Денис Шмигаль: «Поки йде війна, всі чоловіки мають бути в Україні»

Рішення про скасування заборони на виїзд залежить від позиції військових, зауважив очільник українського уряду.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв’ю РБК-Україна.

«Під час воєнного стану це не планується. Тут насправді військові приймають рішення, але я вважаю, що поки йде війна, всі чоловіки мають бути в Україні», — сказав глава уряду.

За даними Кабміну, Україну залишили близько 5 мільйонів людей.

«Офіційно зафіксована цифра — це 4,7 мільйона. За останніх трохи більше ніж два тижні 700 тисяч українців вже повернулися. І щодня повертається більше, ніж залишає Україну. Ми це відчуваємо по наповненості міст, по відновленню роботи. Якщо було зупинено 32% бізнесу, то зараз лише 17%», — додав Шмигаль.

www.unian.ua/...​ni-ukrajini-11818662.html

👍ПодобаєтьсяСподобалось8
До обраногоВ обраному3
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Шмигаль сказав це, поклавши хєр на Конституцію України:
Стаття 24. Громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом. Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.

Боже, какие вы жалкие. В стране война, ВОЙНА БЛЯТЬ! Какая нахер конституция, первую статью конституции прочтите, а потом нойте про конституцию.
Не хочешь воевать — не воюй. Зарабатывай свои килобаксы, плати налоги, поддерживай экономику и, ПО ЖЕЛАНИЮ, помогай ЗСУ. Вы же бл*ть сидите на западной по отелям или в спокойном Киеве и в х*р не дуете
Противно читать эти комментарии. Цвет нации бл*ять, элита.
Поскринить бы все это и вашим детям через 20 лет показывать.

П.С Вибачте за кацапську, але вона краще передає емоції і обурення:

Вільна країна не може себе позиціювати вільною з тим що ми зараз бачимо на превеликий жаль, дивно що цього не розуміють ті хто накладає обмеження.

Ще більш парадоксально — пального майже ніде не має, багато бізнесів не працюють, багато хто лишився домівок — та ви сидіть, виїжджати не можна.

Звісно для досить великої кількості людей це буде тригером поїхати коли буде можливість.

Так гидко від того, що тут читаю. Звісно, ви не зобов’язані любити Україну, і ніхто не змусить вас це робити. Але заходити кожень день на ДОУ, щоб написати, що Україна — лайно, і всі із неї звалять, коли відкриють кордони — це виправдання своєї нікчемності і намагання сказати, що це не ви поганий, це всі такі.
Я не хочу їхати, і не поїду з України. І дуже буду радий, коли всі ті, хто тут кричить за свої конституційні права — звалять.

Пробував придумати багато причин тому, що чоловіків не випускають. Не зміг. Якщо людина вмотивована — їй не потрібні ніякі мобілізації. Суспільство і так мобілізувалося в перші дні війни. Черги в воєнкоматах, або нещодавній збір на доу на безпілотники це показав. Якщо в людини мотивації немає — тоді який смисл її тут тримати? Вона буде тільки шукати не сильно легальні способи, як то злиняти, спонукаючи тим самим корупцію на кордонах.

1466 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Те, кого выпустили во время войны, обязательно вернутся сюда после войны.
Те, кого не выпустили во время войны, обязательно покинут страну после войны и уже никогда не вернутся.

А ось і часткова відповідь на петицію про скасування заборони виїзду чоловіків призовного віку
www.ukrinform.ua/...​-colovikiv-z-ukraini.html

Вимушена визнати, що в Україні сексизм скоріше доганяє чоловіків, а не жінок

тут всё общество им поражено с древних времен

Хто не згоден з паном Шмигалем може підписати петицію тут petition.president.gov.ua/petition/138384 . Якщо у когось є ще питання, чому це треба підписувати, можете ставити залишати під цим коментарем. В силу свого розуміння надам відповіді.

Там вже інша петиція набрала 25к підписів, і Зеленський вже дав коментар (див. коментар вище)

«Тяжкі часи породжують сильних людей, а сильні люди створюють гарні часі. Гарні ж часи породжують слабих людей, а вони створюють тяжкі часи»
© Арнольд Стетхемович Ейнштейн

Черговий тред з питанням «Чорне або біле в контексті України». Після кожного з подібних, приходжу до однієї думки. Ти, чимось неосяжним розумом, інколи навіть алогічним, відчуваєш свою приналежність до своєї країни, культури, історії або ні.

Простий приклад — їдеш в потязі/авто. Бачиш у вікні зелене поле, ясне блакитне небо, інші атрибути гарного, заспокійливого пейзажу. Один думає — яка гарна природа, інший — яка гарна природа у нас, в Україні. І цей звʼязок, насолода-країна, у когось є, а у когось відсутній. Напевно він утворюється десь в дитинстві з вихованням і оточенням.

Особисто я не можу зрозуміти як чоловік, зараз, під час війни, може відчувати себе «заручником». Хоча валідні аргументи у таких чоловіків присутні, посилання на Конституцію також дуже доречні, обʼєктивні сімейні обставини також є. Менше з тим, мені така позиція не близька.

На мою думку, у дійсно важкі часи треба брати більше зобовʼязань і трошки скромніше вимагати благ мирного життя. І я дійсно щасливий, що наразі в країні існує критична маса пасіонаріїв. Всупереч, популярним серед нашої іліти, думкам про космополітизм, відсутність сакрального сенсу країни-батьківщини-дому і багатьох інших, вони йдуть захищати те, що люблять і хочуть зберегти.

Один думає — яка гарна природа, інший — яка гарна природа у нас, в Україні. І цей звʼязок, насолода-країна, у когось є, а у когось відсутній. Напевно він утворюється десь в дитинстві з вихованням і оточенням.

«Широка страна моя родная, много в ней лесов полей и рек...» — как-то так меня учили в детстве.
Какие-то другие ассоциации возникают — так что лучше не надо про них думать.

На мою думку, у дійсно важкі часи треба брати більше зобовʼязань і трошки скромніше вимагати благ мирного життя.

Я как-то все 30 лет никаких благ и не требовал. Да и не получал — если честно сказать.
На счет «брать на себя больше обязательств» — это да, помню такое: «Выполним 5-летку за 3 года!», «Поддержим Стахановское движение». И где сейчас те «ударники труда», которых обмануло прошлое государство?
Я может еще доживу увидеть, какую пенсию Украина будет платить тем, кто ее сейчас защищает!

«Широка страна моя родная, много в ней лесов полей и рек...» — как-то так меня учили в детстве.
Какие-то другие ассоциации возникают — так что лучше не надо про них думать.

Мене такого не навчали, хоча ми одного віку, а асоціації в мене теплі.

Я как-то все 30 лет никаких благ и не требовал. Да и не получал — если честно сказать.
На счет «брать на себя больше обязательств» — это да, помню такое: «Выполним 5-летку за 3 года!», «Поддержим Стахановское движение». И где сейчас те «ударники труда», которых обмануло прошлое государство?
Я может еще доживу увидеть, какую пенсию Украина будет платить тем, кто ее сейчас защищает!

Паралелі з СРСР мені не до смаку. Існувати в колгоспі тварин, а потім дивуватись, що збер-книжки погоріли — ну соррі. Комуністичний тоталітаризм та демократія мають ключову відмінність — індивідуальну відповідальність особистості. Не треба стояти на станком і працювати три зміни, якої б метафоричної форми станок не мав. Треба бути відповідальним гравцем-громадянином в команді-соціумі. Тоді, можливо, ваша (наша) команда прийде до якогось результату (наприклад Польщі, Південної Кореї, Грузії). На мою думку, зачатки демократії в нашій країні є і свідомість нашого громадянського суспільства зростає. Це знову про паралелі з СРСР.

Буде гарна пенсія у ветеранів — можливо, так, а, можливо, ні. Time will tell. Але я точно я вірю, що краще намагатись, а не, заривши голову в пісок, повторювати, що нічого не зміниться. Бо, так точно нічого не зміниться.

Комуністичний тоталітаризм та демократія мають ключову відмінність — індивідуальну відповідальність особистості. Не треба стояти на станком і працювати три зміни, якої б метафоричної форми станок не мав. Треба бути відповідальним гравцем-громадянином в команді-соціумі.

Как-то вы замудрено это сформулировали. Хотя и так любому в Украине очевидно что для хорошей жизни нужно не много и тяжело работать — а быть депутатом!

Как-то вы замудрено это сформулировали.

Інакше — якщо людина буде відповідальною за своє життя і не порушувати кордони інших людей, то буде все ок. Чим більше таких людей буде — тим скоріше ми переможемо одвічні проблеми сучасної України, які частково лишились нам в спадок.

Хотя и так любому в Украине очевидно что для хорошей жизни нужно не много и тяжело работать — а быть депутатом!

На жаль так. Я хочу вірити, що це не назавжди.

тим скоріше ми переможемо одвічні проблеми сучасної України, які частково лишились нам в спадок.

Самая большая проблема Украины находится от нее на востоке и на юге, уже оккупировала часть территорий. Бо́льшая часть остальных проблем — прямо или косвенно производные от нее.

очевидно что для хорошей жизни нужно не много и тяжело работать — а быть депутатом!

Это в любой стране так :)
Ну а чтобы стать депутатом нужно много и тяжело работать языком ))
Что тоже не все могут

Так що ж ви тут всі робите ці 30 років??? Чому не виїхали ще 10-20р тому як це зробили інші?

Дурак потому что! Побоялся ехать сам в чужую страну.
Большинство моих бывших коллег, с которыми мы работали в Харькове еще в 90е, сейчас во всяких FAANGaх и живут по всему миру. Был большой выбор куда ехать.
Не надо думать что я не люблю Украину — я-то кроме нее ничего и не видел. Здесь прекрасная природа, особенно Крым. Но все 30 лет я слышал только «все наладится — надо только потерпеть». Уже и жизнь скоро закончится — а я так и не увижу как живут европейские люди.

Неужели опыт и примеры людей прошлых поколений — ваших дедушек и бабушек, мамы, папы, тёть не показал вам что патриотизм и вера в державу приводят к очень плохой жизни на старости?
Неужели вы хотите такую же жизнь своим детям? Хотите чтобы у них был выбор только как в той шутке «у страны три пути вебкам закладки и айти»?
Я не говорю что страну надо отдавать, но считаю что у людей, как минимум, должен быть выбор «потерять всё уехав или остаться защищать это всё рискуя умереть».

треба брати більше зобовʼязань

Не могу не привести ещё одну популярную цитату: «лучше всех в колхозе работала лошадь, тем не менее, председателем она так и не стала!».

Неужели опыт и примеры людей прошлых поколений — ваших дедушек и бабушек, мамы, папы, тёть не показал вам что патриотизм и вера в державу приводят к очень плохой жизни на старости?

Досвід життя наших батьків це, перш за все, негативний досвід, з якого можна зробити висновки. Віра в державу особи, у якої немає громадянської позиції і віра в державу, яка розвивається завдяки свідомому суспільству — діаметрально протилежні сутності, які призводять до протилежних результатів.

Я не говорю что страну надо отдавать, но считаю что у людей, как минимум, должен быть выбор «потерять всё уехав или остаться защищать это всё рискуя умереть».

Я згоден. Але також я згоден з думкою, що, якщо надати опції виїзду — через N кроків, ризик втратити державність зросте. Це, в принципі, і є питанням цього треду. Я, на жаль, на відміну від тутешніх експертів, не маю однозначної відповіді і не знаю як правильно. Проте, мені трошки ближче протилежна, від вашої, позиція.

а ради чего державность то, ради правящего класса? ну так он ответит: всем спасибо за поддержку штанов, все свободны. Не надо себя обманывать, пока ни одной топовой посадки нет и не светит

а ради чего державность то, ради правящего класса?

Ні. Заради себе і своєї сімʼї в цій країні.

Не надо себя обманывать, пока ни одной топовой посадки нет и не светит

Себе не обманюю. Я усвідомлюю, що «Сінгапур» у нас не спрацював жодного разу, хоча обидва рази були сподівання. І не спрацює, тому що вже тенденція. Проте, окрім посадок (яких однозначно не вистачає), треба викорінювати мислення аля «пацани не заплатили податків — красави, надурили систему». Або ситуація, коли людина, яка вчора критикувала владу (в будь-якому вигляді), а сьогодні отримує цю владу — зразу перетворюється на таку ж. Жлоб, який вчора був ніким, а сьогодні став начальником МРЕВ, депутатом або міністром etc. — лишається жлобом.
На мою думку це і є корінь зла. Жлобство.
І якщо гетьмана, на зразок Лі Куан Ю нам не світить, то треба воювати зі жлобством.

пацани не заплатили податків — красави, надурили систему

Это нормальная позиция налогоплательщика в любой стране.
Предложи сингапурцу или американцу налоговую скидку — он 2 раза переспрашивает не будет.
Проблема Украины — в отсутствии нормальной инфраструктуры на всех уровнях и во всех сферах. Причина ее отсутствия — в неё никто не хочет вкладываться. И это нормально. Глупо вкладываться в то, что будет разрушена за секунду.
Проблема безопасности — коренная.
И Сингапур потому является Сингапуром, что он мать его, остров. А Америка — вообще отдельный континент ещё и с оптимальной географией.

Это нормальная позиция налогоплательщика в любой стране.

Не згоден. Повертаємось до питання відповідальності. Але, звичайно, більш нагальна проблема — інструменти контролю і справедливості.

Проблема Украины — в отсутствии нормальной инфраструктуры на всех уровнях и во всех сферах. Причина ее отсутствия — в неё никто не хочет вкладываться. И это нормально. Глупо вкладываться в то, что будет разрушена за секунду.
Проблема безопасности — коренная.

Так. Про причину я написав вище. Спадок жлобства, хапанути зараз і все, ніж інвестувати/спланувати в довгу.

И Сингапур потому является Сингапуром, что он мать его, остров. А Америка — вообще отдельный континент ещё и с оптимальной географией.

Сінгапур став тигром, в першу чергу, через шокові соціально-економічні реформи, а не через географію. Поруч Малайзія, Індонезія, Філіппіни з дуже схожою історією, включно з колонізацією, війнами, тотальної корупцією і розрухою. Це якщо брати розташування. Проте, заради справедливості, треба відмітити площу. Керувати сотнями кв.км зручніше, ніж десятками тисяч.

А Америка — вообще отдельный континент ещё и с оптимальной географией.

Згоден, але самої географії замало. Регіон ще треба розглядати в контексті історії. Приклад — сучасна Мексика і її іспанській відбиток.

Повертаємось до питання відповідальності.

Её плять не существует.
Таких сказочных надо поискать. Все американцы до единого, кто может, оформляют себе возврат налогов по максимуму в конце года.

спланувати в довгу.

Какое нафиг планирование вдолгую при вероятности начала полномасштабной войны в любое утро?
При рандомном шансе прилёта ракеты в любой объект?

Сінгапур став тигром, в першу чергу, через шокові соціально-економічні реформи, а не через географію.

Без географии любые реформы — это изнасилование трупа.

Згоден, але самої географії замало.

Она является необходимым, но недостаточным условием.

Все американцы до единого, кто может, оформляют себе возврат налогов по максимуму в конце года.

Знаю как минимум одного американца (пусть и временного), который назло IRS не оформил возврат.

который назло IRS не оформил возврат.

Назло кондуктору, возьму билет, пойду пешком.
Не на таких американцах страна держится, правда?

пацани не заплатили податків — красави, надурили систему

Среди моих друзей и знакомых (да и сам я такой) куча людей готовых платить до 50% ЗП налогами, но получать при этом гарантии от государства: пенсию, страховки, нормальную медицину и образование, работающие суды.
Сейчас нам дают «чуть-чуть» и получают от нас «чуть-чуть» и как раз одна из причин возмущения людей здесь что границы закрыли и просят поддерживать экономику + воевать что аж никак не «чуть-чуть». Данное государство просто не предоставляло преференций больше чем на оплаченные 5%\налоги на минималку и потому требование отдать за Это жизнь смехотворно.
Есть довольно много вещей которые можно починить в стране без особых финансовых вливаний. Много ли нужно денег чтобы давать срок пограничнику который не выпускает людей у которых на руках все документы? Много ли денег нужно чтобы не принимать идиотские законы в духе разрешения растаможки всех подряд авто во время войны? (почему-то потом сразу сделали как надо и оставили разрешение лишь для внедорожников).
Когда твоя телега катится в пропасть, вкидывать в неё товары и деньги верх идиотизма (это как падающая акция на бирже — даже в теории надо ждать начало роста чтобы оттолкнутся от «дна»). Покажите мне что страна начала идти куда надо (а не три шага назад, один вперёд == два шага назад) и я первый буду За повышение налогов и За поддержку этого государства.

Много ли нужно денег чтобы давать срок пограничнику который не выпускает людей у которых на руках все документы?

Да. Для этого нужно содержать чиновников, которые ему этот срок выпишут. И содержать хорошо, иначе они не будут бояться лишиться должностей из-за копеечной взятки.

Много ли денег нужно чтобы не принимать идиотские законы в духе разрешения растаможки всех подряд авто во время войны?

А на каком основании государство вообще требует с меня деньги за эксплуатацию моего имущества?

Покажите мне что страна начала идти куда надо

Она никуда не может пойти, благодаря своему географическому положению.

А на каком основании государство вообще требует с меня деньги за эксплуатацию моего имущества?

Ввоз товаров из одной страны в другую всегда облагался доп налогами для поддержания конкурентоспособности внутреннего рынка (хотя с авто мне самому не понятно, ибо мы машин не производим).

Она никуда не может пойти, благодаря своему географическому положению.

Чем же мы отличаемся от условной Польши? Просветите в двух словах, пожалуйста. У меня всегда было плохо с географией.

Ввоз товаров из одной страны в другую всегда облагался доп налогами для поддержания конкурентоспособности внутреннего рынка

Чушь. Только для отъёма денег у населения.
Пример — в ОАЭ ввози любой Кадиллак и езди сколько влезет, с тебя ни дирхама растаможки не возьмут.

Чем же мы отличаемся от условной Польши? Просветите в двух словах, пожалуйста. У меня всегда было плохо с географией.

Открываем географическую карту. Смотрим, сколько границы с недружественными странами у нас и сколько у Польши.
Также смотрим, кому проще доставить свои товары на богатый европейский рынок, нам, или Польше. Чисто с точки зрения логистики.

Только для отъёма денег у населения.

Я только За уменьшение налогов сейчас, ибо единственное куда они идут со 100% уверенностью — не по назначению.

сколько границы с недружественными странами у нас и сколько у Польши

Украина: Россия, Беларусь, Польша, Словакия, Венгрия, Молдова, Румыния (7)
Польша: Германия, Чехия, Словакия, Украина, Беларусь, Литва (6)
А какие страны считать недружественными... Относительно недавно вот Германия была недружественной всем, а сейчас адекватная (как минимум на соседей не нападает). Ну и условная Беларусь на которую никто не ожидал особо стала резко недружественной. Это я к тому что нельзя просто сказать что у нас есть расея под боком и потому нам плохо.

товары на богатый европейский рынок

Согласен. У той же Польши банально есть Германия. Проблема скорее в том что мы нихера не производим. У нас айти из крупного + продажа аграрки + продажа ископаемых. В остальном не слышал о нашем производстве. Так что хоть поменяй местами, всяко товары не появятся, увы.

У Польши есть граница и с Россией, хоть и с эксклавом

единственное куда они идут со 100% уверенностью — не по назначению.

Когда я жил в США, я тоже не видел никакой для себя пользы от уплаченных конских налогов. Ровно ноль.

Украина: Россия, Беларусь, Польша, Словакия, Венгрия, Молдова, Румыния (7)
Польша: Германия, Чехия, Словакия, Украина, Беларусь, Литва (6)

В Польше забыл границу с Россией.

А теперь. Сравни протяженность границ с недружественными странами у Украины и у Польши?

А какие страны считать недружественными... Относительно недавно вот Германия была недружественной всем, а сейчас адекватная (как минимум на соседей не нападает)

Дык и положение Польши в эпоху имперских амбиций Германии было незавидным — правда?
Недружественные — это не входящие в тот же военный блок.

Это я к тому что нельзя просто сказать что у нас есть расея под боком и потому нам плохо.

Это именно так. У нас нет никакой иной альтернативы покуда рассея не будет демонтирована как локальный центр силы.
Когда она станет маленькой компактной страной, а её территории будут поделены между сопредельными странами, тогда и будет в Украине заложен базис для стабильного развития и процветания.
Без этого — никак.

её территории будут поделены между сопредельными странами, тогда и будет в Украине заложен базис для стабильного развития и процветания.

Ну тут не могу не согласится) Я и сам пришёл к выводу о необходимости релокации в случае если рашку не распилят (возможность распила оцениваю как «очень маловероятно»).

не видел никакой для себя пользы от уплаченных конских налогов.

В теории надо искать страну где налоги будут идти хотя бы частично туда куда бы ты и так направил деньги самостоятельно (свой пенсионный фонд, медицина...).
Просто низкими налогами мы привыкли пользоваться и знаем как и что делать — откладывать, искать специалистов вне гос сектора...

возможность распила оцениваю как «очень маловероятно»

Ну, в развал СССР тоже в своё время никто не верил. Распил (именно распил, не развал! Разваленная рашка со временем соберётся обратно!) рашки — событие рано или поздно неизбежное. Просто займет этот процесс по сравнению с продолжительностью жизни человека — возможно, очень много.

В теории надо искать страну где налоги будут идти хотя бы частично туда куда бы ты и так направил деньги самостоятельно

Мне хорошо бы зашли ОАЭ, если бы государство не понаставило там 100500 камер на каждом перекрестке и каждом столбе с конскими штрафами за превышения. Хорошо хоть, права не отбирают.
Но по опыту визитов туда я сделал простой вывод. Там можно гонять по дорогам сколько влезет, если ты — мультимиллионер. Особенно, если делать это не в своем эмирате, а в соседнем, тогда штраф в разы меньше.

Когда я жил в США, я тоже не видел никакой для себя пользы от уплаченных конских налогов. Ровно ноль.

Например, за счет тех налогов, которые ты уплатил в США, сейчас в Украину закупается и отправляется оружие.

сейчас в Украину закупается и отправляется оружие.

Я бы предпочёл, чтобы Украина просто меня выпустила.

Емм нормально ви так порівняли Україну з комунізмом. Україна незалежна всього 30 років і напевно за те і бореться щоб не жити як мами і бабусі колись.

Используя совковый подход с всех под штыки?)
Можно кучу всего рассказать но поступки этой страны пока что больше подходят союзу нежели современной независимой стране.

Емм нормально ви так порівняли Україну з комунізмом.

А кто виноват, что левацкие идеи снова тут поднимают голову?

Простий приклад — їдеш в потязі/авто. Бачиш у вікні зелене поле, ясне блакитне небо, інші атрибути гарного, заспокійливого пейзажу. Один думає — яка гарна природа, інший — яка гарна природа у нас, в Україні.

Та я даже сидя дома (на машине ехать не могу, нет бензина в продаже), глядя в окно наблюдаю прекрасный майский пейзаж. Вижу отличный солнечный день, прекрасную природу. Какая благодать! Какой прекрасный день, чтобы умереть!

Особисто мені здається по айті, що більшість тих хто виїде після війни, роз’їдуться по сусіднім країнам Балкан і східної Європи (бо схожі зп = можна не змінювати компанію, податки не дуже великі і ціни на нерухомість меньші за Західну Європу).
Що допоможе закріпитися Українським ІТ компаніям, DOU, Djinni захопити долю ринків у Східній Європі і Балканах.

А там хто зна, може українські айті компанії зможуть забрати собі суттєву частину айті бізнесу в цьому регіоні.

Ось Вам і хитрий план, як українське айті захопить пів Європи у середньостроковій перспективі!

Тільки це вже буде не українське ІТ

Можна залишатися ФОП в Україні, а працювати де завгодно.
Чим це погано для України? В Україну все одно більшість клієнтів проектів не віддають.

Можна залишатися ФОП в Україні, а працювати де завгодно.

Не можна

За півроку перебування за кордоном- зміна резидентності , податку підуть у країну локації. То хоч не їдте до путініфепштейн країн накшталт німеччини, австрії, угорщини. Серед балкан найбільш нормальні Румунія та Хорватія(але там през йобік)

Ну не «де завгодно» а лише в деяких країнах які підтримують «digital nomad» схему.

Я сразу об этом писал — ДОУ пора понять что «украинское ИТ» закончилось и смотреть на «Европейское ИТ».

А от Meta американська компанія? А якщо офіс і Індії, то може індійська?

О, та я значить в амриканському ІТ працюю

Як же багато гною серед айтоти, якому тільки би звалити закордон і більше ніколи не повертатись

Точно — я и не подозревал что так много терпил и ссыкунов вроде меня, которым от жизни лишь бы просто спокойно пожрать, поспать и развлекаться. Позор — просто жизнь овоща!
А как же подвиги, свершения, бороться и превозмогать? Разве не так должен жить настоящий мужчина: каждый день глядя в глаза смерти?
Эволюция не зря придумала борьбу за существование и естественный отбор. Если бы все жили по законам природы и постоянно воевали — то и перенаселения и глобального потепления бы не было!

но за попытку нелегального пересечения границы ответственность тоже административная (ст. 204-1 КУпАП).

є нюанс — до адміністративної відповідальності додають примусове переміщення до військомату, і врученням бойової повістки і потім вже як мінімум 337

за невставание на воинский учет в новом месте, а также за неявку в военкомат по повестке «для уточнення обликовых данных» (а других на улице и не дают) — сейчас предусмотрена максимум административка (ст. 210 КУпАП) — и то по ней должны еще найти и привлечь.
Я даже больше скажу — будете удивлены — но за попытку нелегального пересечения границы ответственность тоже административная

ну ти підбурювач :)

Де б цю інфу раніше взяти?

Безперечно (про спасіння).

никого не пидбурюю

В мене пригоріло, бо коли сину дали у воєнкоматі повістку, перед цим запросивши просто для з’ясування даних(!), ми забоялися ховатись :(
А виявляється, що треба було збігти в інше місце проживання

Я так на всякий случай цифры/числа/проценты напомню:
— 0,2М ЗСУ + 0,1М ТРО = 0,3М
— мужиков 18-60 лет ~15М
= итого с условными автоматами в руках сейчас 2%,
остальные 98% точно так же бегают в паркинги при каждой сирене,
юзают дефицитный бензин и апают цены на еду.

Конечно можно сидеть натягивать сову на глобус и те 2% до 3% или при большом желании до 4%, но сути это не меняет. И да, у нас ни разу нет склада с 15М комплектов оружия/брони чтобы резко всем раздать.

Я когда-то находила статистику 19го года, что у нас трудоспособных мужчин и женщин от 18-54(хз почему 54), около 8млн каждых. Женщин больше чуть

А 30М+ бюллетней на выборы печатают кому?

юзают дефицитный бензин и апают цены на еду

Якщо війна триватиме місяці, а все до цього йде, всі виїдуть, то тут не залишиться майже нічого або буде суттєво скорочено, ні нормальних магазинів ні ресторанів ні навіть заправок, ні експорту західних товарів, ні клінік, не кажучи вже про маленький локальний бізнес, тому що дозволити собі місяці простою, коли нема клієнтів, працювати собі в збиток 2-3-6 місяців дуже мало хто зможе, навіть із великих мереж.
Заводити сюди бізнес заново займе роки.
Якщо всі виїдуть, то ми своїми руками і навіть без війни знищимо Україну, тобто зробимо те, що хоче путлер.

Ти думаєш цих людей непокоїть Україна, і що з нею буде? Просто ці нікчеми замість чесно сказати, що їм пофіг на Україну, на суспільство — починають тут розводити аналітику, розказувати, що з-за кордону легше донатити на ЗСУ.

Звісно ж, усі, хто притримуються іншої думки ніж ви — це нікчеми. Не повірите, мене справді непокоїть країна, і що з нею буде. Бо я розумію, що багато високоосвічених людей через заборону при першій же можливості назавжди покинуть країну. Про відсутність роботи, дефіцит палива і коштів говорити вже не буду — на все це не діє.

Я жодним чином не засуджую людей, які хочуть втекти від війни, які бояться за своє життя і життя близьких. Знаю людей, які змогли втекти з країни після закриття кордонів. Це вибір кожного.

А от що Артем говорив лишень пару днів тому. Різко ж думка помінялась. Тепер ці люди стали нікчемами, а не вибором кожного.

Я не змінював думку.
Ще раз наголошую: якщо людина чесно скаже, що їй пофіг — я це можу зрозуміти. Я не буду поважати таку людину, не буду з нею згоден. Але не буду називати таку людину нікчемою, та відчувати огиду від спілкування.
Я категорично засуджую саме тих, хто прикривається псевдо-аналітикою, хто розповідає байки про те, що вони будуть краще допомагати з-за кордону, про те, що поїхавши з країни, вони якимось чином вирішать проблему з бізробіттям, хто тут кричить, що саме із-за цієї заборони вони точно покинуть країну назавжди. (хоча ця заборона завжди була очікувана, і щось ніхто нікуди не поїхав).

Я не буду поважати таку людину

Ти вже визначся накінець, чи ти осуджуєш, чи ні. Неповага до людини — це таке ж саме осудження.

про те, що поїхавши з країни, вони якимось чином вирішать проблему з бізробіттям,

Перепрошую, але вже злість бере. Ти справді не розумієш, яким чином безробітні люди, що отримають роботу закордоном поможуть з рівнем безробіття?

От це от характерна особливість людей, які не терплять іншої думки. Ця людина буде робити що завгодно: називати людей нікчемами, «псевдоаналітиками», але не надасть жодного аргументу, чому вони неправі. Бо аргументів нема, тут тільки емоції і обіда.

багато високоосвічених людей через заборону при першій же можливості назавжди покинуть країну.

Такі «приспособленці» покинуть країну у будь-якому випадку, не думаю, що якщо б усіх випускали їх це зупинило.

Про відсутність роботи, дефіцит палива і коштів говорити вже не буду — на все це не діє.

У нас зараз війна якби, ми ж не в казку попали. А хто із плачущіх уже не встиг емігрувати, то хто їм винен, таке життя. Я вважаю, що етично правильно зберігати заборону на виїзд для усіх відповідних категорій без поділу за професіями і доходами. А хто там як буде донатити із-закордону — це вилами по воді писано.

У нас зараз війна якби, ми ж не в казку попали.

Так для чого ж свідомо погіршувати ситуацію?
Зрозуміло ж, що чим менше людей — тим більше бензину для армії, хіба ж ні?

А хто там як буде донатити із-закордону — це вилами по воді писано.

Теж правда, тому я вважаю, що етично випускати усіх, незалежно від рівня доходу. Якщо вважають, що ця людина може пригодитись в армію, то як варіант можна:

1.) Брати підписку про те, що людина повернеться
2.) Не випускати тих, хто зараз підпадають під хвилю мобілізації.
Це просто варіанти, вони не ідеальні. Але в цілому вважаю, що людина, яка хоче втекти з України — буде точно не вмотивованою воювати.

Справа не в тому, щоб воювати. А щоб залишати цю людину в Україні, хай навіть і проти її волі, це допоможе ще більше не шкодити економіці. Так, це в чомусь порушує базові права і конституцію. Але війна — це час, коли треба жертвувати індивідуальними свободами заради загального блага.

Якщо це когось заспокоїть то я ще раз на цьому наголошу: життя — це несправедлива штука, і під час війни страждають усі: когось убили, когось убили піддаючи нелюдським тортурам перед смертю, когось покалічили, хтось втратив усе що мав, а хтось «отдєлался лєгкім іспугом» і після зняття обмежень через декілька місяців зможе успішно переїхати у свою улюблену Польщу (чи country of choice). І взагалі, мені здається, що у світі є певний фаталізм і кожен у будь-якому випадку отримає те, що йому судилося, як там не було.

А щоб залишати цю людину в Україні, хай навіть і проти її волі, це допоможе ще більше не шкодити економіці

Якби ця логіка працювала — то також би залишали жінок. В цілому, наразі видається очевидним, що безробітні мішають економіці, а не допомагають.

життя — це несправедлива штука

Тому ми добавимо ще більше несправедливості?

у будь-якому випадку отримає те, що йому судилося

Не буває такого, на жаль. У всякому разі з того, що я бачу. Зазвичай покидьки залишаються у виграші.

Але ми вже скотились у якусь філософську дискусію :)

І взагалі, мені здається, що у світі є певний фаталізм і кожен у будь-якому випадку отримає те, що йому судилося, як там не було.

Это точно — от судьбы не уйдешь! Война — это наказание за наши грехи. Корда прилетают ракеты — они могут попасть в соседнюю квартиру, а могут — в твою. Кто-то пойдет сидеть в метро 3 месяца что бы его не достало. А другой просто помолится — и ляжет спать. У каждого свой срок — если прилетит, то прилетит.

Я не вважаю людей нікчемами за іншу думку, поки не доведено, що людина нікчема.

Люди емоційні й часто ірраціональні, тому очікувати логічні правильні дії від 100% звичайних непідготовлених людей безглуздо.
Саме тому має бути влада, мають бути експерти і радники при цій владі яка виноситиме рішення.
Ці рішення можуть бути несправедливі, вони можуть обговорюватись суспільством, та що там казати, часто в Україні рішення були відверто корупційні та злочинні.

АЛЕ, зараз війна і рішення які приймає наша влада, як на мене, були виправдані й правильні.
Той факт, що багато хто не розуміє ніобхідності й доцільності цих рішень, не робить їх неправильними, просто з людьми недостатньо добре прокумунікували, аби ні в кого не залишилось питань.
Але зараз війна і 100% представників влади мають більш нагальні потреби ніж доводити рандомному Васяну, чому він має бути тут, а не в Празі пити пивко з ковбасками.

АЛЕ, зараз війна і рішення які приймає наша влада, як на мене, були виправдані й правильні.

Наша влада за останні місяці прийняла достатньо жахливих рішень, які призвели до тисячі смертей. Обмеження виїзду, як на мене, ще одне жахливе рішення до цього списку.

Але зараз війна і 100% представників влади мають більш нагальні потреби ніж доводити рандомному Васяну,

«Царь завжди правий»? Депутати зі Слуг Народу зібрались в турне по Європі, щоб провідати біженців. Розказуйте деінде казки про те, що у влади є більш нагальні потреби.

Наша влада за останні місяці прийняла достатньо жахливих рішень, які призвели до тисячі смертей. Обмеження виїзду, як на мене, ще одне жахливе рішення до цього списку.

Наведіть приклади жахливих рішень.

які призвели до тисячі смертей

У вас жахлива логічна помилка в світосприйнятті, яку я тут не втомлююсь розвінчувати:
До всіх смертей і страждань призвів персонально путін і росіяни, все, більше ніхто. Україна намагається вижити, влада намагається реагувати як може аби захистити суверенітет і людей.
Все, немає тут що обговорювати.

Перекладання відповідальності з путлера і русні на когось іншого, владу, людей, ще когось це принципово неправильно і небезпечно.

У вас жахлива логічна помилка в світосприйнятті, яку я тут не втомлююсь розвінчувати:

Аж смішно стало. То якби 23 лютого влада наказала б розмінувати усі мости, і здати зброю на кордоні, і Росія б замість десятків тисяч, зараз би вбила сотні тисяч — то це теж була б винна виключно Путіна?

Зрив декількох військових програм, розмінування стратегічно-важливих об’єктів, зменшення чисельності армії на 45 тисяч людей. Якщо вірити нашій владі — то до війни вони вже були готові в листопаді.
Чому у Маріуполі не готувались бомбосховища? Чому було провалено підготовку ТРО?
Чому завчасно не повідомили про небезпеку жителів потенційно окупованих територій. Ах точно, ВЛАДА ж вдягала чорну кофту, а люди дурні і незрозуміли натяку.

на когось іншого, владу, людей, ще когось це принципово неправильно і небезпечно.

Ні, недолуго і неправильно виправдовувати будь-які дії влади. Коли в Ізраїлі була війна судного дня(яку вони зрештою виграли) вся влада після війни пішла у відставку.

Зрештою, 11 квітня 1974 року Голда Меїр пішла у відставку. За нею пішов весь кабінет, включаючи Даяна, який у минулому двічі просив про відставку і двічі отримував відмову від Голди Меїр.

P.S Безумовно вина передусім лежить на Путіні і пересічних росіян. Судячи з вашого захоплення владою — можу лишень привітати вас. Ви нас справді «зробили» ;)

розмінування стратегічно-важливих об’єктів

Хто вам сказав про розмінування ?

Вступати у публічну дискусію на рахунок військової тематики — я не буду.
Нехай цим краще займаються військові, яким я безмежно довіряю.

Мужик, те що ти пишеш, це називається віктім блеймінг, звинувачення жертви в тому, що на неї напав маньяк і що жертва не змогла належним чином відбитися від маньяка.
Так робити не можна, це просто по-людськи не правильно.

Україна готувалася до війни? Так, були поставки зброї, наші війська проходили постійну ротацію на Донбасі, що дозволяло готувати військо, Азов готувався, ТРО було організовано, ще дуже багато чого було зроблено.
Чи було зроблено все можливе? Ні, але так зручно завжди сидіти і знаючи вже як все сталося казати «А я ж казав!».
Після нашої перемоги буде розбір польотів, хто що і де робив, кого винагородити, а кого покарати, але це явно не треба робити зараз, тому що будь-які внутрішні розборки під час активної фази війни грають на руку ворогу, зараз суспільство і влада мають бути монолітними, а потім розбиратись.

Навіть якщо теоретично припустити, що Україна була на 100% готова, що всі бомбосховища були підготовлені, мости заміновано, зброя змащена, а кожен чоловік купив собі по карабіну, ти вважаєш, русня б не напала? Напала, просто у них були б набагато більші втрати, в 2,3 чи навіть 10 разів більші але вони всеодно б напали, ракети летіли б, Одеса з кораблів обстрілювалася б, орки так само мародерили і вбивали.

А тепер ще дай мені відповідь на таке питання: Я це все в цій темі пишу аби підняти бойовий дух, змотивувати вірити в нашу перемогу, працювати в Україні й донатити на ЗСУ, а навіщо от персонально ти розводиш зраду?

це називається віктім блеймінг

Ні, ти все перекручуєш. Я завжди послідовно пишу, що винувата передусім Росія, і особисто кожний росіянин, що допустив це.

Але якщо хтось підпалить кінотеатр і через недотримання пожарної безпеки загине багато людей — то судитимуть не тільки того, що підпалював. Розумієте аналогію? Хто саме тут жертва? Влада, чи може все-таки жителі Бучі, Ірпіня, яким казали, що нема через що хвилюватись? Війни ж то не буде.

ти вважаєш, русня б не напала?

На мою думку, провалення закону про ТРО, і зменшення чисельності армії на 45 тисяч людей, призупинки розробки Нептуна і інших артилерійських систем — як мінімум повпливало на кількість жертв.

А тепер ще дай мені відповідь на таке питання: Я це все в цій темі пишу аби підняти бойовий дух, змотивувати вірити в нашу перемогу, працювати в Україні й донатити на ЗСУ

Хороше питання. Мабуть, тому, що я вважаю, що возвеличувати зараз треба саме ЗСУ, а не владу?
Тому що я вважаю, що не можна закривати опозиційні канали(я про Прямий, Еспресо та інші) тільки тому, що вони відмовились показувати телемарафон 24 години на добу.
Тому що я вважаю, що економічно вигідно випустити чоловіків закордон, щоб вони заробляли гроші, а не отримували гроші від держави.

P.S Особисто мене мотивує вірити в нашу перемогу — наші ЗСУ. Ніяк не коментарі в підтримку влади.

Ок, з деякими моментами я згоден, деякі дискусійні. Головне, що ми всі зараз маємо стояти на стороні України і працювати кожен на своєму місці для перемоги.

Я ні в якому разі не виправдовую владу, я знаю, що було багато факапів і що навколо Зеленського є купа чортів типу Татарова яких треба було б взяти під варту прямо зараз, але повторюся, в поточний момент шукати винних з нашого боку в тому чи іншому прорахунку це не на часі і тим паче не на часі розводити зраду, як тут роблять деякі інші коментатори, що «МИ втратили всю економіку зовсім всю !!!1!адин!1!» це тим більше зайве і шкідливо.

Я ні в якому разі не виправдовую владу, я знаю, що було багато факапів

Деякі люди вважають, що то не факапи, а навмисні дії.
І тому

яких треба було б взяти під варту прямо зараз

Так — це треба!

Але ти сам собі протирічиш

це не на часі і тим паче не на часі розводити зраду

А тим зрадникам — воно саме на часі. То може ж варто їх під варту якомога раніше, поки ще щось погане не скоїли?

І вам, і Володимиру поставив лайк.
Я ідейно згоден з тим, що панікувати не варто, але це дійсно правда, що з економікою будуть проблеми.
Нам програмістам насправді однаково звідки працювати, але для більшості людей робочі місця зруйновані. Було б класно, якби на Західній Україні почали відновлювати заводи і виробництва, але це швидко не відбудеться, і не створить мільйони робочих місць зразу.
От цікаве питання: що і як ми можемо зробити, щоб створити хоча б 100 тисяч нових робочих місць?

От цікаве питання: що і як ми можемо зробити, щоб створити хоча б 100 тисяч нових робочих місць?

Це хороше запитання на яке немає простої відповіді, але у мене є розуміння, що можу зробити конкретно я, досвідченний ІТшник( ну мені хочеться в це вірити 😂😂 ), поки анонсувати нічого не буду, але скажу тільки слідкувати за новинами тут, на ДОУ, думаю за день два щось покажем, що в тому числі дозволить збільшити кількість робочих місць, для початку в ІТ, а там далі буде видно 😎

вони всеодно б напали, ракети летіли б, Одеса з кораблів обстрілювалася б

Несумнівно. Але ж мало бути б ППО.

Ем. Якщо ви такий розумний і все знали, вірили даним розвідки Заходу і т.д., то чому ви не виїхали до 24 лютого?
Чому ви раніше не виїхали, чи ви не знали про проблеми нашої влади, проблеми армії, etc.
Бідь-яка інша країна робила би геть те саме, що і зараз робить наша влада.

Будь-яка влада закривала би опозиційні канали?(Прямий, Еспресо?). Будь-яка влада брехала б своїм громадянам, що війни не буде? І замість будівництва бомбосховищ будувала б дороги?

Ем. Якщо ви такий розумний і все знали, вірили даним розвідки Заходу і т.д., то чому ви не виїхали до 24 лютого?

Про те, що про війну знали за декілька місяців «до» говорили самі представники влади.

Чому ви раніше не виїхали, чи ви не знали про проблеми нашої влади, проблеми армії, etc.

Тому що мені подобається в Україні. Незважаючи на те, що мені не подобаються люди, які зараз при владі.

Ви не повірите, але можна бути проти заборони виїзду, але при цьому не планувати нікуди виїхати)

Будь-яка влада закривала би опозиційні канали?(Прямий, Еспресо?). Будь-яка влада брехала б своїм громадянам, що війни не буде? І замість будівництва бомбосховищ будувала б дороги?

WAT? Ти тут ниєш не через це, ти ниєш тут через те що тебе не пускають закордон. Так ось мій пойнт, що в тій самій ситуації інші країни робили би те ж саме.
П.С. Щось я не пам’ятаю щоб ти створював тут обговорення про закриття каналів, чи те що замість закупки озброєння чи будівництва бомбосховищ наша влада будували дороги. Але от як тільки не дали втікти за кордон під час воєнного стану, так вже відразу сотні коментів накатав. І відразу згадав і закриття каналів і дороги, і т.д. Бач як патріотизм просинається, коли закриті кордони.

WAT? Ти тут ниєш не через це, ти ниєш тут через те що тебе не пускають закордон.

Ви не дуже відрізняєтесь інтелектом, адже я тобі вже тричі написав, що мені особисто це питання однакове. Якби хотів виїхати — виїхав би до 24 лютого, мені релокейт оплачували ;)

Так ось мій пойнт, що в тій самій ситуації інші країни робили би те ж саме.

Ні, ти написав: "

Якщо ти хотів написати, що будь-яка країна також би закрила кордон — треба було саме це і написати. Це особисто твої проблеми, що за 20+ років життя ти не навчився користуватись рідною мовою.

І відразу згадав і закриття каналів і дороги, і т.д.

Ти сказав, що будь-яка влада робила би те саме, що робить наша влада. Я тобі привів приклади дій, які б інша влада не робила б.

Щось я не пам’ятаю щоб ти створював тут обговорення про закриття каналів

Я в принципі тут всього одну тему створював. Мені не особливо цікаво обговорювати з айтішниками політичні події в країні. Цю тему побачив, здивувався від рівня політичного дискурсу на dou.ua, хотів апелювати до логіки. Жаль, що тут це не в моді ;)

Ти кусок дурня, я тобі вже тричі написав, що мені особисто це питання однакове.

Згадаю тут твій комент: dou.ua/...​rums/topic/38038/#2402109

Звісно ж, усі, хто притримуються іншої думки ніж ви — це нікчеми.

)))

Цю тему побачив, здивувався від рівня політичного дискурсу на dou.ua, хотів апелювати до логіки. Жаль, що тут це не в моді ;)

Бгг.
повернемось до нашої дискусії:

Якби хотів виїхати — виїхав би до 24 лютого, мені релокейт оплачували ;)

Нічо се ти маладєць. Да тут половині форуму релокейт оплатили би, якби вони захотіли. ;-)

Якщо ти хотів написати, що будь-яка країна також би закрила кордон — треба було саме це і написати. Це особисто твої проблеми, що за 20+ років життя ти не навчився користуватись рідною мовою.

Ще раз приведу тут свій комент з твоїм коментом, на якій я власне і відповідав:

Але без проблем уточню. Я вважаю, що заборона виїзду закордон воєнозабов’язаним чоловікам це правильне рішення. Більше того, впевнений що більшість інших країн в таких же умовах ввели би таку ж заборону.

Згадаю тут твій комент: dou.ua/...​rums/topic/38038/#2402109

Згадуй скільки завгодно. Я назвав тебе так не тому, що ти притримуєшся іншої думки(маєш повне право), а через перекручення фактів, і не розуміння базових речей.

Нічо се ти маладєць. Да тут половині форуму релокейт оплатили би, якби вони захотіли. ;-)

Молодчинка! Тепер ти зрозумів, що ми всі могли б релокейтнутись за пару днів до війни(коли вже було очевидно), але чомусь не стали цього робити. Ще чуть-чуть напружиш мізки і дійдеш до того, що можна бути проти якогось закону, навіть якщо він тебе не стосується ;)

Більше того, впевнений що більшість інших країн в таких же умовах ввели би таку ж заборону.

Не заборонили б, звісно, але вам видніше.

Я вважаю, що заборона виїзду закордон воєнозабов’язаним чоловікам це правильне рішення.

Це ваше право так вважати, я надав аргументи, чому я вважаю це рішення неправильним, і близьким до диверсії. Якби ви спілкувались як не хамло, яке все зводить до «нити», «переживаєш за свою власну шкуру», ми, можливо, навіть змогли б дійти до консенсусу. Але, на жаль, ви вибрали тактику кидання какашками.

Молодчинка! Тепер ти зрозумів, що ми всі могли б релокейтнутись за пару днів до війни(коли вже було очевидно), але чомусь не стали цього робити. Ще чуть-чуть напружиш мізки і дійдеш до того, що можна бути проти якогось закону, навіть якщо він тебе не стосується ;)

Бгг. Ти зараз серйозно?
Я маю повірити, що якщо би всі на 100% знали, що буде не просто чергова гаряча фаза на Сході а тотальна війна, то люди би не виїхали? Really? Пішов глянув в дзеркало — я наче нормальна людина з базовим інстинктом самосбереження. Можливо ви протос, для якого честю буде загинути у війні? Тоді перепрошую, все логічно.
П.С. Ось статистика ДОУ: dou.ua/...​ticles/war-migration-map

60% респондентів були змушені покинути свої домівки

Як не напружую мізки, якось це не корелює з тим

що ми всі могли б релокейтнутись за пару днів до війни(коли вже було очевидно), але чомусь не стали цього робити.

Чому же якщо ви все знали, до війни не переїхали куди треба, як же так?

Бгг.

Рівень проведення дискусії, звісно, у вас на рівні ;)

Я уточню: якби я жив на Східній Україні, я скоріше за все би дійсно перебрався на Західну по можливості. Мотивації їхати закордон у мене що тоді, що зараз — нема.

Точніше прочитавши такі коментарі — то справді появляється.

Бідь-яка інша країна робила би геть те саме, що і зараз робить наша влада

Навряд чи такий тоталітариський метод вчинили б у наприклад Польщі, Чехії, Фанляндії та інших.

100% представників влади мають більш нагальні потреби ніж доводити рандомному Васяну, чому він має бути тут, а не в Празі пити пивко з ковбасками.

У Васяна другое мнение

Той факт, що багато хто не розуміє ніобхідності й доцільності цих рішень, не робить їх неправильними, просто з людьми недостатньо добре прокумунікували, аби ні в кого не залишилось питань.
Але зараз війна і 100% представників влади мають більш нагальні потреби ніж доводити рандомному Васяну, чому він має бути тут

Ну добре — в них більш нагальні потреби, а ти можеш довести це?

Меня беспокоит во первых семья и что будет с ней, во вторых имущество — сохранить их первостепенная для меня задача.
При этом воевать я не нужен. Вопрос: какой смысл находится на территории Украины?

Ну да, сидеть и донатить из паркинга без работы/ЗП это ж сильно лучше, чем донатить из-за границы с работой/ЗП. Держите нас в курсе.

Якщо всі виїдуть, то ми своїми руками і навіть без війни знищимо Україну, тобто зробимо те, що хоче путлер.

Это в любом случае произойдёт.
Если никто не выедет — экономика всё равно будет лежать, т.к. армия безработных будет висеть на шее у государства и точно так же игнорировать всё, что предлагает бизнес по причине отсутствия покупательской способности

почему армия безработных будет висеть на шее у государства ?

Потому что никаких других вариантов нет. Рабочих мест для этих людей — нет и не предвидится в обозримом будущем.
Это светит продовольственными карточками. Возможно, по-модному через Дию.
Но никакого другого выхода нет.
Кого-то будут кормить жены и дочери, выехавшие в Польшу. Но большинство будет нуждаться в элементарном жрат.

а кто должен сделать рабочие места этим людям ?

Тот, кто выпустит их за границу.
В Украине их не ожидают никакие рабочие места в среднесрочной перспективе.

rabota.ua/...​prozora?keyword=&cityId=0

В апреле 20того года было столько же вакансий как и сейчас и ничего выжили

Аааааа, ви серйозно?! В квітні 2020 року, коли у БІЛЬШОСТІ людей була робота така ж сама кількість вакансій, як і зараз, коли 4.8 млн людей втратили роботу?
Ви ж розумієте, що ви самі ж свою думку спростували тільки що?

В США після ковіду появилась рекордна кількість робочих місць, як думаєте чому?

(бо вони перед цим цю роботу втратили)

Звісно серйозно, в чому проблема, через місяц два вже була нормальная кількість вакансій.

Яку я думку спростував?

Я ж вам пояснив. Якщо в країні відбувається масова втрата робочих місць, то при поверненні економіки, появляється рекордна кількість робочих місць. Це так завжди працювало.
В дослідженні, що тут кидали, стверджується, що як тільки війна закінчиться — появиться біля 3.4 млн робочих місць. До цього — масової появи нових робочих місць очікувати не варто. Нема сенсу починати будівництво, де в будь-який момент може прилетіти ракета, чи снаряд.

Нема сенсу починати будівництво, де в будь-який момент може прилетіти ракета, чи снаряд.

Всі свої твердження робите на якихось не існуючих фактах, економіка піднімається це вже факт, прилетить вже не будь-який момент і не будь куди ви не знаєте про ситуацію с ПВО.

Нема сенсу починати будівництво, де в будь-який момент може прилетіти ракета, чи снаряд.

Це знову якісь ілюзії
www.epravda.com.ua/news/2022/05/6/686722

ви не знаєте про ситуацію с ПВО

А ви знаєте?
Вона якось покращилася?

Всі свої твердження робите на якихось не існуючих фактах,

Офіційна заява нашої влади, що 4.8 млн людей втратили робочі місця. Спростовуйте.

Це знову якісь ілюзії

Знову проблеми з логікою?

де в будь-який момент може прилетіти ракета, чи снаряд.

Прочитайте, що саме я написав.

Вам хочеться жити в Нарнії — живіть. Але ніякого швидкого повернення робочих місць не буде, особливо, якщо люди будуть брехати про стан економіки.
Деякі зруйновані заводи давали робочі місця сотням тисяч. Їх швидко не відбудувати, та і нема де. Я розумію, що вам хочеться вірити у відновлення України — мені також. Але для цього треба зняти рожеві окуляри.

По найбільш оптимістичним прогнозам ВВП впаде біля 40%.

Офіційна заява нашої влади, що 4.8 млн людей втратили робочі місця. Спростовуйте.

Лінк будь ласка

Ось вам ситуація в статистиці, динаміка йде в гору

Вам хочеться жити в Нарнії — живіть. Але ніякого швидкого повернення робочих місць не буде, особливо, якщо люди будуть брехати про стан економіки.

Оці дописи, можна не писати, вам нема шо робити ?

Кидайти лінки статистику підкрюплюйте ваші слова чимось про те що ще довго не буде робочих місць

Оці дописи, можна не писати, вам нема шо робити ?

Вам, вочевидь, нема що робити. Зніміть, будь ласка, рожеві окуляри. Вже ж скинув вам цитату ООН про 4.8 млн безробітніх, і 7 млн в перспективі, якщо війна продовжиться.
Офіційну заяву нашої влади, на жаль, не можу поки знайти.
telegraf.com.ua/...​-cherez-vtorgnennya-rosii

www.ilo.org/...​efingnote/wcms_844295.pdf

The Ukrainian economy has already been severely
impacted by the aggression. Due to the damage to
infrastructure and the closure of businesses, economic
activity has come to a standstill in many areas of the
country. Some tentative estimates suggest that 50 per
cent of businesses are closed,5
while between US$60
billion6
and US$100 billion7
worth of infrastructure,
buildings, roads, bridges, hospitals, schools, and other
physical assets were damaged or destroyed in the first
month of the conflict. The closure of Black Sea shipping
from Ukraine has cut off some 90 per cent of the
country’s grain exports and half of its total exports.

Це ти про ІТшку, а Стас про усю країну

Только что звонил своему кондиционерщику в Киеве, поставить кондер, говорит на две недели вперед загружен работой с утра до вечера, вот мне ваша безработица, думал что он сидит без работы,мне ж тут наобещали на доу , думал завтра подъедет поставит, короче прийдется ставить аж через месяц

звонил своему кондиционерщику в Киеве

це не зовсім показовий випадок;

подзвони якомусь знайомому продавцю магазинчика, чи може ще комусь;

думаю, кондиціонерщиків в Києві доволі мало, щоб на них робити висновки, та й зараз в них пік загрузки

розкажіть про якись показовий випадок, а не тільки зраду тут розводити з Мельником

На речі треба дивитись об’єктивно, і розуміти, що ніякого повноцінного повернення робочих місць не буде, поки у країні йде війна.

Я бачу ви тут вже всім розповіли з яким хто інтелектом, самі наляпали дурниць без якихось підтверджень

Давай хоча б одну «дурницю без підтверджень»?
Я ж наче на кожне твердження скинув вам посилання.
«За оцінками агентства, якби бойові дії негайно припинилися, то стало можливим швидке відновлення економіки із поверненням 3,4 мільйона робочих місць. Це дозволило б скоротити втрати зайнятості до 8,9%.»
Ось вам ще одне твердження)

Ну давайте ви мені допоможете, у вас тут інтелект кращий за весь форум я бачу, тобто якщо бойові дії зупиняються то безробіття впаде до рівня 8.9% по всій країні , я правильно зрозумів ?

Дякую за комплімент, але я так не вважаю.

до рівня 8.9% по всій країні , я правильно зрозумів ?

Якщо вірити цьому дослідженню — повне припинення бойових дій, справді може повернути рівень безробіття до 8.9%(що вже є доволі прийнятним числом).
Я думаю, що в цьому є сенс, оскільки прийдеться багато чого відбудовувати — а це завжди тисячі робочих місць.

8.9% ви важаєте доволі прийнятним число ?)) Я вам по секрету скажу що деякі країни ЕС мріють про такий рівень без робіття)) я вам навіть більше скажу, що для України це число виглядає дуже добре, в середньому, за останні 10 років в Україні цей показник вище

Рівень безробіття у 28 країнах-членах Європейського союзу у грудні 2019 року становив 6,2%

за останні 10 років в Україні цей показник вище

Я вже пояснив чому, потрібно ще раз пояснювати? Під час активної відбудови країни, кількість робочих місць буде більшою, ніж зазвичай. Це зокрема можна пояснити масовим вливанням коштів в економіку, так і тим, що дуже багато об’єктів інфраструктури зруйновані.

Більше того, зазвичай вважається, що 9% це доволі високий рівень безробіття.

Природне безробіття вважається нормальним у межах 2-3 %

Дивіться, ми ж насправді обидвоє любимо Україну, правильно?
Лишень ви вважаєте, що в Україні нема проблеми з безробіттям, а я вважаю що є.
Це природньо, що під час війни мільйони людей втрачають робочі місця. На жаль, такі реалії військових дій. Дехто, звісно, перебирається в інші місця і відкриває там бізнес(особисто знаю про такі випадки), але, на жаль, не всі бізнеси так легко перевести. Величезні заводи, які давали сотні тисяч робочих місць — зруйновані.
Це не робить нашу країну гіршою. Це лишень заставляє шукати рішення для цієї проблеми. Особисто у мене воно тільки одне — дозволити людям їхати працювати закордон.
Якщо у вас є інше — я радий його вислухати. Щиро.

www.eurointegration.com.ua/news/2020/01/30/7105791

Найвищі показники безробіття спостерігалися в Греції (16,6% у жовтні 2019 року) та Іспанії (13,7%).

Якщо у вас є інше — я радий його вислухати. Щиро.

Якщо працювали офіційно, піти стати на біржу, через пару місяців, стане ще кращий клімат, в корону всі сиділи багато хто втратив роботу, я в тому числі, при тому що працював в ЕС, нічого пересидів, потім таки повернувся в Україну ))

Я впевнений що через пару місяців стане краще, а їхати в Польщу там де нема власного житла де теж треба шукати роботу, спати в спортзалі. Я тупо не бачу сенсу це не виходить якось вигідніше

Найвищі показники безробіття спостерігалися в Греції (16,6% у жовтні 2019 року) та Іспанії (13,7%).

Правильно, найвищі показники. А середній біля 6.8, що означає, що 8.9 насправді доволі багато.

Якщо працювали офіційно, піти стати на біржу, через пару місяців, стане ще кращий клімат

На біржі платять копійки, будемо чесні. Наші заробітчани чистими в Польщі отримують більше 1000 євро на руки.

Я впевнений що через пару місяців стане краще, а їхати в Польщу там де нема власного житла де теж треба шукати роботу

Я також думаю, що через пару місяців стане краще) Тому я вважаю, що тимчасово доречно пустити людей закордон. Зараз власне сезон полуниці починається — а це багато нових робочих місць.

Я взагалі вважаю, що коли все закінчиться — у нас буде унікальний шанс дуже швидко відновити країну.

при тому що працював в ЕС

Ви втратили роботу в ЄС?

Ви втратили роботу в ЄС?

це в коронавірусні часи

Для прикладу про нерухомість. Ви приводили статистику, що аж 400(це дуже мало) будівництв відновились. Лишень ви забули уточнити, що:

«Закарпатська область повністю відновила будівництво, Львівська — на 95%, Івано-Франківська — 92%. Дніпровська область — лише на 16%, Київський регіон — на 12%. Цікаво, що Одеса одна з перших почала відновлювати будівництво. Наразі в Одеській області продовжили свою роботу близько 60% робіт», — розповів у коментарі hromadske директор з маркетингу ЛУН Денис Суділковський.

В Одесі оголосили про продовження будівництва для того, щоб інвестори відновили платежі. Але реального будівництва в Одесі немає. За інші регіони не знаю

Дякую, корисна інформація. Я можу говорити лишень за Франківську — у нас справді практично всюди відновили будівництво. Але це, мабуть, очікувано.

Я знаю особисто багато людей (не айтішників) хто і до війни не мав роботи. Звісно що і зараз її в них нема. І вони тільки й можуть що зробити, як чекати на волонтерську допомогу.
Може б краще їх випустити до Європи?

Якщо ви справді вважаєте, що приклад вашого кондиціонерщика хоча б якось ілюструє рівень безробіття в країни — то у мене для вас погані новини(

ну так давайте статистику, я її навів вже

У вас є щось сказати їй ?

An estimated 4.8 million jobs have been lost in Ukraine since the start of Russia’s full-scale invasion, according to a report by the UN International Labor Organization. The organization estimates that employment losses would increase to 7 million if hostilities were to escalate.

Я вам ще раз пояснюю: те, що робочих місць така ж кількість як в 2020 — це дуже погано. Якби економіка відновлювалась — кількість робочих місць була б в рази більшою, ніж в 2020. Повірте, після рецесії кількість робочих місць завжди б’є всі рекорди.

An estimated 4.8 million jobs have been lost in Ukraine since the start of Russia’s full-scale invasion, according to a report by the UN International Labor Organization.

Це просто закидон, Скільки зараз ?

Повірте, після рецесії кількість робочих місць завжди б’є всі рекорди.

покажіть на статистиці всі данні є в інтернеті, що буде що не буде

Відкрийте посилання, що я вам скинув і прочитайте.
У мене складається враження, що для вас принципово просто потратити мій час на ваші недоречні зауваження.
Ще раз: ви можете вірите в те, що робочі місця повертаються(це брехня), або визнати проблему і спробувати її вирішити.
Якщо хочете продовжити розмову — пишіть мені на пошту, переписка на форумі не є продуктивною.
Успіху.

Рабочих мест для этих людей — нет и не предвидится в обозримом будущем.

Це дуже груба логічна помилка і дуже небезпечне твердження.

Як я писав Кожаєву нижче — робота є, найрізноманітніша, повно роботи в містах і навіть селищах які знаходяться в безпечних регіонах.

А буде роботи ще більше після перемоги, коли почнеться активна відбудова, сюди прийдуть інвестиції й донорські кошти, відкриються знову закриті бізнеси.

робота є, найрізноманітніша, повно роботи в містах і навіть селищах які знаходяться в безпечних регіонах.

Пустой популистский трёп.
Где взять миллионы рабочих мест для бывших работников портов и смежных предприятий?
А для работников бывшей «Азовстали»?
А для работников бывшей нефтеперерабатывающей отрасли?

Есть конкретные планы с цифрами?

Ти намагаєшся втягнути мене в популістичну безпредметну дискусію, кидаючись абстрактними запитаннями.

У мене особисто плану для всіх цих людей немає, я не той чувак, який має розробляти їх. Але у влади є, є плани відновлення України, є вже сформовані міжнародні фонди відновлення, є заморожені русняві кошти, які з дуууже великою ймовірністю також підуть у ці фонди.

Тякож прямо зараз є тисячі, якщо не десятки тисяч вакансій по всій Україні для тих, хто втратив свою роботу.

Для вскукарєків про те, що будь-хто може виїхати і знайти там роботу — так це ну дуже велика омана.
Низькокваліфікованої роботи там вже не так і багато лишилось.
Я вчора спеціально зідзвонився з родичкою, яка виїхала на заробітки в Чехію ще до війни. Вона сказала, що у їх невеликому місті приїхало 100 жінок біженок, із них більш як за місяць роботу змогли знайти лише 30, для решти або роботи нема взагалі або робота настільки важка і настільки малооплачувана, що на неї ніхто не погоджується.

А для кваліфікованих робіт, по-перше, треба знати місцеву мову, а по-друге, ніхто не хоче тебе влаштовувати на декілька місяців, поки війна не закінчиться.

Тому якщо ти саме переживаєш аби люди були працевлаштовані, то відкриття кордонів це не панацея.

якщо не десятки тисяч вакансій по всій Україні

А нужны — миллионы.
Ты до сих пор не понимаешь, что рухнула база экономики? База, мать ее?

У мене особисто плану для всіх цих людей немає,

То есть ты даже не хочешь брать в голову проблемы миллионов людей? Ок.

вчора спеціально зідзвонився з родичкою, яка виїхала на заробітки в Чехію ще до війни. Вона сказала, що у їх невеликому місті приїхало 100 жінок біженок, із них більш як за місяць роботу змогли знайти лише 30

Кроме Чехии других стран нет?

або робота настільки важка і настільки малооплачувана, що на неї ніхто не погоджується.

Закончатся деньги — согласятся на любую.

Ты до сих пор не понимаешь, что рухнула база экономики? База, мать ее?

І що таке база по твоєму?

То есть ты даже не хочешь брать в голову проблемы миллионов людей?

Ти маніпулюєш і перекручуєш. Я співчуваю всім цим людям і допомагаю через донати і волонтерство. Найменше що їм потрібно це «Плани» від чувака, який в цій галузі не розбирається.
Дивись вище — плани є у тих, хто за це відповідальний.

Кроме Чехии других стран нет?

В Польщі ситуація ще гірша через велику кількість емігрантів, в решті країн або нема такої кількості низькокваліфікованих робіт або туди фіг доберешся через їх віддаленість чи візову політику або ж ситуація ± така ж.

Закончатся деньги — согласятся на любую.

Ось ми й визначили, що ти в сраці мав всіх постраждалих людей, якщо вважаєш, що будь-який твій співвітчизник має працювати в рабських умовах від безвиході.

Тобі пофіг на всіх них, ти просто хочеш довести, що ти правий.

І що таке база по твоєму?

Логистика.

Я співчуваю всім цим людям і допомагаю через донати і волонтерство.

Это позволит им не умереть некоторое время.
Но перспектива у них только одна — уезжать отсюда.

який в цій галузі не розбирається.

Зачем ты тогда всё это пишешь, если даже не пытаешься увидеть проблему в масштабе?
Я тут не о частных случаях. Я о масштабах страны.

або туди фіг доберешся через їх віддаленість

По Евросоюзу поездки сегодня — не проблема вообще и стоит копейки

В Польщі ситуація ще гірша через велику кількість емігрантів,

А Германия?
Италия, Испания, Франция, Голландия, Португалия?
Пока заполнены только граничащие с Украиной страны.

якщо вважаєш, що будь-який твій співвітчизник має працювати в рабських умовах від безвиході.

А что ему останется делать?
Сидеть в переходе милостыню просить?
Или пойдет на работу, которую предлагают, или поедет дальше.

Тобі пофіг на всіх них, ти просто хочеш довести

Я пытаюсь тебе пояснить, что украинской экономики больше нет по большому счёту. И столько людей в стране трудоустроить — нереально.
А ты мне рассказываешь, как легко можно устроить обслуживающим персоналом внутри страны миллионы людей при падении ВВП наполовину.

по-друге, ніхто не хоче тебе влаштовувати на декілька місяців, поки війна не закінчиться.

Почему на несколько? Многие с удовольствием останутся в Чехии

У мене особисто плану для всіх цих людей немає

Може виявитись, що такого плану немає ні в кого.

я не той чувак, який має розробляти їх

Може ти знаєш того, або тих, хто це розробляє?

Але у влади є, є плани відновлення України, є вже сформовані міжнародні фонди відновлення,

Звідки ти це взяв?

Зеленський декілька разів у своїх виступах казав, що сформовані фонди відновлення України. Конкретних планів я не бачив, чув тільки про ці фонди.
Також від того ж Зеленського чув, що є план, коли якась країна чи група країн беруть «шефство» над відновленням якоїсь області, так відновлення і подальша модернізація Житомирської області має бути під патронатом країн Бальтії.
Ось цю новину чув неодноразово: suspilne.media/...​zki-regioniv-ukraini-opu

Навряд це було б озвучено якби це були просто фантазії бех конкретних планів і узгодження із цими країнами.

Зеленський декілька разів у своїх виступах казав, що сформовані фонди відновлення України

Дякую, але я йому не дуже вірю :(

Стосовно відновлення — найперше, я вважаю, треба сильно змінити закон про вибори, політпартії та всю цю кухню. Бо без цього пролізуть знов ті ж самі ... кандидати. А з ними оновлення забуксує

Не можуть бути сформовані якись фонди, тому що війна ще не скінчилася, тому що не зрозуміло ще, який розмір руйнувань буде, та хто взагалі переможе в цій війні.

для решти або роботи нема взагалі або робота настільки важка і настільки малооплачувана, що на неї ніхто не погоджується

Доречі — цікава ситуація. Якщо потрібно, щоб хтось це виконував, то має поступово зформуватись ринкова ціна. А якщо не хочуть платити як слід, то мабуть воно нікому не потрібно і це просто якись балачки

А якщо не хочуть платити як слід, то мабуть воно нікому не потрібно і це просто якись балачки

Памʼятаю ситуацію минулого року в Польщі, коли не вдалося місцевим фермерам зібрати достатньо багато людей для збору полуниці, бо працівники їхали на більш високооплачувані роботи, а ціни на полуницю не дозволили платити достатньо велику платню і минулого року багато полуниці погнило просто на полях.

минулого року в Польщі, коли не вдалося місцевим фермерам зібрати достатньо багато людей для збору полуниці, бо працівники їхали на більш високооплачувані роботи

Бачимо, що полуниця не настільки потрібна, як ті інші товари/послуги, за які платили більше

А буде роботи ще більше після перемоги, коли почнеться активна відбудова, сюди прийдуть інвестиції й донорські кошти, відкриються знову закриті бізнеси.

Только людей не будет: если сейчас не выпускать, как только отменят запрет на выезд драпанет много. Возможно не сразу, но уедут

почнеться активна відбудова, сюди прийдуть інвестиції й донорські кошти, відкриються знову закриті бізнеси

Добре б.
Оптимістично.
Але до того періоду країну чекає доволі трудний період.

Як вважаєш, скільки ще часу пройде до втілення цих мрій?

почему армия безработных будет висеть на шее у государства ?

А де ще вона може висіти?

Ч о для меня важнее: Украина, или жизнь?

у нас ни разу нет склада с 15М комплектов оружия/брони чтобы резко всем раздать

В Ковбасній має трохи бути 😏

Це просто пісец, я знав що на доу сидять одні нитики, як же це противно читати. Права, конституція, кококо. Мабуть це ті самі знавці конституції, що проти вакцин були, не здивуюсь.

В країні ВІЙНА, як ви пропонуєте воювати?? Також дуже не хочеться щоб такі як ви виїхали за кордон і там ганьбили нашу країну і позбавляли її підтримки (як було з мільйонами молодих чоловіків-сирійців). Тому щиро сподіваюсь, що до кінця війни жоден з вас не виїде і тільки ми будемо це бачити, читати і фейспалмити від 80% постів в цьому треді

Ви правильно все пишете, але ... якщо пишете з окопу. Селфі з побратимами зробите? Чи ви лайном поливаєте тих, від яких сильно не відрізняєтесь? Це кумедно.

Кумедно ваші відмазки і підміна понять. Якщо призвуть, то піду. А зараз принаймні я отримую гроші в Україні, витрачаю їх в Україні і плачу податки в Україні

Воювати за свою державу, захищати її — це честь та блага справа. Тому потрібна серйозна мотивація для тих, хто це робить, в кого є хоробрість та відвага, в кого є міцні яйця. Тому запропонував — не воюєш за Україну, нічого страшного — але ти не можеш балотуватись в органи центральної влади, бо в тебе нема хоробрості, відваги, сили.

Нитіки — це частина суспільства, вони є всюди в кожній державі світу. Але соромно, коли нитіки керують державою, областями, економіками. Нитіки мають знати своє місце. А воно точно не перших рядах суспільства і влади.
От ви уявляєте Гетьманцева, Арахамію, Суркіса, Федорова, Сачко чи Садового на фронті? Вони і є нитіки, але вони керують. І це проблема суспільного характеру — хитродупі та боязливі нитіки керують воїнами, не за професією воїнами, а за духом.

Це нормально, що цивільні менеджерські посади займають менеджери, а не воїни. Ватник і менеджер — не синоніми

Запропонуйте свої мотиваційні інструменти, щоб воювати за свою державу — було престижно та почесно? Щоб державу очолювали хоробрі та відважні люди, а не нитіки-лакеї?
От люди ризикують своїм життям за державу — що ми даємо їм в обмін на їх максимальний ризик?

Складне питання :)
Повага, гідна оплата під час війни, та після, якщо залишаться у військах, передавати досвід. Кар’єрні можливості у військах, чи потім у силовому блоці — МВД, СБУ, Прокуратура, НАБУ, тд. Чи інша робота — де буде у нагоді відданість інтересам країни. Тобто всі органи, де контролють, щоб шось в країни не крали.

Можливо, якісь податкові пільги для всіх участників бойових дій. Хоча тут відразу вмикнеться корупція, тому ні :(

Соц виплати і пільги, для тих, чиє здоров’я зазнало невиправної шкоди під час бойових дій.
Дієві зміни для запровадження безбар’єрної середи — це для всіх громадян.

Виплати для сімей, котрі втратили члена сім’ї, при виконанні обов’язків.

І останнє, це зміни у економічній політиці, боротьбі з корупцією. Щоб років через 5-10 після війни було видно неозброєнним оком, заради чого воювали взагалі.

Бо якщо воз буде й нині там, то може й накривати трохи депресія, що так старалися, а й досі економіка так собі, й на ТВ політики просто ср***ся, й нічого не змінилося.

Вважаю, що треба головне щоб не викликало сумнівів, що країна швидко змінюватиметься у майбутньому в кращу сторону, що о інвалідах подбають гідно, і що сім’ї з втратами не будуть кинуті на призволяще.

Я не вважаю що цього достатньо, але мені здається, що це те, що має сенс, щоб мотивація й досвід таких людей був використаний на максимум.

Вважаю, що треба головне щоб не викликало сумнівів, що країна швидко змінюватиметься у майбутньому в кращу сторону, що о інвалідах подбають гідно, і що сім’ї з втратами не будуть кинуті на призволяще

У меня боооольгие сомнения. Гетманцев до сих пор во власти

Вам, мабуть, важко в це повірити, але люди йдуть захищати Батьківщину не заради того, щоб потім получити якісь «плюшки». Власне, наскрізь комерційне, мислення ви намагаєтесь підлаштувати під усіх інших.

Є лишень одне достойне винагородження — вільна і демократична країна, в якій нема корупції, і високий рівень зарплат і освіти для їхніх дітей.

Ваша ж ідея спричинить ріст корупції, кінцево знищить демократію в Україні, і на десятки років відтяне вступ в ЄС.(Як ви думаєте ЄС віднесеться до ідеї займати посади тільки військовим?).
Кожен має займатись своєю справою.
Програміст програмуванням, а не політологією.
Якщо ви розумієте про що я.

Ви перекрутили слова про військових та воїнів по духу.
Служити в армії можна 3-4 роки, отримати військову спеціальність, умовного сержанта чи лейтенанта і потім йти в цивільне життя, отримавши економічну чи правничу освіту, щоб бути компетентним на посаді керівника області чи міністерства.
Але так, хто не воює за державу, не має право нею керувати — це моя думка, вона така.
Тут нема дискримінації. Якщо хочеш влади — іди воюй (може кожен, хоча би медбратом чи водієм). Не хочеш — сиди десь в тилу, займайся приватним бізнесом, плати податки.

Ні, це буквально дискримінація. Як я вже казав — у нас демократична країна, і люди мають право самостійно вибирати, кого вони хочуть бачити при владі.
Ваша пропозиція є антиконституційною, і суперечить світовим практикам. (Прощавай НАТО і ЄС з таким підходом).
Військові воюють не за потенційну владу, а за те, щоб жити у вільній та процвітаючій країні. І для цього влада повинна бути у компетентних людей, незалежно від їхнього бекграунду.

P.S Думаю для багатьох такий закон був би причиною назавжди покинути країну. Навіть, якщо вони до цього не хотіли брати участь в політиці. Маю ідею: спитайтесь у знайомих військових, що вони думають про таку ідею. Поділитесь потім результатом
Думаю, мені не вдасться вас переконати, а вам мене. Тому залишаймось при своїх)

Запропонуйте свої мотиваційні інструменти, щоб воювати за свою державу — було престижно та почесно?

Здається можно скопіювати їх із США та/або Швейцарії.

Якщо призвуть, то піду

...живу не по адресу прописки, на улицу не выхожу, в магазин ходит мама © один итальянский сайт

Ну нашо ж ви свої секрети розказуєте. Я зареєструвався в місцевому воєкноматі на 3й день війни. Ви головне далі нийте, вже навіть починає бути приємно дивитись, бо це ниття нічого не дасть)

зареєструвався ??? це подвиг.
а по вашим висловам здається ви ніби пишете з палаючого танка

Утримання заручників як спосіб ведення війни?

«Нацисти» чи як там у вас українців називають :)

А в чому реальний сенс такої заборони для чоловіків? Ну і власне чим це не схоже на утримання заручників?

А в чому реальний сенс такої заборони для чоловіків?

Полегшене адміністрування перетину кордону.

Ну і власне чим це не схоже на утримання заручників?

А ви точно QA Engeener?

Зару́чник — людина, захоплена з метою змусити когось (родичів заручника, представників влади) вчинити певні дії або утриматися від вчинення певних дій заради визволення заручника, недопущення його вбивства чи нанесення серйозної шкоди його здоров’ю.

Ваших родичів змушують вчиняти певні дії?

Звичайно, моїх родичів змушують повернутися в Україну у небезпеку, хоча вони не бажають сюди повертатися.

А в чому полегшення адміністрування перетину кордону, щось я не зрозумів?

А в чому реальний сенс такої заборони для чоловіків? Ну і власне чим це не схоже на утримання заручників?

З великою ймовірністю ти народився в роддомі який оплачувала країна ,як і лікарів. Отримував медичне обслуговування, яке вони б не було, отримав базаву освіту, вчився в університеті, платиш 5% податку (а не > 40 які в Італії чи Іспанії з +/- тої зп брутто) це я вже не пишу про громадський транспорт, тепло та водопостачання, дороги і т.д. Заборонили виїзд коли напала інша країна — мене взяли в заручники, памагітє..

Нет никаких государственных денег, есть деньги налогоплательщиков!
© Маргарет Тэтчер

Нет никаких государственных денег, есть деньги налогоплательщиков!
© Маргарет Тэтчер

Згоден. І? Не зовсім зрозумів як це корелює з тим що я написав?
Заборона на виїзд введена в першу чергу, щоб було кому захищати країну в критичний момент. Люди на передовій в першу чергу захищають якраз всіх громадян та платників податків. Чи ви думаєте, що там люди ризикують своїм життям через податкову, Раду, Гетьманцева? Імхо, там ризикують життям за те щоб не було більше Буч, за те щоб не було як в ордло, коли тебе хватають на вулиці, дають гвинтівку Мосіна і відправляють героїчно вскривати вогневі позиції чергових фашистів.

цитата корелює з

ти народився в роддомі який оплачувала країна ,як і лікарів

виходить роддом, лікарів і т.д. через податки оплачував мій дід і батько.

виходить роддом, лікарів і т.д. через податки оплачував мій дід і батько.

Вони є не тільки податки платили. Наші з вами діди\прадіди ще воювали у Другій Світовій. Вони мабуть не були такими розумними як ми..

таким чином ви згодні що наша держава нам нічого не дарувала?

таким чином ви згодні що наша держава нам нічого не дарувала?

Звичайно. Держава це взагалі — громадяни, більшість з яких платники податків. І ця структура має свої правила і закони. Наразі, за законом військовозабов’язаним не можна виїжджати за кордон. Хочете це змінити? Будь-ласка наступні вибори — реєструйте партії і вперед.

ну от, вже прогрес відносно:

ти народився в роддомі який оплачувала країна ,як і лікарів. Отримував медичне обслуговування, яке вони б не було, отримав базаву освіту, вчився в університеті
Держава це взагалі — громадяни,

Не вірно. Держава — це чиновники, апарат примусу і все таке.
Держава б мала служити народу, щоб людям жилося краще, але нажаль в нашій країні ще зберіглося багато рис антинародної держави.

Не вірно. Держава — це чиновники, апарат примусу і все таке.

А звідки ці чиновники беруться? Хто ж нам їх присилає сюди?

звідки ці чиновники беруться

Абсолютно похер.
Важны не персоналии чиновников, а выстроенная сверху система взаимоотношений между ними.
А она осталась по факту советской.

А она осталась по факту советской.

В країнах Балтії те ж була советска система, але там якось змогли.
Іронічно, що ви на форумі раніше писали, що вам Україна краще заходить ніж США якраз через те що тут можна порушувати правила і відкупитись від штрафу якщо що. А зараз ниєте, бо закрили кордони для військовозабов’язаних. П’єса на дві дії, такий собі вітчизняний full metal jacket.

Іронічно, що ви на форумі раніше писали, що вам Україна краще заходить ніж США якраз через те що тут можна порушувати правила і відкупитись від штрафу якщо що

Вполне закономерно.
Пока Украина в мою жизнь не лезла, она как страна для жизни меня оч устраивала. Начала залезать в мою жизнь — лучше беседовать с американским стейт трупером и федеральным судьёй на тему штрафов за нарушения ПДД, чем с украинским военкомом и пограничником на тему мобилизации и пересечения границы.

Вполне закономерно.

так і я про це пишу.

лучше беседовать с американским стейт трупером и федеральным судьёй на тему штрафов за нарушения ПДД, чем с украинским военкомом и пограничником на тему мобилизации и пересечения границы.

повністю підтримую. Один в один анекдот про студента в пеклі.

Один в один анекдот про студента в пеклі.

Немного не актуально.
Сессия для студента наступает неизбежно и срок её известен заранее.
Тут произошло событие, которое не происходило последние 100 лет. И были явные основания рассчитывать, что и следующие 100 лет минимум оно не случится.

Пока Украина в мою жизнь не лезла, она как страна для жизни меня оч устраивала. Начала залезать в мою жизнь — лучше беседовать с американским стейт трупером и федеральным судьёй на тему штрафов за нарушения ПДД, чем с украинским военкомом и пограничником на тему мобилизации и пересечения границы.

наконец-то хоть какая-то годнота на 1500 комментов

А звідки ці чиновники беруться? Хто ж нам їх присилає сюди?

Звісно, що вони також жили в Україні. Але не треба змішувати.
Чиновники — громадяни України. Держава — це не громадяни, це купа організацій.

за те щоб не було як в ордло

але щось подібне я читав від наших людей, коли забирали
— взагалі без досвіду,
— не бувших на срочній, ні на зборах,
— хворих...

але щось подібне я читав від наших людей, коли забирали
— взагалі без досвіду,
— не бувших на срочній, ні на зборах,
— хворих...

І кидали їх відразу на передову з гвинтівкою Мосіна?

І кидали їх відразу на передову з гвинтівкою Мосіна?

Мосіна чи якоюсь іншою — не важливо, але так — деяких на передову.
А призив хворої людини, навіть не на передову — ти вважаєш за нормальне явище?

Я народився, отримав освіту дуже давно і в інший країні. За медичне обслуговування себе своєї сім’ї плачу я сам (приватні клініки), за освіту своїх дітей плачу я сам (приватні садочки) і не повіриш, народження моїх дітей теж відбулося у приватному роддомі, який таки оплатив я сам. P.S. Якщо ти вважаєш що своїм дописом якось відповів на всі ті питання які зацитував то ні, ти не відповів.

Я народився, отримав освіту дуже давно і в інший країні. За медичне обслуговування себе своєї сім’ї плачу я сам (приватні клініки), за освіту своїх дітей плачу я сам (приватні садочки) і не повіриш, народження моїх дітей теж відбулося у приватному роддомі, який таки оплатив я сам. P.S. Якщо ти вважаєш що своїм дописом якось відповів на всі ті питання які зацитував то ні, ти не відповів.

Все дуже просто — є закони України за якимим у вас як права так і обов’язки. Якщо вам не подобається це — у вас було купу часу змінити країну проживання. Ви цього не зробили, а зараз почали нити що вас тримають в заручниках. Там на передовій взагалі треба люди кожної хвилини ризикують життям, але стоять, якраз щоб ви могли жити, щоб у вас вдома не було локальної Бучі. І все це організувала ця держава яка тримає вас в заручниках.

Ви знаєте, коли пишите такі пафосні пости, то додавайте до них будь-ласка селфі з окопів Сєвероднецька або з під Ізюму, буде набагато краще сприйматися те що ви пишите, а так знаєте не не бере за душу. Де і коли їхати я дам собі раду сам. P.S. держава все так класно організувала, а ми тут чомусь на літачки збираємо ... На цьому припиняю годувати троля.

Ви знаєте, коли пишите такі пафосні пости, то додавайте до них будь-ласка селфі з окопів Сєвероднецька або з під Ізюму, буде набагато краще сприйматися те що ви пишите, а так знаєте не не бере за душу

Отнюдь, такое же быдло как и вы та ні я такий самий вояка як і ви. мій пойнт тільки в одному — закриття кордонів для воєнозабов’язаних це правильне рішення. От і все

держава все так класно організувала, а ми тут чомусь на літачки збираємо

1. Держава два роки підряд правалює обороне-замовлення.
— та пох
2. Нач.штабу та міністр оборони гризуться за якісь квартири і саботують розвиток армії
— та пох
3. 10 млрд. які призначались армії перераховують на будівнитво доріг
— та пох
4. [хз. чи правда треба ще перевіряти] Розмінували Чонгар, щоб побудувати ЦНАП на кордоні з Кримом
— та пох
5. Тупо похерили ракетну програму
— та пох.
6. Корупція як завжди, а то і бльше
— та пох
7. Беня і далі доїть держави на млрд. $
— та пох
..
Закрили кордони для воєнозабов’язаних після початк війни -> нас всіх взяли в заручники. Айайай на 1к коментів. Ну і згадки, що все suddenly не так і нам приходиться скидуватись не те що на літачки, а на дрони, турнікети, автівки для армії.
Яке їхало, таке і здибало.

мій пойнт тільки в одному — закриття кордонів для воєнозабов’язаних це правильне рішення

Дозволь з тобою не погодитись :)

Рішення не правильне і тхне тоталітаризмом.

Отой твій список — то до чого?

Також дуже не хочеться щоб такі як ви виїхали за кордон і там ганьбили нашу країну і позбавляли її підтримки (як було з мільйонами молодих чоловіків-сирійців)

Спасибо за аналогию. Я примерно так и предполагал что сейчас Украина опустилась на уровень стран уничтоженых войной. Сирии, Афганистана, Ирака. Даже если хотел бы вернуться в Украину — то Украины, которая была, уже нет. Нужно будет много лет что бы мы догнали то же Сомали или другие страны 3-го мира.

Боже яку херню ви несете в кожному пості, нащо ви тут взагалі сидите, на сайті чужої країни, боїтесь показати своє ім’я, тільки висираєте свої пости без сенсу. Повністю перекрутили моє твердження і видали свою чергову діарею як думку.

Спільного у нас з цим країнами тільки війна і почалась вона не через нас, а з бажання хворого сусіда. Такі аналогії це кацапські наративи, але ви мабуть і є кацап або латентна вата

Я тут сидел и ныл еще до 2014 года — так что не надо мне про «ватные методички».
А вот что Вы тут делаете — абсолютно непонятно! Клеймите позором нытиков, тех кто хочет свалить, выискиваете «ватников»... Вас не взяли на фронт и теперь вы решили воевать в Интернетах?
Вы написали про Сирию — и я написал. Вы клеймите позором тех, кто бежал из Сирии. А сами вы были в той Сирии? Вам противно читать когда люди хотят бежать от войны. А сами Вы были под обстрелами? Легко называть всех трусами тому, кто никогда в жизни не переживал настоящего ужаса!

Права, конституція, кококо.

Ще раз пропоную відправляти людей, які це пишуть про Конституцію, в умовний Туркменістан. Для них права і Конституція нічого не значить? Чудово, тоді і жити в країні, де вони є — ця людина також права не має.(Ніякої свободи ворогам свободи, пам’ятаєте?).

Тільки антивакси і трактористи апелюють до конституції коли їм вигідно, і як їм вигідно. Я ніде не казав, що конституція це погано чи її не треба виконувати.

Ось вам з Конституції. Тут щось нічого нема про втечу і обмеження прав
Захист Вітчизни є конституційним обов’язком кожного громадянина, оскільки оборона країни належить до найважливіших функцій держави і це справа всього народу. Так стаття 65 Конституції України зазначає — Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов’язком громадян України. Громадяни відбувають військову службу відповідно до закону. Одним з таких законів є Закон України «Про оборону України»

Права, конституція, кококо.

Ось що ти написав. Я ще раз наголошую: людина, яка зі зневагою відноситься до дотримання прав людей, повинна добровільно переїхати у країну, де цих самих прав нема.

Громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом. Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.

Давай, розкажи мені,

Ось вам з Конституції. Тут щось нічого нема про втечу і обмеження прав

як тут нічого нема.

Так стаття 65 Конституції України зазначає — Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов’язком громадян України.

Громадяни відбувають військову службу відповідно до закону.

Яка ця стаття має відношення до громадян, що не відбувають військову службу?

По перше, не бачив коли ми перейшли на «ти». По друге, там була зневага не до конституції, а до місцевих нитіків, які про неї згадують тільки коли мова йде про вакцинацію і війну, але чомусь не пам’ятають в 98% інших випадків. Ну і по третє, ти знову використовуєш підміну понять, тому діалог закінчено.

Щодо того чи хочеться чи ні — а де в конституції щось сказано про хочеться? Тут же до неї апелюють. Захист країни це ОБОВ’ЯЗОК. Завтра вам перестане хотітись платити податки, значить можна цього не робити?

Я перейшов власноруч.

ти знову використовуєш підміну понять, тому діалог закінчено.

Приклади підміни будуть?

Щодо того чи хочеться чи ні — а де в конституції щось сказано про хочеться?

Де я хоча б слово написав про «хочеться»?
Ти ж сам прикриваєшся Конституцією, коли тобі вигідно це в діалозі(обов’язок захищати), але ігноруєш очевидну дискримінацію. Так і не зрозумів, як ти приплів 65 статтю з забороною виїзду. Мобілізованих декількасот тисяч, в’їзд заборонили мільйонам.

Ще раз: я не кажу, що це рішення є не конституційне, я не юрист. Але що ви кажете: Влада може приймати антиконституційні рішення, бо йде війна. Ви чомусь занадто багато згадуєте про обов’язки, і занадто мало про права.
До таких не може бути жодної поваги у правовій державі.

тому діалог закінчено.

Чудово, метати бісер у мене бажання і так нема.

Захист Вітчизни є конституційним обов’язком кожного громадянина, оскільки оборона країни належить до найважливіших функцій держави і це справа всього народу.

Справа в тому, що захищати країну, відчуваючи себе в’язнем в ній, не дуже то й хочеться. І ефективність таких захисників мінімальна, навіть шкоди більше, ніж користі.

Лауреатом премії Атлантичної ради «За видатне лідерство» став народ України.

Дослівно ОПУ: «Премію українцям присуджено за стійкість і мужність у протистоянні російському вторгненню. Це вперше The Atlantic Council відзначає весь народ або націю».

Схоже справді не читали цю тему:)

В мене когнітивний дисонанс.

Спільнота зібрала за добу овер 30 лямів гривень на армію і в той же час ця спільнота розводить тут плач, що їм не дозволяють виїхати в Прагу погуляти по Карловому мосту чи в Туреччину в готель.

Дуже цікаво, скільки корисні дурники, які розводять тут зраду, пишуть про права і ринкову економіку, задонатили в останньому зборі на безпілотники.

Мне больше нравится

«В стране безработица, нужно открыть границы. А то я не могу выехать в европку, что бы финансировать рабочие места там»

Пускай лучше бюджет воюющей страны тратится на дотации безработным, я правильно понял?

Що зараз заважає чоловікам в Україні працювати в будь-якому місті, де немає небезпеки військових дій?

Нічого не заважає, так десятки тисяч і працюють

Брехня.
На скажу за всі міста, але я у Львові і тут дофіга вакансій і робіт.
www.work.ua/jobs-lviv 2638 не тільки айтішних вакансій за останні 30 днів і це тільки Львів.

Ти вважаєш, що середньостатистичний українець який хоче виїхати( не ітшник ), який як правило, не знає мови, не має дуже високої кваліфікації, після податків і витрат на оренду зможе в чистому остатку дозволити собі вищий рівень життя ніж працюючи у Львові на умовних 15 тисяч?

Уверен. Иначе бы в ту же Польшу не ехали толпами

Це різні речі.
Так, люд активно їздять на заробітки, АЛЕ:
— 90% тих хто їхав до війни на заробітки, жили в дуже «спартанських» умовах. Іноді це маленька будка на 2-5 людей прямо на полі чи на фермі. Люди їхали самостійно, мінімізували всі свої витрати як тільки можна, навіть частину їжі везли з собою.
Із сімʼєю, навіть вдвох, так жити не будеш.
— 99% їхали туди вже маючи запрошення на роботу і не шукали нічого намісці, тому що більшість незнає мови.

Почему он не может так-же поехать? Всё лучше, чем под ракетным обстрелом. Тем более беженцев жильём обеспечивают

Я знаю людей яки були «тимчасовими переселенцями» з Донбасу. Пожили вони тут по працювали за копійки, поїхали на заробітки спочатку до Польщі, а потім до Угорщіни. Повертатись взагалі не збираються. Це до безвізу до Европи на заробітки їздили здебільшого із західної України, позаяк в східній і центральній була робота, шахти, підпириємства. Тепер неміа ні х..я, народ валить бо збирати полуницю чи працювати складальником на заводі в Польщі на копійки по тамошнім стандартам, це набагато краще ніж покласти зуби на полицю тут. А як працювали рекрутінгові контори тут які мільйнами людей вивозили з : Киеєва, Харкова, Полтави тощо бачили усі хто хочь раз їздив громадьским транспортом. Щоб не потрапити в пастку свого світочку, як той путлер, треба як султан Сулейман чи Л. Брежнев інколи виходити з свого мерседесу власника IT контори, переодягнутись в китайский abibbas і проїхатись громадьским транспортом і прогулятись по місту, по звичайних районах.

Я это понимаю, но Викисловарь даёт примеры орфографической фиксации раздельного написания в трудах как достаточно давних (напр. Ал. П. Чехова в письме Ант. П. Чехову), так и современных. Не было бы орфографической фиксации, не было бы и предмета спора, но эта фиксация есть, поэтому можно говорить о том, что это — устойчивое сочетание.

Тут нема що думати. Подивіться скільки заробітчани з Польщі відправляють.
Я от тільки недавно переглядав роботи для біженців в Німеччині — там навіть після податків доволі хороша сума чистими виходить.
Не просто так люди їхали в Європу працювати ще задовго до війни.

P.S 15 тисяч далеко не умовіні

там навіть після податків доволі хороша сума чистими виходить.

Це яка? 1000-1200 євро? До того ж влаштуватись на роботу для біженців, ще й без знання мови. Удачі звичайно, але мені здається полуниці на усіх не вистачить

Приблизно в цьому діапазоні. Але це чистими, в Німеччині можна більше.
Якщо ви не знаєте, то наші співвітчизники працюють не тільки на полуниці(це сезонна робота, про що ви взагалі), а і на виробництвах та інших підприємствах. Робочих місць багато. Більше ніж в Україні зараз. І оплачуються вони краще.

а жить где в твоём львове, тоже на работе?

Кучу друзей не айтишников либо посокращали либо урезали ЗП. И сейчас действительно «куча людей за забором на ваше место» ибо условный Мариуполец нуждается в любой работе и готов работать за меньшие деньги чем условный Днепропетровчанин.

То, что отсутствуют рабочие места.
Пример.
В Одессе городообразующим предприятием является морской порт.
Большая часть жителей работает или в порту, или в фирмах, которые его обслуживают, или зависят от поставок из этого порта. Рынок 7-й километр например, товары получал контейнерами через порт.
Это напрочь ложит экономику региона, лишая миллионы людей рабочих мест.
Дальше.
В Кременчуге разрушили нефтеперерабатывающий завод. Последствия — аналогичные, только уже для экономики всей страны.

Война — это далеко не только сухопутные боевые столкновения.
И она натурально разрушила экономику, лишив миллионов рабочих мест.

спільнота розводить тут плач, що їм не дозволяють виїхати в Прагу погуляти по Карловому мосту чи в Туреччину в готель.

Але ж це тупо ваша маніпуляція. Проблема в порушенні природного права людини забезбечувати життя та безпеку себе та своєї сім’ї згідно з її можливостями.

Сотні тисяч жінок і дітей зараз можуть вибрати майже будь-яку країну Європи, щоб там пересидіти деякий час чи навіть спробувати закріпитись. Весь плач тут через чоловіків. Це уже ви трохи маніпулюєте.

Весь плач через те що ці чоловіки наразі сидить без роботи і не можуть забезпечувати цих самих жінок та дітей

Если речь про нормальные партнёрские отношения, а не у одного лапки и на содержании, то не очень понимаю что мешает женщинам содержать семью? (Только не надо про детей,и как это все дорого, миллионы женщин всегда работают, в не зависимости от маленьких детей, как-то все успевается). Европа бесплатно даёт и садики, и документы, и возможности. Это же и есть и в богатстве, и в бедности, т.е условно один в семье лишён возможности работать, почему второй не может этого сделать? В чем весь сыр бор? Эти комментарии то ли делают из женщин безвольных куриц, неспособных на работу, то ли пытаются подчеркнуть альфа мужчин-добытчиков, которых, о Боже, на 2 мес лишили работы. А раньше что не было безработицы? Умный, способный мужчина всегда найдёт работу, как и женщина.

Скільки років Вашим дітям та як швидко Ви знайди для них _безкоштовний_ садочок у Європі?

Моему 5, ребёнок ходит в частный сад, за который мы платим сами, а если ребёнок старше 5лет был бы, то есть бесплатные паблик скул (сша),как и в Европе, насколько я знаю, но мы по возрасту ещё не попали. Единственный огромный плюс Европы сейчас для вынужденных мигрантов в том, что ещё и пособие на детей дают) то есть мамочкам ещё легче,если в сравнении с штатами, здесь помощи для укр беженцев нет. Насколько я понимаю, можно инвестировать это пособие в условную помощь по уходу за ребёнком и идти работать, но если речь про тех кто никогда не работал, то уравнение найти с работу с ребёнком никогда не решится. Главное, желание)!

Ось давайте коли Ваша дитина піде в безкоштовний садочок у Європі, тоді в будете про це розповідати. А поки насолоджуйтесь платним у Америці і не давайте порад на теми, в яких Ви не обізнані. Дякую.

Єдиний хто порушив базові права і свободи Українців, це путін і росія які розпочали гарячу фазу війни яка вже триває 8 років, ось хто ворог і ось проти кого мають бути спрямовані всі ресурси, а не Україна, яка намагається вижити і яку тут х*уями криють в коментах і ви в тому числі.

А ті хто заперечував право громадян на зброю та вільний економічний розвиток то не вороги?

может потому что ты тупой и квакаешь не подумав на два хода вперед?

Ти просто корисний ідіот який транслює антиукраїнські меседжі, пішов на х у й.

Ну і в чому дисонанс? Мова не йде про те щоб погуляти. А просто мати передбачувані та безпечні умови в тому числі щоб робити та самі донати. В що тут не так?

Допоможу прибрати твій дисонанс: думаю річ у тім, що у кожній групі людей є завжди активна меншість та пасивна більшість.
Я наприклад регулярно читаю (пасивна дія) доу, але дуже рідко пишу коментарі (активна).
Задонатити на перший погляд теж активна дія, але все ж таки це пару кліків, тож вона дуже близька до пасивної. + донат вирішує конкретну проблему, що додає мотивації. коментар нічого не вирішує )

Теж схиляюсь до цієї думки, але все ж настілька разюча відмінність у масовій поведінці між представниками одніє професії, однієї країни і ± однієї вікової групи, мʼяко кажучи, дивує і засмучує.

чомусь є підозра, що аудиторії тих, хто донатив, та тих, хто тут плаче — майже не пересікаються

В мене з’явилася генiальна iдея апки для смартфону, вангую мiльони iнсталов!
Ця апка з астрономiчною точнiстю дає вiдповiдь на питання коли юзер зможе покинути Україну.
Вводиться стать та дата народження. Якщо жiнка чи <18 або >60 рочкiв — звучить радicний музон та виводиться меседж: «Ви вiльнi, валiть негайно!»
Iнакше, не дуже складний алгоритм «вічного календарю» обчислює часовий iнтервал та виводить напис з лiчильником типу такого «До звiльнення залишилось 13 рокiв 4 мicяця 6 днiв 15 годин 12 хвилин 5 секунд».
Опцiонально добавити скiни щоб розважити: стрибають овечки, горить полум’я, капає вода з клепсидри, зорi пiдморгують, місяць змінюється сонцем і назад i т. п.
Profit!

Идея весёлая, злободневная.
Жаль посадить могут за дискредитацию правящей партии.

"А мене за що?"© Хоча за таку провокацiйну апку можуть навiть заборонити виїзд з країни.. упс!)

Ну тюрьма и запрет выезда всё же разнятся.
Ей богу, я бы даже вспомнил Xamarin для того чтобы напилить вашу идею если бы не риск реально получить проблем.

Або добавлять в список «Миротворця», як автора цього топика: dou.ua/forums/topic/38052

В мене друг на Закарпаття виїхав, так його прямо з чану зняли і відправили до Нацгвардії!

Це був би смішний жарт, якби я з 27 лютого не бігав в берцях, з першого дня приїзду в сонячне Закарпаття. І у мене в роті таких (з кораблю на бал) людей 20 мінімум.

Станом на сьогодні видали багато чого. Список «всього» я в не бачив, тому поставити квантор «все» не можу:). Вибачайте, з-під реального імені багато розказати не можу також.

якби я з 27 лютого не бігав в берцях, з першого дня приїзду в сонячне Закарпаття

Ти добровільно пішов?

Перепис ідіотів, які й так б звалили рано чи пізно (періодично проскакували теми трактора). Чому 8 років ніхто не бачив цього закону? А тому що всім було пох.й. Сиділи через низькі податки, і нили як все ху.ово. А тепер ще більше занили, бо прої.али шанс.
P.S.: я теж за те щоб зняли це обмеження, але не через те що порушують якісь міфічні права коли йде ВІЙНА. А через те, що інші люди, ті які заробляли за кордоном, у них фін. подушка закінчується, та й потік валюти припинився.

. Чому 8 років ніхто не бачив цього закону?

всi були зайнятi — бамбили Бамбас коментами в iнфо-войнах ;-)

🐔🐔🐔Ко-ко-конституційні пок-пок-пррава!🐔🐔🐔

Найсмішніше тут те, що даний індивід вважає себе особливо дотепним і саркастичним. На практиці ж повна відсутність поваги до своїх колег, і підтримка закону, який в кінцевому результаті приносить набагато більше шкоди, ніж користі(погуглиш дані про безробітність?).

Хотів щось ще сказати про важливість конституції, про створений цим законом дефіцит товарів, але подумав, що інфлуєнсер навряд чи осилить більше ніж два абзаци.

P.S Під час військового стану існують певні обмеження свобод громадян. Це природньо. Що не є природнім — це без обговорення приймати будь-яке, навіть, найбезглуздіше рішення влади.

Какие на войне могут быть права?!

Право бахнути пільзнеру та закусити печеним вепрєвим колєном в Празі, очевидно ж за це борються коментатори.

ніт. У багатьох людей, Ви здивуєтесь, є сімʼї з малими дітьми, яким вкрай складно бути розлученими на невизначений період.

Так держава не примушує розлучатись, можна жити в Україні разом

Досить форсить цей маніпулятивний аргумент, ну які нафіг бомби на закарпатті чи в будь-якому невеликому місті чи селі на заході України?

Которые долетят+ на Закарпатье раздают повестки заведомо не способным служить людям, патамуша планы горят

Что ты ещё придумаешь, чтобы оправдать запрет на выезд?

Что ты ещё придумаешь

В Виннице можно жить

Это типа сравнение Винницы и Киева с жопой ?

Если денег нет жопа везде, а если есть и в жопе не жопа :)

Много людей у тебя знакомых которые сидят без денег без работы ?
А то я смотрю очередя в Киеве за бензином по 40 гривен стоят

Ну чоловіки ж живуть якось. Треба вибирати — або разом під бомбами або окремо, але в безпеці

Согласен с тобой, это же всего лишь война.

Тяжко тебе наверное без семьи несколько месяцев. Не то что этим, которые на востоке, у них наверное и детей то нет.

І домівки :(

Давай обгрунтовувати війною будь-який недолугий поступок влади.
«Скасували ефір Прямого і Еспресо? — то ж війна»
«Хотіли заборонити військовим коментувати дії влади — то ж війна»

Заборона на виїзд не є вигідною державі в жодному з аспектів. Замість того, щоб виплачувати переселенцям коштувати, держава могла б від цих самих переселенців отримувати кошти. З нетерпінням чекаю, яка сама користь з мільйонів безробітніх, замкнених в Україні.

P.S Помітив що здебільшого такі недолугі коментарі пишуться саме російською.

яка сама користь з мільйонів безробітніх,

Завтра вони будуть не безробітніми

Что люди делают если они теряют работу ?

Эх, а какие были патриотичные посты вначале войны от тебя

Одно не исключает другого. Вот смотри
1. Человек остался в воюющей стране, где опасно
2. В армию его не берут
3. Работы нет

В чём смысл сидеть под обстрелами?

А ким вони будуть завтра?

Добре тебе розумію. В мене дитині на днях буде 10 місяців. Але не випускати чоловіків — досить логічне рішення. Це війна — хз. які будуть в нас втрати, ми тут всі з вами кандидати бути мобілізованими. Не розумію цей плач Ярославни і всі ці смішні маніпулятивні наративи:
1. армія погано забезпечена
2. є інші людішки, які великі професонали у війни, а ми не потрібні
і т.д.

Що саме смішного і маніпулятивного у тому, що
1.) Армія погано забезпечена(це правда, без волонтерів зовсім би біда була)
2.) Людям потрібна робота, і в Україні її нема.

Людям потрібна робота, і в Україні її нема

стати на біржу, отримувати кошти

Так, адже в держави зараз надлишок вільних грошей, правда?

Державі ніхто зараз впасти не дасть, ти хвилюєшся за державу чи за людей ?

Держава це і є люди.

Чим більше зараз у державі людей, тим менше у держави грошей, тим менше бензину і інших життєво-важливих речей.

Волонтери вже збирають армії бензин. Бензин, вдумайтесь.

Більше того, коли все закінчиться, багато людей назавжди покине країну, бо не захоче залишатись у заручних в держави.
В результаті:
1. Держава втрачає гроші
2. ЗСУ втрачає гроші
3. Дефіцит продуктів

Плюси:
1. Відсутні

Чим більше зараз у державі людей, тим менше у держави грошей, тим менше бензину і інших життєво-важливих речей.

Тобто всі мають виїхати щоб в країні залишились тільки волонтери і армія?

Більше того, коли все закінчиться, багато людей назавжди покине країну, бо не захоче залишатись у заручних в держави.

Тільки після місяця війни утворились величезні затори на кордоні з Польщі в Україну і потім були величезні затори на вїзд в Київ,
чого всі побігли назад в заручники, навіть не чекаючи закінчиння війни

Тобто всі мають виїхати щоб в країні залишились тільки волонтери і армія?

Ні, виїхати мають ті, хто хоче виїхати. Таких буде не дуже багато.

чого всі побігли назад в заручники, навіть не чекаючи закінчиння війни

Як ви отримали роботу в ІТ, якщо не бачите різниці між «багато» і «більшість»? Навіть втрата тисячі кваліфікованих працівників — це десятки років потрачених державою.

Я вашу позицію зрозумів, для мене вона є неприйнятною, давайте на цьому і закінчимо діалог)

Зрозумійте, мене правильно я геть не проти якщо хтось хоче поїхати з України, я абсолютно не проти, якщо людина сидить зараз без роботи в Києві в своєму житлі і не може знайти роботи але я бачу що багато бізнесів в Києві відкриваються і їм потрібні люди.
Але людина просто не хоче бачити Україну , поїхати кудись в Лодзь жити в спортзалі не знаючи мови, теж без грошей без власного житла, і вона все рівно бачить плюси і цьому, я вважаю що цій людині треба виїхати

багато бізнесів в Києві відкриваються і їм потрібні люди.

Угу, за копейки.

Ну да. Ты думаешь зачем заробитчане туда ехали до войны?

У меня знакомый поехал в Польше в амазон на склад работать, через месяц вернулся аж пятки горели,

А кто-то пошёл в туалет, натужился, тромб оторвался и всё — умер от инсульта.
Шо теперь, не какать?

Людям потрібна робота, і в Україні її нема.

В Украине сейчас есть очень много работы — перемалывать русню! Ее хватит на всех на долгие годы. Если и правда 80% населения Парашки это безмозглые, кровожадные зомби — то у Украины будет самая важная в мире работа — сдерживать эту орду орков! И проблем с оплатой не будет — солдатам будут платить не хуже, чем ИТшникам. Вся Европа будет скидываться только что бы война не вышла за территорию Украины.

То ви зараз на фронті? Якщо ні, то почитайте трохи, яка ситуація з забезпеченням. Людей відправляють на першу лінію без необхідної амуніції, для армії навіть не вистачає бензину. Для цього всього волонтери і звичайні люди купляють броніки, каски, аптечки, тепловізори. Збільшити армію у два рази? Вітаю, у вас більшість солдат залишиться без життєвонеобхідних речей.
У росії виникли величезні проблеми з логістикою для забезпечення всього 200 тисяч солдат.
Ви ж, натомість, пропонуєте воювати мільйонною армією.

И проблем с оплатой не будет — солдатам будут платить не хуже, чем ИТшникам

Зараз скидується? Військовим на фронті платять 100 тисяч в місяць, не на фронті — лишень 30000.

Дуже смішно читати, як Lead Software Engineer пропонує людям йти вмирати за третину його зарплати.
P.S Здавалось би в айті людина могла б розуміти, що не можуть 9 жінок за місяць народити дитину, а ні.

P.P.S Поясню: пропонувати безробітнім людям йти воювати на фронт як спосіб заробітку — це стратегія покидьків і росіян, які довели країну до такого зубожіння, що або армія, або кримінал.

P.P.S Поясню: пропонувати безробітнім людям йти воювати на фронт як спосіб заробітку — це стратегія покидьків і росіян, які довели країну до такого зубожіння, що або армія, або кримінал.

Внезапно! То есть мобилизовать всех подряд ИТшников и отправлять на фронт без ничего, как вы пишите:

Людей відправляють на першу лінію без необхідної амуніції, для армії навіть не вистачає бензину.

это — вполне нормально и патриотично, а вот если предлагать безработным пойти служить по контракту за 30К гривен — это «стратегія покидьків і росіян». Ну и где логика?!

Ви ж, натомість, пропонуєте воювати мільйонною армією.

К счастью не я решаю воевать дальше или нет. Но если цель — выбить 200 000 армию с укрепленных позиций и освободить Украину — то очевидно что нужно не меньше миллионной армии. Иначе наступление закончится так же быстро, как у орков.

Якщо ні, то почитайте трохи, яка ситуація з забезпеченням. Для цього всього волонтери і звичайні люди купляють броніки, каски, аптечки, тепловізори.

Да — постоянно собираем всем и на все. При этом я заметил что довольно много собирают тем, кто в ТРО, на 2-3 линии или вообще в Киеве или Харькове. А это значит что у тех, кто на передке уже все есть.

Військовим на фронті платять 100 тисяч в місяць, не на фронті — лишень 30000.

ИТшникам то же далеко не всем платят по 100К гривен в месяц.

Дуже смішно читати, як Lead Software Engineer пропонує людям йти вмирати за третину його зарплати.

Если вы не заметили — я предлагаю людям, которые не хотят идти умирать, уехать и спасти свои жизни — не я их держу. При этом да — я трачу большую часть зарплаты что бы поддержать тех, кто пошел меня защищать.
Я понимаю так: когда горит офис — моя задача быстро свалить и не погибнуть. Что бы идти в огонь и тушить — есть профессиональные пожарные. Точно так же должно быть и с войной: мирное население поголовно вывозят МЧС — и начинают работать профессиональные военные. Каждый делает свою работу и в полной мере оплачивает чужую.

Но если цель — выбить 200 000 армию с укрепленных позиций и освободить Украину — то очевидно что нужно не меньше миллионной армии.

Без пятикратного преимущества в технике, пятикратное преимущество в живой силе закончится только пятикратным потерями в живой силе и больше ничем.
Российской артиллерии плевать сколько пехоты перемалывать.
А умирать ради возвращения Херсонской области в пехоте я не хочу, уж простите.

Ну технику-то нам без проблем по ленд-лизу поставят. В этом и суть: от НАТО техника и снаряды — от Украины солдаты.

Вот когда поставят, тогда и можно говорить. Пока поставили только вагон обещаний

Насколько я понял ленд-лиз заработает не сразу, а спустя 2 месяца после подписания.
Но и без этого нам уже столько всего поставили что мы должны быть благодарны по гроб жизни!
Во-первых развед-информация. Мы знаем обо всем, что видят спутники НАТО, что перехватывает их разведка. Только благодаря этому мы заранее знали план вторжения и уберегли и авиацию и ПВО. Благодаря этому колонны, которые шли на Киев и Харьков разбивали прямо на дороге. Они только пересекают границу — а их уже видят и «ведут» со спутников.
Во-вторых джавелины, которые так вовремя привезли перед самым вторжением. А потом еще ПЗРК которыми сбивали даже крылатые ракеты. И продолжают все это подвозить — ведь джавелины и ПЗРК одноразовые.
В-третьих теперь уже доставили и артиллерию и ракеты и минометы. Как раз вовремя что бы расхуярить переправы через Донец.
Напоминаю что Украина не производит ни патронов, ни снарядов — все что у нас есть это осталось с совка или дало НАТО.
Так что не «вагон обещаний», а 1-2 транспортных самолета с оружием каждый день!

В этом и суть: от НАТО техника и снаряды

Даже того, что хотят поставить никоим образом не хватит для создания 5-ти кратного перевеса в технике.
Это и невозможно в принципе, НАТО не имеет такого количества железа как рашка, т.к. воюет не количеством танков и артиллерии.

Любая попытка Украины самой или с помощью союзников создать любой численный перевес неизбежно закончится провалом. Победить рашку можно только гибридно — эмбарго, блокада, удары по чувствительным сферам типа электроники, наукоёмкого производства, как следствие, срыв оборонных заказов, недоукомплектованность и низкая боеспособность боевых частей. Таким образом, даже если их армия будет большой, её боеспособность будет низкой. А мобильность — ещё ниже. Это будет заканчиваться котлами и брошенной техникой.
Если это смогут, тогда мы победим. Если нет, Украина будет поглощена. Может не сразу вся, но постепенно.

www.statista.com/...​ssia-military-comparison

Чето я не вижу в статистике про железо, помоиму у НАТО железа дофигище

Russia’s ground combat vehicle capacity is more competitive, however, with 12,420 units, to 14,682.

У рашки наземного металлолома практически как у всего НАТО вместе.
В этом и основная проблема. Они воюют артиллерией. Если враг не сдаёт позиции, они превращают их артиллерией в груду щебня. И так — каждый раз. Продвижение получается медленное, но неизбежное.

Это по цифрам то так, но это как то слабо компилится с тем что они уже даже под Харьковом отсосали и сейчас начинают уже подсасывать под Изюмом, я про Киев не говорю

А ты думаешь легко перебросить несколько тысяч единиц техники на фронт и снабжать их?
И м более, они к такому не готовились, планировался быстрый марш.
Если им не помешать (а далеко не факт, что помешать получится), это вопрос только времени, когда они соберут достаточно большой бронированный кулак и массу артиллерии, которая просто сметёт любую возможную оборону.
Почитай что такое Дэви Крокет и для чего ее создавали. Почему для решения её задач пришлось создавать это чудовище.

Думаю что уже бы собрали если бы оно было на ходу

У меня вчера мотоцикл тоже был не на ходу.
Сегодня с утра чуть повозился с инструментом и уже съездил на нем на мойку. И покататься бы съездил, если бы бензин был.
И это я — механик-любитель.

Это сила должна была бы быть у границ а не отсасывать, ну ты ж в стратегии играл ?)
Если у тебя миллонное войско а ты его отправляешь по одному солдату его перебьют легко, зачем они тогда отправляют так ?

ну ты ж в стратегии играл ?

Разумеется.
Это называется «формирование ударной группировки». Техника стягивается на плацдарм. Волнами по мере готовности. И просто стоит на плацдарме, не участвуя в боях. Иногда маленькие отряды посылаются чисто разведать вражеские огневые позиции. Потом эти позиции утюжит артиллерия, не давая их усиливать.
А ударный кулак — потихоньку формируется. В тот момент, когда я считаю, что юнитов на моём плацдарме уже достаточно, а артиллерия достаточно обработала вражеские позиции, я отдаю приказ всей этой группировке одновременно наступать.

Миллионное войско нужно всё ещё привести в боеготовое состояние и доставить к операционному району. Это объективно нельзя сделать мгновенно. Но можно постепенно копить его на плацдарме в получасовой готовности для атаки.

Только рашка ничего такого не готовит

Можливо, мільйони не формує, але кулак — так, однозначно формує

В якому напрямку ?
Яка кількість вже накопичена ?

Спроси у нашей или американской разведки. Только я сомневаюсь, что они тебе ответят

Ага то они кричат про каждый момент, тут они про самый мощный кулак в мире молчат )

Про изюмскую группировку не слышал только ленивый.

За даними аеророзвідки, рашисти, які перебували у Підвисокому, масово передислоковуються в Гороховатку.

Открой чтоли карту, посмотри хоть где это и что это)
С одного села дозорная рота перешла в другое.

Ну так а где тот великий кулак, который до Берлина должен был дойти ))

В Изюме. И не до Берлина, а всего-то то Гуляйполя

Они под Изюмом уже 11-того числа заглохли

understandingwar.org/...​tUkraineCoTMay11,2022.png
Вот еще были какие то события
Уже с 12 того
www.understandingwar.org/...​tUkraineCoTMay12,2022.png
Там тишина

Там тишина
Техника стягивается на плацдарм. Волнами по мере готовности. И просто стоит на плацдарме, не участвуя в боях. Иногда маленькие отряды посылаются чисто разведать вражеские огневые позиции. Потом эти позиции утюжит артиллерия, не давая их усиливать.
А ударный кулак — потихоньку формируется. В тот момент, когда я считаю, что юнитов на моём плацдарме уже достаточно, а артиллерия достаточно обработала вражеские позиции, я отдаю приказ всей этой группировке одновременно наступать.

А если артиллерия начинает утюжить с другой стороны ? ))

Если у тебя больше стволов, то недолго она утюжить будет.

Ладно давай пруф что там собирается кулак

Для цього можна почитати аналітику від західних спеціалістів. Тома Купера, Еріка Белоу(ціх треба читати за декілька тижнів, щоб побачити динаміку), jomini of the west. Впевнений, що є купа інших.
Я навмисно не буду давати лінки.
Та навіть по інституту дослідження війни, але треба дивитись на карту

От я і дивлюсь по інституту, була активність і заглохла
Інститут війни каже що
Ukrainian forces announced that they will conduct a counteroffensive around Izyum.
Це вони на самий грізний кулак хочуть контрнаступати ?

youtu.be/uQpCtCLPokg 15:55 хвилина
Це тіпа те що планувалось на квітень це ми про це говорим ?

А вас карта не турбує? По перше, взагалі, Арестович дуже слизькій тип, розказує, які рашисти лохи, а у нас все ох**но. Але з ним можуть посперечатися ти, хто зараз на лінії зіткнення. По друге, війна це не математика, плани з квітня можуть перенестися на травень, червень тощо. І це нормально. Навіть якщо русьня зараз реалізує план за травень (на цій карті), ніхто не гарантує, що план за квітень не буде реалізований, просто пізніше.
Ну і саме головне, ця карта не повна, вона відображає світ, як білий та чорний (у нашому випадку, білий та рожевий). Але має значення, що за цім рожевим ховається: скільки БТГ, скільки техніки, якість, де як реалізована підтримка з повітря тощо.
Я дуже хочу вірити, що русьня здулася, але нажаль я розумію, що надто зарано про це казати, і ще будуть важки бої

Війна це більш меньш математика, ну плани можна і 10 років переносить але якщо плани перносяться це погано, по друге я не бачу ніяких ознак що вони ще щось можуть на ізюмському напрямку

Але я такий же «диванный аналитик», як і ви, то можу помилятися

Ну так по твоей ссылке там все впорядке
pbs.twimg.com/...​ZC?format=jpg&name=medium

Украинская групировка не намного меньше, с учетом того что им нужно наступать то я даж не знаю,

pbs.twimg.com/...​iK?format=png&name=medium

А тут видно сколько уже Изюмской пожгли

Не вижу ничего супер страшного

Ты видишь какая Изюмская групировка была на 24 и она ничего не смогла сделать

Ну так по твоей ссылке там все впорядке

Там у русни 3-х кратное преимущество даже просто по количеству БТГ, есишо.

Украинская групировка не намного меньше

В 3 раза только по количеству БТГ. По укомплектованности их техникой там разрыв ещё больше. И это я не беру тяжёлую артиллерию, которая в состав БТГ не входит и по которой у русни преимущество ГОРАЗДО больше чем в 3 раза.

А тут видно сколько уже Изюмской пожгли

Ты не учитываешь, что изюмская — это бывшая киевская. И в этой таблице сравнение того, что было под Киевом 24-го с тем, что осталось и зашло под Изюм.

Ты видишь какая Изюмская групировка была на 24 и она ничего не смогла сделать

Не смогла под Киевом, Черниговом и Суммами суммарно. Теперь то, что осталось от толпы по этим 3-м направлениям было доукомплектовано, перегруппированно и отправлено под Изюм.

Не вижу ничего супер страшного

Сравни циферки количества техники русни и нашей. Узришь 3-4 кратное преимущество.
По артиллерии, повторяю, оно намного больше, чем в 3 раза. Более того, у нашей артиллерии крайне ограничен доступ к снарядам, т.к. все большие склады давно уничтожены и своего производства снарядов нет. А у руснявой артиллерии такой проблемы нет. У них практически бесконечное количество снарядов, которое может пополняться быстрее, чем они расходуют его.
Во что это выливается?
В то, что они превращают все населённые пункты и украинские позиции в радиусе досягаемости артиллерии в груды щебня.
Или ты думал, отчего на западе такая паника и поиск 155-мм гаубиц для нас ото всюду от Германии до Австралии с миру по нитке?
Они отчётливо поняли, когда при таком раскладе мы останемся без артиллерии вообще и через какое время после этого российская артиллерия убьёт последнего солдата ЗСУ, если не переломить эту ситуацию.

Ну давай уже екстраполировать, мы ж уже не первый день в войне.
У них изначально еще больше было артилерии, и?
Плюс нам все таки сейчас тоже везут оружие,
Плюс надо ек забывать про другие аспекты ихней армии по циферкам они должны были выиграть по факту что ?
Зону ООС утюжыли артилерией давно , есть какие то стратегические победы? А нам уже везут кучу оружия

У них изначально еще больше было артилерии, и?

Посмотри на Харьков, Мариуполь, Чернигов, Бучу, Ирпень...
Про потери наших войск до конца войны ты ничего не узнаешь.

Плюс нам все таки сейчас тоже везут оружие

Там не те количества. Да и действительно серьёзное оружие, которое могло бы реально переломить ход войны нам в ближайшее время не светит. Например, угадай, почему нет никакого продвижения наших сил к Херсону. Подсказка — авиации русни из Крыма — недалеко. А наша авиация мало чем помочь может.

Плюс надо ек забывать про другие аспекты ихней армии по циферкам они должны были выиграть по факту что ?

По факту — ещё не вечер.

Зону ООС утюжыли артилерией давно , есть какие то стратегические победы?

То, что она в полукольце с реальной перспективой как минимум частично попасть в окружение, тебя не смущает?

А нам уже везут кучу оружия

Не такую уж большую кучу. И его нужно ещё довезти 1000+ км по Украине целым.

Ну давай посмотрим через недельки две

Начала августа 2014 тоже было многообещающим. До сентября всё должно было закончиться. Но во второй половине августа ситуация резко изменилась.

Але заради справедливості, треба зауважити, що у 14 році ми воювали з проксі рф, та ситуація змінилася, коли замість проксі втрутилася сама рф. Наразі ми воюємо з самою рф

Мы воюем с самой небоеспособной частью вс рф — неядерными силами.

Мы воюем с самой небоеспособной частью вс рф — неядерными силами.

Себто рашка буде херачити ядерною зброєю по Лисичанську?
П.С. при використанні ядерної зброї для рашки може все дуже погано закінчитись.

при використанні ядерної зброї для рашки може все дуже погано закінчитись.

Хуже чем есть уже будет вряд-ли.

Наведіть приклад, будь ласка, що буде росіі, якщо вона використає ядерну зброю на території України?

Наведіть приклад, будь ласка, що буде росіі, якщо вона використає ядерну зброю на території України?

Навіть не знаю. Якби рашці нічого не було, то ядерну зброю вже б давно застосували.

П.С. Наприклад неконструктивні заяви деяких войовничих західних партнерів, що вони залишають за собою право .башити засоби доставки ядерної зброї. Після чого замість Маши з МЗС рашки виліз якийсь новий noname і почав мямлити, що ядерну зброю ніхто не буде застосовувати.

Якби рашці нічого не було, то ядерну зброю вже б давно застосували.

Значит, они не видят в этом необходимости

Ну ясно. І з під Києва, Сум та Харькова вона «тактична відійшли» бо

вони залишають за собою право .башити засоби доставки ядерної зброї

Іскандер може нести ядерну боєголовку до 50 кілотонн.
Багато іскандерів збили західні «партнери»?

Іскандер може нести ядерну боєголовку до 50 кілотонн.
Багато іскандерів збили західні «партнери»?

1. Західні партнери ще не застосовували своє ПРО. Хз. яка там ефективність у останньої модифікації патріота чи іджіс.
2. Західні партнери уважно стежать за всім рухами рашки і є ймовірність, що просто бахнуть, ще до того поки ядерну боєголовку засунуть в ПУ.

Західні партнери ще не застосовували своє ПРО

Та щось мені здається і не застосують на території України

Та щось мені здається і не застосують на території України

Ну це ясно. Але побачим чи рашка наважиться використати ядерну зброю і побачим яка буде відповідь «західних» партнерів

Чесно кажучи, не хочеться бачити)))

Но во второй половине августа ситуация резко изменилась.

Чисто через те що рашка ввела свою регулярну армію. Зараз де рашка буде брати резерви?

Зараз де рашка буде брати резерви?

Ну ты сам чуть выше написал возможную опцию для дальнейшей эскалации.

Ви як Арестович... у молодості

Ну хлопці, у вас тут все звелося до того, що у них є такий босс і у якого просто не реальний потенціал і він цей потенціал просто не показує ))

Мені здається, що все звелось до того, що вони проаналізувати помилки, які зробили на початку війни. Та тепер будуть діяти більш зважено.

Я теж так вважав кілька тижнів то у а після Харківа та Білогоровки, та взагалі те що вони постійно наступали біля Ізюму зараз затихли, мене підводить до думки що вони тупо всрались

вони постійно наступали біля Ізюму зараз затихли

В Изюме у них на такой большой кусок пасть не раскрылась. Они сейчас кромсают кусок поменьше. Обрати внимание на Лисичанск/Северодонецк.
Откусят это — откроют пасть шире. Изюмская группировка пока в резерве.

Там тиша і вони не рухаються, тому що так їм треба. Поки що не рухаються. Ізюм дуже важливе місто для логістики.

Я знаю що Ізюм це дуже важливе місце, вони вже починали там контр наступ і дуже активно наступали, і потім заглохи, звісно заглохли вони не самі пособі.
Я дивлячись на їхні ось ці успіхи
www.youtube.com/watch?v=5BzP81saJdE

І як їхні штаби знатно розїбали, я щось не бачу ніякох великої загрози

Я знаю що Ізюм це дуже важливе місце, вони вже починали там контр наступ і дуже активно наступали, і потім заглохи, звісно заглохли вони не самі пособі.

Планировали выйти к Гуляйполю. Точнее, встретиться с движущейся навстречу группировкой из Гуляйполя. Но та — не смогла.
Посему перенесли фокус на Лисичанск-Северодонецк. А группировка в Изюме никуда не делась, ждёт своего часа.

Но та — не смогла.

Так а чому. В них же набагато більше артилаерії, авіація, співвідношення більш ніж 3 до 1. Чому там не змогли, а під Ізюмом ото от зможуть?
П.С. Навіть якщо наші відідуть від Лисичанська — Северодонецка, то що? Це будуть як мега зраду подавати?
В динаміці очевидно, що рашка програла стратегічно, як мінімум свої початкові цілі війни — окупація всієї України. Битви за Київ, Харьків, Чернігів, Миколаїв та навіть відрізані від всіх Суми програні. Ти випадково не з тг. каналу Легитимный береш інфу. Ну там де ще 24.02 Зеленскому доложілі, што всє бросают оружіє і разбегаються.

Так а чому. В них же набагато більше артилаерії, авіація, співвідношення більш ніж 3 до 1.

Там недостаточно большая группировка. Их силы на юге размазаны по Мариуполю, Херсону и Кривому Рогу.

Навіть якщо наші відідуть від Лисичанська — Северодонецка, то що?

То придётся отходить значительно дальше, чем от Лисичанска. Следующий подобный рубеж обороны будет уже по линии Краматорска-Славянска. И это уже будет начала конца всего нашего плацдарма на Донбассе.

В динаміці очевидно, що рашка програла стратегічно

Нефтяное и газовое эмбарго так и не ввели.
Вот когда введут и когда реально рашка останется без валютной выручки, тогда и можно будет говорить о каких-то стратегических успехах.
А уж для массированного контр-наступления на оккупированные территории нам должны дать гораздо более серьезное оружие, чем гаубицы.

Чи можна розглядати захват 1/3 України, як програш параши?

захват 1/3 України

Тем более, одним куском.
Это будет повод для создания альтернативной «Новороссии» с марионеточным правительством где-нибудь в Донецке или Мариуполе.
И дальше по сценарию Донецко-Криворожской Советской Республики.
Единственный положительный момент в этом — между двумя этапами будет мир пару лет. Рашке нужно будет подкопить ударный кулак для следующего этапа и поработать на дипломатическом фронте, чтобы лишить нас союзников. За это время вполне можно будет выехать. Надеюсь, без проблем.

Единственный положительный момент в этом — между двумя этапами будет мир пару лет.

Десь у вас пропав етап зі взятієм Кієва. Так само може пропасти етап з

альтернативной «Новороссии» с марионеточным правительством где-нибудь в Донецке или Мариуполе.
Десь у вас пропав етап зі взятієм Кієва

Как пропал? На втором этапе, вместе со взятием всего остального.

Как пропал? На втором этапе, вместе со взятием всего остального.

Це ж в першому етапі вже було но что-то пошло не так. Не можу знайти відео нарізки Подолякі, Шарія і Ко де «Кієву осталось пару часов» . Але все йде запланом рашки :-D

Первый дубль им не удался. Но никто не мешает начать второй с более выгодных позиций

Чи можна розглядати захват 1/3 України, як програш параши?

Треба ж дивитись динаміку, якщо все зафіксувати зараз, то це явно програш України. Але в динаміці рашка останні три місяці відкочується назад.

Але в динаміці рашка останні три місяці відкочується назад.

Только на северном направлении.
На всех остальных направлениях для нас все очень плохо.

А что если посмотреть на ситуацию с другой стороны. Что если нет плана А или плана Б. Что если главное — это впринципе принятие решения о начале войны. Нет никаких планов о захвате того или иного, как получится так и получится, как говорится «ввязаться в драку, а там посмотрим». Главное, что для рашки количество причин начать войну перевесило количество не начинать. Начать оказалось выгодней, а сколько будет захвачено территорий, в каком они будут статусе — это все вторично. Не думаю, что там совсем идиоты сидят, как нам это рисует наша пропаганда.

Рашка приймає просто неадекатні рішення.

А что если посмотреть на ситуацию с другой стороны. Что если нет плана А или плана Б. Что если главное — это впринципе принятие решения о начале войны. Нет никаких планов о захвате того или иного, как получится так и получится, как говорится «ввязаться в драку, а там посмотрим».

План А точно був і він провалився. Це видно і по автоматично опублікованій статті, де розповідалось чому і навіщо захопили Київ, і по Росгвардії в автозака і т.д. А от плана Б судячи з усього не було.

Главное, что для рашки количество причин начать войну перевесило количество не начинать. Начать оказалось выгодней, а сколько будет захвачено территорий, в каком они будут статусе — это все вторично.

Для рашки вигідніше було б і далі заробляти бабос на продажі нафти та газу в ЄС і жити нетужити собі далі. Але ж царю при смерті захотілось стати імператором-побєдоносцем. Тепер мають санкції, довгострокові програми по заміні свого газу та нафти і т.д. Напишу наперед про санкції, що вони не діють і т.д., якраз Лавров і ко в кожному свому повідомленні кажуть, що треба знімати санкції.

Не думаю, что там совсем идиоты сидят, как нам это рисует наша пропаганда.

Не ідіоти, а просто неадеквати..

Зовсім, зовсім. Абсолютні ідіоти й неадеквати.

Что если нет плана А или плана Б.

Но в любом случае, есть стратегические цели. Иначе война не имеет смысла.
А раз есть цели, то есть планы по их достижению.

В русні немає стратегічних цілей
Це просто секта зі зброєю масового знищення.
Щось схоже західна цивілізація переживала в 7-10 столітті, з наступом арабо-мусільманської цивілізації.

П.с. русня спробує десантуватися під Одесою, радив би забиратися звідти.

В русні немає стратегічних цілей

Если ты чего-то не понимаешь, это ещё не означает,что этого нет.

Щось схоже західна цивілізація переживала в 7-10 столітті, з наступом арабо-мусільманської цивілізації.

Там всё имело свои цели и стратегии.
А религия была просто инструментом их реализации.

Якщо ти страждаєш на СПГС, то ти завжди знайдеш цілі і стратегії в хаосі.
Зрештою, це невиправний баг людської свідомості, шукати обриси тигра в кущах було еволюційно вигіднішою стратегією, аніж не шукання, навіть якщо тигр був 1 раз з 10

Государства не действуют на эмоциях. Странно этого не понимать.

Любые.
Абсолютно любая группа людей от 2-х единиц планирует свои действия заранее.
Даже у действий одного человека, даже самых бестолковых есть логическое объяснение. Даже если оно не лежит на поверхности.
Пример — дворник не вышел на работу потому что забухал.
Причины — конфликт в семье, нестабильное эмоциональное состояние, непреодолимое желание улучшить его алкоголем в период обострения, неудачно совпавшее с рабочим графиком.

А что если посмотреть на ситуацию с другой стороны. Что если нет плана А или плана Б.

Імхо план А точно був.
А далі повністю згоден з вами:

Что если главное — это впринципе принятие решения о начале войны. Нет никаких планов о захвате того или иного, как получится так и получится, как говорится «ввязаться в драку, а там посмотрим». Главное, что для рашки количество причин начать войну перевесило количество не начинать. Начать оказалось выгодней, а сколько будет захвачено территорий, в каком они будут статусе — это все вторично. Не думаю, что там совсем идиоты сидят, как нам это рисует наша пропаганда.

Це навіть видно, як їхні ломи змінюють риторику, спочатку задача повністю оточити наші війська на Сході майже до Дніпра, потім вже взяти в облогу Слов’янск-Краматорск, тепер вже говорять тільки про Лисичанск-Северодонецьк.
Цікаво ще, що зараз по світу почалось ниття, про почати домовлятись та одночасно жорсткі атаки щоб оточити Лисичанск. Один в один як було в 2014 році. Імхо рашка пробує все заморозити зараз і почати Мінск-n+1 .

Победить рашку можно только гибридно — эмбарго, блокада, удары по чувствительным сферам типа электроники, наукоёмкого производства, как следствие, срыв оборонных заказов, недоукомплектованность и низкая боеспособность боевых частей.

Может хватит верить в эту херню?!
Помните что было в начале?
«Если Парашка нападет — на нее наложат „адские“ санкции, которые ее точно уничтожат».
«Отключение от SWIFT — это как атомное оружие в экономике»
«Дефолт Парашки неизбежен»
«Олигархи потеряли столько — что они сами Хуйло удушат»
«Рубль вошел в пике. Скоро на рынок придется идти с мешком рублей, как в Зимбабве»
«Парашка развалится из-за дефицита, как СССР»
И ЧТО ?! Сейчас уже ввели все санкции, которые могли придумать. А Парашка получает миллиарды за нефть и газ. Никаких голодных бунтов, никакого дефолта.
А «пушечного мяса» они всегда смогут набрать еще. Что бы сделать снаряд или калаш — не нужны микрочипы.
Так что если ввяжемся в войну на истощение с Парашкой в надежде на экономическую победу — то далеко не факт что победим. Учитывая что экономика Украины то же страдает — и у нас нет простого способа «поднять бабла» продавая ресурсы.
Так что Украине придется эту войну заканчивать — до осени так точно! Иначе Парашке даже не надо будет наступать — мы просто не переживем зиму. Позиционная война сейчас выгодна Парашке, которая по-сути отхватила тот кусок Украины, который ей нужен (корридор и вода в Крым).
НАТО понимает это — и именно поэтому сменило стратегию и делает все, что бы Украина могла переломить ход войны и погнать орков. Останавливаться сейчас нельзя — иначе опять «Минские соглашения» и сдача территорий.
А значит да — нужно наращивать военные силы. Что бы атаковать — нужно создавать перевес.

Сейчас уже ввели все санкции, которые могли придумать. А Парашка получает миллиарды за нефть и газ. Никаких голодных бунтов, никакого дефолта.

Это одно из условий победы. Не может в принципе Украина победить рашку, которая продаёт западу нефть и газ. Когда это перестанут покупать у нее, тогда и произойдёт кардинальный перелом.

А «пушечного мяса» они всегда смогут набрать еще. Что бы сделать снаряд или калаш — не нужны микрочипы.

Только если снаряд простой и дешёвый. Летающий на 25 км максимум. Сложный и дорогой снаряд, летающий на 70 км прицельно — это продукт точного машиностроения. И там уже понадобится много чего.
А ты я думаю, понимаешь шансы самоходки, стреляющей на 25 км, когда по ней работают с 70 км.

Так что если ввяжемся в войну на истощение с Парашкой в надежде на экономическую победу — то далеко не факт что победим.

В случае, если запад фактически возьмёт нас на иждевение и сделает тупо военным округом Европы на полном обеспечении из-за бугра, при этом отключив рашку от нефтебаксов — то у меня для рашки плохие новости. Очень.

Учитывая что экономика Украины то же страдает

Я бы так сказал, её просто больше не существует.

Позиционная война сейчас выгодна Парашке, которая по-сути отхватила тот кусок Украины, который ей нужен (корридор и вода в Крым).

При наличии у Украины современных западных вооружений, которые могут планомерно и прицельно громить как оборону рашки, так и простреливать весь «коридор», это станет крайне невыгодно для рашки.

погнать орков

Пока что в в стратегическом плане до этого далеко как до Марса.
Пока запад не примет переломные для ситуации решения, это будет висеть в нынешнем положении месяцами.

Когда это перестанут покупать у нее, тогда и произойдёт кардинальный перелом.

В этом году все отказаться не смогут. Более того: ближе к зиме окажется что нужно ее как-то пережить. Без газа из Парашки и без угля из Донбасса.
Сейчас ставка Украины должна быть на ленд-лиз. Если он начнется, если удастся получить побольше оружия — то будет шанс освободить Украину (как минимум без Крыма). Потери, конечно, будуть большие — так что потребуется еще не одна волна мобилизации. Тем более что бы научить пользоваться современным оружием — призывать нужно уже сейчас.
Если до осени Парашку не погнать — то пойдет обратный движ: на Украину будут давить подписать новый «минск» и заморозить конфликт. А с Парашки снять часть санкций что бы затариться газом на зиму.

Сейчас уже ввели все санкции, которые могли придумать.

Не все. Осталось самое важное (и сложное в реализации) — эмбарго.

Такому перекручуванню позаздрили б Гебельс зі Скабеєвою. Те, що ви донатите на тро це чудово, але треба бути зовсім далеким щоб з цього робити висновок, що на фронті не потрібно. Потрібно, ще і як. Поцікавтесь станом справ. Волонтери бензин вже для армії збирають.

Про те, що необхідно мільйон — ЗСУ вибили окупантів з більше ніж 40% території. Чи ви з тих, що вважають, що це був тактичний відступ?
Порівнювати зусилля героїчної і вмотивованої армії зі зброєю НАТО, з армією орків — це як взагалі? ЗСУ поступово крок за кроком вибиває окупантів.
«Фронт на один мільйон солдат» видає лишень айтішника, що переграв в Total War. У нас нема ні достатньо амуніції, ні бензину, ні офіцерів, ні машин, ні техніки. Проблеми з логістикою будуть жахливі. І ніякі волонтери тут не допоможуть.
У сучасних війнах 65-70% ураження ворогу наносить арта. На днях, для прикладу, було знищено 73 одиниці техніки у сіверському напрямку. Нам потрібна арта і авіація, а не мільйон піхоти.
Нагадайте яка по чисельності була армія Ізраїлю в часи війни судного дня? Про те, що ніяких 200 тисяч солдат російських вже нема, варто уточнювати? Лишилось максимум 125 бтг.
На рахунок іншого: у мене склалось враження, що за заборону виїзду чоловікам, це не так?
P.S до Харкова з Рашки лишень година їзди, ви справді не розумієте, чому в Харкові збирають на обладнання військовим?

У меня проблема в том, что бы донатить правильно!
С одной стороны если донатить на счета НБУ или Укрспецекспорта — то они уже будут сами решать что нужно ЗСУ в первую очередь. Но там может быть бюрократия и долго.
С другой стороны волонтеры сейчас собирают и закупают непосредственно каждому подразделению — намного быстрее. Но тут другие проблемы: бывает покупают тепловизоры, коптеры и прочее для ТРО, которые стоят в городе. Если повезет — они врага вообще не увидят! А кому-то на передке может что-то больше надо. Или шьют броники из чего попало, турникеты самодельные ... хотя лучше бы купили надежные броники тем, кто на передке.
Фонд, где собирали на ДОУ — компромиссный вариант. Они должны понимать где больше надо, при этом, надеюсь, работают эффективнее и могут координировать волонтеров.
Все стараются и делают полезную работу где могут. Но я, например, не понимаю зачем донатить на еду в Харькове если привозят достаточно халявной гуманитарки. Я лучше эти деньги задоначу на «байрактар» что бы выбивать орков.

Тут я з вами згоден. Найбільш пріоритетним варіантом для мене є місцеві волонтери, яких я знаю, або фонд «Повернись Живим».
«ЗСУ» теж ок, але я, як і ви, переживаю за бюрократію.

Волонтери бензин вже для армії збирають.

Так, але причина не в тому, що нема фінансування, а в тому, що палива немає взагалі, а те, що приходить із закордону, має складну логістику та його недостатньо

«Фронт на один мільйон солдат» видає лишень айтішника, що переграв в Total War.

Україна хоче мобілізувати мільйон резервістів
tsn.ua/...​u-koncepciyu-2025034.html

Можливо, ви хотіли скинути іншу новину. Конкретна ця — про систему оборони як у Швейцарії. Є регулярна армія + люди, які тренуються раз, чи два у рік.

Арахамія вважає, що завдяки такій концепції в разі агресії держава отримає додатково мільйон вже навчених бійців, не витрачаючи кошти на їх утримання щомісяця.
Я ще раз наголошу: навіть, якщо мобілізують мільйон солдат, ніякого фронту на мільйон людей не буде. Це просто неможливо. А скільки мобілізують я не берусь судити.

Ось новіша цитата:

Ми орієнтуємося на потребу забезпечити 1 млн людей, які долатимуть ворога.
Скажімо, якщо рахувати з 24 лютого, то наприкінці квітня з загальної кількості бронежилетів, наданих силам оборони, 50% забезпечило Міністерство оборони, а інші 50% — це різні форми благодійної допомоги, це заслуга громадян, волонтерів, громадських організацій.

Наскільки я розумію, навіть тут не йдеться про те, щоб в один момент часу мати мільйон людей. Річ саме про забезпечення.

«В итоге были запущены процессы, которые обеспечат наращивание оборонного потенциала Украины. Это касается и закупок, и производства необходимого. Мы ориентируемся на потребность обеспечить 1 млн человек, которые будут преодолевать врага», — подчеркнул Резинков.
Вот посвежее и поконкретнее

www.unian.net/...​-na-ukrainu-11824905.html

А это значит что у тех, кто на передке уже все есть.

Нихера это не значит.

Я имею ввиду что имеет смысл донатить на тепловизоры или еще какие ништяки для ТРО только если на передке уже всем обеспечены!

Нихера не обеспечены, в том то и дело

Так эти донаты туда и идут. Я вот собирал для разведки

Не має. На передку не забезпечені, тому донатьте тим, хто віддає зразу на фронт.

Дивує як люди собі це все уявляють? Типу я поїду за кордон, а тут хай залишаться армія, волонтери, дснс і лікарі — вони виграють війну і я повернусь(насправді мабуть ні).. Воюють же не армії, воюють економіки. Без податків держава просто впаде. Якщо так страшно — їдьте на Закарпаття, там аж один раз ракети прилітали. Права і свободи йдуть разом з обов’язками, а не так що моє право і свободу повинен захищати мобілізований сусід бо я великий і світлий ельф якому негоже не те що в окопі бути, а і знаходитись в країні і підтримувати економіку

• Ринкова (ефективна) економіка = свобода пересування товарів, грошей та людей
  • Насильне утримання людей на території заради податків = кріпацтво
  • Якщо не існує достатної кількості людей, що за своїми переконяннями працюють заради оборони країни (на передовій чи в тилу), то ця країна не заслуговує на існування

Так оборона як і дотримання законів, як і сплата податків це обов’язок, а не щось що робиться за переконаннями. Ні одна держава не існує без примушування громадян до дотримання обов’язків. Та і економіка в умовах війни може зазнавати суттєвих обмежень аж до націоналізації, це пересмикування міряти її мірками мирного часу ;)

Обязанность — это то, что берётся на себя ДОБРОВОЛЬНО.
Всё остальное — принуждение.
В чём разница? В случае обязанности — есть ответственность. В случае принуждения — есть лишь произвол.

визначення слова «обязяность» з вікісловника вам підійде? = «безусловные для выполнения действия, по общественным требованиям или внутренним побуждениям». Дотримуватись законів — це у нас добровільно? Хочеш дотримуйся хочеш ні? Держава діє примусом — не заплатили податки — вжарить. Дивно що з захистом країни все повинно бути інакше. В інших державах теж такий же примус. Це мені нагадало російську тіточку яка їздила без прав і розказувала що не підписувала контракт з рф, а значить на неї не діють закони рф))

безусловные для выполнения действия, по общественным требованиям

Обязанности и права — неразрывная комбинация. Нет одних, не может быть и других. При отказе от прав, автоматически нивелируются и обязанности.

права — це не тільки про якісь свободи, але і про рівність і справедливість. Що справедливого в тому що когось призовуть на війну, хтось буде підтримувати фронт роботою в тилу, а ви собі поїдете за кордон? Це смішно права мирного часу переносити на воєнний. Може і комендантську годину відмінити бо вона порушує/обмежує ваші права і тепер ви вирішили що всі ваші обовязки анулювались?

Що справедливого в тому що когось призовуть на війну, хтось буде підтримувати фронт роботою в тилу, а ви собі поїдете за кордон?

Кто на что учился.
Военные призовут в первую очередь того, кто решит их насущные проблемы. То есть, дефицитных.
Кто тебе виноват, что ты в мирное время осознанно освоил дефицитную для военных специальность? И почему из-за этого должны страдать те, кто её не освоил?

Так на війні потрібні не тільки дефіцитні спеціальності, та і освоїти багато з них можна за пару неділь. Якщо ви будете номером обслуги гармати який подає снаряд, чи носити плиту чи бк до міномету — для цього хіба треба довго вчитись

Станіслав специфічно розумний та надзвичайно хитрий, а тому йому треба якийсь особливий та інтелектуально важкий рід військ, де треба довго і нудно вчитись. А часу в нього нема, тому він латентно топить «за кацапню».

Якщо ви будете номером обслуги гармати який подає снаряд, чи носити плиту чи бк до міномету

Ни малейшей мотивации заниматься этим не имею.

Обязанность — это то, что берётся на себя ДОБРОВОЛЬНО.

Та ну ладно :)

Так оборона як і дотримання законів, як і сплата податків це обов’язок, а не щось що робиться за переконаннями

Подібний світогляд називається етатизмом і є ідейною основою самої можливості тотальної держави та тотальних воєн. Я сподіваюсь що з часом ви зрозумієте моральну неприйнятність подібного світогляду.

при чому тут етатизм? Можете навести приклад країн де дотримуватись законів не обовязково а це за власним вибором і моральними цінностями? Що відбувається коли зникає примус держави добре видно з сіл які мародери рознесли

• Дотримання законів завжди має відбуватись згідно з моральними цінностями та власним вибором. Нагадаю що агрумент захисту нацистів на відомому процесі ґрунтувався саме на тому факті що вони діяли згідно закону.
  • Закони держави мають тільки фіксувати природе право, інакше вони є свавіллям волі правлячої групи
  • Коли зникає примус держави зникає можливість вести тотальну війну. Чи багато росіянців поїхали б воювати проти нас чисто по своїй волі?
  • Ефективна оборона можлива без державного примусу; агресивна, тотальная війна — неможлива
  • Що відбувається з мирним населенням яке позбавили природного права на зброю саме з примусу держави?
  • Українські націоналісти що зберігали «незаконну» зброю, не зважаючи на примус держави, вони злочинці чи герої?

Все ще жду прикладу країн де

Дотримання законів завжди має відбуватись згідно з моральними цінностями та власним вибором

От хтось виконує смертні вироки згідно до закону, а потім закон міняють і його в тюрму на пожиттєве за вбивство — бо «порушував моральні цінності» — так по вашому повинно бути? Чому всіх таких людей не посадили керуючись вашою логікою про нацистів? Ізраїль демократична правова країна? Чому там служать ВСІ, а не в одних є право втекти і відсидітись за кордоном(по вашій логіці повинні захищати цю країну тільки ті хто хоче)? Так росіянці і їдуть без примусу — примус це коли буде розстріл як дезертира. Америка веде агресивні війни і їм норм хоча тоталітарною державою їх не назвеш ;) А навіщо вам право на зброю якщо ви розписуєте тут на десятки сторінок про те як вам треба втекти і тікати це ваше природне право? Укр націоналісти часів Бандери не були громадянами срср — для них по всім законам срср був окупантом ;)

Закрий свого поганого рота, і тримай при собі свої погані пальці, якщо пишеш про

країна не заслуговує на існування

В той час як на сході стоять справжні герої, ти, навіть не перебуваючи в Україні, дозволяєш собі писати таку херню.
Мразота.

Ця «мразота», вже віддала всі власні збереження (доволі суттєві) на потреби оборони (за власними переконаннями, без примусу держави) і продовжує постачати допомогу бійцям в кооперації з Kaitseliit. Я розумію що це ніщо у порівнянні з ціною життя загиблих, але від вас я чекаю вибачень, адже «ці пальці» продовжують працювати заради життя. І так, я свідомо повторюю:

Якщо не існує достатної кількості людей, що за своїми переконяннями працюють заради оборони країни (на передовій чи в тилу), то ця країна не заслуговує на існування

Франція в 1940 році за місяць капітулювала перед Німеччиною. Сиділи в теплій окупації десь до відкриття 2-го фронту. Словаччина зразу лягла під німців, а потім і під совєтів. Нідерланди та Бельгія лягли під німців без суттєвого опору. Ще ті браві вояки.

Как вы думаете — кто победил в результате 2 мировой войны? А я думаю что победил тот, кто выжил!
Что толку что СССР «победил» потеряв почти треть населения? Мертвым — уже все равно кто победил. Поэтому какой-нибудь еврей, который прятался в подвале все 5 лет и выжил, и дожил до 90 лет — он победил. А пацан который в первом же бою закрыл грудью амбразуру — ну он стал героем, «шагнул в вечность», «покрыл себя славой» ... называйте как хотите.

В такому випадку приношу вибачення, нерви вже здають.

їдьте на Закарпаття

А там уже військомат чекає!

Ну да, у нас же вся армія комплектується з тих військоматів))

Знімають прямо з чанів та відправляють до Нацгвардії! То вам не жарти!😱

Это смешно ровно до того момента, когда тебе в номер сельского санатория, который тебе удалось урвать правдами/неправдами в одно прекрасное утро не постучится военком и не потребует с паспортом выйти в коридор.

А ще в нас ліміти швидкості на трасах та в містах! Грубе порушення ко-ко-конституційних прав та свобод!

Забаньте вже хтось цього інфлуєнсера.
Одне і те ж повідомлення пише, і радіє, як дурник.

З конституції починається все, і нею все і закінчується.

Голову себе забань, раз глаза режет

З конституції починається все, і нею все і закінчується.
Забаньте вже хтось цього інфлуєнсера.

І це пиша одна і та ж людина, в одному і тому жу коменті :-D
П.С. хоча все логічно. Людина в Конституції прочитала тільки свої права, а свої обов’язки пропустила.

Яке саме право порушує бан користувача на приватному ресурсі за спам? :) Бан на приватному ресурсі ніяким чином не порушує 34 статтю Конституції України. Здивований, що це потрібно пояснювати дорослим людям.

Ось як трактуються ці випадки в інших країнах:
«Twitter is a private company, and ‘the First Amendment applies only to governmental abridgements of speech, and not to alleged abridgements by private companies.’ »

P.S Хоча все логічно ;)

Яке саме право порушує бан користувача на приватному ресурсі за спам? :) Бан на приватному ресурсі ніяким чином не порушує 34 статтю Конституції України. Здивований, що це потрібно пояснювати дорослим людям.

Бгг. Доросла людина має знати, що якщо порушуються її Конституційні права, то треба звертатись в Конституційний суд, а не нити про це на форумі. :-D

Ось як трактуються ці випадки в інших країнах:
«Twitter is a private company, and ‘the First Amendment applies only to governmental abridgements of speech, and not to alleged abridgements by private companies.’ »
P.S Хоча все логічно ;)

Якийсь сюр: пишеш про права приватних компаній, і відразу вимагаєш в приватної компанії когось забанити. Борці за конституційні права як вони є.

Бгг. Доросла людина має знати, що якщо порушуються її Конституційні права, то треба звертатись в Конституційний суд, а не нити про це на форумі. :-D

Давай, дурню, хоча б одну мою цитату, де я особисто жалівся на порушення Конституції.

Якийсь сюр: пишеш про права приватних компаній, і відразу вимагаєш в приватної компанії когось забанити.

Дурень не розуміє, що я, як користувач певного продукту, маю повне право просити від компанії певні дії. Компанія має повне право їх не виконувати. Так працює цивілізований світ.

Так пдд это же для тех, кто не умеет ездить, забыл?

Загалом логічно — Харків населення 1 млн, Запоріжжя — населення 700 тис, Луганська та Донецька області — десь 2-3 млн мешканців, Херсонщина — 1 млн мешканців. В принципі резерви для мобілізації наявні. А то виходить так, що з регіонів бойових дій народ звалює, а місцевих відправляють.
Тут навіть практична логіка — потрібно щоб армія добре знала місцевість, де воює. А це можуть знати лише місцеві люди або досвідчені вояки, які вміють та знають як орієнтуватись.

В Україні декілька мільйонів безробітніх людей, яких потрібно якось забезпечувати. І у нас є Європа, у якої є багато робочих місць, і бажання прийняти українців. Здавалось би, що відповідь очевидна: пустити людей закордон і дати можливість їм працювати, і допомагати армії(знаю, що люди закордоном по можливості фінансує ЗСУ і волонтерить). У нас жахливий дефіцит бензину, волонтери збирають бензин на армію. Цих всіх проблем не було би(або було б у меншій мірі), якби дозволили виїхати людям закордон.

Здавалось би, що відповідь очевидна: пустити людей закордон і дати можливість їм працювати

Им там дают жилье, они найдут работу, потом получат вид на жительство, а со временем и граждантсво — какой смысл им будет возвращаться в Украину если для них «Европейская мечта» уже сбылась?!

Ну так що — силою їх тримати?
Ми ж не КНДР, чи совок, прости господи.
Я все ж сподіваюсь, що люди повернуться, і я впевнений, що у перший період люди будуть точно допомагати Україні.

ті особи які не підтримують економіку, не волонтерять тут, не будть робити це з-за кордону так само. Крім того цим безробітним треба платити гроші, бо вони бачте безробітні. Ньюансів купа одним словом.

це ви так тільки що сказали, що без закритих кордонів залишатися в Україні ні для кого нема сенсу?

Почему же ни для кого? Есть настоящие герои, которые останутся и будут воевать потому что это их выбор!
Точно так же, как сейчас стоят на смерть в Мариуполе. То что он будет окружен — было очевидно. То что его будут утюжить всем оружием — то же. НИКОМУ не имело смысла оставаться в окружении без шанса спастись. Но тем не менее многие не выехали когда еще была возможность. А герои сознательно решили умереть, но не отступить.
Это их выбор — и мне стыдно что у меня никогда не хватит смелости на такое. Хотя хватило глупости не выехать из Украины после 2014 года и не эвакуироваться из Харькова сейчас.
Так что люди не всегда поступают рационально.

Який жахливий обман. Азов декілька разів просив дозволу вирушити у напрямку Мелітополя. Потім просив дозволу прориватись, коли ще була така можливість.

То что он будет окружен — было очевидно.

Усі ми військові експерти постфактум.

А герои сознательно решили умереть, но не отступить.

Ні, ці люди безумовно герої, і цвіт Української нації — але піти на прорив їм не дали дозволу.

Хотя хватило глупости не выехать из Украины после 2014 года и не эвакуироваться из Харькова сейчас.

Це дуже героїчно з вашої сторони!

Ні, ці люди безумовно герої, і цвіт Української нації — але піти на прорив їм не дали дозволу.

Откуда эта информация? Президент вроде говорил что постоянно предлагали выходить когда еще была возможность. Да и кто мог бы ЗАПРЕТИТЬ Азову прорываться если бы они хотели? Я читал что они поклялись не оставлять Марик и защищать до последнего. Так что этот подвиг — их выбор, а не то что их там бросили и запретили выходить.

Це дуже героїчно з вашої сторони!

Глупо, а не героически — просто страшно бросать дом. По-хорошему когда война — мирные должны сваливать. Оставаясь они только мешают своим-же военным.

Почитайте пост Бутусова про події в Маріуполі. Пост, який шарили ці ж самі азовці.
«Хто міг би заборонити Азову?»
Азов такий же самий батальйон, як і будь-який інший, і виконує накази головнокомандуючого. Все інше — від лукавого.

Я все понимаю, ребята, мы обязательно вернемся

www.pravda.com.ua/...​22/05/8/7344937/index.amp

Президент Владимир Зеленский заявил, что разблокирование Мариуполя военным путем пока невозможно из-за нехватки тяжелого вооружения.

Так це вже зараз, раніше коли можна було вийти, зараз звісно ситуація на сході важка, наші і так по троху відстіпають

Я не впевнений, наскільки цьому твердженню можна довіряти. В будь-якому випадку тут була обіцянка «Ми обов’язково вернемся», яка загалом виконана не була. В цілому не хочу розпочинати нову суперечку, але судячи з усього, деякі обіцянки не були виконані.

www.facebook.com/...​iy/posts/7517057868334444

Накази стояти насмерть ?)
ну не знаю, я май же впевнений хлопці могли вийти з Азова, у них є командир який залежно від ситуації мав права сказати ми відступаєм.

На сході зараз хлопці не стоять насмерть, відступають, коли їхні позиції розбомблені, відходять на нові укріплення
Там же якась бригада навіть пробувала пробиватись не давно, і у ніх наказа не було стояти насмерть

Ваш сарказм не є доречним.
Азовці як мінімум декілька разів звинувачували владу у невиконанні своїх обіцянок.

На сході зараз хлопці не стоять насмерть, відступають, коли їхні позиції розбомблені, відходять на нові укріплення

Маріуполь важливіший за будь-яку іншу локацію на Сході.

www.facebook.com/...​iy/posts/7563969670309930
Ось власне пост. Тут більше деталей ніж у попередньому

www.pravda.com.ua/...​/news/2022/03/27/7335060
Новина вийшла 27 Березня,

www.understandingwar.org/...​kraineCoTMarch27,2022.png

На 27 Березня, я так думаю що там ще була можливість прорватись, а говорили вони навіть раніше

Маріуполь важлий згоден, низький уклін хлопцям в Маріуполі

То, что Азов так долго держится и оттягивает на себя силы в Мариуполе — несомненно помогло отстоять и Харьков, и Николаев и Киев.
Но глядя на карту очевидно что удержать Мариуполь или как-то его де-блокировать невозможно. Как только взяли Херсон — он оказался «между двух огней». С одной стороны наступают через Крым — с другой через Донбасс. Сейчас до него так же нереально дойти, как до Москвы!
Что бы освободить Мариуполь нужно сначала освободить Херсон, перекрыть перешеек в Крым — и только потом двигаться вдоль побережья!
«Стоять на смерть» — это стратегия времен 1941 года. И она показала себя ПЛОХО. Благодаря таким приказам войска СССР оказались в котлах и потеряли Украину. Уже при наступлении на Москву начали применять тактику «бей-беги» и таким образом смогли замедлить наступление до подхода резервов.

С одной стороны наступают через Крым — с другой через Донбасс. Сейчас до него так же нереально дойти, как до Москвы!

Це очевидне перебільшення, яке до того ж шкідливе. До Маріуполя лишень 100 км від контрольованих Україною територій, для чого спочатку звільняти Херсон, якщо можна це робити через Запоріжжя і Донецьк?

Я у військовій справі не розбираюсь, але розумію, що задача надзвичайно складна. Але ваше перебільшення про Москву — тільки на користь ворогу. Створити відчуття безпорадності.

У будь-якому випадку я не дуже розумію, як це відноситься до оригінальної теми розмови: заборона на виїзд з країни)

У будь-якому випадку я не дуже розумію, як це відноситься до оригінальної теми розмови: заборона на виїзд з країни)

Мое мнение — полная победа Украины, освобождение оккупированных территорий, возможно только ценой БОЛЬШИХ ЖЕРТВ. А значит — запрета выезда и принудительной мобилизации.

Я вам вже наче відповів, чому ця думка скоріше зі світу «Age of Empires», ніж реального світу, і привів історичні приклади, як країна успішно звільняла свою територію маючи в 3 рази меншу армію.
Сучасна війна це передусім артилерія і авіація(одна тільки артилерія наносить 65% ураження), а мобілізовувати мільйони людей і використовувати їх, як м’ясо — це стратегія Росії і совка, а не України.
Та і навіть якщо відкрити кордони — мільйони чоловіків залишаться в Україні. На цьому, думаю, зупинимо нашу дискусію)

P.S twitter.com/...​tatus/1524506107615584256

Президент казав...
Ви наче у віці, а у таку маячню вірите. Маріуполь дуже довго відтягував на себе велику кількість ворогів, що давало можливість нашим на інших фронтах перегрупуватися.
Але так, це герої, як і всі у ВСУ

Тут цілком і повністю згоден. Абсолютні герої, найкращі з найкращих. Досі сподіваюсь, що їх зможуть врятувати.

Тут коротко про ситуацію до оточення:
www.facebook.com/...​iy/posts/7517057868334444

але піти на прорив їм не дали дозволу.

Давали їм дозвіл.
Їм ще до оточення пропонували

53% зайнятих до війни українців зараз не працюють! Лише 22% працюють у звичайному режимі.
За довоєнним опитуваннями 60% українців мають заощадження лише на місяць.
Навіть якщо українську армію збільшать до 1 млн, все одно всіх чоловіків не візьмуть.
Що робити МІЛЬЙОНАМ чоловіків, хто втратив дохід, не має заощаджень і їх не беруть до армії?
Скільки вони ще фінансово протягнуть? А що потім, помирати з голоду?
Які податки можуть бути, якщо людина безробітна?

Так справа в тому що більшість тут ниє що їхні права обмежують, про економічну складову мало хто згадує.

Бляха, а чого я не можу знайти чувака відкоси зробити. Всі зайняті та не хочуть. Всі такі цікаві, про безробіття пишуть. Де була статистика про це, лінки дайте

Потому, что те кто может работать руками в Польше давно. Догадайся с трёх раз, вернутся-ли они?

Ти прочитав, що я написав? — всі зайняті. Люди є, всі знайомі будівельники нікуди не поїхали

Чукча не чітатєль, у чукчі «всі давно в Польщі». Той факт що останні роки в ту Польщу їздило набагато меньше людей ніж в 14-15 роках чукча ігнорує, бо він заважає пєдалювати тему виїзду за кордон щоб там далі бути клавіатурним Рембо в мирній країні

Ось свіжий звіт Міжнародної організації праці www.ilo.org/...​efingnote/wcms_844295.pdf

30 відсотків зараз, за умови поліпшення ситуації — а зараз ситуація покращується(ленд-ліз, відновлення бізнесу на вільних територіях), то швидкий відскок до 8 відсотків безробіття. І де тут мільйони безробітних? Звичайно, якщо буде ядерна війна, то всім жопа. Але чого це я, це ж форум доу, зборіще зрадойобів та морально слабких людей)

the ILO estimates that 4.8 million jobs
have been lost with respect to the pre-conflict
situation, equal to 30 per cent of pre-conflict
employment in Ukraine. If hostilities ceased
immediately, a rapid recovery could ensue, with
the return of 3.4 million jobs,

Розумію, що простіше звинуватити інших у зраді і моральній слабкості, а можна відкрити калькулятор(рахувати ви навряд чи вмієте) і відняти 4.8 — 3.4
In [44]: 4.8 — 3.4
Out[44]: 1.4

Це за умови «hostilities ceased
immediately», що наразі не передбачається. Тобто по факту маємо мільйони безробітних частина з яких може повернути роботу, тільки якщо війна закінчиться миттєво.

і от шо? Яка від цієї інфи користь? Мільйони це 1,4? Ще раз пересвідчився в зрадойобстві пересічного дописувача доу

Користь в тому, щоб дивитись на реальний стан речей. Бо правда завжди корисніше за найсолодшу брехню. Звинувачувати людину в «зрадойобстві» за цитування дослідження — це якийсь новий рівень морального і інтелектуального падіння.

пересвідчився в зрадойобстві

Як не маєш що сказати — пиши «зрадойобство». Спрацює завжди.

Мільйони це 1,4?

А скільки це? Тисячі?

Яка від цієї інфи користь?

Користь у тому, що ви обманюєте, як дихаєте. Ти пишеш про швидке повернення бізнесу на звільнених територіях, я тобі пишу, що це брехня, і тільки якщо війна закінчиться миттєво, однаково буде 1.4 млн безробітніх. Це просто факт, від якого потрібно відштовхуватись при прийнятті подальших рішень.

А якщо тобі хочеться не бачити «зради» усюди, то бажаю поїхати в КНДР. Там тобі розкажуть, як в країні нульовий рівень безробітності, як всі їх бояться, і як вони виграли чемпіонат світу по футболу. Тобі ж однаково на реальний стан речей, правда?

Як то кажуть: перший крок до вирішення проблеми, це визнання, що проблема існує. Ви поки що застряли на ньому. Але так, звісно, я зрадойоб.
А ще у нас ВВП менше ніж в Сингапуру, ще більше зради ;)

Користь в тому, щоб дивитись на реальний стан речей. Бо правда завжди корисніше за найсолодшу брехню. Звинувачувати людину в «зрадойобстві» за цитування дослідження — це якийсь новий рівень морального і інтелектуального падіння.

Твої дії?

Як то кажуть: перший крок до вирішення проблеми, це визнання, що проблема існує

Конкретно ти як будеш її вирішувати? Що конкретно ти будеш робити з інфою про рівень безробіття?

А ще у нас ВВП менше ніж в Сингапуру, ще більше зради ;)

Твої дії?

Зрадойобство — це писати скрізь про те як все погано і ніх..ра не робити. Ось такі як ти це і роблять тут.

Твої дії?

Конкретно твої дії я вже помітив — розповсюджувати дезінформацію.
Достатньо того факту, що я пишу про реальний стан речей, а не видуманий.

Зрадойобство — це писати скрізь про те як все погано

Зрадойобство — це брехати на кожному кроці, як усе чудово.

Потрібно писати про те, що є добре, і що є погано. Такі брехунці, як ти — роблять лишень гірше.

Конкретно ти як будеш її вирішувати?

Особисто я рішення запропонував — дозволити людям виїздити працювати закордон.

Коротко опишу ситуацію: людина спиталась, звідки статистика про стан безробіття. Їй скинули дослідження на цю тему. Відповідь людини, звісно ж, зрадойоби.

Пропоную вам поміняти професію в описі на «Професійний шукач зрадойобства там, де його і близько нема» :)

P.S Твої дії конкретно які? Окрім того, що ти розповсюджуєш брехню про реальний стан речей, цим самим замовчуючи проблеми?

Є два варіанти: говорити про проблему, або вирішувати її. Якщо нема змоги робити друге, лишається перше.
Варіанту: лицемірно обманювати про стан речей у порядних людей нема.

Дякую за діалог, на цьому розмову завершимо.

Такі брехунці, як ти — роблять лишень гірше.
Пропоную вам поміняти професію в описі на «Професійний шукач зрадойобства там, де його і близько нема» :)

От ще раз пересвідчився в якості коментаторів на доу. Персональні образи це сильно та аргументовано.
Мабуть

Але чого це я, це ж форум доу, зборіще зрадойобів та морально слабких людей)

в точку попав, що ти аж поліз коментувати)))

Шановний, у вас проблеми з логікою?
Ви називаєте мене зрадойобом, і поширюєте дезінформацію, а коли я вказую вам на це, говорите, що саме я перейшов на особистості?)

Персональні образи це сильно та аргументовано.

Назвати опонента «зрадойобом», а форумчан «морально слабкими людьми» — це безумовно прямо вершина аргументації.

в точку попав, що ти аж поліз коментувати)))

Я думав, що з вами можливий адекватний діалог. На жаль, ця розмова показала, що ні. Тому так, Андрію, ви попали і в точку, і в кому, і в що тільки вашій фантазії завгодно.
Успіхів.

а можна відкрити калькулятор(рахувати ви навряд чи вмієте) і відняти 4.8 — 3.4
Користь у тому, що ви обманюєте, як дихаєте.

P.S Твої дії конкретно які? Окрім того, що ти розповсюджуєш брехню про реальний стан речей, цим самим замовчуючи проблеми?

А тепер конкретно мою цитату, де я шось там когось обманюю та вношу дезінформацію і т.д. З цифрами, не будь-ласка.

я тобі, навіть, полегшу задачу, ось вся моя фраза, на яку ти так збудився

30 відсотків зараз, за умови поліпшення ситуації — а зараз ситуація покращується(ленд-ліз, відновлення бізнесу на вільних територіях), то швидкий відскок до 8 відсотків безробіття. І де тут мільйони безробітних? Звичайно, якщо буде ядерна війна, то всім жопа. Але чого це я, це ж форум доу, зборіще зрадойобів та морально слабких людей)

Чи тебе закордон не випустили, захисник ти наш?)

З цифрами, не будь-ласка.

Дивно, що в айті людина не бачить різниці між «цифрою» і «числом», але вже.

Найцікавіше тут те, що наше айті виховало цілий клас людей, які бачать лишень шкурний інтерес у всьому. Для таких важко уявити, що людина може бути проти чогось, навіть якщо це не впливає на її інтереси безпосередньо.

Скинеш фото з фронту? Ні? Ну так може прикриєш своє патякало?)

І де тут мільйони безробітних?

Брехня ось тут. Ти можеш сказати, що це було запитання, але риторичне запитання тут використовується як твердження. (== в Україні нема мільйону безробітних)

P.S Це вже якийсь клінічний випадок. Людина користується будь-якою можливість нахамити «зрадойоби», «морально слабкі», а потім пише, що я перейшов на особистості.
Я можу лишень уявити, який з цього «ліда» прекрасний і нетоксичний ментор.

Скинеш фото з фронту? Ні? Ну так може прикриєш своє патякало?)

)) браво, в мене друг загинув в чт. Класс, тепер ось думаю, нашо нам такі громадяни взагалі, дарма тебе не виспустили закордон

P.S Це вже якийсь клінічний випадок. Людина користується будь-якою можливість нахамити «зрадойоби», «морально слабкі», а потім пише, що я перейшов на особистості.
Я можу лишень уявити, який з цього «ліда» прекрасний і нетоксичний ментор.

а це вже істерика походу)) ахаха

а це вже істерика походу)) ахаха

Звісно, ви мене повністю знищили наповал своїми блискучими аргументами.
«Зрадойоб», «моральний слабкий», і фінальне «захисник».

)) ахаха

Відразу видно, що ви проходили курси риторики.

Я до тебе взагалі не звертався, ти сам в тред приліз. Бо виходить, що ти на

«Зрадойоб», «моральний слабкий»

трігернувся, ну ок.

трігернувся

Та ні, я відповів на цитату про безробіття, щиро вірячи, що ти просто неусвідомлений. А ти натомість приліз хамити мені зі своїм «зрадойобством».

почитав я твої коменти в цій темі...краще їдь звідси, коли кордони відкриють. От мені персонально легше стане. Дякую

Бачу у тебе багато вільного часу.

От мені персонально легше стане.

Андрію, ти персонально нікого не цікавиш. Типовий NPC, яких в цьому світі багато. У тебе навіть діалоги, як запрограмовані.
Я нікуди їхати з України не планую, в усякому разі найближчим часом. Ти б про це довідався, якби справді прочитав мої коментарі, а не тріпав язиком.

почитав я твої коменти

І що ж тебе так вразило? Те, що я вважаю економічно недоречною заборону виїзду? ;)

Як можна зауважити наш Андрій вже скотився у відкриту радянщину. «Всі хто не зі мною мають покинути країну». Поки що добровільно.

)) 95 коментів тільки в цій темі з 11 травня та всього два поза нею.
Тебе таки не випустили. Успіхів, як ти кажеш)

Тебе таки не випустили.

Ще один приклад рабського мислення. Типова для "захисників"(бо це єдине що ви захищаєте) закриття кордонів. Якщо ти проти — то ти обов’язково хочеш виїхати.

Успіхів

Дякую, надіюсь це було твоє останнє повідомлення)

а з чого ти взяв, що я за закриття кордонів? Я припускаю, що ти тут бігаєш в коменти, наче ти зі служби зайнятості, бо тебе не випустили. Я жодного разу не написав, що я за закриття кордонів.

Я, на відміну від тебе, не маю часу перечитувати твої коментарі, щоб знати, за що ти там.

Я припускаю, що ти тут бігаєш в коменти,

Ти ж, NPC, сам продовжуєш мені писати. У тебе з логікою все в порядку?

Я жодного разу не написав, що я за закриття кордонів.

Молодчинка. То ж якби ти справді читав мої коментарі(заздрю кількості твого часу) ти б помітив, що мій основний аргумент полягає в тому, що справитись з безробіттям швидко і безболісно можна відкривши кордон. Замість виплати по безробіттю, держава отримує лишні кошти(заробітчани завжди так чи інакше гроші привозять додому). Також, на мою думку, це рішення могло б зменшити дефіцит палива і інших речей в країні.

Я розумію, що такі як ти всюди бачать шкурний інтерес. Я таких людей зустрічав, буває. Еволюційно це, мабуть, навіть нормально.

Цитую ООН: «Війна залишила без роботи майже 5 млн. українців. Якщо ситуація на фронті погіршиться, то це може призвести до втрати роботи вже 7 мільйонів людей».
Якщо бойові дії припиняться, можна відновити лише 3,4 мільйона робочих місць."

Джерело: www.ilo.org/...​844625/lang—en/index.htm

Якщо після вйни не буде чіткої перспективи НАТО, то буде нечувана депопуляція через міграцію, бо ніколи знову

Надо просто перестать стрелять?

НАТО

Це тіпа що б Угорщина нас кинулась захищати ?)

то буде нечувана депопуляція через міграцію, бо ніколи знову

Чому ?

З Білого дому б зателефонували, то кинулася. Інакше ОДКБ, тайожний союз та Орбан таке ж посміховисько як бульбофюрер . Їх вже зараз почали перевиховувати, з часом будуть шовкові. //

Чому ?

/ Бо ще однієї навали орди Україна не витримає. Спитайте у шведів та фінів для чого їм то НАТО

З Білого дому б зателефонували, то кинулася.

|
Так може з білим домом і треба домовлятись ?

Бо ще однієї навали орди Україна не витримає.

Звідки ці данні ?

Ну так ми і домовлялися майже всі 30 років незалежності. Зброю у товарних кількостях дають через 3 місяці після початку війни і буч за маріуполями. Швидко тільки евакуаційний літак для верхівки та зброя для партизанської війни. Приблизно мінус 50% економіки, 10% населення. Ми зможемо самі підготуватися для протистояння росіі сам на сам наступного разу ?

після цього ми будем не самі.
А росія зможе підготуватись сама наступного разу ?

Якщо в НАТО, то звісно не самі. А оці т.з «гарантії» — маячня повна. У ЗСУ якраз є ресурс щоб посилити колективну безпеку, і це механізм який працює. А ці односторонні гарантії це як жест доброї волі, як будапештський меморандум, може спрацювати, аможе не спрацювати.
І коли інвестори будуть розглядати Україну, то поціквляться у яких вона військово-політичних та економічних блоках. А ці секретні гарантії до біса.
Росія на жаль ще не понесла ніяких інфраструктурних втрат, її ВПК цілий, населеня на міісці, санкції обійдуть за допогою третього світу та путінферштейнів..

А оці т.з «гарантії» — маячня повна

Ну це з базар бабок на вокзалі ))
Японія живе так не перший десяток років і нічого

Росія на жаль ще не понесла ніяких інфраструктурних втрат, її ВПК цілий, населеня на міісці, санкції обійдуть за допогою третього світу та путінферштейнів..

Так і що ?) наче рашка прямо така могутня держава і вміє будувати все ))
Скільки вони до цієї війни готувалися?
Скільки вони мучили той кораблик Мацква ? Коли вони такий наступний збудують ?

Ну це з базар бабок на вокзалі ))

Найкращий приклад це Латвія:
1.Русофобією хоч обмазуйся: паспорта негромадян, почали вже висилати любителів рашки прямо в рашку, і т.д.
2. Самого населення як пів Києва.
3. Армії майже ніякої не має.
І все що може рашка зробити це скуління Соловьйова та розповіді, що всі виїхали мити унітази в Англію.І все це через магічну 5 статтю НАТО, яка начебто не працює..

Так я ж не кажу що вона не працюэ але ж легше домовитись з штатами зразу , чим питати ту ж Угорщину чи можна Штатам нас захищати

Японія за населенням та економікою більше ніж Рашка, давні державницькі та мілітаристські традиції, саме головне ніяких «саатечествиикав».. Але все рівно рашковани у 1904 спокусилися на «малєнькую пабєдоносную вайну»

Японія за населенням та економікою більше ніж Рашка, давні державницькі та мілітаристські традиції,

І що ?

Мені вам тут уроки аріфметики, географії, історії та економіки, викладати? Більше-менше, пропорції, людські ресурси, ВПК, мобілізаційний потенціал ? Де Японія а де решта країн вільного світу географічно ? Вивчи аріфметику з основами логіки, ніж поради давати що та як коментувати

мобілізаційний потенціал

Куди мобілізаційний потенціал ?

Чи то ватнік на зп чи розумово відсталий

У Японії договір з США рекомендую спочатку почитати перш ніж коментувати

йди вчи жінку щи варити, ватан антинатівський

О так ти вже зливаешся, почав про дружин говорити

Короче те що Японія має договір з 50тих років з США про воєнний захист це

А оці т.з «гарантії» — маячня повна

А я ватан антинатівський ))

Ну так ти ватан, бо трохи нетямущий. У окупованої Японії взагалі збройних сил не було на той час (їх і зараз формально нема, але фактично вони доросли до топ-5). Яка була у неї альтернатива у неї крім патронату США ? Та й зараз вони далеко від Північної Атлантики щоб вступати до НАТО, а ось до США пряма логістика океаном. Але якщо Японії з її передовою економікою та армією з топ5 достатньо лише ядерного підстрахування від США, то Україні, яка на порядок слабкіше, цього замало. Байден казав що ноги американського солдата не буде на Україні. Нам розраховувати тільки на залишки від поточної допомоги США та лендлізу ? На скільки їх вистачить, враховуючи що це буде не обовязково нова техніка ?

Таке наморозив

У окупованої Японії взагалі збройних сил не було на той час
то Україні, яка на порядок слабкіше, цього замало.

Японії достатньо, Україні замало ))

Нам розраховувати тільки на залишки від поточної допомоги США та лендлізу ?

Сам придумав?
Тобто говорили про договір який у Японії з США 70 років, а в кінці задає питання про залишки ленд лізу. Ти сам розумієш що наговорив ?

Почитай про советско-украинскую войну.
Про Первую и Вторую.
Там занятно. Со всеми историческими аналогиями. Прямо как сейчас всё пока что.

Во время первой был не то что Ленд Лиз, союзники пришли и воевали вместе с нами. И вместе наваляли леща рашке.
Ко второй войне рашка урок выучила и союзников у нас уже не было.
Таки почитай. Говорю же, занятно.
События 104-летней давности пока что как по кальке.

И вместе наваляли леща рашке.

А? Разом з ким хто кому наваляв? Україна жеж на той момент була частиною рашки.

Ко второй войне рашка урок выучила и союзников у нас уже не было.

?

Україна жеж на той момент була частиною рашки.

В 1918 году УНР не была частью рашки. Ну почитай уже наконец историю родной страны.

В 1918 году УНР не была частью рашки. Ну почитай уже наконец историю родной страны.

Ти хоч перечитай що ти говориш. УНР була проголошена після перевороту 17р, і незалежною лишалась поки не прийшли усмірять з метрополії.

незалежною лишалась поки не прийшли усмірять з метрополії

«Усмиряли» к слову, почти 3 года.
И первые полгода шло в точности как сейчас.

Україна тепер — незалежна держава вже 30 років як. А тоді?

незалежна держава вже 30 років як

И шо?

а тогда крестьяне повелись на популизм «землю крестьянам заводы рабочим» и отгребли

крестьяне повелись на популизм «землю крестьянам

Им как всегда, сказали не всю правду.
«Землю крестьянам» имелось ввиду «крестьян в колхозы», но это — технические детали.
И про то, что у них не будут отбирать урожай силой, тоже не упомянули за малозначимостью.

не вижу если честно параллелей, чтобы «прям по кальке». Начнем с того что было как миниму 2 россии — белая и красная, и 3 Украины — белая(Скоропадский), жовто-блакитна и зеленая. ну еще лднр того времени — советское правительство Украины в Харькове. Союз с недоЕвропой (Германией) был только у белоукраинцев, но все пошло прахом когда по германии и австровенгрии прошлись революции (гыгы как раз эти страны рассадник путинферштейнов ). У трушной, жовтоблакитной,Украины Петлюры союзников не было, кроме неудачного с Польшей (привет «Польско-Украинского Содружеству»). Вот если бы действительно договорились с тогдашним НАТО (Англия и Франция) то все бы получилось, они бы и амуницию дали и беляков русских бы нагнули

Начнем с того что было как миниму 2 россии — белая и красная,

Дык и сейчас в россия немного «цветная». Конечно, там сейчас доминируют имперцы, но так и тогда доминировали большевики и воевала Украина с большевиками.

3 Украины — белая(Скоропадский), жовто-блакитна и зеленая

А сейчас? Сколько партий?

Союз с недоЕвропой (Германией) был только у белоукраинцев, но все пошло прахом когда по германии и австровенгрии прошлись революции

Досрочные выборы, в результате которых к власти придут проплаченные рашкой нацики а-ля Ле Пен. Чуть не произошло во Франции недавно кстати. И ещё не вечер.

У трушной, жовтоблакитной,Украины Петлюры союзников не было, кроме неудачного с Польшей (привет «Польско-Украинского Содружеству»)

Вот. Я пока не не представляю условий, при которых «союзник» Польша включится в войну непосредственно.

Вот если бы действительно договорились с тогдашним НАТО (Англия и Франция) то все бы получилось, они бы и амуницию дали и беляков русских бы нагнули

В той войне рулила не амуниция, а бойцы, продовольствие и патроны.

Я про «центры принятия решений» — советское правительство в Москве и коммандование добровольческой армией у русских. Примерно равные силы. В Украине Скоропадский в Киеве при поддержке Германии и Петлюра-Винниченко-Махно с широкой соцуиальной базой и неподконтрольными Гктьманату территориями. Аммуниция — в западном смысле слова(оружие, припасы), теперь он вытесняет русский :)

Так гидко від того, що тут читаю. Звісно, ви не зобов’язані любити Україну, і ніхто не змусить вас це робити. Але заходити кожень день на ДОУ, щоб написати, що Україна — лайно, і всі із неї звалять, коли відкриють кордони — це виправдання своєї нікчемності і намагання сказати, що це не ви поганий, це всі такі.
Я не хочу їхати, і не поїду з України. І дуже буду радий, коли всі ті, хто тут кричить за свої конституційні права — звалять.

Я шалено щасливий, що цього ниття на ДОУ не чують американці та європейці, які називають українців «відчайдушно сміливими та мужніми людьми»

Так. Те що тут відбувається — це полнейший п****ц...

Как можно назвать компьютерных задротов, которые спрятались за компами от ужаса реальной жизни в МИРНОЕ время:

відчайдушно сміливими та мужніми людьми

Не всі тут класичні комп задроти.
Для багатьох це просто ремесло яке приносить непоганий дохід.

Для багатьох це просто ремесло яке приносить непоганий дохід.

Ну тогда им легче — солдатам теперь платят не хуже, чем ИТшникам.

Так, військовим почали платити непогано але принципова помилка в тому аби ділити всіх чоловіків призивного віку на солдат і задротів.

Согласен. Это во время мирной жизни кто то себя «богам» считает, а во время войны и всяких катаклизмов — это обычный задрот комьютерный.... Ничего нового. и это нормально. Такое комьюнити...

Держава вибірково порушує права чоловіків і це факт. Інакше б не було заборони виїзду виключно для чоловіків. Я, наприклад, і так би нікуди не їхав, але сам факт існування такого обмеження обурює. Справді почуваєшся ніби у в’язниці.

Пи.дець, забороняють тобі на мальдіви зганяти? Чи як?

Куди завгодно. Мальдіви, Польща, США і так далі. Це вже моя справа. Розповідають нам казочки як все прекрасно, як народ повертається захищати Україну, військкомати переповнені, але упс, кордони залишаються закритими і на Заході військкомати тероризують населення. Україна — прекрасна країна, Конституція теж шикарна, але от при владі вічно знаходяться мудаки, які під гаслами псевдопатріотизму кладуть на Конституцію.

І чому до війни не виїхав?

Я жодним чином не засуджую людей, які хочуть втекти від війни, які бояться за своє життя і життя близьких. Знаю людей, які змогли втекти з країни після закриття кордонів. Це вибір кожного.
І нічого поганого не бачу, якщо хтось тут напише — «мені сім’я/життя дорожче за Україну, як тільки буде можливість — втечу».
Але ж тут: «рабство», «в’язниця», «мої права попрали», «в цю країну ніхто не поверенеться», «без мене айті в Україні загнеться» і інше лайно

Але ж тут: «рабство», «в’язниця», «мої права попрали», «в цю країну ніхто не поверенеться», «без мене айті в Україні загнеться» і інше лайно

це називається «обидели мышку пана айтішника — написяли в норку»

Артем, я також не планую нікуди їхати ні зараз, ні після війни — але примусово заставляти знаходитись там, де вони не хочуть бути — це щось проти чого я різко проти. У нас по деяким підрахункам 4.2 млн безробітних! Ці люди не допомагають, а навпаки завдають шкоду економіці. А могли б працювати закордоном і допомагати армії. Такі от справи.

P.S Чим більше бачу людей, які підтримують примусове закриття кордонів, націоналізацію і інші геніальні ідеї — тим більше виникає питання, чи так сильно я хочу бути в одній країні з цими людьми :(

P.S Чим більше бачу людей, які підтримують примусове закриття кордонів, націоналізацію і інші геніальні ідеї — тим більше виникає питання, чи так сильно я хочу бути в одній країні з цими людьми

Большинство разумных людей не хотят быть в стране, где идет война или есть высокий риск войны. Они не хотят там жить, не хотят делать бизнес, не хотят вкладывать деньги или покупать имущество. Это же очевидно!
Поэтому если во время войны не свернуть все свободы — то через пол-года здесь останется 10% настоящих патриотов, вроде Азова, которые готовы стоять на смерть. Остальные, со слезами на глазах, выберут жизнь в Европе и максимум будут помогать деньгами.
Жизнь и семья она дороже страны для 90% людей — и это вполне природный инстинкт самосохранения. Вы думаете СССР победил бы без заградотрядов и репрессий?

Вам не приходила в голову думка, що СРСР програвав практично усі бої, навіть маючи величезну перевагу у кількості армії, саме через репресії?
Ви справді думаєте, що не вмотивовані люди, які взагалі не хочуть жити в цій країні будуть хорошими солдатами?
Радянський союз переміг завдяки величезним людським жертвам, і величезній допомозі США і союзників. Не забувайте, що Битву за Британію німці так і не виграли.
Я щиро надіюсь, що про СРСР це була така іронія, а не справді ваша думка :)

Дозвольте нагадати, в другій світовій війні переміг не ссср

То пропащі люде. Закінчиться війна вони поїдуть. І фіг з ними.

— А з вами хоч один чоловік є?
— Є, але він айтішнік
©

Це було б смішно, якби велика кількість людей з ІТ не пішла воювати, а інша волонтерити. А треті донатити доволі вагомими сумами.

Это и есть смешно — потому что высмеивается гендерный стереотип. Мужчина — это прежде всего воин, защитник. Как говорится: не служил — не мужик.
Поэтому с точки зрения гендерных стереотипов ИТшник, который не хочет воевать — это не мужик!

10.05 z Ukrainy do Polski wjechało18,1 tys.wzrost o 6,6% (w dn.09.05-17 tys.).
10.05 z Polski do Ukrainy odprawiono 21,8 tys.os
21.8 виїхало, приїхало 18.1, так що почали повертатися.
У Варшаві немає місць на безкоштовні поїзди до Києва на тиждень вперед.

mobile.twitter.com/...​tatus/1524274110217474048

Тому що плюшки в дусі «польська сім’я дасть житло жінкам/дітям безкоштовно» мають межі, і вони зараз в усіх підійшли. В стані шоку (24.02+) дійсно всі скидали все що є, але ніхто не планує місяцями/роками селити у себе людей і витрачати додатково ще гроші.

По-перше, «дати житло жінкам і дітям» це плюшки у вашій системі координат. Для поляка в кінці лютого це була аксиома. Ніхто навіть не думав інакше.
По-друге, так, кількість безкоштовного житла від простих людей зменшилася, але кількість від організацій і самороурядів скомпесувало то. Питання не в кількості, а в якості і географічному положенні. В великих містах безкоштовно нічого не знайдеш на довгий час, в селах можна підсилитися хоч на рік.
По-третє, почалася ротація. Почалася десь під кінець квітня. Хто далі на захід, хто навпаки, до України. І це нормально. В Європейській системі цінностей, ніхто не може примусити чи вирішити за людину, куди їй їхати.
Так що ротація і внутрішнія еміграція це нормально.
І на додаток, це не питання грошей і додаткових видатків, це питання права вибору. Всі, з ким я пересікався відразу говорили на яких умовах вони беруть родину. Ніхто з дня на день не змінював думку і не вимагав оплати.
Ми з дружиною допомогли більше ніж 20 сім’я, в кожному випадку окремих кейс. Але в жодному разі ніхто не вимагав грошей за волонтерську роботу.

ніхто не вимагав грошей за волонтерську роботу

А я не казав про вимагання, офіційні претензії чи судові позиви.

У мене статистика менше ніж 20 кейсів, але всюди казали «поживіть тут на перший час» і цей самий «перший час» в їх розумінні від 1 до 2 місяців. Звісно що з поліцією на вулицю ніхто не виставляє, але «пора і честь знати». Тому люди або намагаються знайти тут житло за гроші і заробляти, або їдуть назад.

Про це і мова.
Я відповів Михайлові — що реіміграція — це нормально, нема чого в цьому шукати зраду чи перемогу
З вашими думками теж погоджуюся, тільки уточняю, що для більшості поляків не йдеться про фінансову частину. Для більшості поляків чек поінт — родина, яку вони приймають, має почутися в безпеці і сама вирішити коли і куди їхати.

Про гроші — приклад з життя. Бабушка, божий одуванчик, за 70 років, що має 2 пса, сама купила з пенсії 100кг корму і попросила віднести волонтерам. Щоб українські пси рускіх не їли, бо потравляться

Сьогоднішня війна просто ще раз розділила всіх людей в Україні на тих, хто відчуває свою відповідальність перед Батьківщиною та рештою.
На жаль, є люди, у яких просто немає почуття відповідальності або якогось морального обов’язку. Якщо у таких людей важко захворіють батьки або дружина, наприклад, вони їх спокійно можуть покинути і сказати, що я вільна людина і не зобов’язаний ні про кого дбати. У принципі так воно і є, законодавчо це не прописано, але тоді людство дуже швидко деградувало б до рівня кам’яного віку, якби всі чинили так само.

батькивщина с кнутом вызывает жалость как и поколение пионеров поддерживающее порядок приведший к войне по очевидным причинам

А ви що думаєте, що якщо ви переїдете в США, наприклад, там батога не буде? Спробуйте там, наприклад, не платити податки або порушити якийсь закон. Вас депортують раптово.

всё правильно делают, не способен играть по правилам — садись на 40 лет дружок
правила гавно и моча — собирай поддержку и изберись в сенат, конгресс или губернатором как Шварц

поколение поддерживающее порядок приведший к войне

Це ви про що?

про социальный контракт на институциональную коррупцию

Ну от сидиш ти в Польщі, який сенс тобі тут строчити нісенітниці?

хто відчуває свою відповідальність перед Батьківщиною та рештою.

Учитывая глобализацию есть люди которые здесь просто живут, до недавнего времени это было удобно.

Ну а місцю під назвою «здесь» тепер «удобна» попросити оплату в вигляді служби. nothing personal, only business. Правильно Бєня казав ))) життя — супермаркет, бери що хочеш. але попереду каса. це якраз вашою мовою і вашим стилем відношення до «здесь»

Только проблема в том, что
1. Я в армию не годен
2. Военно -учетной специальности нет
3. Добровольцев больше, чем вакансий в войсках
Вопрос: о какой службе речь идёт?

Вопрос: о какой службе речь идёт?

Ну так умереть за Родину! Разве не это главный долг каждого гражданина?

Ты прямо как Швейк: выпустить кишки за государя-императора. Но тот был сумасшедшим, а ты?

Нет никакого долга «умереть за родину», защита есть для этого нужно самому убивать

Все так ... вот только меня учили что моя Родина — это СССР! Получается что я не защитил свою Родину, когда был должен? Но с другой стороны и СССР «кинул» моих родителей, которые всю жизнь на него работали...

Можливо, не захистили, можливо, і не треба було захищати.
Але як це стосується України та поточної війни?

Так dou — developers of ukraine, а не developers of ussr.

Взагалі, dou — скорочення від попередньої назви порталу, developers.org.ua.

чим більше вони тримають обмеження, тим більше людей звідси звалить коли війна закінчити, і це будуть уже не біженці, а ті люди, хто легко знайде роботу закордоном.

Не свалят. Сейчас хотят свалить потому что война и стреляют. Когда война кончится — стрелять уже не будут, смысл валить, надо будет литкод еще учить, а тут 5% и послевоенная экономика где у тебя зарплата в 10-20 раз больше, чем у среднего жителя. Кто при таком раскладе поедет на запад платить 50% и зарабатывать как водитель автобуса?

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

В якій країні під час війни, коли вона обороняється, дають можливість звалити?

После 2014 не уехали, при том что границы были открыты и возможностей уехать было достаточно.

После 2014 не уехали, при том что границы были открыты и возможностей уехать было достаточно.

И каждый день об этом жалеют сейчас! Собственно об этом все эти темы на ДОУ.
ИТшники думали что они живут в 21 веке: Украина — это Европа, глобализация, цивилизация, они тут элита ... А теперь внезапно вернулось средневековье! Когда жизнь человека не стоит ничего. И сам ты ничего не решаешь — другие будут выбирать жить тебе или умереть.
Страшно? А ведь тебя предупреждали!
www.youtube.com/watch?v=7Oq8KDqYFOw

А я жалею, что жену за волосы не тащил в аэропорт

Я не осведомлен о твоей структуре активов, но мои активы все на территории Украины, вдобавок ещё и родители тут остались бы 100%. Так что я бы переживал об этом больше, сидя за границей неопределенный срок, чем переживаю сейчас по поводу прилётов ракет. К тому же, я думаю, что возрос бы риск для моего психического здоровья. Бросать всё что нажито непосильным трудом без непосредственной угрозы, из-за собственной трусости — это большой удар, я бы себя перестал уважать после этого.

И у меня есть друг, который поехал на западную, спасаться от ракет (боевые действия в его городе не велись и не ведутся), просидел там больше двух месяцев с родителями в одном гостиничном номере и сейчас его основная проблема не в войне, а в том, что начала подтекать собственная кукуха и вдобавок кукуха его родителей. (нарушения сна, утомляемость, всякие навязчивые мысли, что ограбят/наведут свои же) И он всерьез намерен возвращаться в Киев, а родителей слать в родной город, потому что вероятность ракет низкая, а вероятность потерять трудоспособность из-за подтекающей кукухи и натворить делов — высокая. Если бы он был вдобавок еще и в чужой стране, и не мог бы вернуться в привычную среду (опасение повесток на границе, долгая дорога), было бы ещё хуже.

Так что подумай, может оно и неплохо, что ты встречаешь войну дома в привычных условиях. Неизвестно с какими бы ты проблемами столкнулся в Грузии твоей мечты и совсем не факт, что это было бы менее страшным, чем гипотетическая вероятность получить ракету именно по своему дому/своей квартире.

мои активы все на территории Украины,

Чуть позанудствую. Активы — это имущество, приносящее доход. Недвижимость может быть активом, если она сдаётся в аренду и арендная плата перекрывает все текущие расходы включая амортизацию. Если ты в ней живёшь — то это — утилита, а не актив.
И умные люди советовали не покупать недвижимость для жилья, если она стоит больше, чем твой доход за 2-3 года. Потому что иначе жизнь может начать крутиться вокруг этой утилиты, которая по сути является не более, чем парой носков, просто очень дорогой парой носков.

У меня есть и актив именно приносящий доход ежемесячно и пассив в котором я живу, но в нем до войны шел рост цены на уровне превышающем инфляцию в долларе. Поэтому называю и его активом тоже. Ну и он ликвидный (опять таки до войны), поскольку возле моря и в очень хорошем курортном районе. Есть и именно пассивы, дешевеющие квартиры родителей в городе с избытком предложения жилья (с моими долями в них), гаражи в кооперативах и советские дачные участки и всякое такое добро, про которое я в данной ситуации молчу, ибо оно скорее духовный ассет для них и избавиться, отбалансировав им портфель я не могу.

Про цену недвиги выше дохода за 2-3 года — это правило я в обоих случаях соблюдаю, но если квартира стоит даже как одно-двухгодовой доход, то это не значит, что ценность этих 1-2 лет моей жизни на уровне пары носков. Я жопу рвал в угоду всяческим кастомерам эти годы, а не на курорте отдыхал...

но в нем до войны шел рост цены на уровне превышающем инфляцию в долларе. Поэтому называю и его активом тоже.

В этом случае его можно назвать активом только после продажи за сумму бо́льшую чем сумма покупки + затраты на содержание. И никак иначе.

что ценность этих 1-2 лет моей жизни на уровне пары носков.

Но точно меньше, чем стоимость самой жизни.
Вещь, которая стоит как доход за пару лет можно будет купить ещё неоднократно.

Я жопу рвал в угоду всяческим кастомерам эти годы

А я вот не считаю, что жопу рву. Хотя, объем моих задач и ответственность существенно выше чем у подавляющего большинства на этом форуме. Это уже личный навык, превращать работу в обычную часть жизни, не вызывающую «разрыва жопы».
Ни одна работа того не стоит.

Тогда масштабы войны были другие.

Князем среди грязи?

Мало хто це розуміє)
Люди думають, шо закордоном будуть як священні корови. А херца)