Сучасна диджитал-освіта для дітей — безоплатне заняття в GoITeens ×
Mazda CX 5
×

Короткострокова оренда житла в Польщі

Привіт друзі! Може варто підняти тему короткострокової оренди житла окремим тредом? Типова проблема — договори на оренду в Польщі хочуть заключати на 1 рік (рідше є варіанти на 6 місяців). Можливо хтось має досвід пошуку варіантів на коротший термін (1-2 місяці) за прийнятні гроші?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

В приморских городах (гданьск, гдыня, сопот и тд) не должно быть большой проблемы т.к. тут аренда разделена на 2 периода — летний сезон и все остальное. По этому часто в объявлениях пишут что сдается до июня. Как раз ваш случай

Увы но нет, тут сейчас такие же проблемы с жильем как и везде.

Використав olx.pl щоб знати квартиру
Підписав договір на рік.
Можу виїхати раніше

Єдина умова: попередити за місяць про виселення.
Багато поляків погоджувалися на це
Тривалість пошуку: 30хв.

Поляків непокоїть фінансова спроможність винаймувачів у найближчі місяці.

Варіанти:
— передоплата на декілька місяців
— договір на резидента/громадянина Польщі

Всем привет, в каждом договоре есть условия расторжения. Даже если договор заключён минимум на год, обычно можно уведомить расторжении за 2 месяца и при это вы теряете залог (обычно равен стоимости 1 мес аренды)

Не знаю как в других крупных городах, а в Кракове это просто нереально сейчас. Поэтому я бы искал варианты в маленьких городах и ближе к западной границе.

Так, дійсно, типові договори на рік. Але ви можете просити вносити правки. Наприклад, я вносила правку, що кожна зі сторін може розірвати договір достроково з попередженням за місяць. Удачі!

Можно не надеятся даже. Только эйрбнб, и не Варшава и Краков точно.

Можна детальніше, щоб був якийсь конструктив?

Я в Польщі вже 7,5 років, з мого досвіду.
Ніхто не хоче здавати на короткий період, це банально не вигідно. Розміщення оголошення платне. Після кожного роблять як мінімум косметичний ремонт. Часто власник квартири живе в іншому місті або навіть іншій країні. Їм кожні декілька місяців займатись пошуком просто не вигідно. Ще до всіх цих подій знайти щось на менше року було доволі проблематично (тільки airbnb, booking i тп за більші гроші), а зараз так тим паче.
Поляки хочуть не просто здати житло, вони хочуть здати його максимально ефективно. Через це вони можуть відмовити здати 1к квартиру парі (особливо якщо це маленька однушка 25 м2), бо через рік може з'явитись дитина і буде мало місця і велика вірогідність розриву договору. Їм це не потрібно. Вони краще будуть шукати на місяць довше, але здадуть квартиру так, щоб в ній прожили 5 років, ніж будуть кожний рік шукати когось.

Я в Португалії вже 8.5 років...
Далі майже все те саме про короткострокову аренду квартир в Португалії.

P.S. З одного боку, португальці їдуть своїми автобусами до польсько-українського кордону, щоб забрати звідки українців, привезти в Португалію, дати тимчасовий прихисток та тимчасове житло у своїх будинках та квартирах.

З іншого боку, туризм в Португалії - це дуже вагомий сектор економіки. Туристів тут багато: їх потік досягав 200% від місцевого населення у передковідні роки.

Все приехали и ищут. Полмиллиона украинцев в Варшаве, где-то прочитал. На эйрбнб можно найти только шитплейс за 150 долларов в день. Соответственно на средний срок вам никто не сдаст. На долгий найти -- очень большая проблема. Дорого. Двойной залог. Многие не хотят украинцев. Или чтобы польский работодатель подписал контракт за вас. С детьми не хотят. С животными не хотят.

Стосовно airbnb, не можу погодитись, прямо зараз по Кракову є багато варіантів за $50-70 в день. Але дійсно, туго з орендою на пару місяців. Не стикався з поняттям «не хочуть українців», зі мною спілкувались добре.

По Кракову возможно. Посмотрите по Варшаве, это просто треш.

Есть варианты квартир за 1.5к на весь апрель. Как на букинге так и на эирбнб. 50 баксов в день, обычный прайс.

Не стикався з поняттям «не хочуть українців», зі мною спілкувались добре.

В чималій кількості оголошень одразу пишуть "не для іноземців". А якщо не пишуть, то підчас розмови по телефону, коли дізнаються звідки ви - ввічливо відмовляють. Іноді починають морозитись, щоб прямо не дати відповідь. І це все було до, а зараз так тим паче.

Нещодавно мав розмову:
-Доброго дня оголошення актуальне?
-А ви з України?
-Так.
-То вже ні.

Не знаю як зараз (підозрюю що з житлом в Польщі все тяжко), але зазвичай можна шукати на AirBnB, і писати хазяям, що хочете зняти на пару місяців, просити знижку. Їм вигідно, не треба морочити голову з прийомом гостей кожні три дні, прибиранням. Тому реально було отримати знижку 30-50%.

В мирное время нужно гуглить что-то типа short stay apartment. Но там цены, обычно, конские. Или airBnB. Но вы, наверное, это уже делали

Підписатись на коментарі