Бізнес-відрядження за кордон для заброньованих працівників. Чи допомогло б це економіці?

Європейська бізнес-асоціація звернулася до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля із закликом забезпечити можливість виїзду для працівників, заброньованих підприємствами на період воєнного стану.

За повідомленням, розвиток економіки воєнного стану значно гальмується через неможливість ведення якісних переговорів з закордонними партнерами.

«На жаль, досвід 2-х років пандемії та 2 місяці дії режиму воєнного стану демонструють, що не всі зустрічі можливо проводити у форматі онлайн та не всі угоди можуть бути підписані електронними підписами. Зокрема, налагодження нових логістичних ланцюгів, пошуки нових ринків збуту та постачання зазвичай потребують особистого залучення керівництва та профільного персоналу компаній», — зазначає Європейська бізнес-асоціація.

Наразі відсутній механізм можливості перетину кордону заброньованих працівників, яким надана відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації та на воєнний час.

Що думаєте про ініціативу? Чи допомогло б її позитивне вирішення економіці України? Чи важливо це для ІТ-сфери?

Чи варто дозволити бізнес-подорожі для заброньованих від мобілізації працівників?

68%
26%
5%
👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Любой дополнительный if... else усложняет контроль и добавляет варианты для коррупции. Я бы предложил господам не искать варианты свалить, а готовить к командировкам женский персонал.

Наче зараз не можна виїхати по посвідченню волонтера чи вантажних перевезень)

Теж чув про

посвідченню волонтера

Тільки не знаю скільки треба купити позашляховиків щоб його дали

Ой та які позашляховики, ви наче не в Україні живете...

З першого жовтня дівчата також військово-забов’язані, кого тоді готувати? Неповнолітніх? Я згоден, що проконтролювати виїзд, а головне заїзд назад — вкрай важко. Та іноді відрядження справді не обхідні

Во время ковида все привыкли работать ремоутли, так что «сложно без БТ» уже не аргумент.

Абсолютно вірно. І клієнти вже давно звикли

На жаль, для айтішних фопів це не спрацює.

Підписатись на коментарі