Втратив/-ла роботу — рекрутери тебе вже шукають! Допоможи їм зробити це швидше
Привіт, на зв’язку знову Анна-Марія Сабов, незалежна HR-консультантка та операційна партнерка рекрутингового агентства reteam.business. Разом з рекрутмент лідом компанії Readdle Михайлом Великановим ми вирішили створити список кандидатів, які зараз в пошуку роботи через воєнний стан.
Чому з’явилась ідея?
Українські ІТ-рекрутери та кар’єрні консультанти щодня отримують багато повідомлень від спеціалістів, які втратили роботу та перебувають у пошуку нових можливостей.
Ми створюємо базу таких кандидатів з України, щоб допомагати їм швидше знайти нове місце для самореалізації. База буде доступна для рекрутерів компаній, у яких продовжується найм.
Таким чином ми маємо можливість швидше з’єднати тих, хто конче потребує роботи з тими, хто шукає співробітників, але поки соромиться відкрито пропонувати вакансії.
У цій статті ми прагнемо охопити якомога більше кандидатів, які зараз без роботи, і допомогти швидше з’єднати їх з компаніями, що відновили найм. Мета — запустити «сарафанне радіо».
Яка є проблематика
- Поки що немає списку ВСІХ компаній, які нормально «розморозили» найм і актуалізували інформацію. В деяких компаніях є вакансії, опубліковані розміщені на різних ресурсах від 23 лютого, але по факту найм за ними не ведеться і вестися не буде. Деякі компанії можна знайти в матеріалі на DOU про великі компанії, які відновлюють найм;
- рекрутери сумніваються, чи на часі пропонувати кандидатам нові можливості (як-от «активно прописувати лінкедін»). Тому навіть ті компанії, які готові відновити роботу, не отримують бажаного результату.
Як ми допоможемо і кандидатам, і компаніям:
- Ми розробили таблицю, в якій будуть вписані тільки ті кандидати, хто реально в пошуку, бо залишився без роботи з різних причин (протилежні погляди на політику з роботодавцем, скорочення, був у пошуку і до війни...).
Акцент на ІТ та диджитал сферах. Але кандидат з будь-якої галузі зможе себе додати в список. Щоб це зробити — слід заповнити просту гугл-форму.
Одразу хочеться попередили кандидатів — збираються такі ваші дані: ПІБ, резюме. Якщо вам це не ок, то краще напряму попросити мене в приват про анонімне розміщення, не заповнюючи таблицю.
- Рекрутеру не доведеться робити базовий скрінінг за пунктами типу: зп, ремоут, рівень англійською — бо ці дані надасть кандидат. Тобто ми дуже базово, але автоматизуємо сорсинг, спростимо життя рекрутерам і зекономимо їм силу-силенну часу.
- За потреби можна дати запит на кар’єрну консультацію: може бути «швидка допомога» з коректурою резюме в аудіоформаті, а може — повноцінна консультація з обговоренням різних питань.
Питання захисту персональних даних
У гугл формі є згода на обробку даних, але питання їх повної безпеки поки відкрите. В рекрутерських чатах в 90% випадків розміщують резюме у вільному доступі з усіма контактами.
Коли я рекомендую кандидатів — я роблю це анонімно. Але як менеджерити величезну базу даних і видавати тільки «за запитом» конкретне резюме — ідей поки немає. Прошу підказати. Бо поки додумалась тільки до варіантів «верифікація рекрутера» та «залучити волонтера».
Кому зараз буде наданий доступ до таблиці з контактами?
Рекрутерам/ HR/ керівникам. Буде відбуватись верифікація доступу за профілем в LinkedIn/ Facebook/ особистим знайомством. Кожного будемо перевіряти вручну.
Також цю базу ми розішлемо в приват ТОПам кількох ІТ-рекрутингових агентств (100% проукраїнські).
Що зараз може зробити кожен
Якщо ви кандидат:
- поділитись інформацією з тими, для кого це актуально, щоб вони заповнили форму. І тоді ті рекрутери, які вже зараз почали активно працювати, матимуть доступ до резюме;
- розповісти тим, хто ще не впевнений в пошуку роботи/ готовності свого профілю або сумнівається, чи варто зараз намагатись її шукати — про можливість кар’єрної консультації.
Якщо ви наймаєте:
- напишіть мені, Міші чи будь-якому з рекрутерів (talent acquisition) Readdle в приват в LinkedIn (наші профілі можна знайти через DOU);
- в тексті напишіть «хочу допомогти українцям, що шукають роботу» і вашу пошту, на яку хочете отримати доступ до таблиці з кандидатами;
- після скринінгу вашого профілю впродовж одного бізнес-дня (зазвичай однієї години, але всяке може бути) вам прийде доступ на перегляд таблиці.
Нові ідеї вітаються — пишіть мені за контактами з профілю на DOU або в коментарях до статті.
P.S. На цьому сайті можна створити свій онлайн кар’єрний лендинг. Це допоможе краще себе презентувати, мати онлайн-резюме та портфоліо.
16 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів