Яка насправді компанія G5
Привіт всім. В ці складні часи хотів поділитися досвідом роботи на компанію G5. Як то кажуть друзі пізнаються в біді, ось я і взнав насправді яка вона міжнародна Швецька компанія. Спойлер Все зовсім не так міжнародно і по швецькому.
Моє незадоволення компанією почалося ще до війни, коли мене змушували перекласти прізвище на російську і транслітерувати з російської. Мене переконували, що не можуть залишити моє українське прізвище таким, яким воно зокрема є в закордонному паспорті, бо така політика фірми — змінювати українські прізвища на російськи манер. Бо так простіше росіянам.
Коли передвоєнне напруження зростало і фірма зробила колл на рахунок ситуації, люди з Харківського офісу і загалом співробітники зі східної України запитували, чи буде рілокейт на захід. На що фірма відвола, що нічого не станеться і ніяких дій вони робити не збираються. Навіть коли вже почалась війна, ніякого офіційної і організованої евакуації не було.
Коли таки вдалося знайти автобус для працівників з Харкова — фірма заявила, що вони мають його оплатити самі, бо в Великої Міжнародної фірми немає 500доларів!!! заради порятунку працівників.
Позиція СЕО, яка надійшла далеко не зразу, була абсолютно проросійською і невизначеною, що й не дивно враховуючи його походження. Чати фірми постійно чистяться, щоб люди які працюють з росіїі не «відволікались від роботи» на «неробочі питання». Очевидно життя співробітників, це питання, яке не впливає на роботу фірми — знайдуть інших.
Обговорювати відкрито війну в робочих або довколаробочих чатах, навіть створених окремо — не можна, за це видаляють переписку. Оскільки в компанії майже всі працівники з України та росії очевидно на чию сторону стала компанія.
І найголовніше:
Фірма Г5 надає компенсацію російським співробітникам, які втікають від режиму, який вони самі і створили в своїй країні і компенсація ця,незначно але більша ніж для Українців які тікають від війни.
Фірма відкрито спонсорує агресора, виправдовуючись тим, що вони по закону всюди платять податки і їм все-рівно на що ці податки йдуть.
Очевидно репутація даної фірми не коштує для неї ні цента, як і життя співробітників в Україні.
Незнаю як в інших але це мій особистий досвід з G5.
6 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів