Потрібна допомога зі створенням бота проти окупанта

Всім добра.
Я звичайний тестувальник з Української компанії. До війни трішки цікавився роботою с великими массивами данних.

На данний момент бачу що у орків такі є якийсь інструмент який бігає по соц мережам, знаходить по якімсь приміткам все що касаєтся війська корелює це з картою, та відає ціль по який бють потім ракети.

Я впевнений що серед загарбників є багато людей котрі ведуть сторіз, чи ще якусь лабутєнь по якій можно віднайти їх позиції. А такі знання можуть дуже знадобиться нашим війскам...

Чи є хтось хто працював с Big Data хто може допомогти таке ж напилити для наших? (чи хочяб підсказати що почитати, щоб невеликою командою можна б було такий інструмент зібрати)

PS мирного неба нам всім...

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Мы уже вчера начали изучать гипотезу об этом.
К сожалению у многих IT-волонтеров страх не выполнить задачу и она все еще в зачатке.

Приходите к нам, напишем вместе.

Насправді можливості ботів досить обмежені. Зважаючи на ставки у війні, значно продуктивніше застосувати реальних людей. Бот їм може шукати хіба що ключові слова, а от побачити серед купи лайна те лайно, що варто уваги — ефективніше грати повноцінним людським фактором.

Але є одне «але». Бот толерантний до мотивації, люди чутливі. Від так, всю ефективність може множити на нуль звичайний людський фактор дибільного менеджменту. Власне, якби не ця дрібничка, ми б жили в іншій країні. Але факт, що ефективність мережі буде помножена на деструктивність військового керування.

Поясню чому: потрібний дуже низький фактор заохочення, і наднизький фактор покарання, близький до нуля, тобто сигнальний рівень. Спробуйте пояснити будь-якому з українських керівників, що підвищення сили заохочень та покарань зробить із системи генератор шуму та завалить проект.

В мене схожий досвід був. Фейли. Найдовший проект протримався 3 роки. При всій доведеності, при всій випробуваності — все одно люди фейлять саме фактор гіперпідсилення у людських системах, вдаючись до з′ясування відносин чия пися довша.

PS. Аутистів застосовувати не довелося. Навіть одного. Але моє припущення — що вони ще чутливіші до бидло-менеджменту, аж до фейлу за 1 помилку.

А що до боту... спробуй припустити ціну помилки. Як першого роду (прогавить сигнал), так і другого (дасть хибний слід). Зважаючи на кількість відверто фейкової інфи, помилок буде просто маса, а фактор вартості часу на їх дослідження буде катастрофічним. Тому впевнений, у Росії також нема дієвого боту. Через той самий фактор: не існує способу навчити бота оцінювати вартість помилки.

На данний момент бачу що у орків такі є якийсь інструмент який бігає по соц мережам, знаходить по якімсь приміткам все що касаєтся війська корелює це з картою, та відає ціль по який бють потім ракети.

Интересует как вы это вычислили.

Я впевнений що серед загарбників є багато людей котрі ведуть сторіз

Які сторіз, все блоковано. Телефонів у них теж немає, принаймні у переважної більшості.

підсказати що почитати

twitter.com/...​tatus/1505994896288751617

Facebook, Instagram, Youtube збирають, аналізують, зберігають та передають третім сторонам усі геодані, особисті повідомлення, інформацію про мобільні пристрої та інше. Спецслужби країн, де подібні компанії є резидентами, використовують ці данні. У тих же США величезні можливості в плані шпигунства і розвідки у кіберсфері.
Найкращим сценарієм було б на найвищому державному рівні отримувати поточні локації цікавих осіб та щоб ВСУ по тим точка завдавало ударів. Не знаю, може вже є якась подібна взаємодія.

Підписатись на коментарі