Любомир Остапів, Кожаєв та вся «Асоціація IT Ukraine» відпрацьовує кремлівську ІПсО
UPD:
Як і очікувалось, Любомир прийшов з жалюгідними спробами забалаки тему тупою копіпастою про гусей та Давос
Відразу окреслю моє ставлення до постанови НБУ. Моя родина зараз за кордоном та не використовує, на щастя, готівку, лише картки. Я, як і всі інші не дуже задоволен ситуацією. Но що мене бентежить, так це те, що ті нешановні пани з теми зовсім загубили головну проблему, а почали роздмухувати ІПсО.
0. Preconditions
Раджу загуглити що таке ІПсО, як відрізнити від звичайної зради та чому це небезпечно не тільки під час війни. Багато матеріалу є, не хочу копіпастити. Можу додати у коментар.
1. Перебільшення інформації, маніпуляциї та фейки.
З чого все почалось?
Ввечері 20 травня, коли всі ті хто мав якось реагувати на ситуацію вже пішли на вихідні, на AIN виходить стаття «Нові правила НБУ по валюті можуть вплинути на доходи IT-ФОПів» ain.ua/...i-pravyla-nbu-po-valyuti
Ідеальний час, щоб відпрацьовати ІПсО так, щоб у понеділок вже був ефект!
Почнемо з маніпуляції.
Назва статті повністю береться з цитати Остапіва. На жаль він вже тишком відредагував її як на аін, так і в темі на ДОУ, але ж у назві воно залишилось. Признаюсь, що я сам тригернув на цей заголовок.
У чому маніпуляція спитаєте ви? А дуже просто:
1. гуглимо що таке дохід
2. рахуємо скільки отримав фоп кожного місяця з початком війни: Х*29.30; X*29.50; X*29.50
3. Якщо нічого не зміниться, скільки він отримає наступного місяця? Х*29.50
4. Намагаємось знайти зменьшення доходів
Дзвінок!
Людина або не розуміє про що говорить, або вводить людей в оману. Сподіватись що фінансовий консультант не знає базові терміни я би не став.
Далі. Нащо взагалі нести таку маячню про доходи? — подумав я. Відповідь є в «петиції»: «Така валютна політика накладає податок на ІТ експорт у розмірі порядка 26%.»
Але курсова різниця це не податок! Кожний бухгалтер це знає. Та має знати фінансовий консультант. Але ні!
Дзвінок!
Намагання маніпуляціями проштовхнути тємнік «Дохід- Додатковий податок 26% — Зрада!» Б’є по емоціям! Деталі навмисно замовчуються та перекручуються.
2. Координованість дій
- Стаття на ain виходить о 22:40·
- Якийсь Jeka Alibasov (dou.ua/users/jeka-alibasov), скоріш за все бот, робить пост на форумі за 20 хвилин потому.·
- Приходить Любомир, та дуже непалевно палиться: «Так, дякую що запостили мою статтю. Я ще кілька готую в провідні медіа. петицію вже підписали 2633 людини, думаю буде в рази більше на тижні..... Також в контакті з ІТ Асоціацією, намагаюсь донести і до МінЦифри проблему.»
Тобто стаття на аін не просто коментар журналістці. Це запланована операція разом з цією асоціацією.
До речі, не розумію що там робить коментар Фурси. Напевно для легітимізації статті, бо там лише посилання на ФБ.
Разом з появою Любомира, з’являється якась прутня під назвою «петиція».
Дзвінок!
Скоординований план дій! Багато дійових осіб, які «випадково» щось там роблять. Недолуге намагання зробити вигляд що це народ сам організовується.
3. Петиція
Це як у класичних недолугих операціях русні для своїх: якщо сайт має англійську мову та зареєстрован у США, то він 100% контролюється урядом США та йому можна довіряти на 100%, або не можна довіряти. В залежності від задачі.
Цитую Любомира: «А важко зайти в Вікіпедію і глянути що це сайт Change.org? На це часу немає, а от писати пост є(( Change.org is a worldwide petition website, based in California, USA, operated by the San Francisco-based[2] company of the same name, which has over 400 million users[3] and offers the public the ability to promote the petitions they care about to potential signers,[4] including 196 countries which are „creating change“ in their communities.en.wikipedia.org/wiki/Change.org»
Дзвінок!
«Мьі прєставітелі Канадской конторьі. Нам можно довєрять!»
Я відкрив цей сайт та на головній сторінці побачив новини про міст у Донецьку! Це не реклама, а посилання на якусь там петицію цього ж сайту. Можете перевірити ))
Повернемось до самої петиції. Зміст такий самий, як і раніше: «Дохід -> Додатковий податок 26% -> Зрада!»
А біля кнопки «Подписать» висить дісклеймер «Когда эта петиция соберет ХХ подписей, вероятнее всего на нее отреагирует кто-то, кто сможет повлиять на решение этого вопроса!»
Дзвінок!
Мутний сайт, де навіть розробники кажуть що це повне лайно.
4. Поведінка шахрая
Що робить шахрай, аби впарити комусь чергову «ісусью тряпку» за кінський прайс? Наведу декілька базових моментів:·
- Поспіх та метушня·
- Розповіді про якусь нісенітницю або відверта брехня·
- Агресія, коли «лох» щось підозрює
- Намагання залучити якомога більше людей
- Підставні покупці ·
- Ігнор неприємних запитань
Що ми маємо у нашому випадку:
Поспіх та метушня: «Я буду витрачати свій час на щось корисніше, ніж пояснення вам очевидних речей.»
Розповіді про якусь нісенітницю або відверта брехня: «найгірше що описаний вами сценарій вже діє. А лажа від 20.05.2022 тільки прискорить його(((»
«я якраз і намагаюсь донести це до НБУ, Що якщо вводити дурні обмеження, то 6.8 млрд. дол експортної виручки (2021 рік) випаруються. І що ще гірше, Україна втратить своїм податкових резидентів.»
«Економіка вже на військових рейках. Але краще не піднімати податки, а протягнути кілька місяців на допомохі від Заходу, яку поки надають.» — я не буду наводити докази чому це брехня. Можу у коментарі, якщо потрібно буде.
Агресія, коли «лох» щось підозрює: «1. А важко зайти в Вікіпедію і глянути що це сайт Change.org? На це часу немає, а от писати пост є((»
«Все просто Євген
1) вам потрібно навчитись користуватись Вікіпедією, перш ніж писати коментарі.
2) краще направити свою енергію на підтримку ІТ спільноти, а не недолугі звинувачення.»
Намагання залучити якомога більше людей: «Прошу підписати петиції, щоб нас почули і була можливість далі працювати через українські банки, і платити податки з ФОП»
«%Дуже_багато_однотипних_коментів_для залучення%»
Підставні покупці (Кожаєв та величезна кількість ботов): «Конечно уедут, уже собираются многие. Ты себе вообще как представляешь 30% заработанного отдавать государству, которое ну ни разу не перестало быть коррумпированным и неэффективным? Я 30%, а мне что?»
«Привет, Любомир. Мы в гильдии АйТи специалистов поддерживаем. Вам нужно подпись? Если да, напиши пожалуйста в личку»
Ігнор неприємних запитань: Цитат не буде, тому що він та вся команда ігнорують незручні запитання, але все читають. Ба більше! Вони почали корегувати тексти своїх «статей» після того, як їм почали трощити брехню.
Дзвінок!
Є майже всі паттерни шахраїв!
5. Кожаєв
Він повністю відіграє свою роль.
Навіть намагався перестати бути ватніком. Пам’ятаєте його «збір» на волонтерку? Я можу стверджувати, що то було прикриття. Будь-яка людина, що сама займалась волонтеркою для армії буде сприймати натяки на «привласнення» волонтерки як особисту образу. Що робив Кожаєв? Клеїв дурня, тому що для нього це ніщо та можна надалі дрочити на узкій мір.
Дзвінок!
Відверта вата у команді
6. Фінал
Ввечері виходить «коментар директора».
Це шедеврально! Настільки тупе, як Кива!
Заздалегідь написаний текст, у якому замінили «Дохід» на щось лайтовіше та беззмістовне. У самому коментарі так само є маніпуляції, данні які важко перевірити, брехня.
Директор без ім’я! Фото, яке не гуглиться!
Що ми маємо?
З’явився величезний срач, де люди писали весь потік свідомості та це будо неможливо зупинити! Срач пійшов далеко за межі ДОУ! Деякі знайомі бомбили всі вихідні.
Великий дзвін за яким буде звернення до органів.
Тікайте, падлюки!
PS: я багато часу витратив на скріни, тому не намагайтесь щось там видаляти!
Найкращі коментарі пропустити