Apple App Store не виплатив дохід за лютий
Всім привіт,
Apple сьогодні комусь виплатив дохід з продажу у App Store за лютий з локацією Україна?
Передісторія: в цьому місяці Apple довше ніж зазвичай підраховував дохід за лютий(приблизно на 2 тижні) і 25 березня все ж прислав звіт, але замість дати виплати статус: Balance Carried Forward. Сьогодні порахував дохід за березень і знову статус виплати: Balance Carried Forward.
114 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівДля тебе дохід
Для них розхід
В когось з’явилася дата виплати за квітень(повинно бути 6 червня)? В мене ще досі «Balance Carried Forward», зазвичай дата з’являлася через 3 дні після звіту.
Привет, уже 5 месяцев не могу получить платеж от Apple. Прописка была раньше Донецкой области, поменял на Киев. Написал больше 10 писем в поддержку но не получил никакого внятного ответа. Напишите, пожалуйста, что еще можно сделать?
а саппорт їх що пише?
А скільки часу минуло після зміни адрес? Мені теж кілька місяців нічого нормального не відповідали у підтримці, але після зміни на Київ знадобилося десь два місяці, і гроші почали приходити
Ні в кого нещодавно знову подібної історії не траплялося? У мене не прийшов платіж за червень (висить Balance carried forward). Хоча до цього дату писав, а потім зникла. Листів ніяких не приходило, чекаю вже тиждень відповіді від Apple, поки тиша. Півтора року кожний місяць на моно все було гаразд.
У меня то же самое, обратился в поддержку, они там что-то выясняли месяц, в итоге получил письмо что они не могут отправлять платежи в мой банк (Укрсиб), теперь вообще хз куда получать. Приват пишут что нет, Укрсиб тоже
Сьогодні теж відповіли “We’re reaching out because either your bank, an intermediary bank, or our banking partner will no longer process payments to the bank account you provided”. Що думаєте робити? Пробувати інші банки чи євро рахунок?
Особо выбора в банках и нет, потому думаю пробовать Евро счёт. Я заметил что swift данные для USD и EUR разные. Для Привата у меня нет ТОВ или ФОП, а писали что на обычные тоже не приходит
На рахунок Приватбанк для ТОВ платежі заходять останні 12 міс.
Могу предположить что ТОВ счёта имеют другой путь платежей, можете сами проверить это, посмотря реквизиты обычного USD и ТОВ карты
Реквізити в привата для ФОП і ТОВ схожі, вказується IBAN. Чи однаковий шлях — не знаю. Як варіант можна спробувати змінити банк. Для ФОП останній час використовую монобанк USD.
Я про банк посредник, он может быть разный. Так в УкрСиббанке, счета в долларах обслуживает посредник с США, а в евро, в Европе (логично, в целом, УкрСиббанк это часть парижского банка)
Ще чув, що проблема може бути у місті, в якому відкрито рахунок і яке вказується при переказі. У мене Запоріжжя, чув, що це може бути проблемою. Якщо не секрет, яке у вас?
Також Legal Entity Address Запоріжжя, також лист щастя “Payments to your bank account cannot be processed” від 31го серпня.
Я тиждень тому змінив в Bank Account рахунок на EUR, та адресу в самому банківському рахунку поставив Київ. Поки що без змін (Balance carried forward, нових листів поки що не приходило), якщо нічого не зміниться, буду змінювати і Legal Entity Address на Київ і ФОП перереєструвати. Пишіть, якщо щось вам вдасться :) Нас вже троє!
Сьогодні прийшов фінансовій звіт за August 2023, статус «Balance carried forward»... Але суму вже пише у EUR. Буду чекати звіту за Вересень у наступному місяці.
Вітання! Немає змін у вас? У мене тиша, все те саме
В підтримці у вересні відповіли
«Hello,
Your payments should resume within 2 regularly scheduled payment cycles.»
Але поки що виплати не прийшли (це після зміни на EUR рахунок та на адресу в Київській області). Чекаємо.
Дякую за відповідь! А ви змінили адресу тільки в банківському акаунті, чи Legal Entity адресу теж?
В Legal Entity також, за допомогою звернення в підтримку
Сьогодні зайшла оплата. Це після зміни адреси в Legal Entitiy та зміни на моно EUR рахунок, також з новою адресою.
Для зміни в Legal Entitiy мені достатньо було надати їм виписку з монобанку з рахунку (пдфку).
Дякую! Зробив так само, але тільки в середині жовтня. До цього міняв лише адресу в банківському рахунку. Сподіваюся, у грудні вже все вийде.
Підкажіть, будь ласка, а у вас упродовж жовтня у Payments and Financial Reports стояв статус «Balance carried forward» чи вже стояла дата виплат сьогоднішня?
Ось в мене якраз ФОП и монобанк, півтора року все було гаразд. А зараз, щось трапилося
Коли у вас сталася проблема? І як довго триває? Чи багато користувачі повертають кошти за покупки?
Cпочатку не прийшли гроші за червень, і з’явився статус «Balance carried forward» замість очікуваної дати. Звіт за липень надійшов лише вчора (31 серпня), статус такий самий «Balance carried forward» і вчора надійшов лист від Apple «We’re reaching out because either your bank, an intermediary bank, or our banking partner will no longer process payments to the bank account you provided». Повернень за останні три місяці не було жодного.
Співчуваю. Рекомендую змінити банк. Думаю вище задавали правильно питання, можливо варто змінити область в даних для App Store для виплат. Зустрічав раніше жалоби що деякі сервіси блокують користувачів за знаходження в областях які частково окуповані. В мене звіт за липень із запланованою датою виплати 7 вересня прийшов 11 серпня.
Поки що змінив USD рахунок на EUR у моно, якщо не допоможе буду змінювати адресу ФОПа. Ви отримуєте перекази з Apple на ТОВ у моно?
ТОВ — приватбанк USD, ФОП — моно USD.
Хм... тоді точно може бути з моєю адресою пов’язано. Дуже дякую за відповіді!
Веришь, нет, тоже Запорожье :) И ситуация один в один как у тебя
Здається, ми з’ясували причину :) я зараз змінив рахунок на EUR, якщо не допоможе, буду переносити реєстрацію ФОП у Київ.
Проблема в том что теперь нужно ждать следующего обновления статистики, а это может быть опять месяц-два, а смена карты может ещё на месяц два отсрочить выплаты :(
Так... А якщо не допоможе, це ще місяць-два. Тішить те, що хоча б зрозуміло, що проблема в банках та рахунках, а не в якомусь «тіньовому бані додатків»
В аппле и нет никакого теневого бана) Фильтры может быть, хотя тоже не факт. Ну а мне, если не получится с евро, то легче в Польше открыть ООО и там получать
Тут нижче писали, що є люди, які вже десь біля року висять зі статусом «Balance carried forward» та в підтримці їм відопвідають, що їхній акаунт перевіряється на «irregular activity», тобто буває і таке :)
Така сама проблема, теж вже 3й місяць баланс перенесено. Спочатку довго не оновлювався баланс і на запит у службу підтримки відповіли що акаунт перевіряється (причому перевіряли напевно за рік рази 2 вже). Теж Запоріжжя.
Нас уже четверо із Запоріжжя:) а між перевірками у вас були успішні грошові перекази?
Привіт! Чи немає змін у вас? У мене все те саме
Доброго дня, така ж саме проблема. Як ваші справи? Ви отримали платіж ?
Добрий день, перевів все до Києва, поміняв усі адреси в apple акаунті, все прийшло десь за два місяці після зміни
Было бы это ещё так легко — изменить область. По факту, менять прописку нужно или адрес ФОП. Но тут нужно иметь место куда поменять ФОП, прописку понятно что не поменять. Без прописки или адреса легально, любой запрос от Эппла по релевантности месторасположения и возможные проблемы с аккаунтом за обман)
В налаштуваннях є адреса Legal Entity, щоб її змінити треба надсилати підтверджуючі документи. А є адреса, яка вказується в Banking Account (там де IBAN та назва банку), для неї, здається, нічого не треба підтверджувати. Тільки я от не знаю, нас «заблокували» через Legal Entity Address чи Banking Address
Если Legal Entity Address то это фиаско :)
Похоже печаль беда с Евро счётом :(
Так...
Что думаешь делать? Чёт мне кажется что проблема в Legal Entity
До грудня ще зачекаю, щоб 100% бути впевненим, а потім переноситиму ФОП до Києва
Жодних змін у вас? У мене тиша, все те саме
Привет, все по старому. Видимо нужно менять Legal Entity, но у меня там сумма в гривнах сравнительно большая, без фоп нет смысла. Единственный реальный вариант — регистрироваться как временно перемещённая особа и оформлять в банке счёт с учётом этого
Для зміни в Legal Entitiy мені достатньо було надати їм виписку з монобанку з рахунку (пдфку), я вже не пам’ятаю чи потребує моно саме прописку для тої інформації, чи вірить на слово — але може це можливість.
Прописка нужна для всех банковских документов. Если территория оккупированна реально, а не так решил эпл, то банк без проблем указывает прописку реального места жизни
Получил выплату за все месяцы на счёт Евро в УкрСиббанк, без каких либо изменений в легал энтити или других данных
Круто! Значить працює!
Якщо в когось повернулася оплата, спробуйте ЄВРО рахунок.
Ось отримав такого листа від Apple
---
Hello,
Your 2/2 payment was returned on 2/8. Our bank is encountering difficulties with USD payments to PrivatBank due to intermediary bank issues. Now that you’ve changed the currency in your account to EUR, we will re-attempt payment. Please check AppStore Connect starting the week of 2/20 for further details.
Співчуваю вам. 2 лютого на рахунок ТОВ у Приватбанку отримав платіж без проблем. По ФОП отримую на монобанк, також без проблем. Всі мої рахунки для отримання в USD. Як варіант рекомендую вам перейти на моно, якщо ви отримуєте кошти як ФОП.
Доброго дня, комусь прийшла сьогодні виплата?
так на моно
Дякую за відповідь. Мені також прийшов платіж на наступний день після орієнтовної дати виплати в акаунті.
Та сама історія з приватом
Apple:
«Either your bank, an intermediary bank, or our banking partner will no longer process payments to the bank account you provided»
Приват:
«Банк не припиняв відносин з Apple. Скоріше за все внутрішні обмеження Apple.Для більш точної інформації рекомендуємо звертатися до відправника»
В когось зявилася дата наступної виплати?
-
було в мене таке але за грудень.
Я отримав листа " «Your payments from Apple are on hold.»" «we have noticed irregular activity.»
це було зв’язано за refund rate.
Я вияснив, таку річь. Якщо refund rate більше ніж цифра у apple наче б то 7.5% то ваш можуть перевірити чи це не scam etc.
виплату я отривав у наступному місяці, у лютому
Apple автоматично прислав цього листа, чи це була відповідь їхньої підтримки по вашому запиту? Дякую за інформацію.
автоматично прислав у грудні 29 числа, замість грошей. дуже чекав їх але замість отримав investigation. але слава богу все обійшлося та отримав виплату вже наступного разу. але є люди яки і по пів року на «холді» та не яких спідвижок.
Укрсиб, сьогодні отримав виплату від Apple від своїх проектів.
Підскажіть будь ласка, на ФОП рахунок чи фізичної особи? Дякую за відповідь.
ФОП
Дуже дякую. Тоді це хоч якийсь вихід із ситуації.
привіт, а можна запитання? фоп в Україні, як зі сплатою податків з доходу? сплачуєте тільки 5%? і як щодо комісії, чи включаєте в базу оподаткування? чи були якісь випадки з вимогою певних документів, які приблизні суми? банк. рах. має бути відкритим в країні реєстрації фоп? дякую
Мені Apple робить виплату вже після своїх комісій, я її зараховую як дохід фопа, веду все як і з доходу з апворку.
Ви з цього доходу після комісій Apple платите 5% (по спрощеній системі) чи 18% + 1.5%?
На скільки знаю, по закону ви не можете отримувати цей дохід на карту фіз. особи, цей дохід не є роялті. На спрощеній системі платите 5% від суми платежу який отримали на рахунок у банку.
Вітаю! Підкажіть а що писали в полі Account Number при заповненні фінансових даних? Чомусь не можу ніде знайти в рахунках фоп такого
Потрібно використати частину IBAN рахунку починаючи з 2600... і до кінця. Колись консультувався в приват банка з цього питання.
5% як іт фоп, за розробку.
Підскажіть будь ласка, у вас у App Store Connect у вкладкі Payments and Financial Report в цьому місяці показувалася дата виплати 31 березня? В мене не показувало ні на 31 березня ні зараз на наступну дату(28 квітня).
так, 31 березня «paid»
Вибачте, але чи не памятаєте чи був прогноз на виплату до 31 числа. Є декілька людей, кому не писалася дата виплати, як і у мене.
Прогноз був
дуже дякую
Підскажіть будь ласка, цей банк my.ukrsibbank.com/ua/personal, правильно?
так
Дякую, переведу виплату на цей банк.
підскажить чи використовували якісь документи для обгрунтування платежу
Ну шаблонна заява: що я по-такому аккаунту та сервіся отримую гроші, плюс на1-шу виплату просили інвойс якийсь формальний нашкрябати.
Вцілому як в приваті майже було.
Потрібен контракт та інвойс. Якщо ФОП — рекомендую отримувати кошти на монобанк. Якщо ТОВ — Приватбанк. Контракт ви можете скачати на сайті Apple. Інвойс — потрібно самому підготувати(можна звернутися до спеціалістів).
Сьогодні мейл від епл прийшов
Користувався рахунком в приваті, комусь з рахунком в mono таке приходило? Приват каже що з їх боку все ок та вони нічого не блокують, все приймають.
Оновлення: Переїзд на рахунок в mono допоміг, все прийшло ок.
Я також змінив реквізит на Моно та Укрсиббанк. 29 числа прийшли. На форумі 4 людини написали що кошти зайшли на Приват.
А ось намагаюсь додати рахунок моно в AppStore Connect, і каже що МФО 322001 не валідний, хоча його мені надав сам банк. А який Ви МФО вказали? Чи були якісь проблеми? І якщо так, то як вирішали?
Я також написав листа у підтримку Apple, вони відповіли що створили собі тікет і вже 2 тижні мовчать. Писав їм знов 2 дні тому, поки що тиша.
Може Ви допоможете, дякую 🙏
Вообще-то, МФО в Украине отменён. Это теперь часть IBAN.
І що мені тепер писати у полі МФО? Пустим залишити не можна
В мене МФО як ви написали 322001. Нажаль тех підтримка відповідає і вирішує питання дуже повільно. Можливо варто спробувати реквізити Приватбанка.
Добре, дякую 🙏
Спробував ще раз моно, спрацювало 🙌 Це все Ваша підтримка, ще раз дякую 😊
Сьогодні говорив з Приватбанком, вони сказали що на їх стороні і банкі посереднику не має проблеми. Платежі заходять у звичайному режимі.
Перевірте пошту. Мені прийшов лист з вибаченням і повідомленням що в ПриватБанк вони, чи їх партнери більше платити не можуть. Навіть не знаю шо тут можна зробити. Боюсь що зміна банку може не допомогти...
Може в когось є пропозиції що робити?
Аналогичная ситуация. Проблема только с ПриватБанком? На счет Payoneer кому-то деньги пришли?
В чатике в телеге кто-то написал что на моно платёж прошёл. Возможно завтра попробую.
Добавте будь ласка в чат, якщо це можливо. Просто змінити реквізити на монобанк — зараз це не варіант, тому що на нові реквізити ви тримаєте виплату лише через 2 виплати відповідно до графіка.
А які ще є варіанти? Зі змісту листа складається враження що Apple тупо не збирається переводити кошти на приват.
Похоже ви праві, зміна банка можливо допоможе. Можете підсказати чи знайшли ви інформацію про зарахування платежу на монобанк?
В тематичному чаті написали що зарахували гроші на моно. Я вже відкрив рахунок в моно, ввечері буду пробувати змінити рахунок в AppStore Connect. Також почитаю що там зі строками виплат. Треба тестувати...
Супер, дякую. Підскажете чат?
31 березня на Payoneer отримав. все ок.
Підскажіть будь ласка, ви сьогодні вже отримали виплату?
сегодня apple меня кинула Your payments from Apple are on hold.
We noticed some irregular activity associated with your vendor number 9071**** and have paused your earnings payments while we investigate. Once our review is complete, we’ll determine if we can resume your payments.
У вас также?
Співчуваю. Надіюся ваші додатки перевірять і пришлють кошти в наступному місяці. На Apple Developer Forum є подібні скарги. В мене не має такого повідомлення.
да тоже надеюсь. У меня еще второй аккаунт. тоже стоит дата 28 число. но еще ничего не пришло, и сообщений подобных нету. буду ждать возможно прийдут завтра. отпишу
А можете вислати текст/скріншот листа від епла з вибаченнями? Дякую.
Відправив в лічку.
Є, дякую!