Альтернатива Лондону в UK

Доброго дня, спільното!

Є офер в UK. Офіс знаходиться в Лондоні, але до нього ходити не обовʼязково. Навіть навпаки, рекомендують працювати повністю віддалено.
Тому хочу поцікавитись, яке місто можна розглянути як альтернативу Лондону?

Всім вдячний за поради!

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Автор поділися досвідом будь ласка після року проживання в ЮК чи вибрав Лондон та які плюсі, мінуси для себе знайшов, теж думаю переїджати в Лондон з передмістя, дякую

Так, проживаю в Лондоні, 2-га зона на сході.
Із плюсів: все, що треба для життя є і поруч. Дуже подобається Вікторія парк, велика зелена зона для прогулянок, відпочинку та занять спортом. Багато ринків, невеличких локальних магазинчиків, ресторанів та кафе, кухні з усього світу на будь-який смак та не дорого по лондонським міркам. Великий ТЦ на Стратфорді. Декілька СТО, мийок та заправок поруч. І багато всього іншого.
Із мінусів: територія біля метро брудна, але як трохи в сторону відійти, то все чисто та спокійно. Найближча лінія метро — central, дуже тісні вагони. Але відносно недалеко district та Elizabeth з нормальними вагонами. Ну і вартість оренди житла.
Був раз у передмісті, Слау. Після Лондона відчуття, що там нічого немає і нічого робити, як вдома сидіти.
Якщо важливо, то тут в Tower Hamlets добре допомагають українцям: кожного тижня збирається українське ком’юніті, обговорюють проблеми та як хто їх вирішував; курси англійської мови; ярмарки вакансій та допомога по проходженню інтерв’ю (допоможуть з лексиконом, скажуть як себе вести, що казати, дадуть безкоштовно купу брендового одягу). Сам став спонсором і бачив як людям допомагають.

Дуже дякую за розгорнуту відповідь!

Я мешкаю в передмістті Лондону так справді робити тут не багато чого є, особливо після Києва, планую переїджати в Лондон але лякає дві речі
1) Оверпрайсінг — і з цього витікає як знайти ту класну роботу якщо ти не айтішнік (до речі чула що в Лондон на менше чим 40К немає сенсу їхати, так?)
2) Мультикультурність та безпека

Так, житло дуже дороге. Але ціни стають більш привабливі чим далі від метро.
Напевно найдоступніше житло на півдні та південному сході. Кройдон дуже активно забудовується новим хорошим житлом по гарним цінам, але має дуже дурну славу.
Часто люди шерять житло і у такому випадку можна чудово жити і з зп 30 (а це більш ніж реально знайти). Напевно 40 — це, якщо хочеш жити сам.
Як складно знайти роботу на 40 не підкажу, бо у моєму випадку люди, як тільки переїхали, то були раді знайти щось на ± 30 і знаходили. І є відчуття, що продешевили)) Шукали через лінкедін, ярмарки вакансій. Пошук тривав ± місяць. Зпрацював лінкедін. І помітили, що відгуки на вакансії приходять нерівномірно: буває тиждень ніхто не телефонує, а буває за тиждень по декілька інтерв’ю кожного дня. Тому важливо набратись терпіння та не опускати руки.
Щодо безпеки, то крадуть телефони, велосипеди, посилки (чув байки на роботі та читав пости в nextdoor апці). Напевно у Кройдона найдурніша слава в цьому плані. По відчуттям, найбільш безпечніше та чистіше на заході та північному заході.
Щодо мультикультурності, то тут не зовсім зрозумів, що може лякати. Араби та азіати роботящі люди. Їх ви побачите як власників/працівників магазинів, кафе, перукарень, СТО. Бомжі та попрошайки — це 100% більшість білі брітіші, з того що я бачив.

Є діти? Чи подобається вам їздити по театрам/музеям? Якщо так, то краще місто в пригороді. Якщо ні, мені подобалось жити в Дорсеті.

Без дітей.
Для себе вирішив все-таки Лондон:
+ інфраструктура, робота, можливості
— ціна життя

Без дiтей точно Лондон. Я би брав 3-4 зону, щоб I зелено I недалеко. Наприклад Greenwich/Blackheath. Або Richmond. Багато залежить яке житло ви хочет — дiм, квартиру...

Лондон це не тільки 1 зона. Я живу у 5 і ближче переїжджати не планую. До центру 30хв електричкою. Забудова низькоповерхова, парки і т. д. Якщо цікаво — пиши в приват.

Бував немало на півночі Англії в родичів і довкола. В порівнянні з лондоном це просто космос в плані краси, спокою, благоустрою, однорідності населення, і т.д. Міста — Йорк, Харогейт, можливо Лідс. Харогейт взагалі пушка, але там дорого звісно. Ще плюс — поруч північне море. В лондоні бував не раз — не дуже зайшло. Пару разів було просто небезпечно навіть, що мене сильно здивувало. Причому, в абсолютно невинних ситуаціях. Як на мене то фішка Англії саме в неймовірно красивій і цивілізованій периферії.

А хочется большой город или не обязательно?

Любой из городов-сателлитов в 30-60 минутах поездом подойдёт? Вбиваешь лимит времени в mapnificent и смотришь, что понравится...

Например, поезд на Кембридж и любые его остановки вдоль Lee Valley nature reserve.

Не обовʼязково.
Нижче писали і наче воно так і є, що великий плюс Лондона — це багато роботи і пізніше можна знайти щось краще по грошам.
Тому є сенс далеко від столиці не тікати.

30 минут от Лондона — это как 4 зона метро (только билет подороже), по лондонском меркам считай рядом

Как-то маловато для Великобритании, нет?

залежить звісно від досвіду, але ніби для переїзду дуже ок, і вище середнього, це ніби вже рівень в сторону фаанг мідла, поза біг тех ряд компаній стільки не дадуть навіть на бейз, тут ще зверху акції і бонус, якщо взяти тотал, то це десь 140к фунтів, що впринципі норм якщо дивитись по левелс
по ньому ж багато фейсбук Е4 саме десь стільки отримують, і судячи по редіту, і блайнду то 80-85к + стоки стандартний офер фейсбука на Е4, але звісно є куди рости, не як в Штатах, але стеля ще далеко :)

140к фунтів

А як так Ви порахували?
Якщо що, RSU буде веститись 4 роки.

думав, що ви вже поділили на 4 плюс врахував, що зазвичай стоки в доларах, а бейз в валюті країни, якщо це на 4 роки, тоді так менше буде, вибачаюсь за помилку

До веста ще треба до працювати, так щоб вас не звільнили, щоб ні з ким не полаятись тощо. Тобто готуйтесь до роботи 24/7/365 підлизування менеджеру, працювання не на проект — а на перформанс ревью, підсижування і підставу колег і усі іньщі корпоративні інтригі і трюки. Векселя RSU це не зарплатня, це бонус у векселях на акції. З іньшого боку це вища ліга — самі знаєте куди потрапляєте і навіщо, хочеш бути акулою бізнесу — починай кусатися.

це залежить від компанії дуже сильно, деякі починають виплачувати після року і потім вже є графік певний виплат, деякі відразу, ти просто попадаєш у їх графік виплат і з перших місяців будеш їх отримувати раз в 3 місяці наприклад, потрібно дивитись умови в конкретній компанії

наприклад Букінг дає акції, але тільки після першого року, і сума не гарантована і залежить від перформансу, в офері це якось цікаво описується також, а той же Гугл сума акцій обговорюється під час оферу і після початку роботи в компанії вони вам виділяються просто доступ появляється з часом, зараз розбивається так, що за перші 2 роки можна отримати щось 60-70% тої суми, от тільки не памятаю виплати починаються після року помісячно чи поквартально, а може і раніше як до року, це от забув

lol це тільки в амазоні так

Ой дурак. Извините, не мог пройти

Как я понимаю это и есть META, судя по оферу. Сами звали не так давно. В целом вполне нормальное предложение, правда гомно-акции всучивают вместо ЗП, но сама зарплата по лучше чем с галерой.

не Метою одною, плюс якщо 64к акцій на 4 роки, то це маловато якось як для них

ну і зараз якщо хочеться багато отримувати і кешем, то в випадку Лондона потрібно дивитись на Блумберг наприклад, або щось в сторону фінансів, але там є нюанс, що з часом може просідати компенсація відносно ринку, хоч і буде вище середньої, ну і Блумбергу спокійніше буде ніж в біг тех, та і вони більше люблять людей в офісі бачити ніж інші тех

Для переезда хорошие цифры и если не многодетная семья, то можно комфортно жить. А через год легко прыгнет на 110-120k base, местный опыт даёт хороший буст. Судя по RSU это ещё может быть или FAANG или scale up, то есть симпатичная запись в резюме, отсюда можно расти довольно далеко.
Но я бы от Лондона не отъезжал далеко.

Для иностранца в общем не так уже и плохо.

Мені сподобались Кембрідж і Ліверпуль. Тільки їхати довго до Лондона і коштовно. Шукайте якесь передмістя: Ватфорд, Вінздор тощо, усі білі там живуть. У самому Лондоні — Мумбаі. Через три роки віза скінчиться і доведеться десь далі їхати або повернутись назад.

У самому Лондоні — Мумбаі

В самом Лондоне немало районов, где процент белых выше среднего по стране и стремится к 90%. И даже не особо дорогих, тот же Eltham.

Через три роки віза скінчиться і доведеться десь далі їхати або повернутись назад.

Булщит, продлить или получить на месте новую визу — это вопрос одного похода в визовый центр для снятия биометрики на новый BRP. Одна из самых простых и быстрых процедур, которые я делал.

Можу до цього ще додати, що більшість норм компаній роблять візу відразу на 5 років, тобто після її закінчення подача на пмж і все, якщо не змінюєш роботу, то нікуди і ходити не потрібно

Ну все мои коллеги кроме одного кто уехал в 13-14 или приехали назад или поехали дальше в другие страны. Никому визу не продлили, четко три года и все. Может быть сейчас конечно как то по другому, но сомневаюсь. В общем есть такой риск, поэтому не стоит тратить на дорогое место жительства все что зарабатываешь. В общем дело ваше.

можу трішки помилятись, але якщо правильно пам’ятаю, в Великій Британії є два типи віз і одна з них типу як трансфер в рамках компанії, от з нею ніби може бути гірше, знову ж таки якщо не помиляюсь, то з нею здається на пмж не можна було подаватись, з візою яка tier 2 skilled worker все значно краще

можливо у Ваших знайомих був саме такий випадок

ICT действительно не дает права получения ВНЖ, но и такую визу можно было продлевать до 5 лет. С обычной рабочей визой (тот что был Tier 2 General) все проще. Ее можно продлить на следующие 3 года. Суммарно по такой визе можно пребывать не более 6 лет. Этого хватает с головой чтобы получить ВНЖ

Таке саме чув від кількох знайомих. Не продовжили візу без пояснень. Особливо на початку карантину.

А що не так з не-білими?

Ну якщо тобі ок якщо сусіди всю нічь гульбасять та слухають мантри, виставляють на дорогенний ковролін в фає мотлох який тхне кислим і його портить. І не виносить, сучій син, цілий тиждень. Що вагон метро в вечері засрали недоїдками з фастфуду, картоном та рекламними газетами які роздають на входу в тьюб. Те що маріхуаною тхне мало не з кожного кута. Якщо це може і Ок десь в Мумбаї чи Банголорі то як на мене це не ок коли людина поїхала в іньшу країну (таке я тільки в Криму бачів в Україні). Там де люди скоріше інтегрувались у суспільство, тобто не Лондон, або не дешеві райони — усього цього нема. Там теж є багато індійців, але вони просвітлені як на мене. З іньшого боку без іноземців Британії — хана, нікому працювати буде. Рассові теорії безперечно — повна хрінь і разом з тим наївно сподіватись що 60% жителів не змінять культуру міста під себе. Скажімо колега який жив в під Лондоном, розповідав, що там йому коли він собаку вигулював і розмовляв по телефону одразу зробили зауваження щодо необхідності негайно прибрати за собакою . Там і чисто тому, культура є поведінки, що ось так можна — а от так не можна. А якщо хтось порушує тому що іноземець — то треба делікатно розповісти як треба.

А білі себе ок ведуть? No offence, просто цікаво. Ніколи не жив у мультикультурному просторі, а західні медіа навздогін один одного говорять про дружбу народів тому складно зрозуміти де істина.

А білі себе ок ведуть?

Дуже залежить від соціального класу
en.m.wikipedia.org/wiki/Chav

Я б вибрав Ліверпуль напевно

А якщо Миколенко буде гріти банку в Евертоні, то прийдеться шукати інше місто :)

Якщо б я жив в Ліверпулі, то Миколенка я б бачив рівно 2 рази в рік — вдома на Енфілді і на виїзді на Гудісоні :))

Это прикольно конечно, но на Энфилд хрен попадёшь, а на сезонные абонементы там очередь лет в 10.

Якщо одноразово, то в фб є групи, де перекупи продають білети на окремі матчі (знаю людей, які так купляли)
Якщо багаторазово, то треба бути членом клубу, принаймі вступити туди здається

Якщо багаторазово, то треба бути членом клубу,

Нужно покупать membership, но фишка в том что просто так с ним ты билеты на АПЛ и ЛЧ не купишь, нужно будет «прокачивать» его, то есть для того чтоб купить билет на АПЛ нужно в прошлом сезоне отходить несколько матчей на ранние стадии кубков. Там сложная система.

Не знав цього, цікаво..

У Лондона нет альтернатив! Поверьте, правда.

Киев. Нафига туда ехать, если полностью удаленно ?!

Наверное, при трудоустройстве подразумевается налоговое резиденство. В этом случае это Tier 2 General и нахождение в пределах UK. Хотя, топикстартеру имеет смысл этот момент уточнить.

Підписатись на коментарі