Помогите определиться. Node JS или .NET(C#)?

💡 Усі статті, обговорення, новини для початківців — в одному місці. Приєднуйтесь до Junior спільноти!

Стоит выбор пойти на курсы .NET(C#) или JS (с акцентом на бэк — Node). Оба направления интересны, нравится по своему и С# и JS, проблем с решением алгоритмических задач на каком либо из этих языков нет. Комфортен синтаксис, что одного, что второго языка.

Хотелось бы услышать мнение, какая технология (.NET/C# vs NodeJS) более перспективна для входа, релокэйта, дальнейшего развития и роста

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

net стек — в моєму розумінні, це як правило великий ентерпрайз зі всіма його плюсами і мінусами.
тут подивився список вакансія в розділі .net — там через одну також і мінімальні знання js потрібно. Думаю причина проста — вміти і фронт якщо треба правити. Досить часто бекендери того не люблять)

node.js став популярним в першу чергу коли великі апплікейний почали дробити на більш меньші сервіси. Плюс досить часто node.js апплікейшиний — це backend для frontend.

Наскільки я знаю, то сучасний .net стек це вже не чітко microsoft-based, всякі кубернетуси, докери там також активно використовуються.

Треба розуміти що сучастний node.js. апплікейший, це не тільки знання JS + express/nest.js. Тут як правило потрібно також знання linux на базовому рівні, докер, sql/nosql бази, cloud native підходи.

Стосовно перспектив для входу треба розуміти цілі — якщо просто потрібно запригнути і почати працювати, тут тупо рекомендація одна — на те що зараз є попит.

Якщо дивитись на горизонт планування в років 5 і що буде актуально тоді — майже впевненний що .net стек все ще буде досить актуальним. Зараз дуже багато всього на ньому роблять, і питання підтримки нікуди не зникне.

В свій час коли я пробував різні мови і технології .net шлях мені не зайшов причині того, що то був чіткий Microsoft напрямок (Visual Studio, MS SQL, etc).

nodejs просто более востребованный.
.net люблю, но работы на нем меньше. да и самый новый инструментарий практически всегда сначала на js появляется, т.к комьюнити у языка огромное.
сам после 10 лет на c# перехожу на js. т.к просто больше возможностей пощупать новейшие технологии.
ps/производительность у backend-фреймворков на js на порядок слабее .net

Маючи 10 років досвіду з .NET, доволі легко опанував Node.Js
Вважаю сучасний .NET 6 та C# 10 близькими по духу до Node.Js.
В C# є статична типізація, що я особисто люблю більше, ніж скриптові мови.

Також маю приклад, коли досвічений фронт-енд розробник (хлопець жодного разу не використовував навіть вінди, не кажучи вже про Visual Studio) за два місяці досить такі непогано влився до складного проекту на .NET

Дякую! То наразі лишились на НЕТ чи перейшли на Ноду?

Продовжую .NET, але також маю справу с React

.Net и обоснование тут просто — энтерпрайз. Если у вас уже есть опыт с Java то почему вы не рассматриваете эту технологию? Языки net и js совершенно разные. Очень странно что вам нравится и то и другое. С .net учтите что возможны вакансии на старые энтерпрайз проекты, хотя их и мало, если судить в плане вакансий — нода лучше, но боюсь что качество самих проектов может быть ниже тк порог входа ниже. Поэтому тут сильно зависит от того что именно вы ищете.

Спасибо за развёрнутый ответ! В первую очередь хотелось бы отталкиваться от перспектив — на чём создаются новые проекты, что будет в лучшем трэнде и более стабильно в плане спроса на рынке

Новые проекты есть на всем, на джаве и .нет это энтерпрайз, там в целом нового мало появляется (банки, страховки и тд) и до нас доходит в основном легаси, если стоит вопрос войти в айти лучше фронт-енда думаю ничего нет)))

А с Java что не получилось? Смотрел ваши коменты, вы на курсы хотели записаться и говорили что по Java есть начальный уровень?

Всё норм, Core владею. В силу обстоятельств, по контракту на другой работе (не ИТ), но пока есть возможность более профессионально углубиться как раз таки в направления net или node

Net разумеется

Підписатись на коментарі