Поясніть що означає «обмежено придатний у військовий час»

Тобто під час війни тебе все одно пошлють на передову, навіть якщо ти хворий?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Означає, що незважаючи на ваші захворювання — вас загрібають до армії.
У сихівському війскоматі Львову мого товариша загребли із білим
(ПІДТВЕРЖДЕНИМ медкомісією) квитком. Погрожували та не комісують тепер взагалі — максимум воєнний госпіталь якщо йому буде дуже погано. Треш просто.

Але неможливо подати до суду на воєнкомів, оскільки є розпорядження зверху як фільтрувати чоловіків. Зі слів одного командира знаю. І від цих розпоряджень залежить багато речей.

Після консультацій з юристами скажу такі висновки по «обмежено придатний у військовий час»:
* виїзд легально — ні не можна
* придатність до армії — 100 %
* відсрочку не дадуть взагалі

Найбільша помилка — сам з’явився до воєнкомату. Якщо не інвалід — тебе будуть загарбувати насильно.
Усе інше — це балаканина.

Але неможливо подати до суду на воєнкомів, оскільки є розпорядження зверху як фільтрувати чоловіків.

Что значит «нельзя подать в суд»? Как это «нельзя» реализовано на практике?

загребли із білим (ПІДТВЕРЖДЕНИМ медкомісією) квитком

Підтвердженим медкомісією того ж сихівського ЦК?

Погрожували

Погрожували чим?

є розпорядження зверху як фільтрувати чоловіків.

І що там в тому розпорядженні?

тебе будуть загарбувати насильно.

Виклик поліції/стаття 146 кку. пробували?

Щодо притягнення до суду воєнкомів за перевищення їх повноважень:
Я дуже давно відслідковую що вони мутять. Коротко, просто повірте наслово — зараз провадження не відкриють. Зараз на це максимально будуть закривати очі.

Наведу приклади (частково). Це було у 2014 — 2017 роки мобілізації.

Львів: розміщення даних (які у них були) чоловіків, які не з’явилися за викликом. Частина працювала за кордоном. Але цим конченим воєнкомам похєр було на те. Потім за таке їх всеж було оштрафовано на 10000 грн.

Харків: був випуск про хлопця, якого схватили та силою завели до воєнкомату. У нього була астма. Викликали швидку, але її не пускали аж поки хлопцю не стало дуже погано. Потім йому допомогли. Викликали й адвоката туди. Чим завершилось це свавілля не пам’ятаю нажаль.

Далі, проходження медкомісії на початку березня — то було за один день (майже усі доктора)
Мого товариша незважаючи на скарги записали як абсолютно здоровий спочатку.

Я б і сам мабуть сказав, що не треба перебільшувати, але ми зіштовхнулися з тим, що людину насильно впхнули у армію. Йому погрожували тим, що якщо буде намагатися робити якісь кроки до оскарження — то буде йому дуже погано і т.д.
Важко усе тут за раз описати — дуже сильно продавлюють психологічно.
Прийшов відмічатися тоді, а зараз він на фронті після 4 місяців навчань та підготовки базової. Збирали на тепловізори нещодавно.

Та й таке.

Может ли военно обмежений выезжать за границу

Подскажите пожалуйста у мужа написали военно обмежений что это значит и может ли он выехать за границу?

Нет, не сможет. Может только полностью «непридатний».

У 2015 проходив комісію і отримав статус «обмежено придатний» ст 23 Б. / 16.05.22 пройшов медкомісію при воєнкоматі щоб стати на облік (у зв’язку з тим що я отримав статус ВПО). У довідці що видали отримав запис, який і був до цього — «обмежено придатний» за тією ж статтею. Сказали поки гуляти, наразі таких не відправляють на навчання та підготовку.

Любые формулировки в военном билете, полученные до 24.02 сейчас не действительны — нужно снова проходить мед комиссию и там либо 1) годен, либо 2) отсрочку на несколько недель и потом повторный визит, либо 3) непригоден и снимают с воинского учета. «Обмежено придатний у військовий час» — попадет в 1) или 2) как правило в зависимоти от вашего реального состояния здоровья и конкретного военкомата.

Тобто у воєнний час висновку влк «обмежено придатний» не існує?

По факту — ні. Не залежно від попереднього висновку до війни, під час мобілізації кожен має пройти нову мед комісію, яка вирішить придатній, чи ні, чи повторити мед комісію піздніше. Теоретично «обмежено придатного» у мирний час під час війни мають або визнавати придатними та мобілізувати з укахуванням "обмеженності"(оператор ЕОМ, кухар, тощо, але не рядовий на нулі з автоматом), або відправляти чекати наступного разу. Але на практиці залежить від конкретного військомату...

А если обмеженно придатный.немае желчного и пластина в ноге...мед комиссия забракует?

Нет. Руки и ноги есть, ходить можешь — значит, годен.

А спеціальність не написана ?

Десь читав, що це враховується при призначенні на посаду.
А ось на всяк випадок (там є таблиця з хворобами)
zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1109-08#Text

О прикол так я повністю не придатний

Вот только не факт, что медкомиссия с вами в этом вопросе согласится(

Согласен, хотя там очень четко этот пункт про щитовидку прописан

23.02 меня на ВЛК завернули с сабжем на контракт в ТрО, сказали что когда добробаты будут формировать мне позвонят
до сих пор жду бгг

сейчас пошел набор ОР-2
мы следующие

Это означает, что нужно держаться подальше от военкомата.

Теоретично мають приписати на якусь канцелярську посаду або у тилові частини.

Ну от логіка мені це і підказує. Але як воно насправді, я в законі знайти не можу

В умовах військового часу на закон можуть і забити, тому треба самому дуже чітко пояснювати що замість 3 бійців у них буде один поранений і 2 санітари ще до початку бою.

Коли нема військового стану — негодєн. А коли є — сорі, військові командують, тобто як командир вирішить. Це мені так за совка пояснювали. Але точного юридичного формулювання також не бачив.

zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1109-08#n319

Після закінчення медичного обстеження під час мобілізації ВЛК виносить щодо військовозобов’язаного одну із таких постанов:
— «Придатний до військової служби»;
— «Тимчасово непридатний до військової служби (вказати дату повторного огляду)»;
— «Непридатний до військової служби з виключенням з військового обліку».

То есть получается во время мобилизации не существует такого варианта, как «обмежено придатний», и все «обмежено придатні» автоматом попадают в пункт «Придатний до військової служби». Это насколько я понимаю, я не юрист. С другой стороны это конфликтует с самой формулировкой «обмежено придатний у військовий час», которая так и звучит в законе. Так что я пока хер знает, как это трактовать.

В остальные два пункта можно попасть только, если вы «Непридатний до військової служби з виключенням з військового обліку». Как правило это всегда пункт «а)» по вашему диагнозу в «розкладі хвороб».

Если есть юристы и я неправ, то поправьте. Даю ответ чисто на основе своего анализа закона, хоть я и не юрист.

К сожалению, это сейчас трактуется одним положением — превышением полномочий.

Да вроде как получается, что так написано в законе. Или я где-то неправильно его понимаю?

Т.е. получается, пофигу, что ты тяжести поднимать не можешь, все равно поедешь на фронт? Или же там другие задачи будут?

Ніхто не пошле людину, яка не може підняти кулемет кулементником. Або заряджаючим на Мсту. Дадуть якусь легку роботу, де не треба тягати вантажі. Навіть якщо в центрі мобілізації буде сидіти урод, який не побачить вашого стану, «покупці», кому важлива фізично здорова людина, вас просто не куплять.

Сильно зависит от конкретного комисара/военкомата куда попадешь. В Закарпатской гребли всех, даже с грыжами, кистами и тому подобным призавали годным практически без медосмотра, если только совсем не инвалид без руки/ноги — есть конкретные случаи конкретных людей и немало. В остальных областях — как попадешь, где-то фильтруют по реальному состоянию и боеспособности, а где-то и не очень заморачиваются.

поблєма в тому шо ВЛК може (а) не заморачуватись з діагнозами, за винятком «ноги нема, чи голови нема» (б) взагалі бути відсутньою ... десь по дорозі підпишете бомажку шо ви відмовились бо почуваєтесь ОК.

Бумажку об отказе о медкомиссии

Перегляньте пункт 20.3 б) Постанови ВЛК, там вказано, що непридатні до військової служби в мирний час на воєнний час приймається постанова обмежено придатний

Підписатись на коментарі