Яка реакція ваших іноземних колег/клієнтів на наступ росії на Україну?

Зараз весь світ спостерігає за тим, що відбувається в Україні. Ми відчуваємо неймовірну підтримку тут, всередині нашої країни, від народів практично усіх цивілізованих країн.

А як підтримують вас ваші іноземні колеги/клієнти? Яка у них реакція на наступ росії на Україну? Чи допомагають вам з евакуацією? Чи, можливо, якось допомагають ЗСУ?

З іншого боку: чи не закривають проекти? Як ставляться до того, що ваша продуктивність знижена? Чи не бояться за захист даних?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

www.dailymail.co.uk/...​aft-systems.html#comments

Или это рашкоботы активизировались, или запад (как минимум британцы) малость перегорели. Ракшосми сейчас активно это шарят и цитируют комментарии британцев. Отсортируйте комментарии по рейтингу. Предлагаю накидать там минусов и ответок.

Працюю з клієнтами з багатьох країн світу (США, Німетчина, Австралія, Японія, ін.). Дехто дуже обурений, та підтримує, готовий прийняти у себе вдома, ходить на мітінги, переказує грощі та гуманітарку, дехто передає слова підтримки та занепокоїний, чи все у нас гаразд, чи в безпеці ми. А де хто питає, чи можна пошукати розробників у більш спокійній частині Європи, а то ризики великі, навіть не спитав, а як ми. Думаю це дуже залежить від людей.
Дуже звивувало наше керівництво, не з України надіслало листа, що надасть допомогу тим, хто в Україні, а тим, хто релокується - компенсує квитки чи пильне, житло на найближчі 2 місяці, та додатково вихідний для релокації, хоча до цого умови були не дуже, та кількість вихідних буже мала.
А ще мені написала власник готелю з Хорватії (ми зупинялись там цого літа на одну ніч, бачив її я десь хвилин 5). Вона пропонувала житло, була дуже занепокоїна, казала, що вони дивляться новини і там увесь день показують страхи війни в Україні. Сказала що в них є багато власників отелів та маленьких гостьових будиночків чи квартир, які надають житло безкоштовно, та бронюють житло в Airbnb для Українців, оплачують, та відмовляються на користь тим, хтопотребує.

У меня был клиент, так скажем, связанный с политической сферой в США.
Сейчас посмотрел на время и первое сообщение от него "War in Ukraine" было *за пол часа* до первых прилетов массированных(центр Украины).

В 04:43 если быть точнее

З колегами, з якими безпосередньо спілкуюся Польща, Канада, Румунія, Словенія, Хорватія — абсолютна підтримка України, абсолютна допомога в будь-яких питаннях. Світ на нашій стороні. Все буде Україна!!!

Повна підтримка від хедофісу в Міннеаполісі. Хедофіс заявив, що жертвує 1 мільйон доларів на гуманітарні проекти в Україні, плюс запустили внутрішню програму підтримки київського офісу.
Колеги зі США нас постійно підтримують. Приділяють багато уваги забезпеченню безпеки колег. З розумінням поставилися до просідання перфомансу й до того, що члени команд мусять витрачати час на різні неробочі моменти повʼязані з переїздами, пошуками житла, воєнкоматами, волонтеркою і сидінням у сховищах.

Швейцарія, повна підтримка. От, сьогодні на громадських засадах вкололи мені бустер (Moderna).

Колишній клієнт виразив свій жаль і засудив росію на 8 день війни. Але 2к+ працівників у росії як працювали так і працюють, 7 офісів закривати не будуть, тільки відмежують російські локації від «глобальної групи компаній»

«як підтримують вас ваші іноземні колеги/клієнти?» ніяк

У нас невелика продуктова компанія. Наші замовники — це університети в США. Компанія оплатила мені житло в іншому місті. Команда підтримує нас і весь час пропонує можливість релокейту. З розумінням ставились до того, що ми не закривали вчасно задачі та перенесли всі дедлайни. Зі сторони замовника теж лояльне ставлення + було приємно, що вони попросили перевірити наші геолокації, щоб серед членів команди не було тих, хто проживає на території окупантів і все було правильно згідно санкції.

Наші клієнти знаходяться у різних країнах і усі одноголосно нас підтримують. Кожного мітингу всі з жовто-блакитними бекграундами, деякі з малюнками, та виказують слова підтримки кожного дня. Кажуть, що у їх містах також почався жовто-блакитний флешмоб, навіть у школах організовано пункти підтримки для українців. З розумінням поставилися, що ми можемо працювати стільки часу скільки можемо, не завантажують нас задачами.

Клієнт — ізраільська компанія
У команді досить багато українців
Від компанії було здійсненно фінансове пожертвування державі
Ставлення дуже лояльне, постійно цікавляться положенням справ, до продуктивності питань немає
Запропонували щось на кшталт релокейту для сімей, проте ніхто тікати не збирається :)

бо вас ніхто не випустить, от і не збирається)

Власник компанії росіянин, що живе у Америці вже більше 20 років і має доволі великий бізнес. В Україні було близько сотні співробітників, в Росії нуль. З першого дня і далі допомогали всім, що могли організувати: переїзд на західну Україну та Європу, забезпечили житлом та готелями, створили тимчасовий робочий хаб у Польщі, видали заробітну плату на тиждень раніше, додали до зарплати трохи твердої валюти, дали стільки часу скільки потрібно для допомоги та/або реабілітації.

Працюю віддалено на польську компанію, але СЕО — українець. Тому всі все розуміють, пропонують допомогу, підтримують. Не зважають на те, що впала продуктивність, навпаки, забрали деяке навантаження.

Відчувається дуже сильна підтримка. Як від клієнтів, так і від світових інфлуенсерів у сфері крипти, з якими співпрацюємо. Один з клієнтів навіть задонатив $10k на підтримку України.

Працюю в Нідерландській компанії. За день до війни СЕО запропонував мені з дівчиною переїхати до них через незрозумілу ситуацію в Україні, пропонував фінансову допомогу, допомогу з житлом і тд і тп. Але ми не встигли. Мені закинули ЗП трохи раніше і закрили невідпрацьовані дні наперед за середньою кількістю робочих годин. Уся команда підтримує, донатять на армію, хвилюються за нас і постійно питають що тут і як, підписують усілякі петиції, перепитують чи ми в безпеці. З порозумінням ставляться до того, що я випадаю з робочого процесу, наразі працюю по 1-3 години на день, ніяких претензій немає.

Багато іноземців підтримує Росію, говорять про «українські фейки та провокації».
А особливо обдаровані американці розказують про штучність українців, що ми є росіяни.
Та й таке.
Хоча зустрів багато підтримки й питань про те, як я, від друзів з Африки.
Linkedin блокує людей за фото їхніх зруйнованих будинків, «бо непрофесійно», але не блокує пости з насмішками над українцями після скарг.

мене також лінк заблокував за мій контент та за те, що росіяни скаржились на мої коменти :)

Це вам якось дуууже не пощастило із вашими американцями. Якісь мубуть конспірологи-антиваксери-трампісти чи щось таке.

Всі американці, кого я знаю, щиро нас підтримують.

Хоча працюю в сфері електроніки, та навіть клієнти «трампісти» з Америки піддержують. Якраз в середовищі республіканців більше адекватних.

які іноземці? які країни? а американці случайно не з фаміліями іванофф?

Колеги з іспанського офісу організували драйв з гум допомогою, згрупувалися з декількома локальними організаціями у м. Севілья — www.linkedin.com/...​-6907373929435176960-qaoL . Клієнти покидають ринок росії та донатять гроші на армію та гум допомогу на рахунки НБУ.

Америка, усе круто, навіть допомогають грошима та гуманітарку збирають. Що до захисту даних — тільки підвищили різні засоби безпеки.

Чехи, грузини, французи, британці матюкають рф на чому світ стоїть. Поносять всіх і вся, дорікають своїй владі за бездіяльність і радіють кожній перемозі України на будь-якому фронті

Яка реакція?
Вони такі забиті, що навіть матюкнутися і відвести душу не можуть.
Чи може навіть нічого не відчувають, взагалі.

Працюю віддалено на Нідерландську компанію. Заробітну плату зараз виплачують завчасно, колеги донатили армії, долучились до ddos-атак, 4 колеги запропонували тиждень-два пожити у них якщо виникне потреба, начальник сказав що за потреби мені зроблять робочу візу + документи для ruling 30. З розумінням ставляться якщо не завжди виходить повноцінно попрацювати, навіть якщо причина цього — думскролінг.
Я ж поки що залишаюсь тут, оскільки живу у безпечному місті.

Підписатись на коментарі