Любомир Остапів, Кожаєв та вся «Асоціація IT Ukraine» відпрацьовує кремлівську ІПсО

UPD:

Як і очікувалось, Любомир прийшов з жалюгідними спробами забалаки тему тупою копіпастою про гусей та Давос

Добрий вечір, шановні читачі ДОУ. Хочу з вами поділитись моїм спостереженням всього того, що коється навколо цієї постанови НБУ.

З того, що я бачу, я роблю висновок що Любомир Остапів, Кожаєв та «Асоціація ІТ України» відпрацьовують кремлівську ІПсО (інформаційно-психологічна спеціальна операція).

Я наведу декілька дзвіночків, які під кінець доби перетворились у величезний дзвін.

Відразу окреслю моє ставлення до постанови НБУ. Моя родина зараз за кордоном та не використовує, на щастя, готівку, лише картки. Я, як і всі інші не дуже задоволен ситуацією. Но що мене бентежить, так це те, що ті нешановні пани з теми зовсім загубили головну проблему, а почали роздмухувати ІПсО.

0. Preconditions

Раджу загуглити що таке ІПсО, як відрізнити від звичайної зради та чому це небезпечно не тільки під час війни. Багато матеріалу є, не хочу копіпастити. Можу додати у коментар.

1. Перебільшення інформації, маніпуляциї та фейки.

З чого все почалось?

Ввечері 20 травня, коли всі ті хто мав якось реагувати на ситуацію вже пішли на вихідні, на AIN виходить стаття «Нові правила НБУ по валюті можуть вплинути на доходи IT-ФОПів» ain.ua/...​i-pravyla-nbu-po-valyuti

Ідеальний час, щоб відпрацьовати ІПсО так, щоб у понеділок вже був ефект!

Почнемо з маніпуляції.

Назва статті повністю береться з цитати Остапіва. На жаль він вже тишком відредагував її як на аін, так і в темі на ДОУ, але ж у назві воно залишилось. Признаюсь, що я сам тригернув на цей заголовок.

У чому маніпуляція спитаєте ви? А дуже просто:

1. гуглимо що таке дохід
2. рахуємо скільки отримав фоп кожного місяця з початком війни: Х*29.30; X*29.50; X*29.50
3. Якщо нічого не зміниться, скільки він отримає наступного місяця? Х*29.50
4. Намагаємось знайти зменьшення доходів

Дзвінок!
Людина або не розуміє про що говорить, або вводить людей в оману. Сподіватись що фінансовий консультант не знає базові терміни я би не став.

Далі. Нащо взагалі нести таку маячню про доходи? — подумав я. Відповідь є в «петиції»: «Така валютна політика накладає податок на ІТ експорт у розмірі порядка 26%.»

Але курсова різниця це не податок! Кожний бухгалтер це знає. Та має знати фінансовий консультант. Але ні!

Дзвінок!
Намагання маніпуляціями проштовхнути тємнік «Дохід- Додатковий податок 26% — Зрада!» Б’є по емоціям! Деталі навмисно замовчуються та перекручуються.

2. Координованість дій

• Стаття на ain виходить о 22:40·
  • Якийсь Jeka Alibasov (dou.ua/users/jeka-alibasov), скоріш за все бот, робить пост на форумі за 20 хвилин потому.·
  • Приходить Любомир, та дуже непалевно палиться: «Так, дякую що запостили мою статтю. Я ще кілька готую в провідні медіа. петицію вже підписали 2633 людини, думаю буде в рази більше на тижні..... Також в контакті з ІТ Асоціацією, намагаюсь донести і до МінЦифри проблему.»

Тобто стаття на аін не просто коментар журналістці. Це запланована операція разом з цією асоціацією.

До речі, не розумію що там робить коментар Фурси. Напевно для легітимізації статті, бо там лише посилання на ФБ.

Разом з появою Любомира, з’являється якась прутня під назвою «петиція».

Дзвінок!
Скоординований план дій! Багато дійових осіб, які «випадково» щось там роблять. Недолуге намагання зробити вигляд що це народ сам організовується.

3. Петиція

Це як у класичних недолугих операціях русні для своїх: якщо сайт має англійську мову та зареєстрован у США, то він 100% контролюється урядом США та йому можна довіряти на 100%, або не можна довіряти. В залежності від задачі.

Цитую Любомира: «А важко зайти в Вікіпедію і глянути що це сайт Change.org? На це часу немає, а от писати пост є(( Change.org is a worldwide petition website, based in California, USA, operated by the San Francisco-based[2] company of the same name, which has over 400 million users[3] and offers the public the ability to promote the petitions they care about to potential signers,[4] including 196 countries which are „creating change“ in their communities.en.wikipedia.org/wiki/Change.org»

Дзвінок!
«Мьі прєставітелі Канадской конторьі. Нам можно довєрять!»

Я відкрив цей сайт та на головній сторінці побачив новини про міст у Донецьку! Це не реклама, а посилання на якусь там петицію цього ж сайту. Можете перевірити ))

Повернемось до самої петиції. Зміст такий самий, як і раніше: «Дохід -> Додатковий податок 26% -> Зрада!»

А біля кнопки «Подписать» висить дісклеймер «Когда эта петиция соберет ХХ подписей, вероятнее всего на нее отреагирует кто-то, кто сможет повлиять на решение этого вопроса!»

Дзвінок!
Мутний сайт, де навіть розробники кажуть що це повне лайно.

4. Поведінка шахрая

Що робить шахрай, аби впарити комусь чергову «ісусью тряпку» за кінський прайс? Наведу декілька базових моментів:·

• Поспіх та метушня·
  • Розповіді про якусь нісенітницю або відверта брехня·
  • Агресія, коли «лох» щось підозрює
  • Намагання залучити якомога більше людей
  • Підставні покупці ·
  • Ігнор неприємних запитань

Що ми маємо у нашому випадку:

Поспіх та метушня: «Я буду витрачати свій час на щось корисніше, ніж пояснення вам очевидних речей.»

Розповіді про якусь нісенітницю або відверта брехня: «найгірше що описаний вами сценарій вже діє. А лажа від 20.05.2022 тільки прискорить його(((»
«я якраз і намагаюсь донести це до НБУ, Що якщо вводити дурні обмеження, то 6.8 млрд. дол експортної виручки (2021 рік) випаруються. І що ще гірше, Україна втратить своїм податкових резидентів.»
«Економіка вже на військових рейках. Але краще не піднімати податки, а протягнути кілька місяців на допомохі від Заходу, яку поки надають.» — я не буду наводити докази чому це брехня. Можу у коментарі, якщо потрібно буде.

Агресія, коли «лох» щось підозрює: «1. А важко зайти в Вікіпедію і глянути що це сайт Change.org? На це часу немає, а от писати пост є((»
«Все просто Євген
1) вам потрібно навчитись користуватись Вікіпедією, перш ніж писати коментарі.
2) краще направити свою енергію на підтримку ІТ спільноти, а не недолугі звинувачення.»

Намагання залучити якомога більше людей: «Прошу підписати петиції, щоб нас почули і була можливість далі працювати через українські банки, і платити податки з ФОП»
«%Дуже_багато_однотипних_коментів_для залучення%»

Підставні покупці (Кожаєв та величезна кількість ботов): «Конечно уедут, уже собираются многие. Ты себе вообще как представляешь 30% заработанного отдавать государству, которое ну ни разу не перестало быть коррумпированным и неэффективным? Я 30%, а мне что?»
«Привет, Любомир. Мы в гильдии АйТи специалистов поддерживаем. Вам нужно подпись? Если да, напиши пожалуйста в личку»

Ігнор неприємних запитань: Цитат не буде, тому що він та вся команда ігнорують незручні запитання, але все читають. Ба більше! Вони почали корегувати тексти своїх «статей» після того, як їм почали трощити брехню.

Дзвінок!
Є майже всі паттерни шахраїв!

5. Кожаєв

Він повністю відіграє свою роль.
Навіть намагався перестати бути ватніком. Пам’ятаєте його «збір» на волонтерку? Я можу стверджувати, що то було прикриття. Будь-яка людина, що сама займалась волонтеркою для армії буде сприймати натяки на «привласнення» волонтерки як особисту образу. Що робив Кожаєв? Клеїв дурня, тому що для нього це ніщо та можна надалі дрочити на узкій мір.

Дзвінок!
Відверта вата у команді

6. Фінал

Ввечері виходить «коментар директора».

Це шедеврально! Настільки тупе, як Кива!

Заздалегідь написаний текст, у якому замінили «Дохід» на щось лайтовіше та беззмістовне. У самому коментарі так само є маніпуляції, данні які важко перевірити, брехня.

Директор без ім’я! Фото, яке не гуглиться!

Що ми маємо?

З’явився величезний срач, де люди писали весь потік свідомості та це будо неможливо зупинити! Срач пійшов далеко за межі ДОУ! Деякі знайомі бомбили всі вихідні.

Великий дзвін за яким буде звернення до органів.

Тікайте, падлюки!

PS: я багато часу витратив на скріни, тому не намагайтесь щось там видаляти!

👍ПодобаєтьсяСподобалось10
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

1. гуглимо що таке дохід
2. рахуємо скільки отримав фоп кожного місяця з початком війни: Х*29.30; X*29.50; X*29.50

Так я гроші отримую не в гривнях а в доларах на валютний рахунок ЗЕД. Враховуючи те що ті долари немає ніякої можливості витратити окрім як продати на міжбанку за заниженим курсом, то мій дохід зменшується у порівнянні з лютим, коли курс міжбанку та готівковий курс були ±на одному рівні. Держава примушує мене продавати валюту за заниженим курсом.

Ваша стаття це зрада та маніпуляція бо ви обісралися на першому ж пункті.

написати таку хєрню, щоб більшість комментаторів в топіку почали вступатися за кожаєва, — це ще треба постаратися. браво!

Главное, что нас отличает от россии — это возможность влиять на власть, а не обожествлять ее. Если мы утратим эту возможность — то станем тем, с чем боремся: враги народа, иногенты И так далее.

А давайте «незамітно» піднімем податок, і якщо хтось недовольний то скажем що «Любомир Остапів, Кожаєв та вся „Асоціація IT Ukraine“ відпрацьовує кремлівську ІПсО»

Тот момент когда ты долго-долго писал что-то с претензией на умную идею, а все без исключения тебе сказали что это полный бред, и ты по полной программе опозорился.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

У тебя денег в кармане от этого стало больше ? От того что кто-то прибыль с доходом перепутал, а ты всё исправил ?

В Кожаєві не сумнівався ніхто. Але що і Остапів насправді т-щ Остапов... :)

п.с.
Стиль спілкування Любомира звісно зверхній, що особливо дивно на профільному форумі по профілю, в якому він просто ноль. І поводиться він часто як поганий продажник, намагаючись покидати понти і напустити туману. З цієї причини особисто б не підписав нічого що він пропонує апріорі.
Але викривальний пост скидається на суцільне божевілля і полювання на відьом.

З цієї причини особисто б не підписав нічого що він пропонує апріорі.

И как показали события, абсолютно правильно сделал. Инвестиции в ОВЗГ, и укро-землю — превратилисъ в тыкву.

И как показали события, абсолютно правильно сделал. Инвестиции в ОВЗГ, и укро-землю — превратилисъ в тыкву.

Ну цього він знати не міг, просто в нього безпідставно шкалить чсв.

укро-землю

Продай мне, я куплю, раз для тебя земля в тыкву превратилась.

Дмитро Ляшенко відпрацьовує ІПСО зелено-коломойської плісняви.
Він на боці тимчасових переможців, спирається на 73% і на війну як на засіб для виправдання своєї демагогії. І що найгірше, скоріш за все йому це зійде з рук.

фразу Гетьманцева про «мистецтво общипувати гусака так, щоб він не кричав» вже чули? приємно відчувати себе тим «гусаком»?

Та я взагалі подумав почати ддосити не москалів а когось іншого. Поки що рука не піднялась, але поки що....

В принципе, сделать приличную разницу в курсе покупки и продажи бакса (чтобы раскулачить экспортёров/счастливых обладателей валюты) — вполне рабочий вариант.

Альтернатива, в виде отпускания курса (который сейчас улетел бы до 40-45), но с одновременным замораживанием валютных депозитoв в банках — была бы хуже. И для обладателей валюты в Украине тоже.

Ми маємо розуміти що поточна курсова різниця у 20-30% на данному етапі через 1-2 місяці буде становити 30-50%. В такій ситуації це або треба робити конкретний схематоз або думати інші варіанти.

Дмитро, там в компанії вебінар був, «як справлятись з тривогою під час війни», чи щось таке... )))

Та зрозуміло що зрадофіли відсиджуються у мукачевах та на канарах і хочуть міняти бакс по ринкову курсу, коли інша третина страни у руїнах, а другій третині сипляться ракети на голову час від часу. А НБУ такий-сякий поганий ще і грабує їх. А те що міняли відразу знайшли схему і почали ввозити валютний кеш жінками та дітьми, кожному по баулу по 10к за спину так це дрібниці. Таких зрадників треба у першу чергу треба відправляти до окопу, щоб свинособаки прочистили мінами мозок від бакса по ринковому курсу

Вам не кажется, что это чересчур, виноватить людей в том, что они хотят получить СВОЕ. Никто же не кричит дать больше. А в ответ: посадить, сжечь, расстрелять. Почти национал-предатели.

Таких зрадників треба у першу чергу треба відправляти до окопу, щоб свинособаки прочистили мінами мозок від бакса по ринковому курсу

Ты уверен, что пригнанный на фронт за какую-то вину хороший солдат? Я вот нет

Смотря где, ящики носить или нужники чистить — много патриотизма не нужно.

У... Я смотрю совсем фантазия не работает. Тыжпрограммист

В данном случае совершенно серьёзно и без сарказма ответили. На фронте на 1 реально стреляющего 2-3 человека обеспечения всех видов (и это ещё мало, в армии США обычно доходит до 10). А там форсировать качество работы всё-таки проще.

Главное, что бы ящики все остались

Проблема в том, что в армию я не годен, от слова «совсем» — снят с учёта.

Ну але якщо ти знятий з обліку — то це значить що ти можеш їхати? хіба ж ні?

Він мабуть знятий по 304 наказу)

О да)
Дай только победить и увидишь как это говно расцветёт во всей красе)))

либо линчуют свои же.

Я с ножом хожу

В апреле 3.14ры бегали от тро с калашами по Киеву. Ножик, конечно.
А кое-где в киевской области расстреливали всех мужиков подряд, по надуманным предлогам. Например тот же ножик в кармане. Или куртка зеленая.
Задумайтесь.

Догадайся, почему люди, которым приходится заходить в узкие помещения в обязательном порядке тренируются с ножиком?

Ты на улицу выходишь? На больший срез общества смотришь? Там также разговоры в стиле «задолбало все это». Придется линчевать не только айтишников.

Чувак, очнись. В стране война. Если не веришь что война и сидишь где-то в западной или за пределами страны, пожевывавая хрустящий круассан с кофе, то поедь в прифронтовые области и города, и там будет точно не до курса, то что когда летят снаряды, дрожат стекла, рядом где-то работает пво, ценность денег теряет смысл. То что НБУ закрутил гайки не нравится очень многим, в том числе и мне, но а других вариантов нет. Тушить валютные скачки НБУ золотом не будет, как «проффесор» 4года удерживал курс «по 8» за счет золотовалютных запасов. Если сейчас отпустить курс, то он взлетит и будет раскручиваться спекулянтами как угодно. В оркостане та же самая ситауция с курсом, только у барыг он в 2раза дороже чем официальный. Варианты обойти «бакс по 29» еще есть и если хочется, то найти можно, а не работать через галеру-прокладку, которая сливает всю валюту НБУ, чтоб платить зарплату гривневым фопам.

Если сейчас отпустить курс, то он взлетит и будет раскручиваться спекулянтами как угодно

А если не отпустить, никто валюту на Украину заводить не будет.

будет точно не до курса, то что когда летят снаряды, дрожат стекла, рядом где-то работает пво, ценность денег теряет смысл

И ценность жизни на войне теряет смысл — вот что страшно.
Для любого здорового человека ценность его жизни и жизни его близких — вот главная ценность в жизни. Нет жизни — похер что там останется в мире без меня!
Но некоторым людям так промывают мозги — что они не ценят свою жизнь. Они готовы ехать воевать и умирать за чужие бредовые идеи. А другие не просто их не останавливают — они убеждают всех что умереть за идею — это их долг. Какого хера?

поедь в прифронтовые области и города

Вот я стою на улице — и вижу как горит дом из которого я только что быбежал. И тут вы такой говорите — зайдите внутрь, почувствуйте как оно там — быть в пекле ... Да нахрена?! Любой нормальный человек бежит из пожара туда, где он может кушать круасаны, а не лезет в огонь.

Если вечно бежать, то круасаны когда-то закончатся

Можно никуда не бежать и есть круассаны.
© США

И отдавать половину жизни системе

место, куда бежать, имеет свойство заканчиваться

Если сейчас отпустить курс, то он взлетит и будет раскручиваться спекулянтами как угодно.

Вопрос в том, что мы не знаем, что и как будет делать НБУ. А доверия к нему нет, зелёные думают в лучшем случае на шаг вперёд, обычно на пол-шага.

Вот вчера я видел в обменнике курс доллара 36.0/36.5. НБУ остаётся 29 с копейками. Ты можешь ответить, что будет делать НБУ?

Вариант 1, оптимистический: будет коррекция, например, по 20 копеек в сутки в сторону коммерческого курса, пока не окажется в пределах плюс-минус реального. Это и отсечёт спекуляции, и приведёт достаточно быстро к реальности.

Вариант 2, пессимистический: будем минимум до конца лета иметь НБУ=29, хотя коммерческий может уже уползти, например, до 50.

Есть гарантии хоть какого-то движения в оптимистическую сторону?
Я их не вижу.

Тепер, поширюєш посилання на change.org = агент кремля?

Автор статті це якийсь кум Гетьманцева?

Не могу понять, это троллинг тупостью или просто тупость без троллинга?

Ловите сверх экономиста!

Коли мене питатимуть, що таке «крінж», я даватиму посилання на цю статтю

Шановний пане автор, не задоволений політикою НБУ?, не підтримуєш курсову різницю?, будь ласка створи звернення зі свого боку, а то кидатися какашками кожен вміє.

youtu.be/u2HpqUV4r-E

2-й день пісню слухаю, настрій підіймає нереально, спробуйте. :)

Володимир Кожаєв кожен місяць, коли продовжують воєнний стан і кордони досі закриті. :)

Автор, якщо це не жарт/тролінг то сходи до лікаря)

Автор хотів показати шо він дохіба вумний.
Але автор показав шо він дохіба не дружить з реальністю.

Даже на второй день приходят одноразовые боты.
Что, сильно горит?

Ахахаах))) ну то горить саме в тебе, раз ти «одноразовим ботам» відповідаєш;)

Забей, он говорит что его игнорят, а сам всосал в одном треде и не смог ответить, прибежал сюда, накатал пост и опять игнорит. Ну точно бот

Я так понимаю гос-во вступило в игру и натравило на доу проплаченных ботов в виде автора статьи?)

кремлівську ІПсО

с другой стороны?)

натравило на доу проплаченных ботов в виде автора статьи?)

Я даже не знаю как к этому относиться. Получается ты меня рассматриваешь как величину сопоставимую с государством по силам? Вот Медведчука, Порошенко, Сашу Белого можно осудить, убить, прижать, а Вовку Кожаева нет и нужно натравливать там кого-то? Ринат Ахметов и Вовка Кожаев люди одного порядка и влияния?

Я думаю, что топикстартер просто немного как бы это сказать пыльным мешком по голове стукнутый.

Скорее уровня соловьева.

Взагалі, любе рішення яке впливає на країну повинно бути достатньо обґрунтованим і виходити з деяких припущень, які можна прийняти як аксіома (вхідні данні) і після цього робити аналіз та висновки.

Наприклад, ми впевненні, що війна закінчиться. Тоді, які рішення потрібно приймати, щоб отримати максимальний ефект в рамках держави та її громадян: тобто, країну потрібно буде відновлювати і вивести її на ще більший економічний рівень. Яким чином? З якими пріоритетами?
Чи зробити ставку на внутрішній ресурс, а як допоміжний важель просити інші країни про допомогу, чи знехтувати внутрішнім ресурсом, а в пріоритет поставити припущення, що хтось нам допоможе ззовні?

Питання чи є бажання, щоб була довіра громадян до влади, та один до одного, чи намагатись зруйнувати довіру людей один до одного і до влади? Ніяка ініціатива, без довіри до неї, та розуміння всіх деталей зі сторони учасників процесу не буде мати позитивного єфекту.

Якщо є рішення, які дійсно будуть позитивними для країни, то їх потрібно обґрунтувати з цифрами і навіть будувати математичні моделі, що доказують позитивні зміни від цих, можливо непопулярних рішень. Але для цього потрібно залучати людей, які можуть це зробити і дати безсторонню кваліфіковану оцінку рішенню, чи буде воно позитивним, чи принесе більшу шкоду для країни.

Ты только еще больше все запутал! НБУ проводит свою «спецоперацию» в игры с курсов валюты: сначала фиксируем, потом отпускаем, но отпускаем не всем, не везде и хз как.
Теперь оказывается что галеры из «ИТ Ассоциации» (а это все лидеры рынка), Кожаев, который ни разу не из «ИТ Ассоциации», а наоборот, из зашквареной «ИТ Гильдии» (которая как-бы против галер) и Любомир (который вообще не имеет отношения к ИТ галерам как я понял) — вместе проводят «інформаційно-психологічную спеціальную операцію» под руководством Кремля!
Я, конечно, регулярно слышу про ЗОГ, рептилоидов, иерофантов и мировое правительство. Но мне никогда не было интересно вникать ни в мировую закулису, ни в геополитику, ни в финансы.
Может кто-то простым языком объяснить: придет мне больше или меньше денег на карточку? А то я не пойму в чем подвох и кому это выгодно: Украине или Парашке?
Мне придет меньше, потому что государтсво ошманает? Или это банкиры прокинут на конвертации? Или придет столько-же, но все цены на 30% поднимутся? Или те, кто остались в Украине не почувствуют, а ошманают тех, кто выехал в Европу?
А то получается как с нашими QA: много лет пытаешься научить их сначала самому понять в чем проблема — а потом заводить баг. И один хер они заводят баги вида: иногда, почему-то где-то «залипает» спинер.
Мы же девелоперы — можно как-то простым языком сформулировать где зрада?

Донооосик в СБУ уже отправлен, надеюсь?

Кстати, о передергиваниях и манипуляциях:

Я відкрив цей сайт та на головній сторінці побачив новини про міст у Донецьку! Це не реклама, а посилання на якусь там петицію цього ж сайту. Можете перевірити ))

Проверили. Петиция от 2013 года. Украина а не какое-то там «ДНР».

Самое время зарегить е-резидентство в Эстонии, платить честные 20% (и то не факт)

В мене підозра, що коментатори тут в ролі людей, які кричать і спорять з міським блаженним. Якщо тезу про дохід можна виправдати математичною логікою людини, яка не усвідомлює концепцію цін, інфляції, купівельної спроможності. То накид на change.org викликає неприємне відчуття, що це вже не зовсім адекват.

Я не совсем понимаю позицию сообщества.

Критический импорт заходит в Украину по курсу 29.9. Если курс отпустить допустим на 30 процентов, то у Украины будет на 30% меньше денег на этот самый критический импорт. Т.е. можно купить на 30% меньше боеприпасов, топлива, оборудования, лекарств. Я понимаю что по телевизору говорят что нам все дадут, но по факту Украина сейчас очень много закупает сама за валюту (по курсу 29.9).

Мне кажется в условиях войны можно потерпеть проседание доходов. Проблема не в том что Нац.Банк хочет вас обократь, проблема в том что в Украине война.

Економіка вже на військових рейках

На военных рельсах очень узкая категория людей, которых не волнует курс, а волнует чтоб на их завод не прилетела ракета. В чем для среднего айтишника заключаются «военные рельсы»? Невозможность поехать в Турцию на отдых? Или то что новый айфон стал дороже?

а протягнути кілька місяців на допомохі від Заходу, яку поки надають.

Отличная идея. Зачем украинскому налогоплательщику оплачивать расходы своей страны, пусть это делают налогоплательщики на западе. Особенно просто будет русским консервам описать ситуацию когда 5% ФОПы немного просели в доходах в условиях войны и для них сделали особые условия, в то время как в какой-то Франции или Германии, человек может только мечтать о 5% налога в мирное время. Как думаете, сколько времени пройдет когда Германия скажет что в Украине все хорошо, вон они даже преференции сделали для айтишников, давай-те больше не будем им давать деньги и будем опять дружить с Россией?

Тому що інфантили

По данным самого НБУ в список критического импорта уже выходить 90% товаров которые мы импортировали до войны. Посмотрел то же видео с Инфокара где салоны привозят новые машины и говорят ещё новые машины в пути

Да и ты сначала пишешь что мы на 30 процентов меньше снарядов купим, а потом что айфон дороже станет. Какой айфон когда у нас война ? Но да, айфоны так же везут по тому что и они критический импорт

Как то получается что война она только у ФОП, а остальная страна живет как и раньше

Инфокара где салоны привозят новые машины и говорят ещё новые машины в пути

Если мы смотрели один и тот же инфокар, то там цены на машины просели процентов на 10-15%. Т.е. их явно продают с привязкой к курсу НБУ.

Какой айфон когда у нас война ?

А куда вы тогда вашу з/п тратить собрались? Снаряды на фронт покупать?

Но да, айфоны так же везут по тому что и они критический импорт

Может проблема в том что айфоны везут как критическим импорт?

Как то получается что война она только у ФОП, а остальная страна живет как и раньше

Ну это уже прямо вверх цинизма. Пойди на фронт солдатам расскажи как тебе тяжело.

Если мы смотрели один и тот же инфокар, то там цены на машины просели процентов на 10-15%. Т.е. их явно продают с привязкой к курсу НБУ.

Это именно про то что я пишу. Зачем это повторять? Да, машины закупают по курсу НБУ как критический импорт, заставляя ФОПов продавать доллары для этого на 30% дешевле

А куда вы тогда вашу з/п тратить собрались?

Так я и хочу тратить деньги куда и хочу, это государство у меня забирает деньги на разнице курсов, но без айфона нового я бы мог и потерпеть

Ну это уже прямо вверх цинизма. Пойди на фронт солдатам расскажи как тебе тяжело.

Я тебя не понимаю, я то при чем? Это я ввожу новые машины и айфоны как критический импорт, вместо того что бы на фронт снаряды покупать?

Я тебя не понимаю, я то при чем?

Ты в курсе что сейчас идет война? Если да, то тогда то что ты пишешь это наименьшая из проблем. Если нет, то опять же, твой заработок это наименьшая из проблем, т.к. у тебя проблемы с восприятием окружающего пространства..

Ты как ребёнок верящий в всеобщую любовь и мир. Мне нужно защитить свою семью и себя. Мне политика НБУ обходится дорого, очень дорого, я на спрэде ежемесячно буду терять аренду за два (если не больше) месяца в Европе, где сейчас нахожусь. Я не хочу чтобы государство в любое время решало что с моими деньгами делать, я налоги заплатил — дальше нахер, хоть сожгу при желании. Они хотят чтобы экспортеры не заводили деньги Украине или просто идиоты верующие в патриотизм в чистом виде при выше всего.

Таки правда, абсолютний інфантилізм. Похеру, що війна, але «как же так, ежемесячно буду терять аренду за два (если не больше) месяца в Европе, где сейчас нахожусь.» Мда.

Похеру, що війна, але «как же так, ежемесячно буду терять аренду за два (если не больше) месяца в Европе, где сейчас нахожусь.» Мда.

— Давайте не будем забирати на курсі і віддавати це не в бюджет, а комерційним банкам, баригам та корупційним схемам/
— Як ти можеш. Йде же війна. Мда.

По факту ці дії субсидіюють бюджет. Дешева валюта купується у експортерів і продається (також дешево) імпортерам критичного імпорту. Про це в темі вже 100 разів писали. Але ні, знову заводять мову про

комерційним банкам

Яким чином тут заробляють комерційні банки? Тільки давайте без аргументів типу «в банках конечно работают белые и пушистые люди, не нарушающие законов». Тому що якщо припустити, що банки будуть діяти не по закону, будуть корупційні схеми і т.д., то взагалі який сенс згадувати про бюджет, адже звідти також можуть вкрасти?

Яким чином тут заробляють комерційні банки?

Я продаю валюту по курсу 29 зі свого usd ФОП рахунку. Потім купую турнікети в Німеччині і банк списує з моєї карти вже по комерційному курсі. Profit!

і продається (також дешево) імпортерам критичного імпорту

Ну камон, ти серйозно? Тобто не бачиш тут корупційні ризики?

Я продаю валюту по курсу 29 зі свого usd ФОП рахунку. Потім купую турнікети в Німеччині і банк списує з моєї карти вже по комерційному курсі. Profit

Щоб заробити, треба купити дешевше, ніж продати. По якій ціні банк купує валюту, яку продає по комерц. курсу?

Тобто не бачиш тут корупційні ризики?

Ризики існують, але, напевно, НБУ прорахував, що вони менші ніж ризики від повного відкриття курсу.

По якій ціні банк купує валюту, яку продає по комерц. курсу?

Можливо я не правильно зрозумів. Але мою валюту банк викупить у мене по курсу НБУ.

Ризики існують, але, напевно, НБУ прорахував, що вони менші ніж ризики від повного відкриття курсу.

Ну вже з пальним наш уряд все прорахував настільки, що пального не має.

Можливо я не правильно зрозумів. Але мою валюту банк викупить у мене по курсу НБУ

твою валюту твій банк продає на міжбанку. І, скоріше за все, купить її НБУ. В будь-якому випадку, ту валюту, яку банки купують на міжбанку (якщо її можливо купити), можна продавати лише експортерам по фіксованому курсу, а не в касах чи онлайн.

Ну вже з пальним наш уряд все прорахував настільки, що пального не має

з пальним рахував уряд, а не НБУ. Ідея була непогана, але через реалізацію провалилась. Проте це, звісно, аргумент. Не виключено, що й зараз фіксований курс не побуде тривалий час.

І, скоріше за все, купить її НБУ

З чого ви взяли?

В будь-якому випадку, ту валюту, яку банки купують на міжбанку (якщо її можливо купити), можна продавати лише експортерам по фіксованому курсу

А хто визначає справжній ви експортер чи якісь підставний?

Ідея була непогана, але через реалізацію провалилась.

Ніколи такого не було і от знову. Граничні ціни нижче собівартості це завжди не погана ідея і завжди провалюється через реалізацію.

З чого ви взяли?

траплялася така інфа, якщо це не так, то ок.

А хто визначає справжній ви експортер чи якісь підставний?

тобто хто визначає? Надаються документи, під які наливають валюту. Якщо документи фальшиві, то цим мають займатися компетентні органи.

комерційному курсі

Це курс для карток ?

Як ти можеш. Йде же війна. Мда

так, йде ВІЙНА. І було б дивно вважати, що на громадянах держави, на яку напали, ця війна ніяким чином не відобразиться. Абсолютна більшість понесуть втрати. І якщо це буде всього лише «аренда за 2 месяца», то це, вважай, пощастило.
Інакше — це просто інфантилізм і хатаскрайність.

Інакше — це просто інфантилізм і хатаскрайність.

Ще раз відпишу. Зрада не в тому що я буду втрачати, а в тому що заробляти буде не держава, а банки, міняли та схемщики.

Зі схемщиками треба боротись окремо. На даний момент мені не відома інформація, щоб гроші експортерів йшли не на критичний імпорт, а кудись виводились. Якщо такі факти будуть, моя думка, звісно, зміниться.

Если представители государства могут украсть — украдут обязательно

Представники держави чимось в цьому плані відрізняються від інших?

Мне политика НБУ обходится дорого, очень дорого

Не дороже чем другим. Или у вас «ровнее»?

Ну в процентом соотношению не дороже. Только ещё раз — я не считаю чужие траты и доходы, а вы не считайте мои. Мое дело заплатить налоги, а дела государства сделать так чтобы я хотел их платить. Теперь Украинский ФОП стоит дороже ЛЮБОГО ИП в Европе, мне эти выкрутасы, неизвестность, угрозы и рэкет нахер не упали.

По итогу я не могу продать где-то валюту и завести деньги на ФОП счет — нарушаю закон о том что обязан заводить валюту.
Не могу просто закинуть на карту украинского банка без провода через ФОП — попаду на 20% налога физ лица.
Не могу продать им валюту, я не готов терять на этом такую сумму. Значит меняю страну где плачу налоги на другую. Европейскую.

Кто-нибудь читал что входит в критический импорт? Техника эпл, автомобили, сыры (уж простит меня тут сообщество) по 500, детали для ролекса, бриллиантовые/золотые/серебрянные украшения, золотые перьевые ручки и дальше. Там конечно есть лекарства, оружие и еда, но что там делают шкуры буйвола (дважды упоминали) я не могу понять и что главное — принять.

Я донатил армии, но теперь не буду, ведь тогда налоговая задаст вопрос — а деньги то откуда, тебе ж не приходили.

Государство и правительственные организации не должны принимать решения которые прямо или косвенно делают налогоплательщиков значительно беднее, а тут сразу на треть. Хотите дешевый доллар — не давайте банкам возможность сделать его дорогим. Ограничьте по по курсу НБУ + 1% и сажайте на 10 лет за карточный туризм.

Я не могу верить в обещания банков что «они не будут поднимать для карт». Что им мешает их снова изменить или нарушить? Да и не хочу, государство является гарантом моей безопасности. Президент является гарантом конституции. По факту третий раз за три месяца популисты кричат о лишении меня гражданства, а НБУ придумывает свои новые правила, которые обещало не в коем случае не менять ещё в начале войны. Про безопасность говорить не к месту. Я не хочу участвовать в грабеже меня самого. Все таки в конечном счёте — мне моя семья важнее чужой. И страна в очередной раз показала что спасение утопающих — дело рук самих утопающих (Мариуполь не сдадим! | Херсон не сдадим!).

Это не инфантилизм, он детям присущ. Это смирение с фактом что даже когда хочешь как лучше — шлешь донаты, платишь налоги и вообще играешь по правилам — в любой момент то что должно меня защищать по своему определению — готово меня опрокинуть. Так что да, после всего что эти придурки натворили — я заплачу налоги в Европе.

Представляете — тут налог большой, около 50%, только вот не со всей суммы, а только с 20% в случае айти. Добавим ещё 2% просто ну вот так, на разные мелочи.
Получаем: 12 процентов и все, конвертация не нужна, бери и трать. Я все время войны платил 10% спрэда + 5% налога (дурак, не менял же) + ЕСВ. А тут 12. Так вот теперь когда я ожидаю спрэд 30% у меня стоит выбор:
1. Платить 12 процентов из которых через год я получу вычет за неработающих двух человек и ребёнка

Или

2. Платить минимум 30% НЕ В КАЗНУ + 5% + 50$ стране которая хочет меня обокрасть, не сообщила о войне когда знали, НБУ очевидно замешан в коррупции (критический импорт итальянской обуви — не норм) и ещё раз в месяц пугает чтением закона о лишении меня гражданства.

Интересно что же я выберу? Интересно что же большинство выберет?

Как я могу вообще выбрать второй вариант? Я не идиот, если меня так сильно просят признаться что я лох или платить другой стране — я заплачу. В обычное время я бы раньше ушёл, но делал скидку на то что в войну у всех мозги плывут, даже у руководящих страной людей.

— А вы куда свою ЗП тратить собрались?

— Ну на себя хотелось бы. Я работаю там...

— Инфантилизм!

Я тебе раскрою тайну. Донаты ВСУ в которых я участвовал пока НБУ не решил поиграть со мной в курсовые игры — это ж п**ц. Наше правительство тратило деньги куда угодно пока шла война 8 лет, потом народ надонатил, айти на самолёт собрало, а теперь нас решили побрить. Нахер, государству налоги, мне остальное, а раз не даёте получить мне мои деньги, честно заработанные на мои новые айфоны-машины-заначку-остальное (пс не твоё дело куда тратит зарплату вообще кто угодно) — я пойду платить туда где дадут. Ой, везде же, да ещё и налоги только с 20% ЗП.

Як же за*бала ойті пи*дота. Соромно за таких колег.
Коли все спокійно і можна платити податки 5% то бажаючих багато, а коли війна і усім погано то вони роблять з себе найбільших жертв. Курсова різниця йде на забезпечення дешевшого критичного імпорту (щоб і ти і пенсіонери купляли дешевші продукти), трохи для поповнення резервів банків (сам погугли для чого воно треба). Так така велика курсова різниця це погано, але це тимчасове явище.
Валіть вже до німецьких га*донів і платіть там 45% податків

Про себе: продовжую працювати в продуктовій компанії, фізично і організаційно допомагаю з постачаннями для воїнів, 2/3 ЗП віддаю на донати. Ситуація в країні важка, стараюсь не нити але можу не стриматись коли бачу на доу коменти колективного кожаєва

Во первых ещё раз — донаты это по желанию, а когда государство хочет меня выебать — хер ему а не то что донаты а и налоги сразу и поступления в бюджет и так далее.

Критический импорт — это ты про шкуры буйволов или женские сумочки? Может про золотые перьевые ручки или машины с айфонами?

45% в Германии. Есть такое, только вот в случае ИП — с 20 процентов дохода. Да, так и сделаю, на*** мне платить государству которому надо и обокрасть и донаты собрать. Я нахожусь в Европе, мне они не дают возможности не терять валюту.

Пенсионеры, думай о них! А у меня пенсии не будет, то есть мне подумать о пенсионерах текущих и пенсии своей? За кого ещё мне думать? Может все же не мое дело — как живет баба Маня?

Молодец, отдавай хоть все, это дело каждого, хоть и забавно читать про аскетизм it — вот если сыры по 500 а теперь хлеб да соль. Мне важнее как и на что будет жить моя семья, чем заплатить за критический импорт ювелирных украшений. Заплатить в банк той страны, которая не сп***ит у меня на ровном месте треть.

А временное явление несёт то что курс ещё не выебал долларом по 80 принудительной продажей валюты.

Государство принимает дерьмовые решения, ждать следующего не буду

і що, нічого не робити? Складати бакси під матрас і надіятись втекти при першій можливості? А економіка і незалежність криїни нехай валяться нах*й?
а на пенсіонерів, бідних пох*й хай вмирають з голоду?
чиновники зі своїми схемами це зріз суспільства жлобів і байдужих сироїдів по 500

Михаил, у вас есть дети? Или родители? Или родители жены?
Вы за кого ответственны в первую очередь?
У людей должен быть здоровый эгоизм и прагматизм.
Вы наверное забыли, но я расскажу вам немного прописных истин:
— у вас не будет пенсии. То, что будет платить государство, в лучшем случае будет хватать строго на хлеб и может быть на воду. В лучшем случае.
— у ваших родителей уже нет пенсии. То, что им платят это курам на смех.
— если вы умрёте на войне или покалечитесь, государство очень быстро о вас забудет. И о вашей семье тоже.
— даже сейчас, во время войны, государство пытается «зарабатывать»: пересечение границ за деньги, продажа гуманитарки, критический импорт шкур буйвола...
— от старта войны власть не перестала быть коррупционной, ваши 30% с продажи валюты как минимум частично упадут кому-то в карман.

зріз суспільства жлобів і байдужих сироїдів по 500

Посмотрите на Европу. Там всё 1 в 1 по населению как и у нас. Их больше волнует цена на топливо и чем они будут греть зимой свой дом нежели то, что из-за газа рашки они являются полностью от неё зависимыми. Тем не менее, надеюсь у вас не вызовет вопросов утверждение, что рашка вряд ли сунется в страны НАТО.
Так может вопрос не в обществе, а в простой силе? Её у нас нет и какие бы тут не были люди, на нас рано или поздно напали бы.

А економіка і незалежність криїни нехай валяться нах*й?

Если бы победа мясом была реальна с нашей стороны хотябы в теории, проблем было бы меньше. А так людей там больше, техники тоже (да и качественнее она пока что). Наш единственный шанс сейчас — лендлиз и поставки оружия в целом.

Ну смотри. Государство решило что мне оно ничего вообще не должно. Ну как бы даёт право на медицину и учебу бесплатную, НО за школу родители все равно платили и все время ремонтировали, в универе за контракт я заплатил, а бесплатной медициной воспользовался пару раз в жизни, да и пенсии у меня не будет. После этого военком требовал взятку чтоб не идти в армию, хотя я и так был негоден, но ему было насрать. Теперь ты они решили забрать треть зарплаты. Это воровство и меня бы за него посадили, а для них это законно. Идите на*** со своими пенсионерами. Не представляю чтобы в Германии были донаты на армию и только на них бы держалась страна. Не представляю чтобы в штатах решили снизить треть денег у населения и не получили бы эмпичмент.

і що, нічого не робити? Складати бакси під матрас і надіятись втекти при першій можливості?

Да, своя рубашка ближе к телу

У меня родители и тётка, 3-е пенсионеров. Понятно что я их сам поддерживаю. Я в принципе считаю пенсионные фонды на*бкой.
Новые правила НБУ для меня не критичны. Но у многих коллег на позициях попроще просто не сходится бюджет с украинской ЗП. В Европе очень легко потратить 2,5-3к евро на абсолютно банальные вещи типа жилья и еды (на 2-3 человека). И не у всех ЗП >=4,5к евро. Очень сложно думать о стране на голодный желудок.
Всё равно те кто выехал будут оформляться заграницей ввиду наступления налогового резиденства. Если этого не сделать существует вероятность попасть на польские налоги (без поблажек существующих для программистов), просчитанных на всю сумму в баксе которая к вам пришла. 26% НБУ, 5% +$50 наших налогов, и как тут посчитают. Сейчас польский офис говорит о порядка 45% налога если считать полные затраты работодателя.
Налоговое резиденство, долговременная аренда, может быть машина в лизинг и через пол года наши айтишники заграницей начнут обрастать корнями. На этом фоне вот это «ощипывание» проблематично в первую очередь своей непредсказуемостью. Я задонатил на армию больше чем 35% от прошлогоднего дохода. На доу некоторые компании сообщали о подобных суммах донатов. Но только в фонды которым я доверяю, а не бюджет.
А сейчас государство всех решило побрить. Если бы это был налог — я мог бы прийти с выписками и мне бы учли в качестве налогов благотворительные взносы. Но это не налог, а подленький шахер-махер. Обратите внимание что страдают одинаково абсолютно все экспортёры. И айтишник который спокойно может прожить в Украине на четверть ЗП, и его коллега у которого концы с концами едва ли сходятся, и экспортные предприятия с минимальной маржой. Последние могут не оправится от этого. Потерять свою долю на европейском рынке и тд. Тут мы пострадали меньше всего. Так как снижение ЗП не мешает дальше закупать детали или сырьё. Нам отменили пошлины в Европе — но структура этих пошлин не однородна. Кто-то в правительстве панически боится думать...
Пятиминутка нытья.
Я выехал до войны, у меня белый билет. Если честно насмотревшись новостей перед войной я себе нарисовал ещё более печальную картину. Электричество всё ещё есть по непонятной мне причине.
Вывести деньги для оплаты долгосрочной аренды я не могу. Потому что сейчас в Польше нужно сразу выложить сразу за 3-4 месяца наперёд. Эта сумма сильно больше лимитов. А вот за букинг по цене почти в 2 раза выше но за 1 месяц могу. Спасибо родному государству.
Я конечно прорвусь и выкручусь. Но государство в этом только мешает. Мне не жалко денег знакомым которые воюют, они точно пойдут на дело. Даже если бы они решили часть этих денег спустить на бухло и девиц — in my book это тоже на дело. Но вот государство...

Ситуація в країні важка, стараюсь не нити але можу не стриматись коли бачу на доу коменти колективного кожаєва

А ты поной, мне не жалко

ти часом не внук нквдистів? якщо так то питань більше нема

Если у банков все так плохо, то почему Приват вчера возобновил «оплату частями» и «мгновенную рассрочку»?)) А Моно, к слову, ещё раньше это сделал. Так и вижу, какие у них проблемы, загибаются прям!

Если курс отпустить допустим на 30 процентов, то у Украины будет на 30% меньше денег

Будет у Украины меньше, или у банков больше?

У тебя покупают по 29 продают — по 37

Я ще раз повторю: «Банк може продати на готівковому ринку тільке те, шо йому здали на готівковому ринку.»

Яким чином це спростовує взагалі хоч щось?

Схоже це ви не розумієте. Чи ви дійсно девелопер?

Я девелопер і прекрасно знайомий з обмеженнями.

тут же купити їх по 36

я не можу їх купити тут же ні по 29, ні по 36, ні по 42. А ви можете?

Якщо моя задача — тут же відкупити готівкові долари, то я дійсно втрачаю. Але уявимо, що всі мої витрати — вітчизняні товари або критичний імпорт. Чи втрачаю я, продаючи долари по 29? Не дуже.
Інший варіант — я зараз не біжу гарячково купувати долар по 37, сиджу в гривні, а через три місяці готівковий курс повертається до 29. Чи будуть втрати в такій ситуації? Теж ні.

1. Цены Уже скорректированы на доллар по 40, а то и больше. Часть цен ещё не успела отскочить, но это вопрос времени. Цены импортных товаров привязаны к валюте и всё что не есть критическим импортом будет для обычных людей (как вы и я) по чёрнорыночному курсу. Теряете ли вы тут деньги на этом? Да и даже поставщики не виноваты.
2. В 14 году, когда доллар разлочили, он вполне так отскочил вверх и до довоенных показателей не вернулся. Сейчас ситуация немного серьёзнее. Верите в то что сейчас обойдётся?
3. Я не знаю какой у вас тайтл и зарплата, но сейчас единственный способ тратить всю ЗП выше мидла это донаты или облигации. Последние это про фантики, с равным успехом можно грн использовать для растопки костра на даче — хоть эффектно будет. Ну а донаты вещь классная, но если вас заберут, экипировку придётся «решать» уже себе.

По словам Гетманцева, критический импорт охватывает до 90% товаров. Т.е. покупается за доллар по 29. Что-то по ценам в магазинах я этого не заметила...
Возникает логичный вопрос: зачем финансировать импортеров, если один хрен — все дорожает?

По поводу зп — попробуйте договориться с компанией, чтобы её придержать. У многих получилось. А жить пока на заначку. Глядишь, эта неадекватная политика выправится или курс более адекватным станет

Пробовал. С епамом без шансов...

Цены Уже скорректированы на доллар по 40, а то и больше

якщо це так, то дійсно, тримати курс нема сенсу. Значить, в НБУ сидять дурні, що не розуміють і не знають, що «Цены Уже скорректированы на доллар по 40».

Верите в то что сейчас обойдётся?

я не Ванга, майбутнього не знаю, а від моєї віри нічого не зміниться. Але можливі різні варіанти. 29 — сумнівно, але на скільки виросте — невідомо ні вам, ні мені.

Я не знаю какой у вас тайтл и зарплата, но сейчас единственный способ тратить всю ЗП выше мидла это донаты или облигации

ну, виходить, що так — якщо вірите, що курс виросте не сильно, то облігації, якщо ні, то покупка доларів на чорному ринку за відповідним курсом. Але майте на увазі, що нинішній курс (+30% до НБУ) може бути результатом «загону оленів».

Значить, в НБУ сидять дурні, що не розуміють і не знають, що «Цены Уже скорректированы на доллар по 40».

Они не дурни — заработать просто хотят.

якщо вірите, що курс виросте не сильно, то облігації, якщо ні, то покупка доларів на чорному ринку за відповідним курсом.

Или договориться, чтобы денежки твои капали на заграничный счёт. Оттуда их можно снимать потихоньку и тратить, а можно оставить и жить на заначку. То есть Украина в этом случае вообще никакой валюты не получает. Вот здорово будет!

Значить, в НБУ сидять дурні, що не розуміють і не знають

Очевидно, все всё знают. Просто зарабатывает кто нужно. Покупая по 29 и продавая по 40. А благодаря тому что так могут только избранные, всех остальных можно демпинговать продавая банально по 35.

але на скільки виросте — невідомо ні вам, ні мені.

Ну мы можем предполагать смотря на звёзды, а можем смотря на историю (например, 2014 года). Я вот предположу курс в 50+ после разблокировки даже если победим.

курс виросте не сильно, то облігації,

11% по облигация покроет курс в 33 грн. Рассчитывать на такое после анлока то надо быть сильным оптимистом)

може бути результатом «загону оленів»

Частично так точно. Проблема в том что даже при этом бакс всё ещё выгоднее на горизонте от года. Беда скорее в том что получаем мы его дороже чем могли бы. Но ничего, люди быстро адаптируются и либо к концу лета сделают анлок курса либо какой-то процент свалит в серую.

Ну мы можем предполагать смотря на звёзды, а можем смотря на историю (например, 2014 года)

в історії був не тільки 2014 рік, а й 2019, наприклад.

люди быстро адаптируются и либо к концу лета сделают анлок курса либо какой-то процент свалит в серую

так, через деякий, сподіваюсь, невеликий, час ситуація зміниться.

Але уявимо, що всі мої витрати — вітчизняні товари або критичний імпорт. Чи втрачаю я, продаючи долари по 29? Не дуже.

Ти читав статтю Остапіва з прикладами?
Є кілька десятків тисяч ІТ ФОПів за кордоном, які отримують валюту на свій ФОП рахунок, міняють на гривню (цього вимагає закон), переводять на свій картковий рахунок. З цього рахунку за кордоном вони оплачують житло/товари. До цієї проблемної постанови НБУ курс гривня/долар на цих карткових рахунках був 29+ 10%, тобто ~32 гривні. І це було терпимо. Тепер курс для цих карткових рахунків буде 37. Тобто ІТ працівник продає по 29, а коли розраховується за будь що то платить по 37+ комісії банку.

Який смисл тому айтівцю отримувати гроші через укр ФОПа?

До цієї проблемної постанови НБУ курс гривня/долар на цих карткових рахунках був 29+ 10%, тобто ~32 гривні. І це було терпимо. Тепер курс для цих карткових рахунків буде 37.

ну от я зараз зайшов на сайт приватбанку — курс 32.57. Сам кажеш, що це терпимо.
Якщо абстрагуватися від конкретних банків, то звичайно, для тих, хто зараз за кордоном, це може бути проблемою. НБУ міг би картковий курс тримати на рівні міжбанку.

Взагалі, я не те, щоб тут агітую за замороження курсу, просто пояснюю, що обидва варіанти (замороження і не замороження) мають свої плюси і свої мінуси. Просто якщо почитати цю тему, то тут купа істерики, я просто пропоную вести дискусію у більш спокійному тоні.

Написав вище (dou.ua/...​rums/topic/38296/#2410463) свою думку щодо всієї ситуації.

Це перше. Друге — поправте, якщо я помиляюсь, але на міжбанку (де продають валюту експортери) зараз купувати може лише НБУ. Відповідно, валюта по 29 комерційним банкам взагалі не потрапляє.

все правильно, только не забываем что
а) банк купивший доллары у ФОП по 29.25 продает их внутри себя импортерам по любому курсу
б) если у банка долларов не хватает — он да, выходит на межбанк и покупает их у НБУ для критического импорта, в которых входит 90% довоенного импорта, и операции с которым которого НБУ решил проверить только после 90 дней войны

банк купивший доллары у ФОП по 29.25 продает их внутри себя импортерам по любому курсу

можна пруф?

А можна натомість пруф зворотнього?

Так, суто для прикладу: форекс-«кухоньки» також мали б виводити лоти на валютну біржу (угу, особливо коли якоюсь екзотикою сидять торгують півтора каліки на центових рахунках, а об’єм одного неділимого лоту на якій-небудь чиказькій товарно-валютній дорівнює екв. ~$100K), і на словах кожна перша таки аж бігом «виводить», і чим менша шарага, тим гучніші завіряння, але на ділі виявляється, що внутрішнє перекриття заявок — наше всьо.

Як не важко зрозуміти, особисто в мене ставлення до пересічних укр. банків десь на рівні ставлення до вищезгаданих няшок, якщо не гірше.
Отож, є якісь пруфи, що банк взагалі тупо не перекриває заявки на продаж валюти внутрянкою, маючи таку можливість, та не скирдує в кубишку де-факто стирені таким чином бакси, паралельно зливаючи надлишок гривнєвої ліквідності? Якісь явні заборони НБУ? Тощо?...

банк взагалі тупо не перекриває заявки на продаж валюти внутрянкою, маючи таку можливість, та не скирдує в кубишку де-факто стирені таким чинм бакси,

Так і є

Всупереч загальному хибному переконанню, всі заявки клієнтів банків щодо купівлі/продажу валюти на міжбанк не потрапляють. Банк розглядає заявки, що подали клієнти, та проводить так звані «клірингові операції». Наприклад, якщо 5 клієнтів хочуть купити по 20 тисяч доларів, а один клієнт — продати 100 тисяч, банк здійснить ці угоди «всередині себе», за внутрішнім курсом банка. На міжбанківський ринок банк виходить лише з метою купити валюту, якої не вистачає, або навпаки, продати її надлишки.
biz.ligazakon.net/...​upiti-valyutu-na-mzhbanku

Ну тут я навіть не здивований. Але основне питання скоріше навіть не в цьому, а саме в обмеженнях та вимогах до банків. Чи вони взагалі в цьому випадку хоч якісь є?
Чи я таки правильно розумію і жодних зобов’язань пускати в обіг все те, що набуто в результаті «клірингових операцій» в банку також немає, і до того ж, банк спокійно може виступати не лише посередником, але й однією зі сторін в цих відносинах? Зібрали гривас (обігові? уставні? депозити клієнтів? щось ще?), купили в лошків $10М, із них продали самим нужденним імпортерам з барського плеча $0.5М, хай навіть по нав’язаному НБУ курсу, для решти знайшли 100500 відмазок, чому заявка на купівлю не може бути виконана, або на крайняк, чому її таки реально доведеться витягати на міжбанк та чекати пришестя інтервенцій нацику, де за цей банкет заплатять, знову ж таки, пересічні, опосередковано утримуючи НБУ за рахунок бюджетних коштів... А банк цим часом відкладе дельту в розмірі умовних 9.5М в кубишку та почекає кращих часів, коли їх можна буде злити по реальному не форсованому курсу, умовно закривши тим самим відсотки по гривнєвим дєпозітікам клієнтів на десятиліття вперед, навіть не видавши при цьому жодного кредиту... ))
Робоча схема, чи хоч якісь наявні механізми регулятора все ж таки не дадуть подібне прокрутити?

З статті вище: «На міжбанківський ринок банк виходить лише з метою купити валюту, якої не вистачає, або навпаки, продати її надлишки.» Тобто банк не може заникати різницю, так як він виступає просто посередником.
Це є відповідь на наступне ваше питання:

банк спокійно може виступати не лише посередником, але й однією зі сторін в цих відносинах

Так як банки можуть купувати валюту для клієнтів лише під перелік контрактів на постачання товарів критичного імпорту, то вони не можуть бути контрагентами, інакше у них має бути контракт на імпорт (а банки, зазвичай, не займаються імпортом).

З статті вище:

Взагалі не випливає:

він виступає просто посередником

Просто не варто робити неіснуючий наголос на слові «лише»:

На міжбанківський ринок банк виходить лише з метою купити валюту, якої не вистачає, або навпаки, продати її надлишки.

Бо, ВНЄЗАПНА, будь-який учасник будь-яких торгів виходить на будь-який ринок коли є що продати, або купити, тобто має місце надлишок «А» та бажання покрити ним недостачу «Б». Про сторони та виключно посередницьку роль банків в цьому реченні жодного слова не сказано.

Цілком логічно, що в банку цілком можуть бути свої валютообмінні інтереси під соусом «яжемать мижебанк, нам треба!»
Стаття (принаймні у вказаному фрагменті) можливіть банку виступати особисто від себе суб’єктом торгів ані підтверджує, ані заперечує, і в той же час, знайти певну кількість саме підтверджуючих матеріалів за той самий період — простіше простого.

Так як банки можуть купувати валюту для клієнтів лише під перелік контрактів на постачання товарів критичного імпорту

Де та чим конкретно це наразі регламентовано? І щоб із конкретним вказанням не тільки про обмеження нецільової купівлі, по суті, у нацику на міжбанку, але й про аналогічні обмеження на спроби вижирання «стакану» заявок своїх клієнтів банком на власну користь в обхід міжбанку?

До війни було якось так — biz.ligazakon.net/...​upiti-valyutu-na-mzhbanku

Банки можуть купувати валюту на міжбанку для своїх потреб. Банкам валюта потрібна, перш за все, для видачі валютних кредитів і для повернення валютних депозитів.
Одним з джерел доходу банку є курсовий дохід, який утворюється при покупці-продажу різної валюти.
Джерелом покупки валюти для банків є залишки на коррахунку банку, перш за все, гривні.
(решта: про нормативи НБУ, тощо, — вже деталі)

У деяких (правда, з числа не переживших банківський гєноцидік) валютні спекуляції були чи не офіційно вказані як одне з основних джерел прибутку. Тобто, лазили на біржу аж бігом. І відповідно, мутити внутрішнє перекриття заявок, думаю, також ніщо не мало заважати.
Інше питання, чи залишилися хоч якісь лазєйки в конкретно цей час? Стаття 2020го року — таке собі джерело для оцінки реалій сьогодення.

Стаття (принаймні у вказаному фрагменті) можливіть банку виступати особисто від себе суб’єктом торгів ані підтверджує, ані заперечує,

щоб купувати валюту по 29 особисто від себе, треба бути імпортером.

Де та чим конкретно це наразі регламентовано?

я зробив такі висновки з статті: minfin.com.ua/...​mezhbank-vo-vremya-voyny

Я не є банкіром і не досконало розбираюсь в цій кухні, тож якщо тут є більш обізнані, буду радий, якщо вони нададуть більш точну інформацію.

Ти бачиш який ажіотаж з машинами які можна дешевше розмитнити? Наївно думати що те саме не робиться з фейковими замовленнями/передоплатами по «критичному» імпорту.
Через отакі перекоси завжди страждають законослухняні а заробляють схемщики.

І поясни мені плз чому за мій рахунок має бути 25% знижки для людей які платять за
Участь у меблевій виставці, м. Познань (Польща), 16-19 травня 2022 р.?
Це я взяв зі списку критичного імпорту)

Наприклад, якщо 5 клієнтів хочуть купити по 20 тисяч доларів, а один клієнт — продати 100 тисяч, банк здійснить ці угоди «всередині себе», за внутрішнім курсом банка.

зараз цей курс == курсу НБУ, тобто 29 грн.

Это в теории, на практике бывает по разному

Так, вони отримують по 29. Але і продати цю валюту можуть лише по 29. То де тут великий заробіток банку?

Але і продати цю валюту можуть лише по 29.

Відкрийте Приват24. Там курс продажу 32.57. А це вже +10% з повітря.

По 32.57 продається не та сама валюта, що купується по 29.

Кожаєв, ти ж розбираєшся в самбо і податковій системі Грузії. Про це і пиши
Про що не знаєш краще не пиши. Ці 30% це на 30% дешевше паливо, деякі продукти. Частина коштів йде банкам на поповнення резервів (погугли для чого це). Але все одно банки в мінусах, як і усе в Україні під час широкомасштабної бл*ть війни!!!!
Якщо це тебе не стосується то є ж варіанти як за декілька баксів переїхати в Молдову і звідти в Грузію обітовану

А ще на 30% дешевщі жіночі сумки, шкіра буйвола та ще багато чого цікавого, дивіться у списку)

Про що не знаєш краще не пиши. Ці 30% це на 30% дешевше паливо, деякі продукти.

БУГАГА

Ці 30% це на 30% дешевше паливо, деякі продукти

Ну не можна так крінжово жартувати, ще ж не п’ятниця.

Ви хочете сказати, що якщо сьогодні НБУ відмінить заморозку курсу і імпортери за валютою підуть на вільний ринок, то через тиждень ціни на паливо, ліки і т.д. залишаться такими самими (за курсу 37, наприклад)?

Я хочу сказать, что между дорогими лекарствами и дешёвыми, но купить негде лучше выбрать первое

Чому дешевих ліків не буде де купити? Ніби поки що обґрунтовані заявки на валюту для критичного імпорту задовольняються повністю.

«Участь у меблевій виставці, м. Познань (Польща), 16-19 травня 2022 р» отэта паливо і деякі продукти?
Чи отэта: «Сперма биків»? Може отэта: «Машини пральні, побутові або для пралень, включаючи машини з віджимним пристроєм»?

Ці 30% це на 30% дешевше паливо, деякі продукти

ips.ligazakon.net/...​ent/view/kp220153?an=3582
В списке находится 90% нашего импорта

вау, навіть веліки попали в критичний імпорт. схоже нас десь з продажем валюти най%%%ть

Ніхуя ти Шерлок Холмс! А допоможи нашій поліції знайти власні яйця та почати штрафувати всіх, хто не вміє паркуватися на Холодній Горі, біля ринку.

Автор, думаю правильно рахувати не в кількісному значенні, а в значенні того скільки того чи іншого товару за отримані гроші можна купити, так кількісне значення не змінилось, та купівельна спроможність тої самої кількості грошей впала, зважаючи на курс обміну 29.25, а не такий як на чорному ринку, зважаючи на ріст цін як на продукти харчування так і ліки і інші категорії товарів . Вам Гетьманцев помагав писати статтю чи як?

Спростимо, і скажімо у владі 🇺🇦 є 2 течії.
Одна «Отнять і подєліть» і інша «Україна майбутнього».

про «Отнять і подєліть» є модифікована українська народна пісню:

Жили в Україні два веселих гусі:
Один — сірий, другий — білий,
Два веселих гусі!

Сірий контрабасив, білий платив мита
Білий платив мита!

Сірий у конвертах, білий по безналу
Білий по безналу!

Сірий чорний ринок, Білий двадцять девять
Білий двадцять девять

Сірий порєшає, Білий общипають
Білий общипають

Сірий так і далі, Білий в теплі краї
Білий в теплі краї,

Два веселих гусі!

«Україна майбутнього» наведу візію МінЦифри з Давосу:

високотехнологічний сектор становить 70% ВВП;
500 тисяч колишніх державних службовців інтегровані в нову економіку;
адміністративні суди зі штучним інтелектом;
повний paperless;
цілковитий cashless;
найвигідніші податки в світі;
масштабна приватизація;
різні країни та компанії відповідають за конкретні регіони;
підприємства частково керують процесами;
українська армія — найбільш безпечна в світі;
найсучасніші системи територіального захисту;
Україна — це Ізраїль Європи.

Вважаю що громадяни, які і далі хочуть жити в рідній країні мають підтримати зараз погляди «України майбутнього».

От Нью васюки не треба було плюсовати сюди. Про сіру і чорну економіку підтримую — її можна здихатись лише змінивши податковий і трудовий кодекс. Про високу додану вартість продукції підтримую, скорочення не ефективного державного апарату теж. Іньше відверта маячня і найголовніше жодного плану дій, а якщо ціль ясна то діяти треба прямо зараз і взагалі було три роки для того щоб діяти. А показувати іноземцям, що наш план це високотехнологічна продукція з високою доданою вартістю — тобто стати їх прямими конкурентами, це взагалі дурість. Вони 500 разів подумають — а чи треба давати зброю їм і нажити собі конкурента, чи нехай переможе феодал путін з якого за хабарі ми будемо тягнути звідтіля ресурси, а продавати свою продукцію з великою доданою вартістю (предмети розкощів для неофеодалів). Або будем давати по трошку, щоб дуще iфраструктуру розбили — i та високо технологічна продукція була в мізерній кількості, та не загрожувала власній економіці. В політиці нема друзів, в політиці є лише інтереси. За 15 рокiв роботи з iноземцями, я ще не бачiв там фiлантропiв якi не собi хочуть заробити а iншим.

Про сіру і чорну економіку підтримую — її можна здихатись лише змінивши податковий і трудовий кодекс

ніт
Допоки в країні живі розумники, якім подобається мутити схеми, це було, є, й буде. Проблема не у законодавчій площині. Тим, хто не платить 5%, їм хоч 0% став. Вони не будуть платить, тому що

«Сложно! Сложно блять! Ніхуя нєпонятно!»

Це ж треба розбиратися, як декларації заповнити. Куди подавати їх й таке інше.
А потім дивуються, чого їм держава не допомагає у скрутний час. Бо якщо людина 20 років показує державі, як жити не маючи жодного доходу, то чого людині допомогати зараз? Для людини ж ніхуя не змінилося.

Ніт. Не платять тому що можуть не платити. Тут треба зазначити що взагалі нічого нікому не платити неможливо, але сіра схема у підсумку вигідніша за білу, враховуючи те що робота в білу не захищає від наїздів «органів» (як там називалася та фірму яка офіційно придбала ліцензію на ігорний бізнес і отримала невдовзі маски-шоу?). І зверху всього цього судова система.
От поки це не зміниться, починаючи з судів, будуть схеми з 50-ма відтінками сірого.

Ніт. Не платять тому що можуть не платити.

Угу. А ветер дует, потому что деревья качаются.
Платить налоги важно и нужно. Но вот когда налоги разворовываются чиновниками, причем — систематически, то возникает вопрос — а за что?

Є в мене знайомий мутив дрібний бізнес без жодного оформлення. На новій почті через яку працював делікатно сказали, що як не оформишся — ми тебе просто здамо, щоб через тебе в нас не було проблем. Він оформився, і почав платити 5% винайняв юридично-бузгалтерску фірму, що за аутсурсила бухгалтерію і вела ФОП. Цікаво, що роками робив дрібний гешефт, а як оформився то так розгорнувся, що бізнес збільшив за короткий термін в три-чотири рази. Брав кредити, прокручував товар тощо. Так само на минулих роботах платили в конвертах, усі були проти лаялись з шефом. В решті решт пішли в іньщі місця массово, де через ФОП вже оформлювали (хоча всеодно були маскішоу). З офісу на 80 людей за 10 років стався гігант на 2000 людей. З податками у 42% і комуністичною ідеєю, на якій і паразитують, що сам факт бізнесу це кримінальний злочин і треба ховатись від держави ми далеко не зайдемо. Ось саме цей аттавізм і годує корупціонерів і тримає державу там де вона є — в неофеодалізмі.

а без декларацій щоб, автоматом знімати з «прильоту» на рахунок ФОП? Вангую, бажаючих платити буде х10.

А що з «прильоту» дохід, а що фін допомога? А що повернення надміру сплачених податків, поповнення власного рахунку?

фіндопомогу на фопівський рахунок? Ну такоє... В бутність мою резидентом України для одержання допомоги з безробіття треба було відкривати окремий рахунок.

Надміру сплачених податків не буде при фіксованій ставці податку. Поповнення **власного** рахунку не є поповненням рахунку ФОП за визначнням.

Ви, пан, тєорєтік?)

фіндопомогу на фопівський рахунок? Ну такоє...

Ви про повʼязані ФОПи не чули? А про те, що сігма своїм працівникам фін допомогу розсилала 24-25го лютого?

В бутність мою резидентом України для одержання допомоги з безробіття треба було відкривати окремий рахунок.

Це до чого? ФОП безробітнім бути не може)

Надміру сплачених податків не буде при фіксованій ставці податку.

Завжди буде механізм оплат «вручну», а значить, і понадміру сплачені кошти)

Поповнення **власного** рахунку не є поповненням рахунку ФОП за визначнням.

А операція така сама, зарахування власних коштів на рахунок ФОП.
Як визначити, що це — мої кошти, якими я хочу сплатити податок, а не прибуток від продажу товару або послуг?

Ви про повʼязані ФОПи не чули? А про те, що сігма своїм працівникам фін допомогу розсилала 24-25го лютого?

не всяка практика є доброю. Можна, зрештою, фіндопомогу оподатковувати за тою ж ставкою. Або зараховувати її на особистий рахунок.

Це до чого? ФОП безробітнім бути не може)

ФОПа закривім перед виїздом в Ö, тому півроку безробітствувавім)

Завжди буде механізм оплат «вручну», а значить, і понадміру сплачені кошти)

незручно. Релігія забороняє скасувати?

Як визначити, що це — мої кошти, якими я хочу сплатити податок, а не прибуток від продажу товару або послуг?

різні рахунки для різних цілей.

візію МінЦифри

Що там з кібербезпекою, га?

Нью васюки

200%

Я особисто вважаю, що повний cashless це є повна маячня і повна шкода для України. Тоді жодна бабуся свою моркву не зможе продати. Все одно увесь час здійснюється відтік мізків за кордон і це навіть добре. Бо я не хочу жити в цифровому концтаборі де машина , а не живий суддя буде вирішувати винен я чи ні. Я хочу живих суддів, я хочу повний обіг кешу і звісно я хочу платити податки. Будувати нам цифровий концтабір не треба.

І не тільки судді. Насправді вони можуть і по чесному судити, коли є резонанс у справі, скажімо як з аварією де фіфачка і СБУ-шник людей побили, обом 10 десятку дали і нікого не відмазали. Коли в усіх справах як то: вбивство, корупція в великих розмірах, державна зрада тощо будуть присяжні — це еквівалент того самого суспільного контролю. Одна справа відмазати з решайлами- адвокатами на закритому процесі, іньша справа коли за цим дивиться жюрі. Доведеться якимось чином перед 12 членами жюрі показувати свою нікчемність. Присяжні судять не підсудного, вони контролюють щоб суд чесно судив.

бо машина ж хабарів не братиме?

И снова забалтывание какой-то копипастой...
Причем здесь гуси и Давос?

Ты ведешь себя как черт, хайпуя на болючих для все Украине темах!
Манипулируя и раздувая срач так, что даже умные люди на него ведутся.
Тебя надо гнать ссаными тряпками!

Тебя надо гнать ссаными тряпками!

Кто это будет делать, ты? А если я вступлюсь за Любомира?

Так уже. Как ты придёшь гнать его ссаными тряпками Любомир меня позовёт

500 тисяч колишніх державних службовців інтегровані в нову економіку;

Хаха, це найсмішніше з того що читав на доу)

Любомир а можна замість гусей та абстрактних гасел якийсь більш грунтовний коментар де описані плюси та мінуси валютної політики НБУ ?
Бо я бачу що народ заплутався а ви наче в цьому шарите

Не смог мне ответить в комментарии — решил пост накалякать про зраду? Скажи мне вот что — если все вокруг иногенты и обиженки — ты один Дартоньан или у вас секта есть?

Каждый раз с тобой проще надо, скоро буду с тобой как с сыном шестимесячным общаться.

1. Зачем НБУ отпускает валюту, а приват заявляет что не будет поднимать курс? Самый крупный банк по физ лицам разрешает выводить валюту из страны или просто ждёт лучшего момента оставить экспортеров с хером без соли?

2. Если ты закажешь товар который стоит в валюте — он станет для тебя дороже? А раньше так было? Лично для тебя

3. Иногент или идиот в твоей голове это эквивалентно тому что человек не хочет чтобы государство его наебывало?

4. Возвращаемся к первому вопросу — если все хорошо — почему я ОБЯЗАН заводить валюту в страну, если получаю в валюте?

5. А есть ли разница как это называть — налог или рэкит или «обстоятельства»? Потому что когда государство решает что я его собственность и может мне ***ть меня как хочет — ждать самого коитуса не буду.

6. Исходя из прошлого — сколько денег будет теперь идти в Европу? Тут налоги всего на пару процентов больше.

7. Если государство не сообщило о войне за пару дней — о дефолте сообщит? Или ещё о чем-то что вызовет «панику»

Хвороби називають на честь перших пацієнтів або лікарів, що їх діагностували.
Це захворювання я б назвав: синдром Ляшенко-Гетманцева.
П.С: Кожаєв, це визнання. Зі звичайного троля, тебе в диверсанта записали, наступний крок — ворог держави.

Мне тут по секрету сказали, что люди что сидят в СБУ на приёмке заявлений от граждан дико уже задолбались такими «бздительными» гражданами ищущими шпионов среди соседа. Очень удобно, не нравится кто-то — шпион

Не смешно. На DOU есть статья о пападании на миротворец за критику кого не надо

И что? Для справки: миротворец это какой-то сайт, ни разу не официальный

Перед тим як щось тут писати будь ласка проспись.....

Кому война, а кому доллар дешевый!

Кожаєва на нари.
Прошу не видаляти.

А не боишься, что на соседних нарах будешь лежать ты? Я ради тебя даже мальчиков могу полюбить, чмоки-чмоки, это же так толерантно. Сможешь защититься от настойчивых тюремных ухаживаний, милый :D

Если серьёзно, назови закон который я нарушил. Отсутствие восторженного патриотизма ни разу не преступление

Навіть сумніву немає.
Твої брати по «рускому миру» вже не одного мальчика «залюбили» до смерті.
Навіть біля твого рідного Миколаєва.
Навіть дворічних дітей гвалтують.
І вони потім від травм помирають.
Якби такі як ти не закликали окупанта у Миколаєві, то цього усього б не було.

Якби такі як ти не закликали окупанта

Пальцем покажи, где я звал оккупантов, противный

Я ради тебя даже мальчиков могу полюбить

Так він ще й бойовий ...
ох нині вечір відкриттів :)

Врагі народа! Расссстрелять как бешених сабак!

Доречі, треба дати назву феномену (може вже є, я хз), коли людина перетворюється в те, з чим вона любо бореться та ненавидить. в данному випадку совковим імперцем :)

убивший дракона сам становится драконом :)

та ні, сумніваюсь що тут зрада, вони завжди такими були

Ого як деякі набомбили!

Мені це нагадало мої спроби діалогу з дуже ватним родичем:
— Вас захватілі націкі! Ми вас будєм асвабаджать!
— Хто захватив? Що таке «націкі»?
— Ну націсти, націоналісти, Азов, Бандера
— Стривай, так нацисти чи націоналисти? Це ж різні речі. Давай погуглимо що кожне слово означає
— нєт, не нужна гуглить. Єто націоналісти! Бандера ваш, Азов!
— у нас у парлементі 8 або 9 партій, 3 з них — проросийські, націоналіст (Свобода) один депутат, усі інші не дуже зрозуміло хто у поглядах
— ти нічєго не панимаєшь! Хунта Дамбіт Бамбас!!
— Почекай, яка хунта?
— Ти націк!!
----Абонент заблокувас вас-----

Є справжні проблеми:
— не можна сплатити за житло SWIFT-переказом. за навчання можна, а житло — ні!
— Наші жінки будуть витрачати грн в Європі, сплачуючі карткою, за готівковим курсом

Та будь-які спроби пояснити/подискутувати наштовхуються на ниття про матрас/банку/шкарпетку.
«Хочу купувати готівковий доллар по безготівковому курсу»
«Налогі паднімают! Зрада!»
«відпустіть курс, мені портібно!»
«Всьо украдуть!»
«Бариги!»....

Що ми маємо зараз?
1. Сплатити за житло можна переказом з картки? — Ні!
2. Картковий курс рахується як безготівковий, не більше 10% від нбу? — Ні! Але деякі банки не підіймають поки що курс
3. Ті хто мутили схеми продовжують їх мутити? — Так!

Та перемога про яку каже компашка з топіку — лайно!
Чього вони досягли? Створили срач, змусили підгорати нормальних людей, без намагань розібратись та увімкнути раціональне.

А в діалогу з родичем Ви де? А то з тексту посту важко визначити

Нема слів. Автор, м`яко кажучи, не вміє в економіку, це жесть таку тему збацати, прям аж жалко тебе

Обгрунтуй!
Або далі декілька фраз думка губиться?

Вигодонабувачі різниці безготівкового і готівкового курсів комерційні банки, в яких такі фопи як ти, я, та багато інших проводять конвертацію доларів та евро в гривню, оскільки по іншому отримати гроші наразі неможливо. Банк купує в тебе по 29,25 умовно, а продає тобі ж на готівковому по 36. Різниця в курсі розумієш куди йде? Експортери, продаючи товари за кордон, отримують валюту безготівково і в результаті, для виробництва товарів для експорту продають її по 29,25, щоб закупити матеріали, які можуть бути імпортовані, і імпортовані вони не по курсу НБУ, а по ринковому, тобто по 36-37. І виходить, що експортерів разом з нами намахують на майже третину доходу. Достатньо розлого?

P.S. Подивився, що тобі вже в попередніх коментах з економічної точки зору все пояснили. Тому в мене висновки такі, або ти не в собі, або шось інше. Є певні спеціалісти, зараз всі на нервах, звернись. Я серйозно

Банк може продати на готівковому ринку тільке те, шо йому здали на готівковому ринку. Так що аргумент не канає.

Ага-ага, в банках конечно работают белые и пушистые люди, не нарушающие законов

Риторичні запитання:
1. Ви бачили у черзі до каси банку, як людина перед вами продає 500 баксів, а вам 100 баксів не можуть продати , бо «немає»?
2. Коли ви знімаєте євро у Германії, яким боком там готівка, яку здали банку? Чи ви називаєте таку операцію готівковою? Якщо так, то чому вона відбувається по картковому курсу, який відрізняється від готівкового в тому ж банку?

Ви бачили у черзі до каси банку, як людина перед вами продає 500 баксів, а вам 100 баксів не можуть продати , бо «немає»?

яким чином це корелює з моїм твердженням?

Коли ви знімаєте євро у Германії, яким боком там готівка, яку здали банку?

ніяким. Це різні операції. Навіть зняття євро з власного рахунку в Україні — це відмінна операція від простої покупки.

Це в якій економічній школі навчили порівнювати доходи за різні періоди в абсолютному вимірі? Розповідати про те що дохід 29*N це завжди одне й те саме, це чиста маніпуляція. Є поняття інфляції і купівельної спроможності, от від них і треба плясати. Не задумувався, чому в країні регулярно підвищують мінімальну зп і всі соціальні виплати? І чому ці підняття ніколи не встигають за реальною ситуацією з цінами? Невже тобі треба пояснювати що імпортери купуватимуть валюту по комерційному курсу, а потім в ціну ще й ризики закладати?

3 місяці активних БД.... і афтара зірвало з катушок, і це на гражданці

Можливо ВА. то bed analyst, різновид диванного аналітика.

Я — хуйдожнік, я так віжу (економіку)

Автор наркоман і путінський посіпака.

многа букафф — нє асліл, но думаю, італьянскій сайт зацінить тєму

Любомир Остапів, Кожаєв та вся «Асоціація IT Ukraine» відпрацьовує кремлівську ІПсО

Ліл, але ж тільки тхусдей

Боже, нарешті!:) Бо реально весь минулий тиждень був один негатив: як усе погано і ми всі помрем, ще й бідності, бо банки «наварюються» на бідних айтішниках. :)
Всі, хто реально хотів виїхати з України, вже давно виїхали, як тут писали «случайно оказался в отпуске». :)

В Києві, ніби, дуже спокійно, відкрита кіпа закладів, люди гуляють на вулиці з дітьми, тільки з паливом напряг трохи, але знаходять по 75 грн за бенз і заправляються. У Львові теж було спокійно, але забагато людей на 1м2, тому вже самі вирішуйте.
Якщо «грусть / тоска» бере, сходіть в бар, або замовте собі щось смачненьке, доставка працює. )

Для того, щоб фільтрувати наративи раджу почитати книжки по маніпулюванню людьми / колегами / підлеглими, там дуже добре розписано як маніпулятори то роблять, як грають на емоціях людей і найбільш болючих темах. (В випадку ІТ-фахівців — дохід / мобілізація / кордони / жахання звільненнями / й взагалі вселяти страх). Якраз російські пропагаднони залякуванням й керують людьми. Тому думайте.

Всім гарного сонячного дня. :)

Так усюди все спокійно, нікуди ракети не прилітають, банки гроші не пиздять. Благодать!

Ой лол
Любимая тема — посраться между сосбой)
Обосрать кремлевским запроданцем
Предвкушаю сколько еще лет после победы эта дичь не будет выветриваться из головы поцреотов

А просто без истерики написать слабо?)

Без истерики — некошерно. Но стоило бы подождать пятницу

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Любомир очень правильно и вовремя поднял вопрос. А это какой то вброс а не тема.
Dmitriy Lyashenko, если ты считаешь что я получаю Х*29.25 и это нормально — давая ты мне продашь доллары свои по 29.25, и я тоже начну кричать что Любомир разводит зраду

Я со страны уезжать не собирался, но при разнице в 8-9 гривен уже задумался как мне получать зарплату наличным долларом что бы не быть лохом

При курсе 45 вариантов кроме как уезжать отсюда уже не останется, 40% налога я уже могу в любой стране платить без прилета ракетыв мой дом, и не бегая за бензином

Патриотизм это хорошо, но может лучше поднять тему что Слуги народа это кремлевские агенты тогда? Иначе кто принял этот закон? minfin.com.ua/ua/2022/05/24/85957342

До п’ятірки найдорожчих автомобілів увійшли: Mercedes-Benz G500 (два автомобілі по $290 000 кожен), Mercedes-Benz G63 ($248 000), Ferrari Roma ($221 000), McLaren 570S Spider ($186 000), Toyota Land Cruiser 20 ($177 000).

То вы еще не знаете каких законов напринимали в КМУ.

гениальная схема, 100к автомобилей отличный способ поддержать европу валютной выручкой и обесценить гривну. минимум 500 млн $
еще какие-то мутки с рынком топлива

> У 2021 році український автопарк поповнили 517 400 легкових авто з пробігом
517к/12=~43к в місяць

Тобто зараз ввозять десь x1,5 від мирного часу. Враховуючи, що раніше це було суттєво дорожче, люди переглянули свої погляди на мобільність, порти закриті, а також частина автівок йде на напряму на потреби армії (а це не тіки безпосередньо фронт, а й тилова логістика), то не бачу ніякої проблеми.

Середня ціна корча — 4,5к, розгони про тисячі люксових автомобілів це просто популізм.

З пальним була спроба держрегулювання цін, і, в кращих традиціях совка, пальне просто зникло, так як ніхто не буде його возити собі в мінус.

Влада однією рукою робить лібералізацію економіки, що круто, т.я.чим більше в цьому пиздорєзі виживе бізнесів, тим більше буде робочих місць, і, відповідно, людей, які зможуть самі про себе подбати, а не до держави бігати.

Але іншою рукою бере палку і в колеса штрикає. Шоб шо?

А які приклади ліберизації останнім часом?
Я тільки побачив легкові авто, за якими поїхати здатні не тільки лише всі, і все.
Але мутки з курсом і регулювання цін на бенз бьють ЗНАЧНО болючіше.

Єдиний податок в для третьох групи в 2% та розширення переліку хто може ним користуватись (практично всі), відміна єдиного податку для 1 та 2 групи, необов’язковість ЄСВ для ФОПів та фермерів, скасування багатьох мит, мараторій на перевірки, відстрокування шрафних санкцій та пені на період військового часц, відміна ряду податків, якщо вони стосуються територій де йдуть бойові дії.

Я тільки побачив легкові авто, за якими поїхати здатні не тільки лише всі, і все.

До речі, а суть в тому, що їхати і не треба. За рахунок ввезених машин український б/у ринок упаде в ціні, т.к. збільшиться пропозиція.

А хто казав що штрикає палку в колеса?
Вважаю, що відповідь на питання Шоб шо? — Щоб збагатитися на мутках. На курсі заробляють банки, на бензі Бенітто Мусоліні, на гуманітарці прикордонники і силовики.

Новина-новина, на курсі завжди заробляють банки, а на митниці прикордонники.

Відміна мита, насправді, це така тєма, що тепер нема за що обілєчувать, от і почали здіймати галас, щоб повернути. Не знаю наскільки правда, але чув від знайомих знайомих, що якщо занести пару купюр зараз митникам, то процес оформлення з 4-х годин скорочується до 20 хвилин, так як окрім присвидшення черги їм тупо більше нема за шо брати, і черги насправді могли б бути значно менші. І не в наглих «баригах» справа.

Вводити драконівські мита, щоб офорляти мимо них за бабки — оце мутки. А те що зробив кабмін 15 березня, вдогонку до закритих мостів, всі схеми поламало.

За Бєню не зрозумів. На чому він заробляє? Нема бензину, нема прибутку.

Нема бензину для усіх, а для обраних та трошки дорожче був на деяких заправках.

я этой статистике не верю
в том смысле что уверен большинство машин были гораздо дороже 5к — таможенники для большинства машин в 100к+ указывали 5к, что бы не привлекать внимание Киева
в той же статистике треть машин до 2к долларов — это должны быть убитейшие польские ланосы, но что то я их не вижу на дорогах

про СН — я не понял возражения, не на часи та великі злочини стали маленькими? не они за закон голосовали, не они его принимали? там 270 человек, никто из них во время голосования не додумался предложить ограничить максимальнуую цену допустим 50к долларов? Ну хотя бы в 100к ограничили

да, и я против коррупции, но нужно же быть последовательными
только тачки по 300к ввозить коррупцию убрали
но зато меня заставили доллары продавать на 30% ниже их цены — хотя это та же регуляция которая пораждает коррупцию так как нужные люди покупают без проблем по курсу НБУ

или вот видео инфокара — www.youtube.com/watch?v=rfNdS91TQvY — где в салонах рассказывают что ждут новые машины
я как бы не против пускай люди покупают что хотят за свои деньги, но мне НБУ говорит что мой доллар нужно экспоприировать что бы людям хлеб купить, а на деле я вижу завозятся и новые машины и люксовые по 300к

Чорний піар інколи працює ще краще ніж білий.
Якщо хочете когось поставити на місце, мають бути залізобетонні факти (і то, навіть це інколи зовсім не працює, як показує Росія та російське суспільство), інакше вас самого змішають з лайном.

Це цілком очікувана поведінка. Носії влади завжди намагаються згодувати підданим ідеї колективізму та альтруїзму а для себе приберігають індивідуалізм та егоїзм. Штовхаючи підданих до самопожертви, самі стають бенефіціарами тієї самопожертви.

Мы не только подошли к этой точке. Мы с неё уже и сдвинуться не можем. Правительство показало насколько ему важны мои интересы. Мне теперь его вообще неважны.

Да, идёт война, но если им настолько насрать — это их дело, но почему я должен бегать и завязывать шнурки великовозрастному идиоту который хочет отстрелить себе ногу?

До последней точки статьи надеялся увидеть признание что это тролинг, но не увидел и словил фейспалм — это не тролинг. Это же надо так все за уши притянуть!

Если хотите заговор и зраду поискать лучше ебаное разберите. Хотя что там разбирать, и так очевидно что товарищи с самого начала создания ресурса отрабатывают кремлевскую методичку.

Якщо подивитися на 2 статі автора до цієї, де він казав які погані Чечоткін (Розетка) і Дубілет (екс Моно) то не дивно, що він і тут зраду знайшов.

Бізнес Асоціація захищає індустрію в першу чергу, а хіба індустрія є ворогом власної країни? В чому погана позиція сприводу свавілля з курсом? Ті ФОПи які працювали закордоном не будуть сплачувати податки. А щодо розумної мобілізації, в чому тут «зрада»... Хто найбільше шукає «ворогів», зазвичай і є ...

У тебя семья в Европе.
Компания тебе платит 1000 евро.
Семье в Европе из-за «комиссии» государства доходит 750 евро.
Спор идет о том как эту комиссию обозвать?

Ти в Європі, в тебе сім’я в Європі.
Компанія тобі платить 1000 євро.
Сім’ї в Європі залишається 600 євро.
Сім’ї в Європі через «комісію» умовної європейської держави доходить 600 євро.
Як цю комісію обізвати?

Як цю комісію обізвати?

Податок. Котрий умовна Польща заслужила вже тим, що спромоглася на реформи і вступила до НАТО.

один юзер пише про курсову різницю.
другий пише про податок і не відрізняє його від курсової різниці.
як цього юзера назвати?

Яка різниця, і перше і друге йде на державу (армія, медицина, освіта і т.д.)

Да неизвестно куда оно идет, не регламентируется.

І перше йде в кишеню до банку та на прибуток власника банку і друге йде на державу в Польші.
Куди витрачають наші податки знають не тільки лише усі.(Будиночки, автопарк, корупція і т.д.)

велика різниця, хоча б тому що в нас податок з прибутку не 100%
відповідно недержавний банк не віддаватиме всі 100% прибутку від обмінів у бюджет у вигляді податків.

Тимчасовий податок за спокійний сон і комфортне життя. Готовий так само плати за те щоб мене випустили з країни.

Так «Асоціація IT Ukraine» та Гільдія це 2 різні речі.

Так он гильдию и не упоминал. И при чем тут Кожаев, он вообще в чате гильдии временно забанен. Он и там всех достал со своим «мне на все похеру, уеду в грузию».

Хотя мне кажется он именно что IT Ukraine и вот эту статью имеет ввиду — dou.ua/...​s/debates-over-nbu-policy

p.s. Ну так ТС пусть увольняется, его же компания как раз член ассоциации.

Так он гильдию и не упоминал. И при чем тут Кожаев, он вообще в чате гильдии временно забанен. Он и там всех достал со своим «мне на все похеру, уеду в грузию».

Як я це пропустив! Це тре висвітлювати, оскільки він самий голосніший, всі вже думають що гільдія — це Кожаєв.

p.s. Ну так ТС пусть увольняется, его же компания как раз член ассоциации.

Досить влучне зауваження

всі вже думають що гільдія — це Кожаєв.

А гильдия это Кожаев? Для справки: президент гильдии — Тарас Роскошный.

Дякую за уточнення

Це тре висвітлювати

Оце точно. Бо я гадав, що він там головний і тому зневажав «Гільдію» — хоча підтримую профспілковий рух.

це така скрита реклам гільдії

Оо... участие меня в гильдии это реклама? Не ожидал

дакакаяразніца, олімпійський принцип
з.і.
якось там розберетеся:
ми говорим гільдія — подразумєваєм Кожаєв, і навпаки

Спасибо, конечно, но большую часть работы там делает президент — Тарас Роскошный. Я в гильдии на правах аксакала

Безвідносно до теми цієї статті — погоджуюсь з тим що на Доу просто дохріна ботів і вати, той же кожаєв (якась рідкісна мерзота) яку чомусь толерують і не банять. І ця істота гидить практично в кожному топіку, що вже задовбало. це навіть не іпсо, а просто місцеві дурники, які чомусь з усіх сил розганяюьь зраду, особливо радіють зараз( бо зрозуміло що в Україні складні часи), бо мають дуже багато тем для хайпу

Почему бы мадам не назвать закон, который я нарушил? А нравится всем я не сто долларов

Сьорфлю тут форум і таке враження, що з’явились штук пять уберпатріотичних панянок. Котрих раніше не бачив, не чув. Соупаденіє?
А Кожаев був завжди :)

ваши комменты тоже много кому не нравятся и что? Вас теперь тоже обзывать? Или вы пишете, что кто-то мерзота просто зная, что вам в ответ не прилетит потому что вы девочка?

Ну може мені не прилетить, тому що я не маю звички срати у кожній темі і скрізь сувати своє жало? Плюс штовхати відверто антиукраїнські месседжі, прикриваючись свободою слова?
Коментарі під кожною темою практично перетворюються в помийку, завдяки вищезгаданим персонажам. В цього додіка 25 тисяч коментарів- це абсолютно хвора людина, хіба що може поки добре шифрується. Хворий мальчік.

Ну може мені не прилетить

Какие мы оптимисты ©

дохріна ботів і вати

чому?

чомусь толерують і не банять

чому?

місцеві дурники

чому «дурники»?

Як вам не соромно! Ви хочете позбавити сайт фінансування?

28 ноября 2016 -> Где вы были эти 6 лет?)

Ага, курсова різниця — не податок, а військова спецоперація — не війна.
Пофігу, як ми не називаємо, головне — що по факту з наших доходів ці 26% здирають.

мене більше дивує шо вельмирозумне ІТ нічому не учиться
до найновішої ескалаціі війни була теж різниця в 10% на обміні
як мінімум з 2014
потім трохи відпустили з примусовою конвертацією і одразу забули
як хом"ячки чи свинки морські

нічого такого не було.

ну от, про це і кажу
треба ще
бо не доходить
стане 100% і хтось напише

Алло, нічого такого не було. Був галопуючий ріст курси, коли спред був досить великим. Можливо щось до 25% налазило, але точно не 100%.

Модерація видаляє набагато безобідніші речі, а цю тему пропустило, видно ціль накинути.

дозвіл коментити під статтями?
отам апогей ....

Ви не зрозуміли, автор цією статтею робить собі алібі, щоб відкосити від армії за (F00-F99). А насправді зараз у нас при військовій диктатурі кожного можна звинувати в співпраці з будь-чим отримати реальний строк, конфіскацію майна, бо ваші права «не на часі».

Непогано
Тепер срач буду в цьому топіку
А ще дехто нажився на інвестиціях бідолашних айтішників.

Добре ти там за кордоном прилаштуався. Чому ти не в Україні? Гарно тобі через картку за копійки купувати долар. Приїдь жо нас можливо більше не будеш писати дурниць.

Перепрошую, можливо я щось пропустив, де написано, що ТС за кордоном?

Якийсь Jeka Alibasov (dou.ua/users/jeka-alibasov), скоріш за все бот, робить пост на форумі за 20 хвилин потому.·

Jeka Alibasov 18 топіків, пирший з яких в 2019, 1325 коментарів, перший з який серпень 2019. Точно бот, даю соточку.
1. Я отримую гроші на валютний рахунок, продаю по курсу НБУ, за будь-який імпортований товар буду вже платити з урахуванням комерційного курсу.
2. Висилаю гроші дружині з малої та своїм батькам в Німеччину, теж буду втрачати на курсі.
3. Ще не зовсім зрозумів, чи всі імпортери палива будуть мати змогу купити валюту по курсу НБУ. Якщо це не так, то відповідно ще втрачаємо навіть на вітчизняниї товарах.
4. Ще не забути про «найкращих людей країни» які зможуть купувати валюту по курсу НБУ причому не тільки на кокаїн
5. Ну і як тут не забути валютних бариг, які звичайно же будуть купувати валюту по курсу НБУ, а продавати вже по комерційному курсу.
М-многоходовочка якась.

Але дякую Дартаняну автору який мене просвітив, що все не так і це все просто ІПСО. Куди мені висилати три рублі, цьому гуру та учітєлю?

за будь-який імпортований товар буду вже платити з урахуванням комерційного курсу

чому? Якщо імпортери купують долари по 29, а в ціні товарів закладають, ніби він по 40, то сенсу в фіксації курсу для експортерів дійсно нема. Значить саме це треба обговорювати, виносити в петиції/листи до НБУ, а не просто беззмістовно кричати «рятуйте, нас грабують!!!».

Ще не зовсім зрозумів, чи всі імпортери палива будуть мати змогу купити валюту по курсу НБУ

а чому ні?

як тут не забути валютних бариг, які звичайно же будуть купувати валюту по курсу НБУ, а продавати вже по комерційному курсу

яким чином вони зможуть купувати по курсу НБУ? Вам відомі способи?

чому? Якщо імпортери купують долари по 29,

Якщо товар не є критичним імпортом, то я буду платити по курсу 40, а міняти $ по курсу 29

Ще не зовсім зрозумів, чи всі імпортери палива будуть мати змогу купити валюту по курсу НБУ

а чому ні?

Тому що в нас настільки круто працює податкова, Гетьманцев та інші що ПДВ повертають в ручному режимі. І щоб тобі повернули швидше ПДВ, треба занести Гетьманцеву і ко конверт. Власне поточна влада пох.рила для цього реформу автоматичного повернення ПДВ. Геть так само може бути з довзолами на іморт критичних товарів. А то раптом OKKO і WOG завезуть не бензин , а віскарь, чи ще щось. Треба ж це перевірити, а перел цим видати дозвіл. Перевірку можна чекати довго на кордоні і т.д.

як тут не забути валютних бариг, які звичайно же будуть купувати валюту по курсу НБУ, а продавати вже по комерційному курсу

яким чином вони зможуть купувати по курсу НБУ? Вам відомі способи?

Перепрошую, а ви звідки? З мульфільму студії Діснея? В нас тут скрутки ПДВ працюють аж пар іде.

Якщо товар не є критичним імпортом, то я буду платити по курсу 40, а міняти $ по курсу 29

приклади необхідного зараз некритичного імпорту?

Геть так само може бути з довзолами на іморт критичних товарів

так може чи таки є? Ви імпортер? Чи якщо нема зради, то давайте її придумаємо — вже як національний спорт?

Шоколад знаходиться в списку критичного імпорту.

так може чи таки є? Ви імпортер?

1. З початку війни я купував за євро: норм турнікети, мед. набори з норм турнікетами (бо окремо турнікетів вже не було), бандажі, і ще якісь мед. штуки, тепловізор, спальні мішки, плитоноски. І платив я за все це по курсу НБУ, зараз буду платити по комерційному.
Зараз от треба друга збирати каска, бронік, балістичні окуляри — хз. чи тут знайдемо це.

приклади необхідного зараз некритичного імпорту?

2. Будь-яка електроніка, можливо будуть проблеми з окремими видами продуктів які вироблялись на Сході Півдні України і т.д.

З початку війни я купував за євро: норм турнікети, мед. набори з норм турнікетами (бо окремо турнікетів вже не було), бандажі, і ще якісь мед. штуки, тепловізор, спальні мішки, плитоноски.

це все належить до критичного імпорту. Звичайно, не індивідуально, але через фонди можна робити закупки, купуючи валюту по офіційному курсу.

Будь-яка електроніка

конкретніше, будь ласка. Телефони, монітори, роутери і т.д. також є в списку.

можливо будуть проблеми з окремими видами продуктів

які саме?

Звичайно, не індивідуально, але через фонди можна робити закупки, купуючи валюту по офіційному курсу.

В мене в місті є два різні волонтери які возять все прямо на передок кожен в своє місце. В обох там воюють рідні. Я спецом в них питав що треба наперед — дуже багато чого не хватає, якраз турнікети та мед.набори дуже дифіцитні. Більше того вони дефіцитні навіть в Німеччині. Я пару разів випадково знаходив там, купував онлайн, доставка йшла рідним та потім батько привозив сюди. На наступний день віддавав волонтерам і вони на протязі тижня вже завозили на фронт. В нас є багато фондів, але вони все не встигають. міг би просто їм перевести гроші, але так я потратив свій час, а не їх, розгрузив їх інфраструктуру і т.д.. Так я розумію, що я плачу більшу ціну, але то таке. Плюс, Притула сам казав, що волонтери мають бути як мурахи, кожен несе потроху, такий децентралізований підхід + великі фонди для дорогих штук, аля безпілотники і т.д. імхо самий оптимальний.

конкретніше, будь ласка. Телефони, монітори, роутери і т.д. також є в списку.

Звичайно: телефони, пральні машині, навушники і т.д. Тут якби зрада не в додаткових видатках, а в тому що різниця йде банкам, баригам та породжує купу корупції

Так я розумію, що я плачу більшу ціну, але то таке

нема варіанту без мінусів. Як варіант — платити картою банку, у якого для карткових розрахунків більш щадящий курс.

Звичайно: телефони, пральні машині, навушники і т.д

тут також неоднозначне питання — якщо в списку критичного імпорту залишити лише військові речі, пальне, ліки, то решта імпорту (а як би там не було, люди продовжують купувати імпорт) з споживчого кошика подорожчає. Будуть незадоволені. Якщо залишити, як зараз, то будуть також незадоволені: «я не купую айфони, а хтось купує і платить по дешевшому курсу за мій рахунок!». Всім не догодиш.

Те, що ця постанова сама по собi це як раз ІПсО, так само як i петицiя «випустите папу, ми голоднi» сумнiвiв нема. I зроблено на шикардос не пiдкопастись. Iньша справа, що тi хто роблять цi постанови, подають законопроектчики «лешити громадянства», статейки «на фронтi люди дохнуть як мухи», мутять cхематози з переправкою люксових машин через польский кордон, тощо — не спiймано. Оця вся агентура гiрша за ІПсО, наприклад через випуск облiгацiй вiйсковго займу паiд 11% рiчних. Мутка проста, повна аналогiя з схемою росiйского дефолту 1998 року. Через курсову рiзницю робляться грощi в комерцiйних банках, купляються державнi борговi забов’язання пiд шалений процент i в рештi решт — дефолт, бо сплатити цi 11% нiчим. Саме такою схемою Примаков — а i його протеже путiн взяли владу. Ще оприлюднили усю шалену корупцiю: Ельцина, Березовского ген прокурора, який займався тим, що з повiями в банi «парився» тощо.
От, що я не розумiю нащо таким розумним людям треба: путiн, медведев та Абрамович ? Вони же з вами не подiляться як i Батий хан усе собi заберуть. Прочитали великого князя киевского Александра Ярославовича Невського «В правде есть бог» (в переводе на с старо-словянского, сила в законе — русская правда это конституция).

Оце той монгольський гауляйтер Києва — «великий князь»?

Княжив в 1249–1263. З ордою в тi часи вимушенi були усi мати справу, як зараз з Америкою чи Китаєм. Так само Данило Галицький покликав Половцiв для боротьби з князем Ростислав Михайловичем. А Богдан Хмельницький де союзникiв шукав ? От зараз путлер пригнав в заград отряди чеченiв, грабувати i стрiляти росiян — а обiцяв мочити в сортирi. Феодалізм він такий, інтриги, міжусобиця тощо. І це в країнах де були соціалістична революція, демократична революція, запуски людей в космос, лікбез, план УлРо тощо. Тепер фашизм, націоналізм (з обох сторін), ксенофобія, варварство, геноцид. То питання на який хрін це потрібно розумним людям, що можуть зробити ініормаціїно психологічні операції треба? Щоби що — Абромавичь і Прохоров могли з дівчатами в французькому Куршавелі трусити ? А в Москві демонстративно танцювали лезгінку, поряд з мерседесами, щоб показати які росіяни нікчеми ?

Невський не просто «мав справи з ордою», а був посаджений нею на престол. Русь як держава закінчила своє існування в 1240р. Потім монгольська окупація, через 80 років Київ відбили литовці (литвини?), потім разом із останніми він увішов до складу Речі Посполитої, ну і далі ми це все знаємо...

Так і Данило Галицький теж. На то і Монголо-Татарске іго, мангольский хан був сюзереном і брав виход з усіх Русских земель і княжеств. Обидва князі юлили в свою гру перед монголами, в стилі Лукашенко.

Я думаю при сильному бажанні вже можна було знайти варіанти як перенести діяльність/ лівнути за кордон і т.д, але все ж спільнота доу далі ниє в коментарях і створює нові однотипні топіки, що їх обкрадають і обмежують їхні права. Таке відчуття, що ви думаєте, що політичний естеблішмент читає це і переживає, що ви заберете свої 5%, ПДВ і продасте бетонометри.

Я думаю при сильному бажанні вже можна було знайти варіанти як перенести діяльність/ лівнути за кордон і т.д,

То есть, ты предлагаешь нарушив подзаконный акт убежать за границу, я правильно понял?
Напомню, выезд запрещен для мужчин 18-60 лет

Как я понимаю тут о том, что можно было двинуть в долину или еще куда за 8 лет и за долго до того с профессией программист — примерно миллион раз. А юмор в стиле цинизм жесткой логики не всем понятен.

Так что если нет возможности выехать/не успел/не смог, не нужно поднимать/решать текущие проблемы?
Просто лечь и смотреть в потолок вспоминая эти 8 лет?
Можно было просто родиться в США или еще где с богатыми родителями.

Я от том что если бы хотел выехать, давно бы это сделал. Может быть в Киеве было и не понятно, но в Харькове в 14 все было более чем понятно, когда мимо офиса без перебоя гнали скорые колоннами от аэродрома к госпиталю и катафалки уже от туда. Сожженые грады, наставления на тебя заряженных автоматов, постоянные учения на полигоне у Чугуева, приют переселенцам и т.д.

Пару раз перечитал и не увидел ответа на поставленые вопрос.
Так исторически сложилось, что люди остались в Украине и не переехали, и у них стало овердо*** проблем.
Им теперь молчать и смотреть в потолок и жалеть что не переехали?

Слушай, вот надо же так обосраться. Мне даже писать ничего не надо.

Да нет, вроде дома. Граница же закрыта

Можна здатися в плєн і потім в Грузію. Ну не то що зараз а ту шо була. Варіант?

Через Маріуполь хай їде, його ще й по тєлєку покажуть «як українець тікає від тіх проклятих бендер, що кордони позакривали». :)

Ви дуже здивуєтесь але багато українців виїзджают на захоплені територі, далі до криму, потім у грузію і потім у європу. Правда круто зеленський докерувався? Люди з вільної країни вільних людей хочут портапити на захоплену територію))))

чув, що є план в офісі простих: набрати армію немотивованих, просра всі полімери а потім ...ну нє шмогла

Володимира Кожаєва вже відправили у Грузію? А то ви так з ним активно підбиваєте всіх виїхати, як це самі ще не потестили... :)

Запишіть відео, викладіть на ютуб.) На словах ви можете все, а на ділі — гра на емоціях людей, типова психологічна гра. )

А то ви так з ним активно підбиваєте всіх виїхати, як це самі ще не потестили... :)

А наведіть будь ласка де я когось активно підбиваю. Цитатою.

Звідки інфа про «багато українців»? З руснявих джерел? Треба бути дуже сміливим (або відбитим на всю голову), щоб добровільно їхати на окуповану територію через тамтешні фільтраційні табори.

Ну для приличия можно было бы пригласить оппонента на ринг, включить трансляцию и сделать подписку, которую потом потратить на донаты...

Я опасаюсь, что его дурь передается воздушно -капельным путём

щодо спланованого іпсо не погоджуюсь
але певні моменти вірно підмічені
«еліта нації» побачила що декілька днів тому курс підріс і почала плакати, хоча їм ще не заходила зп з цією курсовою різницею
"""
У чому маніпуляція спитаєте ви? А дуже просто:
1. гуглимо що таке дохід
"""

з особистих спостережень за колегами, більшість з них буде за курс 100 щоб бути багатими серед повного п****ця

Це якесь свято просто. Вже неботи сюди набігають.

Скільки долларів отримав фоп кожного місяця з початком війни: X, X, X
Якщо нічого не зміниться, скільки він отримає наступного місяця? ~Х*29.50/40

Я збирав гроші на житло, і десь з нового року майже не міняв валюту з ФОПовського рахунку, т.я. були окремо гривневі запаси, а розходи після 24.02 взагалі до донатів та походів в магазин скоротились.Xіба що на податки міняти приходилось. В мене наскирдувалась суттєва сума, я спеціально не знімав та не переганяв її, хоча були варіанти, типу підтримував банківську систему і не виводив гроші. Типу, поки нал мені ні до чого, то хай буде в безналу.

І ось прилетіла отвєточка.

Як не повезе, включать автообмін (а вони можуть) за курсом НБУ і третина (в найкращому випадку) твоїх збережених грошей згорить одним кліком.

я думаю вони зараз через доп еміссію опустять десь до 60 грн за доллар і тоді зроблять примусову конвертацію.

Мені реально цікаво що будуть робити звичайні громадяни із зарплатнею у гривні. Сподіваюсь, не підуть з автоматами грабувати.

далі будуть банди мародерів які складатимуться з правоохоронців, роздача гуманітраної допомоги тільки «своїм», трудова повинність за тарілку супу. Щось приблизно як було в сомалі. Чекаємо на українського Мохамед Фарах Айдіда)))

Я хотел бы чтобы это был сарказм и реальный месседж «не преувеличивай», но почему-то я верю что это не сарказм ни разу...

Розкажете, як без доп.емісії фінансувати видатки бюджету?

Я теж про таке міркував. Але чи будуть вони робити че з грошима які ВЖЕ на рахунку. Раніше робили обов’язкову продаж ВХІДНОЇ валюти.

Всё зависит от уровня проблем, который мы ожидаем. В 14 году нападение было локальным и вообще «нас там нет».
Сейчас же полномасштабное вторжение, не хватает только официальной мобилизации с их стороны.
Всё это вопрос рисков которые вы готовы на себя взять. Висит у вас на фопе, допустим, 10к зелёных. Можете их продать сейчас потеряв 20% (удачно подгадав время сниженного курса черного рынка), а можете рискнуть и дождаться разблокировки. В последнем случае получаете риск потерять всё если банк ляжет (фонд гарантирования выплатит фантики) или выиграть условные 20%. Учитывая сниженный кредитный рейтинг страны, я сейчас на картах буду держать только то что готов потерять и уж точно не зарплату пары месяцев.
Выбор в любом случае за вами)

Мені роботодавець зарахував 100 доларів, однак готівкою я можу отримати лише 70.
Як не рахуй і не називай десь там є наї...алово

написати таку хєрню, щоб більшість комментаторів в топіку почали вступатися за кожаєва, — це ще треба постаратися. браво!

дик, Кожаєм заплатив за піар

Я до Любомира ставлюсь більше нейтрально, а до персони Кожаєва навіть негативно, але наведені «аргументи» трохи дивні. От давай відкинем всі теорії змови і зробим такий розумовий експеримент — курс продажу зафіксований на 29, реальний курс, по якому формуються всі ціни і в тому числі на волонтерку, стає, наприклад, 40 або 50. Ти не знаходиш тут нічого дивного? Кому це вигідно, кому йде ця різниця? Ця різниця йде фронт? Може НБУ все таки потрібно це виправити?

Друже,
Де я казав що проблеми нема?
Є! Та ії треба вирішувати та коммунікувати у коректний спосиб, а не сцять в очі та роздмухувати срач.
Якщо це фахові люди, то вони мають змогу описати ситуацію фахово, без перекручування фактів та без роздмухування срачів.

А якщо на кожному кроці спрацьовує тригер що «з цим щось не так», то варто придивитись.
Як вважаєшь ?

А якщо на кожному кроці спрацьовує тригер що «з цим щось не так», то варто придивитись.
Як вважаєшь ?

Я считаю, что у тебя шпиономания и Украина головного мозга — такое лечат электричеством.
Попробуй вместо поисков агентов кремля заняться чем-то полезным, вдруг немного попустит

А звинувачення тих, хто вказує на цю (штучну!) проблему у «відпрацьовуванні російських ІПсО» — це хіба не «роздмухування срачу»?!

Скажи краще, як з такою логікою, як в цій статті, тебе хтось взяв на роботу в компанію з назвою Lohika? Чи це через тебе назву потім змінили?

Далі першого пункту можна не читати.
Л-логіка.

Если что-то можно объяснить или заговором, или глупостью, то оно объясняется глупостью.

Сісти в калюжу краще Арестовича — це талант.

Сісти в калюжу краще Арестовича — це талант.

Я так розумію, це ІПСО щоб відмазати Арестовича :-D

Можно список калюж Арестовича?

Тот момент когда ты долго-долго писал что-то с претензией на умную идею, а все без исключения тебе сказали что это полный бред, и ты по полной программе опозорился.

Мутний сайт

лише нещодавно на цьому сайті всім світом підписували петицію щодо Маріуполя.

1. гуглимо що таке дохід

Так я гроші отримую не в гривнях а в доларах на валютний рахунок ЗЕД. Враховуючи те що ті долари немає ніякої можливості витратити окрім як продати на міжбанку за заниженим курсом, то мій дохід зменшується у порівнянні з лютим, коли курс міжбанку та готівковий курс були ±на одному рівні. Держава примушує мене продавати валюту за заниженим курсом.

Ваша стаття це зрада та маніпуляція бо ви обісралися на першому ж пункті.

Твій дохід у долл зменьшився?
Або купівельна спроможніть з/п?
Що будешь робити, коли інфляція доллара буде більше 15%?

Твій дохід у долл зменьшився?

Єєє, ну як би — да )

Або купівельна спроможніть з/п?

Єєє — ну також як би да )

Саме так. Дохід, який можна витратити на себе — це те, що зайде на картку/рахунок фізичної особи.

Якщо ФОП отримує, наприклад, 5000 USD доходу, то в разі, коли курс готівкової валюти був в коридорі 10%, людина отримувала із 5000 USD доходу на руки 4522 USD ((5000 — 5%) * 29,25 / (29,25 + 10%)). Тобто в доларах він втрачав хоч і багато, але всього 10%, із яких 5% — податок, а 5% — курсова різниця.

Після цієї корупційної постанови НБУ картина міняється. Тепер з 5000 USD доходів людині залишається після всіх конвертацій 3850 USD.

Тобто НБУ на рівному місці забирає у ФОП додаткових 700 доларів, а загальні втрати становлять 23%. При тому, що це НЕ податок, ця різниця йде не в держбюджет, не на ЗСУ і не на соціалку. Ці дешеві долари розподіляє в ручному режимі НБУ Шевченка та КМУ Шмигаля сіж комерційними компаніями. Здогадайся, чи опиняються в списку щасливчиків випадкові компанії і скільки коштує благосклонність НБУ та КМУ.

Боюся якби НБУ відпустила курс, то заспівали б по-іншому. На чорному ринку ситуація ще більша жопа. Так що НБУ навпаки рятує ваші гроші

Не треба відпускати курс під час війни. Треба просто не створювати корупційну маржу між безготівковим доларом і готівковим. Тобто, оті 5-10% було абсолютно прийнятно. 30% — це однозначно потягне корупцію.

А щодо рятування наших грошей — маячня. Ті, у кого дохід в валюті, не страждають від курсу гривні.

Треба просто не створювати корупційну маржу між безготівковим доларом і готівковим.

Як? як тримати купівлю валюти в одній ціні?

Та сама історія. Так як якщо ти отримаєш на валютний рахунок ФОП, то ти не зможеш зняти ті самі долари без конвертацій.
Для прикладу, ти створюєш валютну банківську карту в тому ж банку де є валютний рахунок ФОП. Без конвертацій туда-сюда ти не зможеш перевести туда долари щоб їх зняти чи використовувати для оплати. От такі от правила в нас.

та це я знаю, я питаю у людини як курс втримати, а то він каже що спеціально створюють маржу

Взагалі курс втримати НІЯК. Він буде рости. Мені чомусь здавалося, що валютні вливання які роблять США/Європа якось стримають курс. Але мабуть, не стримають.

Так, як і було в перші місяці — обмженнями випадків, коли цю валюту можна купити. Тільки для імпорта. Правда, я б ще давав можливість купляти фізичним особам безготівкову валюту в обмеженій кількості, але це необов’язково.

Мінцифри хочуть якраз по-трохи відмовлятися від готівки через складність слідкування за нею. Тому те що роблять обмінники готівкою ніякого сильного зв‘язку з НБУ взагалі не має. Гривня просто сильно знецінилася. НБУ слідкує зараз лише за без готівкою і це резонно

Спасибі, вже, що не говорите, що на різниці заробляють банки. А то тут і таких грамотіїв багато.

Ваше рішення проблеми? Відпустити курс, щоб на абсолютно всі імпортні товари (в тому числі пальне) ціна ще виросла мінімум на 30%?

1) чому не можна казати про те що заробляють банки? Поясніть чому це не так? Ну і будь-ласка не кажіть щось накшталт «вже 200 раз писали, подивись вище». Поясніть, якщо ви розумієте, будь-ласка, чому це не вірно?
2) чому ні? про відпустити курс. пальне буде як в Европі. Імпортні товари теж. Це плата за війну. А так виглядає що платять експортери — ти приводиш валюту в країну ти від цього і страдаєш.

чому не можна казати про те що заробляють банки? Поясніть чому це не так?

ви спочатку скажіть, чому це так, тоді можна буде пояснити протилежне.

про відпустити курс. пальне буде як в Европі. Імпортні товари теж. Це плата за війну

пальне і так подорожчало. Як і більшість товарів. Але якби додався ще й курс, був би стрибок не 40-60, а 40-80 грн за літр. Це б ще підняло ціни на товари, навіть вітчизняні. Розумієте, який це б був шок для людей?

Цікаві часи настали. Зараз набіжать придворні собачки зеленського, і розкажуть нам, що свободи та чесна політика НБУ — то ні до чого, що віддавати 1/3 від доходу поважним панам — то велика честь, і закручування гайок у вигляді заборони виїзду, та проект закону «розстрілювати на місці» дизертирів = то дуже демократично і в дусі європейських цінностей. Щодня все більше дзвіночків, не повертатись в нову реальнісь тоталітарної України.

Тут більше претензій не до того, що збільшується «ощіпування гуся», а до нахабної брехні, що «нічого не змінюється».

що він несе? навіщо це взагалі публікувати?

Одноразові боти прибігли!
Значить припікає )))

Да нет, смешно. Кое у кого зрада головного мозга, рекомендую к врачу пойти — это лечат. Для справки: критика законодательства — совершенно законна. Цензуру пока ещё не ввели

Dmitriy Lyashenko відпрацьовує ІПсО киевского режима

киевского режима

Ого, еще и пролайкало так нормально людей )) тут конечно рассадник )

itukraine.org.ua/en/lohika-eng.html

>Dmitriy Lyashenko, BA в Capgemini Engineering Ukraine

Чего не уволишься?

Дивлюсь на коментарі та пости деяких працівників Capgemini Engineering Ukraine і задумуюсь над тим, щоб ігнорувати пропозиції з цієї компанії в майбутньому

Главное, что нас отличает от россии — это возможность влиять на власть, а не обожествлять ее. Если мы утратим эту возможность — то станем тем, с чем боремся: враги народа, иногенты И так далее.

так «власть» зараз на любі протести проти неї скаже — воєнний стан, кремлівські агенти бла бла.

Якщо я не помиляюся вже так каже

Боюсь, это уже случилось. Притом даже глубже чем в России. Раздача незарегистрированного оружия ОПГ — это уже даже не звоночек, а фактическое объявление войны бизнесу, что кто не состоит в ОПГ, не смогут сохранить ничего. Притом платить ОПГ дань смысла никакого, владелец в любом случае заберёт любой понравившийся актив. Особенно землю.

И это не психология, это война как есть, гражданская. Государство сложило лапки и выдало «правильным пацанам» право казнить кого захотят без суда и следствия. Ниже этого дна нет вообще ничего, это право сильнейшего по сути. И как только Украина перестанет получать финансовые вливания, эта страна будет беднее Зимбабве, и позавидует отвоёванным территориям.

Лично я, после того как обнимались с Дудой в Раде, не питаю ни малейших иллюзий что Украину отдают под Польшу, притом с разрушенной системой. Это де-юре колониальный феодализм, где поляки получат власть и соответственно привилегии для поляков, ну и право этой власти делать что угодно на местном уровне. То есть это не аннексия территории даже, украинцы не получат ни прав, ни польской польской правовой системы.

Я очень хочу ошибаться, но закон пытаются построить именно так: дать полякам права рулить в разрушенной правовой системе, включая право судить своим судом. Разумеется, не рядовым полякам. Население Польши пострадает от этого действа не меньше, их точно так же лишат прав «реформаторы», этот маховик уже запущен строго по украинскому сценарию. Даже Институт (уничтожения) национальной памяти есть, в полной аналогии с украинским.

Кто знает историю Украины, по поводу шляхты польской иллюзий не питает ни малейших. Кто хочет остаться в Украине, очень советую учить польский уже сегодня, до уровня свободного владения, не меньше. Как минимум будет доступ к остаткам польской правовой базы, её распад может затянуться на десяток лет — а там или осёл сдохнет, или падишах (его соросейшество). То есть в Украине таки может случиться правовой режим.

Россия, впрочем, имеет те же шансы. Даже выше. Там процесс низовой интеграции уже пошёл, конфликты с властью уже даже цензура СМИ не может загасить, они перманентны.

А давайте «незамітно» піднімем податок, і якщо хтось недовольний то скажем що «Любомир Остапів, Кожаєв та вся „Асоціація IT Ukraine“ відпрацьовує кремлівську ІПсО»

«Піднімачам податків» і казати нічого не потрібно — завжди знаходяться безкоштовні дурники, які бігають по форумах і несуть дурню і звинувачення замість «піднімачів».
Так і з Дія Сіті було.

І не кисло так вже підняли податок зі схемою «заведи валюту по 29.5 і продай за 36-39»

Доречі про причини обмежень. НБУ декларує одну з причин як «картковий туризм», начебто відтік коштів за картками за кордоном становить $100 мільйонів на день. Але ж давайте порахуему. Наших виїхало офіційно 6 млн. людей то для НБУ дивина що люди витрачають 16 долл. на людину в день? 16 уе х 30 днів це 480 на місяц. Тобто те що людина купує собі продукти та платить за оренду житла, і це привід що б підняти курс тільки для продажу? Щось мені підказує що реальна причина в тому що міжнародне рейтингове агентство Moodyʼs знизило довгострокові рейтинги України в іноземній та національній валюті, а також рейтинги незабезпеченого боргу в іноземній валюті з Caa2 до Caa3. А Caa3 це в нас — «дефолт неминучий із невеликим шансом на відновлення». Схоже на те, що держава знову не каже людям правди, щоб не було паніки, та ще більшого відтоку грошей. А тепер повернемося до теми топіку. Люди не задоволені тим що їм знову не кажуть правду, це нормально.

тут с самого начала было кривое зеркало, заробитчан моряков не выпустим зато выпустим их жен и детей который лягут балластом на наши экспортные отрасли

Загугліть що таке «крутити бінанс» і зрозумієте про що мова. Вся ця історія звідти росте. Якщо коротко недорозвинені мамкіни спекулянти виводять грн в валюту на віртуальні рахунки закондонних банків типу Революту, потім заводять валюту на криптобіржу в USDT і продають по ринковому курсу на п2п за грн що зараховується на картки укр банків. І так по колу до безкінечності, або позову від податкової. Ліміти з цим не справляються оскільки заводять аккаунти на родичів і підставних осіб аби збільшити оборот. Вирішення 2: або відпустити курс повністю, або власне те що сталось 20го травня.

От паразити. Як так можна.
Тільки чомусь панам з комерційних банків можна заробляти 20% на різниці. Державному привату також можна, останне списання в злотих по курсу 7.4 при офіційному на день списання 6.6 грн/злот. І це норм, а от вивести на револют і поміняти особисто по курсу який хочеш, сплативши чесні 0.5% комісії — це злочин. Далекой зайдете...

І до речі, револют вже тижні 2 як заблокований (поповнення з гривні), і до того, мав дуже невигідний курс конвертації з гривні.

Тут більше про те, що держава не каже правду знову й вигадує казна що. Звісно люди знаходять можливість заробляти. Але ж так було завжди. Як би у владі і НБУ були усі чесні, тоді можна було б діскутувати

ну тут питання навіть більше не про легальність такого «заробітку» як про етичність. Було очевидно що це шкодить країні, яка й так намагалась втримати курс... Я би більше прирівняв це до мародрства аніж заробітку. З іншого боку країна знайшла крайніх у вигляді експортерів замість цивілізованого врегулювання проблеми.

А етично мати у списку критичного імпорту шкіру буйвола або дорожні дамські сумки-чемоданчик? Взагалі там у цьому списку багато цікавого. Так от, хтось купує доллар по спец курс щоб завести дамські сумки, а айтівцю треба по 37 купувати, бо війна ж, треба почекати, підтримати державу.

Ви самі це хоч пробували? На всі ці операції давно діє заборона НБУ, і зараз бінанс ти не «покрутиш». Рішення — відпускати курс рівномірно і поступово, а не одну частину курсу.

по факту это даже не налог в 25%, который обычно идет в местный бюджет
это тупо грабеж который пойдет в карман земудня
КГ\АМ

Але курсова різниця це не податок! Кожний бухгалтер це знає.

Садись, двойка. Также любой бухгалтер знает, что форма и суть операций не всегда совпадают, что бухучет финансовый и налоговый решают разные задачи и тэ дэ. Формально курсовая разница не налог, и если речь идет о свободном рынке и свободно конвертируемой валюте, то спрэд редко бывает большим и потери на курсовых разницах в целом «управляемо низкие». Но если вы поставлены в нерыночные условия с адовым спрэдом — когда вы вынуждены продавать по низкой цене (потому что закон) и вынуждены покупать по рыночной высокой цене (потому что валюта нужна для операционной деятельности) это становится вполне себе налогом — по сути. То что формально оно так не называется — это ничего не значит.

Формально курсовая разница не налог

Сам же подтвердил.

Зачем было использовать слово «налог», когда здесь больше подходит «убыток» или «дополнительная нагрузка на бизнес» ?
Ответ прост: чтобы люди начали бомбить и приплетать паровозом весь свой поток сознания

«Скрытый налог» и т.п. — вполне устоявшаяся фигура речи, используемая в околофинансовой литературе достаточно часто (как минимум, в публицистике) для описания подобных кейсов.

когда здесь больше подходит «убыток» или "дополнительная нагрузка на бизнес«

Ну какой же это убыток (может, таки покурить матчасть?). В вот с «дополнительной нагрузкой ...» смешно выходит — ты щас в поисках зрадоньки у других сам плавно подберешься к мордорскому «хлопку бытового газа с задымлением» и прочему новоязу. Или «жопа есть, а слова нет»?

Не мешаейте BA, ему виднее.
Теорию учат только дураки,да.

ЄСВ формально теж не податок, а збір. Але по факту не платити його ти не можеж.

<душнила_mode> не сбор, а взнос, страховой взнос, единий страховий внесок</душнила_mode>

Как ты там кстати, успела выехать?

да, еще 10 марта выехали

Синку, люблю запах душніл зранку.

Непогано тебе поплавило=)

Запрошую у коменти Владиславу Зацаринну, щоб пояснила як так сталось, що Доу використовують наче той одноразовий виріб, та чому ви опублікували відверту прутню з «коментарем директора»?

Тебе хлопче, забули спитати як використовувати засоби інформації.
Демократичні цінності тим і корисні суспільству, що дозволяють висловлювати різні думки, а не цензурують все під лінію партії.

Краще звернись до ліги сексуальних реформ.

А ще ж навіть не п`ятниця...

Зараз п’ятниця кожен день, а іноді навіть декілька разів на день

Підписатись на коментарі