Доставка товарів коптером

Хтось знає чи є готове рішення по доставці товарів коптером, методом скидання товару отримувачу? Я так розумію що система має бути наступною:
— на пульті для коптера є спеціальна кнока, яка відповідає за скидання;
— ця кнопка подає сигнал на основний приймач;
— основний приймач передає сигнал додатковому контроллеру, який керує севоприводом;
— сервопривод крутиться і прибирає стержень чи пластину, яка тримає товар.

Цікавлять наступні характеристики такої системи:
1. Влучність. Отримувач має прийняти товар буквально в руки, інакше товар може загубитись і не дійти до отримувача.
2. Легкість наведення. Ми всі давно звикли до убера і уклона, коли не треба хвилинами пояснювати звідки і куди має їхати таксі. Тицяєш точку на карті і все готово.
3. Вантажопідйомність. Деякі товари можуть бути важкими, тому коптер повинен мати змогу нести вантаж до 5кг.

Використання коптера має переваги у порівнянні з загальновідомими безпілотниками. Коптер можна запускати з місця і йому не треба взлітна смуга для взльоту і посадки. Коптер більш маневрений і його можна застосовувати в місцях з щільною забудовою. Коптер дешевший, його легше купити і можна зібрати самому, якщо вірити статтям з інтернету.

Розповім трохи про себе. Я коптера не маю, може пару разів тримав в руках іграшкові моделі, на цьому мій досвід закінчується. Тому, можливо, я перебільшую можливості коптера і традиційна доставка товарів є більш успішною. Але технології постійно розвиваються, нам треба слідкувати за останніми тенденціями, щоб могти конкорувати з опонентами і вижити на цьому ринку.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Вантажопідйомність. Деякі товари можуть бути важкими, тому коптер повинен мати змогу нести вантаж до 5кг.

У коптера расход большой, далеко он не улетит и/или много не возьмет. Уже появляются потребительские гибриды, но пока они мелкие, где то 2 сотни грамм максимум возьмут youtu.be/oz_T7Kt4YX8?t=449

Я про простий коптер, без крил. Вантажопідйомність коптерів DJI:
— DJI Mavic Pro — 1кг
— DJI Phantom 4 — 2кг
— DJI 600 Pro — 6кг
hobbyhenry.com/...​weight-can-a-drone-carry
Те що коптери можуть підняти людину, взагалі баян www.youtube.com/watch?v=YJ-0yZY6vvA

поднять и транспортировать поднятое на какое то коммерчески внятное расстояние с гарантированным возвратом и запасом по дальности разные вещи. Пока это еще дорого + в мегаполисах может мешать аэропортам. А в городках, дешевле курьеру доехать без пробок.

Мене цікавить чи є поставки зброї в Україну? Є відчуття, що не вистачає зброї та боєприпасів навіть в Києві.

Єдиний стабільний імпортер станом на зараз — це Кацапстан. Хто взагалі допомагає Україні зі зброєю від піхоти до артилерії?

США та інші держави-члени НАТО вже відправили Україні 17 тисяч протитанкових ракет та 2 тисяч зенітних ракет Stinger.
www.eurointegration.com.ua/news/2022/03/7/7135425

Наскільки розумію, це все зброя для оборони та стримування. По факту, в нас існує дефіцит кулеметів, автоматів, гранатометів, мінометів тощо + боєприпасів до усього цього.

Вже двічі був у військоматі свого поки ще мирного міста. Просив зброю, готовий був її купити там на місці — будь-яку від Мосіна чи мисливського АК. Отримав відмову. Офіцер повідомив, що зброї немає навіть у нього.

Подзвонив у магазин зі Львова huntmasters.com.ua, у них зброя наче є, але доставки немає, треба забирати самому

Від Тараса Чмута(Повернись живим) чув про Південну Африку, Пакистан, тощо

Змістовне відео про доставку товарів з Пакистану в аеропорт Індії
www.youtube.com/watch?v=gRma0LCgkLg
Дрон пролетів в одну сторону 14км з вантежем 4кг. У відео кажуть, що дрони малі і тому їх важко детектити і супроводжувати. Дрони ефективно знищувати лазером, але це робити дорого.
Є інфа які дрони пропонує Південна Африка в низькому та середньому ціновому діапазоні?

До чого тут дрони? Питання було про зброю

Зрозумів. Зброї купа в магазинах ближніх до нас країн, єдине питання як її перевезти через кордон

Доставка товарів коптером

Я чув, у нас в країні з’явилися якісь нові замовники з Росії, які б дуже непроти отримати гранату чи міну на свій танк/БТР чи прямо у руки.
Впевнений, вони доставку дроном оцінять)

Даю підказку. Питання треба читати з оглядом на останні події в Україні. Може на форумі є люди, які займаються коптерами або є такі знайомі? З пропозиціями прохання писати у приватні повідомлення.

www.youtube.com/watch?v=J-M98KLgaUU

Успішні кейси існують, але вони всі працюють в дуже специфічних нішах, і схема роботи у них трошки інша. Можливо просто це час не прийшов, можливо інші причини, але якщо є ідеї / немає досвіду, варто мати на увазі.

Дякую за відео. У відео були названі такі причини, чому доставка дронами не мала успіху в містах Америки:
— заборона польотів дронів в області дії аеропотів;
— дрону треба бути розумним, щоб доставляти посилку і враховувати багато факторів, наприклад, собаки;
— не всі клієнти мають вільний від перешкод приватний двір;
— при доставці дроном товар може пошкодитись.
Я зрозумів, що технологічно це можна зробити і вже є багато релізацій як великими компаніями так і стартапами. Цікаво було б дізнатись чи є готові пропозиції для звичайних людей. Щоб можна було купити траспортного коптера, який включатиме як апаратну частину так і програмне забезпечення. Або мануал як це зробити самому.

Підписатись на коментарі