Навчання цивільних військовій справі — які варіанти існують?

Третій місяць війни, черги в військомматах та укомплектована ТрО. Проте, ситуація може змінитися і хотілося б бути до цього готовим. Чи є курси підготовки, можливо на базі ЗСУ/ТрО де навчать хоча б базовим навичкам, що можуть знадобитися, якщо таки доведеться брати до рук зброю?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підтримую автора, хто знає в Києві організації, що можуть посприяти навчанню?

Якщо варіант «вміти стріляти зі зброї і її тримати» — це тир. Будучи цивільним можна брати бойову зброю в тирі, по кожній зброї проводиться інструктаж з заряджання, стрільби та її техніки. Приблизна ціна — 250 грн за оренду гвинтівки, пістолет — 200 грн. Орієнтована вартість боєприпасів — 50 грн за один 5.45 і 30 грн за один 9мм. Також можна постріляти з 7.62 і .50 калібрів, але не мав досвіду, тож по цінам не підскажу. З варіантів навчання — записатись на військову кафедру, але саме навчання 2 роки, в сумарну ціну приблизно 20к грн. Також, по словам викладача по зброї, приблизна кількість пострілів, щоб бути толковим стрільцем, має бути десь 300, важливо додатково подивитись про техніку дихання та натискання на спусковий гачок.

Ранiше навчав Український легіон

Військомати відправляють недосвідчених людей у навчальні центри ЗСУ, там навчають необхідним навичкам

Ага, по сокращённой программе 7 дней, а дальше — велкам на передовую

Це не відповідає дійсності, взагалі незрозуміло хто цю байку видумав. Як мінімум кілька місяців.

Це відповідає дійсності, є знайомий, котрий отримав повістку на закарпатті, а після тижня в в учбовому закладі та декілька пострілів з калаша відправили на першу лінію фронту

7 днів може дійсності не відповідає, проте мій знайомий опинився на передку через 14 днів.

У мене пішли служити два друга. Один проходив навчання 3 тижні, інший проходить 4 тижні(він вчився на військовій кафедрі) . Вот інфа з перших уст, тож для мене зрозуміло шо «7 днів і на передову» — це не правда.

Ну, три тижня також не сильно багато. Навіщо тоді люди строкову службу проходять рік, а раніше два роки?

Ну як навіщо? А хто генералам дачі будуватиме?)

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

самое главное в военном деле — слаживание отделения, а это значит надо находится в части и вести каждый день тренировки с людьми именно из твоего отделения, а не с кем попало
все остальное это херня
базовые правила поведения с оружием это 1-2 дня и пару подсрачников особо упоротым

Не уверен. Воевать уметь надо. Вот дали тебе автомат, научили куда нажимать, дальше? С такими навыками ты будешь опаснее для сослуживцев, чем для врага

ну я именно об этом и написал. стрелять можно научиться за 1-2 дня, а вот действие в составе 2-ки, 3-ки, 4-ки, отделения и взвода — это все очень долго и тяжело, и чем больше людей тем сложнее организовать их синхронную работу

Підписатись на коментарі