Як зараз шукати першу роботу?

💡 Усі статті, обговорення, новини про Front-end — в одному місці. Приєднуйтесь до Front-end спільноти!

Всім привіт, я початківець у сфері Software Development, зокрема Front-end.

У зв’язку з останніми подіями, як краще всього шукати роботу? Як правило Trainee і навіть Junior розробникам ніхто релокейту не пропонує. Чи є сенс зараз моніторити вакансії серед українських компаній? Чи може краще зразу шукати роботу на іноземних сайтах, наприклад польських, словацьких, німецьких тощо?

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Якщо немає 18, то, на мій погляд, краще за всього вступити у європейський виш

Вже кидав в сусідній гілці про сотню резюмешек на одну посаду мідла фронтенда у нас...
Не думаю що буде краще в наближчій перспективі

Тікати звідси куди очі дивляться.
Ти вже маєш у військоматі стояти на обліку, тож він на тебе око вже намітив. За законом тебе ще випустять, але чим ближче буде 18 — тим менше шансів (зараз закон це туфта — ти ніколи нікому нічого не доведеш).
Тим більше, якщо заграна немає, то вважай у тебе останній вагон залишився. Для початку хоч у Польщі туалети мити, а там розберешся.

Криза в ІТ ще з рік буде, а враховуючи твій вік роботу ти ще встигнеш знайти.
Тому я б цей рік потратив на навчання, включно з літ кодом і т.п. щоб попасти в якусь топову у
компанію стажором.
В Польщі багато ФААНГ компаній і їм схожих.

Як зараз шукати першу роботу?

Не в айти

Есть ли сейчас смысл проходить платные курсы по фронтенд? Или же посоветуйте что другое учить чтобы было больше шансов найти работу на любые деньги для опыта?

Я где-то месяц ищу и пока не особо есть успехи., практически все вакансии перебираю, что только могу найти. Если даже и есть что-то, то откликов на такие вакансии около 100 и выше и полюбому кто-то найдется с коммерчиским опытом. Так как были сокращения джунов, которые сейчас ищут работу и у них куда больше шансов получить ее, чем тем кто не имеет опыта...

Я шукав в 2009, місяця чотири мабуть. Тож не втрачайте надії та пробуйте ще

Дякую. Не втрачаю, буду шукати поки не знайду)

Не хочу валити з країни, але позицій для джунів/трейні майже не лишилось...

Та чому ж не лишилося, останні дні моніторив вакансії і знайшов кілька десятків вакансій для стартового рівня, для більш впевнених та досвідчених подібних позицій ще більше!

Під час воєнного стану заборонено виїзд із країни чоловіків в віці 18-60 років.
Як на мене, найбільші шанси отримати першу роботу — зараз всіма правдами-неправдами прорватись в ТрО. Тоді після війни у вас буде велика перевага перед іншими трейні-джуні.

Яка перевага? Чи я не розпізнав сарказм...

Тут уже написали, что сейчас проще выехать тебе зарубеж и попытаться там поискать. Очень много волонтёров на местах, могут скоординировать с сайтами рабочими, направить на те компании, которые ищут работников. Плюс, линкедин никто не отменял.
Если ты в Украине — кидай резюме в разные компании. Некоторые уже немного нанимают в Украине.

Під час воєнного стану заборонено виїзд із країни чоловіків в віці 18-60 років.

Тоді він тим більше не може релокуватись сам :) Тільки із батьками або із іншими дорослими + копії документів батьків + свідоцтво про народження.
В літаку можна було б летіти з 16 років просто із супроводженням, але літаки не літають.

Далі, якщо людині ще немає 18 років, то й вищої освіти — теж. Не впевнений, що за таких умов десь видадуть дозвіл на роботу саме для професійного релокейту. Скоріше, краще їхати з усім потоком, на загальних умовах біженця, але там вже не реєструватись, як біженець, а одразу шукати роботу. Польща деякі інші країни дозволили українцям робити по дуже спрощеній процедурі. В Польщі взагалі податковий номер видають за тиждень зараз (принаймні, в тих випадках, що я знаю).

Да, все верно, разрешение от родителей должно быть. Сейчас много преференцией для украинцев, я бы рассматривала все варианты( обучение, работа ) вместе с родителями.Тут просто сам парень должен решить( или обсудить с родными) все вводные и возможности. Вижу просто много украинцев с детьми-подростками приехали.

Як правило Trainee і навіть Junior розробникам ніхто релокейту не пропонує.

Ти зараз можеш сам себе релокувати, бо не треба получати work permit.

Чи є сенс зараз моніторити вакансії серед українських компаній?

1. Заходиш в linkedin
2. Шукаєш HR з «лідерів ринку», у яких є офіси у ЕС.
3. Питаеш їх про вакасіі та усе інше.

Чи може краще зразу шукати роботу на іноземних сайтах, наприклад польських, словацьких, німецьких тощо?

Можна і так, але можливо, підтримки, щодо релокації буде менше, і одного english може не вистачити.

Кумедне уточненная про релокейт. Зараз, навіть якщо тобі і запропонують, то ти не зможеш виїхати, хіба ні?

Через півроку буде 18

В Канаде до 18 лет ты несовершеннолетний, надо оплачивать опекуна до 18 лет и только после 18 есть вопросы искать работу

Тогда, сперва сваливать — затем искать.

А якщо не знайдеш до того як закінчаться гроші?

Что-нибудь, да найдёт. Работы полно (необязательно програмистской).

Не так вже й очевидно якщо 18 років нема

Заздрю, ось мене не випускають(

Барон Мюнгхаухен на гарматному ядрі літав під час війни з турцією

Підписатись на коментарі