Що ви перестали відкладати на потім і почали робити?

Війна дала чітке розуміння, що «завтра» може не настати. А тому відкладати заплановане на потім, до примарних кращих часів, беззмістовно.

Розкажіть, що ви почали робити? Які справи нарешті дійшли до втілення?

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Почав робити рукав(татуювання)

В нашому місті заняття зі стрільби є від міськради. Вчать поводитись з ак47 і стріляти з пневмату. Оце додалась така забава. Працездатність від бажання донатити ЗСУ, як виявилось, піднялась до небувалих висот

Вiддалена работа з рiзних краiн. Але тепер майже примусово.Також почала бIльше вивчати англiйску, тому що з’явилась бiльша мотивацiя.

Завели з дівчиною маленького песика)

дуже незвичний вібір, зважаючи а те, що «завтра» може не настати. Я б не брав додаткових зобов"язань в такі часи

Так а яка різниця скільки в тебе забов‘язань, якщо завтра може не настати? В цьому і суть, немає сенсу щось відкладати.

дійсно, якщо завтра не настане для всіх у цьому є сенс. Але насправді не буде нашого звичного «завтра» і всі свої забов2язання треба буде переносити у нові, не такі комфортні умови. Це я як батько 2 дітей та власник собаки і кота кажу. Вам то вже піздно, але може хтось прочитає і не зробить таку дурню

Я не думаю що існують комфортні умови щоб взяти на себе більше відповідальності, так можно відкладати постійно. Що змінилось в ваших умовах якщо живете на території де не відбувається активних бойових дій? На заході і в центрі Україні життя повертається у норму.

я з Харкова, в житті змінилося майже все.

Згоден, я міг завести ще одну дитину, і до війни було таке бажання. Але зараз мене можуть будь-якої миті призвати в армію і я перший кандидат на м’ясо для арти з моїми здібностями воювати.
Як представлю як вагітна дружина з дитиною одна виживатиме в зруйнованій країні, відпадає будь-яке бажання прирікати її на таке.

ну якщо бло бажання завести третю, то вона може стати вашим рятівним квитком :)
Та все ж таки ви не перший варіант в арту, і мабудь навіть не другій, так що не переживайте так

Обнімати близьких людей. Раніше це було дуже не зручно і не звично. А зараз я дуже рада, що можу їх просто обняти, відчути тепло їх тепло і стукіт серця. Відчути, що вони живі і тут поруч

Серйозно взявся за вивчення програмування, не як хобі а як спосіб життя, почав розмовляти українською з незнайомцями

Розмовляти українською, фінансувати благодійність (ЗСУ та гуманітарка через волонтерів); подорожувати Україною з родиною.

Знову став дякувати за кожен день та різні приємні моменти.

Погрузился в изучение нового языка программирования, намного более усердно

Почала нарешті!!!! регулярно тренуватися. Бо щоб п...ти русню треба сили і здоров’я. Почала частіше казати рідним, що люблю їх.

Купил вторую педаль для барабанов и начал больше играть

Почав з огидою і презрінням ставити до русскіх.

Начал помогать ЗСУ и волонтёрам (раньше налог на войну воспринимался совсем не так радостно, как сейчас), начал изучать испанский язык, в очередной раз понял что жизнь не стоит комфорта, а для самой жизни не так много всего и нужно на самом деле. Стал меньше тратить на ерунду и больше помогать другим.

закупив картоплю на посадку, саджинці малини, кукурудзу на посадку з атб, ще те-се, п’яте-десяте, шланги всякі, лопати-копати..
але я особисто не їздю це закопувати на дачу та підтримувати, бо в мене автівка крякнула, віддаю все рідному шуріну на москвічі та його жінці, та мотивую грошима постійно, вони обіцяють що все зроблять неймовірно якісно, й тоді врожай жеж буде наш спільний?..
так?..
наш спільний жеж?..

добре що хоча б не дитину, в такі часи щеня це ще та проблема

кому проблема, а кому розрада :)

Стал решать задачки по геометрии. Музеи закрыты, путешествовать нельзя вот развлекаюсь

Їсти, пити, спати, заряджати телефон

Вирішив що краще таки презентувати «український хабр» (за який я довго думав) з мінімальною базовою функціональністю, аніж написати повністю усе що планував і презентувати його через... фіг знає скільки часу. Чимось це нагадує коміти в git, але у значно складнішому контексті.

Ну і через війну різко скоротились фінансові запаси, які я планував використовувати для написання цього проекту. Прийдеться зовсім скоро шукати роботу. Тому для майбутніх роботодавців даний проект слугуватиме як елемент портфоліо.

Для самого проекту можливо це ще й на краще. Навчуся планувати ітерації розвитку великих ІТ-проектів.

Прозвучить трохи по-прокрастинаторськи, але я почав більше займатися справами just for fun, які не мають якоїсь практичної користі. Наприклад: дивитися фільми, серіали, аніме, грати в ігри (комп’ютерні і не тільки), складати орігамі тощо.

Раніше як було: в робочі години — робочі таски, вечорами з понеділка по п’ятницю робота над власними проектами, по вихідних — вивчання чогось нового, щоб не відставати від ринку, особливо коли довго працюєш з застарілими технологіями. Щоб час витрачався ефективно, а не на «якусь фігню». Це у минулі мирні роки дозволило досить швидко стрибнути з джуна до мідла і потім до сіньйора та збільшити дохід десь у х10+ разів за цей же час.

А коли почалася війна і я зрозумів, що варіант «зараз 10-20 років вджобуєш, відпочиваєш та насолоджуєшься життям потім» може й не спрацювати, то пріорітети різко змінилися. Подивився на величезний список того, що у браузері чекало в закладках і погнав.
Тому зараз чітко не більше 40 годин на тиждень, пов’язаних з програмуванням, весь інший час роблю щось інше, що відкладав роками.

Підтягнув свої вміння в кулінарії, закупівлі продуктів, домогосподарстві (прання, прибирання і т.д.), догляді за рослинами. Сподіваюсь, кохана жінка оцінить прогрес, коли повернеться 🥰

почав мінімально слідкувати за здоров’ям — хочу побачити як х-ло здохне :8(

Вивчати іспанську

Підписатись на коментарі