Воєнні облігації України

У цьому топіку буде інструкція як і де їх купити!

В умовах військової агресії Російської федерації Міністерство фінансів пропонує громадянам, бізнесу та іноземним інвесторам підтримати бюджет України шляхом інвестування у військові ОВДП. Кошти від облігацій будуть використані на забезпечення потреб Збройних сил України та безперебійне забезпечення фінансових потреб держави в умовах воєнного стану.

Основні умови військових ОВДП наступні:
• номінальна вартість однієї облігації — 1000 гривень;
• строк обігу — 1 рік;
• ставка дохідності буде визначена на аукціоні.

Перший аукціон 1 березня 2022 року.

«Українці проявили мужність та згуртованість, яка надихнула весь світ!

Країна показує свою стійкість на багатьох фронтах, в тому числі на фінансовому. Кожен має можливість підтримати фінансування потреб армії та бюджету країни, придбавши наші військові ОВДП. Звертайтесь до банків — первинних дилерів, вони допоможуть вам надати підтримку державі в ці складні часи,» — сказав Сергій Марченко, Міністр фінансів України.

👍ПодобаєтьсяСподобалось11
До обраногоВ обраному3
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

А як зараз можна купити воєнні єврооблігації? І чи можна через ІВ? Бачу, що в останньому зараз взагалі пусто по українським бондам

ICU: fi202x.blogspot.com/2022/03/11-icu.html
Kinto: fi202x.blogspot.com/2022/03/10.html
через банки ліпше не брати, бо то не їх основний бізнес

Ось тут зібрані всі місця і є кілька відеоінструкцій
simeinyi-budzhet.ua/...​vestments/military_bonds

При куплі за готівку, звільнили від фінмону
bank.gov.ua/...​on/Resolution_11032022_47

Сегодня в Привате появились UA4000225668 до 01.03.2023.

ICU ввів спрощену процедуру реєстрації та онлайн покупки

Чи є можливість придбати облігації з-за кордону?

Іван, це буде складно, бо потрібна грн, банківський рахунок тут, документи і т.д

Розгляньте буь ласка інші способи допомогти Україні
simeinyi-budzhet.ua/...​ardest/help-ukraine-2022

У вотан можете купити серію до 01.03.2023 від 1000 грн
ось інструкція
youtu.be/wYpui8La8AU

1) Купив в Приваті воєнні облігації і зробив відеоінструкцію
youtu.be/9anj7aVPWww
Сума від 100 000 грн.
Деталі серій в описі до відео.
Як тільки можна буде в брокерів з меншими сумами купувати, спробую і запишу ще відео.

2) Підпишіть будь ласка петицію до Пейпал, щоб припинили працювати в раші, і почати працювати в Україні!
www.change.org/...​GPwX21tMhkMfVPEmO6zRUAdCY

Любомир

Спасибо за инструкцию. Я в Привате сразу вижу только одни UA4000221436. Долгие пока нельзя купить или их можно как-то найти?

Воєнні облігації дві серії
UA4000221436 — до 27.04.2022 — вже є У привату
UA4000225668 до 01.03.2023 — будуть наступного тижня в приваті. Зараз вони є у WOTAN

1) Купив в Приваті воєнні облігації і зробив відеоінструкцію

Якщо на сторінці цінних паперів пусті списки, це я щось не зробив? Чи якась бажина і треба звернутися в банк?

В робочий час потрібно, коли торги йдуть. Л.

[Офтоп] А можна з валютного ФОП рахунку кидати гроші прямо на армію, укрспецекспорт?

Як це зробити у Приватбанку?

Не знаю, я не з підтримки Приватбанку

круто, я не знав!

круто, я не знав!

Так то, це я увас запитую. ))

Что-то тема заглохла. Почему не продают через гос-банки всем желающим?

Кожного дня питаю. Обіцяють, але поки не продають(

я на войне не зарабатываю
державу финансово подтрымал переводом на армейский спецсчет

Наврядче фінансово ті хто купив військові облігації зароблять. Я не аналітик прогнозів давати не можу, але наразі курс зафіксовано 29.25, тобто в доларах 1000 гривень — $34.19. Додамо купон 1000 + 11% = 1100 => $37.61. Тобто не зважаючи на інфляцію, тільки на девальвацюю валюти у відношені до $ отримуємо, що така інвестиція буде прибутковою лише при курсі нижче за 32.175 (+12%, щоб отримати стільки ж доларів скільки і було = 1100 / 34.19). Питання риторичне — яким буде курс після? Ми звичайно не під санкціями (+43% rub/usd за тиждень війни), але наша економіка теж під надзвичайним тиском.

Військові облігації можуть бути корисними для того щоб хоча б якось зберегти капітал у національній валюті, особливо інституціям.

Так, згоден з вами, це ірраціональна інвестиція зараз.

Втям я як завжди вірю в Україну, тому прогнозую що ЄС нам буде дуже багато фін допомоги давати, і гривня буде стабліьною після нашої перемоги...

Ну понятно, облигации, % ставка, доход, всё такое. А может так на ВСУ или в «Повернись Живим» косарь — другой переведете?

Тю, так всі це і роблять вже 7-ий день активно.
плюс купа знайомих почали напрмяу щось закупати для ТРО

А может так на ВСУ или в «Повернись Живим» косарь — другой переведете?

1-2К, а що далі?

Облігації — це важлива тема для економіки, це про довгострокові перспективи. Думаю ТС пояснить їх важливість компетентніше ніж я.

1-2К, а що далі?

А далі кожного місяця так. Я може щось не розумію, але мені здається, что віддавати краще, ніж давати в займ. Інакше поясніть мені будь ласка.

Смысл в том, что сумма безвозмездной помощи и сумма, которую готовы предоставить в долг, различаются на порядки: первая, по грубым прикидкам составляет десятки миллионов, а вторая — десяок миллиардов. И те, и другие деньги нужны прямо сечас.

Дякую, зрозумів

Олександр,
В першу чергу облігацій потрібні, бо їх можуть купувати інституційні інвестори, наприклад юр особи чи пенсійні фонди. Сума 400 млрд грн і таку суму важко зібрати з фізичних осіб на пожертвах.

Дякую, про це не подумав.

Разница в масштабах, донаты — это тысячи, иногда — десятки тысяч. Облигации — для сум на порядки больше.

Україна залучила 8 мільярдів з першого продажу військових облігацій
www.epravda.com.ua/news/2022/03/1/683048

То первинним дилерам. На тижні вони нам запропонують

Мінфін задовольнив усі десять заявок з відсотковою ставкою 11% річних. Дата погашення — березень 2023 року.

Я вже спілкуюсь з Приватом та брокерами, як тільки куплю, розповім як

будь ласка, якщо можна також про звиклі єврооблігації теж, о яких тут пишуть biz.censor.net/...​_vpaly_do_novogo_minimumu

В Україні поки не можна купити єврооблігації.
В ІБ моджете купити по ринковій ціні лотами від 100 шт

Як можна купити воєнні єврооблігації резиденту ЄС?

там важливо чи є паспорт український і ІПН, а не те де податкова резиденція

є паспорт український і ІПН

Дуже чекаю вашого досвіду із Приватом

Підписатись на коментарі