Розробка та виробництво дронів

Друзі, хто має досвід участі у створенні софту, розробцi hardware та зборцi дронів? Чи можете це робити вже незабаром?

Плануэмо створити локальне виробництво

Хто має знання та хоче приєднатись до команди напишить менi

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному5
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Привіт!
Я розробник C++, працюю в ігровій індустрії (проекти на Unreal Engine в основному). Зараз цікавлюсь радіоелектронікою, мікроконтролерами (дуже початковий рівень знань) та БПЛА ( проходжу курс для інженера БПЛА, теж початкові знання).
Шукаю собі посаду в армії, бажано повʼязану із розробкою та виробництвом дронів, інших видів зброї, засобів РЕБ та суміжних сфер, програмуванням.
Проживаю в столиці, номер телефону +380952237046
Усім, хто шукає тут спосіб зробити свій внесок в знищення ворога: я вірю у вас все вийде)

Вітаю, я .net senior розробник, готовий приєднатись до проекту по розробці дронів, на парт тайм, звісно що безоплатно

Доброго дня друзі, можу посприяти з налагодження виробництва пластмасових корпусних частин БПЛА та інших деталей із полімерів.
Є навички організації інструментального підприємства ,що надає можливість виготовлення деталей з металу із великою точністю що прирівнюють до Авіа та Космічної галузі.
Знання технології в обробці сталевих виробів та лиття пластмас під високим тиском
та багато іншого...!
0963245651 Сергій

Я, професійний пайщик з досвідом зборки і пайки адронів на дуже високому рівні якості. 0664334159(Київська обл.)

Я Middle Android розробник, також з досвідом C/C++, готовий доєднатись до проєктів розробки дронів на волонтерських засадах, пишіть.

я теж програмую, хто хоче разом щось робити 095 036 98 20

Маю досвід в AUTOCAD ANSYS PYTHON C++ то ж цікаво приєднатися (також спеціальність пов’язана з дронами)

Маю опит в пайці поверхносно розбираюсь в дронах можу вам знадобитись?

Маю опит в пайці також поверхносно розбираюсь в дронах маю велике бажання працювати

Я моделировать умею и также опыт в 3д печати есть, могу чем пригодится?

Готові купити та спонсорувати виробництво для потреб ЗСУ . 68 бригада

Залишу це тут. Це виробники українські (чи в кооперації), які вже поставили десятки та сотні працюючих дронів (з 2016р). Назви дронів легко гугляться. Може і бронь від мобілізації вони дають. І волонтери їм не завадять
ukrspecsystems.com/job-vacancies
athlonavia.com/en/careers
spaitech.net/ua/vacancy

Чув що дрони камікадзе, з фіксованим крилом зараз дуже потужна зброя (youtu.be/XLRbdIHPwLs). Навіть саморобки! І в україні її дуже мало. В нас бпла використтовують в основному для спостереження а не атаки. Лише недавно доставили 100 шт камікадзе якихось американських. А це дуже мало. Саморобки коштують 2-5 тис долл. Але напевно в нашій ситуації — хоч якісь дрони зі зброєю потрібні конче просто найшіидше

ССО ЗСУ озброять українськими ударними БПЛА «PUNISHER»
mil.in.ua/...​y-udarnymy-bpla-punisher

Давайте десь збиратись та щось робити. Пишіть хоча б місто та що вмієте.
Може поділимось на команди по містам.

Давай, можешь написати у лс

Есть кто-нибудь, кто занимался ракето-моделированием в детстве? Ну там корпус мини-ракет на основе легкого и прочного углеволокна en.m.wikipedia.org/wiki/Carbon_fibers ?

Эти навыки могут помочь в производстве легких и прочных корпусов для дронов с фиксированным крылом. Там технология довольно сложная: равномерно и без избытков покрывать волокно смолой, потом запекать в специальной печи. У меня, тогда еще пездюка, это совсем не получалось делать. Помню, было много соревнований по запуску таких собственноручно собранных мини-ракет в Днепре. Был у кого успешный опыт в этом плане?

примерно такая технология (только в видосе делают раму для велика):

youtu.be/UWSePEV88tw

Fiber glass может быть более подходящим, технология намного проще и дешевлее.

Сейчас обычно берут струну и режут пенопласт по форме. Та технология немного устарела вроде. И покрывают стекловолокном вроде. Делали такое втроём на дипломе в универе. Но надо штуку чтоб накаляла струну.

www.youtube.com/watch?v=1d0I2-0a4hY
Ну наконец то кто то таки додумался тупо прикрутить спусковой механизм под гранату/снаряд к готовому дрону :) Тупо на 3D принтере захват распечатать, всунул серву, повесил на канал и профит.
Хотя лучше бы он был такого калибра www.youtube.com/watch?v=qz22p1-JjWg&t=3s

Так вроде береш стандартный грузовой маленький дрон, и он это все и так может. Только высота сброса получится не более 50м для попадания в окоп, и не более 300м для попадания вообще куда нить.

Навіщо щось розробляти? Вже існує достатньо відкритих проектів систем автоматичного керування польотом. Фактично, в цілях безпеки, потрібно лише розробити систему далекобійного дистанційного керування та систему надійної передачі данних від бпла (включаючи відео). На рахунок апаратного забезпечення, яке відповідає за стабілізацію та керування польотом, то воно там досить просте, схеми є у відкритому доступі.

Є ідея використовувати звичайні мобільні на борту. Там же є usb (під’єднати приводи ), гіроскоп, акселерометр, система зв’язку через інтернет, gps, транслювати його камеру. Нібито майже все є. Але, є але: чи працюють у зоні бойових дій РЕБ зараз ? Якщо так — забудьте — мобіли , gps, 3g, там не працюють. Мала точність акселерометра та гіроскопа.
Ща один + є готові тепловізори на 500м на підключення до телефону. Seekthermal Xr, правда аж 9кадрів/с та розподільна здатність невисока, але вони бюджетні і достатньо далеко бачать (перевіряв — невеликий костер видно за 2км і явно більше ).

А так, можна було б розробити застосунок на андроїд, взяти більш-менш стандартну платку (керування 2 цап по usb, на них навісити мотори) якусь, корпус і за рахунок використання цивільних 2g-3g-4g буде дальнобійний зв’язок з відео.

Варіант 2. Дальнобійний відео радіоканал . Дорога річ. Важка. Якщо це має сенс — у мене є контакт на людей що продають їх в Китаї 50км,150км, 300км. Так просто рішень на більше 5км не знайдете. Але воно коштує золоті гори, і хз як його тягти.

Нужна камера ночного видения, поэтому мобила совсем не катит, фиг знает как к ней подключить стороннюю камеру и получать с нее видеопоток. Походу остаётся только использовать специальный одноплатный компьютер.

Але воно коштує золоті гори, і хз як його тягти.

Один байрактар стоит от $1М (без боеприпасов, станции управления и тд). Интересно, какая часть стоимости уходит только на всякие радиоштучки?

Вот тебе поставщик систем передачі видео на больше расстояние www.linkedin.com/in/xingkaitech я ю сразу файлы с даташитами скинул, но тут непонятно как.

Есть во первых мобила с встроенной камерой ночного видения, во вторых что б купить камеру ночного видения более 9 кадров в секунду нужна специальная лицензия.

естьтакой украинский проект uadynamics.com - вы с ними не контактировали?

Первый раз слышу о них, почему они никому ничего не поставляют? Или их уже нет в Украине?

Наскільки мені відомо, є Free soft для ATmega328 (якщо не помиляюсь) який керуэ дроном. Також э щось під STM32. Але то таке, чув від одного чоловіка, який торгує електронікою для створення дронів на Дніпровському радіо ринку.
Якщо цікаво можу у нього спитати подробиці, але вважаю ви нагуглите значно більше...

для ATmega328

Это только скрепный Орлан-10 на атмеге летает, и то на 256-й :)

Ardupilot, який, як можна зрозуміти з назви, з початку розроблявся під меги та вважається одною із самих надійних систем автоматичного управління бпла.

www.youtube.com/…​h32Ag&ab_channel=TAdviser

такое сильно сложно сделать?

Це не спрацює проти військових. Це зброя терористів/бандитів проти цивільних.

І ні це зробити не складно.

Розвідувальні, ударні , чи одноразові з бомбочкою ?

Фіксоване крило довше розробляти. Проте вони мають багато плюсів

Довше політ. Більша вага корисного груза. Менші енерговитрат на кілометр польоту. Швидший політ, якщо ми про БПЛА. Байрактар це фіксоване крило, Предатор також. Можливість планування /більш менш вдалої посадки при несправностях головного двигуна. Часто це й більша висота польоту.

Але розробляти його довше й складніше. Квадрокоптер на схема популярна з-за простоти.

На малiй висотi крило це не вариант

Крыло это очень-очень дешево, быстро, энергоэффективно и скорости сваливания там в районе пары десятков км/ч. Для летающей камеры, чтобы делать первичную разведку облетом самое то, причем на час-другой хватит полета. Их можно тоннами собирать с готового при наличии доступа к китайским магазинам типа banggood.
Вот тупо готовые дешевые пенопластовые крылья- прицепить еще одну камеру направленную в низ и все.
www.youtube.com/watch?v=LPc5ARNUShY

А чем ты видеопоток передавать будеш ? Желательно шифрованный.

А чем ты видеопоток передавать будеш ?

В смысле чем? Там на видео стандартный аналоговый FPV трансивер для RC моделей до 25км на практике. Куча в ютубе тестов. Полно их, начиная от:
www.aliexpress.com/item/33028765862.html
www.aliexpress.com/item/32966535699.html

Желательно шифрованный.

Даже старенькие американские беспилотники, которые нам передали, с нешифрованным аналоговым видеопотоком. Особого смысла шифровать и при этом летать прямо над головами нет. Что они там увидят? Сами себя? Включать камеру можно не сразу при взлете, канал управления то цифровой.
Но если очень надо шифрованное с говна и палок — берем модуль IP камеры, желательно 4G и вешаем снизу
www.aliexpress.com/...​tem/1005001345072595.html
До 5км сойдет и wifi, если оператор с направленной панельной антенной.

Залежить від розміру і інших вимог. Повністю згодний з тим хто каже що треба брати конструктор і складати. — це найшвидший варіант, а на розробку часу нема. Проте, де дістати всі складові ?

не довго, шукаєте матеріали моделістів і берете те що сподобалось. Моделі там дуже різного розміру.

Ой пишеш як теоретик. Тим більше, що нема навіть ескізу вимог для літадла. А кількість можливих до використання «технологій» — рахується десятками.

Якщо не придумувати велосипеда, то згоден.

Та що там придумувати. Я пам’ятаю з юності номери «Моделіст конструктор», там тих моделей було, навіть з теорією з чого і як вони вибрали той чи інший «профіль» крила, або «схему». А в інтернеті того ще більше можна нагуглити. Навіть разом з прикладами технологій виготовлення. Заліпнути можна надовго, дивлячись як якусь хрі*нь роблять.

Підписатись на коментарі