Від 50 до 70 тисяч російських IT-фахівців уже покинули рф

Раніше ми уже розповідали, що у росії відбувається відтік технічних кадрів, а станом на 22 березня це підтвердив директор російської асоціації електронних комунікацій Сергій Плуготаренко.

На засіданні профільного комітету державної думи рф заявили, що при найгіршому сценарії, в рамках «другої хвилі» еміграції, росію можуть залишити 70-100 тисяч IT-фахівців. Від 50 до 70 тисяч уже покинули країну. Наразі, від’їзд стримують фінансові умови та можливе негативне ставлення до росіян за кордоном.

Асоціація пропонує вжити необхідні заходи для того, щоб заспокоїти ІТ-спільноту росії, а саме запустити план централізованої офіційної релокації в країни, з якими рф домовилися щодо тимчасового переміщення ІТ-компаній.

Як гадаєте, чи вдасться уряду рф зупинити відтік тех кадрів?

35%
19%
44%
2%
430 голосів  ·  показати результати
👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Те що вони роз’їдуться це погано. Будуть підло будувати свій рузкє мир там де осядуть вдаючи із себе невинних лібералів

Дивно, а чого то вони з велікай расії валять у загниваючі країни заходу?

151 коментар

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Кто в курсе: что там с Воргеймингом? Проскочила новость что они все закрывают, кому-то передают ... а на ДОУ тишина.

Wargaming почала закривати бізнес у росії та білорусі
dou.ua/...​stops-business-in-russia

«Команда в трансе. Говорят, на ликвидацию уйдёт 4 месяца». Что сейчас в минском офисе WG
devby.io/news/wargaming-people

Они оставляют студию Леста в РФ которая будет поддерживать их игры там
Плюс, Варгейминг владеет Лестой

Они оставляют студию Леста в РФ которая будет поддерживать их игры там
Плюс, Варгейминг владеет Лестой

Алсо, перевозят спецов в Казахстан и Узбекистан, и не только

Нагадаю — немає «нє такіх» росіян. Їм в голові роблять дірку з дитинства. Так, то є пропаганда, і тиск старшого покоління. Але ж дірка вже є і приходиться з тим жити. Тому будьте обережні з «молодими і відкритими»

Тобто усі хто був на Болотній і іньших мітингах, кого катували менти, лупцював ОМОН тощо, а ще ті хто зараз воює за Ураїну — це теж орки у кого дірка в голові ? Не треба робити фашизм і ксенофобію в іньшу сторону. Авжешь це не знімає відповідальності з ублюдків які від дідовщіни в умовах стресу бойових дій паретворились на скажених тварин (що так само сталось з американцями у Вьетнамі, і з німцями, і з японцями, і з батальйоном Торнадо тощ Над чим довго працювали психологи щоб зрозуміти як так виходе), а також тих хто шикується літерою Z.

В Росії 140 мільйонів, всі вищезгадані то може 20 тисяч. То навіть менше ніж статистична похибка.
Я не проти індивідуального підходу і очевидно, що за кордоном найбільш адекватні з рашистів. Але парад по Берліну теж хтось провів.

Те що вони роз’їдуться це погано. Будуть підло будувати свій рузкє мир там де осядуть вдаючи із себе невинних лібералів

опитування не цікаве...
Цікавить

план централізованої офіційної релокації в країни, з якими рф домовилися щодо тимчасового переміщення ІТ-компаній

які це країни?

в Linkedin зареєстровано більше 6 мільйонів акаунтів з росії. Більшість цих людей підтримують війну в Україні. Як мінімум опосередковано через податки вони підтрумують війну. Підтримаємо петицію про закриття доступу для резидентів росії в Linkedin chng.it/4J8MBQGFkV

При тому більшість з них розуміє усю брехню російської пропаганди. Це просто — їх позиція.

Максимум: «У нас пропаганда і у вас пропаганда. Там Косово(чи іншу локацію, whatever) НАТО 100 років тому бомбили.»

в тему:
www.youtube.com/watch?v=eEWXW06kq2k
в Україні ІТ тим часом здихає, бо нема можливості для релокації як в РФ,
що не добило ДноСіті, добивають антиконституційними обмеженнями прав і свобод щодо міграції

антиконституційними обмеженнями прав і свобод щодо міграції

Всё в рамках Конституции. Просто, ты её плохо читал.

я зрозумів, ти за те щоб здохло укроІТ

Свалинг укро-ИТ в Польшу — это развитие польского ИТ.

твоя пропозиція НАТО, хто про що, а вшивий про баню

Польша в НАТО. Потому, ввиду безумия рашки — развивать бизнес в Польше, а не в Украине (без НАТО) спокойнее и надёжнее.

розвивай, тільки тре релокація, а без релокації сось-сось, а не бізнес

Релокация кодеров из Украины в Польшу — это развитие польского ИТ, а не украинского.

пішла рекурсія, для тупих: клієнти не хочуть працювати з розробниками в фізично розміщеними країні в які ідуть бойові дії. ФОП не тре відкривати в Польщі, далі ФОП український. Розробник український, ФОП український, тільки тіло не в Україні.

Я тебе больше скажу. Релокация кодеров из Украины в Польшу — это ликвидация украинского ИТ.

Точно так же, как свалинг рашко-кодеров зарубеж — это ликвидация ИТ рашки.

Розробник український, ФОП український, тільки тіло не в Україні.

троль однако

Розробник український, ФОП український, тільки тіло не в Україні.

Таких «вольных кодерков» кот наплакал.
В оcновном, укро-ИТ это «галерные» — а они сваливают галерами. После такого свалинга, об укро-ФОПе в Польше — речь уже не идёт.

в Польщі можна бути цілком легально 18 міс., не розказуй байок

в Польщі можна бути цілком легально 18 міс

Можно. Но если работать на галеру, зарегистрированную в Польше (включая, переехавшие укро-галеры) — то не через укро-ФОП.

Работать через укро-ФОП из Польши — можно лишь нелегально.

укрогалєри зарегані і в Польщі і в Україні, ніхто не заважає їм перераховувати на ФОП в Україні, ти далекий від реалій, що по НАТО, що по ФОПам, що по галерам.

укрогалєри зарегані і в Польщі і в Україні, ніхто не заважає їм перераховувати на ФОП в Україні

Польские законы запрещают, не? Если гребец физически сидит в Польше больше 183 дней в году, то он считается налоговым резидентом Польши и должен платить тут налоги (как минимум доплачивать дельту). Или устава о помощи беженцам это отменила? (я по диагонали читал законопроект — там вносятся изменения в налоговые законы в части включения в затраты помощи беженцам и все такое, отмены PIT для людей физически веслающих из Польши я не видел; или оно там есть?)

ти не можеш на день виїхати, які 183? який резидент?
ти маєш іти польську податкову і звітуватися, прям уже?
РІТ подаєш аж наступного року, нє?
за 183 дні можеш поїхати в Португалію чи іншу країну де дохід за кордном не тре платити податок (в Іспанії тре, в Туреччині не тре, в Чорногорії/Албанії хз)

пропоную вирішувати проблеми по мірі їх надходження, а зараз проблема номер 1 — фізично тіло в Україні: «давай досвіданья»
тебе закрили в банці, і все: совок совковий, ти власність держави, кріпак.

А зачем ты в «банку» добровольно из Польши вернулся?

тобто?
в чому суть питання, ти хочеш мені як уряд заборонити вертатися / виїзжати?
хочу їду, хочу приїзжаю, а ти хочеш як в СРСР?

Я? Зачем мне тебе что-то запрещать? Просто забавно наблюдать инфантильные стенания 40-ка летнего мужика, который на 40-м году своей жизни вдруг обнаружил что с правами и возможностями комплексно идут обязанности и ограничения. Но он продолжает стучать ножкой по полу, как пятилетний ребенок, требуя мороженку вместо обеда к ништякам, которые у него были до этого, привелигерованного отношения к персонально его тушке с отменой ограничений. Сорян, во взрослом мире оно так не работает.

Так, Юра родився в СРСР і думає що як в СРСР ти державі должєн, а вона тобі хрін.
Які ніштяки, якщо приблатньоний при владі, ти про що холоп рєчєш?

Так, Юра родився в СРСР і думає що як в СРСР ти державі должєн, а вона тобі хрін.

Ггг. СССР я в садике застал, в школу пошел уже в независимой Украине. Все что меня успело научить СССР, так это как домики из кубиков на ковре в детсаду строить и как палкой крапиву бить. Так что мимо.

Які ніштяки

Те, которые у тебя в Украине были. 5%, высокая покупательная способность, низкая стоимость жилья и услуг... Открой любой срач оставашки/уезшашки, раздел «плюсы для оставашек».
А вот из из ограничений внезапно оказались закрытые границы в случае военного положения. Которые были прописаны изначально но контракт закон ты почему-то прочитать не удосужился. И теперь ты хочешь часть тех же ништяков (5% в Польше), но почему-то хочешь чтобы ограничения, которые идут в связке с этими ништяками, были для тебя сняты. Так оно не работает. И манипуляции про крепостных и СССР тоже.

До чого тут 5%?

Я хочу щоб влада не порушувала права і свободи громадян

porady.org.ua/...​-rokiv-ta-vyklyuchennya-z

ВИСНОВОК: Підсумовуючи зазначене вбачається, що де-юре законодавством не передбачено заборони перетинання кордону особам чоловічої статі від 18 до 60 років під час воєнного стану, разом з цим у резервістів та військовозобов’язаних кореспондується обов’язок з’явитися до військомату для проведення мобілізації.

Ну так в чем вопрос? Нанимаешь этого адвоката и он обосновывает погранцам что тебя нужно выпустить. Альтернатива — ноешь на доу.
P.S.: внезапно ты можешь обнаружить что не все «де-факто» работает так, как прописано «де-юре». Но, надеюсь, ты взрослый человек и понимаешь что это обратная сторона тех «ништяков», которые тебе были доступны все это время.

ти знову переходиш на особистості
то що мені робити я знаю без тебе і (давно зробив, і ще можу зробити більше при потребі не питаючи тебе)
я про дії влади і її влпив на громадян загалом і ІТ зокрема

Небыло никаких «ништяков» никогда, все уплаченые налоги разворовывались и никаких услуг государство не оказывало. Также возможности свободно выбирать гражданство нет. Судиться с нашим государством тоже невозможно суды тут не работают. Так что все это лицемерные манипуляция

Небыло никаких «ништяков» никогда

До-до. Рекомендую свежему анонимусу перечитать местные эмиграционные срачи за последние 8 лет и ознакомиться с основными тезисами «оставашек». После это сможем вернуться к обсуждению данного вопроса.

Хоть бы дату регистрации глянул прежде чем комментировать

Хоть бы дату регистрации глянул

Так как-то похер, если честно. Ну коль ты давно на доу, то точно в курсе о позиции лагеря «оставашек». Если же нет —

рекомендую несвежему анонимусу перечитать местные эмиграционные срачи за последние 8 лет и ознакомиться с основными тезисами «оставашек».
Ну коль ты давно на доу, то точно в курсе о позиции лагеря «оставашек».

конечно в курсе и вот сегодняшний день и показал несколько эта позиция была рациональна

Ну сорян, я Мухе уже писал, что с пулом возможностей (5% при работе на международный рынок, возможностью «зайчизма» дешевой стоимостью товаров, услуг и недвиги) в нагрузку идет отвественность и ограничения. Отдельно взять нельзя, только пулом. Так это работает в реальном мире. Но мы уже заходим на второй круг, повторяя одно и то же.

Я уточнил что не у всех был выбор брать этот «договор» или нет если выбор был то в принципе согласен

Ну Муха в свое время с Польши вернулся в «банку». Так что выбор у него был.

ну при чом тут я?
в мене вибір знайдеться що вибрати, я в опшєм, про анстиконституційні заходи, чи тобі як при СРСР один і той марахвон на всіх каналах програма Время заіпок

в мене все поки що нормально, якщо забити болт на те, що спочатку 2 роки примушували ходити в намордниках і під кінець колоти жижу, а потім внєзапно короноя замінилася воєною із іншими антиконстутуційними обмеженнями, але дехто бачить тут оставашок про уєзжашок, але є не оп єтом

в нагрузку идет отвественность и ограничения. Отдельно взять нельзя, только пулом

так не було вибору, поки що кріпацтво в наслідок совка

Нагадую все почалось з повідомлення Мухи, у якого вибір таки був? Зустрічне питання. У вас був вибір півроку тому? А півтора місяця? Чи вас так само не випускали?

У вас був вибір півроку тому? А півтора місяця?

можно на «ти»

так вибір був і я чесно готувався переїхати до Польщі, жалкую, що не встиг;
тепер чекаю відкриття

вже два роки як обмеження з ковідоноєю, починали жостким лохдауном і дотягнули ледве не до бустера, але тут нова тема для обмежень (навіть 5й канал прикрили), їм ссуть в очі, а вони — Божа Роса

вже два роки як обмеження з ковідоноєю, починали жостким лохдауном і дотягнули ледве не до бустера, але тут нова тема для обмежень

Так тебе ковид помешал выехать? А то у меня часть друзей выехала и их никто не ограничивал. Ну а кому-то дня не хватило, билеты на 25 февраля были.

навіть 5й канал прикрили

Так «шоколадный барыга, ко-ко-ко», «наживаться на войне», «свинарчуки наживаются на клистронах для ПВО», «жму руку, обнимаю» и прочая ***ня. И Пятый, который вычистили из информационного пространства как закономерный итог этой цепочки. Или с зароботками на войне уже не все так однозначно?
P.S.: я там уже сверху писал, что вот это все рассказы про «тримають нас за кріпаків, держава нас обмежує», это на самом деле про «дайте мені єдиному і неповторному вивезти дупу, бо мені тут не ок». Это нормальное желание, только уж имей смелость называть вещи своими именами без обобщений и манипуляций.

ко-ко-ко.
якщо ти вважаєш (і більшість), що воєнний комунізм це добре, то скоро будеш жити в диктатурі, я ж шукатиму шляхи в країни де більше поважають свободу

якщо ти вважаєш (і більшість), що воєнний комунізм це добре, то скоро будеш жити в диктатурі,

Смотри, еще раз. Я нигде не писал что это хорошо или плохо. Вообще не давал оценки этому явлению. Я конечно понимаю твое желание навесить негативный ярлык с помощью манипуляций и взываний к историческому негативному опыту и «прикрепленным» к этому опыту эмоциям. Но сорян, это только твои половые трудности. Все что меня в этой истории удивляет — это инфантильная попытка пересмотреть и поменять «социальный договор» в одностороннем порядке во время войны. Инфантильная потому, что детское желание «я хочу, мне надо» превалирует над взрослой позицией «почему при данных раскладах это не работает».

я ж шукатиму шляхи в країни де більше поважають свободу

И что, ничего жать не будет, если в этой стране был локдаун и она «попирала свободу» антиваксов? ))

так під підкриттям спочатку ковіда обмежували права і свободи,
тепер нова тема для ще більших обмежень, але комусь подобається життя як в СРСР
але ти можеш шити дєло, і шукати чорну кішку

але ти можеш шити дєло

Забавное из тебя лезет. Это какие-то латентные мечты или нереализованные планы, которые ты на других проецируешь потому, что сам точно так же поступил бы?

инфантильная попытка пересмотреть и поменять «социальный договор» в одностороннем порядке во время войны

ти мені шиєш,
хоча змінює «соціальний договір» зовсім інша сторона, молодець, візьми пірожок,
бо з тебе щось лізе

Чувак, я могу предположить что оперировать какими-то совковыми понятиями типа «шить дело» оно тебе понятнее и привычнее. Но я очень надеюсь что ты понимашь семантическое значение фразы «социальный договор». Иначе наша занимательная беседа теряет всякий смысл.

внезапно ты можешь обнаружить что не все «де-факто» работает так, как прописано «де-юре».

так, в нашій країні багато чого зовсім не «де-юре», взагалі мало чого «де-юре», багато «де-поняття»

Так це саме те, про що я кажу. Пул «все включено». Коли ти вибираєш 5% і дешеве життя відносно своєї зарплати, ти автоматично вибираєш

«де-поняття»

Дивно що я вимушений це пояснювати. І в якісь моменти це навіть працює на твою користь. Умовне паркування на газоні, спідінг (мотоцикліст не дасть збрехати), можливість «порішати» на тому чи іншому рівні. Але коли недосконала система починає працювати проти тебе — от тоді чомусь ой. А нас то за що?

Коли ти вибираєш 5% і дешеве життя відносно своєї зарплати, ти автоматично вибираєш
«де-поняття»

не перекручуй, будь ласка;

Дивно що я вимушений це пояснювати.

так це дивно, бо пояснити це можно тільки хитрими вивертами; добре, що не дійде до перлів типу «війна — це мир, мир — це війна» від погано-відомих людей

Женя Коваль свого часу розлого робив порівняння «зарегульованої» західної системи (де слідують букві закону) та гнучкої української системи (де слідують в тому числі «де-поняттям») З перевагами у вигляді порушення закону на різному рівні , бенефітами від цього і недоліками. Зверни увагу, я ніде не давав оцінку що це добре чи погано. Я лише дивуюся тому, що люди починають вважати, що система, у тому вигляді, в якому вона сформувалася, зобов’язана змінитись під їх потреби тут і зараз, бо їм стало не ок. І так, я вважаю це інфантильною поведінкою, вимагати щоб світ змінився тут і зараз якимось дивом, бо флайману конче потрібно до Польщі. Давай називати речі своїми іменами, коли тут пишуть «всіх держать за кріпаків», то мова не про всіх, а про конкретну особу, котра це пише. Але в такому форматі це виглядає більш соціально схвалювально (калька з «социально одобряемо», я хз як правильно перекласти).

флайману конче потрібно до Польщі.

повір, 3й рік пішов, починаючи від ковідоної

И теперь ты хочешь часть тех же ништяков (5% в Польше), но почему-то хочешь чтобы ограничения, которые идут в связке с этими ништяками, были для тебя сняты. Так оно не работает.

з твоїх слів виглядає, як продаж свободи за 5% податок;
здається, що воно так і є...
Особисто я не хочу такої продажі і їду.

Сорян, во взрослом мире оно так не работает

В дорослому світі має так працювати, що твої свободи не відміняють с переляку.
Україна поки що не доросла. Совковиій підліток

Я вже писав що у комплекті з можливостями йдуть зобов’язання та обмеження. В кожній країні свої. І робити вигляд що цього не розумієш чи дійсно не розуміти — оце дійсно поведінка підлітка.

Ти можеш писати що завгодно, але мені не обов’язково цьому вірити.
Закони нашої країни на жаль в більшості повторюють закони померлого предка — ссср.
Про це я й написав, що країна поки що свого має небагато і цей пул, про який ти писав, не йде цій країні на користь — він відштовїовує, про що тут і пишуть багато.

а ти хочеш як в СРСР

він хоче, як в північній Кореї, але не для себе, а для інших

Та пишіть вже Руанда. А то порівняння якісь дріб’язкові.

мабуть уєзжун, вони такі, щоб налоги платили як в Каліхфорнії і щоб кріпаками тут були і в окопі освобождали ЛНРи з ДНРами, чим дальше от родіни, тим патріоти патріотічнєй

за 183 дні можеш поїхати в Португалію чи іншу країну де дохід за кордном не тре платити податок (в Іспанії тре, в Туреччині не тре, в Чорногорії/Албанії хз)

Это так не работает, законы не дураки писали. В зачет идут 183 дня в каждом отчетном периоде, и благодаря тому что в шенгене у тебя есть право легально быть где-угодно не более чем 90/180 ты физически не сможешь петлять от налогов просто переезжая внутри ЕС туда-сюда.

пропоную вирішувати проблеми по мірі їх надходження

С этим я и не спорю, конечно же.

я вже писав, що є та ж Португалія, де не йдуть доходи за кордоном під оподаткування, є Чорногорія, Албанія, Туреччина... спочатку аби виїхати і попасти в ЄС... далі можна думати як легалізуватися. Може в Тай чи куди ПСА, чи Дубай, чи Пд.Америку

Про що мова, якщо не можна виїхати?
Громадяни РФ з МПХ виїзжають з РФ і рішають проблеми, а з України ні-ні, кріпак, власність держави, керуючої партії і її вождя, який знає що тобі робити а що зась. Це не ДноСіті, це ще гірше.

Про те що розробникам рф більше пільг згоден. У них теж виїзд ге всім і не скріль дозволений

нє, ну ті що на оборонку і під сікрєтом, з тими понятно, не формошльопи ж

Всё согласно Конституции. Читай статью о «военном времени» и «чрезвычайном времени».

і що, якщо ВП, то вже можна робити з тобою що заманеться владі?

можна робити з тобою що заманеться владі?

Можно делать всё, что не запрещено Конституцией в «военное время». Скажем, не выпускать военнообязанных зарубеж — разрешено.

не передбачено заборони
ВИСНОВОК: Підсумовуючи зазначене вбачається, що де-юре законодавством не передбачено заборони перетинання кордону особам чоловічої статі від 18 до 60 років під час воєнного стану, разом з цим у резервістів та військовозобов’язаних кореспондується обов’язок з’явитися до військомату для проведення мобілізації.

Рабство тоже было законно согласно конституции США до 1865 года. И?

ніхто не заважає їм перераховувати на ФОП в Україні

Если работник сидит в Польше — за перечисление ему на укро-ФОП, галеру в Польше возьмут за ж.

Ты вообще без понятия, о чём пишешь.

П.С. Легальный работник в Польше — является налоговым резидентом Польши, с самого первого дня работы.

хто візьме, кого візьме, якщо він сидить не в офісі, а працює з дому.
ти ще забув джокер в рукаві 35..40% податків а не 5%, і туз козирний: робоча віза, гиги,
але ж ми про ФОП, а не про умову о праце, але ти продовжуй.
ФОП не працює з 9 до 17, не мусить відсвічувати в офісі і т.д.

Это конечно прекрасная теория о легкой возможности нелегально работать в Польше, но проблемы могут возникнуть как только полученные доходы засветятся в финансовой системе страны пребывания.

Е, перед тим як «нелегально працювати» в Польщі тре виїхати хоча б з України.
Як ти докажеш «нелегальну роботу», якщо ти резидентом станеш лише через півроку перебування?
Знову совковий підхід з СРСР, докажи що не верблюд, не шпійон, не враг народа, нелегальний працьовник?

как только полученные доходы засветятся в финансовой системе страны пребывания.

і як вони засвітяться, якщо ти їх не можеш собі перекинути, тільки хіба зняти з карти або розплатитися в магазині.
я ж не про те щоб принести декларацію ФОП UA (за період резидентсва податкового в РП) на польську іпотеку, хоча дехто судячи по рівні розумового розвитку так може вчудити.

і як вони засвітяться, якщо ти їх не можеш собі перекинути, тільки хіба зняти з карти або розплатитися в магазині.
я ж не про те щоб принести декларацію ФОП UA (за період резидентсва податкового в РП) на польську іпотеку, хоча дехто судячи по рівні розумового розвитку так може вчудити.

Так мы говорим о временном убежище в Польше на несколько месяцев с последующем возвращением в Украину или о полноценной релокации?
Если первое, то проблем конечно же не должно возникнуть, не считая потенциальных проблем с арендой нормального жилья и невозможностью получения ВНЖ.
Если второе, то жить в другой стране без возможности полноценно распоряжаться заработанными деньгами выглядит странным кейсом.

спочатку мова про те щоб можна було переміститися із держави, де йдуть бойові дії в спокійну державу, а далі вирішувати легальні проблеми по мірі їз вирішення.

Наразі клієнти просто не хочуть працювати із тілами в державі в якій іде війна.

З невільного Мордору можна виїхати, а з вільної неньки ні. Парадокс.

Наразі клієнти просто не хочуть працювати із тілами в державі в якій іде війна.

Сообщай клиентам, что работаешь из Польши. Делов-то.

так і зроблю, ще польський ІД покажу
К.О.

Да вот как бы да, но нет. Сейчас возникла несогласованность закона об украинцах и налогового кодекса + к этому открытие счетов по непонятным документам без PESEL и реального места проживания. Есть разные кейсы, но если в двух словах, то просто находясь в Польше 1,5 года и снимая деньги с украинских карт, ты не можешь попасть в орбиту интересов польских налоговиков в принципе. Да, напрямую деньги получать в польшу не получиться.

Есть разные кейсы, но если в двух словах, то просто находясь в Польше 1,5 года и снимая деньги с украинских карт, ты не можешь попасть в орбиту интересов польских налоговиков в принципе.

Если не класть эти деньги на счет в польском банке, то да, проблемы вряд ли возникнут. Однако мне сложно представить как в 21м веке обходится исключительно наличкой, более того многие оплаты просто не получится совершить без наличия счета в польском банке. А как только вы начнете пополнять свой польский банковский счет наличкой, появятся совсем ненулевые шансы познакомится с финмониторингом, причем даже в случае относительно малых сумм. Конечно, учитывая нынешнюю ситуацию, велика вероятность что всё обойдется, но зачем взрослому человеку с высоким уровнем доходов вот это вот полулегальное существование и риски? Если можно легально продолжить работу на того же украинского работодателя через бизнес-инкубатор или открыв польский аналог украинского ФОП. Да придется заплатить больше налогов, но за комфорт и спокойствие надо платить.

Платить можно прямо украинской картой зачем наличка ?

За многие услуги не удастся заплатить украинской картой или наличкой, например за коммуналку, детский садик, да даже арендную плату многие не согласятся получать наликом. Всегда конечно можно ходить на почту и оплачивать счета почтовыми переводами... но зачем так жить? Если мы конечно говорим именно о жить в Польше, а не пересидеть несколько месяцев и вернуться в Украину.

Знімається готівка в польському банкоматі з карти укр. банку.

Знімається готівка в польському банкоматі з карти укр. банку.
За многие услуги не удастся заплатить украинской картой или наличкой, например за коммуналку, детский садик, да даже арендную плату многие не согласятся получать наликом.
За многие услуги не удастся заплатить украинской картой или наличкой

насчет налички понятно, а почему украинской картой нельзя будет расплатиться?

чому це?

Это местный дурочек, не обращай внимание.

Это местный дурочек, не обращай внимание.

Дурачок тут ты. Но я рад, что ты осознал нелегальность работы в Польше через укро-ФОП.

Да нет чувак, дурачок тут ты. Если хочешь о чем то говорить, то хотя бы контекст сформируй.

Если хочешь о чем то говорить, то хотя бы контекст сформируй.

Я, вроде, всё достаточно прозрачно написал:

...если работать на галеру, зарегистрированную в Польше (включая, переехавшие укро-галеры) — то не через укро-ФОП.

Если работник сидит в Польше — за перечисление ему на укро-ФОП, галеру в Польше возьмут за ж.

Что тебе тут неясно?

П.С. Собственно, работать из Польши через укро-ФОП — нелегально, в любом контексте. Единственное, что имеет значение при такой работе — возьмут метные чиновники/налоговики за ж. или же не поймают.

работать из Польши через укро-ФОП — нелегально,

працювати на контору з US/UK/EU з квартири в Польщі укроФопу заборонили, як саме?
про резиденство через півроку знаю, але це є ще податкове резидентсво.
А за півроку слабо відкрити ФОП в Польщі під 12% податку чи який інкубатор?

чому це?

Потому что укро-ФОП не даёт разрешения на работу в Польше.
А разрешение на работу в Польше — не даёт права работать из Польши через укро-ФОП.

роботодавець ні разу не з Польщі, що порушується?
в польський офіс не ходиш, просто тіло твоє в ЄС, поки що безпечному, поки Сувалки сам знає шо

просвіти, де там пише, що мужик 18..60 років не може виїхати за кордон?

де там пише, що мужик 18..60 років не може виїхати за кордон?

«Стаття 64.
В умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень. Не можуть бути обмежені права і свободи, передбачені статтями 24, 25, 27, 28, 29, 40, 47, 51, 52, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 цієї Конституції.»

Свободный выезд зарубеж — это Статья. 33 (т.е. может быть ограничена)

це твоє довільне трактування, як аноніма

але я бачу тобі хочеться, щоб ІТ в Україні здохло, тоді тебе в ЄС не виженуть з роботи, як передбачувано

ВИСНОВОК:

Чел по твоей ссылке — тоже не читал Конституцию. Характеризует уровень юристов в Украине.

зато ти спец по НАТО, всім видам зброї та ще юрист-адвокат

ще юрист-адвокат

Как видишь, я (в отличии от украинских юристов, на которых ты ссылаешься) — Конституцию Украины читал.

ага, відкрив всі букви, а слово вгадати не зміг,
крім читати, тре ще розуміти, а от з цим в тебе туго, але не переживай, таких як ти багато

Читать не умею я, а проблемы у тебя. И как оно так получается?

проблеми в укро ІТ, вже і потім,
з РФ там хоч є варіант релокуватися,
а тут: «всремось, зате разом»

шах і мат
www.legalaid.gov.ua/...​a-poryadok-yiyi-znyattya

Просто, ты её плохо читал

Тому що її погано приготували, без урахування прав людини в частині відносин з військовою службою та особливо «всеобщей воинской повинностью», що зкопійована з совка

товарищ Рак, ви шо, мудак?

Жук не Рак,
Рак не мудак,
тамбовський вовк тобі товариш,
це не каламбур,
а японська танка

Від 50 до 70 тисяч російських IT-фахівців уже покинули рф

Галерам будет кого нанимать вместо украинских «оставашек».

Ну а раніше чо не наймали? Тим паче, що там раби дешевші та тєрпілішні. Може, бо то краплина в морі? Чи тому шо не всім цікаво мати справи з говноєдами (епам не розглядаємо, епам — то квінтесенція говноєдства).

Они то покинули, но поехали во всякие зажопия ( их в нормальные страны не сильно берут), найм москалей токсичен, и начинает быть мегатоксичен ибо проблемы с комплаенсом для всех обладателей паспорта с курицей без длительной истории проживания в странах первого мира и то...
Делать им рабочие визы все сложнее.

учитывая, что много рашистов поехали в какой-то Узбекистан/Туркменистан/Грузию итд, то очень сомневаюсь

Мені більше цікаво скільки наших повернеться, і чи взагалі повернеться.

Мені більше цікаво скільки наших повернеться
Саме програмістів?
Чи взагалі всіх людей?

Якщо дозволять там працювати і жити більше чим офіційних 18 місяців, то буде відтік в сторону Польщі.

Вообще, рашка теряет самое главное — человеческий потенциал. Мозги уезжают, спортсмены уезжают, деятели культуры уезжают, остаются лишь чистая вата, бабушки в стиле «не надо нам ваш Интернет!»

А ведь до 2013 это действительно была успешная страна, они просто купались в деньгах. Даже сейчас, при всех санкциях, торговое сальдо и их бюджет все-равно будут в плюсе. Частично это конечно вызвано высокими ценами на газ и нефть, но все же. У них было все — мозги, дешевая рабочая сила, купа бабла, репутация в мире, и... они все проепали.

В них дешева ціна на нафту, світова ціна і ціна в якій купують у педорашки — це різні речі

А то можна подумати ми не втрачаємо. клоун створив умови коли з україни виїхало понад 3 мільйони жінок і дітей, найціннішого демографічного ресурсу, який європа вже посиленно асимілює. Дозволяючи лікарям працювати у франці, польщі інших країнах без нострифікації диплому, даючи дозволи на працю та багато іншого. Якщо з рашки утікло навіть 70к, то в порівнянні з 3кк. Наша жопа в 42.8 рази глибша. Тож наша ситуація набагато тяжчя.

клоун створив умови

Ем... Оце заява. Не видав заборону на виїзд усіх, а не тільки чоловіків призовного віку?

утікло навіть 70к, то в порівнянні з 3кк

ти на серйозних щах порівнюєш дані «70к айтішників» і «3кк біженців всього»? Якщо накидувати, то хоча б якісно.

Дивно, а чого то вони з велікай расії валять у загниваючі країни заходу?

Арменія, Грузія, Казахстан, Туреччина... де загниваючий?

Я не знаю де, не бачила поки такого в цивілізованих країнах. А ось вони то на своїх болотах весь час кажуть, але чомусь туди тікають.

де загниваючий?

Напрямую в загнивающий они свалить не могут — т.к. таких рейсов из рашки нет. Остаётся через киргизии-турции...

в Европу тоже пытаются на самом деле, другое дело что теперь им это сложнее сделать.
не айти, но все же, только сегодня в группе по Португалии на ФБ одна интересовалась какой бизнесс можно открыть в Португалии понаехалам из рашки.
не успел досмотреть чего ей там насоветовали — забанили в группе меня довольно быстро после комента что она напрасно уезжает, в рашке сейчас бизнесс по торговле намародёреным и похоронные агенства будут процветать.

А тому що:
1. Вони це тількі базікали. А коли торкнулося особисто то: Прощай немытая Россия!
2. Саме серед цієї категорії росіян — з статками вище середнього, І заробленими самостійно — найвищий відсоток «росс лібералів»
2а...а також космополітично-«егоістично-аполітичного» відчуття(серед доучан теж таких більш ніж серед інших верств українців)

Так это же молодежь, ИТшники. Среди них большинство адекватные. Это их родители и пенсионеры кто тянут рашку назад в совок. Особенно пенсионеры и люди за пределами Москвы, которые и так не пользовались благами цивилизации, не замечают санкций и не видят большей разницей по сравнению с совком.

Та ладно, заглянул в линкедн: там какой-то ПМ из Химок про русофобию вещает. Детишки достойно продолжают дело своих родителей.

Те що вони «молодежь» не виправдовує їх бездіяльність. Для мене адекватні люди — це ті, хто не мовчать і піклуються не тільки про власний комфорт, коли навколо все палає.
Якось не хочеться після перемоги у війні, подорожуючи по світу, натикатися на таких людей.

На нынешней рашке «не молчать» — это, примерно как в сталинском совке. Заканчивается ярлыком «враг народа», с последующей психушкой или ГУЛАГом.

І тут ми бачимо чітку різницю між нами. Українці не мовчать. Маю на увазі справжніх українців, а не малороський переводняк якому «какая разніца»

Особливо в чат рулетках і тіктоках вони адекватніші))

Только чтобы все по процедуре — извинения на коленях, потом Слава Украине и Путин Йухло ну и налог на восстановление 5% с зп. Еще можно изучение украинского языка ввести.

От справді, таким чином можна і Навального із Хакамадою ставити навколішки і співати харківську пісню. Вона і так їх улюблена і співалась вже багато років. Давайте не будемо мішати антифашистів із ублюдками які шикуються у дворі школи літерою Z.

В следующие презы готовят. Будет преемником, мирить запад с гэбнёй и рассказывать про «небутерброд».

Та хай уже подавяца этим бутербродом лиж бы не стреляли уже

Навальный — не бутерброд, чтоб то в тюрьму то из тюрьмы. Посадили — пущай сидит.

Подивіться інтерв’ю навального, він з 2015 ого року заявляє що Крим російський. В нього цілком путінські наратив, просто він сам по собі більш ліберальний, як Путін в 2002

Та вони ж не до України тікають, усім іншим ці культурні коди не зрозумілі... та й не потрібні. Але з якоїсь миті буде мати значення, чи підтримувала та людина ЗСУ.

Підписатись на коментарі