Як боротися із комплексом «я недопрацьовую»

Не знаю, як це по науковому, але є таке відчуття, що міг би працювати краще — ефективніше, і тому гнітить відчуття, що недопрацьовуєш на проекті.

Як правильно це називається, і як з цим боротися?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Попроси повысить рейт вдвое или второй проект на месяц. Устанешь, но начнешь расписывать день по минутам и психовать что митинг затянулся на 3 минуты

ледве вибив +3%, це при офіційній інфляції долара 8%, а ти пишеш х2

Та поки що із зайчатиною нормас.
Питання ж не втому щоб замахатися, а в тому, що ніби робиш так, що не устаєш, але щось гризе, совість чи хто.
Тай всі гроші світу не зробиш, особливо якщо їх друкують скаженими темпами.
Стратегія пахати як Папа Карло виглядає нікчемною, так як в таких умовах раціональніше мати базовий мінімум і не паритися заощадженнями/інвестиціями

Спросить менеджера доволен ли он твоей работой. Что стоит подтянуть/изменить.

менеджер каже: «клієнт мовчить — значить все ОК»

А якби бізнесмен сидів і думав чого ж то я так мало товару продаю так дорого? Що б ви сказали про такого бізнесмена?
Ваші думки це ваша голова. Ви думаєте що інші (ліди, овнари, пми) теж думають це ж саме що і ви і стільки ж само часу, а це не так. Якщо ви трудоголік то можливий і зворотний ефект. Менеджери часто вбачають проблему в трудоголіках, вони негативно впливають на решту колективу.

якби бізнесмен сидів і думав чого ж то я так мало товару продаю так дорого? Що б ви сказали про такого бізнесмена?

можна натягнути на державу....

А нащо тобі працювати краще та ефективніше за ту ж зарплатню, якщо не звільняють? Твоє життя що, складається з шльопання крудів на дядю?

Ви майже праві, але американці можуть не скаржитися і навіть казати good job, а просто раптово вас звільнити зранку. Тому, якщо ви хоч трохи вмієте в ризик-менеджмент, краще не бути тією людиною, що першою піде на виліт.

Треба бути хоча б другим з кінця :DD

Або хоча б бути готовим до такого повороту (іпотек чи кредитів не набирати на свою голову, і мати запасні аеродроми)

Треба бути хоча б другим з кінця :DD

Ну чи мати прогріті навички співбесід щоб звалить на +20%

Якщо чувак може звалити на +20% то навіщо він сидить і чекає поки звільнять за low performance? Хіба що боїться що на +20% доведеться-таки працювати..

Так а звідки він знає, може чи не може. Риночок може всяке підкинуть, він в кінці все вирішує.

На текущей позиции ты знаешь все проблемы, а на новой — нет и может оказаться что +20% имеет кучу подводных камней.

перетнути кордон можуть не тільки лиш всі 18..60

Та звільнити можуть і просто так :)

24.02.22 -> ризик менеджмент клієнта: укророзробники «пака-пака»

А ты учавствуй в код ревью и узри что другие пишут и в какие сроки. Ток тикет вначале почитай а не просто «аппрув» :-)

Я думаю що основним показником якості є факт того що не звільняють і платять. Поки працюєш і отримуєш за це, все добре. Як мінімум йдеш по медіані співвідношення ціни та якості.

Меняй работу на там, где индусы (и не ток) особо сильно не впрягаюццо; ходи на митенги, забей.

1) Заперечення: «Я лоу перформер? Це фейк та наклеп!»
2) Обезцінювання: «Від роботи коні дохнуть»
3) Перенос: «Та Вася он взагалі нічого не робить, а його ще не вигнали»
4) Ідеалізація: «Людина — вершина еволюції, хіба я створений для роботи?»
5) Моралізаторство: «Це все тімлід винен, він мене недостатньо мотивує!» або «А де ви були коли я цю таску на підтаски розбивав?»
6) Компенсація: «Хоч я і лоу перформер, проте я класний чувак, а не зануда»
7) Раціоналізація: «Ну мені ж не платять 10К, в мене тіки 5К, от я і працюю наполовинку»

фух.. далі самі, там ще є багато «захисних механізмів психіки» у Вікіпедії :D

«А де ви були коли я цю таску на підтаски розбивав?»

Где ви билі 8 лет? xD

tecnica del pomodoro работает отлично. Мне помогло. Прочитайте «Тайм-менеджмент по помидору. Как концентрироваться на одном деле хотя бы 25 минут». Главное, не Википедию, а книгу

візьмм джуна падавана щоб тупив
він твій час перетворить в трешак

Меня тоже преследовало такое ощущение. Перестал перформить за десятерых, начал делать только необходимый минимум чтоб пройти перформанс ревью. В итоге руководство решило что у меня просто слишком много работы, а я молодец, стараюсь, так что в итоге я получил повышение, тайтл лида и свою команду.

Теж переслідувало таке відчуття.
Я для себе називав це синдромом лоу-перформера (хз, чи є інша, правильна назва). Мені здається що за своєю природою воно схоже на відомий синдром самозванця.
Думаю, що і для того, і для іншого зазвичай є підстави: тобто якщо ти реальний топ-перформер або «гуру», такого не виникне.
Можна себе заспокоювати: не виганяють з роботи — значить все ок.
Але корені проблеми я бачу все ж не в чужих очікуваннях, а своїх власних, які є значно вищими (можливо, завищеними). Хочеться реалізуватись, впливати. Але лінь чи нестача часу, інтересу до самого робочого процесу. Десь тут треба шукати відповідь.
Я поки не знайшов, відволікся на більш злободенні речі.

не виганяють з роботи — значить все ок

недавно бачив відео, там помоєму, такий термін «silent resignation», тобто з роботи не йдеш, а переформиш на межі фола, але тут трохи не про те

знайшов відео на цю тему Quiet Quitting

не виганяють з роботи — значить все ок

www.youtube.com/watch?v=u5YfJV12Xyo

Перестань гнатись за цим успіхом! Поїдь на природу за можливості. Те що ти себе будеш випалювати нікому від цього краще не буде.

хіба це випалювання, це робота «як всі», хоча знаю, що можна і ліпше, а от проходити 6 кіл інтерв"ю в ФААНГ нема бажання теж, тим більше, кордони закриті

Можна ліпше це тільки самому проект робити або себе клонувати))

В подібних випадках, коли є стійке відчуття, що я underperformer і жахливо недопрацьовую, або не буду здатен вирішити поточні/плановані задачі як слід, звичайно пишу листа про намір звільнитись якнайскоріше з описаних вище причин, які і зазначую в листі.

андерперформер відповідно до свого рівня, а не рівня інших

ну так, в більшості випадків це було відносно себе

пишу листа про намір звільнитись якнайскоріше з описаних вище причин,

та минулого року то так, а зараз ринок в дауні бо 18..60, тому поки що не вихід, хіба з.п. підняти на пару відсотків дрібним шантажом, але це вже робив перед Новим Роком

І не виплачують компенсацію через не виконання робочого контракту як ФОП?

А чому мали б не виплатити?’якнайскоріше’ це зазвичай стандартні 30 днів нотіс-періоду після надсилання листа
В одному лише випадку це відбулось за пару днів, але я пропрацював всього 2 тижні на той момент, тому вдалося все вирішити швидко. Але навіть в тому випадку мені заплатили за той нещасний десяток робочих днів

А навпаки якшо ти працюєш чи щось вчиш після обіду а бульшість в опенспейсі звіздять?
Я поки шо встаю і в обід їду додому в тиші допрацьовувати... Але не завжди виходить.
І теж вибір між ну ось я ще годинку та поважати себе і вийти з офісу до точки кипіння коли вже хочеться дробовика взяти

Чекаємо дзеркальний топік від роботодавців «Як боротися із комплексом „я недоплачую“» :)

недоплачую відносно ринку, чи недоплачую відносно того що міг би більше платити?

Як боротися із комплексом «я недоплачую»... скорочуючи кадри на 49% (з перекладанням обов′язків на інших) та зниженням зарплати на 30%.

Треба додати більше овертаймів! Та виплатити премію за ефективність. Собі.
ଲ(ⓛ ω ⓛ)ଲ

Если хочешь поработать — ляж поспи и все пройдет

так і є, а совість пасажира ?

міг би працювати краще — ефективніше, і тому гнітить відчуття, що недопрацьовуєш на проекті.

Не сунь бяку в голову. Если можешь не работать, не работай, вместо этого можно найти что-то интересное.

Та якось невдобно.
Цікаво, як це по научному називається, і що з цим рекомендують по-научному.
На хлопський розум, то я сам знаю.
А хочеться по вумному. Комплекс провини? Але трохи не то.

навпаки, після укроовногалєр робота на замовника з ЄС, ніби щось не так, кальче діференц шолі

Вітаю з прямим контрактом. Живи, працюй, кайфуй!)

прямим

кривим, бо галєра, тільки не укро, з літа,
+ 1/2 прямої зайчатини

Просто потрібно підрости, пройде саме

Почему нет? Цукерберг всего лишь оказался в нужном месте в нужное время. Многие из нас могут сделать НАМНОГО больше, но не знают КАК. Я не знаю. Не знаю, как найти единомышленников, чтобы объединить усилия и достичь синергетического эффекта.

Чтобы достичь много, нужно всего лишь собрать вместе несколько НУЖНЫХ людей.

О! Саме вас я і шукав! Бачу у вас є вільний час та необхідні знання і зв’язки. Не хочете написати гру і викласти її в Google Play? Обіцяю купити собі одну копію! :)

dou.ua/forums/topic/37775

А какие направления интересуют?

Вы можете сделать какой-то продукт самостоятельно или только в команде?

Можу і сам, але це тре ж його придумати.
Пробував, але виглядає, що на дядю виходить працювати ефективніше

Я уже придумал несколько. Но я не программист. Пробовал научиться, но пока не пошло. :) Считаю свои идеи работоспособными, продуманными, коммерчески перспективными (глобальная аудитория — 1-10 млн пользователей). Предпочтительно в формате мобильного приложения, но можно браузерного.

Если есть желание сделать что-то ПОЛЕЗНОЕ, готов поделиться и обсудить. Так мы сможем помочь себе и стране и не переживать по поводу утраченных возможностей.

Продуктивніше за кого?
За ІТ відділ, який дає доступ тиждень?
Чи за тих програмістів які написали купу коду і звільнилися раніше мене, і тепер ніхто там не петрає?
Чи ще робити Х20 те що я роблю за Х10 швидше чим джун, і ще більше рефлексувати?

Напиши код, который заменит IT-отдел и будет давать доступ за 5 минут?

Дик, я вже писав, що настільки навчений, що якщо далі вчитися, то ефективність стане ще більше, і буде ще більше соромно, що ще менше працюю

Напиши штучний інтелект , який нас на заводи позаганяє)

заводів нема, хіба лопіту брати будете і не скіглити

Підписатись на коментарі