ІТ-спільнота за добу зібрала 30 млн грн на «літачок» для ЗСУ! Трохи аналітики

Спільно з «Повернись живим» ми запустили збір 30 000 000 грн на «літачок» для ЗСУ — комплекс PD-2. І сила ІТ-спільноти не забарилась: збір вдалось закрити за добу! Вже скоро ми порадуємо вас фотозвітом, а ЗСУ — новими перемогами! Лишайтесь з нами :)

Дякуємо, спільното! Ви неймовірні!

А поки що — давайте подивимось на цікаві факти про збір коштів.

💳 16 501 транзакція нам знадобилася, щоб закрити цей збір (хочеться написати людей, але дехто скидав по декілька раз. Тож людей задонатило трішки менше).

💰Середній донейт — 1 825 грн.

💰Найбільший донейт — 150 000 грн.

💰Найменший донейт — 1 грн.

Динаміка збору коштів погодинно виглядає так:

Одразу після закриття збору ви вже почали жартувати про купівлю танків, гелікоптерів та інших вартісних речей. Що ж, можемо повторити ;)

❗️Також запрошуємо на DOU Live з Андрієм Римаруком, керівником військового відділу фонду «Повернись живим» — у вівторок о 19:00 поговоримо про цей «літачок» і що він може.

👍ПодобаєтьсяСподобалось51
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Є перший звіт: dou.ua/forums/topic/39569

Давайте повторимо? :)

Літачок купили? Є якийсь репорт/підтвердження?

Знайшов репорт? Теж цікавить, але нічного не можу знайти -_-

Отримали апдейт від «Повернись живим». Затвердили останні правки до контракту, але процес збирання цього комплексу вже почався. Обіцяють передати в другій половині серпня. Не все так швидко, як нам того хочеться, але по-іншому ніяк: треба спершу зібрати гроші, потім — замовляти. Але все буде!

Наскільки я розумію ось таке можливе саме завдяки таким розвідувальним (в першу чергу) дронам — www.youtube.com/watch?v=K4KvoVRGg44

там говорят про PD-1, тут — про

комплекс PD-2

Розмістіть на купленому Байрактарі, що це від ІТ-спільноти. І було б цікаво слідкувати, кого він поцілив😈

Це не Байрактар, це байрактар. Как Ксерокс и ксерокс, или Джип и джип.

А також їх жінок, батьків, та дітлахів.

Було б дуже цікаво подивитись статистику, якщо її теоретично можливо зібрати, який % прийшов з України, а який із закордону.

Прошу все ж таки відповісти організаторів, яка саме комісія була взята і куди вона пішла? Бо, якщо переводити гроші напряму на IBAN рахунки фонду «Повернись живим» (www.comebackalive.in.ua/uk/donate) — то ніякої комісії там нема!

Давайте еще раз! Утрою средний донат

Чтобы утроить средний донат, нужно 60М грн задонатить же?

Я ждал этого коммента:)
Сдам денег по тройному тарифу от среднего

Сдам денег по тройному тарифу от среднего

Это Вы хвастаетесь или жалуетесь?

Давайте еще раз!

Это вначале указано. С подковырками вышло нормально, а с чтением плейн текста плох.

Давайте ще. Добре пішло

на один борт ми вже назбирали, залишилось назбирати ще на дев’ять ©

Всього навсього 3 млн грн?
*Доу, Повернись Живим, ви знаєте що робити*

Там народ в коментах продовжує донатить та просить другий літачок. Давайте, не зупиняйтесь, я подвою суму свого донату! Єбошмо русню разом!

Оце «можемо повторити» приберіть будь-ласка, одразу виникає аналогія з кацапами.

Навпаки тролінг кацапів, бо ми можемо повторити а вони — ні.
Потім ще можна спробувать відібрать Z-V-символіку. Так-же писати «Zаходим» атакуючи Vоронєж і тому подібне.

«Zaстрелись»: у центрі Києва встановили інсталяцію-послання Путіну
life.pravda.com.ua/...​culture/2022/05/7/248555

11.22.1963 — можем повторить, только теперь в мск?)

Хотілося б уточнення від @РедакціяDOU про комісію яку отримало Fondy в даному випадку, бо як писали в коментарях до топіку збору коштів, це 2% комісії, що в нашому випадку складають >600тис. грн.
Чи попадуть ці гроші до фонду «Повертайся живим», чи це те що ми заплатили просто щоб мати гарну картинку?
Думаю, якщо ці гроші не потрапили до фонду, треба шукати якусь альтернативу, бо ми можемо ще не раз збирати такі суми, але кількість донатерів явно зменшиться, якщо буде розуміння, що на благодійності хтось наживається, і ми можемо краще донатити всю суму для фонду напряму.

ДОУ не обирало платіжний сервіс. З цим сервісом співпрацює Повернись живим. Наскільки я знаю, незабаром фонд перейде на інший сервіс, де комісія буде значно нижчою (якщо взагалі буде).

Зі свого боку я написала від ДОУ деяким співробітникам Fondy в Лінкедин і також хочу дізнатися їхню позицію щодо розміру комісії.

Якщо серед наших читачів є хтось з контактами в Fondy, напишіть мені в особисті, будь ласка.

поменяли одну прокладку на другую, ну в нашей юрисдикции это уже успех

Повернись живим надає багато способів та рахунків. Ви ж надали з віджета один єдиний з комісією 2,1% заради можливості оновлювати віджет в реальному часті. Думаю все ж краще зінтенгуватись з рахунком в Приваті чи Ощаді, на які більшість людей з українського ІТ можуть донатити з нульовою комісією

І є оновлення? Чому всі ці фонді, гєрци (сплата комуналки в Києві) і так далі беруть % за електронні платежі де немає значення сума платежу. Зробіть якесь розслідування, ви ж тіпа ЗМІ.

Як людина, що працює в PSP України, скажу що цілком реально зараз отримати «мід» під 0-0.6% під acquiring при наявності прямого договору з благодійними фондами. Тобто фактично комісія дорівнювала б собівартості. Чому тут 2% я не знаю, можливо зроблено на поспіх (а це середня комісія після нового законодавства для звичайних мерчантів).

Якщо вірити репортам з повернись, то там 0.979% комісії. report.comebackalive.in.ua/...​637217?date=&source=Fondy Но а в загалі було б прикольно, якщо б в таких зборах казали, що ось тут буде така комісія, а ось тут така, щоб був вибір і всі були обізнані.

Можна приклад з 0.979%? Я от бачу як з 1000 грн залишається 979 грн. Тобто комісія склала 21 грн або 2,1%

Прошу все ж таки відповісти організаторів, яка саме комісія була взята і куди вона пішла? Бо, якщо переводити гроші напряму на IBAN рахунки фонду «Повернись живим» (www.comebackalive.in.ua/uk/donate) — то ніякої комісії там нема!
Якщо там навіть біля 1го відсотка, то від такої суми, це всеодно дуже багато...

Не ну если собирать на ракету, которая ёбнет по центру принятия решений в рашке, то можно и новый спринт замутить. Динамика показательная.

Тарас Чмут казав що фонд має пропозицію від продавців на гелікоптери за 30 міліонів баксів.

як на на мене чудова ціль для наступного збору

нет, тут нужны маленькие спринты :)

Ну хоча б один MD 500 Defender, ну маам 🙏 $2 млн всього за штуку.
Одну вертушку спільнота точно потягне, а там можна подивитись 😉

А що одна вертушка зробить? Тактичної цінності нуль. Не забуваймо, що окрім гелікоптера прийдеться ще й інфраструктуру обслуговування купляти

А що один солдат зробить? А що один постріл зробить? А що одна гривня зробить? А що один пікап зробить?)
По досягненні легкої цілі завжди можна ставити наступну :) Це краще, ніж ставити величезну ціль і ніколи до неї не дійти.

это любой понимает кто играл в стратегии

Ми ж не знаєм, які саме там гелікоптери пропонують пану Тарасу. Може, Мі-8 — тоді інфраструктура вже є.

Краще буряктара комплекс, ніж один гелікоптер.

Можно было бы 50 пикапов купить

От тільки пікапи не літають.

Якщо сильно постаратися....

Ну якщо магічну руну Z намалювати, то один раз доволі непогано літають.

пікапи ПЖ теж регулярно купляє.

Заборонити виїзд ІТ-шникам назавжди! Такий жирний заможний шматок можна обілечувати і доїти безкінечно! А взагалі всі молодці!

Ну так і на відставку пана гетьманцева теж можна скинутись і на партію яка пройде в парламент і зробить так щоб відбулась ця відставка, армія забезпечувалась добре без потреби організовувати паралельні до держави бюджети — общаки, і міністерства — фонди. А в тіньовій та сірій економіці не буде жодного сенсу. Бо підхід просто мітингу показав — просто отримаєш по морді від поліціянтів не досягнувши жодного результату, крім закриття 30 тисяч ФОП-ів за мвсяць. Але то все тільки після перемоги.

Аби дожити до тієї перемоги, та й не в гулазі, але то тільки після перемоги. Там доречі непоганий закон проштовхнули, тепер поліція може затримувати без пояснення причин на 9 діб, обшукувати без понятих, та і взагалі входити в будь-які приміщення в будь-який час. Але то таке. Війна ж все спише.

фейк зі «страна.уа», росія тобі дякує за розповсюдження. почитай зміни у законі.

А от якраз і ніякий не фейк. Нажаль.

Документ 2201-IX, чинний, поточна редакція — Прийняття від 14.04.2022

Посилання, zakon.rada.gov.ua/laws/show/2201-20#Text.

«ОСОБЛИВИЙ РЕЖИМ ДОСУДОВОГО РОЗСЛІДУВАННЯ, СУДОВОГО РОЗГЛЯДУ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ»

«Строк затримання особи без ухвали слідчого судді, суду чи постанови керівника органу прокуратури під час дії воєнного стану не може перевищувати двохсот шістнадцяти годин з моменту затримання, який визначається згідно з вимогами статті 209 цього Кодексу.»

«При проведенні обшуку або огляду житла чи іншого володіння особи, обшуку особи, якщо залучення понятих є об’єктивно неможливим або пов’язано з потенційною небезпекою для їхнього життя чи здоров’я, відповідні слідчі (розшукові) дії проводяться без залучення понятих. У такому разі хід і результати проведення обшуку або огляду житла чи іншого володіння особи, обшуку особи в обов’язковому порядку фіксуються доступними технічними засобами шляхом здійснення безперервного відеозапису;»

Не дякуйте.

«Активісти партії шарія» що артилерію коригують, до того ж так щоб розбили житловий будинок де на бутилку не дали, а дали по сраці взагалі нехай радіють, що на місці не зробили шибеницю і не повісили, навіть не від3.14дили. P.S. як там на Лубянці — лапті не жмуть ?

Ви адекватні? Я вам ссилку навіві з цитатами на сайті верховної ради. Відкрийте та подивіться. Чи визнавати що тут гулаг у країні вільних людей вже побудований важко? Яка лубянка?

вважаю виправданими зміни на час воєнного стану. інакше половина ватників повтікає або адвокатами повідмазується.

А я ні, бо свавілля поліці, сбу, набу, дбр, прокуратури, суду у військовий час то ніхто не відміняв.

Підписатись на коментарі