Чи відповідаєте рекрутерам? Чому?
❓ Розкажіть, чи спілкуєтесь з рекрутерами? Чи обов’язково відповідаєте всім? Чому?
The New York Times Magazine опублікував статтю про те, як сильно змінилась робота ІТ-рекрутерів. «Кандидати — це ті, хто володіє всією владою», — йдеться на початку статті.
На прикладі історії Тіффані Діби,
«За оцінками, рівень безробіття серед IT-працівників становить близько 1,7%, порівняно з приблизно 4% в загальній економіці; для тих, хто має досвід у сфері кібербезпеки, це більше 0,2%. Сьогодні технічні працівники втомлюються від уваги рекрутерів, дружніх привітань у LinkedIn, холодних дзвінків. Бути рекрутером у сфері технологій означає бути затребуваним для тих компаній, які наймають, але відчувати себе „чимось непотрібним“ для кандидатів», — йдеться в статті.
Наприкінці січня Діба, яка працювала за контрактом з технологічною компанією на Західному узбережжі, розіслала аналітикам даних листи на LinkedIn. «Ми шукаємо талановитого аналітика даних, щоб аналізувати величезні набори даних, створювати прогнозні моделі та допомагати нам розвиватися. Я думаю, що ти чудово підійдеш». У вакансії, яку вона опублікувала, були перераховані її переваги — бізнес зростав на 400% на рік, підтримувався легендарним венчурним капіталістом, не було обмежень на дні відпустки, повне покриття страховки за медичне обслуговування співробітників і можливість працювати віддалено або локально.
Діба підрахувала, що вона надіслала листи приблизно 75 потенційним кандидатам і отримала приблизно п’ять відповідей, три з яких були або коротким «ні, дякую», або простим відхиленням її повідомлення. Відхилення — це з мови LinkedIn означає «Будь ласка, припиніть слати мені вакансії».
Проблеми Діби — проблеми більшості технічних рекрутерів — виходять за рамки простого пошуку людей. Рекрутери часто мають повідомляти погані новини про те, що бажаний кандидат категорично відхилив пропозицію, керівникам, які звикли мати перевагу на ринку, або засновникам, які переконані, що їхній бізнес є більш інноваційним, ніж Apple, і з кращими бонусами, ніж у Facebook.
Умови роботи також непередбачувано змінюються, що спричиняє хаос у процесі найму. То в компанії немає вимог щодо вакцинації, то є. Співробітникам кажуть, що вони можуть працювати віддалено, а потім роботодавець починає висувати ідею, що всім доведеться повернутися.
Найкращі коментарі пропустити