хвиля має на меті створити суспільство, побудоване на талантах, а не якихось фізіологічних відмінностях (подолати фашизм, як явище, будь-які маніпуляції щодо фізіології, що породжують ворожнечу, як результат — занепад та війни)
uk.wikipedia.org/...​/Фемінізм_четвертої_хвил

А фемки — це не дівчата ??

Фемки — це узагалі ліваки, а не люди.

Феміністки не потребують порад, кого і як захищати, бо, в першу чергу, захищають демократичні цінності: майбутнє своїх дочок, сестер і наступних поколінь.

«Захищають» тих, хто їх НЕ просив про «захист» 😂🤣

І, до речі, про «демократичні цінності».

Демократія (теоретично) — це насильство більшості над меншістю.

Демократія (практично) — це насильство меншості над більшістю.

Держава (будь-яка) — це організоване злочинне угрупування з монополією на аґресію, територію, суд і гроші.

2 простих питання:

1) «Податки» (будь-які) добровільні чи примусові?

2) «Закони» (будь-які) добровільні чи примусові?

До речі, всі недемократичні лідери боялись феміністок, як вогню (чого вартий Янукович, який вижив рух Femen з України, а потім — сам драпанув, аж гай шумів ! (усі сц*куни тільки і вміють, що з жіночками воювати, а не вирішувати проблеми, і якщо що — відразу пакують чемодани ;) ).

Це ви про тих «демократичних лідерів» які начхали на права людей і мордують їх карантинами, намордниками, відстеженням контактів, закриттям бізнесів, обмеженням пересування, примусовою вакцинацією, дискримінацєю невакцинованих???????????

Країни, де переміг фемінізм, немає війн

Особливо, прямо зараз в Канаді. Там якраз сьогодні прем’єр саджає мирних протестувальників.

Естонія — країна стартапів

....і також карантинів, намордників та примусової вакцинації.

(нажаль, на територіях сучасного ЕС були часи, коли жінок просто закатовували за будь-що: красу, розум, статки, прикриваючись священою інквізицією, а кошти діставались катам. .

Бу-га-га, у вас чергова маячня із лівацьких методичок. Ви не повірите. Але в ті часи інквізиція так само катувала й чоловіків.

Це мракобісся стало початком зародження феміністичних рухів).

Ааааааа.... Ви навіть історії фемінізму НЕ знаєте 😂😂🤣

Тому хочеться нагадати, що саме завдяки фемкам 1-2 хвилі фемінізму сучасні жінки мають змогу

Ви не повірите. Але то були суфражистки. А фемки приписують їх «здобутки» собі 😂🤣

Наостанок, усім милим та пухнастим створінням слід пам’ятати, що 8 Березня — це не якесь свято «краси, весни та іншої маячні»

Ніколи так й НЕ думав. Змалку дивувався цьому «святу».

а саме день солідарності

....день солідарності ліваків.

та оцінки прогресу демократії в цілому !

2 простих питання:

1) «Податки» (будь-які) добровільні чи примусові?

2) «Закони» (будь-які) добровільні чи примусові?

Самий великий винахідник XX-го сторіччя — Нікола Тесла, був феміністом (варто ознайомитись з його пророцвами, більша частина яких збулась).

Бу-га-га 😂😂🤣 Яким боком Тесла до цієї розмови?

Ааааааа... Ви ще й в «пророцтва Тесли» віруєте? 😂😂🤣

Ну і вишенька на тортик. Перекладете?

=====he advocated for eugenics. In a 1937 interview he stated:

... man’s new sense of pity began to interfere with the ruthless workings of nature. The only method compatible with our notions of civilization and the race is to prevent the breeding of the unfit by sterilization and the deliberate guidance of the mating instinct ... The trend of opinion among eugenists is that we must make marriage more difficult. Certainly no one who is not a desirable parent should be permitted to produce progeny. A century from now it will no more occur to a normal person to mate with a person eugenically unfit than to marry a habitual criminal.[273]

4а хвиля має на меті створити суспільство, побудоване на талантах

О, то ви — звичайний лівак.

а не якихось фізіологічних відмінностях

Ви не повірите. Але жінки та чоловіки відрізняються фізіологічно. І не тільки статевими органами, а й, наприклад, гормональною системою та нервовою. І це саме фізіологія, а не «виховання». Кажу як психолог.

Ба, більш того, відрізняються навіть люди із різних племен (націй). Це непопулярна тема для ліваків 😂 Але така правда життя.

(подолати фашизм, як явище, будь-які маніпуляції щодо фізіології, )

Гг... Запишіть мене в фашисти 😂

От тільки...сюрприз...фашисти — це за визначенням ліваки. Тобто якраз ви.

що породжують ворожнечу, як результат — занепад та війни)

Ворожнечу породжують лівацькі спроби «зрівняти людей».

Ага, усі люди різні і НЕ рівні. Це якраз нормально.

Фемки — це узагалі ліваки, а не люди

Може маєте на увазі правозахиниць та журналісток, які працюють в гарячих точках ?? Вам до них — «далеко та не видно» )
ru.wikipedia.org/wiki/Карман,_Тавакуль

І ще. В такого психолога консультуватись — себе не поважати)

Може маєте на увазі правозахиниць та журналісток, які працюють в гарячих точках ?? Вам до них — «далеко та не видно» )

Чергова лівачка із пропагандою «правовою держави» 😂😂🤣
======Моя цель предельно ясна. Речь идет о внесении вклада в установление демократических государств, уважающих свободу и права человека. Эта цель может быть достигнута только через борьбу с насилием и тиранией и через создание правовых Государств, основанных на гражданской сознательности и институциональной целостности.

І ще. В такого психолога консультуватись — себе не поважати)

Ви не повірите. Але Я вам й НЕ пропонував 😁

І ще. Ви, можливо, думаєте, що Я білий цисґендерний патріархальний расист. Але, розчарую 😁 . Насправді, Я за рівні права чоловіків і жінок. Підкреслю: за рівні права, а не позитивну дискримінацію.

Ось вам стаття для кращого розуміння — studfreedom.org/...​-inshykh-vydiv-feminizmu

Ще можете ознайомитися із поглядами Wendy McElroy — ru.m.wikipedia.org/wiki/Макэлрой,_Венди

Ну і, звісно, Murray Rothbard та Ludwig von Mises :) Сайт Інституту Мізеса — www.mises.org .

Для розуміння: NAP (non-agression principle) «забороняє» будь-які утиски жінок (як і чоловіків). Однак, вам ніхто нічого НЕ зобов’язаний.

Хочете більшу зарплату — змінюйте роботу, а не скигліть про «дискримінацію». Не взяли в якійсь фірмі — йдіть в іншу і/чи створіть власну, а не скигліть про «патріархат».

Хочете більшу зарплату — змінюйте роботу, а не скигліть про «дискримінацію». Не взяли в якійсь фірмі — йдіть в іншу і/чи створіть власну, а не скигліть про «патріархат»

Я ніколи не скиглила, завжди самостійно вивчала нові напрямки, курси, відвідувала конференції, т.д (причому за власний рахунок, на відміну від колег чоловіків). Проте дійсно досить часто зіштовхувалась з м’яко кажучи, неадекватною поведінкою керівництва різних компаній (здебільшого на галерах) та проявами мізогінії (від відвертих пропозицій, шантажу типу «ти заслуговуєш більшого», «швидше пройти випробувальний», полетіти до Парижу на НР, т.д). Я дійсно розуміла, що це абсолютно недопустима поведінка і порушення субординації та професійної етики, проте у компаній не було (та й нема) еко-культури протидії таким явищам, як булінг, харасмент.
Єдиний спосіб — інформувати жіночі спільноти про всі такі випадки, щоб продукти цих компаній втратили популярність серед активних споживачів )

проявами мізогінії (від відвертих пропозицій, шантажу типу «ти заслуговуєш більшого», «швидше пройти випробувальний», полетіти до Парижу на НР, т.д).

Гг... Це НЕ мізогінія. Це просто вони хотіли вас трахнути.

Я дійсно розуміла, що це абсолютно недопустима поведінка і порушення субординації та професійної етики

Ви досі ніяк не можете зрозуміти головної речі.

Власник компанії (менеджмент) може робити що завгодно у своїй компанії. Не подобається — йдіть у іншу.

протидії таким явищам, як булінг, харасмент.

Вас прикували ланцюгом до цієї компанії?

«решил» проблему: «а давайте может девочек уволим?»

ведь по факту девушек то и увольняли первыми, например, во время кризисов 2008, 2014-го и вначале ковида (несколько знакомых, будучи достаточно матерыми мидлами потеряли работу и не получили компенсации. Видно руководство считало, что «бедным мальчикам» сложнее будет найти новое место и это плохо скажется на их репутации, а девочка всегда «как-то» решит свои финансовые проблемы).

Гм...чому тоді весною 2020 звільнили мене (не в айті), а не жінку із моєї команди і з такими ж показниками? (Була ще друга жінка — з кращими показниками.)

А, і бос мого боса — жінка. Як же так, а де «дискримінація»?

Ну і брала мене на ту роботу якраз...жінка (та що потім стала босом боса).

мабуть через кілька факторів :
— ЗП на 30-50 % вища від тієї жіночки;
— погана англійська;
— хриплячий прокурений голос та залисина ;)

мабуть через кілька факторів :
— ЗП на 30-50 % вища від тієї жіночки;

Зарплата розраховувалася:
а) ставка — мінімальна офіційна зарплата.
б) бонуси за KPI (АКБ+продажі).

Принцип KPI в усіх однаковий. Відповідно, більша зарплата у того, в кого кращі показники.

Більш того, нам із тією дівчиною виставлялися однакові KPI.

Облом із вашою «дискримінацією». 😂

— погана англійська;

На тій роботі непотрібна.

— хриплячий прокурений голос та залисина

У дівчини 😁

Я что-то уже перестаю понимать значение слова «дискриминация».
Такое ощущение, что под это определение попадает любое мнение кого-либо о ком-либо.

Ну так це логічно. Більше ґрантів «проти дискримінації» — більша «дискримінація» 😂

це не потрібно розуміти, потрібно просто боятись, як при диктатурі та робити як кажуть ті, кого дискримінують.

Ну просто те що раніше називалось скотством і відсутністю виховання, тепер називають різними новомодними словами.

Ні. Тепер «дискримінація» — це робити НЕ за «лінією партії».

Бізнес — це приватна власність. Власник (найнятий ним менеджмент) має право брати на роботу кого завгодно. І відмовляти кому завгодно (за будь-якими критеріями, в т.ч. за критеріями статі, раси, секс орієнтації та ін.)

Мені особисто може не подобатися що власники (менеджмент) так роблять, але це їх бізнес, і їх право так робити.

А от ліваки якраз намагаються дискримінувати власників і примусити їх виконувати лівацькі хотілки.

Які ліваки? ПСПУ Вітренко чи ексКПУ Симоненко?

В попередньому коментарі написав визначення.

А от ліваки якраз намагаються дискримінувати власників і примусити їх виконувати лівацькі хотілки.

Так не проблема. Вот, образовывайтесь: en.wikipedia.org/wiki/Discrimination

Там дано настолько расплывчатое определение, что под него попадает любое мнение кого-либо о ком-либо — как я и сказал.

Если я правильно помню, раньше дискриминацией считался акт ущемления кого-либо в правах на основании предубеждений. Но левачье добралось до википедии и прочих неокрепших умов, и теперь маємо шо маємо.

Коли я працював у Києві, я бачив найрізноманітніші варіанти дискримінації жінок. Від тупих мізогіністичних розмов в курилці, які неприємно навіть згадувати, до рішень менеджерів-чоловіків в стилі: «ми зараз їй промоушен зробимо, а вона в декрет втече!», «заміжня жінка повинна отримувати менше, бо у неї є чоловік», «якщо я її посажу поруч з чоловіками, вона буде відволікати їх увагу». Я був свідком усього цього непотребу.

Ну, а щодо того посту Yulia Shyshenko, то це рукалице. Кому ці легенди потрібні?
У мене тільки одна асоціація: «Гопніки побили, гаманець відібрали, але я випадково знайшов валізу з грошима. Ну, і кому краще, гопнікам чи мені?» Що-небудь придумують, аби виправдати усе це паскудство з дискримінацією.

Ви не повірите. Але бізнес (компанія) — це ПРИВАТНА власність. І власник (менеджмент) мають право дискримінувати кого-завгодно за будь-якою (!) ознакою.

А своє лівацтво лишіть у своїй теперішній країні ліваків.

У мене для вас погані новини: приватна компанія звісно має свободу дій, але свобода обмежена законом. Компанія має платити податки, має оформлювати працівників, і також її заборонено дискримінувати працівників чи шукачів роботи — це прописано в Трудовому кодексі. Можете почитати, як буде сумно і нудно.

У мене для вас погані новини. Держава (будь-яка) — це організоване злочинне угрупування з монополією на аґресію, територію, суд і гроші.

Податки (будь-які) — це грабунок державою людей. Закони (будь-які) — це «правила» рабовласників (держави) щодо рабів (людей). (Ага, он спробуйте посадити якогось із депутатів 😂 )

Я — лібертаріянець (НЕ плутати із лібералами і мінархістами). Я проти держав. Приватна власність — понад усе.

Приватна власність — понад усе.

Проблема в том, что при такой схеме образуются олигархат — магнаты, которые диктуют правила жизни людям. Несогласных — задавят силой (деньги, чтобы купить недалёких наёмников же есть). Что, по сути, тоже вид власти.
Так что даже при либертарианстве нужно предприятие, которое будет следить, чтобы права каждого человека не нарушались.

Проблема в том, что при такой схеме образуются олигархат — магнаты, которые диктуют правила жизни людям.

Олігархізм за визначенням можливий лише у державі.

Несогласных — задавят силой (деньги, чтобы купить недалёких наёмников же есть). Что, по сути, тоже вид власти.

NAP — non-agression principle.

Так что даже при либертарианстве нужно предприятие, которое будет следить, чтобы права каждого человека не нарушались.

Ви не повірите. Але є лише одне право людини (а не правА) — це право на самоналежність (self-ownership).

І це чудово вирішується БЕЗ держави. І навіть БЕЗ ваших «підприємств».

Звісно, ви можете найняти приватну охоронну фірму. Однак, і ті ж козаки, і той же Дикий Захід обходилися й без цього.

Вот только большая часть местных сыроедов что среди козаков, что на Диком Западе протянули бы не дольше нескольких дней. А тебя б первого повесили, после того как начал бы всех вокруг клеймить леваками.

Ви не повірите. Але, насправді, Дикий Захід був нормальним місцем для життя.

Ось — mises.org.ua/...​-myth-versus-reality.html

Так мы же обсуждаем не настоящий Дикий Запад, а вашу либертрарианскую утопию, лол

ЛОЛ.

Лібертаріянство — це і є світ Дикого Заходу.

Либертарианец.
В мечтах:
Рассекает по прериям на мустанге, отстреливаясь от индейцев и бандитов.

В реальности:
Ссытся и ноет в интернете, что ему не дают жить страшные фемки и SJW.

Либертарианец.
В мечтах:
Рассекает по прериям на мустанге, отстреливаясь от индейцев и бандитов.

А з якого дива від індіанців «відстрелюватися»? 😱 Ви — расист? 😂

В реальности:
Ссытся и ноет в интернете, что ему не дают жить страшные фемки и SJW.

Не повірите. Але фемок та sjw Я посилаю і в реалі. Правда, щось давно не зустрічаються. 😂 Не люблять мене.

Ага, посылаешь, но так чтобы они не услышали. А потом устраиваешь истерики в интернете о том, как вас гнобят. Вы ж еще хуже фемок. Тех гнобят хотя бы альфа самцы и высокие начальники. А вас гнобят САМИ фемки. То есть в иерархии гнобления и дискриминации вы по факту еще на одну ступень ниже.

Так-так, продовжуйте демонструвати свою «альфовість»... Може, вам ще броньовичок підігнати, щоб вас, як Лєніна, було краще видно?

П.С. Ви навіть не зрозуміли, що проблема — в державі, а не в фемках.

По сравнению с тобой, инцелом, альфой даже семилетний ребенок покажется. Ну пойди еще поплачь, как тебя фемки угнетают.

Ой, пане альфа, ви не повірите. Я досі незайманий. І пишаюся цим. Бережу себе 😂

П.С. Які у вас ще вологі фантазії?

Ничего страшного в том, чтоб быть незайманим в твои 15. У тебя еще все впереди, особенно если всю эту инцеловскую чушь из головы выбросишь.

Та ви що? Я ж інцел — Я незайманий у 40 років. Не вірите? 😁 Бережу себе досі.

А ви, звісно, альфа. Точно-точно.

Звичайно не повірю. Ти ж настільки боягуз що під власним ім’ям писати боїшся. ))

Ой, хвилинку, зараз підпишу акаунт вашим іменем.

Ви точно айтішник? Точно-точно?

Я ж кажу — боягуз. Боягуз-лібертаріанець-антивакцинатор, дивне звірятко у вакуумі. ))
Не у вакуумі відстоювати свої переконання не може бо «хтось може зробити бо-бо». Тобто інстинкт самозбереження є, але гіпертрофований.

Oleksii Klymchuk. Попустило вас тепер? 😂

Боягуз-лібертаріанець-антивакцинатор

НЕ плутайте людей, які проти державного примусу щодо вакцин із міфічними «антивакцинаторами».

хочете сказати, що плакати це позорно ? навіщо людей ображаєте ?

Где я говорил, что позорно? Наоборот, я же предлагаю человеку продолжить заниматься плаканьем, поощряю его так сказать.

Ви не повірите. Але є лише одне право людини (а не правА) — це право на самоналежність (self-ownership).

Нужен кто-то, кто это право будет гарантировать. Иначе — богатеи просто могут поработить других людей. Купят/отнимут землю, и люди, живущие на их территории должны будут им платить. Типичный феодализм. Как предупредить такой или подобный сценарии, где богатые будут решать судьбы более бедных в такой анархии? Кстати, либертарианство тем и отличается от анархии, что при нём государственная власть всё же есть — просто в другой форме.

Нужен кто-то, кто это право будет гарантировать.

Ви і ще 20 людей припливли на безлюдний острів. Хто ґарантує ваші «права»?

Иначе — богатеи просто могут поработить других людей. Купят/отнимут землю

NAP — non-agression principle.

, и люди, живущие на их территории должны будут им платить.

Ну так НЕ продавайте землю.

Типичный феодализм.

Ой, ви не в курсі про англійських вілланів. І про ірландське Середньовіччя. І про Ісландське. І про козаків.... Може б матчастину вивчили? 🤔

Как предупредить такой или подобный сценарии, где богатые будут решать судьбы более бедных в такой анархии?

Ви плутаєте багатих із державою.

Кстати, либертарианство тем и отличается от анархии, что при нём государственная власть всё же есть — просто в другой форме.

Ви б матчастину повчили б нарешті.

Держави у лібертаріянців НЕмає. І влади НЕмає. НЕ плутайте мінархізм із лібертаріянством (анархокапіталізмом).

Ви і ще 20 людей припливли на безлюдний острів. Хто ґарантує ваші «права»?

Вот именно. Нужен гарант соблюдения прав. Ведь мы же не на безлюдном острове — всё же хочется не концентрироваться на выживании, а заниматься самореализацией и прочим сибаритством. Да, и без страха, что твою собственность кто-то может отобрать/раскулачить.

Ви плутаєте багатих із державою.

Без разницы какое название, я говорю о том, что человеческая натура некоторых индивидуумов такова, что отжать что-то у других им проще, чем самим сделать.

А ещё непонятно, как будут при таком порядке вещей выживать те, кто сам по себе неработоспособен (старики, инвалиды, дети) и опекунов не имеет. В старину (да и сейчас в некоторых бедных странах) просто рожали много детей — чтобы было кому заботиться на старости. Но, во-первых, Земля уже на пределе содержания людей — многие голодают, во-вторых, это сам по себе немного аморальный способ.

Вот именно. Нужен гарант соблюдения прав. Ведь мы же не на безлюдном острове — всё же хочется не концентрироваться на выживании, а заниматься самореализацией и прочим сибаритством. Да, и без страха, что твою собственность кто-то может отобрать/раскулачить.

Аааааааа.... Ви б матчастину повчили б.

Просте питання. Хто захистить вас від держави?

Без разницы какое название, я говорю о том, что человеческая натура некоторых индивидуумов такова, что отжать что-то у других им проще, чем самим сделать.

У лібертаріянців НЕмає нинішніх «меж самооборони». Тому можете пристрелити таких індивідуумів.

А ещё непонятно, как будут при таком порядке вещей выживать те, кто сам по себе неработоспособен (старики, инвалиды, дети) и опекунов не имеет. В старину (да и сейчас в некоторых бедных странах) просто рожали много детей — чтобы было кому заботиться на старости.

Можете особисто про них потурбуватися.

Власними грошима, а не награбованими у мене (та інших людей) «податками». Серйозно: візьміть на власне утримання кількох пенсіонерів чи інвалідів.

Но, во-первых, Земля уже на пределе содержания людей — многие голодают,

Аааа... Ви б матчастину повчили б нарешті. Просте питання. Чому люди живуть там, де періодичний голод?

Опять вопросы в ответ.

Хто захистить вас від держави?

Номинально — демократия. Да, как она сейчас работает — оставляет желать лучшего, но всё же лучше анархии.

Тому можете пристрелити таких індивідуумів.

А если он пристрелит быстрее? И вообще, что это за жизнь в «вестерне»? А если человек хочет просто спокойно жить — без страха, что нужно будет с кем то перестреливаться?

Можете особисто про них потурбуватися.

Вот именно, никто не будет этого делать. Дети, как сто лет назад, уйдут в маргинальные слои общества (карманники, проститутки, попрошайки и т.п.). Потом они вырастут, но так и останутся бандитами. В результате получится больное общество, где другой человек — это потенциальный враг. В такой среде даже филантропы станут чёрствыми, и незащищённые люди просто будут умирать.

В целом, либертарианские идеи имеют смысл, но в идеальном обществе (в принципе, как и коммунизм и прочие подобные идеи).
А пока да — государство нужно. Просто, возможно, немного ограниченное — как орган для гарантии свободы права личности каждому из граждан, а не монополия власти. Что-то такое, как можно увидеть в Швейцарии. Где граждане кантонов сами решают, руками, утвердить ли тот или иной закон.

Номинально — демократия. Да, как она сейчас работает — оставляет желать лучшего, .

І як, захистила вона в Криму? На Майдані?
«Захистила» від примусових карантинів, намордників, відстеження контактів, закриття бізнесів, закриття кордонів, дискримінації невакцинованих?

До речі, як вона «захищає» від грабування державою податків?

но всё же лучше анархии.

НЕ плутайте анархокапіталістів (лібертаріянців) із лівими анархістами.

А если он пристрелит быстрее?

А якщо прямо зараз вам стеля на голову впаде?

Ви намагаєтеся апелювати до того, що «хтось» нібито повинен забезпечити вам «захист»... Однак, просте питання: Як захиститися від цих «захисників»? 🤔

И вообще, что это за жизнь в «вестерне»?

Нормально жили у вестерні.
mises.org.ua/...​-myth-versus-reality.html

А если человек хочет просто спокойно жить — без страха, что нужно будет с кем то перестреливаться?

Давайте ввечері погуляємо по Борщазі, Троєщині чи ДВРЗ — розкажете про свої страхи 😂

Вот именно, никто не будет этого делать.

Чого ж це «ніхто»? Ви будете. ВИ.

Зараз ви корчете із себе «благородного», бо цих людей утримують за награбовані податки... 😂🤣 А ви за власні гроші візьміть на утримання кількох пенсіонерів чи інвалідів.

Дети, как сто лет назад, уйдут в маргинальные слои общества (карманники, проститутки, попрошайки и т.п.). Потом они вырастут, но так и останутся бандитами.

Прогуляємся увечері по Окружній чи по Броварському проспекту?

В результате получится больное общество, где другой человек — это потенциальный враг.

«Суспільство» НЕ існує.

В такой среде даже филантропы станут чёрствыми, и незащищённые люди просто будут умирать.

Покажіть приклад. Візьміть за власні гроші на утримання декількох пенсіонерів чи інвалідів.

В целом, либертарианские идеи имеют смысл, но в идеальном обществе (в принципе, как и коммунизм и прочие подобные идеи).

«Суспільство» НЕ існує.

І трохи матчастини. Лібертаріянці НЕ будують «ідеяльне супільство».

А лібертаріянці лише відмовляються від аґресії. (NAP — non-agression principle).

Моделі «ідеяльного лібертаріянського суспільства» НЕ існує в природі.

А пока да — государство нужно.

Зваліть із своєю державою подалі від мене.

Просто, возможно, немного ограниченное — как орган для гарантии свободы права личности каждому из граждан, а не монополия власти.

Держава — це найбільший порушник прав людей.

Что-то такое, как можно увидеть в Швейцарии. Где граждане кантонов сами решают, руками, утвердить ли тот или иной закон.

Будь-який закон, за який Я НЕ голосував, порушує мої права. Держава — злочинець.

Покажіть приклад. Візьміть за власні гроші на утримання декількох пенсіонерів чи інвалідів.

Уже. Налоги в пенсионный фонд это делают централизованно.
А если это будет по желанию — часть одиноких стариков просто будут умирать.

А лібертаріянці лише відмовляються від аґресії. (NAP — non-agression principle).

То есть, если у либертарианца забрали его имущество силой — то никто за это не ответит? Они же отказались от агрессии.

Будь-який закон, за який Я НЕ голосував, порушує мої права.

Уже сделал это замечание.

Что-то такое, как можно увидеть в Швейцарии. Где граждане кантонов сами решают, руками, утвердить ли тот или иной закон.
«Суспільство» НЕ існує.

Это требует развёрнутого объяснения. Как это не существует? Вы на хуторе где-то живёте или никуда не выходите из квартиры? В городах общество каждый день лицезреть можно. Больницы, школы, службы спасения и т.п. — всё результат развития общества. Как это всё будет работать при либертарианском режиме?
Кто оплатит дорогущие исследования препаратов, например? Кто будет следить, чтобы какой-то магнат не отравлял Землю?
В общем, слишком много подобных вопросов к тому «не обществу» либертарианцев.

Некоторые из вопросов можно решать только сообща.
Вот например, исследования термоядерного синтеза в ITER — его даже отдельно взятая страна не может провести, с её бюджетом.

Уже. Налоги в пенсионный фонд это делают централизованно

Що-що? 😂 Нагадаю, пенсійний фонд — банкрут.

А если это будет по желанию — часть одиноких стариков просто будут умирать.

Ну так ви із власної зарплати їх годуватимете. Слабо?

То есть, если у либертарианца забрали его имущество силой — то никто за это не ответит? Они же отказались от агрессии

Ви і код так пишите? 🤔 Спершу щось напишите — і вже аж потім документацію проєкта читаєте? 😂 Чи вас пошуковики забанили? 😂

NAP забороняє аґресію, але дозволяє самозахист будь-якими засобами (БЕЗ нинішніх «меж необхідної самооборони»). Самозахист також поширюється на будь-яку власність.

Уже сделал это замечание.

Ще раз. Уявімо, що людина живе у Швейцарії. Ця людина НЕ приймає участі у «референдумах» чи що там у них (НЕ тому, що «не громадянин», а тому що НЕ хоче). Отже, будь-який швейцарський закон — це злочин щодо цієї людини.

Это требует развёрнутого объяснения. Как это не существует? Вы на хуторе где-то живёте или никуда не выходите из квартиры? В городах общество каждый день лицезреть можно.

«Суспільство» НЕ існує.

«Суспільству» можна потиснути руку? Що їсть на сніданок? На якому ліжку спить? З ким займається сексом?

Больницы, школы, службы спасения и т.п. — всё результат развития общества.

Це результат розвитку бізнесу, освіти і науки, а не міфічного «суспільства».

Как это всё будет работать при либертарианском режиме?

Прекрасно працюватиме. Усе — приватне.

Кто оплатит дорогущие исследования препаратов, например?

Відмінусуйте гроші на підкуп фармкомпаніями лікарів, чиновників і політиків — і буде значно дешевше. (Ага, в пошуковик за деталями. Можете, наприклад, почитати скільки разів той же Phizer ловили.)

Кто будет следить, чтобы какой-то магнат не отравлял Землю?

Хто зараз «слідкує» щоб той же Ахмєтов не отруював? З’їздіть якось в Кривий Ріг, Дніпро чи Маріуполь...

Некоторые из вопросов можно решать только сообща.
Вот например, исследования термоядерного синтеза в ITER — его даже отдельно взятая страна не может провести, с её бюджетом

По-вашому, лібертаріянці забороняють вам об’єднуватися? 😂

По-вашому, лібертаріянці забороняють вам об’єднуватися?

Общество — это и есть объединение людей.

Нагадаю, пенсійний фонд — банкрут.

Если в Украине так, то не в более развитых западных странах. Если человек недееспособен, его поддерживает государство.

Ну так ви із власної зарплати їх годуватимете. Слабо?

Конечно слабо на свою семью еле хватает. И либертарианцу, думаю, тоже будет слабо. «Своя рубашка ближе к телу». Он лучше купит себе лишний айфон.

Хто зараз «слідкує» щоб той же Ахмєтов не отруював?

Есть организации. Типа ООН, Гринписа и т.п.. Да, они не всесильны, но лучше, чем ничего.

Усе — приватне.

Ага, и возникнут ситуации, когда спасатель будет ждать, когда у попавшего в аварию человека не найдётся родственник, который не оплатит счёт. После того, так же будет ждать скорая и хирург (кто-то же должен подписать с ними контракт на обслуживание).
Нет, лучше уж пусть службы будут централизованными. Тогда хоть кто-то будет нести ответственность за неоказание помощи.

Общество — это и есть объединение людей.

Серйозно? Покажіть договір про «об’єднання».

Если в Украине так, то не в более развитых западных странах.

Ви не повірите. Але в тих же Штатах пенсії приватні.

Если человек недееспособен, его поддерживает государство.

Ну так підтримайте із власної кишені.

Чи ви герой" лише із награбованим? 😂

Конечно слабо на свою семью еле хватает.

Ой, а що ж таке? Чому ви на перший план ставите свою сім’ю, а не «всі люди — браття»? Чому ви дискримінуєте інших людей? 😂

И либертарианцу, думаю, тоже будет слабо.

Ви із себе почніть.

Есть организации. Типа ООН, Гринписа и т.п.. Да, они не всесильны, но лучше, чем ничего

Серйозно? 😂😂🤣 Прогуляйтеся хоча б біля Дарницької ТЕЦ — розкажете про «організації» 😂😂🤣

Серйозно? Покажіть договір про «об’єднання».

Я может и ошибаюсь в термине, но называю обществом всех людей, живущих по соседству друг от друга.

Але в тих же Штатах пенсії приватні.

Пенсии — может быть, но не пособия (по инвалидности, безработице, сиротству и т.п.)

Ну так підтримайте із власної кишені.
Ви із себе почніть.

При чём тут я лично? Мы сейчас про людей говорим в целом.

Я же лично плачу налоги, мне так удобнее. Да, схема распределения пенсий мне не всегда нравится, но лучшей схемы поддержки неработоспособного населения я не могу представить в реалиях текущей социальной зрелости людей и их экономического благосостояния.

розкажете про «організації»
Да, они не всесильны, но лучше, чем ничего.
Пенсии — может быть

в штатах есть гос пенсия: en.wikipedia.org/...​_Security_(United_States

получать ее можно начиная с 62 лет.

Ой

ты что-то хотел сказать или так мимо проходил?

Перепрошую. Я думав шо ви вмієте читати. Але, схоже, лише писати.

лол, а ты думал я побегу читать, что там написано по твой ссылке, которую ты просуммировал глубокомысленным «ой»? Научись выражать свои мысли на уровне выше первоклассника и тогда с тобой может будут разговаривать серьезно.

Не повірите. Ліниво щось персонально для вас робити.

именно по этому ты уперто отвечаешь на мои сообщения, ленивый ты наш.

Звичайно. Адже це публічний форум. І цю дискусію читають й інші люди.

Пенсии — может быть, но не пособия (по инвалидности, безработице, сиротству и т.п.)

Серйозно? Ви не знаєте що таке страхування? 😂

При чём тут я лично? Мы сейчас про людей говорим в целом.

О, звісно, це ж так «легко» і «приємно» примушувати інших людей до своїх хотілок 😂 Вам броньовичок підігнати, таваріщ Лєнін?

Я же лично плачу налоги, мне так удобнее. Да, схема распределения пенсий мне не всегда нравится, но лучшей схемы поддержки неработоспособного населения нет.

Розчарую. Більшу частину ваших податків розкрадають (плюс «витрати на адміністрування»).

Хочете дійсно допомогти? Платіть напряму конкретним людям. Слабо?

Ви не знаєте що таке страхування?

А вы не знаете, что за страхование нужно сначала заплатить? А если человеку не может зарабатывать, тогда что?

Хочете дійсно допомогти? Платіть напряму конкретним людям. Слабо?

То есть, вы платите?

примушувати інших людей до своїх хотілок

Забота о слабых — признак здорового социума. Это не «хотелки», это просто так есть.

вы не знаете, что за страхование нужно сначала заплатить? А если человеку не может зарабатывать, тогда что?

Ну так ви за цю людину заплатите. Ви особисто.

То есть, вы платите?

Я, як і ви, дискриміную «людей-братів» і піклуюся про себе і свою сім’ю. Що, ви не так робите?

Забота о слабых — признак здорового социума. Это не «хотелки», это просто так есть.

Якщо це добровільна турбота, а не грабунок.

Ну так ви за цю людину заплатите. Ви особисто.

За одну заплачу, а за другую — не хватит. Дешевле создать одну централизированную систему, а не кучу мелких. Не говоря уже про квалификацию персонала.

За одну заплачу, а за другую — не хватит.

Ще раз. Більшість податків держава розкрадає (плюс витрати «на адміністрування»).

А от якщо ви платитимете конкретним людям напряму — ви якраз зможете БІЛЬШЕ людей утримувати. Слабо?

Дешевле создать одну централизированную систему, а не кучу мелких. Не говоря уже про квалификацию персонала.

НЕ треба ніяких систем. Просто щомісяця переказуйте декільком пенсіонерам та інвалідам частину своєї зарплати. Це займе ≈10 хвилин вашого часу у банківському застосунку лежачи на дивані.

Просто щомісяця переказуйте

Это будет благотворительность. То есть неработоспособный человек обречён в такой системе жить на милостыню.

Більшість податків держава розкрадає (плюс витрати «на адміністрування»).

Это надо решать другими, менее радикальными методами. Прозрачные закупки, как пример. А иначе — да, воровства явного не будет, но будет обычный грабёж от владельца земли. «Те же яйца, только в профиль».

Это будет благотворительность. То есть неработоспособный человек обречён в такой системе жить на милостыню.

Саме так.

А ви пропонуєте йому жити за рахунок грабунку? 🤔

Это надо решать другими, менее радикальными методами. Прозрачные закупки, как пример.

Це НЕможливо за визначенням. Мова НЕ про те, що частина грошей йде в «кишеню» чиновника.

Але мова про те, що сам факт податків — це грабунок.

А иначе — да, воровства явного не будет, но будет обычный грабёж от владельца земли. «Те же яйца, только в профиль».

Виробники хліба вас грабують? Виробники м’яса? Виробники автомобілів?

Я может и ошибаюсь в термине, но называю обществом всех людей, живущих по соседству друг от друга.

А, в цьому сенсі може бути.

Просто ліваки часто «суспільством» називають щось на кшталт «людей із спільними законами, цінностями і вожаком».

Ага, и возникнут ситуации, когда спасатель будет ждать, когда у попавшего в аварию человека не найдётся родственник, который не оплатит счёт. После того, так же будет ждать скорая и хирург (кто-то же должен подписать с ними контракт на обслуживание).

Ви можете підписати договір «наперед».

Нет, лучше уж пусть службы будут централизованными. Тогда хоть кто-то будет нести ответственность за неоказание помощи.

Серйозно? Українські лікарі «несуть відповідальність»? 😂😂🤣

Серйозно? Українські лікарі «несуть відповідальність»?

Кстати да — несут. Иногда даже уголовную, при чём.

Ви можете підписати договір «наперед».

Не получится если всё частное — гарантировать «доставку» из другого района или города скорая вряд ли может. Да и времени может не хватить. Помощь зачастую нужно оказывать прямо на месте.

Тут, кстати, пришла на ум интересная гипотетическая ситуация (хотя, основанная на реальных событиях — см. Марвин Химейер):
Предполагаем, что либертарианская идеология уже принята везде. Вот живёт человек — представитель «среднего класса». У него есть работа, дом, машина. Но до работы ему надо добраться. Вот он едет по участку дороги, и должен заплатить за него достаточно приличную сумму (дорога ведь частная — ценообразование никто не регулирует). При чём так много платит изо дня в день за такие участки и за коммунальные услуги, что ему нет смысла возвращаться потом домой.
Вот он и продаёт свою недвижимость за гроши (кто же купит, если вокруг такая дорогая дорога. Покупатель, скорее всего, владелец дороги у дома. После чего, новый собственник «любезно» позволяет купить «арендный абонемент» на пользование, уже бывшего, собственного дома и дороги к нему.
И вот так, потихоньку, образуется нью-феодал. С людьми — вынужденными платить только за то, что они тут живут и работают в этом «феоде».

Далее, маштабируем. Предположим, что нашему герою повезло, и он сам стал феодалом. Вокруг — такие же феодалы. Но за поставку товаров им всё равно приходится платить. В результате какие-то феодалы беднеют, и тоже продают своё имущество более успешным феодалам. Возможно, оставаясь в своём бывшем феоде управляющим.
И так мы пришли от либертарианства — к, фактически, абсолютной монархии.

Кстати да — несут. Иногда даже уголовную, при чём.

Серйозно? Наведіть хоча б 3 приклади в Україні 😂

Не получится если всё частное — гарантировать «доставку» из другого района или города скорая вряд ли может. Да и времени может не хватить. Помощь зачастую нужно оказывать прямо на месте.

Бу-га-га 😂 Ви НЕ розумієте як працює страхова медицина.

Предполагаем, что либертарианская идеология уже принята везде.

Лібертаріянство — це система права, а не ідеологія.

дорога ведь частная — ценообразование никто не регулирует

Ви не повірите, але ціноутворення завжди регулюється. Ринковою конкуренцією.

І ви не повірите. Але на Заході є приватні дороги.

І, до речі, Волтер Блок (Walter Block) „Приватизація доріг”.

Вот он и...

Далі у вас якесь фентезі.

Ви НЕ розумієте що таке ринок.

хотя, основанная на реальных событиях — см. Марвин Химейер):

Бу-га-га 😂 Марвін Гімеєр виступив якраз проти держави.
===In 1992, Heemeyer purchased 2 acres (0.8 ha) of land from the Resolution Trust Corporation, the federal agency organized to handle the assets of failed savings and loan associations, for $42,000 to build a muffler shop. He subsequently agreed to sell the land to Cody Docheff to build a concrete batch plant, Mountain Park Concrete, for $250,000. According to Susan Docheff, Heemeyer changed his mind and increased the price to $375,000, then to a deal worth approximately $1 million. This negotiation happened before the rezoning proposal was heard by the town council.[5]

In 2001, Granby’s zoning commission and trustees approved the construction of the concrete plant. Heemeyer unsuccessfully appealed the decision, claiming the construction blocked access to his shop. He was subsequently fined $2,500[6] by the town council and a city judge for various violations, including „not being hooked up to the sewer line”; he had initially been unable to connect to the new sewer line as the line ran 60 feet (18 m) away from his property and the city expected him to pay the nearly $80,000 cost of laying the connector.

Марвін Гімеєр виступив

Его травили собственники завода, а местные чинуши лишь потакали этому заводу.

Далі у вас якесь фентезі.

Это не фентези, это реальная история человечества. Так было уже, когда не было четких государств, а только местные собственники. Кстати, империи именно так и возникали — порабощали «независимые» поселения. «Рынок» им не особо помогал.

Его травили собственники завода, а местные чинуши лишь потакали этому заводу

От тільки Марвін валити пішов якраз чиновників ... Вгадайте, чому саме їх?

Это не фентези, это реальная история человечества. Так было уже, когда не было четких государств, а только местные собственники. Кстати, империи именно так и возникали — порабощали «независимые» поселения. «Рынок» им не особо помогал.

Навпаки. Держави з’являлися силою. Більш того, держави зазвичай «створювали» завой овники, а не «місцеві». Історію повчіть.

От тільки Марвін валити пішов якраз чиновників ... Вгадайте, чому саме їх?

Неправда, сначала он снёс завод. А потом уже начал с административных зданий.

Навпаки. Держави з’являлися силою. Більш того, держави зазвичай «створювали» завой овники, а не «місцеві». Історію повчіть.

Вот именно. Я на это и намекаю. Не сработает либертарианство ещё и по этой причине. Придёт условная орда с востока — и разграбит всю частную собственность.
Пока каждый защищал СВОЙ город-государство, их по одному и передавили.

Неправда, сначала он снёс завод. А потом уже начал с административных зданий.

Гг... Хіба моя теза цьому суперечить? 😂

Ну і Гімеєр записав свою мотивацію на аудіо. Пошукайте запис в інтернеті.

Вот именно. Я на это и намекаю. Не сработает либертарианство ещё и по этой причине. Придёт условная орда с востока — и разграбит всю частную собственность.

Дивно читати ці «страшилки» від людини, предками якої напевно були козаки. Ті козаки що ≈2 століття (ДО реєстрових) посилали орди і зі сходу, і з півдня, і із заходу.

Пока каждый защищал СВОЙ город-государство, их по одному и передавили.

Міфи про «міста-держави» пішли від пропагандистів ще із курсу давньогрецької історії. Однак, поліси — це НЕ держави.

Тем не менее, те казаки покорились государству. Которым, в последствии, и были распущены.

Нагадаю, вони добровільно лягли під державу. Їх ніхто НЕ підкорив.

Я то ладно, но таких людей полно. Долго вспоминать не надо — титушки как пример.

Я то ладно, но таких людей полно. Долго вспоминать не надо — титушки как пример.

Якщо ви зараз застрелите тітушку — вас посадять за «перевищення меж самооборони».

А лібертаріянці, навпаки, вам подякують за те, що застрелили. («Меж самооборони» НЕмає.)

вас посадять за «перевищення меж самооборони»

Не везде так. В штатах вон недавно оправдали чувака, который пристрелил агрессивного «митингующего».

«Меж самооборони» НЕмає.

И это плохо. Например, идёт человек по улице, посмотрел на прохожего, тот подумал, что смотрящий хочет его ограбить — и пристрелит его.
А сколько есть просто сумасшедших, которые хотят кого-то взорвать исподтишка. Кто их остановит при анархии?

Не везде так. В штатах вон недавно оправдали чувака, который пристрелил агрессивного «митингующего».

І правильно він пристрелив того BLM.

А виправдали тому, що в Штатах (на відміну від України) діє принцип Stay-on-ground. (На жаль, не у всіх Штатах.)

И это плохо. Например, идёт человек по улице, посмотрел на прохожего, тот подумал, что смотрящий хочет его ограбить — и пристрелит его.

Ви не здатні відрізнити вчинок від погляду? 😂

сколько есть просто сумасшедших, которые хотят кого-то взорвать исподтишка. Кто их остановит при анархии?

А скільки підривають зараз? Давно новини не читали? 😂

Ви не здатні відрізнити вчинок від погляду?

Если я способен, то это не значит, что способны все. Ну ладно, пускай в этом примере будет случайный толчок плечом.

А скільки підривають зараз? Давно новини не читали?

Вы отвечать на вопросы не другими вопросами вообще можете?
Вот ответьте пожалуйста, чем тогда ваше видение либертарианства лучше текущей модели, если при нём социальная жизнь будет так же, как и сейчас, или даже хуже?

Если я способен, то это не значит, что способны все. Ну ладно, пускай в этом примере будет случайный толчок плечом.

Ви колись були у штатах, де легальна зброя із правом носити із собою? І як, багато там стріляють? 😁

Вот ответьте пожалуйста, чем тогда ваше видение либертарианства лучше текущей модели, если при нём социальная жизнь будет так же, как и сейчас, или даже хуже?

Ще раз. Лібертаріянство — це НЕ про «модель». Лібертаріянці НЕ будують «ідеяльного суспільства».

Лібертаріянці просто відмовляються від аґресії.(NAP — non-agression principle).

Я то ладно, но таких людей полно. Долго вспоминать не надо — титушки как пример

Ось конкретний приклад державного «захисту». 👿

5 травня 2021 року.
Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони інкримінують працівники відділення № 3 Теребовлі двадцятичотирирічному жителю села Глещава. Про це повідомили на сайті Національної поліції України. Хлопець, захищаючись від нападу шістьох напідпитку ровесників, ножем травмував одного з них. Потерпілий, відбігши на метрів триста, помер від втрати крові. Нещастя трапилося 2 травня близько опівночі. За словами начальника місцевого відділення поліції Андрія Купчака, компанія з шести осіб приїхала в сусіднє село на дискотеку з Іванівки. В клубі підозрюваний зробив їм зауваження. Це не сподобалося хлопцям і вони вирішили розібратися з місцевим жителем. Останній, аби уникнути бійки, втік додому та закрився. Проте компанія з шести осіб прийшла вночі на його подвір’я. Вони вирвали дверні ручки та вибили двері. На момент хуліганства в будинку разом з хлопцем була мама. Він злякався за неї. Про непрошених гостей повідомив на лінію «102» і після цього одразу вийшов до дебоширів з ножем. Проте, коли почалася штовханина, юнак випадково вдарив ножем одного з нападників. Поранення виявилося летальним. Підозрюваний у скоєному зізнався. На момент бійки, каже Андрій Купчак, він був тверезий. Хлопцеві оголосили підозру згідно статті 118 ККУ. Суд обрав йому запобіжний захід — цілодобовий домашній арешт. Триває слідство.

Детальніше за посиланням: terminovo.te.ua/news/52532 | Терміново новини Тернополя

Я погоджуюся з вами, але не в такій радикалій формі ;)

Я згоден, що має бути менше державно регулювань, менші податки, менші пільги. Що роль держави має бути меншою в житті її громадян, але все таки певна роль має залишитися.

Я згоден, що має бути менше державно регулювань,

Розчарую. Державі байдуже на ваші хотілки.

менші податки

БУДЬ-ЯКІ податки — це грабунок державою людей.

але все таки певна роль має залишитися.

Ви можете продовжувати бути рабом держави. Але зваліть із своєю державою від мене подалі.

Всем как-то пофиг кто ты.

Що захищає приватну власність якщо закони відсутні? )))
P.S.
Місця, де немає держави, були рідкістю ще в часи Ніцше, зараз їх немає взагалі.

Що захищає приватну власність якщо закони відсутні? )))

Гг... Закони НЕ захищають приватну власність.

Державні закони — це «правила», які встановлюють рабовласники (держава) для рабів (людей).

Місця, де немає бандитів, були рідкістю ще в часи Ніцше, зараз їх немає взагалі. Тому, по вашому, слід перестати боротися проти бандитів, най надалі грабують і вбивають.

А ти борешся, наш невловимий меснику? ))

Та це ж ви — месник. Це ж ви — sjw, а не Я.

Сомалі:

Зараз єдиною законною владою в країні є Федеральний уряд Сомалі, який визнається міжнародним співтовариством, проте цей уряд донедавна контролював лише частину столиці країни — міста Могадішо. Значна частина території Сомалі досі перебуває під контролем невизнаних державних утворень або є самокерованими територіями, керівництво яких має різні, іноді протилежні погляди з питання об’єднання під владою Могадішо.
Компанія має платити податки, має оформлювати працівників

Только работники против

Ну, якщо власник (менеджмент) дуже захоче платити штрафи, то може дискримінувати звичайно — складно заборонити людині скоїти злочин. У нас в США заборонена дискримінація за чималою кількістю ознак. В Україні таких ознак значно менше, але теж по-трошку ситуація змінюється накраще. Назвати США країною ліваків — це треба добре курнути. :D

Не назвати СШA країною ліваків — це треба добре курнути. :D*

Байден і решта демократів (та й навіть частина республіканців — ліваки. США вже років 50 як все більше лівіє :(((((((

Ваш «рівень» коментарів чудово демонструє ваш «рівень» 😁

А ты когда-то был свидетелем женских разговоров? Если нет — то отлично, не травмируй детскую психику)

Я был, я работаль, я по ночам плакаль в подушку.

Правда. Там розмови про менструацію і «перемивання кісточок» усіх знайомих. Жах.

Какой-то засланный казачок из штатов залетел и рассказывает, что у нас дискриминация женщин.

Сначала они натравливают на нас рашку, теперь натравливают на нас фемок, да отцепитесь уже!😀

Оффтоп: случайно на ютьбе удалось увидеть девопсыню в естественной среде обитания, правда не у нас, а на московии. Так что они все-таки существуют:)

www.youtube.com/...​atch?v=4cWg5FVZV6Yt=2727s

Забыли включить в аналитику дизайнерок и проджект-менеджерок. Десятки процентов они точно наберут.

Їх спеціяльно НЕ включили для маніпуляції.

Дуже хочеться запитати в того, хто першого лютого сидів під ніком «Редакція DOU», а скільки в нього/неї знайомих непрацевлаштованих дівчат-девопсів? Може проблема не в дискримінації, а в тому, що трохи складно взяти на роботу того, кого немає?

Юлю Шишенко осуждаю за очень толстый вброс.

У вас же на лицо тенденция на повышение процента женщин. Вы не получите выравнивание за 1-2 года. Вот лет через 50, когда вымрет хотя бы два поколения морально сломанных «яжедевочек»...

Потому что дискриминация сама по себе — не главная проблема. Она была, есть и будет по самым различным признакам. Сам с ней сталкивался: «сильно молодой», «до@#я умный», «не бухаешь, да? — подозрительный тип какой-то» и т п. В основном, до айти, конечно же, но в айти на собесах вот это вот «до@#я умный» тоже иногда неявно проскакивает.

Гендерная разница в том, что будучи типичным мужланом, я воспитан терпеть и превозмогать. У вас какие-то личные психологические проблемы со мной? Ну и катитесь колбаской, вы тут не последняя контора в городе.

Для женщин же, феминизм как социальное движение — это такой себе «коллективный папик», который поддержит, поможет, порешает за них все проблемы.

ИМХО на женщин в целом оказывается меньше социального давления, они просто меньше к нему толерантны. Поэтому на поверхности выглядит будто на женщин социальное давление больше.

Нужна статистика по ВУЗам(комп саенс и ближние факультеты), и общий состав населения(скорей всего женщин чуточку больше)
Тогда поймем сколько не доходит до собесов/офферов. И где дискриминация, в школе/вузе/на собесе.
У нас в ит работодатели сверхпрогрессивны, я не удивлюсь что скоро в компании Х заявится мужчина в юбке и скажет «где у вас транс-персоны в руководстве» станет каким то топ менеджером.
Женщины просто не доходят, я думаю это идет со школы, моя первая программа была не на уроке информатике, а конфиг и алиасы в контр-страйк 1.6 я прогуливал труды в комп клубе, а девочки в это время делали винегрет на уроке трудов.

Нужна статистика по ВУЗам(комп саенс и ближние факультеты)

Прикладна математика ~30% на всіх курсах.
Тут проблема в тому, що найбільш «заряджені», часто обирають стереотипно «девачкові» роботи (немає дурних йти девопсом), а часто навіть і не зовсім ІТ спеціальності типу «аналітик в не ІТ компанії»

Редакція DOU,
А де БА та ПМ на груфіку? ХР є, КкА є, а БА та ПМ немає.

я не удивлюсь что скоро в компании Х заявится мужчина в юбке и скажет «где у вас транс-персоны в руководстве» станет каким то топ менеджером.

Обережніже, Джоан Роулінг уже довиступалась.

Респект старухе. Жаль франшизу у неё отожмут.

Обережніже, Джоан Роулінг уже довиступалась.

І на мою думку — ось це і було чистою дискримінацією. Людину за її бачення(не має значення, хороше, погане, це її бачення) просто вигнали усюди де це було можливо. З нею відмовляються працювати майже усі студії і т.д.
І що ми маємо на виході — якщо ти дозволяєшь собі висловлюватися не так як хочуть чути «гучна більшість» то тебе викреслюють із соціуму. Ось це і є дискримінація, а не 7% девопсів — жінки, чому не 50, атата...

Мені взагалі цікаво чому склалась поточна ситуація. Не думаю що через явну дискримінацію. Колись давним-давно )) в колективах, де я працював, жінок-програмістів було стільки ж (якщо не більше) як чоловіків. Можливо тому що контори були напівдержавними. От в приватних дев.компаніях, які тоді почали зароджуватись, чоловіків було набагато більше. Я хз в чому причина — можливо тому, що в той час айтішка особливими доходами не вирізнялася і жила більше на ентузіазмі, а жінки більш прагматичні; можливо в тому як ці компанії формувались (більше по мережевому принципу «привів друга» і т.п.); можливо варто взяти інші галузі (банківську сферу, рітейл і т.п.) в той час і подивитись зріз по ним.
P.S.
Ну колись в до-девопсівську еру дєвачкі в сисадміни не йшли, бо досить велика частина роботи була суто фізичною: таскати/збирати/розбирати компи, принтери, прокладати мережі...

А скільки дєвачек просили вас перевстановити Віндовс? :) Чому? :)

Справа не в доходах, а в гендерно-стериотипному вихованні. Дівчатам з дитинства розказують, які професії не для жінок. І це стосується в т.ч. інженерних спеціальностей. Приміром в індійському IT ситуація набагато краща, тому я працював із великою кількістю програмісток з Індії (до речі, моя теперішня лідерка команди зі сторони клієнта — жінка з Індії, а її компанію знає і згадує чи не кілька разів на тиждень величезний відсоток людства, і потрапити туди на роботу непросто). Повірте, українські жінки НЕ дурніші за індійських.

Справа не в доходах, а в гендерно-стериотипному вихованні.

Тобто якраз завдяки «гендерно-стереотипному вихованню» ви особисто стали айтішником?

Славімо дискримінацію!

Еще один пример. Сижу в ТГ группах по мобайл разработке. Ну уж в таких группах то точно вход открыт для всех.
В итоге на десять мужчин — дай бог чтобы одна ж.
В обсуждениях сплошь мужчины, из чего вывод, что и те малочисленные ж — в основном рекрутерши.
Ну не интересно симпатичным девушкам сидеть задрачивать функции. Вот рекрутинг, потрындеть, или мануал тестирование.
Встречаются конечно и разрабы женского пола, как исключение, подтверждающее правило.
Вот сейчас сижу, пишу, и стыдно, что объясняю такие простые истины. Но ладно феминистки, но когда редакция ДОУ форсит выдуманную проблему... Ну такое. Надеюсь, что чисто ради хайпа и оживить форум

Не хочу обидеть автора топика, но эта тема — булщит. Вот где где, а в айти точно нет дискриминаций.
Тут все просто — разбираешься в предмете, сможешь приносить прибыль компании — добро пожаловать на борт, и пофиг, мужчина, женщина или неведомая зверушка. Лишь бы хард скиллы были прокачаны, и софт-скиллы на уровне не вызывать ненависти у коллег.
А подобными темами в основном озабочены скучающие гуманитарии (даже скрин от айтирекрутерши, как доказательство), которых куда то как то не взяли из за токсичности, вот они ищут миллион оправданий, кроме одного — слабых скилов

А где статистика по Project/Product managers и PO?
С моего опыта, на этих позициях очень много девушек, а с тем что я на эти должности собеседую, есть еще любопытное наблюдение что как раз девушки обычно самые лучшие кандидатуры.
Почему-то эта область работы в айти опускается в рассказе, а зря. Руководителей девушек очень много, и нередко они компетентнее мужчин.
Нет излишнего апломба, а лишь стремление доказать свой профессионализм.
Так что не там роете. Если хотите найти девушку девопса и не находите, то зачастую вывод о дискриминации это кривое и софистическое трактование данных.
P.S. Проблема мизогогии и сексизма есть только в отдельно взятых случаях, но так же круто их раздувать до объёмов обычного поведения в отрасли, ведь сейчас это популярно и наверняка соберет отзыв.

Серед HR — 89% жінок, може тут щось не те ? Думаю є сенс подивитись для порівняння який процент жінок працюють скажімо водіями вантажівок ? А ще краще зробити опрос і запитати в жінок — чи цікава їм така робота взагалі. Може їм не дуже то і кортить по ночах деплоїти на Kubernetes. (Випадки коли не хочуть брати жінку з маленькими дітьми залишимо — там справді виходить погано для тих хто не хотів )

Они существуют) Работала в компании, где эйчаром был мужчина, да и на Линке их достаточно пишет.

Вони існують, звісно. Але чому не 50/50?

Жінки нас дискримінують! Створюємо рух маскулінів! Чоловіки, об’єднуйтеся за права чоловіків! HR-ів має бути 50/50!

Іщенко, пиши статтю про дискримінацію чоловіків серед HR.

Не, ну я специально не пошла в эйчары, чтобы не занимать место потенциального мужчины HR-a)) Сделала все, что в моих силах, чтобы выровнять соотношение, так сказать))

Дякую. Але Я теж не хочу в ейчари. Що ж робити....де дістати стільки HR-чоловіків, щоб вирівняти пропорцію? 🤔😁

Серед HR — 89% жінок, може тут щось не те ?

У баб есть секретное оружие — сиськи.

Внутри НР-румов обсуждаются кубики пресса и накачанная мужская задница. (точно знаю джуниором несколько месяцев сидел как раз в HR руме потому что больше места не было. И ещё там матерятся, ничуть не меньше чем в C++ отделе, а заодно дружат друг против дружки, чем сильнее война — тем пестрее макияж и изысканнее боевые наряды и парфюмы ).

Внутри НР-румов обсуждаются кубики пресса и накачанная мужская задница.

А мышицы рук? У меня с кубиками пресса проблема, но задница и плечевой пояс типичные для увлекающегося гиревой гимнастикой

Накачайте хотя бы задницу и тогда приходите

Та у меня накачанная и это необходимость — лоу-кики часто ловлю из за роста

Значит в каком-то НR-руме есть фотка вашей задницы и вероятнее всего ее уже обсудили, поздравляю

Увы, но фото моей задницы даже у меня нет — я не интересуюсь любительским фотографированием задницы, особенно собственной

Повезло мне когда нас отсадили в отдельную комнату :) С нами была одна колега — синьерша (сейчас вроде в Microsoft работает в Сиэтле), и все программисты работали, себе по работе. Кстати в исключительно мужских коллективах я тоже побывал на кануне, в геймдеве на С++ до перехода в Java. Один коллега хвастался что на прошлой работе разрабатывал квесты с эротикой (конкретно там был топлес стриптиз). Притащил компакт диск со своей поделкой и начал показывать, на демонстрацию собрался весь коллектив. Впрочем за день до того все смотрели демо сцену с нового самописного движка, это была обычная процедура. В этот момент в офис приехали клиенты, общались с шефом. И вот в разгар демонстрации — открывается дверь, там стоит шеф с клиентом с фразой — «this is our C++ game department», на что team lead отвечает — «please close the dor». После чего пол часа ржача. В общем так и расформировали тот отдел :) Статистика вещь верная, смешанные коллективы работают лучше и объективно и субъективно.

Нєфіг шефові вламуватися без попередження.

Візити клієнтів треба планувати.

Так ніби і офіс його і він там головний — куди хоче туди і ходе, на то і шеф. Якщо грощі платить то є сенс робити, що скаже.

Он то конечно может. Но можно же и клиента так потерять.

Нічого подібного.

Шеф — це посада, а не привілей.

Який ще привілей? Людина відкрила приватний бізнес, зняла або купила власний офіс, зробила там ремонт, тощо і найняла на роботу співробітників. Тобто цій людині тепер не можно зайти у власний офіс бо там наймані працівники сидять ? Це приблизно те саме, що ти купив квартиру, винайняв бригаду робити ремонт — а вони тебе в середину не пускають. Не подобається — зроби власний бізнес.

Кого научили обсуждать, того и обсуждают. У мужчин в Украине такого поведения не меньше. Интересно, что в США всего этого не наблюдается вовсе. С чего бы?

Бу-га-га, по вашому, жінкам слід стати лезбійками і обговорювати жінок?

Объективация сотрудников сотрудниц да и вообще людей — это неправильно по очевидным причинам. Но это суровая реальность постсовка. :(

Серйозно? Тобто у вас не стоїть на симпатичних колег? 😁

Я видел водительниц(фе... какое слово противное)... шофёрок(хммм... шиферок.... чифирок....) на фурах, но их очень мало, впрочем как и в армии. Наверное с гигиеной связано.

Нет, с воспитанием. Девочкам рассказывают с детства, кем им работать нельзя. Мальчикам, кстати, тоже. Тупая реальность в наследство с первобытно-общинного строя.

Для девочек нужно создавать отдельные условия. Они что в одной казарме с мужиками спать будут? Или мытся в общем душе? А это нахрен никому не нужно.

Я із задоволенням помиюся із дівчатами у душі :)

Ааааа....Ви із секти віруючих у «виховання»? 😂

Количество HR женщин — обратно пропорционально количеству девов мужчин.
Прямо как тетрис, идеально входит.

Я водій вантажівки, я одна соло драйвер в компанії де 200 водіїв. Я можу книгу написати про знущання, приниження і тупі поради від людей в штанах, бо чоловіками то складно назвати. Іноді хочеться десь забігти і ніколи нікого не бачити. Якщо хочеш обігнати чоловіка і він побачив, що за кермом жінка, він може 40хв знущатися і не дати обігнати. Траки зашиті під певну швидкість, дехто розшиває. І це при тому, що в мене тех освіта і мілкий ремонт я роблю сама. Коли проходжу кордон, офіцер може двадцять хв розпитувати про особисте. Верещати, погрожувати, може фліртувати. Відправити на повний осмотр. Бо йому скучно. Навчала свого чоловіка, його взагалі ні про що не питали. Сумно.
Хотіла перейти в IT. Допомогла одному Ваську переїхати в Канаду, думала буде ментором. Він злився, коли переступив трап літака. Не зустрівся на каву, коли я була в їх краях і чуть не замерзла від відмови двигуна.
Чому жінки не йдуть водіями, краще піти в медицину і не отримувати такий досвід. Не отримувати недоїдки з барського стола у вигляді поїздок, на які ніхто не погодився. Не слухати про те, як правильно бити по колесам, бо ти б’єш не занадто сильно. Хоча тиск в колесах може показати спец давайс, і аж ніяк сила удару.

Наразі в сучасному суспільстві де все публікується у соцмережах та обговорюється публічно немає такої сильної дискримінації за половою ознакою якою вона була раніше ще років 10 тому. Тимпаче в такій сфері як айті, бо теперішнє покоління має інше мислення та і сучасні тренди впливають на бачення.
На одній з моїх перших робіт коли була ще «зеленою» заговорила щодо підняття заробітної плати зі своїм керівником і почула слова: «нащо тобі більше грошей якщо ти не чоловік? Чоловікам потрібні гроші бо вони забезпечують сім’ї, а навіщо гроші потрібні тобі якщо ти молода дівчина і сім’ї в тебе немає?». Крапка. Шкодую що не була достатньо сильною, щоб дати тверду відповідь.
Сьогодні ж незалежно від сфери, дискримінуючи за половою ознакою компанія може витратити обличчя, якщо це набуде розголосу.
Будьте сильними.

Коли к такому горе менеджеру приходе чоловік за прибавкою, то він і йому плете бознашо і газлайтить, по типу ти ще молодий і дурний, чи ти вже занадто старий і тугодум тощо. Могли відповісти, що треба на салон краси і фітнес клуб — а взагалі це його не обходить куди ви будете витрачати власні грощі. Нормальний керівник скаже, що треба робити щоб отримувати більше, бо роздавати грощі просто так теж не вірно.

я от товарищей такого булщита наслушался что им манагеры с галер втирали лишь бы +500 не давать, что «ты же девочка, зачем тебе деньги» выглядит еще вполне себе безобидно.

«Сучасні тренди» — це не випадковість, а результат довгої, болісної та невдячної роботи моря активістів та активісток Західних суспільств. Україні час доєднуватися, бо інакше — Азія.

«Сучасні тренди» — це не випадковість, а результат довгої, болісної та невдячної роботи моря активістів та активісток Західних суспільств. Україні час доєднуватися, бо інакше — Азія.

Це лівацька маячня. Яку давно слід знищити

Гендерна дискримінація існує і квітне, просто логічно, що чоловіки її не можуть відчути:) Проте, до неї несвідомо вдаються навіть жінки, які дискримінують інших жінок через стереотипні уявлення. Дискримінація не є явною ( ніхто вже не питає дурості на кшталт скільки в вас діточок та коли плануєте народжувати, це вчорашній день), але вона є. Просто стала більш вишуканою та часто навіть несвідомою. Потрібні приклади?
Наприклад, такий кейс, якому я була свідком: наймають на роботу одночасно двох джунів, чоловіка та жінку, обидва тестувальники. З приблизно однаковим бекграундом. Але чоловіка відразу ставлять на більш складну та цікаву частину проекту, жінку кудись на позицію «поклікай кнопочки», бо тім лід подумав що вона не потягне. Логічно, що з часом кваліфікація чоловіка швидше росте, він швидше отримує підвищення зп та починає займатися більш цікавим проектом, швидше прогресує. Жінка цих можливостей позбавлена від початку, тож її прогрес розвивається більш повільно. Через рік чоловік буде отримувати наприклад 1000 баксів, жінка 700. Тому що він займається більш складною частиною проекту, має більше відполвідальності та більш прокачані скіли. Згодом його кар’єра буде розвиватися більш стрімко та потужно.

Я думаю якщо кожен коментатор вилізе зі своєї бульбашки, та окине оком власні проекти, то побачить багато цікавого. Наприклад, можна проаналізувати, які позиції обіймають жінки, скільки вони мають повноважень порівняно з чоловіками на аналогичніх позиціях, скільки мають можливостей для розвитку та прогресу. Можна проаналізувати, кому частіше тім лід чи інший менеджер довіряє більш складні завдання, хто займає керівні посади. Уявіть наприклад, що ви власник стартапу і є два кандидати на позицію менеджера проектуз приблизно однаковим досвідом, чоловік та жінка. Кому ви несвідомо віддасте перевагу та чому?

В більшості проектів, де начебто всі рівні, виявиться що жінці, щоб досягти успіху чоловіка, доводиться бігти зі швидкістю, помноженою на два. Через це жінки працюють часто навіть більш сумлінно, ніж чоловіки. Я думаю якби була статистика овертаймів, то вона б значно переважала саме на користь жінок, особливо на менеджерських позиціях.
Ситуція змінється, але повільно. Проблеми є не тільки з гендером, а й з ейджизмом наприклад. Українське айті це дуже дике в питаннях етики та різноманіття.

Женщины заведомо выбирают более легкий путь самостоятельно.

Ничего в нем нет самостоятельно. Им с детства вбивают в голову, что «не женское это дело». Вот они и делают, что им общество говорит. С мужчинами ситуация похожая, только недоступных профессий меньше. К примеру, секретарь. Я не видел ни одного мужчины-секретаря в Украине. В США — масса.

Женщины заведомо выбирают более легкий путь самостоятельно.
Женщины намного более сильные и выносливые, чем мужчины.

Хмм... Интересно, а как Вы определили, что женщины более сильные и выносливые, если они заведомо выбирают более легкий путь?

Сейчас 90% товаров и услуг для женщин, как и вся индустрия маркетинга.

Не 90%, конечно, это Вы перегнули, но солидный процент. Однако! Давайте зададимся вопросом: сколько процентов из этих товаров направлены НЕ на привлечение внимания мужчин? И окажется, что мизер. Весь этот маркетинг одежды, косметики, поддержания красоты и физической формы НЕ для женщин, а для мужчин на самом-то деле. Женщины вполне неплохо бы себя чувствовали без нужды тратить море времени и средств на все это. Но их с детства учат, что так нельзя, «ты же девочка».

Ничего в нем нет самостоятельно. Им с детства вбивают в голову, что «не женское это дело».

Просте питання: З якої причини ви не працюєте вихователем чи нянькою у дитсадку?

Не 90%, конечно, это Вы перегнули, но солидный процент. Однако! Давайте зададимся вопросом: сколько процентов из этих товаров направлены НЕ на привлечение внимания мужчин? И окажется, что мизер. Весь этот маркетинг одежды, косметики, поддержания красоты и физической формы НЕ для женщин, а для мужчин на самом-то деле. Женщины вполне неплохо бы себя чувствовали без нужды тратить море времени и средств на все это. Но их с детства учат, что так нельзя, «ты же девочка».

Ви не повірите, але «бойовий макіяж» — це уже давно спосіб викликати заздрість інших жінок. А не спосіб зваблення чоловіків.

Пригадую історію жінки, яка змінила свою стать на чоловічу. І її несподіване відкриття, що світ не став простішим, прихильнішим, і привілейованішим. Її так же оминали і дискримінували, уже як мужчину. Просто ближчі чоловіки вже не соромилися прямо говорити їй/йому «чого ти мичиш тихенько і залякано, говори голосно, говори впевнено». З чого вона винесла уроки і висновок, що коли вона перестала мичати, її різко перестали дискримінувати. Можливо, ніякої дискримінації, присутньої саме жінкам, і не було, був невпевнений тихенький шепіт, який для неї попередньої здавався впевненим і голосним. А таким важко що жінкою, що чоловіком.

Що це за випадок? Де про нього прочитати?

Конкретно згадана мною історія було або відгуком, або відгуком на відгук на цю статтю www.washingtonpost.com/...​e-truth-was-more-complex. Можливо це був комент на реддіт пост, який обговорював її. Можливо ні. Але в цілому, якщо ви прочитаєте статтю, зрозуміло, що згадана мною історія не поодинокий випадок.

Море відео на Ютубі, де т.з. FTM (female-to-male) діляться своїм досвідом. Погугліть.

Єм... в моєму коментарі немає нічого про те, що «злий білий гетеросексуал примушує робити нудну роботу». Якраз таки в ньому і написано, що явної дискримінації зараз вже майже не існує, хіба що поодинокі випадки. Вона стала іншою.
Випийте заспокійливе)

Нагадаю, що більшість ПМ — жінки. То хто кого «дискримінує»?

Щодо овертаймів, там можуть на естімейтити проект так — що не буде, а ні сну а не вихідних і це все безкоштовно. Коли сам протупив — то одна справа, нічого на дзеркало лаятись. А от коли підставили під безкоштовні оветайми (тобто кинули на грощі) — то вже іньша справа. При чому естімейти на нереальні строки реально може бути бізнес стратегія якої навмисно
притримуются, щоб виграти тендер.

Проте, до неї несвідомо вдаються навіть жінки, які дискримінують інших жінок через стереотипні уявлення.

Бу-га-га 😂 Жінок дискримінують...жінки. Де таку траву вирощують?

Наприклад, такий кейс, якому я була свідком: наймають на роботу одночасно двох джунів, чоловіка та жінку, обидва тестувальники. З приблизно однаковим бекграундом. Але чоловіка відразу ставлять на більш складну та цікаву частину проекту, жінку кудись на позицію «поклікай кнопочки», бо тім лід подумав що вона не потягне.

Це ваша фантазія. Докази мотивації тім ліда — в студію.

Наприклад, можна проаналізувати, які позиції обіймають жінки, скільки вони мають повноважень порівняно з чоловіками на аналогичніх позиціях, скільки мають можливостей для розвитку та прогресу

Розкажіть це ПМ-жінкам 😂

Бачу, у вас якась особиста моральна травма щодо ПМ-жінок?) Як на мене це дуже стресова та нервова робота, яка погано оплачується як для такої відповідальності.Для мене ПМ — це цап-відбувайло з зарплатнею як у середнього сіньйор розробника. То може більшість ПМ-мів жінки, через те що чоловікам воно нафіг не треба?

Бачу, у вас якась особиста моральна травма щодо ПМ-жінок?) Як на мене це дуже стресова та нервова робота, яка погано оплачується як для такої відповідальності.Для мене ПМ — це цап-відбувайло з зарплатнею як у середнього сіньйор розробника. То може більшість ПМ-мів жінки, через те що чоловікам воно нафіг не треба?

Гг... А чого ж тоді жінки йдуть працювати на таку «важку» роботу? 😂

Бо хтось її має робити, а легші зайняті чоловіками.

Серйозно? 😂 «Хтось» має робити роботу вихователя дитсадка. Чому ви не йдете працювати вихователем чи нянею?

Не буду вдаватись до питань дискримінації, бо тут як мінне поле, тільки собі гірше зроблю, але:

Наприклад, такий кейс, якому я була свідком: наймають на роботу одночасно двох джунів, чоловіка та жінку, обидва тестувальники. З приблизно однаковим бекграундом. Але чоловіка відразу ставлять на більш складну та цікаву частину проекту, жінку кудись на позицію «поклікай кнопочки», бо тім лід подумав що вона не потягне.

1. «Двох джунів» — а ви впевнені що вони рівної кваліфікації? Бо на власному досвіді, я бачив багато різних джунів від рівня, «я розберусь з усім, питання лише часу» и до «дуб дубом і окрім базових речей нічого не зроблю» і це не залежало від статі.
2. З цього випливає інше питання — ви проводили інтервью з цими джунами, що ви їх урівнюєте?
3. «З приблизно однаковим бекграундом» — ви працювали з ними, що би таке стверджувати? До чого я це... Якщо ви знаєте про їх бекграунд лише з їх слів, то — «Я писав тест кейси і т.д.» — мають різне значення з уст двух людей. Бо на справді у одного це могла бути робота, де усе спокійно без напружень, а у іншого овертайм на овертаймі — але обидва будуть важати це нормою.
4. «чоловіка відразу ставлять на більш складну та цікаву частину проекту, жінку кудись на позицію „поклікай кнопочки“» — а чи не було наприклад ініциативи зі сторони чоловіка: «дайте мені це»? Або пасивність жінки? Чому ви стверджуєте що

бо тім лід подумав що вона не потягне

Він вам це казав у лічній або публічній бесіді?

P.S. Я не стверджую, що у вашому прикладі не було дискримінації, бо я не бачив цих людей, але ваш приклад без підкріплень, без жодного аргументу, хоча б рівня «Він мені сказав». Виглядає як, була ситуація — а що навколо «я сама додумаю»

P.P.S. Я працював с великою кількостю як чоловіків, так і жінок. Різниці у взаємовідносинах між людьми я не бачив, як і різниці зарплатного питання. Лише проблема бачення.
І якщо ми вже почали цю розмову, то наведу свій приклад, який я бачу постійно:
Якщо у жінки проблема з підвищенням ЗП, то на форумі пишуть, що це дискримінація, якщо така проблема у чоловіків, по більшій частині він отримує коментарі вигляду «ба який лох».
Тож, справді проблема є, але не в жінках, чи чоловіках. Вона в тому, що є просто погані люди з поганим баченням всесвіту.

Ви задали купу уточнюючих питань і самостійно на них відповіли, а потім ще і резюмували. Це прекрасно)
так, усі біди в цьому світі саме через поганих людей.

Ну так докази — в студію. (А НЕ "сама додумала).

Ви назвали США лівацькою країною, на секундочку. Я вже мовчу про інші перли. Не Вам вимагати доказів. Заспокойтеся із своїм безкінечним тролінгом.

Ааааа.... Ви, нарешті, матчастину повчили б.

«Двох джунів» — а ви впевнені що вони рівної кваліфікації?

Ну Вам же сказали:

З приблизно однаковим бекграундом.

І усе викладене Ви просто собі так відкинули із натяком «вивсьоврьоті». Я теж так можу.

Різниці у взаємовідносинах між людьми я не бачив, як і різниці зарплатного питання.

Проводили анонімне опитування серед чоловіків та жінок? Публікуйте. А якщо ні, то це видумки.

Якщо у жінки проблема з підвищенням ЗП, то на форумі пишуть, що це дискримінація, якщо така проблема у чоловіків, по більшій частині він отримує коментарі вигляду «ба який лох».

Статистику в студію!

є просто погані люди з поганим баченням всесвіту.

І їх кількість на душу населення в Україні значно вище, ніж в розвинених країнах. А результат Ви, думаю, й самі здатні побачити в порівнянні.

З приблизно однаковим бекграундом

Це НЕ «однакова кваліфікація».

Проводили анонімне опитування серед чоловіків та жінок? Публікуйте. А якщо ні, то це видумки.

Давайте проведемо анонімне опитування про «дискримінацію новачків»?

Статистику в студію!

Будь-яка фейсбук сторінка феміністок це підтвердить.

І їх кількість на душу населення в Україні значно вище, ніж в розвинених країнах. А результат Ви, думаю, й самі здатні побачити в порівнянні.

В «розвинутих країнах» уже давно епідемія лівацтва :((

Вот я вас прочитал, и уже не взял бы в проект. Нет, вовсе не потому, что вы женщина. А просто потому, что вы токсична.
Если вам будут говорить, что вы плохо сделали работу, вы не пойдете исправлять, вы возможно будете ныть про то, что к вам упрежденное мнение из за вашего пола, и разводить сплетни и терки

Навіть не знаю, що мені робити з цією цінною інформацією, що ви б мене не взяли в проект. Що вам сказати. Тіштесь вологими фантазіями, як ви когось кудись не берете:)

А я поддержу
У большинства отписавшихся ниже конкретно так подгорело и это для меня такой красный флажочек. Начали приплетать какие-то квоты (кто из девушек вообще тут топил за квоты?), расы, лгбт, дальнобойщиков и прочую абсурдную чушь.

Стали в защитную позицию, хотя вроде никто не обвинял всея ДОУ в том, что они угнетают женщин, а попытался поднять важный вопрос о стереотипах и о том, как они могут мешать в работе.

По моему личному мнению (не претендую на истину) неравенство есть, и оно есть везде. И там где это возможно его нужно стараться уменьшить таким образом, чтобы это был вин-вин для всех сторон. Например обезличенный процесс найма, равные возможности ухода за ребенком, чтобы карьера женщин не имела перерывов в 4 года и женщины меньше зависели финансово от «добытчиков». Я уверен в долгосрочной перспективе это приведет к лучшему балансу в браках (см. нытье в соседнем топике про алименты)

Ну и напоследок проведу аналогию. Если спросить пересичного есть ли в Украине расизм, то уверен 80%+ скажет, что нет конечно. Просто они никогда не были в этой позиции меньшинства, ну а слушать про эту позицию в основном не хотят. Так и здесь, 93% мужчин спросили про возможную дискриминацию женщин ну и ясен пень они ее «никогда не видели»

Так, оце «я ніколи не зтикався з дискримінацією жінок» — це взагалі прекрасно. А ще кажуть що програмісти — то про логіку) Це як я скажу що мене ніколи не били в армії. Бо я там не служила))

Так, оце «я ніколи не зтикався з дискримінацією жінок» — це взагалі прекрасно. А ще кажуть що програмісти — то про логіку) Це як я скажу що мене ніколи не били в армії. Бо я там не служила))

У вас тут логічна помилка. Шкода, що ви її не бачите.

Ви не служили, а програмісти працювали в тих же колективах, де і жінки, і, наприклад, спілкувалися із своїми колегами-чоловіками при наймі жінок. Якщо вам здається, що це не може нести ніякої корисної інформації, тоді з цієї ж причини треба відкидати і підтвердження від чоловіків, що вони стикались з дискримінацією жінок.

Так и здесь, 93% мужчин спросили про возможную дискриминацию женщин ну и ясен пень они ее «никогда не видели»

А навіщо ви маніпулюєте? Статистику жінок HR і менеджерів — в студію.

Порахуйте під цією статтею, чи Вам пояснити значення рос. слова «здесь»?

Серйозно? Статистику HR і менеджерів — в студію.

По моему личному мнению (не претендую на истину) неравенство есть, и оно есть везде.

Звичайно що є, при однакових скілах на інженера візьмуть жінку, бо всі хочуть діверсіті і т.п.
Говорю зі свого досвіду інтервювера і ліда.

На минулому проекті наша autimation test lead не брала дівчат в тестувальники. Ми з неї підшучували на цю тему, що вона собі гендерну конкуренцію не хоче створювати. Хоча казала що кандидати не можуть відповісти на елементарні питання з Java. Я наблюлав за одною із співбесід, і казав як питання ставити — так воно насправді і було, не відповіли на алфавіт. Обидва кандидати були чоловіки. Всеодно взяли, бо було треба кимось закрити позиції негайно. Виявилось, що Сашко як раз добре працює. Ось така штука — малята.

На минулому проекті наша autimation test lead не брала дівчат в тестувальники. Ми з неї підшучували на цю тему, що вона собі гендерну конкуренцію не хоче створювати.

Ага, жінок «дискримінують»... жінки 😂

Эта женщина из примера — вы?

Сейчас дискриминации, наверно, почти не видно, последние лет 10 не наблюдала. А вот в конце нулевых мне прямым текстом говорили, что не возьмут, потому что я не парень, еще на этапе подачи резюме его даже не читали, сразу такой ответ был. Последний раз получала отказ потому что я не парень 7 лет назад, когда устраивалась в АйТи отдел одной гостиннцы ( в те времена занимала вакансии системного администратора). При чем основным аргументом было, что я не смогу проверить целостность кабеля, потому что женщины таким не занимаются, опять же, резюме даже не читали.
Еще пару раз сталкивалась с возражениями в сервисных центрах: мол, женщине для здоровья вредно работать с паяльной станцией ) Но в итоге, меня в тот раз взяли как раз на пайку )

Кстати, насчет пайки. Когда-то работал в Ровно (один из обл. центров Украины) в компании, выпускающей «железо». Весь отдел электронщиков — мужчины. Так там море шуток было насчет несостоятельности женщин в пайке. Но самое интересное, что по-сути всю базовую разводку эл. плат и пайку эл. элементов отдавали на аутсорс в производственный цех в соседнем райцентре, где весь коллектив цеха состоял из паяльщиц. При этом, наши электронщики всегда выдавали этот продукт за свой, хотя их работа преимущественно сводилась к тестированию этих плат. Если задуматься, то я видел немало случаев, когда мужчины буквально «выезжали» на спине женщин. :(

Если задуматься, то я видел немало случаев, когда мужчины буквально «выезжали» на спине женщин.

І де тут «виїжджання»? 😱

Ни разу не видел в IT дискриминации по половому признаку. Особенно тестеров — у нас в компании вроде даже больше женщин. В целом женщин меньше, потому что большинство женщин не хотят выжигать кодом глаза, когда можно найти что-то поинтересней

Потому что её не может быть в ит по одной банальной причине, нету гребцов, чтобы полностью закрыть спрос. Их меньше, просто потому что, они не учатся, они не идут работать, и им это не интересно.

Опять танцуют вокруг хайпа «дискриминация по полу». И опять не желают разбираться в реалиях сегодняшнего дня ...
Попробовать посмотреть на дискриминацию по возрасту, особенно для младших специалистов ?
Нет, это не хайпово, мы тиснем +1 материал про пол
противно, простите за резкость

Младший специалист это вообще загадка галактики, по факту знаний и скиллов у тебя, как у полноценного бакалавра, а отношение будто тебя из ПТУ выгнали. Это с поправочкой, на то что ты учился, а не пинал.

А как сексизм отменяет эйджизм? Никак. Обе дискриминации — печальная реальность.

Без сексизму люди вже давно вимерли б як вид.

Мне кажется, что в наших реалиях больше «обратной дискриминации». То есть, в деятельности, где значительно меньше какого-то пола, к его представителям автоматически относятся с большим вниманием и тактом.
Поясню на примере из жизни: был достаточно велопробег-флешмоб на достаточно длинную дистанцию за городом с более 100 участников. Среди них как-то попала одна девушка. Она случайно упала и немного повредила ногу. В итоге ВЕСЬ «велопробег» встал возле неё, оказывая посильную помощь и моральную поддержку. И так и простоял, пока скорая не приехала. Что даже сложно представить, если бы упал мужчина. Все просто бы поехали дальше, кроме пары его приятелей или человека с аптечкой, разве что.

Так что мне кажется, что от борьбы с дискриминацией женщин проиграют те немногие женщины, кто уже заслуженно занимал своё место. То есть те, кто без всяких квот и снисхождения получил свою должность. Не говоря уже про будущих кандидатов — мужчин.

Мужчина — расходный материал) Если вдруг война, то 1 мужчина и 20 женщин «родят» 20 детей в год в идеале. И 20 мужчин и 20 женщин родят тоже только 20 детей в год.

Да, эта логика имеет место быть, но для уровня государства, а не самого общества. Хотя, при наполеоновских войнах было что-то наподобие принципа «если флагоносца застрелили — подними его флаг и шагай дальше в атаку». Но это другая тема, о глупости и чести. :)

Как раз наоборот. На уровне государство декларируется равенство граждан, не зависимо от пола. А вот на уровне общества в первую очередь спасают «женщин и детей». И так, наверное, было всегда

Я к тому, что в обратной пропорции — тоже работает. Например, даже самого посредственного мужчину в женском коллективе (особенно в «возрастном») обычно «берегут».

Не всегда — в древности детей воспринимали как недо-взрослых, относились так же. За каким-то редким исключением.

Народять — так. А чи зможуть забезпечити?

Это уже проблемы общества. Если прям очень надо, то пусть платят. Из казны, из налогов и т.п.

Я про те, що не можна вимірювати просто можливістю народжувати, бо цього недостатньо в сучасному світі.

Вам нужно срочно поднимать самооценку, если Вы себя расходным материалом считаете. Это нездорово.

Біології начхати на вашу самооцінку.

Ну так стереотип в том и заключается, что все девушки якобы несамостоятельны, как дети. Т. е. помочь ей — достойно мужчины, признать ее правоту в случае разногласий, или, чего доброго, позволить руководить собой, — ни в коем случае.

признать ее правоту в случае разногласий, или, чего доброго, позволить руководить собой, — ни в коем случае.

А вот это — и есть стереотип. Например, есть полно семей, где как раз жена мужа «строит». Какой бы он начальник ни был на работе.
Те же люди, которые не могут признать правоту женщин, как правило, не признают и правоту и мужчин. Это личный склад характера, упрямство называется. Кстати, среди женщин таких же персон достаточно, или даже (субъективно) больше.

Кроме упрямых и неупрямых, есть немало избирательно упрямых, вот о них и речь.

Во -первых, идиоты встречаются, да. Но не нужно всех людей равнять под отдельных представителей. Ибо это — не репрезентативная выборка. И, кстати, они есть среди представителей обеих сторон борьбы с дискриминацией.

Во-вторых, чьё-то скептическое отношение к какой-то группе людей (собственно, стереотип) может быть обосновано. Например, если человек встречает землекопов только с грубой кожей на ладонях, то вполне логично представить, что этот человек начинает принимать во внимание этот факт и не будет нанимать на работу, требующего человека с чувствительными ладонями, всех людей, у кого в резюме есть работа землекопом — чтобы сэкономить время. Это грубый пример, но надеюсь, смысл понятен.

В третьих, кстати, вы тоже демонстрируете такое поведение — говоря о типичном поведении определённой группы (что опять-таки стереотип) людей. То есть, вы пишете стереотип о стереотипе. Это из той же оперы, что и логическая ошибка высказывания «все лжецы».

1) Всех и не равняю, потому что 3) я не заявляю безосновательно, что всем, кому присуще одно, присуще и другое (это был бы стереотип); я только говорю, что множество людей, кому присуще определенное поведение, непусто.

А насчет 2), стереотипы хоть и бывают обоснованны («если взять случайного мужчину и случайную женщину, то мужчина, скорее всего, окажется физически сильнее»), но закон смотрит очень косо на любые стереотипы, и правильно делает.

Например, есть полно семей, где как раз жена мужа «строит». Какой бы он начальник ни был на работе.

Вы забыли упомянуть, что в таких семьях мужчины обычно слова доброго не стоят. Пытаюсь вспомнить хоть одну такую семью, где мужчина не алкоголик, и не получается. Хотя, вот не помню, чтобы такие мужчины признавали правоту женщин. Обычно все сводится к жалобам на «пилящую жену», но фразы: «Да, она права», я еще никогда не слышал. Обычно я слышал море историй о том, какой он молодец и какая она д**а.

Просто у вас ограниченная выборка. Такие семьи есть. Самый высокопоставленный среди моих таких знакомых — работал проректором ВУЗа. Да пил, не без этого (в начальники у нас по другому, наверное, и не выбьешься) но так чтобы это влияло на благосостояние, не скажешь (машина, квартиры, дача). Да он «голова» — но смотрит туда, куда его повернёт «шея». :)
А вообще «пилят» — только глупые женщины. Мудрые находят другие, более позитивные, рычаги управления.

Просте питання. Нафіга жінка живе із таким чоловіком?

Ну так стереотип в том и заключается, что все девушки якобы несамостоятельны, как дети

Отож.. получается девочку задискриминировали всем велопробегом :)

Если они так же не сделали бы с мальчиком, то именно так, термин это и обозначает. (Справедливости ради, на велопробеге обычно останавливаются помочь соучастникам любого пола, а особенно, если это был флешмоб, где было важно не растягиваться.)

В итоге ВЕСЬ «велопробег» встал возле неё, оказывая посильную помощь и моральную поддержку.

Я не уверен, что мужчину бы бросили.

Все просто бы поехали дальше, кроме пары его приятелей или человека с аптечкой, разве что.

Ну, а может все потому, что мужчины по-умолчанию посчитали женщину неспособной помочь самой себе? Тоже вопрос.

в деятельности, где значительно меньше какого-то пола, к его представителям автоматически относятся с большим вниманием и тактом.

Видел я это внимание. Один сотрудник в киевском офисе постоянно «зажимал» сотрудниц в коридорах. А вот с тактом в таких случаях было крайне плохо. На Западе бы уволили с потрохами, а в Украине — норма.

Кстати, напомнило. Полумарафон в Киеве в 2000-х. Приз среди мужчин — 8000 грн., среди женщин — 4000 грн. Объем работы проделан одинаковый, но мужчина заработал в два раза больше. И это обычный жизненный сценарий. Вообще никто этому даже не удивился.

Видел я это внимание. Один сотрудник в киевском офисе постоянно «зажимал» сотрудниц в коридорах.

1. Видели, и не сделали замечание?
2. Сотрудницы точно были против? Если да — то почему никому не пожаловались/уволились? Того сотрудника минимум за хулиганство можно было привлечь.

Я не уверен, что мужчину бы бросили.

Да, конечно. Но не явно не таким образом. А что-то типа вышенаписанного.

кроме пары его приятелей или человека с аптечкой, разве что.
Один сотрудник в киевском офисе постоянно «зажимал» сотрудниц в коридорах.

Дівчатам релігія не дозволяла стукнути його чимось важким по голові? 🤔 Чи, насправді, їм це подобалося?

Кстати, напомнило. Полумарафон в Киеве в 2000-х. Приз среди мужчин — 8000 грн., среди женщин — 4000 грн. Объем работы проделан одинаковый, но мужчина заработал в два раза больше. И это обычный жизненный сценарий. Вообще никто этому даже не удивился.

Посилання — в студію.

Дискримінація по статі рідна сестра дискримінації по красі. Тому на прикладі останньої добре ілюструвати першу для мужчин, які певні, що ніколи і ніде, вигадки і наклеп. Краса, як і член в соціумі, що дискрімінує жінок — неусвідомлюваний привілей. Красивій жінці охочіше допоможуть, охочіше вислухають, підкажуть, підпишуться в соц. мережі, лайкнуть і порекомендують. Будучи абсолютно впевнені, що зробили все це тому що людина обєктивно хороша (і вона правда обєктивно хороша). А що не зробили такого ж для менш привабливої для себе жінки — нуууу, я один, вас багато, на всіх добра не вистачить.
Краса, як і член в патріархаті, не дає результату просто так, по факту наявності. Але може дати протягом життя декілька додаткових шансів, підказок, послаблень, уступок, які змінять все. Тому шлях чоловіка в патріархальному суспільстві до однакового результату з жінкою деколи коротший. Тому шлях красивої жінки в патріархальному суспільстві до однакового результату з мужчиною чи менш конвенційно красивою жінкою деколи коротший. На прикладі однієї дискрімінації, більш зрозумілої для певної людини, можна зробити самоаналіз і зрозуміти, як відчувається, як відбувається, як уникає свідомого контролю інша дискрімінація.

Ну красота в принципе дает преимущество и мужчинам, и женщинам. Просто считается, что в патриархальном обществе женщине легче эту красоту скажем так «монетизировать», что тоже достаточно спорное утверждение.

Згоден, що чоловікам також дає переваги. Лише два зауваження. Красивих чоловіків в традиційно консервативних суспільствах значно менше, чим красивих жінок. І в таких суспільствах стороною, яка роздає певні можливості чи бонуси, часто є чоловіки, які не особливо цінують красу іншого чоловіка. Якщо взагалі не дискримінують на основі заздрості.

Красивих чоловіків в традиційно консервативних суспільствах значно менше

Смотря что понимать под красотой. Если "время, проведенное у зеркала«©, то это одно. Есть еще «генетическая красота» и она не зависит от типа общества.

Тип суспільства впливає на можливість вибирати партнера для передачі дітям його генетичної краси, на виховання, яке обмежує, дозволяє, чи акцентує певний вибір.

Я навів приклад краси у жінок не для того, щоб заперечити роль краси у чоловіків. Просто чоловікам легше зрозуміти що таке неусвідомлювані рішення, прийняті не на основі обєктивних логічних характеристик, на прикладі простішого для рефлексії та емпатії привілею.

Тобто вибір дівчини за красою (як за єдиним критерієм чи як одним із багатьох) — це дискримінація? 🤔 Ок. А ви особисто проти дискримінації? Тому зустрічаєтеся лише із некрасивими дівчатами, так?

В чём проблема? Мужчины любят красивых женщин, иногда мужчин, но то вопрос половых предпочтений. Это нормально. А если это красивое, ещё и умное, то это вообще джекпот. 2ядра, 2гига игровая видеокарта.

2гига игровая видеокарта

это про какой год?

Это вне времени, всем хорошим играм хватает 2 ядра, 2гига и видеокарты нвидиа которая горит чаще, чем работает.

Який сенс питати про таке на сайті, де 93% розробників і тільки 7% розробниць? І ще купа менеджерів/хр і тд? Залайкати недискриміновану (помилка вижившого), і написати 100500 коментів що жінки все придумали — типова поведінка чоловічої більшості.

Если у вас есть аргументы, которые бы опровергли мысли, написанные здесь, то было бы интересно их услышать.

Но претензии вида «сам дурак» вряд ли заставят «чоловічу більшість» поменять свои взгляды.

Давайте поміряємося кількістю пропозицій у ЛінкедІн на аналогічні профілі? Чи кількістю відповідей на аналогічні резюме? Як ще заміри зробити? (До речі ось у чому перевага Джинні -спочатку читають твою компетенцію, а тоді уже реагують на стать)
Поки ви не поживете у чужій шкурі -не зрозумієте, тому і переконувати сенсу немає.

Давайте поміряємося кількістю пропозицій у ЛінкедІн на аналогічні профілі? Чи кількістю відповідей на аналогічні резюме? Як ще заміри зробити? (До речі ось у чому перевага Джинні -спочатку читають твою компетенцію, а тоді уже реагують на стать)
Поки ви не поживете у чужій шкурі -не зрозумієте, тому і переконувати сенсу немає

Бу-га-га 😂

По секрету 😁 Відсоток чоловіків і жінок у Ай-ті НЕ 50/50. Тому й відсоток резюме відрізняється. Це якраз нормально.

Я про пропозиції роботи на аналогічний профіль від ХР або відповідь на одну і ту ж вакансію. Ви точно з ІТ? До чого тут співвідношення Ч/Ж?

Я про пропозиції роботи на аналогічний профіль від ХР або відповідь на одну і ту ж вакансію. Ви точно з ІТ?

Дайте посилання на відповідні «жіночі» (яким буцім-то не пропонували) і «чоловічі» (яким буцім-то пропонували) акаунти.

Чомусь передбачаю, що там резюме відрізнятимуться.

Не треба в дурника грати. Рівень сексизму та мізогінії в IT зашкалює. Достаньо послухати будь-яку розмову між чоловіками в звичайному офісі.

Не треба в дурника грати. Рівень сексизму та мізогінії в IT зашкалює. Достаньо послухати будь-яку розмову між чоловіками в звичайному офісі.

О, ви лівацьких ґрантожерних методичок перечитали? 😂
Сексизм, насправді, це прекрасно.

Тобто дискримінація жінок чоловіками — це нормально, т.я. десь існує дискримінація чоловіків жінками. Я правильно розумію?

. десь існує дискримінація чоловіків жінками. Я правильно розумію?

На Заході якраз жінки дискримінують чоловіків —
en.m.wikipedia.org/...​tion_in_the_United_States

Може в тебе в компанії так і є, я не можу згадати за останні кілька років такої розмови.
Зазвичай про машини, ремонти, пиво і хобі говорять)

Я працював в цілому ряді українських компаній. Кругом плюс/мінус однаково. :(

Співчуваю та бажаю працювати в нормальних компаніях

Что-то я уж сильно сомневаюсь, что тут дело в гениталиях специалиста. Я десятки раз собеседовал людей на трех своих последних рабочих местах и могу ручаться за то, что с одинаковыми скиллами любая адекватная компания скорее возьмет женщину. Особенно если это аутсорс, мало какая галера упустит шанс поделываться перед клиентом гендер балансом в команде. А вот то, что в «Рогах и Копытах» отказывают, так это только плюс для соискательницы.

Ви б самі навчилися читати (і розуміти!) те, на що посилаєтеся 😂 .

Over one hundred biologists, chemists, and physicists at academic institutions agreed to do so. Each scientist was randomly assigned to review either Jennifer or John’s resume.

І вишенька на тортик 😂

Even women scientists favored John.

Давайте поміряємося кількістю пропозицій у ЛінкедІн на аналогічні профілі?

Буга-га. Сіньйор девелопер в 2022 скаржиться що його дискримінують пропозиціями в ЛІ :)
От вже в що я ніколи не повірю.

"Я відправила обидва резюме в однакові компанії й отримала такий результат: Костянтинові відповіли чотири рази, а Валентині — один

То трохи складно назвати репрезентативною вибіркою. Крім того перший пошук роботи завжди проблематичний, для представників обох статей. На додачу відправленні резюме не були ідентичними.

Резюме ідентичні. Я перевірив. Але лише 4 відгуки (у чоловіка) із декількох десятків компаній — це якась маячня. Враження, що то писала дівчинка із філфаку, а не айтішниця.

У резюме Валентини додала ще нікнейм у телеграм і лінк на портфоліо.

Може це дискримінація користувачів телеграмму?
А може в портфоліо якийсь треш?

Гм... А, до речі. Телеграм — московський. Якась із компаній дійсно могла через це забракувати резюме. Ну і в портфоліо може бути хз. Ви праві.

Цитую із вашої статті:

выбрала несколько десятков вакансий от разных компаний и провела такой своеобразный A/B-тест.
...
Я отправила оба резюме в одни и те же компании и получила такой результат: Константину ответили четыре раза, а Валентине — один.

Лише 4 відгуки (у чоловіка) від декількох десятків компаній? 😂 Схоже, ту статтю писала дівчинка із філфаку.

Ви б самі навчилися читати (і розуміти!) те, на що посилаєтеся 😂 .

Over one hundred biologists, chemists, and physicists at academic institutions agreed to do so. Each scientist was randomly assigned to review either Jennifer or John’s resume.

І вишенька на тортик 😂

Even women scientists favored John

Конкретний приклад «дискримінації» — в студію.

Тут уже було багато, навіть у топіку, але завжди можна виправдати винного, як і звинуватити жертву.

Ой, а Я якраз прочитав усі коментарі тут. Єдиний коментар про «дискримінацію» — ваш. Більш того, інші жінки якраз висловилися що «дискримінація — маячня».

Втім, може Я помиляюся :) Очікую на ващі приклади. В студію!

Самотній матері відмовили у наймі. Вибрали точно менш досвідченого хлопця, на ту ж ±зп. Сказали що знайшли кращого кандидата. Питали на співбесіді про наявність дітей, з ким буде дитина якщо часті відрядження (клієнт США). Тепер питання. Як можна довести що це дискримінація? Бо як довести протилежне — зараз точно напишуть.

Самотній матері відмовили у наймі. Вибрали точно менш досвідченого хлопця, на ту ж ±зп

І ? Тут може бути купа причин БЕЗ дискримінації. Наприклад:
1) У жінки більший загальний стаж в ай-ті, але у хлопця — більший стаж із конкретною технологією.
2) Хлопець погодився на меншу зарплату.
3) Компанія якраз шукала людину із меншим досвідом, щоб «виростити» під себе.
4) Жінка «зрізалася» на софт скілах.
5) Жінка «зрізалася» на самому процесі співбесіди (відповідала неправильно).

Питали на співбесіді про наявність дітей, з ким буде дитина якщо часті відрядження (клієнт США).

Хіба у США таке можна питати? (Ну, і ,власне, а чого жінка заявляла що вона одиначка? Щоб розжалобити роботодавця і її взяли на роботу «бо треба годувати дитину»? 😂 )

Питали у нас, клієнт з США, а от рекрутери наші. Про виправдання вже сказала. Як жінка мала б таке довести? Досвід у хлопця менший, технології ті ж, але компанія шукала когось, хто б міг затримуватися на роботі, бо зсув по часу з клієнтом. І було це років 5 назад. Це зараз, коли ринок гарячий — усім раді.

Про виправдання вже сказала.

Яке виправдання?

Як жінка мала б таке довести?

Бу-га-га 😂 А з якого дива ви тоді говорите про (буцім-то) «дискримінацію»? 😱

але компанія шукала когось, хто б міг затримуватися на роботі, бо зсув по часу з клієнтом.

Ну от ми й знайшли справжню причину. Ну і до чого тут стать? 😱😂

От Я — «сова». Меня норм лягати спати й о 4. Однак, на співбесіду міг прийти хлопець-«жаворонок», який категорично відмовився б працювати допізна. І, відповідно, могла прийти дівчина-«сова».

То яким боком тут «гендерна дискримінація»? 😱

Ну і ще раз повторю. Навіщо жінка сама говорить що одиначка? Для чого, щоб розжалобити роботодавця: «мені потрібні преференції, бо дитина»?

Ну і ще раз повторю. Навіщо жінка сама говорить що одиначка? Для чого, щоб розжалобити роботодавця: «мені потрібні преференції, бо дитина»?

Говорить, бо у неї запитують. І про дітей, і сімейний стан, і хто доглядатиме дітей. Запитують те, за що у Європі/США уже б отримали виклик у суд. І в неї не питають, чи вона сова, а роблять висновок за неї.
Класичні питання, які вказують на дискримінацію, але ви її тут не бачите. От тому і нема сенсу тут (на ДОУ) про це говорити. Вовки завжди пояснять, де овечка виннна.

Так навіть якщо запитали, можна просто не відповідати... Якщо питання рекрутера порушують особисті межі, то на першому такому питанні можна закінчити співбесіду.

Вас тут «ображені» і «феміністки» зараз закидають камінням :)

І як ЦЕ не буде дискримінацією? У чоловіка НЕ запитають, є у нього діти чи ні, не кажучи вже про те, з ким він тих дітей виховує. А у жінки мало того, що обов’язково запитають, то Ви ще й пропонуєте їй після цього забратися та піти??? Результат: чоловік влаштований, а жінка — ні. І цей комент пише жінка! Жерсть. Давно я в Україні не був.

І як ЦЕ не буде дискримінацією? У чоловіка НЕ запитають, є у нього діти чи ні, не кажучи вже про те, з ким він тих дітей виховує.

Запитують. У мене на більшості робіт запитували.

А у жінки мало того, що обов’язково запитають, то Ви ще й пропонуєте їй після цього забратися та піти???

Не повірите. Можна відповісти так: «Це моє особисте життя. Це питання НЕ стосується роботи. Слухаю наступне питання.»

І цей комент пише жінка!

О, то ви — таємний сексист 😂

Давно я в Україні не був.

Вам ліваки на Заході мізки промили.

А у жінки мало того, що обов’язково запитають, то Ви ще й пропонуєте їй після цього забратися та піти???

От саме мене ніколи не запитували про дітей-чоловіка. Так що запитають не обов’язково.

І цей комент пише жінка!

А що, я як жінка не можу написати такий коментар? Мені як жінці заборонено думати певним чином чи висловлювати певні думки?
Чи жінка не має права відстоювати особисті межі? Чи співбесіда для жінки — це не взаємне оцінювання компанії і кандидата, а тільки кандидата?

Результат: чоловік влаштований, а жінка — ні.

Результат: жінка встала і пішла, залишила відгук на glassdoor & dou про хамського рекрутера. Рекрутер, можливо, в компанії працювати далі не буде.
Чоловік відповів на дивні питання типу «одружений? діти є?». (Ну може списав на те, що рекрутер собі чоловіка шукає). Після принижень отримав роботу в потенційно стрьомній конторі. І ще хз чи йому заплатять.

Ніхто:
Кожен правозахисник фем відряду:

Ні, вас дискримінують. Нам — «людям», видніше, так що стули свою пел**у і не заважай нам боротись за ваші права, тупа ти тварина

Останні 3-5 років це виглядає тільки так і це неймовірно жахливо. Бо це вже виглядає як завгодно, але не як боротьба за права
P.S. Мені здається, що в нього є жінка феменістка до мізка кісток, яка його дискримінує битою по голові кожен день і тому йому доводиться писати таку херню. Іншого поясненя такій нісенітниці, яку він пише — я не бачу.

Я Вас особисто і не захищаю, якщо Ви цього не хочете. За інших не розписуйтеся. Той факт, що Ви — жінка, ще не робить Вас уповноваженою представницею усіх жінок України. А на рахунок питань про дітей, то не розказуйте дурні. Жодної? В усій Україні? Я не знаю, чим Ви думали, коли ту фразу написали. Я особисто знаю протилежні випадки.

Я Вас особисто і не захищаю, якщо Ви цього не хочете. За інших не розписуйтеся. Той факт, що Ви — жінка, ще не робить Вас уповноваженою представницею усіх жінок України.

Чувак, перестань робити із жінок інвалідів.

Вони чудово можуть самі про себе потурбуватися БЕЗ твоєї «допомоги».

Розкажу історію. Знайома дівчина потрапила в аварію (всі живі). І була вимушена місяців 2 ходити на милицях. Перша реакція була — допомагати їй ходити. Знаєш що вона відповіла? «„НЕ роби із мене інваліда. Так, мені важко. Але Я хочу робити це сама.“»

Зрозумій: людина стає Людиною (з великої літери) лише коли самостійно долає труднощі, а не їй «допомагають».

що постійно нагадує їм що вони слабкі і беспомічні,

Це жах :((

Ви просто не знайомі з самотніми чоловіками з дітьми.

У чоловіка НЕ запитають, є у нього діти чи ні

Запитують (і про дітей, і про сімейний стан) — і йдуть лісом.

Говорить, бо у неї запитують. І про дітей, і сімейний стан, і хто доглядатиме дітей. Запитують те, за що у Європі/США уже б отримали виклик у суд.

Ну так навіщо ви _самі_ відповідаєте? 😱 Невже не здатні відповісти: «це особисте питання і НЕ стосується роботи»?

І в неї не питають, чи вона сова, а роблять висновок за неї.

Звідки ви тоді взяли, що «компанія шукала когось, хто б міг затримуватися на роботі»? 😱

Класичні питання, які вказують на дискримінацію, але ви її тут не бачите. От тому і нема сенсу тут (на ДОУ) про це говорити. Вовки завжди пояснять, де овечка виннна.

Зізнайтеся: ці питання задавала рекрутер-жінка? ;)

Зізнайтеся: ці питання задавала рекрутер-жінка? ;)

Рекрутери вміють задавати дурні питання незалежно від статі... Мене колись рекрутер-чоловік питав, живу у своєму житлі чи знімаю. Мовляв, якщо у своєму, то треба меншу зарплатню, бо я ж не плачу за аренду :D

Є таке :( Мене самого питали так багато разів :( І питали в т.ч. чоловіки.

Однак, Я про інше. А саме: за статистикою переважна більшість HR — жінки. Тобто Настю «дискримінувала»... жінка?

Так, хр була жінка. Але вона лише озвучила загальноприйнятий стереотип.
І це не моя історія, це історія людини, яка пішла з девелопмента в суміжні паралелі, бо не всі готові щодня щось комусь доводити.

Так, хр була жінка. Але вона лише озвучила загальноприйнятий стереотип.

Бу-га-га 😂 Жінку «дискримінувала» інша жінка. Де така трава росте?

І це не моя історія, це історія людини, яка пішла з девелопмента в суміжні паралелі, бо не всі готові щодня щось комусь доводити.

Та будь-ласка — в найближчому супермаркеті їі радо привітають.

Та будь-ласка — в найближчому супермаркеті їі радо привітають

Або вона стане вашим PM-ом, чого вам і бажаю. Може тоді ви зрозумієте, що адекватні люди часто просто хочуть працювати, а не витрачати час на переконання і оці принизливі коментики

Або вона стане вашим PM-ом,.

До речі, а чого PM-ів більше жінок? І HR жінок більше? 🤔 Навіщо ви дискримінуєте чоловіків?

чого вам і бажаю

Не повірите. Працюю без наглядачів :)

Може тоді ви зрозумієте, що адекватні люди часто просто хочуть працювати, а не витрачати час на переконання і оці принизливі коментики

Нагадайте, скільки ви знаєте жінок-вантажниць? Де мітинги феміністок за право жінок працювати вантажницею?

Бу-га-га 😂 Жінку «дискримінувала» інша жінка. Де така трава росте?

Легко. Їх цьому змалечку вчать чоловіки.

Та будь-ласка — в найближчому супермаркеті їі радо привітають.

Хмм... Я впевнений на 100%, що Ви би ніколи не зробили коментаря про «супермаркет» в сторону чоловіка. Показово.

Ви б термінологію повчили. Жінка за изначенням НЕ може «дискримінувати» жінку. Вас феміністки зараз камінням закидають.

Хмм... Я впевнений на 100%, що Ви би ніколи не зробили коментаря про «супермаркет» в сторону чоловіка. Показово.

Не повірите. Я купу чоловіків теж у супермаркет відсилав.

Жінка за изначенням НЕ може «дискримінувати» жінку.

Ввімкніть мозок. Дискримінувати може будь-хто будь-кого за безліччю ознак. Є жінки-мізогіністки, євреї-антисеміти, геї-гомофоби і т.д.

Є жінки-мізогіністки, євреї-антисеміти, геї-гомофоби і т.д.

атланти-інопланетяни, біде-сральники, бджола-мурашка — і це лише початок списку задіскримінованих верств населення. Згоден, потрібно ввімкнути мозок... одразу до 220, щоб спрацювало аварійне відімкнення=)

Ввімкніть мозок. Дискримінувати може будь-хто будь-кого за безліччю ознак. Є жінки-мізогіністки, євреї-антисеміти, геї-гомофоби і т.д.

Аааааааааа.... Де така трава росте? 😂 Ви хоч значення термінів, які використовуєте, почитайте.

У вас лівацтво головного мозку.

Навпаки. Їх цьому змалечку вчать жінки. Так історично склалося.
Є такий жарт, що в СРСР багато дітей зростали в одностатевих парах (мама та бабця). І в цьому жарті є доля правди
Обирай сам:
* наслідки світової війни
* 90ті які теж трохи зменшили кількість чоловіків, але й надали їм соціальні ліфти
* необов’язковість виплати аліментів (довгий час) тому, з ким залишилася дитина.
* традиційні рішення суду, які в 90% випадків залишали дитину з матір’ю.

Так історично склалося і це не є нормою. І я тут навіть не збираюся маніпулювати виховательками та вчительками. Просто розкажи коли в чоловіків, скажімо в 90ті був час «змалечку» когось «вчити», добре якщо вони взагалі тоді мали змогу якось бути присутніми в житті дитини.

Ви не повірите. Але насправді це жінки змалечку вчать чоловіків, а не чоловіки жінок.

Вихователі в дитсадку це чоловіки чи жінки? Більшість вчителів у школі якої статі?

Що це за дичина? (´・艸・`)

І вишенька на тортик.

Питали у нас, клієнт з США, а от рекрутери наші.

Рекрутери зазвичай жінки. Тобто вас «дискримінувала» жінка? 😂

Проблема, часто, что говорят жинки на собеседованиях. В одном из недавних топиков, где женщина писала как сложно устроиться после перерыва матернити лив, что мол на интервью отшивали, когда она рассказывала про своего чудесного ребенка.
Я там и удивился — а зачем? женщина приходит на интервью и начинает втюхивать какой чудесный малыш у нее. Что!?
Я представляю ситуацию, что я отец-одиночка, прихожу на интервью и говорю «Программист я ок, но дети у меня золото, я их сам воспитываю». Понятно, что интервьюверы будут часто офигевать и больше отказов.

Вы не знаете, что именно у нее спрашивали. Я почти уверен, что о ребенке спросили, вот она и ответила. Может она, увидев скепсис, попыталась объяснить, что ребенок настолько замечательный, что нуждается в минимуме времени мамы? Я не знаю. И Вы не знаете. Но уже вынесли вердикт.

А з якого дива вона узагалі сказала що у неї є дитина? 😱

Там у неё кажется перерыв был в резюме, поэтому логично что спросили что за перерыв.

Там у неё кажется перерыв был в резюме, поэтому логично что спросили что за перерыв.

І що? Можна відповісти: зробила собі саббатікал.

з ким буде дитина якщо часті відрядження (клієнт США).

І що, де тут дискримінація?
Мене теж питали на співбесіді чи зможу на місяць зїздити до клієнта коли сказав що в мене грудна дитина.
На що я сказав що ні і подякував що попередили)

Питали на співбесіді про наявність дітей, з ким буде дитина якщо часті відрядження (клієнт США)

Дивно, я на такі питання на співбесіді відповідаю, що це моя особиста справа. І так, чоловікам такі питання також задають (не розумію навіщо).

Це питання — само по собі треш, який не відноситься до роботи. Раджу теж посилати в м’якій формі тих, хто запитує.

типова поведінка чоловічої більшості

Это уже сексизм или ещё можно?

Якщо чорний вважає азіатів сміттям, то це не расизм, навпаки — расизм.

Обидва варіанти — расизм. Кінчайте тролити.

Це не тролінг. Це правда життя БЕЗ лівацких окуляр.

Ну, якщо вся гілка коментарів це підтверджує, то що, засунути голову в с**** і зробити вигляд, що нічого не відбувається?

З дітьми теж НЕ працює. І знецінення наносить дітям глибокі травми :((

Хахаха. Я з вами на ти не переходила, і знецінення якраз не у моїх словах, а у ваших. Я досі серед тих 7%, і я теж виживша. При чому я реальна людина і мене можна загуглити, а ви хто??? Я знаю дуже багато жінок, що могли бути розробницями, зустрічалися з різними видами дискримінації. Але ж вам якась фемка перейшла дорогу, то ви готові форумні війни з ними влаштовувати, аби своє его потішити.

що могли бути розробницями, зустрічалися з різними видами дискримінації.

Я приніс резюме на першу роботу. Мені відмовили. Це дискримінація мене за статтю чи мені треба прокачати хард (чи софт) скіли?

Настя, прочел весь топик, и только комент от вас (ужасно угнетенного представителя женского пола, но почему то прекрасно ставшего синьором в плюсах, в то время как сотням мужчин отказывают в работе) ну и еще от пары выпускниц филфака.
Расскажите пожалуйста, откуда такая ужасающая дискриминация в сфере эйчаров. Одни женщины. Почему там почти нет мужчин? Возможно есть сговор — отказывать эйчарам мужчинам?

Женщина-программист пошла плакать, потому что ее не взяли на работу? Это какая-то прохладная история 2001? Мне кажется, сейчас любое существо, которое может кодить, устроится на работу.

п.с. Ежемесячные темы про любовные похождения формучан заменили на ежемесячные статьи о дискриминации хехе

любое существо, которое может кодить,

Одной рукой после бесонной ночи, а второй готовить, кормить, одевать, воспитывать, водить в сад, к врачу, жопку вытереть, сново покормить, шапку надеть, выгулять, опять подрался, отпуск только на каникулах. Но так чтобы со стороны казалось, что кодишь двумя руками на свежую голову

Не подобається в ай-ті — най іде касиром в Сільпо.

Таж ***ня тільки без оверпрайст корпоративів

Ну так вперед. В тому ж сільпо жінкам дадуть змогу виправити «дискримінацію» і попрацювати вантажницями (офіційно — ні. Але продавець-стелажник по суті виконує роботу вантажника).

Чи беруть жінок в whatabout-исти?

А почєму ви спґашиваєтє?

Бо ліваки (в т.ч. SJW) — не люди 😂

Йди розказуй такі жарти на форум касирів із Сільпо

До речі, касири у Сільпо — люди, а ліваки — ні.

Будто у мужской части населения этого нету, там круговая порука, женщине болит голова за ребёнка, мужчине болит голова за женщину. Все счастливы, всё работают.

Жопа в том, что стереотипичное представление в обществе, что дома с детьми сидит женщина, а не мужчина.

Давайте больше сторей на доу, как 23-х летние сырнйоры возвращались с «декрета»!

Заводить детей в 23 года, когда ты сам далеко от подростков не ускакал, гениально.

Всякое бывает, знаешь ли. Разве синйорская лычка не признак мачурности?

Всякое бывает, например зарплаты в 6 килобаксов, не хватило на пачку резиновых изделий номер 2.

Зп в 6килобаксов хватит наскирдовать на саббатикал. Ну и дальше можно начать сравнивать хуй с пальцем возвращение из декрета по загоранию в юва и возвращение из саббатикала по уходу за детьми

У вас особисто скільки дітей?

Жопа в том, что стереотипичное представление в обществе, что дома с детьми сидит женщина, а не мужчина.

Ви не повірите. Але жінки ще й народжують.

Давайте больше сторей на доу, как 23-х летние сырнйоры возвращались с «декрета»

Та як забажаєте. Тільки ви, спершу, як чоловік завагітнійте й народіть дитину.

Глядя на тенденции кричать по любому поводу о дискриминации, мне почему-то все чаще и чаще вспоминается старый анекдот:

Один сильно заикающийся еврей решил устроиться диктором телевидения. Встречает его приятель.
— Ну как? Ходил? — спрашивает он.
— Х-х-ходил, — отвечает тот.
— Приняли?
— Н-н-нет!
— Почему???
— П-п-потому ч-ч-что еврей!

Ну, откажу я кандидату, который цикла от функции не отличает, будь он хоть трижды чернокожей одноногой лесбиянкой! Ибо команде работу работать надо, а не диворсити с эквалити разводить.

У часи ФОП декрет так собі причина відмови: як я розумію, що фінансово роботодавець не втрачає, а з проекту будь хто може піти.

Я більше стикався з тим, що з дівчатами приємніше спілкуватися, їм приємніше щось відповідати через це їм було та у цілому при наймі трохи більше скидок: якщо є сумніви, бери дівчину.

В конторі, де керівник будує міцний чоловічий колектив, мені б працювати не хотілося б. Але, у реальному житті якщо брати співбесіди, то там відношення кандидатів, як на мене, навіть гірше ніж 10:1, тому усі претензії треба адресувати HR, які не можуть знаходити жінок-кандидатів :)

HR не може знайти, бо їх фізично немає. Статистика DOU: 93% чоловіки, 7% жінки.

Якщо припустити, що потенційне масове скорочення бухгалтерів та аудиторів — це близьке майбутнє, то перехід в ІТ жінок буде прискорюватись.

В мене знайома, розумна дівчина, закінчила Драгоманова (математику) вже працює в одній з ІТ-галер.

Та не будут сокращать бухгалтеров, очень полезный человек, левая рука бухгалтер, правая юрист, золотая парочка, которая имеет власть, что даже и не снилась.

Хочу поділитись своїм досвідом наймів.
Як РМ, я багато співбесідав і брав участь у наймі великої кількості фахівців різного профілю (Dev, QA, BA, DBA/DBdev, Designer).
До роботи в IT я багато разів стикався з тим, що жінки схильні до більш строгого виконання інструкцій і не бажання відхилятися від них навіть у тих випадках, коли за інструкцією питання не вирішити і домовитися з чоловіком по робочих моментах було набагато простіше. Наприклад: 1. На будівництві з прорабом або відповідальним було домовитися простіше, ніж з відповідальною за будівництво; 2. В інституті при подачі документів на 2-ге вище від мене в медпункті вимагали довідок про щеплення зі школи, хоча я в цьому ж вузі вже вчився і всі документи від мене у них були. А в медпункті, мені сказали, що у них немає моєї мед карти (хоча в мене був записаний її номер на студентському) і немає запису в журналах, як начебто я там ніколи і не вчився. Але домовитися про подання документів зміг лише із завідувачем; 3. У лікарні домовитися виходило лише із зав. відділенням, але не з його заступниками жінками.
Загалом, це мій не IT шний експірієнс. Який говорить про те, що жінки більш старанні і бажають суворо дотримуватися інструкцій. А чоловіки були більш гнучкими, розглядаючи ситуацію, як вона склалася і входячи в становище, бачачи неможливість рішення за правилами. А у всіх правилах є винятки.
В IT, я бачив, що такої різниці немає. Якщо людина фахівець, то будь-якої вона статі або національності, вона відповідальна і виконавча, виконує свою роботу добре. І я ніколи не дивився на стать чи національність. Іноді навіть хотілося розбавити чоловічий колектив дівчатами (так хлопці поводяться елегантніше та виглядають охайно), але наймали в результаті виключно оцінюючи людину як фахівця. Щоправда до чоловіків іноді були нарікання по роботі, до жінок — ніколи не було. Можливо це знову ж таки через високу їхню відповідальність, а можливо через те, що кількість працівників жіночої статі була куди меншою ніж чоловічої і в % співвідношенні статистика була б однаковою.
Ще я помітив, що деякі люди бачили в інших проблеми при наймі, а я бачив у них переваги.
Я наймав тих, кого інші намагалися позбутися, і лише вигравав від цього. Наймав синьйора з поганою англійською, але він був робочою конячкою і тягнув проект і складні рішення, а спілкування англійською ми залишали на менеджера або тим ліда.
Одного разу найняли хлопця — індуса. Його не хотіла брати жодна компанія у місті і навіть за межами. Він був молодий індус, він не знав російської чи української і розмовляв тільки англійською з характерним акцентом. Я спочатку теж напружився, коли побачив його резюме на столі, бо в мене був різний досвід спілкування з командами сапорту та розробки з Індії та завжди дуже негативний. Але мені рекомендували цого хлопця. І коли ми провели співбесіду, в мене не було сумніву, що це добрий фахівець і ми нарешті знайшли кого шукали! Від цього виграли всі: Хлопець нарешті знайшов роботу, він її довго шукав; Ми знайшли чудового фахівця — ВА, який пропрацовував кейси, писав документи та думав на зовсім іншому рівні, бачив корінь проблеми та вирішував їх на глобальному рівні, а не на локальному; Він вільно і дуже швидко спілкувався з клієнтами і пояснював нам те, що ми могли пропускати через мовний бар’єр; Він сприяв поліпшенню скілів нашої англійської в команді, так як всю комунікацію треба було вести англійською, навіть звичайне не офіційне спілкування.

в одну компанию не_попала (и очень хорошо), потому что тим.лид придумал что я в декрет свалю через пол годика и оставлю их опять в поиске ценнейшего джун-QA без коммерческого опыта.
а в другую (очень полезную для моих скиллов компанию) попала, потому что дев.тима состояла из одних только мальчиков, захотели разбавить свой коллектив.
а дискриминация может быть полезной? 🤔

попала, потому что дев.тима состояла из одних только мальчиков, захотели разбавить свой коллектив

...

а дискриминация может быть полезной?

Эмм..
..Это другое?

Изначальные причины желания «разбавить мужской коллектив» как раз и есть то, что современные феминистки называют «объективизацией».:)

А если серьезно, то в целом diversity как таковой скорее позитивно влияет на рабочий процесс, в частности в таких областях как разработка и тестирование. Но конечно при условии, что профессиональные качества этого diverse сотрудника не будут сильно отличаться от среднего в команде.

что современные феминистки называют «объективизацией».:)

обычная зависть некрасивых девочек к красивым ))

Я такое и от красивых девочек слышал:)

ничего, будет им 45, поймут какими дурами были 😝

Изначальные причины желания «разбавить мужской коллектив» как раз и есть то, что современные феминистки называют «объективизацией».:)

Фригідні феміністки?)

А если серьезно, то в целом diversity как таковой скорее позитивно влияет на рабочий процесс, в частности в таких областях как разработка и тестирование. Но конечно при условии, что профессиональные качества этого diverse сотрудника не будут сильно отличаться от среднего в команде.

От тільки це НЕможливо зробити за визначенням під тиском SJW і решти ліваків. (В Україні наразі із цим краще, ніж на Заході, однак тенденція погана :(( )

Я такое и от красивых девочек слышал:)

Після 35 вони різко змінюються і хочуть щоб чоловіки їх «дискримінували». Та... для багатьох із них тоді уже пізно 😂

Бывают! Просто кто-то называет это дискриминацией, а кто-то понимает природные различия и относится к ним как норме, что они есть.

Сейчас такое время, что природные различия называют социализацией и попробуй только доказать представителям SJW обратное. В максимально абсурдной степени это видно по транс идеологии («menstruators», «people with vulvas»), которая, кстати, и в вышеупомянутой SJW среде далеко не всеми поддерживается.

Корисною бути може, є такий термін, позитивна дискримінація. Латинське discriminatio означає лише різницю, без врахування її напряму, як розумію.

«Позитивна дискримінація» — це лівацька маячня, яка порушує права людей.

Нав’язлива тема :( здається адекватним пацанам і дівчатам все зрозуміло, а поговорити охота :8)
Я 20 років так чи інакше пов’язаний з набором в IT, і не стикався за цей час з випадками коли людину не брали на роботу чіста тому що це жінка чи чоловік. Хоча сам відмовляв на співбесідах багатьом... напевно на порядок більше ніж не відмовляв :) Принцип простий: потрібно за прийнятний час і гроші знайти найкращого виконавця для роботи на проекті ... а не для того аби розказати що в нас 50% на 50% :) Отже власне бізнесові потреби не дозволяють мені прийняти слабшого кандидата чіста за статевою ознакою.

... з них жінка має найвищу кваліфікацію.

В мене також питання — а звідки це відомо? мені незрозуміло коли рівень саме професійної компетенції людини визначають рекрутери, якщо тільки на роботу беруть не рекрутера ж :).

що думаєте з приводу думки "дискримінація у бізнесі впливає не на того, кого дискримінували, а на бізнес«?

Небезпечна фраза як на мене. Є купа випадків про які ми 20-40 років тому і не здогадувались що це — дискримінація :( Якщо виходити з думки що бізнес міркує в першу чергу економічними категоріями, то припустімо приходить в Сільпо мужик під два метри зросту і дєвачка в міні-спідниці. Не питання кого з них возьмуть охоронцем чи грузчиком, а кого — продавцем чи консультантом, питання чи є це дискримінацією. Чи все таки варто пам’ятати шо пан Бог створив чомусь «всєх тварєй по парє», і чимось чоловік і жінка та відрізняються.

Откуда «Career and LinkedIn Consultant, IT Recruiter» может знать какая квалификация у технического специалиста? Или это просто придуманная сказочка «to prove a point»?:)

За свои 18 лет работы в ИТ ни разу не сталкивался с дискриминацией по половому признаку.

1-е место работы: ГосКомСтат. 90% девелоперов — женщины (правда, пенсионного возраста).
2-е место работы: Правэкс. В разное время в команде из 9 человек было 1-3 женщины (одна из них перешла вместе со мной из ГосКомСтата).
3-е место работы: Dukascopy. В Oracle команде 1 ДБА и 1 разработчик женского пола (из 7 девелоперов и 4 ДБА).

При этом никто не смотрел криво на то, что женщины могут уходить в декрет/смотреть за детьми и т.д.

Более того, скажу из своего опыта, что без женщин в коллективе этот самый коллектив очень быстро превращается в казарму с соответствующим поведением. Поэтому дискриминация если и есть, то она обратная: между равными кандидатами разного пола скорее всего выберут женщину исключительно для того, чтобы разбавить мужиков...

Можливо, я щось в цьому житті пропускаю, але за 7 років роботи в айті жодного разу не зіштовхувалась з дискримінацією. Так, було складно на початку, але кому не складно, камон? так, приходилось працювати за копійки, їздити по 2 години в одну сторону на роботу. Але, кому не було складно на початку?

Мені здається, що єдина відмінність між можливістю побудувати карʼєру у будь-кого — це складова характеру кожної окремої особи. Якщо характеру немає і є вічне ниття з приводу несправедливості то ніякого росту не буде ні у чоловіка, ні у жінки.

Можливо (не впевнена), жінки просто більше схильні драматизувати та додумувати думки інших людей, перекручувати реальність. Але таке трапляється у чоловіків теж.

Хтось шукає виправдання, а хтось просто працює над собою і досягає того, чого хоче.

Можливо, я щось в цьому житті пропускаю, але за 7 років роботи в айті жодного разу не зіштовхувалась з дискримінацією.

За 16 лет жизни в Киеве у меня ни разу не воровали кошелек.

и морду не били? и на стрелку не звали? и не подписывался ни за кого? скажи ещё что в ментовке не был ни разу да ты не жил в киеве вообще кому ты тут заливаешь!

Так всього 16 років же. У 2006-му то вже не Київ був, хіба то Київ? От за наших з вами часів — то був Київ.

У меня ничего из перечисленного не было. В ментовке вообще не разу никогда не был, кстати. Ни как свидетель, никак.

Кучу раз там был. По сравнению с любым индустриальным городком типа Кременчуга, Луганска или Каменского все ваши киевские Борщаги и Трои — образцы порядка и спокойствия. Но речь не о том, немного.

А ось і SJW під’їхали. Це найрофловіша тема, коли білий доводить чорному, що він повинен ображатись і йти до суду, коли його білий приятель називає його N-word-ом. А чорний в упор не розуміє, що від нього хочуть, бо вони ж друзі, та й його нічого не напружує. Так і тут. «Ви тупа баба і ніхєра не розумієте, вам треба бути ображеною!» І у ясних блакитних очах навіть не промайне тінь думки, що єдиний, хто тут зараз займається дискримінацією — це сам SJW.

Чувак, тебе бы в отпуск пойти. Совсем уже упахался, какие-то белые, черные, SJW мерещятся.

Як воно, бути SJW і не розуміти цього? 🤔

Расскажите про ваш опыт

У мене такий досвід відсутній. А от ви, схоже, якраз SJW.

Ну я согласен, слово «warrior» тяжело применить к человеку, который боится фемок. Даже в заведомо ироничном контексте.

Я — точно НЕ sjw. Ви праві 😁

Я тоже не SJW в общепринятом значении этого слова.

Там в каментах ниже с тебя уже посмеялись назвав фашистом, но ты не уловил иронии. Ты используешь слово левак так же, как престарелые коммуняки используют слово «фашист» — называя его всех без разбору, кто хоть чуть с тобой не согласен. Так что в твоем мирке я вполне «левак».

Но на самом деле мне побоку социальная несправедливость как таковая — я отвечаю на те комментарии, где вижу логический прокол, как, например, верхний комментарий Александры.

Це ви трохи не зрозуміли бекґраунду :) Ліваки так часто називають лібертаріянців фашистами, що багато хто так себе й називає :) (Я в фейсбуці підписаний на сторінку такого чувака, наприклад.)

Що ж до:

называя его всех без разбору, кто хоть чуть с тобой не согласен.

то критерій простий:

Ті, хто порушують приватну власність (бізнес — це теж приватна власність) під будь-яким «соусом» — це ліваки.

Ті, хто порушують приватну власність (бізнес — це теж приватна власність) під будь-яким «соусом» — це ліваки.

Значит по этому критерию бизнес имеет полное право вводить квоты на чернокожих при приеме на работу, а так же квоты на женщин в совете директоров, а все кто против этого — леваки.

Значит по этому критерию бизнес имеет полное право вводить квоты на чернокожих при приеме на работу, а так же квоты на женщин в совете директоров, а все кто против этого — леваки.

Скасуйте державні закони «про дискримінацію» — і, будь-ласка, най бізнес сам вирішує.

Ну вот, началось «вы не понимаете, это другое».

Другой еще пример — владелец бизнеса в Украине ватник, открыто декларирует ватные взгляды и берет себе на работу только ватников. И, получается, кто против такого — тоже леваки.

Ну вот, началось «вы не понимаете, это другое».

Аааааа... Ви як починаєте говорити на якусь тему, то хоч вивчіть спершу матчастину.

1) У лібертаріянців самоналежність (self-ownership) — понад усе. Відповідно, будь-яка приватна власність — понад усе.
2) Бізнес — це приватна власність.
3) Мітинги фемок ніяк НЕ порушують приватну власність (звісно, допоки НЕ переходять в силові перешкоди працівникам і/чи кандидатам на роботу в компаніі). Мітингуйте скільки завгодно. І скільки завгодно дописів на Доу чи у Фейсбуці пишіть.
4) Злочини вчиняє держава. Державними законами «проти дискримінації».
5) Лібертаріянці виступають проти держави, а не проти фемок як таких. (Ну що із убогих на голову взяти.)

Другой еще пример — владелец бизнеса в Украине ватник, открыто декларирует ватные взгляды и берет себе на работу только ватников.

Будь-ласка.

Мені особисто це НЕ подобається. Але це його право. (Звісно, допоки він НЕ вчиняє якихось силових вчинків.)

П.С. Ви не повірите. Але є лібертаріянки-феміністки. Скажімо, Wendy McElroy. І такий фемінізм Я підтримую обома руками :) ru.m.wikipedia.org/wiki/Макэлрой,_Венди

Ви як починаєте говорити на якусь тему, то хоч вивчіть спершу матчастину.

Есть разница между матчастью и тем, что лично у вас в голове. Сначала вы прямым текстом написали, что

а как зашла речь о квотах, которые, держу в курсе, многие компании имплементируют вне зависимости от законодательства, то внезапно оказалось, что это другое. Точно так же стандартное либертарианское нытье про Оскары и прочие премии. Казалось бы, частные организации, какие хотят правила, такие и устанавливают. Но нет, стоит наградить чернокожего или гея, сразу истерика в сети.

многие компании имплементируют вне зависимости от законодательства, то внезапно оказалось, что это другое

Серйозно?
en.m.wikipedia.org/...​f_directors#Gender_quotas

Вы, наверное, не в курсе, но в Штатах есть и другие штаты, кроме Калифорнии.

Ви, напевно, не в курсі, але Оскар — якраз в Каліфорнії.

Оскар в Калифорнии, вот только калифорнийский закон о квотах среди женщин в boards of public companies не имеет никакого отношения к присуждаемым премиям.
Прекратите позориться и начните читать хотя бы то, на что даете ссылки.

А-ха-ха-ха, це ж якраз ви зганьбилися. Коли послалися на Оскар в темі щодо бізнесу.

Точно так же стандартное либертарианское нытье про Оскары и прочие премии.

Но все же, шо там с ужжжасным дискриминационным законодательством? На все Соединенные Штаты в одном штате квота и то не на найм, а на boards of public companies. Подчеркну для таких как ты — public companies.

Потому я и ору с таких как ты. Не из-за идеологии, а из-за вашего тупого вопиющего невежества. В общем, мы вывели новое значение термина «левак». Левак это тот, кто умеет читать по-английски. Так что да, в таком определении я левак.

а на boards of public companies.

Ви точно айтішник? Прогуляли тему причинно-наслідкового зв’язку? 🤔

Яку політику в компанії проводитиме персонаж, якого (яку) взяли в Раду директорів за державним примусом (квотою)?

Потому я и ору с таких как ты. Не из-за идеологии, а из-за вашего тупого вопиющего невежества. В общем, мы вывели новое значение термина «левак». Левак это тот, кто умеет читать по-английски. Так что да, в таком определении я левак.

Насправді невігластво продемонстрували ви. Як і відсутність розуміння причинно-наслідкового зв’язку.

П.С. Ben Shapiro:
===This is what makes leftists leftists: an
unearned sense of moral superiority over you. And
if they can instill that sense of moral superiority in
others by making you the bad guy, they will. People
on the left are taught from childhood that they are
better than conservatives — it makes them feel good
to hate conservatives.

Яку політику в компанії проводитиме персонаж, якого (яку) взяли в Раду директорів за державним примусом (квотою)?

Какую угодно, вообще-то. Не говоря уж о том, что таких персонажей все равно в совете директоров меньшинство. Если бы вы читали тексты по ссылкам, которые кидаете, то обратили бы на это внимание.

Во-вторых, опять-таки речь шла только о public companies, то есть только о таких, которые размещают свои акции на биржах. В private компаниях владелец может делать что хочет. Но я понимаю, что public и private компании это слишком тонкая разница для мамкиного либертарианца.

Итого на все Штаты — один пример, причем довольно узкий. А у тебя уже истерика.

an
unearned sense of moral superiority over you

Насчет moral нет, но вот сильное sense of intellectual superiority over you я ощущаю, что уж тут поделать. Тут тяжело его не ощущать.

Ви точно айтішник?

Я-то айтишник. А ты — унылый ноунейм.

Какую угодно, вообще-то. Не говоря уж о том, что таких персонажей все равно в совете директоров меньшинство. Если бы вы читали тексты по ссылкам, которые кидаете, то обратили бы на это внимание.

У вас проблеми із причинно-наслідковим зв’язком.

Во-вторых, опять-таки речь шла только о public companies, то есть только о таких, которые размещают свои акции на биржах. В private компаниях владелец может делать что хочет. Но я понимаю, что public и private компании это слишком тонкая разница для мамкиного либертарианца.

Ааааааа.... Будь-яка public company є приватною. Ви плутаєте назви форм компаній із власністю. Йдіть, матчастину вчіть.
===
Публічна компанія — акціонерне товариство, акції якого: (А) можуть пропонуватися заздалегідь невизначеній кількості інвесторів (general public) шляхом публічного розміщення акцій або (Б) вільно обертаються на фондовому ринку внаслідок проходження публічною компанією процедури лістингу. Термін застосовується, наприклад, відносно компаній, створених у країнах Євросоюзу і перелічених у статті 1 Другої директиви Ради 77/91/ЕЕС від 13 грудня 1976 р. В Україні публічній компанії відповідає публічне акціонерне товариство.
....
Акціоне́рне товари́ство — один з різновидів господарських товариств. Акціонерним товариством визнається комерційна організація, статутний капітал якої розділений на визначене число акцій, що засвідчують права та обов’язки учасників товариства (акціонерів). Акціонерні товариства створюються в формі публічних або приватних товариств

Насчет moral нет, но вот сильное sense of intellectual superiority over you я ощущаю, что уж тут поделать. Тут тяжело его не ощущать.

Ага, ви це вчергове продемонстрували щодо private company 😂😂🤣

Публічна компанія — акціонерне товариство, акції якого: (А) можуть пропонуватися заздалегідь невизначеній кількості інвесторів (general public) шляхом публічного розміщення акцій або (Б) вільно обертаються на фондовому ринку внаслідок проходження публічною компанією процедури лістингу. Т

А я что написал, лол?

Держава влізла в приватні public company — а ви «ну подумаєш, в інші компанії поки ще не влізла» 👿👿👿

Во-первых, не государство, а отдельный штат.
Во-вторых, одной единственной регуляцией.
В-третьих, таки да, не во все, а в желающие привлечь дополнительные ресурсы на бирже, в том числе и за счет физических лиц и различных государственных фондов, в первую очередь — пенсионных. Все ж просто — не хочешь, чтобы штат устанавливал правила — не размещайся на бирже.

Но самое смешное именно то, что вот этот узкий кейс — реально единственное, что вы осилили привести как пример ужасного государственного преступления.

Вы так много кричите о вмешательстве во внутренние дела компании, но при этом когда компания сама устанавливает квоты по найму или организовывает комитеты для продвижения женщин, то вы же первые начинаете орать против. Глупость и лицемерие — вот, что вас характеризует.

Во-первых, не государство, а отдельный штат.

Аааааа....Штат — це і є держава. Йдіть, вчіть матчастину.

ужасного государственного преступления.

Ви просто НЕ розумієте що таке держава. (Ну або ви є свідомим ліваком.)

при этом когда компания сама устанавливает квоты по найму или организовывает комитеты для продвижения женщин, то вы же первые начинаете орать против. Глупость и лицемерие — вот, что вас характеризует.

Ви не повірите. Але Я можу говорити і протестувати проти чого завгодно.

NAP (non-agression principle) забороняє аґресію (силовий напад), а не словесне висловлення позиції. Як уже казав — йдіть, вчіть матчастину.

П.С. Підкреслю. Я наразі виступаю проти тиску держави на компанії, а не проти феміністок як таких (чи компаній, які добровільно щось роблять).

З феміністок Я просто сміюся.

Ну зараз вам накидать про «помилку вижившого» :)

просто та дівчина не займається безпосередньо програмуванням (і очевидно не подається на суто технічні вакансії), а менеджерська позиція — не показник (мабуть, у їх компанії жодної розробниці, за винятком джун-дизайнерів на півставки ;) )

Що-що? А якже так виходить: більшість HR та менеджерів (тобто людей, які приймають рішення щодо інших) — жінки, а «дискримінують»... чоловіки? 😂

Є люди з різним рівнем розвитку, особистої культури, стереотипів, нав"язаних в певному середовищі.
Особиво ті, хто зупинився на певному рівні, вважають, що вище нього не можна піднятись (була на одній галері manual QA, яка всім доводила, що жінок-програмістів не може бути, лише тому, що вона сама ніколи не кодила ;) ). Щодо самих HR-ів, то дійсно вони просто відсіюють резюме дівчат junior\middle (кілька моїх знайомих з цим зіштовхувались на позицію JAVA developer).
Ну і останній фактор в цьому марафоні — чоловіки (якщо їх так можна назвати взагалі), котрі, банально заздрять чужому таланту, працьовитості і т.п. Тут вже вступають в дію інші методи\тактики:
— hedging — приховування, ненадання актуальної інформації для ефективного виконання роботи (нехай сама розбирається, якщо така розумна);
— bulling — зауважень щодо зовнішності, демонстрації особистої неприязні, затикання рота на мітингах чи ігнорування (та припис собі цікавих ідей);
— плітки (переважно щодо взагалі вигаданих фактів — один із самих улюблених на галерах, по спостереженням)
— т.д

Щодо самих HR-ів, то дійсно вони просто відсіюють резюме дівчат junior\middle

Бояться конкуренції красивих дівчат? 😁

(кілька моїх знайомих з цим зіштовхувались на позицію JAVA developer).

Докази — в студію.

Ну і останній фактор в цьому марафоні — чоловіки (якщо їх так можна назвати взагалі), котрі, банально заздрять чужому таланту, працьовитості і т.п.

Там ви ж самі вище написали, що відсіюють жінки. То жінки-рекрутери заздрять?

Тут вже вступають в дію інші методи\тактики:

Скопіпастили ґрантову лівацьку методичку? 😂 Докази — в студію.

Стаття: «жінок дискрімунують, не дають їм працювати»
Правда життя: «відкриваєш вакансію на джава дева, отримуєш 30 чоловічих і 1 жіноче резюме» (і це ще повезло, зазвичай 0)

Ну вот, а говорят нехватка разработчиков. Сами резюме накидывают 31 человек на место!

джун вакансію

Респект таким компаниям.

Це культурна фігня, коли дівчат вчить їх оточення, що можна, а що не можна

Яким боком тут цей ваш коментар? 😱

Ви перед тим, як щось коментувати, хоч читайте що люди пишуть, а не копіпастіть із своєї лівацької методички.

Ну так мабуть справа не у дискримінації в ІТ, а в дискримінації вдома? І місце цим статтям не на ДОУ, а на форумі мамачєк, щоб розуміли, що не треба хибні цінності донькам у голови вкладати? Нє?

Ну так мабуть справа

Це питання про курку і яйце чи питання, в яком місці легше розрубити це замкнене коло

І місце цим статтям не на ДОУ, а на форумі мамачєк

Why not both?

Як і у наведеному питанні очевидно, що яйце було раніше, бо ящірки теж їх відкладають, так і тут — можна дуже активно схиляти усіх знайомих жінок вступати в ряди девопсів, але якщо їм з дитинства привили відразу до точних наук, нічого з того не вийде. Якщо вивчати щось, що зовсім не подобається (нехай навіть через умовний рефлекс), то дуже швидко відпаде бажання продовжувати. Деколи не відпаде, і це добре, значить, все ж певна схильність є. Але починати треба з дитинства. Так само як дівчатам з дитинства прививають, що «ти прінцесса, шутіть пра жопу ніже тваєво дастоінства, дєржи нос висако», і в результаті в них дуже часто наглухо відбите почуття гумору. І жодна кількість переглянутих стендапів цього не виправить, це треба знищувати в корені, з дитинства. До речі, у дівчат з АйТі часто почуття гумору дуже непогане, можливо навіть, воно якось корелює з цікавістю до ІТ, бо в дитинстві не запудрили мізки.

нічого з того не вийде

А може вийти, що вони не будуть проти того щоб їх діти стали ними

І через покоління навіть натяку на цю і супутні проблеми не буде

Ви не розумієте що таке біологія.

Яким чином біологія впливає на соціальні звички на такому короткому проміжку?

Діти народжуються НЕ «чистими листками».

В них біологічна «прошивка» чоловіків і жінок.

Так, багато х є наслідком виховання. Однак, біологічну частину ви НЕ зміните.

Яка в біса прошивка, біолог ви наш?

І навіть якщо так, ви ж в курсі, що чоловіки отримують первинні статеві ознаки в не за довго до народження?

Як це вписується в вашу уявну картину світу?

Яка в біса прошивка, біолог ви наш?

Я — психолог :)

Гормони, фізіологічні процеси, активність частин мозку — багато чого відрізняється.

І навіть якщо так, ви ж в курсі, що чоловіки отримують первинні статеві ознаки в не за довго до народження?

Аааааааа...😂 По секрету. Питання статі вирішується ще в момент запліднення.

Чи лівакам заборонили читати про хромосоми? 🤣

Гормони, фізіологічні процеси, активність частин мозку

Тобто це прошивка, а не інстинкти

Питання статі вирішується ще в момент запліднення.

Тобто ви навіть не зрозуміли про що я написав

youtu.be/2ry6hn9twow?t=136

Ваш рівень знань медицини і фізіології багато каже про якість освіти, що ви отримали

Продовжуйте читати рфіянські методички по ЄС

Тобто це прошивка, а не інстинкти

Розчарую. У людей — ФКД (фіксований комплекс дій), а не інстинкти.

Втім, Я говорю про ще дещо інші процеси. Скажімо, «жіночі» гормони викликають іншу поведінку (та інтереси), аніж чоловічі.

Тобто ви навіть не зрозуміли про що я написав

Яким боком ваш художній фільм до теми розмови? 😱

Ваш рівень знань медицини і фізіології багато каже про якість освіти, що ви отримали

Продовжуйте читати рфіянські методички по ЄС

Поцікавтеся, скажімо, чим відрізняються тестостерон і естроген.

То довго пояснювати

І мені тепер цікаівше на якому сайті вас так рфіяни обробили?

То довго пояснювати

Бо ви несете маячню 😂

І мені тепер цікаівше на якому сайті вас так рфіяни обробили?

О, то вам ДіяСіті ввижалася, тепер московити 😂😂🤣

Та ж у мене в профілі є. Невже досі не бачили, пане шпигун? 😂

Це може говорити лише про те, що дискримінація відбувається ще до подання резюме. І, власне, йому заважає.

Ладно, к вопросу дискриминации: почему пенсионный фонд проводит дискриминацию мужчин? Что-то я не припомню освобождения от налогов :)

Особенно нелогично это получается у нас, потому что мужчины значительно меньше живут.

Х*ємразі повинні страждати, очевидно ж. Ми вимагаємо рівних прав, тільки нам рівніші. А коли просто рівні — то це дискримінація.

А коли рівні обов′язки — то взагалі аб′юзінг!

Чи ставали ви колись у себе на роботі свідками подібної дискримінації?

Не ясно до чого тут слово «подібної». Ми розглядаємо лише дискримінацію жінок за статтю, всіх за статтю? Дискримінація за орієнтацією є подібною? За расою чи національність? За іншими ознаками?

Поки лишаємось в ширшому розумінні поняття можемо згадати Andersen Lab (dou.ua/forums/topic/36062), яка вже наче вибачилась за відмову розглядати тих хто не хоче розмовляти російською.

Приклад, з мого особистого досвіду (думаю у багатьох було щось схоже, але не всі це помічали, я не одразу почав розуміту нафіга таке питають):
Коли на співбесіді хлопцю до 25, а зараз до 27, задають питання типу:
— «Чи проходив воєнку?»
— «А як ви ставитесь до військової служби?»
— «А ви проживаєте за місцем прописки чи знімаєте житло?»
Власне, при подальшому з’ясуванні чому це цікавить роботодавця, такі питання зводяться до того «А чи не заберуть вас в армію через півроку?»

ну лично я еще слышал «Надо бы нанять девушку, чтоб разбавить вашу сосисочную». Тоже дискриминация потенциальных кандидатов мужского пола

Никогда не встречал такого 0_o, похоже на нагнетание

не о чем писать просто. Высавают тему из пальца.

Кандидати на вакансію: три чоловіки й одна жінка, з них жінка має найвищу кваліфікацію.
Роботодавець: та візьмемо на посаду когось з чоловіків.
Та кандидатка: все розуміє, трохи десь вдома плаче

1) Як визначили, що «з них жінка має найвищу кваліфікацію»? Як роботодавець пояснив свій вибір?
Якщо «ота була краще, але вона баба», то можу привітати всіх окрім чоловіка, якого взяли на роботу, бо всі окрім нього проскочили кончену контору.
2) Чому «Та кандидатка» плаче? Це була єдина відкрита позиція в місті?

Власне вся історія виглядає, як трохи вигадана і просто в загальних барвах описує проблеми.

Больше интересует с какого такого перепуга рабовладелец должен объяснить фопу, почему он его продинамил.

О, чергова лівацька пропагандистська маячня 😂🤣

Досі не розумію, чого від цієї теми так підгорає в мамкіних фашиків

Потому, что никакой дискриминации не существует

тому що знання та технічні навики замінюються на жінка чи чоловік, давайте тоді ще дивитись по тому у кого якого кольору волосся, щоб не дискрімінувати блондинів наприклад

В них підгорає, бо їх можуть почати вибирати за навички

Уфф

Нагадайте, які в біса «навички» у тих, кого просувають за «квотами»? 😂😂🤣

О, звісно, Я ж — фашист. Виконую спецзавдання наших вождів: Людвіга фон Мізеса та Мюррея Ротбарда :)

То як воно, Олександре, бути ліваком? 🤔

Лваки — це всі хто вам не подобається?

Таке

Ліваки — це ті, хто намагається змусити роботодавців наймати тих людей, кого вони не хочуть. Ви не повірите, але це право власника компанії (і менеджменту) відмовити людині з будь-якої (!) причини.

Не подобається — відкривайте власну компанію і наймайте кого хочете.

Ну і вишенька на тортик: в Україні статевої дискримінації (на рівні компаній) зазвичай НЕмає. Можу припустити, що десь в ОАЕ чи Єгипті вона є. Але щось феміністки туди не їдуть 😂

Ага, ще трохи — і будуть такі ж комітети із питань найму лгбт і blm 👿

А до речі, в усіх компаніях, де працював, у київських офісах не бачив жодного чорношкірого працівника. Тупа нуль. Не там шукають несправедливість. ДОКОЛЄ афроукраїнцям відмовлятимуть у роботі в українському АйТі за расовою ознакою?!

Ще треба ввести квоти на менеджерів-лгбт. 😁

Так

зазвичай

чи

НЕмає

?
.

І звідки така впевненість?
Дослідження проводили?
Яка вибірка була?

Це ваша секта ліваків намагається протягнути «звільнення від дискримінації патріархальних білих гетеросексуальних чоловіків», а не Я. Тому доводити вам, а не мені.

Я ж (як фашист 😁) виступаю ЗА дискримінацію (за будь-якою ознакою). Слава нашим фашистським вождям: Людвігу фон Мізесу і Мюррею Ротбарду! :)

Серйозно. Бізнес — це ПРИВАТНА власність. Власник (і менеджмент) мають право наймати (і дискримінувати) за будь-якими власними критеріями. Навіть якщо братимуть на роботу лише білих гетеросексуальних чоловіків віком лише від 50 до 51 — це їх право.

Не подобається? Створіть власну компанію і наймайте кого хочете.

Власник (і менеджмент) мають право наймати (і дискримінувати) за будь-якими власними критеріями

Отакої

А я думав, що тут любителів діясіті гноблять

Держава (будь-яка) — це організоване злочинне угрупування з монополією на аґресію, територію, суд і гроші.

Компанія, яка співпрацює із державою, є теж злочинним угруповуванням. Тому «любителів ДіяСіті» теж слід гнобити.

Тоді будемо вас, любителів, гнобити

Коментом вище — ви за неї

Тому не треба тут заливати

Коментом вище — ви за неї

Тому не треба тут заливати

Де? 😱
Ви мене напевно із кимось переплутали.

Тепер вже двома коментами вище

У вас якісь глюки із очима? 🤔

Поправка: якщо за КЗОТ-ом — то не можуть. І справді, на державному рівні заборонена дискримінація за статевою чи віковою ознакою при наймі працівника. Будь-яка дискримінована особа, якщо вважає, що в неї є на це час та бажання, абсолютно вільна судитися з тим, хто її дискримінував у такому випадку.

Як ви збираєтеся судитися щодо «дискримінації»? 😱 Хіба що протягнувши маячню на кшталт metoo і sjw , як зараз на Заході 👿

Ну, згоден, що це важко буде довести, бо офіційна причина зазвичай буде інша. Але, Стаття 2 КЗпП України говорить нам:

Забороняється будь-яка дискримінація у сфері праці, зокрема порушення принципу рівності прав і можливостей, пряме або непряме обмеження прав працівників залежно від раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, гендерної ідентичності, сексуальної орієнтації, етнічного, соціального та іноземного походження, віку, стану здоров’я, інвалідності, підозри чи наявності захворювання на ВІЛ/СНІД, сімейного та майнового стану, сімейних обов’язків, місця проживання, членства у професійній спілці чи іншому об’єднанні громадян, участі у страйку, звернення або наміру звернення до суду чи інших органів за захистом своїх прав або надання підтримки іншим працівникам у захисті їх прав, повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції», а також сприяння особі у здійсненні такого повідомлення, за мовними або іншими ознаками, не пов’язаними з характером роботи або умовами її виконання.
це право власника компанії (і менеджменту) відмовити людині з будь-якої (!) причини

А право того, кому отказали, написать про это на ДОУ или где угодно. И право прочитавших это бойкотировать эту компанию и даже устраивать демонстрации перед офисом этой компании.

А право того, кому отказали, написать про это на ДОУ или где угодно

Будь-ласка.

И право прочитавших это бойкотировать эту компанию и даже устраивать демонстрации перед офисом этой компании.

Будь-ласка. Очистіть мою компанію від ліваків. Мені НЕприємно із вами працювати.

А так, завдяки вашим бойкотам, ви усі звалите )))))

П.С. Якщо ви про «рівень продуктивності», то розчарую. Практика показує, що як тільки ліваки звалюють, то:
1) Компанії наймають дійсно здібних, а не «за лівацькими квотами».
2) Скасовують витрати на «гендерні комітети», «blm комітети» та ін.
3) В компанії зменшується конфліктність і, відповідно, збільшується продуктивність.

Тому, ліваки, будь-ласка, мітингуйте проти моєї компанії і валіть швидше із неї.

Потому что любая левацкая тема, незамедлительно приводит к социализму, а потом к диктатуре, потому что у коммунистов, не существует коммунизма.

Тобто ви кажете, що нерівності не існує?
І якщо так, то виходить, що ми вже давно в соціалізмі живемо

Ні чого собі

Нерівність існує. І це — чудово.

...поки вона на вашому боці

Бізнес — це ПРИВАТНА власність. Власник (і менеджмент) мають право наймати (і дискримінувати) за будь-якими (!) власними критеріями. Навіть якщо братимуть на роботу лише білих гетеросексуальних чоловіків віком лише від 50 до 51 — це їх право.

Не подобається? Створіть власну компанію і наймайте кого хочете.

Вам слід, нарешті, зрозуміти що таке ПРИВАТНА власність.

Бізнес — це ПРИВАТНА власність. Власник (і менеджмент) мають право наймати (і дискримінувати) за будь-якими (!) власними критеріями

Саме так

Ті хто за дясіті (тобто ви), хочуть мати безвольних рабів, якими вони будуть помикати, як хочуть

Аааааааа.....Ви або таки лівак, або троль, або у вас каша в голові.

Невеликий курс із основ:
1) У вас є власність? Скажімо, власний будинок? Хто вирішує що робити із будинком? Хто вирішує хто там житиме? (Питаю саме про власність, а не щось на кшталт «ви живете в будинку батьків чи дружини»).
2) Бізнес (будь-який) — це така ж приватна власність. І лише власник (та найнятий ним менеджмент) вирішує що робити із бізнесом, із якими конкретно клієнтами працювати, та кого конкретно наймати. І власник бізнесу (менеджмент) має право дискримінувати як потенційних працівників, так і навіть потенційних клієнтів. (ага, Я особисто відмовляв деяким клієнтам).
3) Від того, що вас беруть на роботу, ви НЕ стаєте власником бізнесу. Ви НЕ маєте права вказувати як власнику бізнесу управляти своєю власністю.
4) Держава (будь-яка) — це організоване злочинне угруповування.
5) Співпрацювати із державою (будь-якою) — це ганьба.
6) Я — лібертаріянець (НЕ плутати із лібералами та мінархістами). Я за визначенням і проти держав, і проти співпраці із ними. (Блін, могли б і поґуґлити хто такі Мізес та Ротбард, про яких згадував вище :) Чи хоча б у мій профіль глянути :) ).
7) Ви особисто щодня дискримінуєте людей. Ви обираєте найкрасивішу (чи найрозумнішу, найдобрішу....) дівчину, ви обираєте найкращого друга....ви дискримінуєте інших людей.

Ще раз. Дискримінувати будь-кого (за будь-яким критерієм) — це нормально. А співпрацювати із злочинцями (тобто державою) — це ганьба.

Тобто ви таки підтримуєте діяколхоз

Жаль

Гг... Продовжуйте ганьбитися 😂

Нащо ви про себе в третій особі кажете?

Вспомнила как мы [давно, студенты] с парнем пошли собеседоваться на одну и ту же вакансию. Меня взяли, его нет. Неделю на меня дулся. Больше так не делаю )

с парнем пошли собеседоваться на одну и ту же вакансию. Меня взяли, его нет.

вот и примеры дискриминации в отношении мужчин пошли

Мужчины в принципе всегда под дискриминацией, нам не привыкать. В сфере трудовых отношений вследствие дискриминации всегда растёт зарплата. Не падает, а растёт. Другое дело, когда с дискриминацией лезет государство... вот тогда это катастрофа.

Больше женшин сисадминок. По средней зарплате, как раз конкурировать с кассирками будут.😁

Aле й старих не відміняв, адже всі ці слова є в радянському «Словарі української мови»:
sum.in.ua/s/avtorka
sum.in.ua/s/kandydatka
sum.in.ua/s/redaktorka

Кстати да. Все так усердно тянут феминитивы в укр язык, хотя тут всегда были слова женского рода. Натягивание совы на глобус

По-перше, ці слова є що у радянському «Словнику української мови: в 11 томах», що у новому в 20-ти томах.

По-друге — § 32, п.4 чинного правопису.

А рекрутерка немає.

Скажу більше — і «рекрутер» теж немає, якщо ви про СУМ.

У радянському — бо, видно, слово ще не було у вжитку, у новому — бо словник поки що виданий до слова «ояснуювати», тобто ще 2 літери треба почекати.

Мова — жива, що не приживеться — відкинеться з часом. Ставлю на те, що і «кандидатка», і «рекрутерка» будуть вживати.

Найкращий спосіб протидіяти фемінітивам — це не вживати їх. Ну і виказувати своє невдоволення, як ви й робите)

Я лише навів словники і пункт правопису, який пояснює, як саме можна утворювати фемінітиви.

Слова типу «лучче» у нас в словник не добавляють

Як би вам сказати...

Полагаю

редакторкини

DOU являются носителями украинского языка, и им, как носителям языка, естественно не нужно разрешение правописа что бы разговаривать и писать на родном языке.

На ДОУ є редактор

редаркторкиня. Я надіюсь ніхто не змусить мене вимовляти це слово в реальному житті.

Правильно говорити: редакторкиця, або редакторциця.

Видимо, тому, кто мусолит тему дискриминации.

«Поменять мышление» будет недостаточно. Ведь женщины, чаще всего, идут в ту или иную профессию либо просто ради заработка, либо чтобы в этой сфере найти себе подходящего мужа. Стремление к самореализации, призванию (т.е. когда тебе интересно что-то делать потому, что это получается лучше, чем у других) как правило у женщин становится значимой мотивацией лишь после 50. И тогда да, у них может произойти профессиональный всплеск.
Ну а так как все эти «ботаники» и «инфантильные задроты» девушкам, мягко говоря, не интересны (за очень редким исключением), то и их интерес к IT соответствующий. Особенно во времена, когда сисадмин в небольшом городе получал 1500грн (т.е. меньше квалифицированного рабочего).
Да, из-за роста зарплат в последние годы отношение женщин к IT-шникам меняется. Да и в само IT уже идут из-за денег все подряд — есть из кого выбрать. Но более чем уверен, что после обвала зарплат все эти темы «почему женщин мало в IT» резко забудутся как совершенно не интересные.

Сексизм в полной мере. Женщины идут на работу чтобы найти себе мужа...

Чувак, выйди из своего мирка стереотипов.

это не мои стереотипы, а стереотипы психологинь, с которыми я плотно общаюсь на их профессиональные темы. А они как раз по отношениям специализируются

У нас, в основном, на психологинь идут учиться те, кому на большее ума не хватило. Так что, я бы не особо им верила)

чтобы в этой сфере найти себе подходящего мужа

сестра мне мемчик позавчера прислала: «Почему все цыганки желают „и мужа тебе богатого“? Почему не пожелать просто денег? Зачем мне посредник между мной и деньгами?»

Странно, мне никогда не желали. Может потому что я желал им дороги дальней к достопримечательностям эротическим?

Ты просто не слышал их пожеланий :8)

То зависит от того, дашь ли ты им денег или нет. Дашь денег — они тебе и невесту и мужа пожелают :) Не дашь — прокленут, чтоб корень повял и отсох! :)

Можешь дать мне денег, пожелаю кода качественного :)

да, и никогда пацану не пожелают богатой жены :) это ж почти оскорбуха :)) хотя некоторые умудряются и на м-м-м небогатых паразитировать :(
Я вот про какую дискриминацию постоянно вспоминаю. Бабки и экстрасексы в числе прочих услуг на постой предлагают отучить неверного мужа налево ходить. Но я ни разу не видел обЪявления типа «сделаю так что ваша неверная жена будет вам теперь по гроб жизни верна». Почему-то мужикам такое удовольствие на фиг не надо и за него не плотют :( А пример для того чтобы подчеркнуть что в основе таких «дискриминаций» как правило расчет и подсчет бабла.

Ну камон, а парни в IT все задроты и идут сугубо ради интереса батрачить на галере, формошлепством заниматься? Да, кому-то интересно IT по технической части, да, кто-то делать великие проекты помогая развивать мир, но... Таких не много и все мы в IT ради высоких ЗП. Была бы маленькая ЗП, я бы посмотрел, кто остался бы в IT, а кто пошел бы в продажи, стройки и прочие дела.
У меня из знакомых, всех с кем я работал за все время (сотни человек, если не тысячи) задротов то и нет. Все адекватные, многие занимаются спортом и обычными вещами как и все, а то и лучше чем в среднем по стране.

Я в жодному разі не узагальнюю і не заохочую нікого дивитися в цей бік, але кажуть, хороша ескортниця зарплату сіньора отримує за вихідні тусічів у Дубаях :)

Ну, насильно не заставишь. Но есть вещи навязанные обществои или с детства. Если тебе всю жизнь говорят, что девушка должна уметь готовить, рисовать, вязать, а парень — математику и бокс и охотиться или рыбалкой заниматься, то так оно и будет в конце концов. Но есть и исключения и девушки програмисты и мальчики дизайнеры. Это всё понятно.
У меня в ВУЗе на очень технической специальности, где физика и математика занимали 90% всего количества предметов, было половину девушке (потому что брали на бюджет всех). И все кто бы не учился на этой специальности, мальчики и девочки так или иначе тянули всю эту математику (5 лет по 3 предмета математики в семестр) и все эти физики, механики, черчения, программирования, кинематики, гидро-аэро динмаики, теории тепло-массообмена и прочие. Так что — Как корабль назовешь...

Якщо історія Юлі правдива, а не вигадана, то в такій компанії краще нікому не працювати.

В тім-то й річ, якщо. Коли ти останній раз у пропагандистів правду бачив?

Жінкам навпаки легше. Особливо симпатичним. Тобто їх дискримінують по іншому — позитивн.
Взагалі їх навіть фізично на STEM направленнях у ВНЗ мало, мало і в айті. Тут тільки позитивна дискримінація. Чому адміністрація доу піднімає раз за разом цю тему, я не розумію.
Також думаю ми знаємо логіку того манагера з поста цієї Юлі, який взяв, та й не взяв кандидатку: «Колектив — молодий, не одружений, з айтішників, які жінку ніколи не бачили...»
Я думаю цей пост не змінить ні думку цього манагера, ні збільшить кількість жінок у STEM.

Не вижу дискриминации в украинском АйТи:"нам пойдёт сейчас любой, и корявый и рябой, потому что и рябые к нам не ломятся гурьбой"© Вот дия-сити возникнет и начнут дискриминировать, почему? А там предусмотрен декретный отпуск для женщин. Ну, то есть если у тебя на фирме работает дама и она забеременела уволить её нельзя. Угадай за чей счёт ей должны платить зарплату или как оно там называется в дия-колхозе? Сейчас, когда мы все ФОП-ы, никто декретным платить не обязан. Не можешь выполнять услуги — досвидос. Хотя это конечно зависит от доброй воли работодателя, некоторые и выплачивают несколько месяцев

Поэтому ни один предприниматель в здравом уме женщину детородного возраста не возьмёт на работу — только мужиков.

На жаль саме жінки найбільше страждають від дискримінації.

Типова лівацька пропананда. 😂

Не вірите? Спробуйте (як чоловік) влаштуватися вихователем у дитячий садок. Розкажете тоді про «дискримінацію».

Декретні компенсує Соцстрах. Більш того, в декрет може піти і ФОП, може піти і батько дитини. Єдине що компенсація в усіх від сплаченого ЄСВ рахується, а як ФОП зазвичай сплачують мінімалку, то й декретні такі собі.

Декретні компенсує Соцстрах.

И через три года возобновлять

може піти і батько дитини.

Ну да, конечно. И как, ходят?

У наведеному прикладі мораль така: не дискримінуй у своїй компанії та буде тобі щастя. А можна навести приклад цікавіший.

Уявіть, що в країні Х проживає 10000 розробників і розробниць. За останньою статистикою ДОУ частка жінок = 7%, тобто маємо 700 та 9300 розробників. Але за статистикою жінок і чоловіків у суспільстві приблизна рівна кількість. Тобто потенційно могло б бути 9300 розробниць + 9300 розробників = 18600 спеціалістів. Ось тут втрачають усі бізнеси — у недоборі професійних кадрів, у перегрітому ринку через нестачу фахівців.

Ну так а кто ж им доктор, что они все в эйчарню прутся и никто сисадминшей не хочет быть?

Или вы хотите сказать, что сейчас на улице сидит 9300 безработных, отвергнутых мужиками-работодателями сисадминш, девопсинь и прочих софтварь инженеринь?

Тобто потенційно могло б бути 9300 розробниць + 9300 розробників = 18600 спеціалістів.

Нет.

Капасити по обучению ограниченно, как формально так и не формально.

Очередной левацкий бред на тему того что все люди полностью и абсолютно одинаковы.

скільки особисто ваших подруг не змогли отримати при спробі — посаду сисАдміна?
судячи з діаграм і вашої логікою це найдискримінаційніша сфера

Потенційно могло б бути, якби у вишах на технічних спеціальностях був розподіл 50 на 50. А так більшість жінок обирають інші напрямки.

При этом сознательно выбирают другие направления, право, экономика и другие бухгалтера, так ещё и на контракт идут, на технические специальности та же 133, 151, или 152 они не идут, хотя там постоянно недобор соответственно можно получить нормальное образование, которое будет универсальным для работы в любой стране мира, так ещё и бесплатно. Про математики разные вообще молчу, туда единицы поступают, и чаще всего это обучение заканчивается после второй сессии.

Нет, не могли бы.
До 2017 года управление пассажирским автобусом было в списке запрещенных для женщин профессий. С тех еще столько водительниц не наросло.

Учите матчасть.

Це не байка? В тролейбусах їх бачив, там що, якась відмінність, бо за ГОСТом 1935-го року автобус ручкою заводиться?

Хоча швидше просто байка, вбив у гугл — одразу отримав:

Жителька села Кортеліси Ратнівського району Тетяна Тричук працює водієм рейсового автобуса.

Уже понад десяток років вірний товариш жінки — автобус, на якому об’їздила чи не всі закутки рідної Ратнівщини, — інформує Волинський обласний центр зайнятості

Зазначається, що Тетяна вирішила спробувати втілити у життя давні мрії щодо започаткування власної справи і поєднати хобі з реальною можливістю заробітку. Тож з березня 2005 року до тепер вона успішно реалізовує себе, як приватний підприємець у сфері надання послуг пасажирських перевезень, розширюючи напрямки діяльності, залучивши до справи всю сім’ю.

Це не байка?

zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0051-94

Водій автомобіля, який працює на автобусі з кількістю місць понад
14 (крім зайнятого на перевезеннях в межах підприємств, міських,
приміських та перевезень у сільській місцевості протягом однієї
денної зміни, за умови незалучення до технічного обслуговування і
виконання ремонту автобуса)

с 2017 года можно работать в ночные смены и чинить маршрутку типа газелька.

В тролейбусах і трамваях інша історія. Це не маршрутки.

Что, правда? Видела в Харькове женщину- водителя маршрутки еще в 2008-м.

Такая же «правда» как и в топике. Обычное говнецо на вентилятор.

Маршрутки (особенно, в Харькове, где официальностью оформления и не пахло) и автобусы на рейсах, обслуживаемых официальными АТП — таки, довольно разные вещи.

В первом случае могло быть всё, что угодно, поскольку маршруточный бизнес крышевался городскими властями чуть менее, чем полностью — и на законные требования было всем плевать.

Во втором, полагаю, за найм прекрасной половины человечества на должность в штатном расписании, куда по закону дам нанимать нельзя — могли возникнуть вполне обоснованные вопросы у той же инспекции ГосТруда.

Хто тобі таку маячню вигадав? Давай я тобі покажу увесь перелік заборонених для жінок професій. Ось він:

Нет, не могли бы.
До 2017 года управление пассажирским автобусом было в списке запрещенных для женщин профессий. С тех еще столько водительниц не наросло.

Учите матчасть.

Та ви хоч одну жінку-водія маршрутки покажіть. Чи далекобійницю.

Як там, де ваші крики про сексизм, феміністки? 😂

Легко. inter.ua/...​shik-u-professij-pola-net
тоже забанен, чтоли?
еще и женщины автомеханики в Украине есть.

За автомеханіків в курсі.

А от далекобійниця — одна на всю країну? Коли буде 50/50? Де крики феміністок про «дискримінацію»?

Та не, не одна. Одна на 50 где-то в данный момент. Прилично их сейчас. Но да, она сама должна уметь в мелкий ремонт фуры, что делать. такая работа по факту.
Почти все они за 40, из бывших автомехаников.

Ну ок. Най 1/50. А коли буде 50/50? Де мітинги феміністок?

В США есть по этому поводу.

Саме за далекобійниць? Покажіть.

Гадаю, саме у приватних маршрутках — могли б. Сам точно їздив маршруткою, якою керувала жінка (і точно до 2017, десь у 2010-12). Чесно — враження від керування були мабуть найкращі за усі роки користування маршрутками.

Поражаюсь, какому количеству народу недоступен навык «просто погуглить».
И это ДОУ, тут же типа умные тусуются.

А нащо ґуґлити? Я досить часто їжджу київськими маршрутками. Різними маршрутами. Жодної жінки-водія ніколи НЕ бачив.

Гуглить и другим образом подключать внешние источники информации надо хотя бі потому, что ваш эмпирический опыт не является детерминирующим критерием при валидации фактов. Но я боюсь, что угадала не только отсутствие этого навыка, а еще и электоральные симпатии, так что торжественно сливаюсь из дискуссии.

Ви не повірите. Але мої попередні роботи були пов’язані із щоденними поїздками в різні райони Києва. Я їздив багатьма різними маршрутами. І жодної жінки-водія маршрутки НЕ бачив. І жодний ґуґл цього НЕ оспорить.

угадала не только отсутствие этого навыка, а еще и электоральные симпатии,

І тут ви теж помилилися 😂 . Я — лібертаріянець (НЕ плутати із лібералами і мінархістами). Ми проти держав (будь-яких) і, відповідно, здебільшого НЕ приймаємо участі у виборах.

Хм... А с чего вы взяли что распределение могло бы быть 50% на 50%?
Пулл тех кого можно нанять ограничен теми кто в принципе способен освоить то самое IT , ну или физмат.
А там все далеко не 50 на 50%

в корені!

із дискримінанту=)

Підписатись на коментарі