SimCorp: про підтримку працівників під час війни та поновлення найму в Україні
2022 рік давав надію на доковідне офісне життя з приємними зустрічами за кавою на кухні та смачними спільними сніданками. В компанії було багато планів по розвитку бізнесу та нарощенню працівників на цей рік. Проте лютий місяць знов кинув виклик для SimCorp Ukraine.
Керівницто, звісно ж, готувалось до будь-яких ризиків загрози воєнних дій, адже люди це найбільша цінність для нас. Кожному працівнику було запропоновано фінансову допомогу на випадок війни у розмірі 2000$ та переїзд на західну частину України або до Варшави. Проте менш ніж половина скористалася цією можливістю до 24 лютого, одиниці виїхали до Варшави.
Юліанна Журавльова, Senior Product Owner: «За кілька тижнів до початку війни я з сім’єю переїхала до Варшави, бо розуміла, що військові дії на території України будуть неминучими. У мене троє дітей, двоє з яких вже ходять до української школи у Варшаві, а старший син у коледж. Я дуже задоволена, що мої діти живуть звичайним дитячим життям. Сім’я у безпеці, у мене гарні умови для роботи — все це найголовніше для мене зараз. Взагалі те, що робить компанія для нас і наших сімей це унікально»
Компанія зробила та робить все для того, щоб співробітники почували себе у безпеці. Одразу в перший день ми виплатили співробітникам зарплатню за повний місяць наперед, організували трансфери з Києва на захід, надали та надаємо житло на західній Україні та у Польщі.
Ірина Александрова, Lead Software Engineer: «Мій менеджер організував перекличку в Slack, всі писали про те, де знаходяться, чи все в них ок, чи можуть вони працювати — в перші дні війни, це дуже добре працювало, ми більш-менш розуміли ситуацію в якій опинились».
СЕО глобальної компанії SimCorp, Christian Kromann, з першого дня наголосив, що безпека співробітників це пріорітет номер один, і що компанія невпинно працює над тим як підтримати усіх співробітників. Безумовно ситуація вплинула на зобов’язання перед нашими замовниками, проте всі віднеслись з розумінням, особливо тому, що цей вплив виявився незначним — вже на першому тижні березня ми вийшли на продуктивність 80%. Кілька клієнтів відкрито висловили свою підтримку позиції компанії, що було неочікувано, але вкрай важливо.
Юлія Денисенко, Lead Software Engineer: " У перші кілька тижнів війни я не могла працювати, тому що село (Адріївка, Макарівський район) у якому я перебувала разом зі своєю родиною, було окуповане і в нас не було ні світла, ні газу, ні інтернету. Я знала, що мої колеги мене підстрахують і що наприкінці місяця я отримаю зарплату в повному обсязі. Працюючи в компанії 15 років, я розуміла, що по-іншому просто не може бути, і що компанія буде на боці співробітника.
На Заході України та у Варшаві компанія надала можливість співробітниками та їх сім’ям жити у готелі та у апартаментах. Якщо була можливість знайти житло самостійно, компанія покривала витрати і продовжує це робити.
Компанія дуже організовано підійшла до всіх процесів, одразу була створена цілодобова гаряча лінія, яка допомагала і допомагає нашим співробітникам з переїздом закордон, розміщенням, медичним страхуванням, а також психологічною допомогою. Ми завжди знали, що SimCorp це велика сім’я, де люди працюють десятиліттями, та є для один одного більш ніж співробітниками, проте зараз це стало ще більш видно. Колеги створили портал де пропонують допомогу один одному з житлом, меблями, речами першої необхідності, іграшками для дітей і т.і. Всі намагаються підтримати один одного і не залишити без уваги будь який запит про допомогу.
Галина Павлюк, Software Engineer: «Наші польські колеги надають нам не лише матеріальну, а й моральну підтримку. На новому місці, в іншій країні допомога приймаючої сторони, це дуже важливий фактор, який впливає на твій психологічний стан. Звичайно, нікуди не йдуть тривоги за своїх близьких, які залишилися в Україні, але я намагаюся фокусуватися на роботі та на тому, що я можу зробити сьогодні»
Наші колеги створили благодійний фонд для допомоги дітям співробітників, які виїхали з України. Ми постійно отримуємо донати від наших колег з усього світу, на які організовуємо різні активності для наших дітей, для того, щоб їх дитинство продовжувалось за межами їх рідних домівок та улюблених місць. Колега з Лондону створила ініціативу і за допомогою друзів, родичів, колег збирає речі, іграшки, шкільне приладдя для 120 дітей співробітників різного віку.
Наталія Артемяк, Senior Software Engineer: «На початку березня я з маленькою донькою та батьками переїхала до Варшави і майже місяць ми жили у готелі. У цьому ж готелі мешкали сім’ї наших співробітників. Нам легко вдалося організувати strong community: ми допомагали один одному, діти разом грали це, безумовно, допомагало нашій адаптації.
Закінчується третій місяць війни в Україні та позиція компанії абсолютно не змінилась. Ми раді, що більшість змогла налагодити побут і повернутися до роботи. 85% співробітників працюють на 100%. У багатьох команд навіть збільшилась продуктивність — коли ти вимушено перебуваєш у чужій країні/місті, нехай навіть у комфортних умовах, тобі не до розваг. Тому, влаштувавши свій побут, визначивши дітей у школи та дитячі садки, ти працюєш часто більше, ніж до війни.
Василь Зауличний, Lead Software Engineer: «...робота відволікає тебе від читання новин і дає можливість зосередитись на тому, що в тебе добре виходить»Андрій Щербаченко, Senior Software Engineer: «Як не дивно це звучить, але зараз взаємодія в нашому тімі стала навіть кращою, хоча не можна сказати, що до війни вона була поганою. Майже весь наш тім зараз перебуває в Україні, хто в Києві, хто на Заході країни але це не заважає більше спілкуватися і знаходити час, щоб підтримати одне одного. Підтримка колег та компанії дуже важлива для нас зараз.»
Андрій Форостовець, Lead Software Engineer: «Звичайно, режим роботи все ще диктується наявними загрозами, хоч люди реагують на них по-різному. Також декому все ще важко надовго концентруватися на виконанні завдання порівняно з тим, як це було раніше. У зв’язку з цим цікавою є реструктуризація робочих завдань — на тепер ми маємо більше так званих автономних завдань, що не потребують багатьох учасників і погоджень для виконання.»
Безумовно, війна впливає на спроможність нашого підрозділу RnD, так як майже 200 співробітників, а це майже одна третина всіх співробітників, працювала до війни у Києві. Тому, для того, щоб збільшити наші шанси на виконання стратегічних проектів та зменшити тиск на команди, ми в деяких ситуаціях мали подовжити спрінт.
Ми всі згуртувались не тільки в роботі, але у волонтерський діяльності. У всіх є знайомі, родичі, які примають участь у військових діях, співробітники роблять все можливе, щоб максимально швидко закривати збори необхідних речей для пришвидшення нашої перемоги.
Багато хто поєдную роботу та волонтерську діяльність.
Ірина Гомон, Recruitment Consultant: «Як тільки мені з сім’єю вдалося дістатися безпечного місця, я не могла сидіти склавши руки і задумалася, чим можу бути корисною в такий непростий час, окрім роботи. Декілька друзів, машин і ми вже веземо першу гуманітарну допомогу, яку закупили за власні кошти. Незабаром ми вже закривали величезні чеки на покупку амуніції, техніки і навіть приганяли автомобілі, які відправляємо на передову»
Оленсандр Фомін, Software Engineer: «Після деокупації Киїівської області, я повернувся назад до Києва та створив з друзями волонтерську організацію. Ми займаємось забезпеченням та доставкою необхідних речей на окремі бригади з передньої лінії фронту. До волонтерської організації я ставлюсь як до свого pet-project, на який ніяк не вистачало мотивації до війни.»
Ми пишаємося нашою компанією та нашими людьми, бо у цей складний час компанія вистояла, ми уникли будь-яких скорочень, як зазвичай переглянули зарплати, виплатили бонус і, найголовніше, ми продовжуємо зростати.
Яніна Левківська, Vice President: «Ми всі з нетерпінням чекаємо, коли зможемо знову зустрітися в нашому київському офісі. Тим часом, важливо триматися разом, берегти близьких та робити свій внесок в те, щоб наблизити перемогу України»
Сімкорп завжди вів трудові відносити згідно КЗоТУ і продовжує працювати за такою моделлю, сплачуючи податки в повному обсязі в бюджет нашої країни.
Ми віримо в нашу перемогу і ведемо найм співробітників в України.
Долучайтеся до SimCorp в Україні.
Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів