Статус біженців в Німеччині та пов’язані з цим питання
Є ряд питань по Німечиині підкажіть плз.
Дружина з дитиною та батьками виїхали в Німеччину. Є житло у родичів з цим все ок, поки роздумують чи йти реєструватись як біженці від війни чи просто перечекати 90 + 90 днів по біометричному паспорту. Я поки працюю, можу пересилати гроші.
Є купа питань пов’язаних з цим всім, можливо хто підкаже:
1. Чи можна взяти норм мед. страховку, якщо просто в’їхав по біометрії? Якщо так, то +/- скільки коштує і яку краще брати. Цікавить саме один дорослий та дитина ~ 7 місяців.
2. Та й взагалі, скільки коштує медстрахування і яку краще брати? (Можливо якщо візьмуть статус біженці, то відповідно зможуть купити норм страхування, якщо по біометрії не можна)
3. Якщо дружина відкриє рахунок в нім. банку, то є якісь варіанти кидати їй гроші на рахунок (swift наприклад), чи пропустить нім. банк?
4. Те ж саме напряму на нім. карту. Те що кидати, то знаю що точно можна, бо вже кидали родичам. Як з лімітами в такому випадку?
5. Чи варто брати статус біженця від війни, коли є де жити та +/- якийсь дохід? Хто знає які там умови, бо наразі нічого не ясно:
5а. Коли все закінчиться чи можна буде потім знову їздити в ЄС по біометрії?
5б. Чи можна з цим статусом банально з’їздити в іншу країну шенген на тиждень, etc?
6. Чи можна зняти житло, якщо просто приїхав по біометричному паспорту?
7. Те ж що і 6 тільки вже якщо маєш статус біженця від війни.
880 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів