Мрія кожного з нас зараз — це перемога! Історія волонтерства
Хочемо познайомити вас з Олею, English Teacher компанії Leobit. З перших днів війни Оля займається активною волонтерською діяльністю. Вона разом з друзями та родиною допомагає бійцям ЗСУ та внутрішньо переміщеним особам.

Від початку безжалісної війни, яку розпочала росія на території України, життя Олі, як і більшості Українців перевернулось з ніг на голову. Ніхто не був готовий до таких змін у житті, адже події, які зараз відбуваються, ми могли б уявити лише спираючись на сюжети історичних книг та фільмів. Все змінилось, в Україні війна, і ти відчуваєш необхідність допомогти країні в такий складний час і шукаєш свій шлях: на своєму робочому місці, або у волонтерстві. Оля обрала другий варіант.
Оля прийняла для себе рішення не залишати країну у такий складний момент, а бути тут і допомагати боротись з ворогом в тилу, з цього розпочалась її волонтерська діяльність.
«Свого часу, я була учасником Альянс Міжнародних Волонтерських Організацій, це дало мені можливість познайомитись з людьми з різних куточків світу, які зараз готові допомогти українцям.», — поділилась Оля.
Оля відзначила, що пріоритет її діяльності є допомога військовим та внутрішньопереміщеним особам.
У перші дні війни, Оля разом з чоловіком та друзями вирушили на кордон із Угорщиною (КПП Вілок), там вони допомагали внутрішньо переміщеним особам. «Важко було бачити виснажених мам, з маленькими дітками на руках, які стояли в черзі на перетин кордону. Ми допомагали їм всім чим могли, носили каву/чай, канапки, печиво вздовж кілометрових черг автомобілів. Уся черга, це черга з автівок, в яких люди перевозили усе своє життя: від старших батьків і дітей, до котів і собак. Більшість були з Харкова та Києва. »
Збір коштів Оля організувала на своїй сторінці у соціальних мережах.
Кожного дня Оля отримує десятки повідомлень, її Facebook практично «розривається» від слів підтримки та бажання допомогти: «Я й подумати не могла скільки небайдужих людей відгукнеться на допомогу українцям. Я безмежно вдячна моїм іноземним друзям, за їхню підтримку у цій безжалісній війні.»
Час — відіграє найважливішу роль у цій війні.
«Я отримую потребу, які необхідно якнайшвидше закрити. Зволікання може коштувати життя нашому захиснику, тому ми намагаємось у найкоротші терміни знаходити необхідну амуніцію.
Моя подруга з Німеччини, ми жартома називаємо її „суперагент“, допомагає нам знаходити необхідне військове спорядження, адже в Україні та й у Польщі все важче й важче знайти амуніцію.»
Волонтером може бути кожен! Немає маленької допомоги, адже будь-який внесок цінний!
«Мої друзі самостійно привозять нам гуманітарну допомогу з Чехії та Німеччини. Мене вразила історія, якою поділився мій друг з Німеччини Стефан. Він розповів, як до нього прийшли майстри, які мали полагодити дещо у його будинку. Дізнавшись про те, що Стефан закуповує та передає гуманітарну допомогу українцями, майстри задонейтили йому 200 Євро.»
«Вражає доброта та небайдужість іноземців і те, на скільки вони готові допомагати нам. Моя подруга Олена, з Німеччини розповіла, як вона пакувала гуманітарну допомогу для внутрішньо переміщених осіб. Це побачила сусідка Олени та побігла додому за величезним пакетом дитячого харчування, щоб та передала його в Україну.
Мої друзі з-за кордону приїжджають сюди з вщент забитими багажниками автомобілів. Вони привозять нам безліч речей, зокрема це: дитяче харчування, одяг, засоби гігієни, продукти, каримати, ковдри тощо.
Я отримую донейти від друзів з Італії, Японії, Британії, США, Чехії та інших країн. Моя картка ще ніколи не бачила таких грошей!», — поділилась своїми емоціями Оля.
З краплинок складається океан
Від початку війни, життя кожного українця змінилось. За ці дні ми подорослішали, стали більш рішучі та сильніші. А головне ми ще більше почали любити і цінувати те, чому ціни немає — нашу Україну.
І зараз вкрай важливо, щоб кожен, хто хоче нарешті прокинутись у вільній і мирній Україні акумулював свої сили та долучався до допомоги.
Волонтером може стати кожний, будь-яка допомога є цінною. «Я вважаю, що такі маленькі ініціативні групи як наша, можуть приносити вагому користь»
Якщо ви маєте можливість, ставайте волонтером, якщо ні — працюйте та допомагайте фінансово.
Мрія кожного з нас зараз — це перемога! І лише разом і спільними зусиллями нам вдасться перемогти ворога!
Слава Україні!
Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів