Оренда житла в Києві: ціни впали, але часто — лише на період воєнного стану

Додаток для пошуку житла bird випустив невелику аналітику ринку і ціни на оренду квартир у Києві.

Станом на сьогодні кількість шукачів квартир становить 50% від довоєнного рівня. Відновлення продовжується.

Медіана ціни 1-кімнатної квартири з початку війни впала на 37%, з 13 000 грн до 8000 грн. Зʼявилась велика кількість квартир, у яких ціна вказана на воєнний період, а після — ціна буде збільшуватись.

❓Якщо орендуєте житло — розкажіть, чи змінились умови?

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Сдал свою за 50% довоенной цены, рынок особо не смотрел.
Арендатор, который заехал до войны, получил скидку 50% на март/апрель.
После войны будет видно, но резкого возврата к изначальным 100% не предвидится.

Ціна не знизилася. Порівняно з іншими у нас і так доволі дешево. Але з іншого боку господарі квартири сказали, що за неї можна поки не платити. Ми перші два місяці війни не платили, але потім зрозуміли, що фінансова ситуація залишається стабільною, на щастя, тому вирішили продовжити оплату. Хоч поки в Київ і не поверталися.

За дохківнатну з 13500 до 7к. Київ

На березень квітень узгодили платити тільки 50%, з травня платимо 100%. Київ

Умови не змінились, питання підіймалося в березні і було узгоджене за 35 секунд (Чернігів, але думаю різниця невелика).

Сусідка в Києві здає трьохкімнатну квартиру сім’ї. Перший місяць (березень) орендодавця вирішила не брати орендну плату, а вже в квітні орендарі вирішили не платити.

В мене ні, навіть спроби такої розмови не було. Поточну квартиру я орендую вже протягом 4-х років. Власники цінують сталі безпроблемні стосунки.

Підписатись на коментарі