Набираю команду в стартап

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Ідея: маркетплейс с біометричною персоналізацією. З обличчя можна зчитувати багато інформації про характер та смаки людини, тому ми бажаємо застосувати це в онлайн-торгівлі.

Потрібні вмільці працювати зі штучним інтелектом та FullStack-розробники.

Хто зацікавлений пишіть на [email protected]

Деякі іноземні досліди:

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

О! Старые добрые караваны. И как раз в пятницу. Неплохо, неплохо

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Какие трусы будут рекомендоваться на вашем маркетплейсе человеку, генетически склонному к агрессии и расстройствам пищеварения? Интересен подход.

Как минимум с агрессивными цветами. Если с рисунком, то, естественно, агрессивным. Мы ведь будем учитывать не только одну агрессию, а много параметров. Поэтому будет понятнее нужен ли человеку рисунок, узор и какой. Сейчас еще многое не знаем, поэтому будем проводить исследования благодаря Big data.

Насчте пищевого растройства — они ведь разные бывают. Какие-то повысят агрессию, а какие-то понизят.

Не показывайте этот топик парашкинским пропагандонам, будут говорить, что у нас есть стартаперы-нацики, одержимые псевдонаучной писаниной Ломброзо.

Вы бы еще что-то древнее вспомнили, календарь майя или что-то подобное. Я для кого оставил ссылки на современные исследования? Что уже успели проверить на своем опыте?

Вы смешны, раз полагали, что в 2022 году кто-то будет брать наработки, которым больше века.

Интересно. Можно использовать во многих совершенно разных областях. Но сколько времени уйдет на обучение и сколько ступеней оценки реакции?

Так, потім і на інші сфери б перекинулись тим самим посилювали екосистему. Навчити залишилось тільки нейромережу зчитувати параметри обличчя, а потім інтегрувати з маркетплейсом. Вважаю, що за 2 роки можна зробити все це. А що саме маєте на увазі під ступенями реакціЇ?

Замечательно, очень хорошо, хорошо, скорее хорошо, так себе, скорее плохо, очень плохо.
Эмоциональная оценка степени удовлетворения.

Це щось по типу опитування після запропонованих пропозицій? Не збирались перевантажувати користувачів таким. Для них просто повинні швидше знаходитись товари та інформація подаватись в залежності від біологічних особливостей.

Зачем опрос? Это должен быть автоматический моментальный анализ мимики.

Наш проект непередбачав застосування міміки.

Делал такое с импользованием GAN, в универе

Я тут стартапам немного помогаю) Если интересно почитай startups.microsoft.com и маякни, подскажу чем мы сможем быть полезны)

Здорово, благодарю)

Зачем мне биометрическая персонализация, если я и так знаю, что мне нужно/не нужно на маркетплейсе?
Вбухать кучу денег и времени в один модуль «Рекомендуемые товары» чтобы что? И чем вы отличаетесь от существующих подобных алгоритмов?

1. Иногда нужно просмотреть сотни или тысячи товаров, чтобы найти то, что нужно;
2. Вы знаете чего желаете, а многие не знают пока не увидят;
3. Мы не только о модуле «Рекомендуемые товары», а и, в первую очередь, сортировке товаров в разделах каталогов;
4. Кому-то нравятся сложные нагруженные интерфейсы по типу Amazon, а кому-то простые по типу Wildberries. Мы желаем давать разные интерфейсы под каждый тип пользователя.

Это основное, много других нюансов поменьше.

А как вы собрались это монетизировать? Вы планируете разрабатывать технологию, или продукт на этой технологии. Это разные вещи. Первое можно хоть продать, во втором случае это заведомо гибельное мероприятие.

И технологию и продукт. Наш же продукт будет лучшим местом для тестирования технологии. Монетизировать собираемся за счет повышения KPI в сравнении с другими торговыми площадками.

На сколько гарантируете рост KPI?

Не можем ничего гарантировать. Самим интересно узнать.

1. Иногда нужно просмотреть сотни или тысячи товаров, чтобы найти то, что нужно;
2. Вы знаете чего желаете, а многие не знают пока не увидят;

Смешно :)
Физиогномика никак не поможет подобрать один конкретный товар, как максимум категорию, а для этого не нужно сотни тысяч товаров смотреть.
Тем более непонятно, как вы собираетесь «подобрать» то, что человек сам не знает ему нужно :)

Людям с маленькими глазами сложнее визуализировать, поэтому им тяжелее всего в голове представлять, чего они хотят. Му будем предлагать варианты, которые будут основываться на нескольких других чертах лица.

Естественно, мы не все знаем, поэтому это отличный повод проверить наши теории и узнать людей получше.

Круто, що маєш великі амбіції — це важливіше за досвід і фінансування.
Досвідчені програмісти тут ставлять резонні питання, і тобі з часом доведеться шукати на них відповіді.
Але фішка в тому, що не вони чи я опублікували пост про свій проект, а ти. Саме через ті питання, мало хто наважується стартувати чи навіть думати про такі проекти. І неважливо який буде результат — робота на одною ідеєю може привести тебе до зовсім іншої, а процес познайомить з цікавими людьми...
Від себе додам — спробуй зробити найпростіший прототип самостійно або вдвох з партнером. Зараз більшої команди не потрібно — спочатку знайди одного технічного партнера. І паралельно вчись кодити сам ;)
Успіху!

Велике дякую! Чудово, що Ви мотивуєте людей — так, потроху і піднімемося всією країною)

Це ж було вже! ©
теория Ломброзо
Репутация Ломброзо сильно пострадала, когда его идеи начали использовать нацисты — они проводили замеры черепов узников концлагерей перед их отправкой в печи.

«Еще при жизне Ломброзо его теория подвергалась критике. Не удивительно — немало высших государственных чиновников имели внешность, которая полностью совпадала с описанием прирожденных преступников.» — Думаю, намек ясен)

а вы думаете за последние 100-200 лет что-то изменилось ?
— Сегодня шапки воруешь, завтра президент
— Сегодня комик-пианист, завтра президент
и т.д.

Вы не умеете шапки воровать? 😁
А с пианином как?

намек на Ломброзе, это намек на один из основных рисков для компании нацеленной на работу с широкой (неспецифичной) аудиторией. Это такой же риск, как «усы Гитлера» на лице у СЕО или другого главного публичного лица компании.

иначе говоря, встрянете вы с этой биометрией. Я даже примерно не могу сказать, какая нужна сумма инвестиций, что бы переломить общественное мнение вокруг этой темы в нужною для успеха сторону )))

Дело в том, что это не единственный масштабный проект в этой теме. Так что по немногу докажем миру ее дееспособность. Со времен Ломброзе появилось много технологий, которые позволили проверить взаимосвязь мозга и лица.

Стартап, основанный на псевдонауке... ммммммммм, вкусно-то как

Я для кого оставил ссылка из научных журналов?

А что именно? Что оттуда Вы проверили и это оказалось неправдой?

Ссылки — это лишь 1%, которая у нас есть. Всё проверено научными методами.

А вже прочитали все ті джерела на які я залишив посилання? А то тут люди критикують навіть їх не почитав.

А як я повинен був адекватно її донести? Хіба посилання на авторитетні джерела не найкращий спосіб донести інформацію?

думаю, такий рівень комунікації — це вже велика проблема для стратапу. Пів сторінки тексту і не ясно ні яка роль Івана, ні які вже є напрацювання (презентація, мокапи в фігмі, шо-нібудь), ні на яких засадах має працювати команда (частка, зп, за дякую)

Ми всі різні, тому на одні і ті ж речі дивимось по-різному. Для мене нормально, що зацікавлені сами спитають такі нюанси.

Дякую за пораду, авжеж по-своєму Ви праві.

Читаючи коменти згадав анекдот про заняття сексом на Красній площі )))

Капитан Джек Воробей!

Скоро уже сто лет, как такой стартап провалился, автор, окстись.

И как он назывался?) Раз 100 лет, значит у него не было качественных знаний о взаимосвязи лица и характера человека.

Он назывался физиогномикой. В современном мире такая гремучая смесь псевдонауки и расизма — это приговор для стартапа. Если это не останавливает, то для начала рекомендую набросать прототип и определить своё соответствие критериям успешного стартапера. Результаты можно продемонстрировать инвесторам или лучше кидать прямо сюда.

Физиогномика — это теория, у нас научные исследования. Я для кого оставил ссылки на статьи из авторитетных журналов?

Так я ж и говорю, кидай сюда свои результаты, раз работает, а мы скажем — взлетит твой стартап или нет.

Я не нуждаюсь в подтверждении. Зачем мне конкуренты?

а еще вопрос кто будет добровольно передавать свои персональные биометрические данные какому-то неизвестному магазину...

А как же начинали соц. сети и другие никому неизвестные сервисы?

Постом Маска в твиттере.

Ну так и я его по-братски попрошу)

Тогда лучше сделай стартап «Маск твиттенет».

о, очередной шаг к анальным чипам

Так а в чем фишка, алгоритм сможет определить какой сорт пива я люблю по физиогномике?
Или типа, если человек похож на лоха, то у него будут персонализированно завышенные цены в магазине?)) Как известно, лучшие аферисты внешне похожи на добросовестных и честных людей. Так что физиогномика здесь сразу пасует.

Теоретично, ідея цікава і на базі неї дійсно можна збудувати якийсь продукт чи сервіс, але для цього треба глибокі дослідження і чітке бачення того, що ви робите.
Раджу наразі не братися саме за створення якогось конкретного стартапу, а проінвестувати свій час, почитати книжки про те як будувати стартапи і дослідити ринкову нішу, в яку хочете заходити.
Паралельно розвивайте свій нетворкінг серед потенційних партнерів.
Потім вже, маючи певні зання і партнерів, шукати адекватне фінансування, а не цілитись в український фонд.
Почитайте в «Lean Startup» як тіп шукав і знайшов! фінансування для майбутнього Dropbox, маючи на руках лише презентацію в паверпоінті.

Дякую. Глибокі дослідженні по характеру вже були проведені. Ось зі смаками ще потрібно будет провести. Український фонд мені подобається тим, що вони частку в компанії не забирають.

Український фонд мені подобається тим, що вони частку в компанії не забирають.

Тут важливим моментом ще є те, що часто інвестор не дає гроші просто так і забуває про стартап, а намагається допомогти, звести з цікавими контактами, дає поради по бізнесу і допомагає іншими засобами. Інвестор зацікавлений у збільшенні своєї інвестиції і намагатиметься зробити все можливе для цього.
Я б сказав, що знайти правильного інвестора це збільшити шанси на успіх відразу на 20-30%
І ця активна допомога це те, що ви НЕ отримаєте в українському фонді.

Корисна інформація, я чомусь думав, що у інвесторів завжди досить своїх справ, тому вони тільки дають фінанси і вимагають результати. А які тоді фонди Ви порадите?

Золотим стандартом для кожного стартапера є «Y combinator».
Дуже довго пояснювати чому вони корисні, як подаватися, навіщо і т.д. в інтернеті інформації по цьому вагон, треба гуглити, навіть тут на форумі було декілька тем.
Також у них є бібліотека www.ycombinator.com/library

І неймовірно важливим пунктом для кофаундера і особливо СЕО або людина яка буде виконувати його функції є Англійська, бажано на рівні Fluent та вище, без цього ви банально не зробите презентацію інвесторам.
Якщо з цим проблеми — варто починати займатися вже в паралель до всього іншого.

Дякую, з літа майже кожний день вивчаю по 2 години. Вперше чергу для проходження акселераційних програм.

Є різні типи інвесторів, але таких, що віддали гроші, як на депозит в банку і прийдуть просто через 5-10 років за прибутком — майже нема. Кожен буде ± цікавитись, вимагати звіти і пропонувати свою допомогу.

До речі, в стартапі останні місяці можна не платити працівникам, вони ще будуть по інерції працювати. І тобі за це нічого не буде ))))

0. Яку проблему вирішує ваш продукт?
1. Яка ваша роль в цьому всьому?
2. Який бізнес-план, схема монетизації?
3. Хто ваші користувачі? Чи проводився аналіз ринку і чи вдалося вам отримати «попередні продажі» вашого продукту кінцевим замовникам? Який ринок?
4. Чи є роадмап продукту? Як плануєте його просувати і де?
5. Яку долю пропонуєте партнерам? Тут відразу врахуйте, що у всіх ± нормальних організаціях поняття «співзасновник» застосовувано тільки для людей які мають долі 10% і більше.
6. Чи є конкуренти і хто вони? Чим ви краще за них?

Це далеко не повний список запитань які вам задасть будь-який інвестор чи стартап-акселератор чи навіть український фонд, без відповідей на це, буде як в класичному відео: «Миша, тебе денег так никто не даст, у тебя лицо скучное.» youtu.be/C-tntVBBxME

Ну і ці питання піднімаються в будь-якій базарній книжці про стартапи, в тому ж Lean Startup.

Якщо відповіді є — пишіть тут, це допоможе швидше знайти партнерів.

Дякую, але із всього Вашего тексту новим для мене стало тільки те, що співзасновником вважається член команди з 10%) Поки заявок від кандидатів досить, тому поки можна не писати так багато інформації. Чи ви для себе цікавитесь?

Ну в такому випадку бажаю успіху!
Для себе наразі не цікавлюсь, є чим займатись)

Должны вас огорчить — подобная технология уже реализована другими компаниями в сфере «электронный полиграф». Это регулируемая деятельность (ПД) и вам лучше взять лицензию на действующую технологию и применить ее для вашего продукта.

Спасибо, но как эту штука покажет мне футболки по моему вкусу, когда я перейду в соответствующую категорию в маркетплейсе?

Я в том смысле, как система сразу будет это знать, до того, как я перейду в соответствующий каталог. Я пока это понимаю так, что нужно время на изучение типажа пользователя.

В любом случае, это позволит стать нам еще лучше. Благодарю за наводку!

Вероятнее всего множество пользователей можно (по результатам испытаний) разбить на небольшое количество характерных групп («психотипов») со сходным проведением.

Реакция — группа — товар.

Іван, давайте на чистоту — подивився ваш профіль на Linkedin — ваш досвід говорить про те, що ви навіть і близько не уявляєте рівень задач, на який хочете посягнути.
тому рекомендую закрити тему, не портити собі ремутацію і зайнятись чимось більш серйознішим.
максимум що ви можете — продати ідею стартапу більш серйознішим «дядькам»

Так я тут і з’явився для того, щоб підібрати тих, хто знає як їх вирішувати.

А ви їм для чого?

Без мене проект неможливий, бо дуже малоймовірно, що ви знайдете потрібну інформацію. По джералам, які я надав, близько 1% інформації.

Дякую, точно максималізм.
Ви прям така унікальна людина, аж дивно що ви тут робите?
)

Це не моя заслуга — 7 років збирати інформацію зі всього світу і проводити купу досліджень. Я лише 5 років цікавився подібним, а серйозно вивчаю більше року. А головний дослідник зайнятий іншими проектами, скоро (рік-два, а може навіть в цьому році) і Ви про них дізнаєтесь. Вона не може сама змінювати відразу всі галузі, тому змінює те, що їй цікаво.

Краще займіться чимось чимось серйознішим. Це щира порада

Щось подібне вже казали круті боси в Xerox коли їм показали графічний інтерфейс та мишку. Чи коли Android демонстрували в Samsung до придбання Google. І таких прикладів безліч.

Коли Ви зрозумієте, що не всі люди такі як Ви. І як що я бачу в цьому користь, то в світі теж купа людей, які її побачать. Навіть в цій темі знайшлось немало таких.

Ви ще про середньовічних вчених згадайте.)
Ваш ідея утопічна, втратите час, але отримаєте досвід.
Успіхів вам

Лучше сожалеть о том, что сделал, чем о том, чего не сделал.

Втрачений час не повернеш. Краще виважено розглядати що робити чи не робити

В цьому і справа, починали з теорій фізіономіки і закінчили науковими дослідами з використанням медичних пристроїв. За 7 років встигли багато чого зробити і перевірити опитуванням людей, де точність інформації, по їх відгукамм, не менше 83%.

Тогда лучше искать идею, которую Вы способны воплотить самостоятельно. Вы мобильные приложения не разрабатываете?

Не можу відмовитись від ідеї маркетплейсу. Додаток не розробляю.

Может тогда глубокую нейросеть которая гадает по картам Таро или хрустальному шару и составляет гороскоп по часу рождения и кодирует от алкоголизма по фотографии. ПДРФ или ПЦР анализ без биоматериала и оборудования по фотографии это конечно видимо новое научное открытие, на Нобелевскую премию потянет.

Те суммы, которые можно заработать зная об этом, гораздо интереснее Нобелевской премии, после которой все конкуренты станут уверенны в этих открытиях и создадут аналогичные продукты.

О! Старые добрые караваны. И как раз в пятницу. Неплохо, неплохо

Аналогичные мысли были. Хотел по интонации и контексту определять врет человек или нет.
Ты такой, спрашиваешь какая вилка? — мы орентируемся на пожелания кандидатов. — а телефон «тилинь» и на экране: манипуляция, попытка избежать ответа. Токсичность: +10, честность −20.
Часто овертаймы? — политика компании не приветствует овертаймы у нас.
«Тилинь» — Манипуляция, раздражительность, попытка ухода от ответа, собеседник согласен с утверждением. Токсичность +50, честность — 10, абьюз + 30.
И потом отчет.

Кстати, дядя Витя как раз по этой теме. И делать ему нефиг — какой-то роботележкой занялся.

осталось выяснить сколько стоит разметить базу достаточную для обучения нейронки ))

ну так, нет времени — купи

это и есть стоимость нужного ресурса

Я так домен себе купил, сайт на нем так и не появился — нет времени.😞

А если это будет девушка с приличным таким на себе макияжем, считает?

Считает, цвет кожи мы пока не учитываем. С формой бровей еще будем разбираться, может будем просить выбрать вариант родных.

если там сантиметровый слой штукатурки, то на формы пофиг )))

Вот интересно: зачем идти в стартап с неясной бизнес-моделью(то есть закрыться может) на не пойми какие деньги людям за которых рекрутеры уже дерутся в буквальном смысле
При этом суммы стартуют от шести штук

Что закроется? Маркетплейс и без этой фишки может прекрасно жить. Тем более, в нынешнее время. Сейчас нет ни одного маркетплейса, который бы обладал всеми важными особенностями, которые бывают у конкурентов. Мы много чего собираемся там реализовать.

Мы много чего собираемся там реализовать.

И это будет очень дорого — не зря же оно не реализовано у конкурентов.

Может просто от того, что конкуренты не знают об этом или не верят? Вспомните истории Xerox, Motorola, Sony, Nokia и т. д.

Я об этом

Тем более, в нынешнее время. Сейчас нет ни одного маркетплейса, который бы обладал всеми важными особенностями, которые бывают у конкурентов.

Понял. Поки они не идеальны и имеют аудиторию — значит ниша есть и для нас.

Ниша-то есть. Вопрос, сколько стоит войти в эту нишу и потеснить конкурентов.

Что закроется?

Риск закрытия любого стартапа очень высок, он выше 50% или это уже не стартап. Ты ж в стартап набираешь

С маркетплейсом гораздо проще будет зарабатывать деньги на дальнейшее развитие проекта.

Сколько конкуренты вложили в свои недоделанные/несовершенные маркетплейсы?
А сколько у Вас всего денег? И как Вы их разделите между разработкой, рекламой и сейлзами?

Они несовершенные из-за видения их создателей, а не сложности сделать какие-то вещи. Тот же Амазон может себе всё позволить, но видимо у них более глобальные задачи. Как будем разделять бюджет — так по обстоятельствам будет видно. До запуска MVP еще долго, поэтому распределять средства будем после его наличия.

Вы получили от кого-то опытного оценку трудозатрат на разработку и поддержку своего маркетплейса?
К примеру, мы небольшой командой делали шлюз телефонии для WiFi роутеров. Фигня. Конторе обошлось где-то в пол-лимона баков, это без железа. И вот когда мелкая хрень, на коленках писанная, превышает бюджет Вашего маркетплейса на порядок — это звоночек, что можно бы задуматься о сопоставимости задачи и бюджета.

Не получил, как раз хочу найти тех, кто просчитает эти технические моменты. Ну и мы ведь не с нуля будем писать маркетплейс, а собираемся делать на основе платформы CS-Cart. Или другой, если так аргументирует специалист.

Вопрос: ты понимаешь, что это риски для разработчика, взамен на что они?

Взамен на долю в компании. Почему сразу риски — опыт тоже.

Но в исходном объявлении это нигде не написано, а опыт ... Не всем он нужен

Так это же очевидно, так все стартапы устроены)

Хотя спасибо, понял, что в будущем нужно давать больше данных.

Не просто неясной, а основаной на псевдонауке. Те факта того что инквизиция и Ломброззо уже обосрались не хватает, до сих пор существуют люди, которые думают что по природной внешности можно что-то определить. Но нет, стиль одежды, и нервный тик, про человека больше скажут, чем его морда, которая досталась ему рандомно, и вообще не имеет связи с психологическими особенностями.

Вы бы еще вспомнили, что было в 15 веке. За столько времени технологии позволяют многие теории проверять. Вы хоть одну ссылку из топика открывали?

Так то за лоботомию дали Нобелевскую премию, но только чёт я не припоминаю, что бы сейчас массово пользовались ледорубом в медицинских целях.

Если продолжать такую логику, то никами открытиями с номинацией Нобелевской премией человечество не пользуется.

С философской точке зрения — вчера вероятно.

Самый очевидный вопрос, кто даст просто так шарить камеру для какойто рекламной приблуды ?
Учитывая что это личная жизнь людей, добраться до камеры или микрофона на устройстве без явного подтверждения пользователя не получится. Или имеется ввиду камера на улице ?

Фотографии сделаются один раз. Учитывая, что камеры везде, как и фотографии (на смартфонах, в соц. сетях) как минимум молодежь это не будет смущать.

Вы примерно понимаете как работает моб устройство ? Будет примерно такая история.
Пользователь заходит на сайт. Сайт требует включить камеру. Пользователь удивленно включает и видит свое селфи на экране (таково секурити) после этого подтверждает отправить фотографию.
Вы действительно думаете что все эти шаги молодежь готова пройти ради назойливой рекламы ?

Какая рекламы, Вы о чем? Наоборот мы сделаем магазин чище, так как не будем показывать людям то, что им не нужно. Для мотивирования сделать свою фотографию будем давать скидку или кэшбэк.

Вообще не понятно как это будет работать. Допустим зашла барышня и согласилась прислать свой фейс. Вы определили напр что если барышня, то забираете с выдачи все муржские товары. А она искала бритву бойфренду на 23 февраля.

Для этого будет функция «подарок»

Разве функцию «подарок» нельзя прочитать по лицу ?

На нашем уровне понимания человека — нельзя. При определенных обстоятельствах можно будет, но очень нескоро.

Вы определили напр что если барышня, то забираете с выдачи все муржские товары. А она искала бритву бойфренду на 23 февраля.

насколько я знаю, подобные технологии подбора давно реализованы у крупных американских (и не только американских) ритейлеров и их натасканные AI начинают, к примеру, отследив специфическую смену предпочтениий в покупках, высылать скидочные купоны на памперсы и прочее, еще до того как клиентка успела купить тест и получить положительный результат на беременность
другое дело, что происходит это без всяких биометрий с анальными чипами

Я давно казав! Треба ще по руці гадання запилити!

А ещё древние руны, и вспомнить уроки прорицания с профессором Трелони. И понять наконец то, что нужно было идти не в КПИ, а в Хогвартс, а точнее в Гоґвортську школу чарів і чаклунств.

Враховуючи сучасні тенденції боротьби за приватність, та в цілому негативне ставлення суспільства до подібних маркетплейсів, що без дозволу користають психологічні маніпуляції (а саме для цього ви й збираєтесь розпізнавати емоції), а також серйозні зміни в економіці США та підняття ставки, ваш проект приречений. Цікавість до подібних стартапів наступні кілька років буде падати.

Так ми ж будемо запитувати користувачів. Крім США є ще багато країн.

Дія ж автоматом хоче й камеру, ні?

Никто не даст камеру просто так. Там может быть компромат на голую знаменитость )

Крім США є ще багато країн.

То есть стартап осознанно отсекает самый платёжеспособный рынок (США, ЕС). Понятно.

а вот тут как раз ряд компаний поднялись именно благодаря подобному отношению со стороны всех остальных к развивающимся рынкам
взять тот же Вьетнам
или мобильные платежи в Африке — классические крупные банки фактически просрали розничный сегмент целого континента, зато сосредоточение на более платежеспособном рынке Северной Америки и астрономической стоимости тамошней недвижимости закончилось для них Леман Бразерсом
P.S. это я вообще о рынках, а не конкретно об этом стартапе с очередными «анальными чипами»

А помоему, отличный инструмент для рекрутеров — определять сеньер или нет, и сильно токсик или нет по фото с обезательного видео созвона — топчек. Сразу все софт-скилы*0😁

З обличчя можна зчитувати багато інформації про характер та смаки людини

Гадание по аватарке?

Ну, за вкусы и характер, то, конечно, загнул. А вот за эмоции и состояние вполне реально.

Вам нижче людина скопіпастила текст про те що насправді «вполнє рєально»

Вам нижче людина скопіпастила текст про те що насправді «вполнє рєально»

Мне? Я и так знаю что реально.

Це в вас синдром трейні говорить

Почитайте краще розумних людей

Predictive Analytics
For example, predictive analytics is a major part of the “Big Data” hype. Using data
analysis to predict the weather, or the spread of diseases, is one thing [81]; it is
another matter to predict whether a convict is likely to reoffend, whether an applicant
for a loan is likely to default, or whether an insurance customer is likely to make
expensive claims. The latter have a direct effect on individual people’s lives.
Naturally, payment networks want to prevent fraudulent transactions, banks want to
avoid bad loans, airlines want to avoid hijackings, and companies want to avoid hir‐
ing ineffective or untrustworthy people. From their point of view, the cost of a missed
business opportunity is low, but the cost of a bad loan or a problematic employee is
much higher, so it is natural for organizations to want to be cautious. If in doubt,
they are better off saying no.
However, as algorithmic decision-making becomes more widespread, someone who
has (accurately or falsely) been labeled as risky by some algorithm may suffer a large
number of those “no” decisions. Systematically being excluded from jobs, air travel,
insurance coverage, property rental, financial services, and other key aspects of soci‐
ety is such a large constraint of the individual’s freedom that it has been called “algo‐
rithmic prison” [82]. In countries that respect human rights, the criminal justice
system presumes innocence until proven guilty; on the other hand, automated sys‐
tems can systematically and arbitrarily exclude a person from participating in society
without any proof of guilt, and with little chance of appeal.
Bias and discrimination
Decisions made by an algorithm are not necessarily any better or any worse than
those made by a human. Every person is likely to have biases, even if they actively try
to counteract them, and discriminatory practices can become culturally institutional‐
ized. There is hope that basing decisions on data, rather than subjective and instinc‐
tive assessments by people, could be more fair and give a better chance to people who
are often overlooked in the traditional system [83].
When we develop predictive analytics systems, we are not merely automating a
human’s decision by using software to specify the rules for when to say yes or no; we
are even leaving the rules themselves to be inferred from data. However, the patterns
learned by these systems are opaque: even if there is some correlation in the data, we
may not know why. If there is a systematic bias in the input to an algorithm, the sys‐
tem will most likely learn and amplify that bias in its output [84].
In many countries, anti-discrimination laws prohibit treating people differently
depending on protected traits such as ethnicity, age, gender, sexuality, disability, or
beliefs. Other features of a person’s data may be analyzed, but what happens if they
are correlated with protected traits? For example, in racially segregated neighbor‐
hoods, a person’s postal code or even their IP address is a strong predictor of race.
Put like this, it seems ridiculous to believe that an algorithm could somehow take
biased data as input and produce fair and impartial output from it [85]. Yet this belief
often seems to be implied by proponents of data-driven decision making, an attitude
that has been satirized as “machine learning is like money laundering for bias” [86].
Predictive analytics systems merely extrapolate from the past; if the past is discrimi‐
natory, they codify that discrimination. If we want the future to be better than the
past, moral imagination is required, and that’s something only humans can provide
[87]. Data and models should be our tools, not our masters.
Responsibility and accountability
Automated decision making opens the question of responsibility and accountability
[87]. If a human makes a mistake, they can be held accountable, and the person affec‐
ted by the decision can appeal. Algorithms make mistakes too, but who is accounta‐
ble if they go wrong [88]? When a self-driving car causes an accident, who is
responsible? If an automated credit scoring algorithm systematically discriminates
against people of a particular race or religion, is there any recourse? If a decision by
your machine learning system comes under judicial review, can you explain to the
judge how the algorithm made its decision?
Credit rating agencies are an old example of collecting data to make decisions about
people. A bad credit score makes life difficult, but at least a credit score is normally
based on relevant facts about a person’s actual borrowing history, and any errors in
the record can be corrected (although the agencies normally do not make this easy).
However, scoring algorithms based on machine learning typically use a much wider
range of inputs and are much more opaque, making it harder to understand how a
particular decision has come about and whether someone is being treated in an
unfair or discriminatory way [89].
A credit score summarizes “How did you behave in the past?” whereas predictive
analytics usually work on the basis of “Who is similar to you, and how did people like
you behave in the past?” Drawing parallels to others’ behavior implies stereotyping
people, for example based on where they live (a close proxy for race and socioeco‐
nomic class). What about people who get put in the wrong bucket? Furthermore, if a
decision is incorrect due to erroneous data, recourse is almost impossible [87].
Much data is statistical in nature, which means that even if the probability distribu‐
tion on the whole is correct, individual cases may well be wrong. For example, if the
average life expectancy in your country is 80 years, that doesn’t mean you’re expected
to drop dead on your 80th birthday. From the average and the probability distribu‐
tion, you can’t say much about the age to which one particular person will live. Simi‐
larly, the output of a prediction system is probabilistic and may well be wrong in
individual cases.
A blind belief in the supremacy of data for making decisions is not only delusional, it
is positively dangerous. As data-driven decision making becomes more widespread,
we will need to figure out how to make algorithms accountable and transparent, how
to avoid reinforcing existing biases, and how to fix them when they inevitably make
mistakes.
We will also need to figure out how to prevent data being used to harm people, and
realize its positive potential instead. For example, analytics can reveal financial and
social characteristics of people’s lives. On the one hand, this power could be used to
focus aid and support to help those people who most need it. On the other hand, it is
sometimes used by predatory business seeking to identify vulnerable people and sell
them risky products such as high-cost loans and worthless college degrees [87, 90].
Feedback loops
Even with predictive applications that have less immediately far-reaching effects on
people, such as recommendation systems, there are difficult issues that we must con‐
front. When services become good at predicting what content users want to see, they
may end up showing people only opinions they already agree with, leading to echo
chambers in which stereotypes, misinformation, and polarization can breed. We are
already seeing the impact of social media echo chambers on election campaigns [91].
When predictive analytics affect people’s lives, particularly pernicious problems arise
due to self-reinforcing feedback loops. For example, consider the case of employers
using credit scores to evaluate potential hires. You may be a good worker with a good
credit score, but suddenly find yourself in financial difficulties due to a misfortune
outside of your control. As you miss payments on your bills, your credit score suffers,
and you will be less likely to find work. Joblessness pushes you toward poverty, which
further worsens your scores, making it even harder to find employment [87]. It’s a
downward spiral due to poisonous assumptions, hidden behind a camouflage of
mathematical rigor and data.
We can’t always predict when such feedback loops happen. However, many conse‐
quences can be predicted by thinking about the entire system (not just the computer‐
ized parts, but also the people interacting with it)—an approach known as systems
thinking [92]. We can try to understand how a data analysis system responds to dif‐
ferent behaviors, structures, or characteristics. Does the system reinforce and amplify
existing differences between people (e.g., making the rich richer or the poor poorer),
or does it try to combat injustice? And even with the best intentions, we must beware
of unintended consequences.
[Designing Data-Intensive Applications]

У вас в команді супер психологи?
Це проект рівня гугл, фб чи амазон.
Стартап тупо потратить гроші на діагностику «стандартних» лиць)

В команді психологів не має, поки користуємось напрацьованими даними інших людей. А чи не чудово, що в Україні з’явився стартап такого рівня?)

Неетично те, чим він займається

І чим це гірше за фотографії в соц. мережах?

Неетично на базі фотографії передбачати поведінку людини. Чому — докладно розповів Martin Kleppmann в книжці, що вже стала класикою. Можливо, тому й додав до неї оці роздуми, що передбачив імпакт своєї книжки.

Не знаю як Ви, а я краще відразу буду бачити на маркетплейсах товари, які мені сподобаються, а не витрачати купу часу на перегляд всього підряд.

А коли Ви будете весь час бачити товари, що Вам не подобаються?
Або коли Ваша дружина та діти будуть весь час у Вашому браузері бачити рекламу секс-знаряддя та презервативів? Бо за Вашим лицем схоже, що це Вас має дуже цікавити?

Хто не захоче — буде використовувати маркетплейс в звичайному режимі, без біометричної персоналізації. А зацікавлені протестувати нові технології знайдуться завжди.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Фінансування звідки? На скільки стане інвестицій які ви вже маєте?

Інвестиції будуть від Українського фонту стартапів. Але вони не призначені на зарплати членам команди, тільки на придбання чи найом підпорядників.

то ви шукаєте партнерів у стартап? Яку долю пропонуєте?

Шукаю. Так це ж залежить від партнера. По замовчуванню 5%, але може збільшитись, так і зменшитись в залежності від виконання поставлених задач.

А яому 5%? Скільки всього буде партнерів? Яку саме частину роботи будете виконувати ви а яку партнери? Ви будете ще щось робити в проєкті крім того, що ви автор ідеї і вибили це фінансування?

Подивився Вашу сторінку, з такою кількістю навиків частку можна підняти до 10% (можливо і більше, в залежності від вкладу в проект). Команду я бажаю зібрати десь с 5 членів.

Я буду виконувати дослідження зв’язку смаків людини та обличчя. Про зв’язок обличчя та характера багато підтвердженої інформації, а ось про зв’язок зі смаками мало, тому тут ще багато роботи. Можу ще дизайном займатись.

І я не просто автор ідеї (коли я питаю людей, як можна використати вміння читати характер людей по обличчю, то ніхто до догадувався використовувати це в таких технічних проектах. Після озвучення моєї ідеї вона здається простою). В цій темі кручусь з 2017 року, такою кількістю знань як в мене володіє не більше 200 людей, але вони використовують її для своїх професій та інших проектів (а деякі їхні проекти дуже допоможуть нам). Майже кожну неділю ми підвищуємо свою кваліфікацію спілкуючись с головним дослідником. Але це тільки одна частина знань. В іншій частині кількість знаючих приблизно така ж, але там не має еволюції знань, нові досліди не проводяться. Тому в мене тут велека перевага, бо було багато часу у всьому розібратись та продумати, як буде розвиватись проект.

Партнери мені потрібні для технічної частини проекту: все, що пов’язано з роботою маркетплейсу, написання кодів для індивідуальних шаблонів для покупців, роботою штучного інтелекту, аналітики.

А Ви для себе питали? Тоді б яка частка Вас зацікавила?

Мене не цікавить. Я лише хочу знати яка логіка в засновників стартапів. Очевидно, що я би не брав участь в проєкті який може вистрілити , а може і ні. Швидше ні, 99% страптапів не вистрілюють.
Я би не працював рік за ідею з часткою 10%, в той час коли повно роботи з зарплатою 10к . Краще вже працювати над якимосб своїм проєктом з часткою 100% якщо він вистрілить

Вважаю, що 98% стартапів не вистрілює, тому що вини шукають вигоду. А якщо бажання йде від душі, то все складається добре. Адже між цими причинами є велика різниця в тому, як будуть засновники піклуватися про своє «дитя»)

А якщо бажання йде від душі

Скажи, зачем эти громкие слова, если речь идет о приблуде, которая будет в лучшем случае надоедать пользователям чтобы увеличивать продажи магазинов.

Это то то идет «від душі» ?

Чтобы не увеличить продажи магазинов, а ускорить поиск подходящих товаров для покупателей.

Для души, ибо на базе этих персонализированных интерфейсов и заработка крупных сумм — хочу создать ОС с персонализированными интерфейсами. ОС с дизайном приложений в стиле скевоморфизме — моя мечта. И как вижу, разным людям нравятся разные дизайны, поэтому надобно угодить всем.

Но и я понимаю, что это чертовски сложно и может будет недостаточно востребовано у разработчиков ПО. Ну, попробую, как минимум работу людям дам. Это лучше, чем если деньги дальше будут пылиться в банках монополистов.

Інвестиції будуть від Українського фонту стартапів.

Той инвестиции «від Українського фонту стартапів», хоть на оплату 150 часов (т.е. 1 месяц) работы хорошего спеца хватит? :)

25 000$ дают первый транш. Так что хватит на многое)

Здається це юнацький максималізм.
Вам на кілька компів хватить і кави на пару місяців. І все, далі що?

Далі ще 50 000, а потім вже часні інвестори, фонди і т. д.

3 сіньори виїдають 15К на місяць. І це не супер-сіньори, а такі, що нещодавно мідами були.

25 000$ дают первый транш. Так что хватит на многое)

это копейки для такого проекта. Тема ИИ мне интересна, но этого не хватит даже на знакомство с темой и погружения в задачу.

Можно потом еще взять безвозмездные 50 000, а дальше уже инвестиции за долю в компании.

Можно потом еще взять безвозмездные 50 000, а дальше уже инвестиции за долю в компании.

Сори. Я не так воспитан. Когда берешь деньги надо результат делать. Взять бабло и не сделать это кидалово.

Там каждый месяц проверка того на что были потрачены средства. Есть план, которого нужно придерживаться.

Так а когда обнаруживается отставание от плана (то есть, всегда) — то стартап объявляется банкротом, и деньги инвесторов пропали?

Так инвестирование — это всегда риски. В этом случае, стартап может за инвестиции отдать еще часть своей доли в компании.

Ну ведь после отставания от плана компании больше не будет?

Зависит от того, на каких условиях составлен договор.

25 000$ дают первый транш

Это за какую долю? А то, европейчеги нынче дают даже до 2.5-4 млн за долю до 4%. Но если юрик в ЕС.

Без доли, это государственная программа.

Без доли, это государственная программа.

Тем более, что государственная программа. Это тоже чьи то деньги. Надо правду говорить сколько стоит эта гос. хотелка.

Тобто, на відмивання коштів, а ви попрацюйте нахаляву. Прям СУГС

Хто буде працювати нахаляву?

Підписатись на коментарі