За що компанії платять космічні суми програмістам ($1,2 мільйона, наприклад)

David Goudet, Computer Engineer, опублікував у своєму блозі на Medium статтю під назвою «Why does Roblox pay $1.2 million to a single developer?», про те, чому великі компанії готові витрачати значні суми на зарплати. Коротка відповідь — талановитих програмістів дійсно мало, а вимоги до таких людей — дуже високі.

Детальніше — у скороченому перекладі.

Чому кадри — це важливо. Катастрофа Intel

Поганий вибір керівників Intel привів до повної втрати глобального ринку за кілька років.

Падіння Intel чудово ілюструє, чому компанії так відчайдушно шукає талановитих інженерів. У минулому Intel мала монополію на напівпровідники але в останні кілька років AMD явно взяла верх.

Intel пропустила шанс, який давала «мобільна революція». У компанії була можливість виготовляти мікросхеми для першого iPhone, але тодішній генеральний директор не бачив у цьому вигоди. Можливістю скористалися інші компанії, такі як Samsung і AMD.

У той час, як генеральний директор AMD д-р Ліза Су є інженером-електриком, колишній генеральний директор Intel Боб Свон — бізнес-керівник з очевидно іншими цілями.

Intel потрібен новий генеральний директор, що має бути технічним спеціалістом.

Деякі зарплати

Річний звіт про винагороду інженеру-програмісту показав абсурдні суми грошей, які компанії платять, щоб наймати талановитих розробників:

• Netflix платить $226 000 Entry Level Engineer.
  • LinkedIn пропонує $646 000 для Staff Engineer.
  • Roblox платить $1 200 000 Principal Engineer.

Roblox — це платформа і система розробки ігор. Розробники з усього світу можуть створювати власні 3D онлайн-ігри всередині платформи. Ця пропозиція по заробітній платі означає, що Roblox виплачує за рік лише одній людині вдвічі більше грошей, які вони отримали під час першого раунду фінансування. Але чому?

Читайте також, скільки заробляють розробники в Україні.

Сеньйорність

Ці компанії не наймають джуніорів. Two Sigma, компанія, яка використовує штучний інтелект для торгівлі, наймає програмістів рівня 1 із середньою винагородою в $ 230 192. На своєму веб-сайті вони пояснюють складний процес інтерв’ю. Але що ще цікавіше, їхні «інженери з програмного забезпечення 1 рівня» повинні мати принаймні 3 роки досвіду та науковий ступінь в технічній галузі.

Netflix наймає лише Senior Software Engineers із середньою зарплатою понад $ 500 000. Але їхні високі зарплати, ймовірно, пояснюються тим, що в компанії — одні з найбільш стресових умов для роботи в Долині.

Генеральний директор Netflix Рід Гастінгс пояснює, що виняткові здібності програміста виходять за рамки швидкого кодування або дебагінгу: мова також йде про здатність вирішувати більш абстрактні проблеми. «Причина, чому інженер-рок-зірка є набагато ціннішою за своїх колег, полягає не тільки в програмуванні. Такий програміст неймовірно креативний і може бачити концептуальні моделі, які інші не можуть», — говорить він.

Слухайте, хто такий сеньйор — войсчат DOU.

Проблеми

Roblox має понад 150 мільйонів активних користувачів щомісяця. Вони щодня витрачають віртуальну валюту та розробляють нові ігри. Так, гра має свою економіку, і вона дозволяє іншим програмістам створювати ігри всередині гри. Чи можете ви уявити собі масштаб проблем розробки? Програмісти там постійно стикаються з проблемами, які раніше ніхто не вирішував.

Коли команда DeepMind вирішила перемогти чемпіона світу з Go за допомогою комп’ютера, вони зіткнулися з грою, де кількість можливих позицій на дошці становить близько 10^172 (набагато більше комбінацій, ніж кількість атомів у Всесвіті). Вони створили метод, який частково став основою сучасної революції ШІ.

Кар’єра в Roblox за $1,2 мільйона

Завдяки вражаючій кількості 253 відкритих вакансій Roblox розвивається швидше, ніж будь-коли. Найбільш вражаюча пропозиція по заробітній платі — 1,2 мільйона доларів для Technical Director, який не зовсім розробник, а людина з чудовими управлінськими та технічними навичками.

Вимоги:

• Не менше 10 років досвіду в управлінні продуктами.
  • Вміння знаходити та розставляти пріоритетні завдання.
  • Здатність аналізувати компроміси складних (багатовимірних) рішень і представляти альтернативи, які б задовольнили вимоги рішення.
  • Сильні письмові та усні комунікативні навички зі здатністю передавати ідеї через детальні специфікації та/або каркаси.

І хоча ці описи є суб’єктивними та дуже відкритими для інтерпретації, очевидно, що вони шукають когось із надзвичайними навичками, щоб очолити технічний персонал компанії.

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Генеральний директор Netflix Рід Гастінгс пояснює, що виняткові здібності програміста виходять за рамки швидкого кодування або дебагінгу: мова також йде про здатність вирішувати більш абстрактні проблеми.

Я б сказал что это только чуть-чуть программист. А больше придумыватель.

визионер! инфлюенсер!

1.2 ляма директору это как раз норма и в других сферах.
а как вам вакансии Solidity Smart Contract Developer (DeFi) на 1 лям в год
www.linkedin.com/jobs/view/2899001408
у нас есть такие разработчики? че там надо подучить)

короче из статьи понятно что авторке самой нифига не понятно кому и за что платят мегабаксы из кодеров (с манагерами все как раз очевидно и предсказуемо)

ШІ

чота ржу

Що вже не так зі скороченням «штучний інтелект»?

звучит крипово

Тому що нічого не коштує настільки дорого, як бюрократія. Лише дай їй малесеньку нішу в ієрархії під повний контроль — і вона знищить все, намагаючись побудувати паралельний всесвіт з уламків організації. Проблема ж не в таланті рок-зірок, а в зоряній хворобі — на відміну від побудови системи.

PS. Але це у виробництві зірки зайві, а от в маркетингу — все інакше. Там переможець забирає все, тому найкращих треба мати маркетологів. І тоді весь світ за шалені кошти буде купляти відеокарти на інше лайно щоб генерити цифри для пруфу, що ви згенерили цифри. З яким же грохотом це все падатиме!

У минулому Intel мала монополію на напівпровідники але в останні кілька років AMD явно взяла верх.

Думаю тут больше проблема в стагнации амд до выпуска райзена. Для десктопа у них по факту были fx печки, которые обгоняли синих только в синтетике. Теперь еще и эпл откусит кусочек пирога.

Вимоги:

Суперзвезда.

По факту:
возьмут ноунейм чувака из Бангалора, чей трехюродный дядя приходится зятем деда СТО.

чемпіона світу з Go

:) Мається на увазі гра го, а не мова програмування Go, тому кирилицею доречніше.
Ще такий момент: на початку статті говориться що Entry level програміст в Нетфлікс отримує 200 з чимось тисяч, а потім пишете що в Нетфліксі всі виключно синьйори.

чемпіона світу з Go

це сильне колдунство — Expecto Valialkin!

Нетфликс начал открывать entry-level позиции понемногу

Technical Director

— это не программист,
Но, за статью спасибо. Узнал новое имя.
Сомнения меня охватывают что Facebook со своей метавселенной составит конкуренцию Roblox.

це наступний ступінь після technical manager, а в компаніях сша це часто ще і програміст

але в останні кілька років AMD явно взяла верх.

А можна цифрами підтвердити?

Пфф
24 vs 75%
www.digitaltrends.com/...​e-over-intel-in-15-years

Коротка відповідь на чому стільки комусь платять — «бо інші також це роблять»

www.youtube.com/watch?v=I6IQ_FOCE6I

А можна цифрами підтвердити?

Тут більше про тренди. Плюс чіпи від AMD стоять в ігрових консолях.

Ееее
Ну так з трендом в +4% долі на рік скільки років АМД треба, щоб

явно взяла верх

?

Ви ж пам’ятаєте такого лідера як Nokia?
За скільки років вони втратили свою першу сходинку?
І що характерно, я не пам’ятаю, щоб в ті часи, хтось казав такі речі про неї
Просто компанія зникла, як її ніколи не було

Ну так з трендом в +4% долі на рік скільки років АМД треба, щоб

Це немає ніякого значення. Головне, що доля AMD росте — а значить вони щось роблять краще, ніж конкуренти.

Просто невеличка ремарка по моєму свіжому досвіду. На AWS EC2 орендував віртуальну машину класу c5.xlarge. Вона на Intel Xeon. І є аналогічна машина c5a.xlarge на AMD Epyc. Так от, сервер на AMD трішки швидше і на 10% дешеве за сервер від Intel.

а значить

Ні дуже
Ринок він дивний

Хоча я тільки за, щоб у інтела був повноцінний конкурент

Не плутайте total compensation та заробітню плату (яка зазвичай буде макс 200-300к). Більша частина TC у senior розробників, особливо в штатах, буде від RSU, й ще зазвичай рахують stock appreciation (типу на момент гранту стоки були по 100, а на момент вестингу вже по 200)

И? У многих выставлена автопродажа. Стоки завестились — и сразу и продались. Чем это от кеша отличается?

еслм акции упали, то вдруг внезапно зп меньше стала.

А если не упадут?

Если в Штатах акции начнут падать — в Украине начнутся увольнения.

AMD 154$ Dec 27 2021
AMD 102$ Jan 27 2022

Кого уволили?

ты еще фейсбука седня не видел, вот там жесть

ты еще фейсбука седня не видел, вот там жесть

Представляю, какая там рабочая атмосфера, когда люди идут только за деньгами, а деньги исчезают на глазах.

у кого это у многих? не знаю никого, кто так делает ибо в многих случаях это тупо

Это рекомендуется на внутренних форумах. Это никогда не тупо. Потому что:
1. Считается неумным держать сбережения в акциях своего работодателя. Если что с компанией случится — останешься и без дохода и без сбережений.
2. Никто не мешает на вырученные деньги сразу же купить акций, в тот же день. Но при этом куча гибкости — можно иногда покупать, иногда не покупать.

это все имеет смыл если ваш работодатель — полное говно, чьи акции не растут и компания может развалится в любой момент.
если работаешь в Амазоне, Майкрософте, то «если что с компанией случится» — наверное один из наименее вероятных рисков. Ну и есть куча компаний, к которым это также относится.
Найти такую, чтоб написанное вами имело смысл это надо постараться.

«Знав би де впаду — підстелив би солому»

Все акции растут, пока не перестанут. Самые стабильные компании зависят от погоды на рынке.

Вы сколько сбережений менеджите? 100-200 тысяч? Представьте себе сотрудников Фейсбука, которые потеряли четверть от $500000-нескольких миллионов.

я достаточно давно и достаточно лет работал в Амазон, так что ваши жалкие потуги перевести разговор «кто сколько денег менеджит» мне смешны, скажем достаточно менеджу.
никто из колег в Амазоне не продавал акции автоматом, даже не продавали после ухода из Амазона. возможно это типично только для подобной компании, и в большинстве других мест ситуация другая — что я и говорил выше — около нулевые перспективы акций компании и очевидно лучшие варианты вложения.
Признаю, мое мнение исходит из моего окружением (продавать автоматом акции Амазона было не просто тупо, а чистой води идиотизм), а в среднестатистической компании ситуация скорее всего совсем другая.

Понт засчитан. В той среднестатистической компании, где я работаю, ситуация, несомненно другая. Вы говорите что мне стоит пособеседоваться в Амазон? Очень уж мне не нравится что про них рассказывают.

понты это не мое, просто не знаю как короче объяснить, что менеджить RSU приходиться (а не как некоторые неадекваты тут доказывают что RSU можно продать только Безосу)...
я уже несколько лет как ушел с Амазона. это явно не «ад» как сейчас модно рассказывать. стоит или не стоит это дело индивидуальное (я ж не знаю вашу ситуацию, цели, ожидания).
Если вообщем? я б сказал стоит, ключевой момент — смотря в какую команду, нужно вдумчиво выбирать команду как с точки зрения технической перспективы так и судя по людям.
Амазон уже не то, что было десять лет назад, больше болота с гнильцой (ну это тоже относительно, это как сказать, что в америке становится херовее жить, как бы да, но в Украине на это скажут «нам бы ваши проблемы»). Амазон все ещё сильная и интересная компания, можно найти серьезные проекти и нормальные команды и сейчас они готовы платить хорошие деньги. Я подозреваю что стало намного легче промоутится и общий технический уровень подупал.
идти в AWS более перспективнее.

Амазон все еще хороший вариант если:
— не лентяй и не слюнтяй, можешь работать
— вдумчиво подходишь к выбору проекта/команды
— умеешь держать work/life balance, рамки личного времени и в психологическом плане.

Про work/life balance:
крайне маловероятно, что тебя будут заставлять много работать, обычно обстановка тебя затягивает, например, свои амбиции «сделать круто», или систематическое попадание в самообман «это важно сделать и это, а давай тут напрягусь чтоб чуть легче было потом» и атмосфера когда люди вокруг много работают, сам попал в выгорание как раз вот так. Или когда тебя манят морковкой повышения (можешь отказаться). Вообщем, если человек из тех кому вообще тяжело говорить «нет», то есть риск выгорания.
Всех пугают PIPом... за все время моей работы, об этом почти не слышал. Было пару случаев в одной из команд, но там все было заслужено, ошибка найма, люди реально не тянули (не по количеству работы, а по качеству), кстати не все кто заслуживал попали на PIP, ещё редкие случаи когда либо менеджер мудак либо девелопер (был случай с одним ватным выходцем из Украины, я б за его мудацкое поведение послал бы нахер и уволил в тот же день, но американцы более мягкие, так что просто поставили его на PIP).

могу ответить в ЛС (или как оно тут называется) если есть более конкретные вопросы, только с поправкой, что Амазон огромный, за весь Амазон не скажу, про какие-то части знаю, про другие не особо, ну и ушел я оттуда уже как несколько лет, правда не думаю что тенденции сильно изменились.

Я же не скрываюсь. Ссылка на линкедин в профиле. Может, глянете перед тем как запугивать?

где запугивания? попытался ответить как знаю.
или это шутки у вас такие? вы недавно в Гугл попали, явно нет смысла менять работу, зачем тогда вообще было спрашивать

Я «попал» в Гугл? Недавно?

Перечитайте что я говорю. Что «в моей компании» (я не рвусь сразу авторитетом давить) на внутреннем сайте (и грумах) рекомендуют продавать акции. Вы мне начали рассказывать что это я до Амазона не дотянул.

где, конкретно я говорил что ты «не дотянул»?
я не знаю как вы попали в гугл с таким уровнем логики и придумывания, того чего небыло

никто из колег в Амазоне не продавал акции автоматом, даже не продавали после ухода из Амазона

а лучше бы продавали, сейчас бы недвижка вокруг Сиэтла столько не стоила бы

эх, «не сыпь мне соль на рану»

Могу сказать что 90% из моих знакомых это делает, оставшиеся 10% продают в ручном режиме, ибо им нравится процесс :) Я сбрасываю три четвёртых и на половину вырученных денег вкладываю в акции полупроводниковых компаний и никогда в софтверные компании.

да не вопрос, просто разные ситуации. у меня восприятие было субъективное — у меня «большинство» это кто работает в Amazon, Google, Microsoft, Facebook, у вас выборка другая а значит и тактика другая.

у вас выборка другая а значит и тактика другая.

Почему другая? И у меня есть подобное большинство, там ещё Intel, AMD, nVidia, Apple, etc.

Intel, то понятно, акции не перформили за последние 5 лет вообще

AMD, nVidia

сегодня грусть-печаль у них.

Підписатись на коментарі