Мовним скандалам — бути. Рекрутерка звернулась до розробника російською, за що отримала шквал критики
Ще до повномасшатбного вторгнення росії в Україну ІТ-спеціалістам не подобалось, коли до них звертались російською або просили спілкуватись у команді мовою агресора. Здається, деякі рекрутери досі не затямили, що з українцями варто спілкуватись або українською, або англійською, адже це стало новим правилом ділової комунікації.
Java Team Lead в Intellias Дмитро Чащін оприлюднив листування з рекрутеркою з GlobalLogic Анастасією Четверіковою, яка звернулась до нього російською. На запитанння, чи не нудить її від російською, рекрутерка відповіла, що є громадянкою Польщі.
«До війни мені важко було зрозуміти HR, котрі вперто писали українцям на російській мові. З завидною регулярністю появлялися пости „абіжених“ рекрутерів, котрі розповідали, про „зачем создавать канфликт“, „все і так панімают“ і
„какая разніца на каком язике“... Ще більш дивним подібне лайно виглядає зараз, коли вже навіть до самого тугого ватніка почало доходити. Публікую не затираючи „имени/фамилии“, ми повинні знати своїх „хероїв“ (лінк на профіль lnkd.in/dfV6GiN8).
Окреме питання до Global Logic. Це частина вашої корпоративної культури — „я гражданка Польши и знаю русский язык“ і тому пишу українцям на мові ворога?», — написав Дмитро.
GlobalLogic не забарились з реакцією і в коментарях вибачились за поведінку рекрутерки.
Як гадаєте, коли до українців перестануть звертатись російською?
Найкращі коментарі пропустити