EPAM спецоперація із заморозки оферів

Пишу, бо не хочу, щоб подібна поведінка EPAM залишилася не поміченою, особливо з огляду на те, як зараз вона намагається продемонструвати свою підтримку Україні та кожному працівнику. Акаунт створив з іншим ім’ям з огляду на безпеку.

Минулого місяця почали вести переговори з EPAM про перехід до них, після того, як рекрутер сама як зазвичай написала. Після спілкування про компанію було досить приємне враження цікавими перспективами та приємним ставленням, що 22 лютого закінчилося успішно прийнятим офером.
Домовилися про те, що в поточній компанії необхідно закінчити зобов’язання і вийти вже в середині березня, трохи пізніше мною було надіслано всі документи для оформлення, а після відкрито доступ до внутрішньої системи онбордингу.

Після чого почався всім нам відомий жах. З цього моменту рекрутерам вже неможливо було дописатися. Тут людей можна зрозуміти, бойові дії таки, але від самої компанії ніхто не виходив на зв’язок. Вдалося додзвонитися у Львівську підтримку, але все, що там відповіли було: «Якщо офер прийняли — у компанії будете» і кинули слухавку.

Через тиждень інший рекрутер дзвонить і каже, що офер вони не відкликають, а «заморожують» і тепер все, що можуть запропонувати, — просто чекати. У поточній компанії вже успішно пройшло звільнення, офери інших компаній вже відхилені, а EPAM, майже через 2 тижні мовчання після прийнятого оферу зʼявляється і пропонує просто так їх чекати. "Грошей немає, але тримайтесь«©. Вони вважають це нормальним, самим схантити людину і після просто кинути під час війни.

Це не відгук оферів, це «спецоперація» із заморозки.

Апдейт

У той самий час вони відкривають більше 150 вакансій у Россії
www.linkedin.com/...​ords=epam&location=russia

👍ПодобаєтьсяСподобалось7
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Таке враження що рашисти атакують ЕПАМ за підтримку України. Компанія підтримала своїх працівників як ніхто. Забезпечила євакуацію для родичів.

Я сьогодні від друга чув про підтримку EPAM, каже що задоволений, але є інша сторона.

Як мені казали київські працівники, EpamAnywhere -це лайно (якщо саме через цю програму проходили співбесіди). Але, якщо Epam на Раші відкриває вакансії — це вже справжнє «дніще» ! Якщо ІТ- контори не можуть відмовитись від «заробітку на війні», нехай платять Україні податок 80-90 %

Не согласен. Пусть переводят все активы сюда. Налоги платить — мало.
Пусть держат деньги не в в оффшорных банках, в в украинских.

Да ничего он там не открывает — просто рекрутёрам сейчас мягко говоря не до снимания неактуальных вакансий. Ваш кэп.

Вакансії EPAM на тероросії в LinkedIn були опубліковані вже після початку повномасштабної війни Московії проти України.

Ось копія за 4 березня www.linkedin.com/jobs/view/2944432947/

Меня не волнует копия за 4е марта, по ссылке от ТСа нет ни одной активной вакансии на сейчас.

Я би радий повірити, що EPAM не до видалення неактульних вакансії, якби вони не відкривали нові.

Хабр Карьера: career.habr.com/...​panies/epam-com/vacancies
26 відкритих вакансій, наприклад:
EPAM
С++ Developer
12 марта

HeadHunter: spb.hh.ru/...​xt=Epam&from=suggest_post
76 відкритих вакансій, наприклад:
Web Analyst
EPAM Systems, Inc.
13.03.2022

Системный аналитик
EPAM Systems, Inc.
14.03.2022

Але, якщо Epam на Раші відкриває вакансії — це вже справжнє «дніще» !

Об чём вообще вопрос? ЕPАМ это изначально гэбэшная контора. Достаточно посмотреть историю его возникновения/развития.

Почему же гэбисты не должны развивать свой бизнес на рашке?

У меня та же ситуация. Должен был выйти с 1 марта. Дальше сказали онбордиг могут со Львова только сделать, нигде иначе. Но война, бомбежки, застрял пока в «мирной» области. Недавно спросил, если мне удастся до Львова добраться, снять квартиру чудом, я смогу получить онбординг и начать работать? Сказали, уже нет. Все ставится на паузу до окончания войны. Но, ок. Все ясно, у всех форс-мажор, понимаю. Затем пообещали дать одну зарплату наперед, решив поддержать, а дальше выплат и онбординга и работы нет до окончания войны. Ну пока это также все осталось в обещаниях. Наверное пора отказываться от офера, тем более есть варианты даже сейчас, но черт я же привык держать слово, раз офер подписал. Никого не хочу обвинять,война для всех форс мажор, но лучше бы ничего не обещали, а сразу сказали «денег нет», договор можем считать рассторгнутым и прервали договор как таковой. Это было бы честнее с их стороны.

А яка в офері дата виходу? 1 березня, ви були готові й дотримались свого слова, а EPAM навпаки порушив й ще має відкриті вакансії в тероросії.

Тому пишіть: «Якщо готові співпрацювати то будь ласка оплатіть винагороду цього тижня, до 14 березня, яку обіцяли раніше бо інакше буду далі шукати роботу»

Хоча враховуючи війну, прихильне ставлення EPAM до тероросії, то краще відмовляти їм взагалі.

Так как работы НЕТ, онбординга НЕТ ну и естественно и оплаты НЕТ со стороны ЕПАМа, то попросил прервать контракт. Обрадовались и через 5 мин. пришло мыло что контракт остановлен. Вообщем такое.

Внезапно в LinkedIn. У них наверное квест такой — набери ньюкамеров по второму кругу и снова кидони :)
------------------------
EPAM Systems
Доброго дня, мене звати Микола, я рекрутер компанії EPAM.
Зацікавив Ваш профіль та досвід роботи.

Підкажіть , розглядаєте ви для себе на даний момент пропозиції з приводу роботи ?
...
------------------------

Если приедешь во Львов, тебя в военкомат призовут.

Это если очередь выстоять получится, говорят, что пока она на несколько дней вперёд.

вже на декілька тижнів наперед

тьотка маминої подруги сказала?

но черт я же привык держать слово, раз офер подписал

По-моему в сложившейся ситуации и ЕПАМ понять можно и винить глупо, точно также странно было бы считать что ты им что-то должен. Война это действительно форс-мажер, обстаятельства непреодолимой силы, в этих обстоятельствах разрывать соглашения вполне нормально.

Затем пообещали дать одну зарплату наперед

Это немножечко все усложняет... ну возьми раз дают в качестве компенсации что ли. Если что вернешь потом, но они врятли об этом попросят.

Я ни кого и не обвиняю и ЕПАМ тоже. Никакой компенсации пока не было. Я просто за то, чтобы просто не морочили голову и сказали, сорян, война, работы и денег нет. А обещание выплатить одну зарплату на весь период войны, это просто ход, чтобы не спрыгнул с офера, если вдруг война внезапно закончится, хотя по всем «аналитическим» обзорам это как минимум до лета или дольше.

Я просто за то, чтобы просто не морочили голову и сказали, сорян, война, работы и денег нет.

Это скорее всего самый реальный взгляд на вещи.

Так как работы НЕТ, онбординга НЕТ ну и естественно и оплаты НЕТ со стороны ЕПАМа, то попросил прервать контракт. Обрадовались и через 5 мин. пришло мыло что контракт остановлен.

Если были офферы от других компаний напиши им еще раз.

Звичайно, тут більше питання підходу такої велокої компанії та того, як їм байдуже на людей та репутацію

Если уже не в Украине — то просто посылай резюме в любые другие ИТ компании. Сейчас тех, кто успел пересечь границу, берут нарасхват. Клиенты понимают риски. Тех, кто остался в Харькове, Киеве и других окруженных городах — просто вычеркивают. Тем, кто застрял во Львове и не успел выехать до мобилизации — ищут замену спеди тех, кто выехал. Потому что «бизнес есть бизнес»: в Харькове бомба может оборвать жизнь в любую минуту, а пацанов в Украине могут мобилизовать в любой день.
Компания прикрывает нас — и пишет клиентам что мы уже все в Польше. Но это до первого такого случая.

У вас якійсь херові клієнти

У нас на самом деле хорошие клиенты. Они не закрывают проекты, они не сокращают команды, они не передают проекты в Индию. Они готовы ждать, готовы перенесли дедлайны, готовы подсократить скоп. Они терпеливо ждут пока все эвакуируются и смогут продолжить.
Но они не готовы похерить свой проект потому, что половина украинской команды пошла защищать свою страну. Или потому что другая половина попала под оккупацию и сидит без связи. Сейчас первый шок пройдет — и они начнут прикидывать риски. Если большинство команды в эвакуации и может работать — то они с радостью продолжат поддерживать украинцев. Но если нет — то будут просить компанию «минимизировать риски» и набрать людей вне Украины. Тем более что будет полно и «херовых» клиентов, которые «соскочили» и оставили команды без работы.

Ну це, в принципі, зрозуміла позиція.
Так, наскільки знаю, зараз компанії намагаються якось закрити «дірки», збільшивши найм в Східній Європі.
P.S.
Щодо «без зв’язку» — у нас тут народ обговорював можливість замовлення терміналів SkyLink, раз вже його відкрили для України. Базовий комплект 500$, абонка 100$ в міс. Правда є деякі непонятки з термінами доставки/логістикою. І я так подумав якщо вже в мене настане така ж... що не буде інету (ні оптики ні мобільного), то і електроживлення стабільного не буде, скоріше за все. А на бензогенераторі довго не просидиш, бо з бензином також будуть проблеми. В цьому разі простіше просто взяти тайм-аут до... а хз доки. До моменту доки хтось та й помре — ішак, падишах або я. ))

В РФ ІТ хто лишається, не підпадає під мобілізацію.
Чому в Україні не так?
Бо Діясіті.

Клиенты вычеркивают ?)) Опят фантазии )

тобі вже й тут написали, а ти «о5 фантазии»

я тобі кинув конкретні факти а ти просто на ботні комменти спираєшься, оце достовірні факти від анонімусів ))

Мммдя... тю. Навіть безвідносно (не/)доречності подібного ниття в поточній ситуації скажу найочевиднішу річ: тут радіти треба, а не скиглити.

угу
брати лопату в руки ©

А де ви працювати зібралися? У вас все добре? Не стріляють? Війни немає? І електрика і інтернет є, і харчі є де купити, і теробороні допомога не потрібна?
А якщо завтра і в вашому місті війна?

пропоную неочевидне вирішення: нехай замість відкриття вакансій на кацапах організовано тиснуть на владу заради вільного переїзду всіх бажаючих закордон. Фірм багато, тиск можна нівроку організувати...

зараз усiм компанiям нелегко

Ну таке, ви ж в курсі яка ситуація зараз ? Це форс мажор. Ставтесь з розумінням.

Компанія на 50к+ співробітників по всьому світу заморожує свої зобовʼязання та залишає людей у підвішенному стані (більшість яких сама заохочувала до переходу), це саме те, до чого потрібно ставитися з розумінням

Не сама етична поведінка щодо кандидатів, та показник надійності

Розумію ваши ситуацію. Але враховуючи воєнний стан, обьективно, керівництво кожної компанії має враховувати ризики і діяти відповідно. Впевнений, що на часі є більш важливі питання ніж ваш особистий офер.

Тим часом за останній тиждень вони відкрили 160 вакансій в Росії.
Теж сприймати з розумінням?

www.linkedin.com/...​ords=epam&location=russia

(Але сам пост виглядає дивно, не впевнений в тому, що це 100% правда)

Что-то я очень сомневаюсь что в галерах на 60к+ рыл новые вакансии постят/обновляют ручками. Анонс что они там вся закроют был достаточно недавно, вполне возможно просто не отключили автоматизацию ещё. Да и вообще неизвестно сколько весь процесс займёт.

Artem, а ви не сумнівайтесь.
Ось російський сайт. Є нові вакансії відкриті учора та сьогодні.
А також 76 активних. І тут автоматизація?

spb.hh.ru/...​xt=Epam&from=suggest_post

Модератори перевіряли достовірність інформації, не публікуємо таке без пруфів.

Тут случай когда стыдно даже читать, не то что писать такое говнище...

А что, раз война так все в окопы должны идти? Работающий ИТшник приносящий доллары в экономику (а в идеале донатящий еще и в армию) ничем не хуже обычного Васи с автоматом. По крайней мере от ИТшника будет больше пользы за компом чем в окопе.

Підписатись на коментарі