«Мені написала у Slack HR з питанням, чи я на зв’язку. Я відповіла, що так, і через хвилину мій акаунт відключили». Звільнення тестувальниці з Overonix technologies під час війни

Анастасія Веременко, тестувальниця в продуктовій компанії Overonix technologies, розповіла свою історію звільнення під час війни. В Linkedin дівчина зазначила, що з початком війни взяла відпустку за власний рахунок на два тижні, щоб вивезти сім’ю до Швеції. Саме під час відпустки Анастасію звільнили.

«Компанія ще до початку війни дала можливість виїхати співробітникам до западу України, або закордон. В мене дві кішки, тому я займалася документами для них та виїхати закордон не встигла до початку війни», — зазначає тестувальниця.

В перші тижні війни Анастасія панікувала і переймалася за свою сім’ю та близьких. Взяла відпустку, щоб прийти до тями, взяти себе в руки та вивезти рідних в безпечне місце.

Планувала тестувальниця вийти на роботу 21 березня, але «17.03 мені написала у Slack HR з питанням чи я на зв’язку. Я відповіла що так і через хвилину мій аккаунт відключили звідусіль. І тиша», — розповіла Анастасія.

Про те, що її звільнено тестувальниці повідомив PM у Telegram.

«Після цього був зум дзвінок на якому мені повідомили, що мене звільнили, так як я довго не виходила на зв’язок, на мене неможливо покластися і команді із-за цього дуже важко», — пише тестувальниця.

Чи може бути ситуація Анастасії приводом для звільнення? Обговорюємо в коментарях.

Анастасії не надали можливості попрощатися з командою. І повідомили, що має повернути робочий ноутбук.

UPD
Подібна ситуація зі звільненням одним днем сталася з Ігорем Скоропудом, Front-end розробником в Overonix technologies. Айтівець працював в компанії з моменту її заснування.
Про це він повідомив в Linkedin в коментарях під постом Анастасії.

Також, про звільнення, ще трьох співробітників написала в коментарях Марина Нагорна, офіс-менеджер компанії.

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Ігорю та Анастасії мої стримані співчуття. Зрештою, можна сказать, пощастило.

Зайшов у відгуки на ДОУ...
Панєслась мазда по кочкам!

Потуги окремих рабів/рабинь заміксувати ефір відверто сраколизними відгуками — як окремий вид ісхуйства ))

Завжди було цікаво: невже вони самі не кумекають, що кожний їх такий висер — то як півдюжини негативних фідбеків одним пострілом?

А український трудовий кодекс вже дозволяє такого роду звільнення???

А український трудовий кодекс вже дозволяє такого роду звільнення???

Хотів написати «Гарний жарт», але віне не гарний, а «унилий»

В некоторых конторах, в первую очередь, речь идёт о посредниках, в полиси прописано, что нельзя брать отпуска, прямо или косвенно, комбинируя с праздниками и выходными, чтобы сотруднику не выполнял обязанности дольше 14 дней.

Знайти того керівника і влаштувати бучу. Причому кілька різів.

Від цього керівника, який називає себе «командою» (що класично для менеджера — тирана, щось мені підказує, що це колишній программіст самоучка) і без усякої війни треба було звільнитись.
Нічим хорошим робота під керівництвом такої персони, для підлеглих закінчитись не може. Позаяк зараз тестувальниця вже в Швеції, як раз є стимул знайти шведську роботу, щось мені підказує, що вона буде знайдена дуже швидко в буде набагато кращою в усіх аспектах ніж та, що в неї була і не бідкатись в чужій країні на українську зарплатню.

А хтось вже веде реєстр всратих менеджерів/компаній?

Пора Ярославу апдейтить свой плагин и добавлять маркировку тех компаний, которые во время войны оказались кидалами.

На жаль, Сова — ефективний менеджер — це інтернаціональне. От прям не вірю, що увесь цей час дійсно не було зв′язку і не могли зв′язатися всі хто хотів.

Виглядає так, що тебе спитали «чи на зв′язку» спеціально, щоб не змогла відповісти — через відключення (але команді про це не скажуть), і щоб зробити саме це причиною звільнення. Насправді компанія тупо скорочує кадри.

В Україні то взагалі маразм, оскільки більшість наймані як ФОП, тобто скорочувати нікого не потрібно, можна попрощатися одним днем, якщо інше не прописане в контракті. Але звісно, відпрацьоване треба оплатити.

PS. Доки все не виплатять, ноут не повертай. Та зроби собі бекап усіх даних.
PPS. Може тебе просто перевірили за тухлою програмою ТиХто, і вона заявила «критична кількість ризиків»?

Підписатись на коментарі