Чи будете емігрувати після перемоги України?
Ми віримо тільки в перемогу України, тому питання звучить саме так. Ось, наприклад, коментар одного з учасників спільноти DOU про свої плани на еміграцію:
А які ваші думки?
Ми віримо тільки в перемогу України, тому питання звучить саме так. Ось, наприклад, коментар одного з учасників спільноти DOU про свої плани на еміграцію:
А які ваші думки?
Все буде дуже залежати від декількох наступних місяців, за які вирішиться військова складова конфлікту.
Буде залежати, по-перше, від умов на яких буде заключено мир, а по-друге, від другого президентського сроку Зеленського, вже очевидно, що вибори він виграє.
Як я вже тут писав, хороший президент військового часу може виявитися нікчемним президентом мирної країни і vise versa.
Особисто мене не лякає можливість періодичного військового часу, провокацій на кордонах і загроза нового вторгнення, так як очевидно, що тепер ми будемо набагато краще готові як в технічному плані так і люди загалом.
Мене лякає можливість втратити всі здобутки через корупцію, нереформовані суди, чортів типу Татарова та непритягнення до відповідальності військових злочинців з русні та зрадників з нашого боку. Якщо цього не станеться — буду валити, якщо «влада одумається», лишусь тут, платитиму податки, допомагатиму з відбудовою, розвиватиму бізнес.
Зараз в зсу, але після перемоги можливо таки звалю.
Бо не буде сил дивитись, як ця зелена потороч п..ть ті мільярди, які в нас будуть закачувати.
Смысла в топике 0, так как решение будет приниматься на основе условий победы
А эти условия могут быть ой какими разными
«Еліта» нації. Не очікував, що значна частина наших айтішників, особливо україномовних, з західних регіонів, виявляться «совками» яким «все всьо далжни абеспечіть і дать». Емігрують кудись в штати, за великою мрією, в «Біг Епл», оселяться десь на Брайтон-Біч, вивчать мову... російську, почнуть виписувати русняві газети й дрочити на Сталіна. Це все моє ІМХО.
Очевидно що до сплоченності рівня Ізраїля — нам ще далеко, ми молода нація й переживаємо фактично першу війну за незалежність в якій в нас справді є великі шанси на перемогу, тільки після неї з’явиться повноцінне покоління яке буде цінити свою країну й намагатися зробити її краще.
Якщо говорити про майбутнє то мені бачиться 2 реалістичні варіанти перемоги:
1. Повернення територій до 24.02
2. Повернення територій п.1 + ордло
Мабуть я не дуже оптиміст, але вважаю що ніяких супер можливостей, для людей, закінчення війни не дасть. Радість від підписання договору мине, а розбомблені міста залишаться. Європа скоріш за все почне мнутися з арештованими грошима оркостану, адже верховенство права і т.д., тобто купа грошей не сипнеться на голови, а навіть якщо й сипнеться то разом з ними повернуться старі схематози. Влада, можливо прийме пару нормальних законів, можливо залишить пільгове розмитнення, як подяку чи подачку для народу, але на реальні реформи я не надіюсь, у монобільшості вже був турборежим, а війна по суті лише киву прибрала. Враховуючи величезну популярність Зе, буде він ще один строк. Знову почнуться срачі, думаю підключаться ветерани, згадають просрані закупівлі, мінування дороги з Криму, мости в Херсонській обл, ппо. Арестович вже писав що зсу без такого головнокомандувача ніфіга не вміють. Додайте до цього депресуху від підвищених цін, безробіття, срачі і можливо ненависть сходу і півдня за те що вони постраждали сильніше за захід, срачі між тими хто лишився і поїхав. А якщо сюди додати ще ордло з зомбованим рос пропагандою населення то взагалі веселуха. Але думаю для айтішнів мало що зміниться, ну може податки, або в дію сіті скоріше загонять. Може я надто песимістично все бачу і сподіваюсь що я просто не розумію які перспективи перед Україною відкриються. Сам скоріше залишусь бо майно, родичі та й дружина не хоче нікуди їхати, будемо допомагати чим зможемо.
Да, я и так достаточно отдал своих ресурсов стране. Хочется и для себя пожить без єкзистенциальніх напрягов и инвестиционных лосей.. В концепции «украинского израиля» и «видбудрву» не верю, а вопрос с рахой и нато боюсь кардинально не решится, просто потому что его не хотят решать глобальные игроки. Ну правда идеи Киссинджера мне нравятся. — в єтом случае можно было бы остаться. Но наши зеоеные ура-долбоебы уже его план отвергли, типа Крым и точка. И ус голой задницей льтиматумы западу ставить Официальный Запад тоже что-то по полторы пушки в месяц для нас выколупывает, а то на складах не ровное число останется. Теоретически у нас есть обоснование треюовать у США миграционных льгот, как кинутым в результате вонючих меморандумов, но на практике скорее всего получится и прийдется выехать в жго-восточную недоевропу.. ----------------------- Долбоебы из ВР перед самым отопительным сезоном приняли закон усложняюший выезд детям инвалидов 1,2 группы(а по факту и самим инвалида). Теперь надо быть прописаным на одной жилплощади. Типа их дети телом своих сердец должны греть. Ну о каких перспективах тут можно говорить
на этот вопрос невозможно ответить, потому что автор не сказал что в его понимании значит «победа»
красивое. Но ЕСЛИ такая победа будет, то конечно оставаться имеет смысл
Виїхав за декілька років до повномасштабного, надіюсь скоро буду мати змогу повернутися. Бо мої мізки і податки необхідні вдома!
Зараз його мізки і податки нікому не потрібні. Я б на його місці так само зробив.
Звичайно ж біс його зна. Бо як буде — не зрозуміло. Скільки часу протримаємося в такому конфлікті, і чи дійсно буде мати сенс через десять років лишатися чи їхати — зараз ніхто не знає
Лол, ці ж диванні емігранти ще пару місяців тому сміялись з «уезжашок» та «драконових» податків, жалілись про строгі закони і т.д. Один он пару років про Грузію бубнів, але далі дивану не дойшло, другий розповідав яке ж США жахливе, бо фіг там поганяєш на байку з перевищенням швидкості без наслідків і фіг вийде «порішати». Зате прямо після війни вони візьмуть і виїдуть, чудеса :)
Ви думаєте влада випустить когось після війни? Є така штука називається «особливий період» яка після закінчення військового стану ще 3 місяця діє. Влада скаже що загроза ще існує, щось придумають і будуть обмежувати виїзд особливо айтівцям. Бо згадають що з них можна гроші здерти і налоги піднімуть під приводом треба рятувати економіку після війни, (під час війни не треба було і нам було на вас плювати, а після війни вже треба).
получение гражданства другой страны, выход из украинского,
і навіщо
и жизнь в Украине в качестве иностранца с правом ПМЖ
?
Тобто ти плануєш отримати громадянство там, де можно відносно швидко?
А що далі?
Для этого достаточно вида на жительство. С ним выпускают из страны без вопросов даже сейчас.
Если ты не стоишь на постоянном консульском учете в посольстве, никто тебя не выпустит. Украине до одного места твой ПВЖ если ты не выписался с жилплощади, не снялся с учета в военкомате и не стал на постоянный консульский учет в посольстве страны, в которой у тебя постоянный вид на жительство.
А в яких країнах можна отримати громадянство безперервно не проживаючи там?
А я от нікуди не збирався, хоч можливості були. Тепер жалкую.
І в перший день війни була можливість звалити. Теж жалкую.
Для оборони держави я нафіг не потрібен, бензину нема, зарплату без «подвійного курсу» отримати не можна, з’їздити на 3 дні в Європу на реліз паті (і забрати зарплату кешем, хе-хе) теж не можна, відвідування лісів і те заборонили.
Сидиш вдома і... і... і нічого. Я, звісно, люблю сидіти вдома але починає набридати і, головне, це так ще довго сидіти.
Думаю повернуться після магістратури, але це за умови що життю ніщо не загрожуватиме. Хочеться вірити що багато наукових співробітників повернеться і наша університетська освіта покращиться
После победы по возможности буду свергать коррупционера, марадера и предателя зеленского. Если не получится тогда покидать страну, к сожалению.
Перемоги якої саме?
1. Якщо застрелять діда в бункері, спалять москву (ту що не корабель) і рашка розпадеться на десяток гризущихся республік?
2. Чи якщо її війська відступлять до кордонів якогось року і знову будут накопичувати 100500 солдатів впритул до кордону?
Тому що жити в своїй країні і розвивати її хочеться, але життя одне і бачити руїни замість купленого будинку/квартири і могили сусідів у дворі — сорі, не хочу. І точно не хочу щоб мене/дружину/дітей вбило ракетами через 2-3-5 років.
Перемоги якої саме?
1. Якщо застрелять діда в бункері, спалять москву (ту що не корабель) і рашка розпадеться на десяток гризущихся республік?
Ви самі відповідаєте на своє питання. Але цього може не трапитися, якщо над цим не працювати. Наприклад, підтримувати національні рухи в рашці. В тому числі, мотивуючими матеріалами и коментарями.
підтримувати національні рухи в рашці
Ніяких національних рухів в рашці немає у бути не може через відсутність там «нації» як явища.
Ті нещасні 0,5% що вийшли можна вважати статистичною похибкою.
Треба вчити мат частину www.idelreal.org/a/31569256.html
Це не просто, але можливо
www.youtube.com/watch?v=7aaye2NmvIU
Тюркские республики России
1. Республика Дагестан Столица — г.Махачкала. Население 2,9 миллиона человек. На территории современного Дагестана проживает более 42 различных народностей, в том числе и тюркоязычных (азербайджанцы, ногайцы, кумыки).
2. Республика Карачаево-Черкесия Столица — г.Черкесск . Население 478 тысяч человек.Тюркские народы представлены карачаевцами и ногайцами.
3.Республика Кабардино-Балкария Столица — г.Нальчик . Население 859 тысяч человек. На территории этой республики находится самая высокая гора в Европе и России — гора Эльбрус.
4.Республика Татарстан Столица — г.Казань . Население 3,7 миллиона человек. Республика богата полезными ископаемыми. Казань — один из старейших городов России.
5.Республика Башкортостан Столица — г.Уфа . Население 4 миллиона человек человек. Республика раскинулась по склонам Урала и Зауралью. Тюркские народы представлены татарами и башкирами.
6.Республика Алтай Столица — г.Горно-Алтайск . Население 206 тысяч человек.
7.Республика Саха, по-другому называется Якутия. Столица — г.Якутск . Население 958 тысяч человек.
8. Республика Тыва Столица — г.Кызыл . Население 307 тысяч человек.
9.Республика Хакасия Столица — г.Абакан . Население 532 тысячи человек.
10.Республика Чувашия Столица — г.Чебоксары . Население 1,2 миллиона человек.
И в какой из этих 10 «республик» люди успешно вышли на улицы и большинством осудили войну с требованием прекратить преступления?
Жаль рушить эйфорию от статьи/видео, но реалии состоят в том, что достижение этих всех республик сводится к паре одиночных людей, которые в руках держали банковскую пластиковую карту (со словом «мир»). Или к тем ~30 людям, убегающим от одного мусора с дубинкой.
Це буде не просто, але це не значить, що не треба пробувати. І вони не наші союзники — вони вороги нашіх ворогів.
Я думаю що всі бажаючі (аж 0.5%) вже спробували, їх помаринували в бусах/тюрягах, вони вийшли і в кращому випадку звалили за межі рашки.
Ну може ще 0.5% нових вийдуть, коли ковбасу почнуть продавати по талонам, але це не точно. Інші ж 99% як були терпилами сотні років, так ними і залишаться.
Є три варіанти реакції на агресію:
1. Тікати
2. Битися
3. Чекати
Останній найменш продуктивний.
Приїхав ще 20 лютого в Україну і планую повернусь з-за кордону остаточно, щоб відбудовувати економіку і країну.
Я впевнений, що в Україну буде заходити велика кількість західних компаній (з нашою допомогою так точно). А їхати кудись і втрачати купу підприємницьких можливостей, а ще і можливість розповідати своїм дітям, як ти це все організовував/допомагав? Ні, дякую :)
На чому грунтується ваша впевненість що в Україну прийдуть ці компанії?
TL;DR бо я (і не тільки) вже працюємо над цим ;)
Якщо трошки довше:
1. Вже деякі компанії заходять як продукти
2. Говорю постійно з знайомими менеджерами / директорами / овнерами компаній — отримую відгуки
3. Починаю працювати над ідеями, маркетингом і брендом — отримую відгуки
4. ІТ ринок у нас доволі розвинений
5. Існують вже успішні випадки стрімкого зростання сфери після війни чи занепаду (Ірландія, Ізраїль)
6. Інтеграція в ЄС (поки що досліджую імпакт)
7. ЗСУ :)
Я не кажу, що це прям буде зразу. Для цього треба плідно працювати, але якщо кожен українець буде підіймати цю тему час від часу у себе в компанії — буде швидше.
Зараз, є люди, які готові повірити ініціаторам перетворень, але це не буде тривати довго. Як бачимо, існує багато знівірених у такі можливості і зараз.
Без конкретних пропозицій оптимізм виглядає, як хайп ;(
Зрозуміло, що оптимізм потрібен, але, на мою думку, набагато більший ефект буде мати обговорення реальних пропозицій. Для чого треба ділитися своїми ідеями, як саме ви пропонуєту розвивати Україну. Як відомо, диявол ховається у дрібницях. І обговорення цих подробиць покаже рівень можливості перетворень і переконає тих, хто вагається, приєднатися до перетворення України.
Реальні пропозиції з чого можна починати:
1. Працюєш в компанії без офісу в Україні? На 1-2-1 з менеджером просуваєш ідею відкриття в перспективі офісу в Україні (бажано з пітчем, цифрами і т.д) — є чудовий шанс стати Head of Office
2. Стукається рекрутер компанії без офісу в Україні? Кажеш, що підеш до них працювати/допомагати хантити людей, якщо відкриють (згодом) офіс/legal entity в Україні, або просто рефериш людей з України (потім пункт 1 буде легше зробити)
3. Маєш Інтернет? Знаходиш компанії (лінкедін/знайомства) у яких є співробітники з України (або поки що ні), пушиш їх на подальшу співпрацю
4. Є скіли в маркетингу, брендингу? Робиш бренд Rebuild/Invest into Ukraine — матчиш інвесторів на проекти того самого УкрІнвестКлубу чи свої власні проекти.
Деякі з цих пунктів вже роблю, деякі ще валідую як краще зробити. І це тільки ІТшні теми, я вже не кажу про аналіз ринку на нові/перспективні ніші і створення не ІТшних робочих місць.
бажано з пітчем, цифрами і т.д)
На мою думку, тут є певні проблеми ;(
Без зміни системи, навряд, це закінчиться успішно. Поки не існує розуміння та навіть дискусії, що та як треба робити щоб змінити систему.
Побачимо, тому і над цим працюю. А система вже змінилась — пора її опановувати ;)
Систему модернізували, а не змінили.
Це як добавили нову функцію в стару програму. Як тимчасове рішення це працює, але розраховувати на довговічність і високу ефективність такого рішення не варто ;(
Можна допомогати з закордону, бо ще заберуть в армію і не зможеш вже нічим допомогти ні собі ні іншим
Той випадок, коли коментарі під кожним опитуванням більш депресивні, ніж будь-який телеграм чат в перші години війни.
Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.
Если в результате параша развалится и у них отберут оружие то тогда конечно буду жить в Украине. Иначе надо смотреть по ситуации. Второй раз точно не хотелось такое пережить.
Важке питання. Адже багато айтішників вже звикли до комфортного рівня життя.
Що, якщо неможливо буде працювати в ІТ? Наприклад, тому що замовники відмовляться співпрацювати з нами, побоюючись нової війни? Чи війна затягнеться на довгі місяці/роки?
частина відмовиться, але в умовах дифіциту кваліфікованих програмістів — попит та вакансії будуть завжди (глобальна криза — ковід весною 2020 як приклад)
Ковід епідемія — це не війна. Вона не впливає на можливість людини працювати. Єдине обмеження — можливість виїхати/в’їхати до деяких країн. Але це не так суттєво.
Я чесно кажучи, не пам’ятаю скорочень в ІТ у 2020 році тільки тому, що айтішники працювали в Україні.Якщо скорочували, то скорочували скрізь
Тут кстати все говорят про свалить с концами, а как паспорт продлевать зарубежом то ?))
Я знаю що це стандартна процедура, проходив сам не одноразово.
Ну а якщо ви військово зобовязаний, можуть сказать що вертайтесь в Україну тоді зробимо
а є успішні кейси? Наскільки я розумію це процедура на роки. Як бронювання айтійців ;)
а є успішні кейси?
Не знаю. Але щось треба вирішувати.
Наскільки я розумію це процедура на роки
Може, не знаю.
Просто це від розгуби
Гражданство от 1 месяца, зависит от страны и того, сколько денег готов в это задонейтить)
Гражданство от 1 месяца, зависит от
Це мабуть для жінок, щоб вийти заміж?
Якщо ось таке приймуть, не те, що б звалить, але багато не повертатиместься — itd.rada.gov.ua/...billInfo/Bills/Card/39391
І вони це чудово розуміють.
itd.rada.gov.ua/...nfo/Bills/pubFile/1256701
...
Водночас, до уваги варто взяти й можливі віддалені негативні наслідки запропонованого проектом рішення. Запровадження кримінальної відповідальності за невиконання вимог закону щодо повернення в Україну після введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях для всіх військовозобов’язаних, які нині працюють за кордоном (а їх кількість обчислюється мільйонами), стимулюватиме цих осіб отримати іноземне громадянство, перевезти за кордон сім’ї і взагалі не повертатись більше в Україну. Також це рішення в перспективі може істотно вплинути на розмір валютних переказів, які надходять в Україну із-за кордону.
...
Тоді ми тут зачинені на довгі роки. Приймаючи до уваги те, що за кордон виїхала просто величезна кількість молодих жінок, ситуація зовсім не радісна.
Вважаю, що треба починати організовувати кампанію та виставляти уряду вимоги припинення цього ембарго на виїзд.
Саме важливе
це рішення в перспективі може істотно вплинути на розмір валютних переказів, які надходять в Україну із-за кордону
Не веселий закон. Це ж виходить всі, хто на робочих візах за кордоном сидять, повинні звільнитись і терміново приїхати без грошей зі своїми сім’ями. І куди їх далі?
Ну окей чоловіків на фронт заберуть, а жінок з дітьми куди? Роботи нема, житла нема. І в той же час садити їх поруч із біженцями з гарячих точок якось тупо чи що. Та й фінансово складно. Це ж мільйони людей.
Чоловіків навіть на фронт не заберуть, бо з усіх зараз воює 2%, а 98% бігають з квартир у паркінги/підвали. Виявилось, що у нас немає складів з 15М комплектів усього, щоб різко всіх відправити воювати.
Интересно, в раде в очередной раз головой сильно ударились? Люди зачем из страны выезжают
1. Чтобы переехать с концами
2. Чтобы заработать денег
Первые уже уехали, им до Украины нет дела. Вторые могли бы после приехать с деньгами, но теперь десять лет тюрьмы светят, приедут ли?
Да, есть поехавшие воевать добровольно и я этим людям искренне благодарен, но они уже здесь. Как загнать под ружьё остальных я не знаю. Ведь всё что им нужно — оставаться там, где они сейчас и цепкие лапы родины никак не доберутся до их задниц.
цепкие лапы родины никак не доберутся до их задниц
Хрен там! Выдадут как преступников и отправят обратно в Украину! Загонять под ружье будут всех — 13 лет войны впереди.
Загонять под ружье будут всех
Хаха. Невже і Колю Катлету, Портнова та Червоненка загонять?
Как загнать под ружьё остальных я не знаю
Под какое такое ружье?
Все ружья выданы тем самым 200к ЗСУ и 100к ТРО, больше ружий не лежит.
Тогда тем более непонятно: зачем загонять в страну тех, кто воевать не умеет, не хочет и не собирается, если в военкоматах очередь?
Я без понятия. Там даже говорящий 24/7 рот арестовича говорит, что очередь одних только желающих (!) - 6 человек на 1 автомат.
Выдадут как преступника — отправят в штрафбат «искупать кровью». Арестович сказал что еще 13 лет войны впереди — каждый гражданин успеет отдать последний долг Родине.
Для этого нужно ловить, тратить деньги и самое главное: отдавать из страны драгоценную рабочую силу
Арестович уже дополнил что это пессимистичный сценарий. Я предположительно знаю его источник, и согласно этому источнику «перетурбации» до ~32+ года будут продолжаться в России, роль Украины в этом пока что неясна (насколько сейчас вообще что то может быть ясным).
Арестович уже дополнил что это пессимистичный сценарий.
Ну так это все объясняет! Это как с эстимейтами: оптичистичный — 2 дня, пессимистичный — 2 месяца.
Оптимистичный Арестович:
— 80% орков разбили
— у них заканчиваются самолеты и ракеты
— санкции приведут к деволту и коллапсу Парашки в ближайшие месяцы
— свинособаки бояться ехать воевать в Украину
— Тероборона переполнена, людей без военного опыта не берут.
— переговоры идут, Парашка уже согласна выводить войска
Пессимистичный Арестович:
— Мы побили только 20% орков — еще 80% сейчас стягивают на Донбасс
— Харьков ***рят не переставая, ракетами накрывают всю Украину
— Экономика украины упала на 40%, экономика прарашки — на 20%
— Орки хвастаются сколько всего наворовали в Украине
— Рабочих и крестьян уже мобилизовали — настал черех ИТшников
— Перемирия не будет — сразу «2 раунд» войны
— Война будет 13 лет, в Украине все будут «спартанцами» и воевать до последнего.
Нужно больше конкретики, то не понятно:
— Продолжать вьебывать на иностранного дядю в перерывах между обстрелами
— Или лучше послать работу и успеть попрощаться с жизнью.
я вже в іншій темі відписав — комітет його розвертає та не рекомендує приймати в таких формулюваннях (кримінальна відповідальність за неповернення)
Не хотел «разгонять зраду», но если уж сам Арестович сказал:
www.unian.net/...-na-ukrainu-11781531.html
Война с Россией может продлиться до 2035 года, за этот период «гарантированы» регулярные военные столкновения.
Тем, кто к этому не готов, кто сейчас кричит о том, как жить и растить детей, нужна какая-то другая страна.
Не хотел повторять рашискую пропагадну, но похоже реально:
«НАТО готово воевать с Парашкой до последнего украинца».
Арестович всю свою публичную жизнь постоянно вкидывает рандомные нарративы. В обществе, где отсутствует институт репутации, это отлично работает: при большом объеме вбросов что-то оказывается правдой, проверять историю высказываний большинство даже и не собирается, человек получает статус пророка.
Короче, непонятно это вот «сам Арестович сказал» в качестве жизненного ориентира. Большая часть того, что он говорит про будущее, не сбывается.
Арестович всю свою публичную жизнь постоянно вкидывает рандомные нарративы.
Да-да, рандомные. Семь лет рандомного предсказывал войну с Россией и она вдруг рандомно случилась.
Ой. Дудаєв говорив про Крим, Донбас і війну ще в 1996. Купа народу теж чекали велику війну з 2014 року. Більше того очевидно, що влада разом з Арестовичем не були готові до такого маштабу і наступу по всім фронтам, а от Бабченко якраз рік назад про все це писав: www.facebook.com/...oa/posts/4510804982353033
П.С. Арестович наразі виконує роль ту ж роль, що і наші noname прем’єр-міністри — Зе просто знімить їх, коли настане час і треба буде весь негатив обнулити. Точно так само і Арестович — він поглинає весь негатив. І ще влада веде пропаганду проти НАТО, хоча якраз країни Балтії розбивають вмить всю цю пропаганду..
да да, а то ты его знал и слушал до этого года, это как ты тыкал тыкал код в проект и случайно стал программистом?!
В цьому переказу російської пропаганди незрозуміло лише одне — а при чому НАТО? Якщо ми без НАТО можемо перемогти росію — ми переможемо її. Якщо без НАТО ми не переможемо росію — не переможемо без НАТО саме ми, ми не маємо достатньо сили. Якщо ми не готові воювати безкінечно — можна капітулювати і все. Я розумію, звідки ця історія в росії, вона не визнає субєктність українців. Звідки ця історія в хохлів, які кормляться з російської пропаганди — також ясно. Не зовсім зрозуміло, звідки ця історія в українців. В нас немає достатньо власної сили, ми змушені брати допомогу, яка дозволяє нам вижити. Якщо ми проживемо рік, а не місяць — не значить, що НАТО воює нами рік, воно просто допомогло нам прожити рік. Якщо НАТО готове допомагати весь термін, який ми вирішили битися — значить воно допомагає нам весь термін, який ми готові битися. Не хочемо, щоб НАТО нам допомагало — не беремо джавеліни і пробуємо битися автоматами проти броні. А ця історія про НАТО, яке готове воювати з рашкою до останнього українця — маркер хохла, який кормиться похльобкою з корита російської пропаганди. І все, більше якого сенсу в ній немає.
А ця історія про НАТО, яке готове воювати з рашкою до останнього українця — маркер хохла, який кормиться похльобкою з корита російської пропаганди.
«Санкций против РФ недостаточно. Чтобы обвалить экономику России и прекратить убийства украинцев, необходимо либо прямое эмбарго на все энергоресурсы, либо косвенное эмбарго из-за закрытия портов для товаров (85% нефти — танкеры). Или скажите нам: «Воюйте до последнего украинца» © Михаил Подоляк
Учитывая что даже сейчас через Украину качают российский газ в Европу — угадай, что они ответили?
Враховуючи, що ми самі качаємо газ Європі, при чому тут НАТО? Ми самі постачаємо ресурс для нашого вбивства, ми самі слабкі, ми самі воюємо, але це НАТО останнього солдата вбє. Росія ні при чому, НАТО постачає нам джавеліни, і воно ж винне.
Тупо картина «хохли і пропаганда». Тому що українці розуміють свою субєктність і відповідальність, хто НАТО в цій війні, а хто нас вбиватиме до останнього солдата.
З одного боку слухати Арестовича — таке собі. З іншого боку це десь співпадає з моїми власними відчуттями. Бо доки цього ведмедя не заб’ють до повної неспроможності махати лапами, воно не схаменеться. Про те, світ з часів навіть Холодної війни змінився. Варіантів багато. Але описаний Арестовичем є доволі імовірним.
Он не сказал ничего нового, если слушать его последние недели две-три.
Отета паварот! Перманентна війна йде понад 300 років, в тут всього на всього прогноз на 13 років вперед)))
Все залежить від того буде війна далі чи ні. Дуже хочу щоб все було добре і продовжувати жити тут.
Але перспективи, якщо чесно, так собі.
Повторення війни через
Рівень життя також зменшиться, але думаю айтішніку жалітися на це якось низько.
Я не переживаю за корупцію, податки і хто буде за кермом країни далі, як на мене, порівняно з війною та її наслідками, це взагалі неважливо.
Так що виходить, що треба або дочекатись поки розвалиться рашка, де всі їхні імперські амбіції будуть направлені на бійку за останню докторську ковбасу, або звалювати на невизначений термін. Але це якщо цінуєш своє життя.
Давайте, уезжайте, кто хочет. Желательно недвигу с машинами побыстрее по бросывым ценам продавайте.
Почему по бросовым? Многие вернутся в Харьков, половину города уже снесли — им надо будет где-тожить. Если им дадут компенсации — то ИТшникам самое время продавать недвигу и заводить ктрактор (если разрешат).
Спрос на машины только возрастет: общественный и междугородний транспорт поврежден — нормально передвигаться можно только на своем авто. Машины оставшиеся в городе — все. Часть побиты — другие «мобилизованы». Продать целую машину — будет без проблем.
Насчёт машин: сейчас вроде отменили растаможку. Как минимум временно это понизит цены на авто, но конечно не сразу.
половину города уже снесли
Вот тут я начал сомневаться, что ты реально остался в Харькове. На данный момент то, что можно описать словами «снесли» (то есть, много многоквартирных домов в таком состоянии, что их вероятнее всего придется сносить и отстраивать заново) — это Пятихатки,
Але є одне але... В великі міста зараз поїдуть з півдня та з ще більше зруйнованого Донбасу... тож, все одно спрос буде. А «бросових» цін — ніт. Ну, може у Краматорську, чи там у малих містечках і буде, але чи багато там «ІТ-бетонометрів» — питання риторичне.
Ну, я не спорил с утверждением про спрос. Я вообще ни разу не специалист в ценообразовании на рынке жилья, мне смысла нет об этом спорить.
Просто резануло глаз это вот «половину города снесли». Люди из эвакуации часто думают, что тут прямо всё до уровня фундаментов сровняли. Потом разгоняют эти свои мысли по соцсетям и в результате такое же восприятие возникает у людей, например, отсиживающихся в харьковском метро. И уже эти люди боятся из метро даже высовываться наружу. Что создает много проблем тем, кто занят делом и знает, зачем он тут остался.
Это очень далеко от половины города.
Игорь Терехов: Харьков нужно строить фактически заново
www.pravda.com.ua/...icles/2022/03/27/7334936
Это он говорил 27 марта. Сегодня, 11 Апреля, грохот практически не смолкает. Я не ходил по районам посмотреть где там больше разрушено. Многие дома если не развалились — то выгорели.
www.youtube.com/watch?v=PuJzi1quIus
Терехов — прямой наследник гепы с допой. С каких пор мы начали слепо доверять словам таких людей?
На видео Северная Салтовка. Это как раз те
При цінах на пальне, а це лише початок, попит виросте хіба що на самокати
Якщо буде інший варіант, то не факт, що ви зможете зі свого рідного міста виїхати.
Все буде дуже залежати від декількох наступних місяців, за які вирішиться військова складова конфлікту.
Буде залежати, по-перше, від умов на яких буде заключено мир, а по-друге, від другого президентського сроку Зеленського, вже очевидно, що вибори він виграє.
Як я вже тут писав, хороший президент військового часу може виявитися нікчемним президентом мирної країни і vise versa.
Особисто мене не лякає можливість періодичного військового часу, провокацій на кордонах і загроза нового вторгнення, так як очевидно, що тепер ми будемо набагато краще готові як в технічному плані так і люди загалом.
Мене лякає можливість втратити всі здобутки через корупцію, нереформовані суди, чортів типу Татарова та непритягнення до відповідальності військових злочинців з русні та зрадників з нашого боку. Якщо цього не станеться — буду валити, якщо «влада одумається», лишусь тут, платитиму податки, допомагатиму з відбудовою, розвиватиму бізнес.
а по-друге, від другого президентського сроку Зеленського, вже очевидно, що вибори він виграє.
Взагалі неочевидно.
Адже після війни, всі українці зможуть запитати президента — чому перед війною урізався бюджет на оборону, чому перед новим роком навіть той бюджет, що виділявся — не був використаний повністю, чому після початку війни тер обороні в деяких областях не видавали зброю, як втікли суркіси, медведчуки і тупінські і чому ніхто не покараний? Таких питань в мене, особисто, декілька десятків. Але зараз це на на часі.
Таких питань в мене, особисто, декілька десятків.
Я абсолютно згідний з вами, але якщо мене чогось і навчив 2019 рік, так це тому, що як мінімум 73% населення не здатне ставити такі запитання.
Окрім того, зʼявилося чимало порохоботів, які вже геть не порохоботи, через різні причини, але перш за все через те, як пройшли перші 44 дні війни.
Та годі, порохоботи нікуди не ділись. Інша справа, що успішна поза Зеленського на фоні війни може знову скоротити рейтинг Пороха з передвоєного на
Але з оцінкою, що у зеленського будуть всі шанси переобратись на другий строк, я згоден. У Пороха просто не вистачить часу перед виборами, щоб знову наблизитись до рейтингу Зеленського.
Тому надважливо, щоб:
0. Утримати зеленського від узурпації влади до кінця війни. Зберегти свободу слова в країні.
1. Війна, принаймні, воєнний стан, закінчились до літа
2. На осінніх виборах 2023 в ВР не було ніякої монобільшості. Щоб наш парламент знову запрацював, як треба. І ось там дуже треба, щоб у ЄС було найбільше голосів, щоб ми формували коаліцію.
Як цікаво у зелебобіків працює мислення. Сам вигадує сенси за інших, сам з ними сперечається :)
Але рівень аналітики, яка дає в якості кандидатури «Резникова або когось із армії», я зацінив :)
і знову зелебобіки залізають в голову іншим людям і бачать там всі свої фантазії :)
К счастью, у меня в лифте уже 2й год висит постер Зеленского с надписью: «Я вам ничего не должен», хорошее напоминание.
Не на часі, згоден. Але після перемоги — боюсь буде щось типу «та що ви таке питаєте — він же наш головнокомандувач, який путіна переміг — дивітся — увесь світ його як поважає».
взагалі погождуюся, але
від другого президентського сроку Зеленського, вже очевидно, що вибори він виграє
ситуация настільки волатильна, що я хз
1. багато питань по підготовці до війни, а зважаючи на кількість жертв, яких можна було уникнути, ці питання точно будуть задані після перемоги. Аж занадто багато сказано напередодні війни про шашлики, гроші на дороги і тд, щоб цим не скористалися конкуренти у передвиборчій кампанії
2. аж занадто уваги прикуто до України і, відповідно, буде багато розслідувань, як воно так сталося з деякими персонажами і їх призначенням, хто куди втік і чому це допустили. Розлідування по Вагнерівцям буде здаватись квіточками. А зливи від західних спецслужб будуть, бо Зеленський аж занадто собі багато дозволяє по відношенню по їх лідерів
3. економіка. з нею все буде дуже погано. просто воно зараз не відчувається настільки сильно. А вливання західних бабок напряму в бюджет ніяк не допоможе зламаним ланцюжкам в перспективі двох років. Ну і люди втомляться згодом, про що далі
4. Психологія. Люди гуртуються навколо лідера у важкі часи, а після всі повертаються до норми. ПП взагалі був обраний в першому турі. Бо було тоді гаряче. А потім всі втомилися.
нічого поки не стверджую, але от для мене це не очевидно, що його переоберуть. Але точно не буде більше монобільшості, що, я вважаю, найбільше зло в плані корупції зараз (роби шо хочеш, призначай будь-якого чорта)
Make sense, але я все ж впевнений, що коли буде перемога, то популярність Зеленського лишиться на десь такому ж рівні як і зараз, може трохи стухне але рівень буде достатньо високий аби розбити будь-якого вже в першому турі з нині актуальних політиків.
Якщо вірити соціології, підтримка Зе зараз більше 90%, навіть якщо по якимось причинам його рівень впаде до 51%, цього буде достатньо для одного туру.
Окрім того, є дуже реальні шанси на отримання Нобелівської Премії миру armyinform.com.ua/...orobrogo-narodu-ukrayiny
Якщо це станеться, то це буде додатковий аргумент на його підтримку.
Стосовно його партії, вона однозначно набере якісь відчутні відсотки, просто на хвилі популярності Зе. Думаю, що десь до половини складу парламенту будуть учасники бойових дій та нові лідери, які зараз формуються і як на мене, це добре. Дуже хотілося б, аби моя улюблена сокира пройшла нарешті.
Не слід плутати підтримку (91%, я сюди входжу) з голосом на виборах (51%, тут мене немає)
Ну і другий момент стосовно перемоги
тут треба визначити поняття «перемога». Я от вважаю 14-15рр і Мінські домовленості перемогою, бо якби відбулася війна такого масштабу як зараз, то була б нам вафля з тією армією
Тобто не факт, що це буде остаточна перемога. Нас можуть кошмарити через Донбас ще багато років і ми вже знаємо, як втомлюється наш мудрий нарід від «війни на крові» і обирає того, хто хоче «подивіться в очі» ворогу. Хоча в зв’язку з сьогоднішнім візитом Джонсона вимальовується перспектива, що світ вирішив прип***ити кацапєтів жорстко і остаточно
Я от вважаю 14-15рр і Мінські домовленості перемогою, бо якби відбулася війна такого масштабу як зараз, то була б нам вафля з тією армією
Это только подтверждает что если «перемога» будет такой-же — то нужно валить как только выпустят! Если бы в 2014 знали что будет война такого масштаба — то уехало бы 80% населения.
80% среднего класса ты хотел сказать.
У бедных нет денег на эмиграцию. Разве что до 40 лет — тогда хоть на клубнику можно.
Наврядчи, після війни треба буде приймати дуже непопулярні рішення, у Зеленського шансів переобратися все менше, чим довше війна тим менше шансів. Я не кажу що він типу винен у всіх гріхах і те що коїться, але психологія у людей така що кожен хто щось втратив під час його правління і держава невзмозі це компенсувати буде налаштовувати таких людей проти нього.
Так, мейк сенс, але всеж таки президент-переможець є переможець, це додає дуже багато балів. Я не здивуюся, якщо в нього буде справжніх, а не намальованих
Стосовно непопулярних рішень, то вони однозначно будуть.
Але навіть з непопулярними рішеннями, якщо його популярність і рейтинг впаде до 51%, цього все ще буде достатньо аби переобратись.
Але, якщо чесно, багато в кого є запит на глибинні реформи і непопулярні рішення. Тому правильна комунікація і донесення до простого люду навіщо все це робиться, може навіть зіграти в плюс йому і популярність лишиться на ± тому ж рівні, принаймні до виборів.
згоден що
я якщо цілком логічну штуку зробить як дострокові вибори президента та парламента одразу після перемоги, то в рази побільшить свій вплив
Мене лякає можливість втратити всі здобутки через корупцію, нереформовані суди, чортів типу Татарова
скоріш за все так і буде, наразі вже є всі ознаки того що кількість чортів побільшає, взяти до прикладу сбробу три дні тому підтащити Мецгера на зам міністра економіки, який гоняв журналістів в свому кабінеті.
Особисто, при цьому всьому не буду іхати, дома краще — але задумався що дитину в універ треба відправляти мінімум до Польщі
З історичної перспективи той, хто буде обран керувати цивільним життям за рахунок іміджу, який цілковито спирається на дії під час війни, має чималу вірогідність бути усуненим позастроково. Думаю, цілковиті герої втрачають звязок з реальністю, вони невзмозі застосувати інші моделі буття та інструменти, які доцільні у мирні часи. Забути те, що гарно працювало у війні дуже важко.
Багато хто це усвідомлює. З цього важливі наслідки: 1) байдуже, хто доживе до перемоги у президенському кріслі. Шанси обратися будуть дійсно великі. Буде вкрай важко ці шанси зіпсувати. Але утриматися потім при владі -виключаючи деспотію- буде викликом розуму та політичній спритності. Наприклад, де Голлю не вдалось. 2) Усвідомлюючи цей історичний феномен політична система вже декілька разів не фіксувала бодай-який мир попри обіцянки. Тобто, цівільне життя не наступало поки команди війни у владі. Тому головне питання зараз, у якому статусі буде припинено військовий конфлікт. 3) Вирішальним фактором позачергової зміни лідера раніше було бажання третього субєкта, а не опозиції. Припускаю, що взагалі не важливо, чи наявна і готова опозиція до цього. Хто буде тим субєктом — незадоволені вимогами лідери західних країн, чи опонент військового конфлікту — може бути вирішальним стосовно перспектив продуктивного життя айтівця у країні.
вже очевидно, що вибори він виграє
то есть стадо не против когда путлер пи.дит, а зеля в это время держит? Ну-ну
Я не надто поділяю Ваш оптимізм, шановний колего. Дивлюся на досвід Хорватії, я там декілька разів був до дуже люблю цю країну, там чудові люди і чудовий дайвінг. Так от їх війна за незалежність точилася 5 років, а потім більше 10 був процес євроінтеграції, який завершився вступом до ЄС (там ще посередині вступ до НАТО). Звісно, неможна переносити досвід один-до-одного. Але на «швидко буде досить добре» я б не надто розраховував. Перш за все проти цього гратимуть масштаби, як нашої країни, так і нашого ворога.
Нові гарні міста, розвинена та якісна інфраструктура
За 30 не появилось, а тут вдруг «скоро»
Думаю тут буде скоро досить добре.
Дуже прикро що для цього потрібна була війна
А ще більш прикро буде, якщо не буде
Нові гарні міста, розвинена та якісна інфраструктура
А такий ризик є і доволі високий
-
E.g. freelance/nomad visa? Чи залишаясь фізично в Україні, отримати інше резидентство (відкрити той ж ФОП у Фінляндіі). Чи подвійне громадянство тим чи іншим способом.
Наприклад португальська D7. ФОП і податки в Україні, ВНЖ там.
Донедавна вважалась т.з. візою «рантьє», або «пенсіонерською», теперь пишуть, що можна мати «дохід, який збережеться після в’їзду на територію Португалії», тобто ФОП на ремоуті цілком відповідає визначенню.
ЇЇ задумка в тому, щоб людина не претендувала на робочі місця або якісь допомоги в Португалії, там є вимоги щодо наявності NIF, відкриття рахунку в банку із певною мінімальною сумою та договору оренди (мінімум на півроку, якщо не помиляюсь), та підтвердження наявного доходу виписками з банку.
Тут усі пишуть про залишаться відбудовувати. Як ви це бачите? Ви вмієте будувати? Чи гадаєтє, що ваші 5% і є ключем до успіху? Чи що буде багато проектів від замовників у команди, де можуть мобілізувати / окупувати / вбити?
Якщо хтось може працювати та робити перекази з інших країн (на суми більші ніж в Україні) на якісь конкретні проекти (де волонтери можуть проконтролювати) — це буде мати сенс. А сидіти тільки через те, що совість — це неефективно.
Основна частина економіки України — це сільське господарство та важка промисловість. Ці галузі потребують в першу чергу інвестицій в обладнання та ринки де продавати, велика кількість it там не потрібна. Така велика кількість it-фахівців яка була — корисна для розвитку та вдосконалення ринку, коли з’являються нові проекти. Якщо їх не буде — це буде просто велика кількість людей на фрілансі, які не платять таких податків чи взагалі підуть з it.
Хіба що, підняття популяції — проте хто з освічених людей буде мати велику кількість дітей, якщо не буде можливості їх забезпечити?
— Твої 5% це вже кілька мінімальних зарплат і соц допомога для людей. Далі, усе ж не закінчується твоїми 5%, ти купуєш українську продукцію, платиш за комунальні послуги, підтримуєш малий та середній бізнес.
— Будувати не усі вміють, але виходити на толоки, покращувати своє місто, вкладатися та допомагати волонтерським фондам, створювати та підписувати петиції, цежспроможен робити кожен українець.
У пості бачу тільки виправдання, чому я поїду і стану поляком/німцем і т.д, а потім, може на все готове повернуся.
Твій 2 пункт можна робити не менш ефективно (а скоріш за все і більш) знаходячись в ініші країні з більшим рівнем прибутку.
Ну, твій перший пункт — це крапля в морі. Він не перекриває того, що багато людей можуть залишитися не потрібними в цій сфері у найближчі роки.
Просто більшість спирається на те, що після війни все повернеться як раніше, і буде так все гарно з працею та рівнем заробітних плат в it як і раніше.
Цікаво, скільки компаній будуть пропонувати добровільно-примусовий релокейт.
З одного боку, ти правий, що потрібна якась діяльність у країні. З іншого — матеріальна допомога, яку можна забезпечити маючи високий рівень прибутку потрібна можливо більше.
Якщо людина звісно їде щоб поїхати і забути — так, це не дуже красиво.
Тільки ви забули такий момент, що кожен айтіш х зарплатою хоч 3000 доларів, вливає в економіку набагато більше ніж 5%, він ходить в кафе, барбершопи, купує путівки, техніку, та мільйон всього. З цього всього також платяться податки і зарплати іншим бізнесам. І люди, що працюють в цих бізнесах мають гроші, щоб заплатити ще іншим бізнесам. Так працює економіка, але більшості нитиків тут простіше звалити
Мабуть, я оцінюю по собі, бо я дуже мало витрачав.
Я цілком розумію вашу точку зору, проте не вважаю її єдиною правильною.
Мій посил був не про те, що «потрібно валити», а про те, що багато людей не розуміють що ринок праці не буде таким, як раніше. І така велика кількість it не буде потрібна найближчим часом. І вони могли б принести більше користі, допомагаючи з інших країн
така велика кількість it не буде потрібна найближчим часом
Категорично непогоджуюсь і все якраз свідчить про протилежний стан речей.
я примерно нарисовал себе образ страны по вашему высказыванию: хмурые люди плащ-палатках на блок-постах, все в противотанковых надолбах, люди работают исключительно на оборонных предприятиях либо на строительстве... ну может в сельском хозяйстве. Не дай бог, кто-то откроет пиццерию — немедленно нужно закрыть, потому что налоги от нее не будут ключем к успеху... в общем почему-то мрачновато получается... :)
И мне кажется, что в том, какие мультипликаторы идут от экономики малого бизнеса, Вы не понимаете :)
Як я написав вище — усе моє «многа букаф» була про те, що така велика кількість it у найближчий час буде не потрібна. І люди повинні оцінювати адекватно де і як вони можуть допомогти. Можливо, я не дуже чітко це написав, чи хтось не так прочитав.
Ну а що буде з малим бізнесом та чи не почнуть його доїти з 2х швидкістю — це цікаве питання.
кількість it у найближчий час буде не потрібна
Для чего именно? Для конкрететной задачи строительства зданий — возможно, для строительства страны — очень даже нужна. Мне показалось, что Вы рассматриваете вопрос восстановления страны как что-то очень утилитарное, в котором не нужны все те, кто непосредственно в этом не участвует... это не совсем так. Тут уже писали, что даже если человек просто платит налоги и живет в стране, то экономически это гораздо выгоднее, чем если он будет периодически помогать издали.
Кстати, все, кто говорят про 5% почему-то забывают, что у нас еще есть как минимум НДС, который в итоге платят конечные потребители, т.е. живущий в стране человек на самом деле платит от 25% от своих доходов, даже если он ФОП.
А варто було б жалкувати. Може, хоч писати без помилок навчилися б.
Так от про кого х*ло весь час говорить! Про Марічку grammar nazi :)
Если будет трансформация Российской империи на
Современная Россия — это скопление огромного количества неразвитых, нереализованных персонажей, которые не смогли вырасти, не смогли стать людьми (реализованными, свободными мастерами в любом виде деятельности). Отсюда такая злоба, цинизм, алчность, бессердечность, лживость, тупость, примитивность.
Пока ситуация не поменяется, пока количество адекватных, самодостаточных, свободных, ставших людей в России не вырастет в разы — эта картина ужасов и кошмаров будет повторяться в России бесконечно. Путин — это лишь ментальный, примитивный, но реальный запрос российского общества. Такой же как Ленин или Сталин. Без изменения, развития людей (свободных граждан, образованных профессионалов, мастеров чего-либо) в России — на смену Путину придет еще более страшный, злой и безжалостный царь.
Сейчас пошла новая, «модная» волна «реформировать» Российскую федерацию в конституционную монархию с бело-синим флагом (белый флаг с синей полоской посредине). То есть реформ не будет, вывеску поменяют и найдут какого-то царя (у них сейчас де-факто царь Путин — им этого мало, хотят возобновить монархию). Если в России восстановят монархию с царем в
Отличная статья о том, что какое зло генерируется и реально происходит в России. tyzhden.ua/World/254692
Є й альтернативні погляди
1)
Все наше керівництво зараз говорить про те що ми маємо завершити війну так, щоб вона не повторилась, тобто просто заяви про мир не достатньо. Тому над цим працюють, а катаклізми і внутрішні різні конфлікти у всіх країнах існують, а там де все дуже спокійно може бути дуже скучно :)
2) Всі стануть толерантнішими, менше буде рагулів за рулем.
3) Вчора написав американець з яким працював 7 років тому, каже хоче якось допомогти і наймати програмістів в Україні. Після вступу у ЄС, зайдуть компанї типу Microsoft, для них Дія Сіті і створювалась.
4) Це під час війни актуально, в Україні більше свободи ніж в США і Європі. Там багато тем піднімати не можна, а за невдалий жарт можна втратити роботу, або присісти.
5) Є таке, рагулізму в нас багато і зрадофілів також.
Є на це історичні причини.
Я б рекомендував розглянути життя без прив’язки до локації, де основна база Україна. В наш час з віддаленою роботою це реально, сам про це мрію...
Головне що в України є потенційні хороші перспективи і місце для інвестицій. Головне зараз перемогти.
маємо завершити війну так, щоб вона не повторилась
Це як, фізично знищити всю росію, включно з дітьми?
Якщо на часову лінійку викласти всі злочини росії проти України за всю історію, путін і народ росії
Достатньо просто розвалити імперію. Коли російська імперія розпадеться на національні країни, загроза щезне.
Коли російська імперія розпадеться на національні країни, загроза щезне.
хуй там. в 91м вже пробували, навіть 1 ліберал був — все знову повернулось. нарід такий
так не дорозвалили ж. Відпали шматки, але сама імперія на місці. Більше 50 національностей зараз окуповані московією.
— Большое количество оружия на руках после войны и отсутствие внятных законов про его обращение.
Ну тут якраз все дуже просто.
По-перше, перша частина законів про зброю вже прийнято, не легалізований тільки короткоствол і зброя з автоматичними режимами стрільби.
По-друге, в світі повно практик, що і як робити в місцях військових конфліктів аби вилучити і легалізувати зброю у громадян: викуп зброї, обмін на товари, місяці здачі зброї тощо.
Нашій країні давно треба було зробити легалізацію і зараз це буде, суспільство яке має зброю і вміє нею користуватись є безпечнішим.
— Не очень радужные перспективы IT-рынка. Риски для заказчиков многократно возрастают.
Діаметрально навпаки. Дифіцит на ІТшників тільки росте в світі, окрім того, після війни всім буде зрозуміло, що ІТ не померло раптово, як промисловість, а даптувалось буквально за тиждень і лишись на ± попередньому рівні. Це свідчення того, що сюди можна заходити і до ризиків будуть максимально швидко адаптовуватись.
— Ограничение прав и свобод.
Ну про таке навіть смішно читати у війну.
— Ксенофобсия по географическому признаку.
Наводьте конкретні приклади, узагальнення в подібному це дуже велике зло.
Дима, дай знать, пожалуйста, если вдруг соберёшься валить в Польшу — у нас для тебя будет хорошая работа.
А чому ви вирішили, що якщо поїдете до білорусі чи росії жити, то війна вас і там не дістане?
Я б додав, що потрібно планувати збільшення податків для доходів фізичних осіб, в ідеалі — прогрессивне оподаткування. Наприклад, перші 10000 на рік — 5%, до 25000 15%, потім 25%.
Це все ще буде набагато нижче ніж в всіх розвинених країнах.
З 1000$ 25%, якось забагато як на мене.
UPD: то доларів на рік, тоді приємливо.
«Еліта» нації. Не очікував, що значна частина наших айтішників, особливо україномовних, з західних регіонів, виявляться «совками» яким «все всьо далжни абеспечіть і дать». Емігрують кудись в штати, за великою мрією, в «Біг Епл», оселяться десь на Брайтон-Біч, вивчать мову... російську, почнуть виписувати русняві газети й дрочити на Сталіна. Це все моє ІМХО.
Очевидно що до сплоченності рівня Ізраїля — нам ще далеко, ми молода нація й переживаємо фактично першу війну за незалежність в якій в нас справді є великі шанси на перемогу, тільки після неї з’явиться повноцінне покоління яке буде цінити свою країну й намагатися зробити її краще.
Про війну було відомо приблизно за рік до початку. Як вважаєш, чи могла країна під керівництвом зелених підготуватись краще?
Підготуватись краще це як? Ви вважаєте, ми погано підготувались? Чи ви хотіли ворога запунити прямо на кордоні?
Я не можу серьйозно спілкуватись із людиною, у якої на аватарці двоє, вибачте.
Підготуватись, це хоча б заздалегідь продумати, як не панічно всіх підряд гребти в армію, а продумати моменти як підтримувати економіку країни під час війни, тим паче що ворог тільки на
Я говорю не про дії військ, а про підготовку до вторгнення: Кримський перешийок, кордон із Білоруссю, відсутність серйозних перемовин із Молдовою, Грузією ДО вторгнення — питання в тому, чи можна було тут зробити краще.
Кримський перешийок що? Ми поки не знаємо причин швидкого просування ворога на півдні. Там могло бути все, що завгодно: не встигли зайняти позиції, хтось злякався і зарано відступив, чи взагалі не змогли втримати через переважання вогневих засобів ворога. Ще подивимось. Але при чому тут Зеленський? Я його теж не дуже любив, але потрібно бути об’єктивним.
Кордон з Білоруссю що? Що з ним не так?
А що з переговорами з Молдовою? Вона нас підтримує. А в Грузії зараз проросійська влада, домовитись з нею неможливо ні про що.
Ми поки не знаємо причин швидкого просування ворога на півдні.
Ви. Ви поки не знаєте причин швидкого пересування ворога на півдні. Можете поцікавитись, які наші частини накрили градами на марші і що там було із Чонгаром.
Але при чому тут Зеленський?
потрібно бути об’єктивним
Для вас — ні при чому.
Кордон з Білоруссю що? Що з ним не так?
Кордон з Білоруссю — відкриті пограничні пости і прямими дорогами в населені пункти України. Що заважало перекопати ті дороги до повної непрохідності — можете спробувати пояснити.
А що з переговорами з Молдовою
www.bbc.com/...russian/features-58121086
Молдова нас не підтримує на початку війни, Молдова просто приймає наших біженців. Могло бути інакше, але інакше не було.
Так розкажіть, яку таку ПРАВДУ я не знаю про південь? І які частини накрили градами? Я бачив відео з нашою розбитою колоною. І що? А с Чонгаром що було?
Якщо вирішили не копати дороги, то мабуть було так треба? Спитайте в Залужного, чого так не зробили. Може тими дорогами наші громадяни теж пересуваються?
Так розкажіть, яку таку ПРАВДУ я не знаю про південь?
Для чого? Що це змінить особисто для вас?
Якщо вирішили не копати дороги, то мабуть було так треба?
Якщо вирішили призначити заступником міністра оборони бізнес-партнера Єрмака, то, мабуть, так і треба було? Тут все просто — ви або довіряєте владі, або ні. В першому випадку можна просто робити все для виживання. У другому — постаратись не випустити з рук контролю над власним життям.
Спробуйте зрозуміти одне — ви задаєте питання, відповіді на які для вас нічого не змінять, якщо вони будуть отримані від мене. Ви не хочете знати «ПРАВДУ», ви хочете мене зловити на якійсь неточності, щоб сказати: «все добре, він помиляється і нічого не знає». Можете вважати, що так і сталось. Мені не потрібно вам щось пояснювати чи щось доводити, а собі я вже давно все довів.
Я справді хочу почути ваші аргументи. Бо інакше це натяк на зраду. Якщо ви вже почали говорити, що знаєте те, чого я не знаю, то скажіть. Інакше навіщо взагалі починати казати?
Зі зрадою розберуться без нашої допомоги.
Я починав казати для того, щоб пояснити контекст питання про підготовку до вторгнення у відповідь на
«все всьо далжни абеспечіть і дать»
Я просто вважаю, що це так і має бути — «все всьо далжни абеспечіть і дать», тому що це їх обов’язок. Відповіді на то я не побачив, натомість ви почали мене питати про речі, які очевидні для мене. Деталі обговорювати немає сенсу, бо ваша незгода чи згода зі мною ніяк не вплине на бойові дії.
я думаю, точнее даже уверен, что всем рулят далеко не наши генералы, от того и успехи такие. все оперативные центры и главные решения очень далеко :)
І підготувались судячі з результатів круто
Навпаки. Україна добре підготувалась тільки в зоні ООС, там, як ми бачим, майже нема ніяких проривів у орків протягом всієї війни. А от на півдні — нереальна зрада, як на мене.
Ми з2014-го готувались
Так, з 2014 готувались.
А з 2019 клали асфальт (і клали на армію / озброєння)
У нас вільна країна, хто хоче спробувати життя у інших країнах, чи поїхати за великою мрією — чому б і ні. Це чудовий досвід.
Спробують, потім може повернуться, а може й ні, це власний вибір вільної людини.
Є багато як тих хто повертартається, так і тих хто залишається за кордоном. Не бачу в цьому проблеми.
тільки після неї з’явиться повноцінне покоління яке буде цінити свою країну й намагатися зробити її краще.
Таких і зараз вистачає.
А я ж не на це наголошував, а на те що навідміну від поліцейських, залізничників, фермерів, металургів, поштарів (воістину, слава Укрпошті), рятівників, військових — людей, що тримають країну й життя мільйонів людей від хаосу й занебуття зараз, й будуть відбудовувати й захищати її потім — третина «еліти нації», до того ж, значною мірою з західних, наче патріотичних, регіонів — хоче з’їбатися куди подалі, розірвати усі зв’язки, аби не дай боже вкласти хоч гривню в відбудову, хоча б хвилину часу в реформування інститутів, «я не Іван тепер — я Джон!».
Я не закликаю заборонити всім виїзд, саджати в тюрму за думки про виїзд — то прерогатива нашого східного сусіда, а ми й справді вільна країна, й мільйони людей на фронті й в тилу роблять усе можливе аби це так і залишилось... проте мені соромно, вперше справді соромно за те що я належу до так званої «касти айтішників». Dixi
Спрощуючи рахую, що нема ніякої «касти», «єлітки» чи щесь якої винятковості айті-працівніків, принаймні в Україні. То все — лозунги білбордів. Не півторюйте, та не ображайтесь, якщо у реальному житті зустріли людей, що ті білборди навіть не читали.
Пересічний айтівець мало чим відрізняється від курки пана Косюка. У цьому треді були аргументи, мовля, що робити у країні, де є лише сільске господарство та важка індустрія. Відповідь — бути куркою. Багато «зерна», та металу для «клітин» — це ідеальні обставини для курячого існування, це конкурентна перевага України. Може курка існувати у Німеччіні, чи Польщі? -Звісно, але буде дорожче, та за період викорму курка наживе меншу вагу. Ну а білборди потрібні, щоб дикі кури швидше збігалися до годівнички індустріального зразку.
Емігрують кудись в штати, за великою мрією, в «Біг Епл», оселяться десь на Брайтон-Біч, вивчать мову... російську, почнуть виписувати русняві газети й дрочити на Сталіна.
Сегодня ты играешь джаз, а завтра родину продашь
Нехай їдуть. Вони не можуть дати нічого Україні та й не хочуть. Вони у будь-якій країні будуть іммігрантами.
В Ізраїлі такої херні як у нас а армії немає. А забезпечити і дати... Якщо держава мобілізує спеца з айті і ставить на посаду де я вибачаюсь треба переводити бумагу тому що якесь їбануте вище керівництво вимагає журналчікі та тести пройти особовому складу... Щоб потім їм догані виписувати за те що щось не так зробив, під час ВІЙНИ... Коли задають питання звідки у нас колаборанти беруться, які за гроші продаються, то я вже навіть не дивуюсь, бо совок це те що коїться зараз в армії. І мобілізувати всіх підряд це стріляти собі в ногу, бо інструмент бронювання херовий зробили, спеціалісти які працюють на закордонні компанії не взмозі забронювати себе від мобілізації. Багато людей кажуть що втратили роботу через війну, а що стосовно тих хто втратив контракт через мобілізацію?! І хтось вважає, такі люди після такої херні тут залишаться? Да хер там..
Якщо говорити про майбутнє то мені бачиться 2 реалістичні варіанти перемоги:
1. Повернення територій до 24.02
2. Повернення територій п.1 + ордло
Мабуть я не дуже оптиміст, але вважаю що ніяких супер можливостей, для людей, закінчення війни не дасть. Радість від підписання договору мине, а розбомблені міста залишаться. Європа скоріш за все почне мнутися з арештованими грошима оркостану, адже верховенство права і т.д., тобто купа грошей не сипнеться на голови, а навіть якщо й сипнеться то разом з ними повернуться старі схематози. Влада, можливо прийме пару нормальних законів, можливо залишить пільгове розмитнення, як подяку чи подачку для народу, але на реальні реформи я не надіюсь, у монобільшості вже був турборежим, а війна по суті лише киву прибрала. Враховуючи величезну популярність Зе, буде він ще один строк. Знову почнуться срачі, думаю підключаться ветерани, згадають просрані закупівлі, мінування дороги з Криму, мости в Херсонській обл, ппо. Арестович вже писав що зсу без такого головнокомандувача ніфіга не вміють. Додайте до цього депресуху від підвищених цін, безробіття, срачі і можливо ненависть сходу і півдня за те що вони постраждали сильніше за захід, срачі між тими хто лишився і поїхав. А якщо сюди додати ще ордло з зомбованим рос пропагандою населення то взагалі веселуха. Але думаю для айтішнів мало що зміниться, ну може податки, або в дію сіті скоріше загонять. Може я надто песимістично все бачу і сподіваюсь що я просто не розумію які перспективи перед Україною відкриються. Сам скоріше залишусь бо майно, родичі та й дружина не хоче нікуди їхати, будемо допомагати чим зможемо.
Смысла в топике 0, так как решение будет приниматься на основе условий победы
А эти условия могут быть ой какими разными
Не для всіх умови перемоги є якимось визначальним фактором. Я наприклад збираюсь поїхати на декілька років мінімум при будь якому розкладі подій в Україні, мені вистачило безконтральної мобілізації.. треба і для себе пожити.
Якщо і жити тут то подалі від границь рашки, бо гадаю що поки царь у них не здохне і не зміниться політика ненависті до України ми тут будемо як на пороховій бочці.
Поки не поділиться рашка на країни, не в царю діло, там люд імперіалістичний, замість царя вождя собі оберуть...
Как быть тем, у кого нет второй половинки? Я так понимаю, среди стран ЕС найти девушку будет проще всего в Польше, так как туда очень много украинок переехало. Остальные европейки вряд ли захотят встречаться с парнем из разрушенной войной страны.
Почему? У нас в Украине до войны не сильно было много девушек, желающих встречаться с сирийскими парнями (у них война с 2011). Сомневаюсь, что в Европе с парнями-украинцами будет иначе.
Подозеваю, что в Украине желающих встречаться с сирийскими парнями было немного даже до войны в Сирии, и война тут явно ни при чем.
Люди везде разные. Сильно сомневаюсь что адекватной девушке будет не пофиг откуда ты. Есть нормальная работа, адекватный — проблем быть не должно.
найти девушку будет проще всего в Польше
Лол, попробуйте. Когда почти все с детьми, а в Украине парень/муж к которому они вернутся как только так сразу.
Лол думаешь это проблема? Особенно если войнушка на
ru.slovoidilo.ua/...-ukraine-i-drugix-stranax
Остальные европейки вряд ли захотят встречаться с парнем из разрушенной войной страны
Сподіваюся, що це не головний аргумент.
Хіба українські хлопці не гарні? Не розумні?
Оно все мало релевантно. Надо смотреть тех кто сейчас бы свалил бы, если б начали пускать, вс, тех кто остался и готов автомат в руки брать.
«тех кто остался и готов автомат в руки брать.»
Лучше автомат в руки брать и идти максимум в ТРО, в другом случае лишишься все что есть, работы, доходов, технологии не стоят на месте — скилы будут терять свою ценность.
Треба розуміти яка основна ціль переїзду. Деякі люди їдуть і роблять з-за кордону для України набагато більше ніж могли б тут. Це круто!
Якщо ви їдете просто «тому що там спокійніше», то насправді ця риторика справедлива тільки якщо говорити про досить короткострокові перспективи в декілька років. Для всієї Східної Європи ситуація буде вкрай неспокійна до повного рознрому росії. Для Штатів ситуація теж може стати досить неспокійної через Китай. Вона й так неспокійна для вищого керівництва, але поки не для людей. Звичайно, що балістичні ракети навряд будуть комусь парати на голови в Західних країнах, надіюсь до цього не дійде хоч там, але абсолютного спокою швидше за все не буде.
Якщо говорити про довгострокові перспективи і пенсії, то подивіться на аналітику по старінню населення багатьох Західних країн. Єдиний спосіб забезпечити свою старість — це грамотне інвестування протягом усього життя.
В 2014му були подібні питання і настрої, хоча маштаб агресії росії був набагато меншим. Пережили, багато хто поїхав, але також багато хто й повернувся з часом.
Вірю к Україну і планую повернутися, хоча зараз пребуваю за кордоном, т.я. на початку війни ми опинилися у відпустці за кордоном.
Слава Україні!
В Китае уже тоже проблема со старением нации. Проблема более развитых стран.
Китай сейчас ввёл массовые карантины, ОЧЕНЬ дорогие и радикальные. Я почему-то уверен, что дело НЕ в коронавирусе, очень похоже, что на свободу вырвался новый патоген, а Китай хочет делать вид, что ничего не происходит — чтобы не обрушить свою экономику. Не исключено, что у них получится всё скрыть.
Из-за короны бы так паниковали, население привито. Так что старики могут быстро закончиться. И не только в Китае.
Похоже, китайские шизики борятся с безобидным но очень заразным «Омикроном».
Видимо, дела в китайской экономике совсем плохи — раз снова включили режим «смертоносной эпидемии», чтобы держать людишек по домам.
Ой, не верю. Китайцы не глупы, не надо недооценивать их хитрожопость. Держать людишек по домам — это очень дорого. Там же нет своего Крадуцкого (там за такое расстреливают).
Честно говоря, не следил за международной обстановкой. Тут бы отоспаться от всех этих воздушных тревог в Киеве и потока новостей о войне, поиска пропавших родственников и т д.
Даже не знаю, где бы кратко следить за новостями мира.
А вот зря. Попав в эпицентр, всё таки надо понимать, где пронесётся полноценный фронт, и каким боком он зацепит.
Пример: сейчас Киев не в осаде, ты рискнул бы туда вернуться, если уже выехал из страны?
На каких ресурсах следите?
сейчас Киев не в осаде, ты рискнул бы туда вернуться, если уже выехал из страны?
Зависит от того, куда выехал и какие там перспективы.
Очень хочу жить в правовом государстве, а не так, как в Украине, где за несколько часов до войны судья рассказывал в суде с компанией, которой владеют текущие и бывшие чиновники, что ему все равно, что компания нарушает законы и договор.
думаю, что без жесткого контроля запада после победы Украина не станет правовым государством.
там економіка падає не від патогєна, а від того що модель комунізма виздихлася, як колись в СРСР
Для меня понятие
перемоги України
— это не меньше, чем развал Мордора на независимые составляющие, т.к. все, что меньше — только временное перемирие перед новым витком войны. До полной победы Украины я почти гарантированно не доживу в любом случае, так что буду исходить из ситуации после заключения перемирия, когда закончится активная фаза боевых действий.
Самый оптимистичный вариант — если действительно получится вернуть границы Украины на 2013 год, тогда с вероятностью 99.9% остануть в Украине до конца жизни и буду вкладываться в ее отстройку и развитие.
Дальше вероятность уменьшается пропорционально оставшейся в оккупации территории, оценке сроков до следующей горячей фазы войны и уровню коррупции в стране.
Ни в какие «гарантии» извне я не верю. Любые «гарантии» не имеющие механизма неотвратимого наказания за их нарушение будут нарушены 100%.
Вы не планируете прожить ещё лет 30?
Уже несколько источников смотрел, чёт они заладили, что когда эта война кончится, то после
Я не готовий, але мене ніхто не питає.
Нові війни будуть постійно, допоки в московитів є ядерна зброя або вони не розваляться.
Відібрати ядерну зброю не так і важко — достатньо трохи почекати і виміняти її на їжу.
Але чи будуть чекати німці, французи, американці, коли завершиться гаряча фаза і подохне х-ло?
Вы не планируете прожить ещё лет 30?
Тут еще не факт, что до премирия доживу — на территории Украины нет 100% безопасного места куда не может прилететь, да и мобилизацию еще никто не отменял. Мне уже за 40 и при моем букете хронических проблем со здоровьем больше
Уже несколько источников смотрел, чёт они заладили, что когда эта война кончится, то после5-10 лет будет новая (продолжение)
Пока Мордор существует как империя, они не оставят в покое ни нас, ни других более мелких соседей. Пауза до следующей войны (продолжения текущей) будет зависеть только от того, сколько времени понадобится РФ чтобы зализать раны и пополнить запасы пушечного мяса.
Если ЗСУ сможет выписать оркам таких п***юлей, что согласяться Крым с ОРДЛО вернуть, лишь бы Воронеж не бомбили — тогда есть шанс запереть Мордор за новым Железным Зановесом 2.0 и ограничится только новой Холодной Войной на последующие десятилетия до развала Мордора. Но это слишком уже оптимистичные надежды. Если же по итогам перемирия под контролем орков останется Крым, сухопутный корритор к нему и какая-то еще часть материковой Украины — новый виток вторжения в течении не более 5 лет практически гарантирован.
Т.е. вы сознательно готовые встретить тут новую войну?
It depends, как я писал выше.
a) Если я буду оценивать ожидание продожения военных действий в районе 5 лет или менее — то однозначно буду заводить трактор, т.к. за это время моя дочь еще не успеет достаточно вырасти и стать на ноги для самостоятельной жизни, а значит обеспечивать ее переселение в более безопасную страну мне нужно будет самому с личным присутствием.
б) А если та же оценка будет ближе к 10 годам или больше — к тому времени дочь успеет вырасти и начать самостоятельную самодостаточную жизнь, а я, скорее всего, выберу остаться и встретить новую войну здесь — и обузой для дочери не буду на старости лет, и тут хоть чем-то да смогу помочь под занавес.
Зараз в зсу, але після перемоги можливо таки звалю.
Бо не буде сил дивитись, як ця зелена потороч п..ть ті мільярди, які в нас будуть закачувати.
Состояние людей зависит главным образом от медиа картинки которую рисуют профи (касается что UA что RU, просто на стороне UA еще играет запад). Слепая вера зомбоящикам (сейчас в этой роли не только телевизор). Критическое мышление нам только снится...
14 год кстати довольно сильно изменил страну, а нынешняя полномасштабная война еще сильнее поменяет, будет не все гладко, но улучшения будут точно.
А вообще с 5% налога еще и претензии предъявлять)
Забудьте про 5%, вже по факту платять більше. А після війни то треба економіку підіймати ще, я був би не проти допомогати, але влада не дає такої можливості і бажання. А ще не думайте що когось випустять після війни, ось побачите буде інша мобілізація на відновлення економіки і будуть умови не менш жорсткі на виїзд.
Абсолютно аналогічна ситуація. До недавна думав, який карабін купувати та тренуватися щоб бути краще готовим до майбутньої війни. Але зараз здається, що зелені вирішили що перемога вже в кармані бо знов поливсь звичайний потік на «пецю» та «порохоботів». Так що вже не знаю.
Хоча... Зеленськи приходять та уходять. В нас не мордор. Так що може все й не так сумно.
А я думал это кто-то другой пару недель назад начал гавкать что «на самом деле воевать нужно не так».
Та не розвінчуйте мрії, нехай люди вірять, що нам дадуть грошей відбудувати все, щоб його в 2025 розвалили бомбами знову.
Мільярди будуть на папері, а відновлювати економіку покладуть на людей. Згадають про айті)) як завжди.
Буду, и уже начал процесс. Если бы не закрытие границ — вернулся бы сразу как только стало бы безопасно. Это стало красной чертой.
Кто-то может показать хоть одного миллиардера воюющего? Для них границы открыты и свалили безнаказанно. Ничего не меняется даже с войной.
Я больше скажу, пропускают за 30К гривен. Ну это у кого есть. А потом выкладывают на страничке показуху, что вот мы поймали нелегала мужика в юбке
Лол, а шо має змінитися «само»? Це шось накшталт «держава повинна», ага. Все роблять люди.
ну посади ахметова, люди. с конфискацией. теоретики, такие смешные и наивные.
у чувака совок в голове, ему рили на брайтон быч будет комфортнее
и за это надо агрессивно нападать на человека? что в другом месте ему будет лучше? это ещё вопрос у кого совок в голове тогда
держава повынна была за это время контрактную армию создать, а не на дорогах пилить, это как минимум. раз они знали о войне как заявляют. это просто самый очевидный критический минимум что должны были. какие люди все делают?
Лол, а хто обрав цю владу? Працюйте над цим, щоб наступного разу не було так. У людей совок у голові — все мало бути краще, але жодного разу не мало бути чогось зроблено ціми людьми, лол.
Лол, а хто обрав цю владу?
Цю владу обрав точно не я.
Працюйте над цим, щоб наступного разу не було так.
Працював усю весну 2019 аж до останнього дня другого туру виборів, кожному кончєному персонально з картинками і графіками все пояснював — результат 25% / 73%.
У людей совок у голові
І мені через них приходиться жити з цією владою.
ну й до чого всі ці опитування з полярними відповіддями без будь-якого розуміння контексту того, хто відповідає? ну тицне 20%, що хочуть релокуватись, ну скажуть їм потім всією тусовкою, що вони ватніки-споживачі та пристосовуванці, котрі готові жити лише на всьому готовому, але навіщо?
ніхто ж не буде думати, що з цих 20% хтось залишився без домівки, хтось без рідних, хтось без кінцівки, хтось набув психологічних проблем на все життя, в когось дитина прокидається й починає плакати від будь-яких звуків, бо думає, що то ракети, чиєсь рідне місто може бути зруйноване й вони не знають як з тим жити.
а хтось всю ту війну лише в новинах бачив.
чи ви думаєте, що рішення поїхати в такий час — то не найважче рішення, що людина приймає за все своє життя?
навіщо? щоб ті люди почували себе ще гірше?
З попереднього топіку на подібну тему — більшість хоче валити бо злякались що їм, особливо важливим формошльопам суспільства — можливо(!) доведеться захищати свою країну, в якій їм 5% податку — то до***, й на державу обідка, бо не надає соц.працівника щоб смузі робив.
Микита, життя цікава штука і зазвичай гнилий п*здьож обертається проти таких як ти «героїв». Люди мають право на свій вибір, а судити за це то не твого ума діло
В качестве дополнительного тезиса для раздумий: западный баблос на восcтановление, зайдёт в Украину лишь в том случае — если в странах запада будут уверены, что гэбня не влезет в Украину через год-другой-третий.
До сих пор, такой гарантией было лишь вступление страны в НАТО. Все страны восточной Европы (с середины
Т.к. именно НАТО, в этом случае выступал и выступает гарантом неприкосновенности западных бабло-вложений в эти ново-принятые страны.
Если же гарантий ненападения гэбни нет — бабла на восстановление тоже нет. Т.к. смысл давать такое бабло, если через год-другой рашко-орки снова всё разваляют?
Собственно, в этом случае — из Украины сбегут даже остатки баблосa и тех же «галер». T.к. западные заказчики не захотят нести риски внезапной мобилизации/выпадения (из-за бомбёжек/переселений) специалистов проекта.
Сто процентов, что даже думать не придется, пойдем за галерами, а они за желаниями крупных заказчиков. Ну или придется соглашаться на «обьедки» ИТ движухи или менять профессию.
баблос на восcтановление, зайдёт в Украину лишь в том случае — если в странах запада будут уверены, что гэбня не влезет в Украину через год-другой-третий.
і що не роздерибанять і не відіжмуть мєстні
из Украины сбегут даже остатки баблосa и тех же «галер»
а їм то шо, вони ж не будуть вкладися у відновлення
і що не роздерибанять і не відіжмуть мєстні
Если уж запад решит дать реальный баблос на восстановление (сотни ярдов) — западные чиновнички сумеют проследить, чтобы баблос не разворовали. Для этого, у них возможностей полно.
Охріменко недавно у відео сказав, що створять який сліпий траст на відновлення на сотні лярдів не гривень
Є сенс вкладати певні гроші, якщо є 100% гарантія їх знищення. Розмір вкладу приблизно дорівнює ємісіонному залишку. Механізму вилучення ціх грошей ще немає. Ці гроші бажано вилучати з обігового кола, а не одразу після емісії. А от інвестувати через емісійні банки.
Якщо рахувати суто ЕЦБ, при ВВП ЕС 19 трл, та сучасній середній інфляції Евро 3%, то потенціал інвестицій може сягнути 57 млрд на рік. Реально, мабуть буде не більше 19 млрд. Припустимо, влада України забезпечить 100% доцільність витрат фондів. Тоді відновлення збитків 1 трл буде тривати понад 50 років. Разом з допомогою США та ВБ можна прискорити відновлення до 3х років. Але така коордінація зусиль та самовідданість дуже оптимістична.
я б ще додав варіант із поверненням
думаю і такі будуть, ми от з дружиною почали думати про це після початку війни, щоб по її завершенню думати за повернення, хоч і вже майже 4 роки живу поза Україною
Щоб що? У вас же була причина покинути Україну, чи ви думаєте після війни щось зміниться (в плані людей, влади, корупції і відношення до цього всього)?
изменится, будут воровать с ещё большим остервенением чтобы ещё быстрее купить в европе дома + почти уверен будет диктатура/репрессии против любых оппонентов
Якщо чесно то я вважаю так само як і Олексій, вже видно що нічого не зміниться. Після війни краще нічого не буде, будуть довгі переговори з МВФ, як було в 2014 і після, будуть довгі суди в разі перемоги проти рашки, буде підвищення податків, закриті кордони на виїзд залишаться, корупція буде зростати у всіх сферах. Це вже видно під час війни, з власного досвіду. Якщо така дія під час війни діє то після воно точно нікуди не дінеться, бо всім треба гроші і ніхто не знає що буде завтра.
Ні, тепер ні. Треба все відбудувати. Наступні
У монобільшості був шанс на швидкі реформи в часи так званого турборежиму...
«Все проясниться в перші місяці після закінчення воєнного стану, коли перестануть працювати „спецрежими“ по оподаткуванн і тп»
А ви оптиміст.
Наступні20-30 років для України будуть найкращими!
помню Міша мєчєний обіцяв до 2000 року окрему квартиру кожній молодій сім"ї,
а ще до нього Микита комунізм за 20 років,
блажєн хто вірує
Чому б тобі не відправитись до рашки та спитати Мішу, що він тобі обіцяв? Далі можеш у Зюганова (нащадка комунистів) спитати?
Для Україні після війни відкриваються такі можливості, про які іншим країнам й годі мріяти. Емігрувати точно ні.
Провести модернізацію. Інфраструктура, інституціі, економіка — реалізувати можна буде практично будь-які останні концепціі
Так уже ж з 2019 був шанс, і я хоч і хейтер зеленського але сподівався що зараз все діджиталізують і відбудують, але якось криво вийшло... Хоча дороги і дія (не та що сіті) мені подобаються. Хоча відсутність як мінімум касок і броніків — ніт.
Можно список? Это все на десятки лет теперь затянется. Тут есть местная забава — коррупция. Даже во время войны, в военкоматах. Продают форму ЗСУ через инет магазины. А это так еще цветочки и деньги на строительство разворуют.
Тебе какое дело какая тут коррупция, жители Украины сами с этим разберутся.
Будто кому то есть дело до мнения тела, которое работало на сбербанк после 2014. =)
Если все свалят, то кто останется? Раньше хотел свалить больше (особенно после зе-выборов 2019 года), а теперь, как тут правильно писали, уже совесть не позволит свалить. Так как многие уже положили свои жизни за Украину.
Свалить — это то, чего сейчас активно добиваются враги Украины. Пропаганда «сваливания» — это кремлевская пластинка. Сваливать предлагает или вата, или замаскированные украинофобы. Так что вы сваливайте и своих, умных, забирайте.
Вся эта война напоминает зачистку украинских земель от всего: как от архитектуры, старого жилого фонда, так и мирных людей, причем в большинстве своем русскоязычных.
Без паніки, можливо рік тому хотіло валити і 75%, просто лінувалися.
Войны заканчиваются капитуляцией одной из сторон, либо перемирием.
Капитуляции рашки или Украины ожидать не приходится (как и победы одной из сторон). Соответственно, есть смысл обсуждать условия перемирия, оптимальные для несвалинга или даже возвращения.
Для этого, условия перемирия должны быть такие — чтобы рашка не полезла войной в Украину снова, скажем через год-другой.
Гарантией от этого, может быть лишь достаточная острастка гэбни.
Варианта острастки я вижу 2:
— «внеблоковый статус», при наличии кучи вооружённого и обученного населения в Украине. Причём, вооружённого не только калашами — но и теми же «Стингерами» с «Джавелинами» буквально, по домам/квартирам (чтобы пользовать можно было начинать сразу, при первых же рашко-поползновениях) + куча прочего западного оружия и умения им пользоваться
— членство неоккупированной части Украины в НАТО
острастка — «Угроза наказания, в предупреждение возможных будущих проступков.», «угроза, суровое предостережение, запугивающее наказание как урок на будущее.»
Грубо говоря, гэбня должна сцать, влезть в Украину.
Найкращі коментарі пропустити