Побудуємо IT-інфраструктуру для військової частини?
Всім привіт! В мене друг потрапив до військової частини у Львівський області, яка дуже раптово виросла у розмірах. Вся їх IT-інфраструктура — це три старенькі ноутбуки. Людей там зараз дуже багато і навіть елементарний документообіг налагодити неможливо з такою кількістю народу, тож він вирішив зайнятися приведенням того до ладу.
Ми з ним розробили список того, що хочеться. Якщо у вас є якесь старе залізо, яке не жалко, або хочете зробити цільову пожертву на потреби армії, ось що ми хочемо зібрати:
—
—
— бухта витої пари
— обжимки
— коннектори rj45 (пачку? ну штук 100)
— сервер (або якийсь старий комп), під файлопомийку
— кілька флешок (ідеально якщо будуть інстали win10, ubuntu 20.04 server, ubuntu 20.04 desktop — на місці довго качати)
— може 4g модем під лайф (схоже що тіки лайф і працює) про всяк випадок
Я зараз ще займаюся тим, щоб придумати логістику (як збирати, де збирати і як відвезти), тож якщо в когось є пропозиції — теж велкам.
Пишіть питання поки що сюди: t.me/o_brusentsov
Де збирати будемо — зараз організовуваємо як раз.
UPD 13:40. Наразі схоже що ми скористаємося пропозицією Назара, щоб відвезти все за один раз. Нажаль, у мене не вийшло у Львові знайти приміщення, щоб все зібрати. Чуваки з частини кажуть, що вони і більше зможуть прожувати, або поділитися із сусідами, тож якщо в нас вийде краще організація, то може повернемось до вас. Всім дуже дякую за відгуки!
UPD 3 березня. Все приїхало, дякую, Назар! Чуваки інфраструктуру з нуля будують.
12 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів