Доставка товарів коптером
Хтось знає чи є готове рішення по доставці товарів коптером, методом скидання товару отримувачу? Я так розумію що система має бути наступною:
— на пульті для коптера є спеціальна кнока, яка відповідає за скидання;
— ця кнопка подає сигнал на основний приймач;
— основний приймач передає сигнал додатковому контроллеру, який керує севоприводом;
— сервопривод крутиться і прибирає стержень чи пластину, яка тримає товар.
Цікавлять наступні характеристики такої системи:
1. Влучність. Отримувач має прийняти товар буквально в руки, інакше товар може загубитись і не дійти до отримувача.
2. Легкість наведення. Ми всі давно звикли до убера і уклона, коли не треба хвилинами пояснювати звідки і куди має їхати таксі. Тицяєш точку на карті і все готово.
3. Вантажопідйомність. Деякі товари можуть бути важкими, тому коптер повинен мати змогу нести вантаж до 5кг.
Використання коптера має переваги у порівнянні з загальновідомими безпілотниками. Коптер можна запускати з місця і йому не треба взлітна смуга для взльоту і посадки. Коптер більш маневрений і його можна застосовувати в місцях з щільною забудовою. Коптер дешевший, його легше купити і можна зібрати самому, якщо вірити статтям з інтернету.
Розповім трохи про себе. Я коптера не маю, може пару разів тримав в руках іграшкові моделі, на цьому мій досвід закінчується. Тому, можливо, я перебільшую можливості коптера і традиційна доставка товарів є більш успішною. Але технології постійно розвиваються, нам треба слідкувати за останніми тенденціями, щоб могти конкорувати з опонентами і вижити на цьому ринку.
15 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів