Допоможіть розібратися чи можна, перебуваючи в Німеччині, працювати в Польщі

Всім привіт, мене звати Роман і зараз я перебуваю на території Німеччини, зареєстрований по 24 параграфу як «тимчасово захищений від війни», де получаю соціальну допомогу.

Я чув про PESEL, по якому можна легко працевлаштовуватись в Польщі. Польська в мене С1 і там я знаходжу дуже багато вакансій свого рівня.

Питання ось в чому: чи не будуть компанії проти того, що я буду перебувати в Німеччині, коли я хочу працювати в Польщі?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

чому не переїхати в польщу?

Можно оформить ЧП в Германии и работать как предприниматель из Германии, если польская фирма согласится. Налоги и медицинскую страховку в этом случае придётся платить самому. Пенсионные отчисления, страховки от безработицы и от нетрудоспособности платить в этом случае необязательно

тут навіть польські компаніі ні до чого, краіна Німеччина це не дозволяє

не можна, якщо ви оформили тимчасовий захист в Німеччині то право на роботу діє тільки в Німеччині, щоб працювати в Польші ви повинні знятися в Німеччині з тимчасового захисту і оформити його в Польші

точно, разрешение же на работу тоже нет

нельзя. Работая по трудовому на польскую фирму ты должен находиться в Польше. Кроме служебных выездов конечно.
По в2в конечно попроще, уж тем более через аналог ТОВ — там 100% можно.

Підписатись на коментарі