Ейчари — до бою! Інструкція для атак на російські сайти з пошуку роботи

Привіт, я Анна-Марія Сабов, незалежна HR-консультантка та операційна партнерка рекрутингового агентства. Спільно з PR Agents of Ukraine ми розробили і вже протестували алгоритм для інформаційної атаки, до якої може долучитися кожен.

Оскільки рекрутери багатьох українських компаній тимчасово мають робочу паузу, адже найм припинився, вони шукають можливості для волонтерства. Ми як раз маємо сценарій дій для тих, хто зараз у відносній безпеці, мають стабільний інтернет та ноутбук — і готові допомагати.

Поки в HR-чатах росії дискутують, як криза вплине на ринок праці, давайте покажемо їм справжню кризу — інформаційну війну! Вакансій в рф приблизно 2 мільйони, і якщо хоча б на 10% з них прийде «резюме» від нас — це допоможе поширити справжню інформацію і буде спонукати виходити на протести.

Зараз над проєктом працюють 70+ осіб (в основному, рекрутери та HR, та є копірайтери, дизайнери, керівники...), проте потрібен набагато більший масштаб.

Суть нашого плану

• Ми протестували 15 сайтів з пошуку роботи;
  • обрали 4 з них, через які просто розсилати резюме і швидко проходити модерацію («без регистрации и смс»);
  • створена легенда: під виглядом відправки відгуку на вакансію ми ділимось резюме, де на аватарці заклики здаватися за 5 млн рублів, в супровідному пишемо лист до матерів, а в портфоліо кидаємо кілька фоток з полоненими/ після вибухів в містах.

Мета нашої атаки

Все просто: наробити шуму та паніки серед HR-спільноти. Є гіпотеза, що серед таких людей є розумні люди, які звертатимуться до керівника з запитом не пускати в Україну нових призовників. І ще одна гіпотеза, що цей шум передасться далі.

Що потрібно робити

Відгукуватись на вакансії/ надсилати резюме, цим самим освітлюючи реальний стан речей (заклик про «здавайся за гроші», «тут беруть у полон», «мами, не пускайте дітей воювати», «виходьте на мітинги»)

ВАЖЛИВО: свій гугл-акаунт чи соцмережі не потрібно використовувати. Також не потрібен VPN.

Алгоритм конкретних дій

ЕТАП 1. Створити окремого гугл-акаунта для атак

1. Не заповнюємо необов’язкові поля — зверніть увагу, що телефон — це НЕ обов’язкове поле. Не вводьте його, навіть вигаданий;
  2. не вводимо ніякі свої дані — ні день народження, ні стать;
  3. не вказуємо навіть реальну резервну пошту;
  4. як ім’я можемо писати щось типу «НЕТ ВОЙНЕ», «Остановите войну», «Спасите мужчин»...
  5. якщо валідація не пропускає декілька слів у імені — пишемо через дефіс

«Спасите-Мужчин-Из-Плена В-Украине-Тысячи-Убитых-И-Раненых».

ЕТАП 2. Зайти на російські джоб-сайти, через які можна легко відправляти відгуки на вакансії

Такі сайти, як hh.ru, Avito.ru, Zarplata.ru мають хорошу модерацію і без російського номера телефону ніяк не зареєструватися. Сайти Rabota.ru, Jobsora.com, Trudvsem.ru особисто у мене не завантажувались або від них не приходив лист-підтвердження про створення акаунта. Тому можна їх додатково перевірити. На сайті Profi.ru (студентські роботи) можна зареєструватись через свій фейсбук/ ВК

Відкрийте або по черзі, або у кількох браузерах такі сайти:

ЕТАП 3. Зареєструвати профіль кандидата на сайтах з пошуку роботи

Зареєструйте на кожному з вищеперелічених сайтів (SuperJob.ru, Joblab.ru, Gorodrabot.ru) акаунти кандидата («соискатель»).

1. Заповнюємо «особисті» дані — як ім’я можемо писати щось типу «НЕТ ВОЙНЕ», «Остановите войну», «Спасите мужчин».
  2. Якщо валідація не пропускає декілька слів у імені — пишемо через дефіс «Спасите-Мужчин-Из-Плена В-Украине-Тысячи-Убитых-И-Раненых».
  3. Обов’язково завантажуємо фото профілю і портфоліо за посиланням — на вибір.
  4. Якщо є можливість завантажити в сам профіль резюме файлом — ось тут пдф. Але в мене не виходило.

ЕТАП 4. Відгуки на вакансії

1. В полі «найти работу» обираємо по черзі міста. Раджу починати з великих: Москва, Петербург...
  2. Можемо не ставити фільтр на конкретну посаду — нам немає різниці, на які вакансії надсилати резюме.
  3. Натискаємо «откликнуться» — автоматично підвантажиться ваш профіль. Якщо цього не сталось — вручну завантажуємо картинку.
  4. Обов’язково пишемо супровідний лист з таким текстом.

Нюанси:

• для цієї роботи зручніше використовувати ноут/ комп. З телефону не так зручно;
  • приблизно після 40 відгуків через 1 сайт з 1 акаунта вас можуть заблокувати. Це нормально. В такому випадку не змінюємо акаунт, а переходимо до іншого сайту. Раніше блокували приблизно після 50 відгуків, але тепер блокують активніше, тож треба залучати більше людей;
  • як тільки на всіх трьох сайтах вас заблокували — можемо створювати новий гугл-аккаунт.

Що ж, берімось до роботи! Нові ідеї вітаються — пишіть мені за контактами з профіля на DOU.

Ще, я веду шпигунську діяльність по російським HR-паблікам і пишу про це з пруфами у себе на Facebook та LinkedIn. Долучайтесь!

P.S. Якщо потрібно розшарити інфо про донати — звертайтесь, в моєму лінкдін 22 тис. контактів.

👍ПодобаєтьсяСподобалось24
До обраногоВ обраному5
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Додаткова ідея, яку прислали мені в телеграм:

«Я заходила в фейсбук в групи вакансії IT і там є російські рекрутери, які публікують вакансії і залишають свій телеграм.
Можна їм писати і притворитися кандидатом який шукає вакансію.»

Поділилісь також контактами російських ейчар, телеграми яких вдалось знайти і в яких є відкриті вакансії:
@VVNNatasha
@Okscompanytop
@Katy1881

Через HH большое количество откликается

колеги, мені відписують 2 типи фідбеку:
1) 2 сайти из 3х (Суперджоб і Джублаб) у декого не завантажуються. Для доступу до них з деяких міст вже потрібно використовувати ВПН. Але це не масове явище. а яке вибіркове по невідомому мені алгоритму.

2) декому вдається на 1му сайті відправляти 130+ відуків !!!
моя гіпотеза, що тут справа у вихідному дні. резюме не дивляться в сб та нд рекрутери, відповідно, не «скаржаться».
тому потрібно по максимуму використовувати саме вихідні

В мене без VPN не зайшло ні на один сайт, тому тільки через VPN вдалось підключитись.
Також підтверджую, що Суперджоб дуже довго грузився і я тільки змогла додати резюме, але ще не відгукувалась на вакансії

Отличная идея, прям уже в работе.

Однако. Мне очень не нравится текст и «резюме». Слишком агрессивно, слишком в лоб. Русские, которые будут это читать просто не воспримут это, удалят, забьют и не станут читать.
Я предлагаю свою версию текста, более мягкую и по фактам: docs.google.com/...​dMFIm-SY/edit?usp=sharing

Титулку можете изменить по своему желанию

дякую за альтернативу!

створив тут запит твій: https://v-tylu.work/en/listings/1729991-robota-z-rosiiskimi-saitami-z-poshuku-roboti

Очень крутая идея. Буквально сегодня ночью говорил об этом другу

Крута ідея! за работу
ще ресурс де можно зарееструвати пошту без телефону tutanota.com

на hh.ru если указать любой укр номер, то он не попросит подтверждения.
я создал парочку таких резюме и стал их рассылать.
после создания резюме зайдите на страницу hh.ru/search/vacancy (или «мои резюме» -> «подходящие»)
и вбейте в консоль (mac: Command+Option+I, windows: Control+Shift+I => Console) этот скрипт — он будет автоматически рассылать ваше резюме по всем подходящим вакансиям

var getLink = (id) => `https://hh.ru/applicant/vacancy_response/popup?vacancyId=${id}&isTest=no&withoutTest=no&lux=true&alreadyApplied=false`

document.querySelectorAll('[data-qa="vacancy-serp__vacancy_response"]').forEach((link, index) => {
   var id = /(vacancyId=)(\d+)&/g.exec(link.href).pop().trim()
   setTimeout(async () => {      
        const data = await fetch(getLink(id)).then(r => r.json())

if(data.type === 'quickResponse') { link.click() }

}, index * 2000)
})

если отклики разошлются, то можете перезагрузить страничку и сделать это еще раз

ссылки можно прятать в bit.ly
генерить фото тут — this-person-does-not-exist.com/en
временная почта для регистрации: 10minutemail.com

пример моего резюме — hh.ru/...​6337?hhtmFrom=resume_list
я там зашил ссылку в портфолио

fyi — у них ограничение по откликам 200 в день

в мене тут трабли з кодом виникли. Допоможеш?

так, звісно, можеш написати у tg: @fnnzzz

ETAП читається як ЕПАМ
може малими літерами?

+1 ідея
Створювати профілі компанії та розміщувати вакансії.

Підписатись на коментарі